Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ei ihan resepti mutta eilen oli vieraana 90% kasvissyöjä ja melkein vegaani.

    Molemmat söivät tai ainakin maistoivat läskitöntä läskisoosiani.

    Kehuivat makua.

    Comment


      Pientä naposteltavaa tuli italialaisessa hengessä väkerrettyä. :)
      Attached Files

      Comment


      • Thupulla taas kaikki kohdallaan niin tallissa kuin keittiössäkin! 7/5

        Comment


          Possun ulkofilettä kilo. Se pihveiksi ja marinadiin vuorokaudeksi joka sisälsi:
          Tuore inkivääri
          Paahdettuja seesaminsiemeniä
          Valkosipuli
          Soija
          Tuore korianteri
          Tuore Thai basilika
          Tilkka kalakastiketta
          Rypsiöljy
          Tilkka valkoviinietikkaa

          Ja valmistus tietysti puugrillissä.

          Comment


            Tatu, tallista en tiedä, siellä urssi lepää mäntä sulaneena :D Mutta puitteet sattu nyt olla autenttiset täällä Italiassa niin piti ehdottomasti kokeilla tota kiviuunia kerta semmonen täältä löytyy. Eka kerta ku tuli pizzat laitettua tällä tapaa. :)

            Paikallinen isäntä poimi meille kanttarellitkin tuosta lähimetsästä. Ihan tajutonta. :)
            Attached Files
            Viimeksi muokannut Thuppu; 8.6.2016, 21:39.

            Comment


            • Aaaa! Luulin että johonkin vanhaan navettaan oisit väsänny kiviuunin tms :D Onko sulla Thomas muuten inbox täynnä? Koitin laittaa yv viikko takaperin. Sori offtopic.
              Viimeksi muokannut Antigi; 9.6.2016, 05:28. Perustelu: Typo

              Comment


                Argh, sorry. Oon unohtanu vastata, oli niin hässäkkää siinä... Vastailen ens viikon aikana, jos sopii.

                Comment


                • Jep, nou hätä :)

                  Comment


                  • Perjantai, siis grilli kuumaks, satoi tai paistoi. Just nyt.

                    Comment






                      :)

                      Comment


                      • Hetken mielijohteesta tuli kokeiltua vähän kasvispainotteisempia lisukkeita niiden perus valkosipuliperunamättöjen sijasta. Ihan laadukkaan ähkyn sai näinkin aikaiseksi, muutenkin siinä määrin monipuolisemman makuinen kokonaisuus, että tulee varmaan jatkettua samalla linjalla jatkossa :)
                        Attached Files

                        Comment


                          Laitoimme juhan-nussimat tekeytymään.

                          Comment


                          • Grillattua telaketjua, tartteeko tuosta edes enempää kertoa ;), mutta grillauskastikkeen tein ihan ite: öljyä, suolaa, sokeria, sinappia, mustisrouhetta, vs jauhetta, paprikajauhetta, persiljaa, ruohosipulia, ploraus capebrändyä (kokille kaks) sekoittelua ja jääkaappiin pariks tunniks tekeytymään.

                            Comment


                              Kettu sitä mitään reseptejä tarvita! Lihat grilliin, suolaa ja pippuria!

                              Comment


                              • Ja hyvää tuli?

                                Comment


                                  Hirven ulkopaisti kokon alle paketissa. Kaverina sipuli, valkosipuli, yks iso chili, suola ja mustapippuri. Juhannuspäivän aamuna pois. Ei kauaa pöydällä viihtynyt...

                                  Comment


                                    Meille sanoi yks teeveessäkin esiintynyt kokki, että suola / mustapippuri / tabasco combolla mennään hyvinkin pitkälle. Kun meillä kokattiin.

                                    Comment


                                    • Laittelin viikonloppuna taas krapulabrunssille oman shakshuka-viritelmän. Toinen nimi voisi olla huevos rancheros.

                                      Ainekset:

                                      iso sipuli
                                      puoli nippua varsiselleriä
                                      valkosipulia maun mukaan
                                      tuoretta chiliä maun mukaan
                                      pari tölkkiä säilyketomaatteja
                                      pari paprikaa
                                      puolikas kesäkurpitsa
                                      kasvisliemikuutio
                                      pippuria
                                      pekonia
                                      fetakuutioita
                                      6 kananmunaa

                                      Ensin paistelin syvässä paistinpannussa pekonit rapeiksi, hiljaisella lämmöllä, niin kuin kuuluu.

                                      Sitten pekonit pois, ja samaan pannuun sipuli, valkosipuli, chilit, sellerit ja paprikat. Kuullottele sen aikaa, että sipulit hieman ruskistuvat.

                                      Kaada tomaattien liemi erilliseen astiaan, ja kippaa tomaatit kasvisten päälle. Murskaa kasvisliemikuutio ja sekoita jauhe seokseen. Riko tomaattien rakennetta hieman. Anna hautua puolisen tuntia keskilämmöllä, hämmennä välillä. Lisää lopuksi fetakuutiot ja kesäkurpitsa.

                                      Tarkista suola.

                                      Painele seokseen kuoppia, ja riko kuoppiin kananmuna jokaiseen. Lisää munille hento suola ja halutessasi ripaus pippuria. Riko pekonit munien päälle sopivan kokoisiksi paloiksi

                                      Anna kiehua vielä kymmenen-viisitoista minuuttia koskematta. Älä laita kantta päälle, jotta munat kypsyvät "oikein".

                                      Tarjoile paahtoleivän kanssa.

                                      Comment


                                      • Ei herättänyt tunteita tuo edellinenkään postaus, mutta jatketaan silti omaa linjaa

                                        Lohi-katkarapurisotto

                                        Kaikkihan ostaa lohen toki pyöreänä, ja fileoi itse

                                        500g lohta
                                        150g katkarapuja
                                        (pari rkl sulatejuustoa tai parmesan- tai pecorinoraastetta, koskenlaskija käy maniosti)
                                        herneitä (pakasteet käy)
                                        valkosipulin kynsi
                                        loraus valkoviiniä
                                        nippu tilliä
                                        ripaus pippuria
                                        ropaus suolaa
                                        pari desiä pyöreää riisiä, arborio tai perus puuroriisi
                                        puolikkaan sitruunan mehu
                                        (liraus valkkaria)

                                        Paloittele fileoitu kala kuutioiksi, laita kippoon, purista päälle sitruuna, lisää suolaa, tillin latvoja ja ripaus pippuria, sekoita. Pistä sivuun maustumaan.

                                        Laita kattilaan valkkari, puoli litraa vettä, tillin varret, sekä lohen perkeet (poista kidukset), ripaus pippuria, hieman suolaa sekä halkaistu valkosipulin kynsi. Anna kiehua voimakkaasti ainakin puoli tuntia. Siivilöi.

                                        Kaada paistinpannuun kaksi desiä kalalientä ja kaksi desiä riisiä. Anna kiehua voimakkaasti samalla hämmentäen, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää 2dl nestettä, ja toista. Lisää nestettä yhteensä noin 15 minuutin ajan, pidä huoli, että seos kiehuu koko ajan. Ihan koko aikaa ei tarvitse hämmentää, mutta tulos on sitä parempi mitä enemmän jaksaa veivata. Jos ja kun liemi loppuu kesken, jatka kiehuvalla vedellä. Tarkista suola 15 minuutin kohdalla. Jos päätit laittaa juustoa, lisää se nyt.

                                        Kun riisi on juuri ja juuri vielä al dente, kaada sekaan katkaravut, herneet ja lohet. Sekoita varoen rikkomasta lohipaloja. Laita kansi päälle ja anna kypsyä viisi minuuttia.

                                        Ripottele päälle tilliä.

                                        Olen sanonut ennenkin, sanon uudelleen. Risotto ei odota syöjiä, syöjät odottaa risottoa. Edes santsilautasellinen ei ole tuoreen veroinen, eli tarjoile heti.

                                        Jos ostit lohen fileenä, tee liemi kalaliemikuutiosta, tillin varsista, valkosipulista ja lohen epämääräisistä osista ja nahasta sekä valkkarista. Toimiii ilman valkkariakin.

                                        Comment


                                          Kyllä tässä kieli alko lipomaan ton ekan setin kanssa, toinen ei käy kun kaikki meressä elävä tulee takas ylös mistä suuhun sen oon laittanutki. :)

                                          Comment


                                            Kuulostaa molemmat erinomaisille. :) On vaan hankala hahmottaa ilman kuvia, hieman yksinkertainen ku oon.

                                            Comment


                                            • Ekan reseptin kyllä testaan lomalla sen verran makuhermot kohtaa. Tänään oli ihan perus grillatut kanavartaat pekoniin käärityillä herkkusienillä. Mausteeksi heitin bbq soossia ja chili rouhe sekoitusta.

                                              Comment


                                              • Thomakselle tosta kuva. Äiskän/koulun keittiöntätin 80-luvulla tekemä pitkäriisi-HMP-jauhelihasekoitus ei ole risottoa. Risotto on tuollaista puuromaista, kermaista, vähän jopa juoksevaa.

                                                Oikeassa risotossa ei ole kermaa, kermaisuus tulee riisistä, ja sekoittamisesta, ja mahdollisesti juustosta.



                                                Mä teen risottoa viikottain, kaikenlaisista tähteistä.

                                                Hyvää tulee esim kaikenlaisista leikkeleen jämistä, grillikanan jämistä, jauhelihasta, katkaravuista, sienistä, myös pelkistä vihanneksista. Laittelen jämiä aina pikku rasioissa tai minigrippipusseissa pakkaseen, ja käytän kun ei jaksa lähteä kauppaan, tai on vaik pers auk. Myös juustonkannikat pistän pakastimeen, ja käytän risotossa tai pizzassa.

                                                Aina suolaisen raaka-aineen kaveriksi kannattaa lisätä joku makea, selkeästi rakenteeltaan riisistä erottuva raaka-aine. Sellaisina toimii hienosti pakastevihannekset, porkkanakuutiot, maissi, herneet, jopa äsken parjaamani HerneMaissiPaprika. Lisää nämä ihan lopuksi. Samoin katkaravuille sopiva kypsennysaika on jäisenä pari - kolme minuuttia koosta riippuen. Käytännössä niiden tarvitsee vain lämmetä.

                                                Koko hommassa olennaista on oikea riisi, ja oikea valmistustapa. Liemeksi riittää kuutiosta tehty kanaliemi. Lihaliemi käy joskus, mutta on aika dominoiva.
                                                Viimeksi muokannut Repo/promo; 18.7.2016, 13:09.

                                                Comment


                                                  Ai että, kyllä vesi herahtaa kielelle. Ei sais näitä kattoa ku on itsensä kidutus kampanja(dieetti) käynnissä.

                                                  Comment


                                                  • Nyt on kyllä niin hyvännäköinen setti, että tuohan menee samantien kokeiluun.

                                                    Comment


                                                      Nyt olis taas ravintolapäivää. Tervetuloa, vielä olis jonkin verran tilaa. :)

                                                      https://www.facebook.com/events/484960901703287/
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                      • Tein maailman varmasti helpointa pulled porkkia.

                                                        Ostin joskus hätävaraksi possun ulkofileepaistin punaisella hintalapulla ja nakkasin pakkaseen.

                                                        Eilisaamuna otin sen pakastimesta, ja kohmeisena viskasin iltapäivästä 90-asteiseen uuniin kaikkine paketteineen.

                                                        Puolen yön maissa otin pois uunista, paketti oli snadisti pullistunut, mutta liemet pysy sisällä. Lihan voi lusikoida paketista lautaselle.

                                                        Suosittelen.

                                                        Comment


                                                        • Menee muuten kokeiluun:).

                                                          Comment


                                                          • Liemi oli aika väkevää kun oli valmiiksi joku pippurimaustettu tuo liha.

                                                            Tein liemestä sinappikastikkeen normaaliin rasva-jauhosuurukseen, eli laitoin kokkareen voita pannulle, ruskistelin siinä vähän 000 jauhoja ja kaadoin liemet päälle. Sekaan ruokalusikallinen sinappia ja sit jatkoin maidolla niin kauan, että oli hieno vaaleenruskee väri ja sopiva paksuus.

                                                            Kaikki meni ku nostelin pöytään.

                                                            Comment


                                                              Rumtopf

                                                              Oma kokeilu aiheesta rommiruukku (rumtopf).

                                                              Omenoita
                                                              Raparperia
                                                              Fariinisokeria
                                                              Tummaa Rommia
                                                              Vodkaa
                                                              Cointreay
                                                              Kanelitanko

                                                              Kannellinen lasipurkki. (Itsellä käytössä 2.1 litrainen)

                                                              Kuorin ja pilkoin raparperit noin 3cm pätkiksi.
                                                              Kuorin ja lohkoin omenat suuriksi lohkoiksi.

                                                              Kun pilkkominen on tehty rakennetaan aineksia kerroksittain purkkiin. Ei tartte mitenkään tiukkaan pakata. Kerrosten väliin laitetaan pari kolme ruokalusikallista fariinisokeria.
                                                              Purkin tultua täyteen päällimmäiseen kerrokseen laitetaan sekaan kanelitanko.
                                                              Sitten kipataan sekaan rommia niin kauan että hedelmät peittyy. Itsellä oli 0.75 pullo joka loppui kesken joten jatkoin lisäämällä holauksen cointraytä ja loput vodkaa niin että purkki tuli täyteen.

                                                              Tämän jälkeen kansi kiinni ja viileään paikkaan muutamaksi kuukaudeksi tekeytymään. Itse tein tuon siis tänään (3.9.2016) ja tarkoitus olisi jouluna ottaa käyttöön tai antaa lahjaksi. Saattaa olla liian lyhyt aika. Muissa ohjeissa suositeltiin yli puolenkin vuoden muhimista.
                                                              Viimeksi muokannut Lipponen; 3.9.2016, 14:26.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X