Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Buffalokanapasta:

    300g tai muuten sopiva satsi linguine tai muuta isoa pastaa
    200g Tähteiksi jäänyttä grilli- tai uunibroileria, eli noin puolikas broisku tai vajaa pari rintafilettä
    2 rkl (vihreää)tabascoa
    50g voita
    valkosipulia
    röpsäys hyvää juustoraastetta (ite laitoin oltermanni cheddaria)
    liraus (ruoka)kermaa

    Keitä pasta 2 minuuttia vähemmän aikaa kuin paketissa sanotaan. Muista laittaa keitinveteen reilusti suolaa, ainakin 1½ tl.

    Riivi kana pikkurilliä pienemmiksi suikaleiksi. Menee sormin.

    Sulata voi kattilassa, ota pois hellalta ja kippaa tabasco sinne. 2rkl on noin puoli pullollista, purista sekaan puolikas valkosipulinkynsi.

    Kippaa riivityt kanat buffalosoossiin, viskaa kansi päälle ja ravista, pyörittele kuumalla keittolevyllä, jotta kana lämpiää. Älä kuitenkaan paista.

    Raasta muutama rkl juustoraastetta ja parin ruokalusikallisen plörpsähdys kermaa pastan sekaan.

    Kippaa buffalokana pastan sekaan. Sekoita.

    Itse kuivaan pastan aina kuumalla levyllä, eli kun kaadan keitinvedet pois, lisään lusikallisen öljyä ja nostan pastan takaisin kuumalle hellalle. Annan suhista reilusti, jotta jäljelle jäänyt vesi kiehuu pois samalla kun kääntelen pastaa isolla kauhalla varoen, että pasta ei rikkoudu. Tämä poistaa pastan sekaan jääneen keitinveden.


    Valamis.

    Vaikeusaste puoli tähteä

    Comment


    • Pastankeitossa tuo Jyrkin mainitsema kuivaaminen on yksi tärkeimmistä työvaiheista (keitinveden suolan lisäksi). Itse lukioaikana vietin viikon Italiassa vieraana paikallisessa perheessä. Tärkein mieleenpainunut oppi oli, ettei pastaa saa koskaan tarjota suoraan kattilasta, vaan pasta pyöräytetään AINA keittämisen jälkeen nopeasti öljyn kanssa pannulla. (Tai laiska tiskaaja toteuttaa saman Jyrkin kuvailemalla menetelmällä) Myös kastikke lisätään paistamisen aikana pannulle, jotta maut leviävät pastaan.

      Comment


        Joo itsekin olen tuota harrastanut että öljyä keittämisen jälkeen hiukan sekaan kuumalla hellalla jotta pastat ei tartu kiinni toisiinsa. Jostain kuitenkin luin että se ei välttämättä ole hyvä koska pastan pinta silloin tulee öljystä liukkaaksi eikä kastike tartu siihen. Toki se minusta kyllä riippuu kastikkeen ohuudesta/paksuudestakin ja pastan muodosta, onko se nauhapastaa tai jotain "sokkeloisempaa". Samassa jutussa taisi olla että kiinnitarttumisen voi estää sillä että heti keittämisen alussa kun pasta alkaa pehmetä niin se on silloin tahmeimmillaan. Kun sitä sekoittelee siinä samalla alkuvaiheessa niin ei pitäisi tarttua, kun se tahmeus vähenee kun pasta kypsyy. Kokeilin muistaakseni kerran, ei se mulla oikeen toiminu.

        Comment


          Tuorepasta on (myös siitäkin syystä) siksi hyvä ettei nopean parin minuutin kypsennyksen aikana tärkkelys liisteröidy eikä pasta tarraa kiinni. Pastan tekeminen on niin helppoa että se kannattaisi aina tehdä itse jos vain viitsii.

          Käytettävä pasta valitaan kastikkeen mukaan. Yleensä pitkät, sileät pastat (esim. spagetti, tagliatelle) ohuiden ja öljymäisten kastikkeiden kanssa. Pienemmät, koukeroisemmat pastat (esim. penne, fusilli, conchiglie) paksuihin ja juustoisiin/kermaisiin kastikkeisiin.

          Comment


          • Noinhan se on, mutta tuohon öljyasiaan on taas olemassa kahta koulukuntaa. (siis ei tuorepasta)
            Joko keitinveteen tai sitten valmiiseen tuotteeseen ja sekoittelu.

            Senverran "varmanpäälle" pelaan, että aina plorautan merisuolan lisäksi keitinveteen hiukan öljyä ja useasti paistipannulla pyörittelen vielä tomaattipyree, valkosipuli, öljy seoksessa. Varsinkin spagetit.

            Pennelle ja fusilillellan tuota jälkimmäistä ei tartte tehdä, koska marren mainitsema paksuhko kastike hoitaa saman asian ja täyttää kivasti ja maukkaasti nuo suuret onkalot, no toki sitä valkosipulia voi hieman mielestäni aina lisätä;).

            Editoimpa tähän, kun vapaata näkyy olevan: Munavoita väkersin, kun ajattelin että saattaa piirakan päällä maistua eräälle Tahkolta palaavalle kerhoveljelle.
            Semmosta ruisleipääkin hankin, mitä nyt yksinkertaisesti ei muualta saa.
            Maistuu tai ei, mutta yks audifinsveli saa ainakin kasvot;). Ja hyvät pergolaattori kahvit;).
            Viimeksi muokannut kapaz; 8.2.2014, 18:38.

            Comment


            • Laitoin tänään helppoa chili con carnea

              700g nautasika jauhelihaa
              2 punaista paprikaa
              isohko sipuli
              valkosipulin kynsi
              fondinappi tai lihaliemikuutio
              kuivattua chiliä, laitoin ancho- ja chipotlechilejä

              Ainekset paksupohjaiseen pataan, hämmennellään muutaman minuutin välein eka vartti. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä tunti, välillä kannattaa käydä vähän pyöräyttämässä kauhalla pohjaa myöden. Paranee jos hauduttaa kauemmin.

              Tarjoilin nachojen, smetanan, salsan ja säilöttyjen jalapenojen kanssa.

              Yksi tähti valmistuksen vaikeudesta, kaksi tähteä tämän illan satsin maulle, koska ostin pirkka nachoja ja ne maistuu ihan pakkausmuoville. Hyvien nachojen kanssa neljä ja puoli tähteä viidestä.

              Myös salsa vaikuttaa asiaan. Olin laiska ja ostin purkkikamaa. En voi yksinkertaisesti sietää juustokuminaa, ja sitä löytyy melkein kaikista salsoista. Tällä kertaa ostin myös salsan Pirkkana, ja siinä ei ole juustokuminaa, mutta senkin edestä jos jotakin agar agaria ja tapiokatärkkelystä jatkeena. Hyi helvetti.

              Chili con carne sen sijaan ei pettänyt. Ei lisäaineita, ei eekoodeja, ei jatkeita vaan silkkaa asiaa.

              Comment


                Eikös tuo tarvii mitään nestettä? Tai edes öljyä? Pitänee kokeilla. Pariakin erilaista salsaa tuli joku aika sitten keiteltyä, mutta jotain potkuisampaakin voisi taas viritellä.

                Comment


                • Ei tarvitse nestettä, eikä tosiaankaan tarvii öljyä. Jauheliha sisältää paljon rasvaa ja nestettä, ja kasvikset luovuttavat myös paljon vettä.

                  Jos tulee liian tönkköä, niin viskaa sekaan paketillinen halkaistuja kirsikkatomaatteja.

                  Comment


                  • Meillä on nyt ovi käynyt kuin Anttilassa sen jälkeen kun tuo pojan pöllikkä syntyi vajaa viikko sitten, joten on tarvinnut loihtia sukulaisille jotain kastettavaa kahveen kanssa. Nyt tuli aika hyvä kakku tehtyä:

                    -5dl vehnäjauhoja
                    -3dl sokeria
                    -2tl vanilijasokeria
                    -1rkl leivinjauhetta (kyllä, ruokalusikallinen)
                    -4rkl aitoa kaakaojauhetta

                    Nuo keskenään hyvin sekaisin. Sitten:

                    -3 kananmunaa, riko rakenne haarukalla vaikka juomalasissa.
                    -150g voita, sulata.
                    -2dl luonnonjogurttia
                    -4 pätkis-pötköä, murustele sulan voin sekaan sulamaan osittain.

                    Sekoita edelliset kuiviin aineisiin huolellisesti. Voitele reilunkokoinen kakkuvuoka ja korppujauhota, taikina tykö ja 175c tasalämmöllä, ilman kiertoilmaa vajaa tunti uunissa.

                    Kun kaakku on kypsä, kumoa se lautaselle jäähtymään. Kuorruta terveellisesti sulattamalla 100g voita ja 1 fazerin sininen suklaalevy, sekoita ne keskenään ja levittele nätisti lämpimänä viileän kakun päälle.

                    Edit: Mikäs tuo teidän pisteytysjuttu on, minulla on mennyt sellainen postaus ohitse?

                    Edit. edit: Tähtiä laitan puolitoista. Melko vaivaton homma, mutta leipomisessa siivous vie aina niin hitokseen aikaa :)
                    Viimeksi muokannut ilkkapoika; 17.2.2014, 18:30. Perustelu: lisäsin kysymyksen, tähdet ja muutin paistoaikaa...

                    Comment


                    • Ei sillä pisteytys/tähdillä merkkaamisella muuta ole, merkataan vain ns. vaikeusaste ko. repsuun.
                      Eli laitat tuohon repsus otsikkoon tai jonnekin ne tähdet 1-5, miten työlästä tuo on tehdä;)).

                      Comment


                        Pari kania uimassa etikkavedessä. Mitenköhän nämä valmistaisi. Kaikkiaan kolme kania olisi valmistettava.

                        Ehdotuksia?

                        Ilta palaksi taas iänikuista savuuntapettua evämakkaraa.
                        Viimeksi muokannut Nuijari; 7.2.2016, 20:02.

                        Comment


                        • Kania kermaisessa yrttikastikkeessa
                          1 keskikokoinen kani paloiteltuna
                          salottisipuli
                          valkosipulia
                          oliiviöljyä
                          rosmariinia
                          salviaa
                          timjamia
                          meiramia
                          luomusitruunan raastettua kuorta
                          1 lasillinen valkoviiniä
                          1 dl kermaa
                          suolaa ja pippuria

                          Kuullota padassa oliiviöljyssä hienonnettu salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon kaninpalat, ja anna niiden hieman ruskistua.
                          Lisää joukkoon valkoviini. Anna viinin haihtua hetken kovalla lämmöllä.
                          Pienennä lämpöä. Lisää hienonnetut yrtit, suola, pippuri ja raastettu sitruunankuori.
                          Aseta kansi päälle ja anna kiehua noin tunti, silloin tällöin varovasti sekoittaen.
                          Ota pois lihanpalat, ja pidä ne lämpiminä. Lisää paistin nesteeseen kerma, anna kiehahtaa muutama minuutti ja kaada kastike kaninpalojen päälle.

                          Resepti: Francesco Benedetti

                          Kania ligurialaisittain
                          noin puolen kilon painoinen kani paloiteltuna
                          kaninmaksa
                          50 g kivettömiä “taggiasca” oliiveja suolaliemessä
                          40 g pinjansiemeniä
                          2 valkosipulinkynttä
                          1 rosmariininoksa
                          4 dl punaviiniä
                          200 g kypsiä tomaatteja
                          2 laakerinlehteä
                          neitsytoliiviöljyä
                          suolaa
                          pippuria

                          Kuumenna desi oliiviöljyä padassa, ja ruskista siinä kaninpalat. Lisää pinjansiemenet, kuutioitu kaninmaksa, hienonnetut valkosipulinkynnet ja rosmariininoksa. Anna kiehua muutama minuutti.
                          Lisää viini. Pienennä lämpöä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle kansi ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää kaltatut ja paloitellut tomaatit, laakerinlehti ja oliivit. Aseta kansi takaisin ja anna muhia vielä noin 50 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Tarjoile kuumana.

                          Resepti: Francesco Benedetti

                          Jäniskeitto
                          luut, rintalihat ja kylkiluut
                          2 l vettä
                          5 maustepippuria
                          pala laakerinlehteä
                          kaula- ja lapalihat
                          2 dl porkkanakuutioita
                          2 dl lanttukuutioita
                          1 l perunakuutioita
                          2 tl suolaa

                          Kiehauta paloittelun yhteydessä jääneet luut, kalvot, rintalihat ja kylkipalat vedessä yhdessä kaula- ja lapalihojen kanssa. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja pese kattila. Murskaa pippurit. Pane kiehautetut lihatuotteet ja mausteet veteen kiehumaan. Keitä hiljalleen, kunnes luut irtoavat lihoista. Siivilöi liemi ja pane siihen kiehumaan pieniksi leikatut porkkana- ja lanttukuutiot. Leikkaa kypsät lihat lusikkapaloiksi. Pane puolen tunnin kuluttua kypsät lihat ja perunakuutiot keittokattilaan. Jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Mausta keitto suolalla.

                          Resepti: Jaakko Kolmonen
                          Löydettyjä variantteja, mutta miks lillumassa etikkaliemiessä?

                          Comment


                            Hiljattain tapettua pupua, ja happo mureuttaa pikana. Takana lyhyt riiputus?

                            Noista Kapan ehdotuksista komppaan ekaa, kani ja kerma tykkää toisistaan. Olisi alttius varioida silleen, että pupun palat aikaisemmin sekaan ja valmistus pienissä annosastioissa jotka jokaiselle ruokailijoille kuumana pöytään, ja lisukkeeksi kokonainen uunipottu (ISO rosamunda) ja maustevoita sisään.

                            Moneltako valmis ja minne tulen? :)

                            Comment


                            • Ja minä, mutta taitaa jäähtyä, jos täältä asti lähen tulemaan, toisaalta en oo edes ajokunnossa;)

                              Mutta toisaalta, kun Mikalla noita kaneja tuntuu riittävän, niin eikö kaikki variantet käytäs läpi ja nautiskeltais, kun saatais siihen joskus mahdollisuus.
                              Toisaalta järjestelykysymyksiä nämä?
                              Viimeksi muokannut kapaz; 21.2.2014, 20:41.

                              Comment


                                Näin meillä aina jänöpupuja kohdeltu eli uimaan etikkaveteen.

                                Vanha väki meinaa että helpompi huuhdella.

                                Comment


                                  Karpalokiisseli vaniljarahkavaahdolla *

                                  Vaikka jälkiruokia mieluusti syönkin harvemmin tulee niitä itse tehtyä.
                                  Tänään kuitenkin alkoi tehdä mieli sellaista sopivasti makeaa.
                                  Vilkaisin jääkaappiin ja kipaisin hakemassa lähikaupasta hieman lisätarpeita.

                                  Tälläista niistä syntyi.

                                  Mehukiisseli:
                                  4dl Pirkka karpalomehua (siksi pirkkaa että se ei ole kovin makeaa. Prokokit tekee omat mehunsa)
                                  1rkl perunajauhoa

                                  Vispaa perunajauho kylmän mehun sekaan ja laita kattilaan lämpenemään. Kun pulpahtaa niin nosta pois levyltä ja laita vaikka vesihauteeseen jotta saat kattilan viileäksi. Kun kattila on viilentynyt niin nosta kiisseli kylmenemään jääkaappiin tai pakkaseen.

                                  Vaniljarahkavaahto:
                                  2dl vispikermaa
                                  150g vanilja rahkaa
                                  vaniljasokeria
                                  sokeria
                                  (raejuustoa)

                                  Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta makusi mukaan sokerilla/vaniljasokerilla. Kääntele rahka vaahdon sekaan. Jos tahdot sattumia vaahtoon niin sekoita siihen myös raejuusto.

                                  Kun mehukiisseli on viilentynyt, kippaile kiisseliä ja rahkavaahtoa kerroksittain tarjoiluastioihin.

                                  Voisi kuvitella että jostain fiineistä laseista tarjoiltuna tuo olisi kivan tyttömäinen jälkkäri. Just siis minun tyylinen.

                                  Comment


                                  • Tulihan eilen taas jonkimmoinen pata huitaistua, mutta oli erittäin hyvää.

                                    Tarjous karjalanpaistilihoja paketti, hyvin voissa ruskeaksi erissä valurautapadassa pyöriteltyä. kaikki lihat pataan ja karkeaksilohkottu keltasipuli siksiaikaa jotta hieman ottaa väriä.

                                    Eipä sattunut olemaan tuoretta valkosipulia (?), joten n. 1/4 osa pussi kuivarouhetta sekaan hieman aikaa sinne rasvaan pehmenemään.

                                    Seuraavaksi kidneypapuja tölkillinen ihan tomaattiliemessä ja chilitomaattimurskaa purkki. Kokonaisia herkkusieniä, toki nekin purkista ja hillosipuleita puolikourallista.

                                    Nesteeksi lisää tuota mainiota hillosipulien nestettä ja plorauksittain soijaa, kunnes maku alkaa raakanakin tuntua.

                                    Toki ihan himppu oikeata suolaa makuja tasaamaan ja pakollinen pieni sokerihyppysellinen, unohtamatta ystäväämme mustapippurirouhetta.

                                    Kunnon kolmentunnin muhitus miedolla lämmöllä ilmankantta ja samalla nestetason seurailua. Tuoksut saa kaupanpäälliseksi.

                                    Jo vain on hyvää ja helppoa, vaikka aikaslailla purkki raaka-aineita käytinkin;)

                                    Tähtiä **.

                                    Comment


                                    • Täytti itse pyydystetty järvitaimen pakkasessa 2kk, joten oli aika hävittää se.

                                      (melko) kirkas kalasoppa

                                      800g järvitaimen tai muu kiinteälihainen kala
                                      2l vettä
                                      2 kalaliemikuutiota
                                      10 mustapippuria
                                      3 sipulia
                                      pottuja
                                      pari porkkanaa
                                      nyrkillinen voita
                                      nippu tilliä

                                      Kuori ja pilko kasvikset puolikkaan tikkuaskin kokoisiksi paloiksi, laita liedelle ja lisää mausteet.

                                      Pätkäise jäinen kala terävällä veitsellä kolmeen osaan ja viskaa kattilaan.

                                      Anna kiehua noin vartti ja käännä levy pois päältä, anna olla noin tunti.

                                      Nosta kalapalat pois nesteestä ja käännä liesi taas päälle.

                                      Perkaa kalasta lihapalat irti, laita sivuun.

                                      Laita ruodot, nahka ja pää vielä pikku kattilaan ja kiehauta vesitilkassa. Siivilöi neste keiton sekaan.

                                      Kun perunat ovat sopivan ylikypsiä, viskaa sekaan nyrkillinen tilliä.

                                      Lisää kalat kuumaan keittoon vasta lautasella.

                                      Oli muute hyvvää.

                                      kaksi tähteä

                                      Comment


                                        Kermainen kalakeitto (**)

                                        Jos Jyrkin hyvä ja kirkaslieminen keitto vaikuttaa liian terveelliseltä, niin tässä oikeastaan hyvin samanlainen, mutta kermainen vaihtoehto.

                                        5-6 isoa kiinteätä keittoperunaa kahden sentin kuutioina
                                        3 sipulia
                                        kirjolohen file kahden sentin kuutioina
                                        3 kalaliemikuutiota
                                        kermaa (aika paljon)
                                        voita
                                        tuoretta tilliä
                                        suolaa

                                        Pilkottujen sipuleiden kuulotusta voissa keittokattilan pohjalla hetkisen. Lisää kalaliemikuutiot ja vettä niin että potut juuri peittyy. Kymmenen minuutin keittely.

                                        Lisää joukkoon köntti voita ja kalapalat. Lisää kermaan niin paljon että kalat peittyy. LÄMMITÄ (älä keitä) keittoa 5 min, sekaan silputtu tilli ja suolan tarkistus.

                                        Itse tykkään paahdetun ruisleivän ja bissen kanssa.

                                        Comment


                                        • No tässähän se tämä koko keittiöharrastuksen suola onkin;), kaks erittäin hyvää, mutta kuitenkin niin erilaista kalakeittorepsua. Nyt on varaa valita, hyvä äijät;).

                                          (nyrkillinen / köntti lienee n.about samanverran)

                                          Comment


                                          • Pulled pork on nyt muotiruokaa. Nyhtöpossuksi suomennettu aiemmin riivityn possun nimellä tunnettu ruoka on halpaa, ja helppo tehdä.

                                            2-3kg kassler
                                            suolaa
                                            pippuria
                                            chilirouhetta

                                            valeluun:

                                            valkoviini tai siideriviinietikkaa
                                            valkosipulin kynsi
                                            chiliä

                                            Nosta liha jääkaapista pöydälle saman päivän aamuna jos aiot valmistaa lihan illalla, tai edellisenä iltana, jos viskaat uuniin aamulla, eli anna olla huoneenlämmössä useampi tunti ennen valmistusta. Puolessa tunnissa kohmeinen liha ei kerkeä lämmetä asteen puolikasta.

                                            Hiero ruokalusikallinen suolaa ja reippaasti pippuria ja chiliä lihan pintaan.

                                            Viskaa grilliin tai uuniin. 100-110 astetta. Liha on kypsää kun sisälämpötila on 95 astetta. Ottaa kuudesta yhdeksään tuntiin. Käytä grillissä epäsuoraa lämpöä.

                                            Käytä savustuspussukkaa, jos haluat, eli viskaa pari nyrkillistä leppälastuja foliolle, kääntele paketiksi ja viskaa grillin samaan aikaan kun laitat lihan.

                                            Käännä ja valele etikkaliemellä tunnin välein.

                                            Kuori parhaat palat kypsästä lihasta, ja nauti leivän päällä.

                                            Riivi loput lihat (kumihanskoin suojatuilla) sormilla tai kahdella haarukalla. Mausta tilkalla etikkaa, ropsauksella suolaa ja pippuria, sekä reilulla satsilla mieleistä bbq soosia.

                                            Tarjoa leivän päällä kaalisalaatin ja suolakurkun kanssa, tai perunasalaatin tai perunamuusin kanssa. Tai tortillan sisällä.

                                            Liha kutistuu vajaa kolmanneksen, eli 3kg kasslerista tulee 2kg valmista lihaa.

                                            Kuitenkin jos kokonaisen kasslerinkin valmistaa, niin sitä tulee niin paljon, että kannattaa koettaa keksiä erilaisia tapoja käyttää tuota lihaa sitten kun sandwichit ja fajitat on kokeiltu. Pakastaessa kun possu saa pakkasen maun, siitä ei eroon enää pääse.

                                            Tähän sopii siis mainiosti entisten kotikontujen torstairuoka, tein tätä itse eilen.

                                            Eli bbq stew ja maissileipä

                                            400g riivittyä possua
                                            5 isoa tomaattia kaltattuna
                                            pari isoa sipulia
                                            nyrkillinen voita
                                            säilykepurkillinen maissinjyviä
                                            liha- tai kanalieminappi tai kuutio
                                            desi tai pari hyvää bbq soosia

                                            viskaa voi paksupohjaiseen kattilaan, kuullota sipuleita hetki. Lisää muut aineet ja anna hautua kannen alla kolmisen tuntia tai kunnes tomaatit ovat kadonneet.

                                            Maun pitäisi olla hapanimelä, mausteinen, voi olla myös tulinen.

                                            Lisäksi maissileipää

                                            kupillinen piimää
                                            kupillinen maissijauhoa
                                            kupillinen vehnäjauhoa
                                            puoli kuppia sokeria
                                            ruokalusikallinen suolaa
                                            puoli tl ruokasoodaa
                                            pari kupillista cheddar raastetta
                                            pikku tölkillinen säilykemaissia
                                            pari munaa

                                            Sulata voi mikrossa, lisää sokeri ja munat, vatkaa hyvin. Varo ettei voi ole tulikuumaa, kun rikot munat sekaan.

                                            Sekoita sooda jauhoihin, ja lisää muiden ainesten mukana. Älä vaivaa, mutta sekoita melko tasaiseksi. Taikinasta tulee sellainen paksu lettutaikina.

                                            Kaada voideltuun piirakkavuokaan tai valurautapannuun ja paista 170 - asteisessa uunissa 30-40min, kunnes keskelle työnnettyyn tulitikkuun tai hammastikkuun ei tartu taikinaa.

                                            Parhaimmillaan heti, säilytä jääkaapissa
                                            Viimeksi muokannut Repo/promo; 28.2.2014, 17:26.

                                            Comment


                                            • Tossa ylempänä ihan hyviä ajatuksia burgereiden tekoon liittyen. Ja tota sämpylä-ohjetta vois itekkin kokeilla.

                                              Viimeisin oma kehitelmä on kermainen broilerkastike mun tapaan. Raavin "reseptin" kokoon niin että nappasin kaupasta mukaan jotain halpaa mistä sais äkkiä hyvää ruokaa.

                                              Kermainen broilerkastike:

                                              400g broilersuikale "pehmeän pippurinen"
                                              1 purkki ananas palat (ihan normi säilyke)
                                              2dl ruokakerma (tai enemmän jos haluaa kermaisempaa/enemmän kastiketta)
                                              1 sipuli

                                              mausteet:
                                              -curry (reilusti)
                                              -sitruuna
                                              -mustapippuri
                                              -valkopippuri
                                              -suola
                                              -yrttisuola

                                              Hienonna sipuli, kuullota pannussa. Lisää broileri pannulle, kun broilerit alkaa olla kypsia lisää ananakset. Purista joukkoon sitruunan mehua oman maun mukaan ja mausta oman maun mukaan. Lisää kerma (itse lisään myös hiukan vettä) kun broileri on täysin kypsää ja ananas on saanut vähän väriä pintaan.

                                              Tarjoile keitetyn riisin ja yksinkertaisen salaatin kera.

                                              On hyvää ja halpaa, jopa emäntä tykkäs vaikkei ole riisin eikä kanaruokien ystävä. Toivottavasti joku innostuu kokeilemaan.

                                              Comment


                                              • Toki testataan, tuo ananas vain mietityttää itseäni, (tuliko liemi mukaan?) mutta mikä ettei;). Aina pitää olla valmis uusille kulinäärisille vaikutteille. Kuullostaa ihan herkulliselta.

                                                Vielä kun nuo tähtöset laitat asteikolla 1-5, niin tiedetään se laittamisen helppouskin;)).

                                                Edittiä vielä: tulipahan tässä parin bissen jälkeen hullu ajatus.

                                                Siis: ruistaikina, toki hieman vehnämölöä sekaan ja ohut semmonen karjalanpiirakkataikinaa muistuttava kuoriaines.
                                                Sisälle toki sitten pekonisiivuun kääritty hyvin valutettu (mielummin yönyli) ahven tai muikku.

                                                Vedellä kevyesti silataan pintasauma tiiviiks ja eikö uuniin, aluks kovemmalle ja sitten miedolle.

                                                Ois semmosia "rintataskukalakukkoja" kiva napostella vaikka eräretkellä, tai vaikka illanistujaisissa;)).
                                                Viimeksi muokannut kapaz; 28.2.2014, 18:13.

                                                Comment


                                                  Meinaan tehdä keittoa, jolla pärjätään henkisessä keskustelussakin.

                                                  Kaalisoppoo.

                                                  Kaali
                                                  750 jauhelihaa
                                                  Lihaliemikuutio
                                                  Sipulia
                                                  Suolaa
                                                  Mausteita
                                                  Vettä

                                                  Eiköhän noilla turista jonkin aikaa.
                                                  Viimeksi muokannut Nuijari; 28.2.2014, 19:23. Perustelu: Sipulia...

                                                  Comment


                                                  • Mika, unohit kokonaiset maustepippurit ja pienen plorauksen kuivaa valkoviiniä;). No, mielipide;)).
                                                    Eips. kele olihan tuossa, jotta mausteita, sorge.

                                                    Niin ja henkisiin keskusteluihin tuo lisäväriä vaikkapa rasvaton piimä. (kaali ja piimä ne on kavereita)

                                                    Comment


                                                      Satun olemaan allerginen viineille.
                                                      Suurimmasta osasta naama punaiseksi, päänsärky etc parissa minuutissa

                                                      Comment


                                                      • No sitten ei missään tapauksessa, ruoka ei saa olla rasite. Aikoinaan mulle eräs keittiömestari tuon pikkuvinksin neuvoi, siksi lisäsin.

                                                        Comment


                                                          Vielä sentään kuukauden saa kaneja jahdata...

                                                          Pari kun viel sais kiinni.

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                                            Siis: ruistaikina, toki hieman vehnämölöä sekaan ja ohut semmonen karjalanpiirakkataikinaa muistuttava kuoriaines.
                                                            Sisälle toki sitten pekonisiivuun kääritty hyvin valutettu (mielummin yönyli) ahven tai muikku.

                                                            Vedellä kevyesti silataan pintasauma tiiviiks ja eikö uuniin, aluks kovemmalle ja sitten miedolle.

                                                            Ois semmosia "rintataskukalakukkoja" kiva napostella vaikka eräretkellä, tai vaikka illanistujaisissa;)).
                                                            Aivan helvetin briljantti ajatus!

                                                            Comment


                                                            • No eikö aleta kehittelemään, mulle tuli vaan semmonen pelkopersetila siitä pekonista, jotta se saattaa luovuttaa liikaa nestettä ja puhkasta kuoren.

                                                              Toisaalta jos sen pannulla paistelis silleen, että suurinosa nesteistä lähtis pois ja jatkas siitä.

                                                              No, kuitenkin helppo tehdä kokeita, kyllä se sieltä löytyynee.

                                                              Tuommoinenhan kypsynee kuitenkin jotakuinkin nopsasti luulisin, siis syömäkuntoon.

                                                              Niin ja suolaa tuohon on varmaan turha lisätä, jos ameeriikan pekonia käyttäs, toisaalta suola sitois kyllä nestettä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X