Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Poikamiehen luksusrokka:

    2 prk Jalostajan hernekeittoa
    1 iso sipuli
    muutama porkkana, tuore
    pekonikuutioita paketti - tai silppua tavallista pekonia
    valkosipulia
    chiliä

    Paas pekonit kattilaan porisemaan, loraus oliiviöljyä jos pekoni on sitä modernia, lähes rasvatonta sorttia. Sipuli sopivaksi pilkottuna, valkosipuli ja porkkana siivutettuna mukaan pekonin kanssa. Hernekeitot perään ja hernekeittotölkillinen vettä. Chiliä maun mukaan. Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes porkkanat pehmeät - lisää vettä hieman jos liian paksua.

    Nauti kylmän maidon keraa. Riittää kahdelle - neljälle.

    Comment


    • #32
      Pesto-kinkkukiusaus

      Kokeilin muutama kuukausi sitten laittaa kinkkukiusaukseen pestoa ja olipas se hyvää!

      1kg peruna-sipuli sekoitusta
      1tlk vihreää pestoa
      1 pkt pekonia
      400 gr kinkkusuikaleita
      7,5dl kermaa
      Suolaa ja mustapippuria maun mukaan.


      - Suikaloi ja paista pekonit pannulla
      - Kaada peruna-sipulisekoitus uuninkestävään astiaan
      - Sekoita joukkoon pekonit, kinkkusuikaleet sekä purkillinen vihreää pestoa.
      - Sekoita mausteet kerman joukkoon ja kaada koko hoidon päälle.
      (Halutessasi voit kuorruttaa vaikkapa Mozzarellajuustolla)

      Kypsennä uunissa 200-asteessa n. 60-75 minuuttia.

      Comment


      • #33
        Koskenlaskijan makaronilaatikko


        Pussillinen makaronia
        400gr jauhelihaa (mielellään paisti)
        5dl lihalientä
        1pkt Koskenlaskija juustoa
        Suolaa ja mustapippuria

        - Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla
        - Keitä ja valuta makaronit ja kaada takaisin kattilaan
        - Sekoita jauhelihat makaronin joukkoon ja lisää koskenlaskija
        paloina joukkoon. Kaada kuuma lihaliemi päälle.
        - Sekoita ja lämmitä kunnes kokonaan sulanut
        - Kaada uuninkestävään astiaan.

        Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia

        Comment


        • #34
          Paras pizza


          Paras tulos saavutetaan käytämällä kiviuunia tai pizzakiveä.
          Voit käyttää myös uuninpeltiä, kuumentamalla sen etukäteen
          250-asteiseksi.


          Taikina

          (2 pienehköä pizzaa)

          1dl Durum-vehnäjauhoja
          1dl erikoisvehnäjauhoja
          1pss kuivahiivaa
          n. 1dl vettä
          1rkl öljyä
          suolaa ja sokeria



          - Sekoita jauhot keskenään kulhossa
          - Tee kulhon keskelle kuoppa
          - Kaada reilusti kädenlämpöinen vesi kuoppaan,
          lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy. Anna hiivan liota hetki.
          - Sekoita kunnes menee paksuksi; jatka käsin.
          - Vaivaa taikinaa kunnen kimmoisaa, tasaista, eikä tartu käsiin.
          ( Voit tarvittaessa lisätä jauhoja)
          - Jätä taikina kulhoon ja laita nousemaan lämpimään paikkaan,
          mikro on loistava vaihtoehto, kun sitä lämmittää hetken ensin.


          Tomaattikastike


          1 pkt paseerattua tomaattia
          Ruukku basilikaa
          1-4 kynttä Valkosipulia
          Oliiviöljyä
          Suolaa, sokeria ja mustapippuria


          - Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi (älä hienonna)
          - Kaada reilu kulaus oliiviöljyä paistinpannulle
          - Paista valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti
          ja lisää basilikan lehdet kokonaisina.
          - Paista vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä, mutta älä ruskista.
          - Lisää paseerattu tomaatti, sekoita ja lämmitä kiehumispisteeseen,
          sitten vähennä lämpö juuri kiehumispisteen alapuolelle. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
          - Anna hautua 15 minuuttia
          - Kaada kastike suurireikäisen sihvilän läpi niin, että valkosipulit ja basilikat
          jäävät sihtiin. Purista niistä kaikki mehut.
          - Kaada kastike takaisin kattilaan ja lämmitä vielä hetki liedellä.


          - Ota taikina mikrosta ja alusta hyvin jauhoitetulle pöydälle.
          - Painele pizza pyöreään muotoon rystysillä (huomaa, että tämä ei onnistu
          ilman Durum-vehnäjauhoja) Käännä ympäri ja tee ohut pohja (levitä, pyöräytä, painele -tekniikalla) Pidä huoli, että ei tartu pöytään.
          - Kaada pohjan päälle n. 3rkl tomaattikastiketta, mozzarella juustoa ja ilmakuivattua kinkkua (tai mitä ikinä haluatkaan) Muista kuitenkin, että paras pizza on yksinkertainen! Less is more.
          - Siirrä pizza kiviuuniin, pizzakivelle tai pellille (uunin alaosaan) pizzalapiolla tai jollain vastaavalla ja anna paistua 5-9 minuuttia. Nauti paras pizza.
          Attached Files

          Comment


          • #35
            Yksi variaatio aiheesta pasta, juusto ja lohi.

            Juustoinen savulohipasta valkoviinikastikkeessa

            1 keskikokoinen sipuli
            1 rkl oliiviöljyä
            n. 400-500g savulohta
            noin 1dl valkoviiniä
            1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
            ripaus sokeria
            pippuria
            pastan keitinvettä noin puoli desilitraa

            Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Suolaa vesi (n. 1-2tl).
            Kuori ja silppua sipuli sekä sulatejuusto.
            Kuullota sipulia oliiviöljyssä hetki ja lisää lohi.
            Pyörittele lohta ja sipulia hetki pannulla ja lisää valkoviini, sulatejuusto ja muutama kauhallinen pastan keitinvettä.
            Tässä vaiheessa keitinveden pitäisi kiehua ja pasta onkin hyvä laittaa kylpyynsä.
            Anna kastikkeen kiehua hiljaisella lämmöllä pastan kypsyessä.
            Pastan ollessa valmista tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja/tai sokeria. Jos haluat kastikkeesta löysempää, lisää keitinvettä.

            Valuta pasta ja tarjoile raikkaan salaatin ja hyvän valkoviinin tai muun juoman kanssa.

            Riittää noin kolmelle-neljälle syöjälle.

            Comment


            • #36
              Syökää kanaa... Kanakiusaus mustapekka-juustolla:

              Tarvitset:

              -700g marinoituja kanan filesuikaleita (itse käytin hunajamarinoituja)
              -2 pussia a´500g peruna-sipuli-sekoitusta
              -1/2 punainen paprika
              -1 mustapekka-juusto
              -1 purkki ananasta (jos et jaksa hifistellä tuoreen, paljon paremman makuisen ananaksen kanssa)
              -2 pönikkää a´2dl 15% ruokakermaa (oikeasta kermasta tulee parempaa, mutta sitä ei ole sinkkuaikojen jälkeen saanut käyttää tässäkään ruuassa...)
              -4-5 valkosipulin kynttä
              -1 kanaliemikuutio
              -mausteita; currya, mustapippuria, suolaa jne. oman maun mukaan


              Tee jotenkin näin:
              -Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen.
              -Kuumenna paistinpannu, lykkää kunnon kökkö voita, ala paistamaan kanoja pannulla ruskeaksi.
              -Lykkää kuutioitu paprikanpuolikas ja sopiva määrä ananasta (muutama ananasrengas) pilkottuna sekaan sitten, kun kanat on ottanut hiukka väriä.
              -Kun kanat ja hetelmät on hyvästi ruskettuneet ja paistuneet, heitä mausteita; purista valkosipulit sekaan ja roiski muita mausteita tykö.
              -Kaada pannulle reilu desi vettä ja nakkaa kanaliemikuutio joukkoon sulamaan.

              -Ota isohko, aika syvä uunivuoka ja ala latomaan tavaraa kerroksittain sisään:

              -Ensin pohjalle peruna-sipulisekoitusta, sitten kanajuttua päälle ja murustele mustapekka-juustoa kanojen päälle. Sitten taas perunaa, kanaa, juustoa jne... Jatka näin, kunnes kaikki ainekset on kipattu vuokaan. Jätä päällimmäiseksi kerros peruna-sipulisekoitusta.
              -Kaada ruokakermat koko homman niskaan.

              -Sitten koko paska uuniin ja anna olla vajaat pari tuntia. Jos pinta alkaa mustua liikaa, laita systeemin päälle vaikka haarukalla rei´itetty folio loppupaiston ajaksi.
              -Ota loota uunista ja anna vetäytyä vartin verran ennen ruokailua.

              Hyvää on.
              Viimeksi muokannut ilkkapoika; 6.3.2010, 16:13. Perustelu: harhalyöntien korjailua...

              Comment


                #37
                Hirvenlihakastike

                Hirven paistia
                Voita
                Vettä
                Suolaa
                Maustepippuria

                Paistia voi olla kilo, kaksi tai puolikas, ei ole niin justiinsa.
                - Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
                - Poista lihasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi/suikaleiksi. Muista leikata poikkisyyhyn.
                - Ruskista huoneenlämpöiset palat pienissä erissä valurautapannulla tai -padassa voin kera.
                - Ruskistuksen jälkeen kaikki lihat samaan uunipataan ja pannulle hieman vettä ja sieltä myös maut talteen.
                - Lisää pataan vettä niin että lihat peittyvät reilusti. Sekaan sopivasti suolaa, huomioi nesteen haihtuminen uunissa, joten älä laita suolaa tässä kohtaa liikaa. Laita pataan myös muutama maustepippuri.
                - Pata uuniin ja siirrytään kuormimaan perunoita.
                - Lihasta riippuen haudutusaikaa vaaditaan tunnista kahteen. Vasan liha kypsyy nopeammin.
                - Jos haluat hifistellä, korvaa osa vedestä punaviinillä.
                - Tarkasta lopuksi suola ja eikun syömään.

                Lisukkeena perunamuusia ja survottuja puolukoita.

                Kastiketta ei ole tarkoitus suurustaa mitenkään ja joskus laitan sekaan sipulia ja porkkanaa, jotka antavat mukavasti makeutta.

                Comment


                • #38
                  Onko kukaan innostunut espanjalaisesta, lähinnä etelä-espanjalaisesta ruokakulttuurista? Itsellä olisi hakusessa hyvä ja aito katkarapu pil pil-ohje. Laittakaahan, jos jollakin on! Netistä pari jotain amerikkalaisten vouhotusta aiheesta löysin, mutta en oikein luota niihin...

                  Comment


                  • #39
                    Gambas pil pil on sen verran simppeli ruoka, että ei tuota kauheasti pysty varioimaan.

                    Lähinnä makuasia, laittaako sitruunaa ennen tarjoilua, vai vasta lautaselle, tai laittaako ollenkaan. Itse laitan myös pannulle samaan aikaan persiljan kanssa.

                    -kuorittuja katkarapuja
                    -reilusti (oliivi) öljyä (ite en suosi oliiviöljyä kuumennettuna)
                    -pieniä, kokonaisia chilejä, kuivattuja tai tuoreita, voit tehdä kuoriin viiltoja, jos haluat vahvemman maun. Jos käytät isoja chilejä, perkaa siemenet pois ja pilko sopivaksi
                    -tuoretta persiljaa
                    -(sitruunaa)
                    -valkosipulia
                    -suolaa

                    (sulata ja) Huuhtele ja valuta katkaravut. Mieluiten kuivaa keittiöpyyhkeen sisällä mahdollisimman vedettömäksi.

                    Viipaloi valkosipuli, älä muussaa, hienonna tai purista

                    Kuumenna öljy pienessä kattilassa lähes savuamispisteeseen.

                    Lisää valkosipuli ja chilit, paistele minuutti-pari. Varo, että valkosipuli ei pala.

                    Lisää ripaus suolaa ja KUIVATUT katkaravut. Pyörittele noin minuutti.

                    Ota pois liedeltä, lisää silputtu persilja ja mahdollinen sitruunan mehu. Mukaan voi ropsauttaa mustapippuria tai sitruunapippuria. Muista, että sitruunapippurissa on yleensä mukana suolaa.

                    Tarjoile patongin tai maalaisleivän kanssa heti.

                    Comment


                    • #40
                      Kiitos, tätä kokeillaan huomenna kun tänään ei eilisillan johdosta tipu mikään muu kuin vesi... jokunen vuosi sitten pil piliä söin ekaa kertaa fuengirolassa ollessani, mutta ei tullut reseptiä hommattua.

                      Comment


                      • #41
                        Tuo Jyrkin resepti oli -80 luvun / -90 alussa monen ravintolan "yöruoka". Variaatioita oli erilaisia ja jotkut käyttivät katkarapukasari nimitystä.
                        Jano vain yltyi syödessä keskellä yötä. Kannattaa kokeilla. Viimeksi tein viime kesänä vieraille. Siinähän sitten hikoiltiin porukalla:)

                        Comment


                        • #42
                          kinkkupasta kahdelle

                          kinkkusuikaleita / lohkoja / paloja ~400g
                          paketti aurajuustoa
                          1-2dl ruokakermaa
                          valkosipaletta

                          riisi tai joku muu lisäke, pasta tms.

                          paista hetki kinkkua paistinpannulla, lisää aurajuustomöntti ja sekoita tasaiseksi massaksi kun aura sulaa.

                          lisää skerma ja valkosipale.

                          anna hautua abt 5-10min (ei ihan välttämättömyys)

                          esim normiriisillä tätä tehdessä kannattaa laittaa riisivesi ensiksi kiehumaan ennenkuin rupeaa itse pastaa tekemään, valmistuu oikeasti melko nopsaan.

                          Comment


                          • #43
                            illallinen 2;lle
                            tarvitset:
                            2 pussia pirkka pastaa kermakastikkeessa
                            400g jauhelihaa
                            1 juusto patonki
                            voita/margariiniä
                            valkosipuli jauhetta
                            kuivattua yrtti sekoitusta
                            Pullo tai pari punaviiniä
                            hedelmiä oman maun mukaan (anans,mandariini,kiiwi,omena)
                            sokeria
                            juustoa (raaste tai viipaleita)

                            Kaada punaviini isoon kulhoon ja laita runsaasti sokeria
                            0,75l->1-1,5d sokeria annostuksella
                            viipaloi hedelmät pieniksi paloiksi ja laita punaviinin joukkoon laita kulho jääkaappiin vähintään 40min. mitä kauemmin sitä parempi. Sekoittele välillä että sokeri pääsee imeytymään
                            Juoman nimi virallinen nimi on sangria alunperin kotoisin portugalista (itse käytin täysin alkoholitonta punaviiniä Carl Jung Rotlack 0,75l n. 3,5e myydään ainakin city marketissa)



                            Valmista kermapasta ohjeen mukaisesti keskikokoisessa kattilassa

                            Ruskista jauheliha ja mausta oman mielen mukaan kevyesti (itse laitoin paprika jauhetta ja jauheliha maustetta)

                            kun jauheliha on valmista kaada se siivilään että saat ylimääräisen rasva pois. sekoita jauheliha sitten pastan joukkoon ja jätä kannen alle n.5min (kattila pitää olla pois liedeltä)



                            Ota voita 3-4 ruokalusikallista kuppiin sekoita sinne valkosipuli ja yrtti jauhetta oman maun mukaan

                            paloittele patonki ohuiksi paloiksi ja levitä valkkakari voita päälle runsaasti ja jokaisen palan päälle juusto siivu tai hyppysellinen juusto raastetta
                            laita uuniin n.15min 50`c asteeseen (tarkoitus on vain lämittää juusto ei saa sulaa liikaa)

                            Valmistus aika on n.20min viinissä menee kauiten mutta paras on jos valmistaa viini juoman vaikka aamulla enen töihin lähtöä se odottaa valmiina kun saapuu kotiin

                            Nauttikaa.Tämä varmasti takaa jotain hyvää rakkaaltanne
                            Toimi ainakin mulla ;)
                            Tämä on oikeasti vitsi, onhan??

                            Comment


                            • #44
                              Ei ole, se on oikeesti lemmenruokaa tämä tämmöinen;)

                              Comment


                                #45
                                Pizzapatentti :D Tehty jo toistamiseen, ja nyt kun lätyissä oli riittävästi jauhoja päällä ja pohjassa, pysyi pizzojen muotokin oikeana ;)

                                http://jakoavain.wordpress.com/2010/...aahanpistoina/

                                Comment


                                • #46
                                  Käytätko durumvehnäjauhoja vai tavallisia? Durumissa on vähemmän sitkoa, niin onnistuu paremmin noiden pitsojen teko, ei tartu alustaan eikä supistu kasaan kuten tavallinen venhäjauhopitsapohja. Voisi onnistua pyöreät pitsat helpommin.

                                  Comment


                                    #47
                                    Tavallista käytin ja toisella kerralla sekin meni ihan nappiin. Mulla ongelmana oli lähinnä tarttuminen kiinni leivinpaperiin, minkä päällä kuskasin lätyt takapihalle. Noi ei edes kutistuneet grillissä. Ne tuli kyllä taputeltua melko ohkasiksi...

                                    Comment


                                      #48
                                      Joku täällä olikin laittanut safkaa, johon tulee mustapekkajuustoa. Tässä toinen, yksinkertaistettu versio.

                                      300-400g hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
                                      1 pss apetit kermaperunoita
                                      1 prk ruokakermaa
                                      1 kpl mustapekkajuustoa

                                      Ruskista fileesuikaleet, lisää kerma ja sulata paloiteltu juusto sekaan. Kaada jäiset kermaperunat vuokaan ja lisää broileri"soosi". 1 h uunissa 225 asteessa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

                                      On todella hyvää ja helppoa. Tosin ei sieltä kevyemmästä päästä...

                                      Comment


                                        #49
                                        Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                                        2 pussia pirkka pastaa kermakastikkeessa
                                        400g jauhelihaa
                                        ...
                                        kun jauheliha on valmista kaada se siivilään että saat ylimääräisen rasva pois.
                                        Ottamatta kantaa onko valmisruokien lämmittäminen kokkaamista, niin itse kyllä laittaisin 400g jauhelihaa yhtä pastapussia kohden. Ja kannattaa käyttää paistijauhelihaa, joka on ostettu lihakaupasta eikä marketista. Rasvaa ei tule juuri lainkaan, eikä sitä vähääkään kannata pois heittää vaan kaataa pastan sekaan antamaan makua.

                                        Itse yritän käristää jauhelihan aina mediumiksi. Eli pannu helvetin kuumalle, lihat pannulle ja silpoo sen heti pieniksi sekä hämmentää lihoja koko ajan etteivät vain pala toiselta puolelta jääden raa'aksi päältä. Sitten kun väri on hyvä ja nesteet alkavat tulla lihoista pihalle, niin levyltä pois ja mausteet sekaan. Yleensä tulee käytettyä suola-chili-cajun-taco-pippurisekoitus -yhdistelmää.

                                        Täältä tähän.

                                        Comment


                                          #50
                                          Päivitellääs tänne pari helppoa ja herkullista juttua.

                                          Pizzasettiä grillissä:
                                          http://jakoavain.wordpress.com/2011/...patentti-nro2/

                                          Sitten maailman helpoin kanatsydeemi:
                                          Maustamattomia kanan fileitä, Maustetaan viiden pippurin sekoituksella ja suolalla (mä tykkään punasuolasta, kun se ei oo kovin äkäistä). Fileet voitelin maustamisen jälkeen öljyllä ja siitä sitten vaan grilliin.

                                          Tein myös öljyn kanssa tosi helpon patentin. Vetäsin takapihalta nipun ruohosipuleita ja pari valkosipulin kynttä, viskasin ainekset kippoon, kaadoin päälle öljyä ja koko hoito sekaisin bamixin silppuriterällä. Voitelu sitten tuolla öljyllä. Hyvin toimi. Viikon jälkeen öljy oli parantunut oikein huomattavasti ja tuli vielä parempaa.

                                          Comment


                                          • #51
                                            Jos kaupan valmiit dippi sekoitukset tympii nii omia sekoituksia kannattaa aina kokeilla.

                                            perus dippi sipseille tai vaikka hampparin väliin.
                                            Purkki kermaviiliä
                                            2-3 tlk Grillausmaustetta
                                            n.2 tlk jauhelihamauste
                                            2-3 tlk paprikajauhetta
                                            ripaus valkosipuli jauhetta
                                            Ja sekoitetaan....
                                            maistelemalla saa just sopivan makuista.

                                            Comment


                                            • #52
                                              Munakas
                                              Paista ensin paketti pekonia

                                              yksi sipuli
                                              3 munaa
                                              hieman vehnäjauhoa
                                              mausteet esim valkopippuria ja valkosipuli
                                              sotke keskenään ja kippaa pekonin joukkoon ja paista

                                              Comment


                                                #53
                                                Katkarapuleivät

                                                1: Pakastekatkaravut sulatetaan kylmän juoksevan veden alla huuhdellen
                                                2: Kananmunat keitetään koviksi
                                                3: Lohkotaan pari tomaattia ja leikataan kurkusta juustohöylän avulla koristeellinen kiekura
                                                4: Salaatinlehdet huuhdellaan hyvin juoksevassa vedessä
                                                5: Kuivataan salaatinlehdet talouspaperin päälle
                                                6: Paahtoleipäsiivut tipautetaan paahtimeen
                                                7: Pilkotaan sitruuna lohkoiksi
                                                8: Lohkotaan jäähtyneet kananmunat
                                                9: Paahtuneet leivät otetaan jatkokäsittelyyn, eli voidellaan runsaalla rasvalla
                                                10: Rasvan päälle ripotellaan hieman tilliä mausteeksi
                                                11: Seuraavaksi nostellaan salaattipeti leipäviipaleiden päälle
                                                12: Salaattipedille pursotetaan reilusti majoneesia
                                                13: Munalohkot nostellaan majoneesin päälle
                                                14: Valutettuja katkarapuja ripotellaan reilulla kädellä munalohkojen päälle ja hieman lautasellekin. - Älä suotta säästele ravuissa
                                                15: Koristellaan kurkkukiekuralla, sitruuna- ja tomaattilohkoilla
                                                16: Maustetaan maun mukaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla
                                                17: Lopuksi hieman tilliä kruunuksi ja ei muuta kuin hyvää ruokahalua!

                                                Kuvia: https://www.facebook.com/media/set/?...8992727&type=1

                                                Comment


                                                • #54
                                                  Kaimaanin katkarapuleipä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta, ehkä hieman varianttea oman mieltymykseni mukaan, mutta silti +1

                                                  Comment


                                                  • #55
                                                    Päätin tänään taas kokeilla millasta ruokaa saa aikaan ku heittelee kattilaan mitä kaapista löytyy. Tämmöinen jauheliha kastike syntyi, ja isäntä ilmoitti haluavansa samaa myös huomenna pastan kanssa.

                                                    Tarvitset:
                                                    400g jauhelihaa
                                                    1 purkki tomaatti murskaa (390g eldorado)
                                                    Valio ruokakermaa
                                                    tuore sipuli
                                                    lihaliemi kuutio,grillaus maustetta,paprika jauhetta,suolaa,sokeria.
                                                    Jauhoja n. 4 ruokalusikallista
                                                    Kattila

                                                    -Ruskista jauheliha ja sipuli.Lisää ruskistamisen jälkeen jauhot ja ruskista ne. Tästä tulee sellaista mössöä mutta älä pelästy. Lisää ruskistamisen jälkeen n.2 dl vettä ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja sekoita.Lisää ruokakermaa 3ruokalusikallista. Tämän jälkeen lisäilet vettä 1-2dl kerrallaan riippuen kuinka juoksevan kastikkeen haluat. Lisätään grillaus mauste,paprika jauhe ja suola. Maistelemalla saat sopivaa. Annat hautua miedolla lämmöllä kannen alla. n. 5min ennen tarjoilua lisää tee lusikallinen sokeria ja sekoita.

                                                    Comment


                                                      #56
                                                      Metsästäjänleike:

                                                      Sienikastike
                                                      1) Viipaloidaan puhdistetut herkkusienet
                                                      2) Silputaan sipuli
                                                      3) Paistetaan sienet ja sipuli pannulla
                                                      4) Lisätään riittävästi kermaa
                                                      5) Maustetaan puolikkaalla lihaliemikuutiolla ja valkopippurilla maun mukaiseksi
                                                      6) Keitetään kerma kasaan

                                                      Leike
                                                      1) Porsaan ulkofileet nuijitaan sopivan ohuiksi lätyiksi
                                                      2) Paneroidaan fileet suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa, kananmunassa ja korppujauhossa
                                                      3) Paistetaan fileet runsaassa voi-öljy seoksessa

                                                      Lisukkeeksi ranskanperunoita, bataattiranskalaisia tai muusia.

                                                      Kuvia: https://www.facebook.com/#!/media/se...1652177&type=1
                                                      Viimeksi muokannut kvande; 23.10.2011, 21:04. Perustelu: Muutettu kohtien 5 ja 6 järjestys.

                                                      Comment


                                                        #57
                                                        5) Keitetään kerma kasaan
                                                        6) Maustetaan puolikkaalla lihaliemikuutiolla ja valkopippurilla maun mukaiseksi
                                                        Teepäs nuo vielä toisin päin, ja homma on bueno. Ihan sama mitä reseptit väittävät!
                                                        Ja öh, joo: kermaa ei sitten kasaan keitetä!

                                                        Comment


                                                          #58
                                                          kermaa ei sitten kasaan keitetä!
                                                          Miksi? - Onko se epäortodoksista vai onko taustalla jokin muu syy?

                                                          Comment


                                                          • #59
                                                            Kävin uusilla kotipitäjillä tutustumassa paikalliseen perinneruokaan. Menusta löytyi ruokalaji nimeltä shrimp and grits, joka oli sen verran hyvää, että piti tehdä kotonakin.

                                                            En tiedä, saako suomesta helposti gritsiä, mutta polenta on melkein, jos ei ihan sama asia, ja näköjään helposti saatavilla oleva couscous toimi ihan yhtä hyvin, vaikka onkin tehty ihan eri viljasta.

                                                            En myöskään ottanut selvää siitä, miten tämä oikeasti tehdään, vaan latasin kattilaan suoraan oman version suomesta saatavilla olevista ainesosista.

                                                            Shrimp and Grits á la Jyrki (4 annosta jos alkuruoka, kaksi isoa annosta, jos pääruoka)

                                                            katkaravut:

                                                            300-400g isoja (kuorittuja) katkarapuja, mitä isompia, sen parempia.
                                                            100-200g pepperonimakkaraa tai kipakkaa chorizoa
                                                            1 dl kuohukermaa
                                                            roisi ripaus cajun mausteseosta (tai grillimaustetta ja sokeria fiftififti)
                                                            pari valkosipulin kynttä viipaloituna

                                                            cheesegrits/-polenta/-couscous

                                                            3 dl vettä
                                                            nestettä vastaava määrä polentaa, gritsiä tai couscousia
                                                            liemikuutio tai ruokalusikallinen fondia (kala, kasvis, äyriäis, kana, mikävaan, maun mukaan)
                                                            2-3 rkl sulatejuustoa tai desi napakkaa manchego/parmiggianoraastetta

                                                            Lisäke:

                                                            Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio/fondi
                                                            Jos käytät sulatejuustoa, liuota juusto kiehuvaan liemeen
                                                            Lisää ryynit, ja kypsennä ohjeen mukaan
                                                            Jos käytät kovaa juustoraastetta, sekoita se huolellisesti ryynien sekaan, kun suurin osa nesteestä on imeytynyt.

                                                            Tarkista liemen maku ennen ryynien lisäämistä, ja erityisesti, jos käytät juustoraastetta, koko seoksen maku ennen juustoraasteen lisäämistä. Tämä menee melko helposti liian suolaiseksi.

                                                            Katkaravut:

                                                            Pilko makkarat haarukkaan sopiviksi paloiksi, neljännesviipaleet käyvät hyvin. Laita makkarat keskilämpöiseen paistinpannuun, odottele, kunnes makkaroista irtoavaa rasvaa on sopivasti, ennenkuin lisäät valkosipulin ja mausteet. Kuullottele hetki.

                                                            Nosta pannun lämpö "täysille" ja lorauta sekaan kerma. Pyörittele, kunnes mausteet liukenevat ja kerma värjäytyy oranssinpunaiseksi ja alkaa kiehua. Kastikkeen tulee olla voimakkaan makuista, jopa tulista.

                                                            Lisää katkaravut ja sekoita varovasti, kunnes seos alkaa taas kiehua, sammuta levy ja katkarapujen koosta riippuen annostele heti (350-500kpl ravut) tai odottele pari-kolme minuuttia levyllä hiljalleen sekoitellen (100kpl tai alle ravut), kunnes ravut ovat läpeensä kuumia.

                                                            Annostele lautasille, painele lisäke vaikka öljyttyyn desilitramittaan, ja kumoa lautaselle kaunis keko.

                                                            Kaada lisäkkeen päälle reilu satsi kastiketta ja kasa katkarapuja.

                                                            koristele persiljasilpulla ja tarjoile heti.

                                                            Tämä on erittäin juhlava ja eksoottinen ruoka, jonka valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Aikaa menee noin 10 minuuttia.

                                                            Comment


                                                            • #60
                                                              Olisikos clubilaisilla mitään hyviä reseptivinkkejä isänpäiväbrunssille? Tarkoitus olisi systerin kanssa jotain kehitellä sunnuntaiksi.

                                                              Ei ole brunsseista kummallakaan kokemusta. Ei tarvitse mitään erikoista olla, ja mielellään suht helppoa ja nopeaa. Lähinnä tuo suolainen puoli on auki.

                                                              Ideoita?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X