Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Mietiskelin tuossa, että mitähän laittaisi saunaperäevääks. Grillata ei viitsi, kun tuota vettä vähänväliä tiputtelee.

    Sitten välähti, helppo ja nopea: kinkkukiusaus, toki hieman modattuna.

    "Pohjaksi" käy verrattain hyvin kaupan pakastealtaan sipuli/peruna suikale sekoitus.

    Kinkkusuikaleiksi vain savustettua sellaista suikaloituna ja ruokakermaan bissee ohenteeksi.

    Mustalaispippurirouhetta ja hiukan suolaa. Ploraus soijaa tekee väsäyksestä aatelia;).

    175 uuniin graadeja ja unohuksiin vähäksaikaa. Kun pinnalla mukavia ruskeita, niin ainakin vartin, jos ei enemmän imetystä ja etikkasäilykkeitten kera kohti suuta.

    HHN= halpa, helppo, nopea ja 1*

    ps. mutta erittäin hyvää ja ruokajuomaks sitä bissee.

    Comment


    • Keväällä ostin Weberin one touch plus 57cm hiiligrillin. Aikaisemmat kokemukset hiiligrillauksesta eivät olleet kaksisia, mutta nyt enemmän asiaan paneutuneena voin sanoa ettei paluuta ole.

      Amerikanveljien low and slow- tekniikka ja weberin kokosbriketit, niin homma toimii. Jos haluaa kovempaa kuumuutta, niin grillisti lehtipuuhiilet.

      Yhtälailla ruoan saa pilalle weberissäkin jos käyttää halvimpia briksuja, kuten bilteman. Briksu savuttaa ja nokeaa ja grillattavaan jää kemiallinen maku. Weberin kokosbrikettejä voi huoletta lisätä grillauksen aikana. Snake metodi on vielä testaamatta, kun ilmat eivät ole sallineet.

      Tänään http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/T...x?tuoteid=2382
      Tuli häikäisevän loistavaa!

      Lisäksi voisi vielä sanoa, että jos Weber on laadullisesti paras hiiligrilli, niin sitten loput on melko surkeita. Ei se kansi Weberissäkään suljeudu niin tiiviisti, etteikö savustaessa savu karkaa kannen välistä. Ja kun epäsuora grillaus tuntuu olevan mun juttu, niin ehkä olis pitänyt ostaa se 67cm versio.

      Comment


      • Juurikin epäsuoran tavan takia ostin muutama vuosi sitten sen isomman version, tosin sen ihan perusversion. Lämpömittarina käyttänyt langallista, digitaalista irtomittaria. Eihän se mikään savustuspönttö ole, mutta huomattavasti parempi kuitenkin kun ne kiinalaiset foliosta prässätyt halpikset. Ja ne ilmaluukut, ne toimii myös ensimmäisen grillaamisen jälkeenkin. Suosittelen youtubesta Barbeque Pit Boys-kanavaa. JenkkiÄijät isolla äällä tekee weberillä ruokaa... suosikkireseptini on mountain of ribs.

        Comment


          Vaihteeksi tuli leipastua imelyyksiä.

          Muffinsitaikina:
          150 g voita
          1.5 dl sokeria
          2 munaa
          0.5 dl maitoa
          2.5 dl vehnäjauhoa
          0.5 dl kaakaojauhetta
          2 tl leivinjauhetta
          3 tl vanilliinisokeria
          maun mukaan suolapähkinöitä (minulla n. 0.5 dl)

          Täyte (kinuski):
          1 dl kermaa
          1 dl sokeria

          Kuorrute:
          2 dl kuohukemaa
          1 dl maapähkinävoita
          tomusokeria
          vanilliinisokeria

          Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat samalla vispaten.
          Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vähän kerrassaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
          Lopuksi sekoita joukkoon rouhitut pähkinät.

          Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista 175 asteessa kunnes ovat kypsiä (15 - 20 min).

          Tällä välin voi tehdä kuorrutteen eli vatkata kerman ja lisätä sen kaveriksi maapähkinävoin sekä sokeria. Sekoitussuhteen voi päättää itse.

          Täytteeksi tein kinuskia. Ainekset siis vain mitataan kattilaan ja keitellään, kunnes koostumus on sopivaa. Fariinisokerista tulee kauniimman väristä kinuskia, mutta tavallisestakin sokerista onnistuu.

          Tökkäsin muffinseihin reiät keskelle ja valutin niihin kinuskia. Tämän jälkeen pursotin kuorrutteen päälle.
          Osan jätin kuorruttamatta, koska kuorrute ei varmaankaan säily kovin pitkään hyvänä.

          Click image for larger version

Name:	2014-07-22 18.09.58.jpg
Views:	1
Size:	112,1 Kt
ID:	1620054Click image for larger version

Name:	2014-07-22 18.12.02.jpg
Views:	1
Size:	52,2 Kt
ID:	1620055

          Ihan maistuvia tuli. Eikä ole ihan niin imelää kuin voisi kuvitella.
          Tähtiä kaks.

          Comment


          • Paikallinen K-kauppias hoiti homman. Kihniössä irtotiskiltä myytiin Maurin superpihvejä, siis 2 possun ulkofilelätkää päällekkäin, väliin parit pekonisiivut ja pihvimankelista läpi = hyvää. Myös kauppiaan oma marinadi oli erinomaista ja tällä kertaa myös mitä kaapista löytyy-grillaus/glaseeraussoosikin onnistui poikkeuksellisen hyvin. Siihen tuli ketsuppia, sinappia, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, jotain marketin valmista bbq-soosia pikku turaus, mustapippuria, suolaa, sokeria ja pari valkosipalin kynttä puristeltuna.

            Pihvien kanssa rakkaudella tarkasti puhtaaksi rapsuteltuja siiklipottuja hävyttömän suolaisessa vedessä keitettynä ja perinteistä tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia. Hyvin tuli tienattua päivän pihahommissa hikoiltu laardi ja hivenaineet takaisin kehoon.

            Comment


            • Ostin kerrankin naudanlihaa kun ulkofile oli tarjouksessa. Köntsä oli sen verran iso, että jäi pari pihviä syömättä.

              Pihvi on kiusallinen tuote jälleenkäyttää seuraavana päivänä. Suikalelihana voi toki käyttää, mutta menee mun mielestä kyllä hukkaan.

              Tällä tavalla pihvin saa häviämään itestään, salaatissa, tacossa, leivän päällä, sellasenaan:

              Eli tira de restos de carne y chimichurri, itse keksitty nimi google translatorin avulla :D

              kahden yrtin chimichurri:

              -valkosipulinkynsi puristettuna
              -ruokalusikallinen persiljaa hienoksi silputtuna
              -ruokalusikallinen minttua hienoksi silputtuna
              -valkoviinietikkaa
              -limen tai sitruunan mehua
              -ropsaus suolaa

              Suikaloi lihat ohuiksi siivuiksi ja pyörittele maustetahnassa. Laita jääkaappiin, valmista syötäväksi heti, mutta paranee jos ehtii maustua yön yli ennen kuin syödään.

              Chimichurri toki toimii mainiosti myös lämpimän lihan kanssa, olipa se sitten nautaa tai possua. Suosittelen.

              Comment


                Onko kukaan kokeillut tämän tyyppistä "perunasalaattia":
                Esikeitettyjä pottukuutioita paistetaan pannulla, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
                Kastikkeeksi sekoitetaan tilkka oliiviöljyä ja viinietikkaa, runsaasti ruohosipulia pilkottuna, ripaus suolaa ja sokeria, turaus sinappia ja ropaus rouhittua mustapippuria.
                Jäähtyneet potut ja kastike sekoitetaan kulhossa ohuiksileikattujen punasipulisiivujen ja kaprismarjojen kanssa. Tarjoillaan grilliherkkujen lisäkkeenä.

                Jotakin tämän tyyppistä siis ajattelin tarjoilla rouvan kollegoille grillieväksen kanssa, mutta koska en ole aikaisemmin reseptiä kokeillut, niin ajattelin kysäistä josko jollain muulla olisi jo samankaltainen resepti testattuna?

                Comment


                  Annat Kari tarpeeksi esilääkitystä niin loppasuut eiku naiset syövät ko. Salaatin.

                  Comment


                  • Mä jättäisin noi kaprikset tosta pois tai laittaisin viereen omaan kulhoon. Osa porukasta saattaa vierastaa niitä. Muuten kuulostaa tosi hyvältä.

                    Sinapiksi Dijon ja viinietikaksi joku maustettu versio esim. omenaviinietikka. Tumma balsamico tai balsamicosiirappi vois sopia myös hyvin. Jälkimmäisen kohdalla himmaile sokerin kanssa.

                    Jos haluat vielä virittää, niin punasipulit vois karamellisoida joko hunajan tai ihan tavallisen sokerin ja balsamicon kanssa ja sekoitella vasta sitten perunoiden kanssa. Ja jättää muun sokerin pois kokonaan.

                    Comment


                    • Helppo, hyvä ja halpa kahden ruokalajin illallinen...

                      Taikina;

                      1 litra kevytmaitoa
                      4 munaa
                      4 dl vehnäjauhoa
                      2 tl suolaa
                      2 tl sokeria
                      1 tl vaniljasokeria
                      muutama loraus öljyä

                      Kaikki sekaisin, 30-45 min turvotus ja sit ohuella, kuumalla pannulla voissa paistaen pitsireunaisia ruskettuneita lättyjä (isoja lättyjä n. 15 kpl)

                      Täyte;

                      400g jauhelihaa
                      1 iso sipuli
                      Tacomaustepussi
                      1/2 pkt Koskenlaskijaa
                      1/2 pkt Aurajuustoa
                      Livaus tomaattipyreetä

                      Kuullota sipuli, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta tacopussilla ja lisää juustot sekä pyre.

                      Lettu lautaselle, täytettä päälle, rullalle ja ääntäkohti. Älä syö liian montaa, sillä jälkkäri odottaa vielä vuoroaaan.

                      Jälkiruoaksi sitten lettuja vaniljajäätelön ja mansikkahillon kanssa, nams ;)

                      (Jos tuntuu siltä, voi paistaa puolet letuista ensin ja lisätä vasta sitten taikinaan vaniljasokerin...)

                      Comment


                      • Se ois taas ravintolapäivä tulossa.

                        Ne ketkä kävi toukokuussa, tietää paikan. Nyt sisäpiha on revitty auki, kun siellä alkoi pikku kansirepa, joten siirsin paikan yliopistonkadulle, siihen saman korttelin eteläpuolelle.

                        Avaan kolmelta, myydään niin kauan kuin tavaraa riittää.

                        Jos sataa håmåna niin olen Studio Fonin monitoimisalissa.

                        Samat menyyt ku keväälläkin. Tulukeeha syömmää.
                        Attached Files

                        Comment


                        • possunniskaa kasviksilla savustettuna

                          vaikeusaste: helppo
                          aika: misat max 10min, kypsennys 30?min

                          possunniskaa
                          paprikaa
                          chilipalkoa
                          porkkanaa
                          pikkupottua vaikka siikli
                          sipulia
                          valkosipulia
                          ym. kasvista maun/sesongin mukaan
                          lihaliemikuutioita
                          chilijauhoa
                          valkosipulirouhetta myllystä
                          Worcester kastike
                          Alamos Malbec

                          Liha ja Alamos huoneenlämpöön tunti ennen aloitusta, avonaisina.

                          Esikeitä pottuja hieman, pilko.
                          Vettä pari senttiä uunivuokaan, lihaliemikuutiot sekaan. Pilko kasvikset suupaloiksi ja vuokaan. Potut vuokaan. Leikkaa niskasta sentin pihvit ja vuokaan. Neste voi peittää kamat tai jäädä vähän vajaaksi pinnaltaan. Ripottele chilijauhetta pinnalle rahtusen verran, kuinmyös himppu merisuolaa ja aavistus valkosipulirouhetta, karvanverran mustapippuria myllystä.
                          Savustimeen leppää ja omppua fiftysiksty, harrisonstetsonmenetelmällä. Tulille. Kun käryää vuoka sisään. Kun kypsää vuoka ulos.
                          Jaa niin se malbec? Älä muuta viserrä.

                          Comment


                            Tietääkös kukaan hyvää marinadi ohjetta possulle? Itse en ole vielä ikinä tehnyt itse marinadia ja nyt haluisinkin sitä koittaa, koska läheltä saa lihakaupasta hyvää marinoimatonta lihaa (myös heidän omalla marinadilla tosin joka on myös todella hyvä). Lihaksi tulisi kasleri tai ulkofile, todennäköisesti tosin kasleri.

                            Ei tykätä yrttisestä yms. marinadista vaan enemmänkin jokin perinteisempi tai makean puoleinen marinadi (kerran syönyt ribsejä missä "marinadissa" oli kokista ja fariinisokeria ja siinä ainakin tuollainen makea oli hyvä).

                            Comment


                            • Koeta tätä:

                              kahden sitruunan mehu
                              valkosipulin kynsi ohuesti viipaloituna
                              oreganoa, mieluiten tuoretta
                              suolaa
                              oliiviöljyä

                              Aineet minigrippipussiin ja lihat sekaan. Anna olla muutama tunti, nosta huoneenlämpöön ainakin tunti ennen grillausa. Valele lihoja grillissä pussiin jääneellä marinadilla.

                              ite vetelen 2.5cm paksut pihvit vielä 2.5cm siivuiksi, ennen grillausta.

                              Toinen voisi olla:

                              1 rkl grillimaustetta
                              2 rkl sinappia
                              2 rkl hunajaa
                              valkosipulin kynsi puristettuna
                              sitruunamehua
                              mustapippuria

                              sekoita tahnaksi ja levittele lihoille

                              Comment


                              • Itse tykkään voimakkaammin maustetuista marinadeista, ja käytänkin yleensä marinadeissa valkosipulia ja chiliä ns. "perusmausteina" sekä tuoreita yrttejä, kuten timjamia. Kannatan myös pientä hapokkuutta eli aina vähintään kokonaisen limen tai puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Muita aineksia mausteeksi sitten mitä milloinkin sattuu kaapista löytämään.

                                En ole kovin makean marinadin ystävä mutta jos sellainen maistuu niin juurikin siirappa, hunajaa tai kolajuomaa kannattaa kokeilla. Marinadin pohjana käytän yleensä ihan oliiviöljyä. Jos haluaa helpolla päästä alkuun niin makean marinadin pohjana käyttäisin ehkä jotain valmiskastiketta kuten HP.

                                Comment


                                • Tuommosta possunassekastiketta pastalle vääntelin aamutuimaan, kun tuli herättyä jo klo7.

                                  Herra Snelmannilta saa rasioissa aika kivaa possun palapaistia, jota ei kuulema oo pakastettu. (silti jopa edullista?)

                                  Homma starttiin, jotta näin: Kuumennetaan valurautapata öljyn ja ruokamargariinin seoksessa kuumaksi, lisäillään pikkuhiljaa ne possunpalat ja ruskistellaan pintaruskeiksi.

                                  Lisätään yksi keltasipuli ja iso porkkana pieneksi hakattuna sekaan, sekoitellaa ja lisätään hieman valkosipulia myös pieneksi hakattuna.

                                  Vehnämölöä pari ruokalusikallista veteen (1/2 litraa) sekoitettuna sekaan, jotta hieman suurustuu. (n.yksi lihaliemikuutio sekaan sekoitettuna)

                                  Sekaan vielä ainakin desi tai puolitoista tomaattipyreetä ja ploraus soijaa.

                                  Muhitteluun riitäis n. tunti, mutta itse kun syön vasta iltapäivällä, niin olkoon sitten sen seittemän tuntia, kunhan muistaa sitä nestettä lisäillä ja makuja tarkistella tarpeen mukaan.

                                  Niin lisukkeeksi laittelin vaan merisuolassa keitettyja ruismakarooneja, jotka jatkokäsittelin ihan öljyllä ja tomaattipyreellä.

                                  Yllättävän hyvää ja helppoa, 1 tähti.

                                  Comment


                                    Karhu ja kani uunissa.

                                    Kani hukutettu punaviinissä.

                                    Marre ja Nuijari kokkeina.

                                    Comment


                                    • Nyt käypi jo ihan katteuven piälle, mutta kaks kokkimestaria kyllä osaa.
                                      Kertookaahan sitten makuelämykset tännekkin;).

                                      Paistettuja muikkuja vaan tälläkertaa, mutta hyviä.

                                      Comment


                                        Eilen oli naapuruston ja tuttavien lapsille leikkimielinen suunnistusharjoitus. Leivoin pullaa, ensi kertaa. Voisilmä- ja rusinapullia. Ei ne vissiin ihan huonoja olleet kun mulle jäi yksi ja tein niitä kuitenkin viisi pellillistä.

                                        Comment


                                        • Se on sitten leipuri Hannu tästälähtien;).
                                          Onhan se mukavaa huomata, että vaikka ilman jäis. Silloin tosiaan ovat maistuneet.
                                          Tuon parempaa "kiitosta" tuskin saa;).

                                          Comment


                                            Ipsi: "Leivoin pullaa, ensi kertaa."

                                            Pikkulinnut kertoivat että jo toinen kerta.

                                            Comment


                                              Citykanista tuli oikeinkin maittavaa. Nuijari oli valmistellut kanit niin hienoon kuntoon että loppu oli helppoa.

                                              Lihat ensin porkkanoiden ja sipulien kanssa pataan ja reilusti punaviiniä. Puolitoista tuntia uunissa hauduttelua, jonka jälkeen lihat irti luista. Pataan lisäättiin säilöttyä tomaattia, tomaattipyreetä, valkosipulia, hunajaa, mustapippuria ja suolaa.

                                              Nelisen tuntia lisää uunitusta ja siinäpä se sitten olikin. Maistui hyvin riisin kera, lisukkeena voisi toimia myös pasta ja kuskus.

                                              Nuijarin laatima karhupata oli hyvää, mies kertokoon itse miten sen teki ja mitä siihen laittoi :)

                                              Jälkkäriksi oli perinteinen crema brylee, suomuuraimia päällä.

                                              Comment


                                                Korjataan että lakkoja.

                                                Karhupaistiin tuli vain:

                                                Karhua
                                                Possua(kassler)
                                                Laakerinlehti
                                                Maistepippuria
                                                Sipulia
                                                Suolaa
                                                Vettä

                                                Hitaasti hauduttaen joko uunissa tai liedellä valurautapadassa muutamia tunteja.
                                                Possun ja sipulia voi kuullottaa voissa.


                                                Tuo marren kanipata sen verran hyvvee että kantsii sitoa naru kieleen että voi kiskoa takaisin mahasta.
                                                Viimeksi muokannut Nuijari; 7.9.2014, 10:59. Perustelu: Lisäys

                                                Comment


                                                • Marre ja Nuijari kokkeina.
                                                  No eiköse Killeri osallistunut ruoantekoon, vai söikö vaan mahansa täydeksi, noita herkkuja;))?

                                                  Comment


                                                    Ilman Killerin läsnäoloa ja kannustusta ei hommasta olisi tullut yhtään mitään :)

                                                    Comment


                                                    • Mistäpä onnistuitte karhunlihaa hankkimaan? Mitä ruhonosaa ja mihin hintaan saitte? t kateellinen (allekirjoitukset tarpeettomia :))

                                                      Comment


                                                        Kun liukkaasti liikkuu niin saa kaikenlaista.
                                                        Ihan sattui olemaan paistia ja tais olla jollain messulta.

                                                        Comment



                                                          Todella kevyt ja herkullinen pastakastike.

                                                          450gr luumutomaatteja pilkottuna kattilaan. Pohjalle plöräys oliiviöljyä.
                                                          3 valkosipulin kynttä puristettuna
                                                          3 rkl balsamicoetikkaa
                                                          1 tl oreganoa
                                                          1 tl savustettua hot paprikaa
                                                          1/2 tl suolaa
                                                          1/4 tl mustapippuria

                                                          Toimii sekä kanan että jauhelihan kanssa. Lihat paistellaan ja maustetaan normaalisti ja kipataan soosin sekaan. Voi tehdä ihan tavallisistakin tomaateista. Ei tuu ehkä ihan niin hyvää, muttei sekään oo pöllömpää. Pienikin tilkka valmista tölkkisosetta pilaa koko soosin laakista. Tuli kokeiltua, kun loppui tomaatit kerran kesken ja hätäpäissäni laitoin vähän paseerattua tomaattia sekaan. Yök.

                                                          Keitellään ajasta riippuen kauankin, mutta vähintään 30min. Tomaatteja ei tarvii kuoria. ne kuoret kyllä irtoaa itsestään ja jää sellaisiksi tikuiksi sinne sekaan. Soosi on aika juoksevaa ja jämiä ei sen takia kannata kipata pastan/nuudeleiden kanssa odottamaan huomista. Kaikki neste imeytyy niihin ja jäljellä on vaan lihanpaloja.

                                                          Comment


                                                            Nuijari, lasketaan yhdeksi kerraksi kun melkein samoilla uunin lämpimillä meni torstain Audipullat (joita jäi vähän perjantaiksi) ja perjantain suunnistusnisut. :-)

                                                            Comment


                                                            • Ilman Killerin läsnäoloa ja kannustusta ei hommasta olisi tullut yhtään mitään :)
                                                              Näin minä vähän arvelin, kaks rohkeeta kokkia kyökissä, niin pitäähän sen jonkun olla Teitä hieman rauhoittelemassa;)). Työstä käy.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X