Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ei varmaan ainakaan pahaa ole, yllättävää kuitenkin miten tuo anjovis käy aika moneen juttuun.

    Tuli muuten mieleen Trivial Pursuitin yksi kysymys, missä kysyttiin ruokaa jossa on lihaa ja kalaa.
    Oikea vastaus oli juuri tuo worschmack, mutta näin savolaisena kapinoin aina kun pelattiin, jotta kalakukko myös on hyväksyttävä;)). No ehkä taas hieman OT.

    Jänis kuitenkin jäähtymässä ja kerrotaan sitten mitä siitä sain aikaan. (tai miten pilattua).

    Tähän samaan: "miten maustaa poro?", mausta ihan niinkuin normi lihakeitto, mutta pippuria vähemmän jos sen poroaromin haluat tuoda esille, kuitenkin on siinä se oma makunsa. Ja hieno sellainen, mie ainakin oon aina tykänny.

    Porovelliä, njam, njam;)).
    Viimeksi muokannut kapaz; 26.10.2013, 16:52.

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
      Makkarakaupasta kävin hakemassa poron patalihoja, jotka meinasin laittaa yöksi leivinuuniin hautumaan ja aamulla keitellä perunat ja lisätä lihat keittoon. Olisiko vinkkiä miten maustaa poro?

      Poro-porsas-jauhelihaa ostin myös puolisen kiloa. Tekisikö lihapulliksi puikulapottumuusin kanssa, vai mitä raati suosittelee? Millainen kastike seuraksi?
      Poro on niin hienon makuinen karvainen elukka, että pataan ei mitään ylimääräistä. Nokare voita, suolaa, ehkä pari laakerinlehteä ja mustapippuria. Tietty pienesti porkkanaa ja sipulia.

      Poro-possu- pullien kaveriksi tämä raadin jäsen, jos raatiin pääsen, suosittelee jallukastiketta. Normi ruskeakastike maustettuna tilkalla jaloviinaa (tai jos kaapissa konua tai brandyä). Milloin valmis ja voinko tulla kylään? Tuon jälkkärin mukana :)

      Muoks: Kapa kerkes :)
      Viimeksi muokannut marre; 26.10.2013, 17:01.

      Comment


        Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
        Jänis kuitenkin jäähtymässä ja kerrotaan sitten mitä siitä sain aikaan
        Miten teit?

        Comment


          Marskin lihapullat syöty, ja oli omaan makuun hyvää! Anjovis vahvana makuna saattaa jollekin tökätä, tahi sitten lammas. Itse laitoin lammasta ja naudan paistijauhelihaa 50/50.

          Tuota reseptiä raiskasin sen verran, että laitoin kastikkeeseen ruokalusikallisen dijon sinappia, ja lihapullataikinaan tuoreen sipulin sijasta paahdettua ja kuivattua sipulia.

          Comment


          • No vielä kerenny, mutta aamusella herätessä menee pintaruskistuksen jälkeen valurautapannuun, metodilla karjalanpaisti.

            Tulee mitä tulee, mutta ainakin 30vuotta, kun viimeksi pitkäkorvaista söin;).
            Kerron kyllä meneekö kieli sinne pimeälle puolelle vai tökkiikö muuten vain vastaan;).

            Tuosta ylempää lukiessani tuli mieleen, jotta dijon sinappi on kuitenkin aika "hapanta", muistitko kompensoida makua?

            Muuten yksi parhaista vivahteista antamaan sen oman säväyksen, mulla vaan aina lopussa;).

            Edittiä, jos joku lukee: voin vahvasti suositella tuota Marren jallukastiketta ja repsu löytyy tältä osiolta pienellä etsimisellä, no samalla saa luettua muutenkin tätä keittokirjaa;)).

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
              Tuosta ylempää lukiessani tuli mieleen, jotta dijon sinappi on kuitenkin aika "hapanta", muistitko kompensoida makua?
              Oikeastaan kun tuota tehdessä maistelin, niin en lisännyt hunajaa tms. Nähtävästi keittoliemessä käyttämäni karamellimaltainen tumma olut oli sen verran makea ettei tarvinnut. Kapriksissa myös makeutta. Ehkä olisi pitänyt, olisi voinut olla vielä paree. Seuraavalla kerralla, meinaan säilyttää menuussa. :)

              Comment


              • Kapriksissa myös makeutta
                No kielenpäässä saattaa tuo makeus olla, oma mielipide.

                Mutta asiaan, olit tummaa olutta laittanut etc.

                Miepä kerron jos oikein hyvää ruoanlaitto olutta haluaa, niin Norjaan ostamaan tummaa bryggeä ja alkoholitonta.

                Toivottavasti vielä myynnissä, nimittäin aikoinaan Norjan kalareissuilla kyseinen tuote kävi melkein kastiikkeesta;)).

                Comment


                  No nyt löytyi meille sopiva ruokalaji

                  Olut tytinä:

                  30kpl liivatelehti
                  2 l olutta

                  Jälkiruoat ja herkut

                  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Laita pieni määrä vettä kiehumaan ja ota liivitelehdet ja liota ne kiehuvaan veteen. Kaada oluet !!VAROVASTI!! ettei kuohua hyydyts astiaan/astioihin. Kippaa lopuksi liotetut liivatteet sekaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi VOLA

                  Paljonko saa syödä että alkaa hytinä?

                  Comment


                    Tuo on hyvä :)

                    Menuuseen voisi sopia aperatiiviksi vaikka nämä. Tai jälkkäriksi. Tai sekä että.

                    Comment


                      Entäs millaista tulisi ns. Pitkästä syljestä hangessa?

                      Comment


                        Vähemmän kokemusta. Jos kokeilet niin kerro millaista oli.

                        Comment


                          Meinaan vaan jos tekee noita hyytelöshotteja.

                          Comment


                            Jaa siis niistä? Tullut tehtyä tequilasta ja sitruunan mehusta, hyvää oli. Ja helppoa purtavaa - gulps :)

                            Comment


                            • Kylläpä tuli pupupaistista erittäin hyvää:

                              Ihan normi ruskistus voissa ja valupannuun uuniin 225 asteelle puolitoistatuntia, porkkanaa ja sipulia suolaa ja puolenkymmentä maustepippuria, vettä sopivasti.

                              Sen jälkeen uuni 175 astetta ja puolitoista tuntia lisää kannen alla, hieman nestettä sekoitettuna n. reiluun ruokalusikalliseen vehnämölöä.

                              Keitetyt perunat ja avot kieli on nyt kyllä siellä pimeällä osastolla;).

                              Tähtiä vaikea laittaa, mutta valmiin raaka-aineen osalta riittäänee yksi.

                              Comment


                              • Tulipa tehtyä poron patalihoista seuraavankaltainen ruoka: Pannulla voissa paistaen lihoihin väri pintaan. Pataan pari porkkanaa isoina palasina, sipuli, voita, suolaa, maustepippureita kymmenkunta ja muutama laakerinlehti. Lihat sekaan ja pannulla kiehautettua vettä niin paljon, että lihat reilusti peittyvät (nestettä haihtuu paljon pitkässä haudutuksessa). Haudutusta leivinuunin jälkilämmössä kellon ympäri.

                                Aamulla muutama porkkana ja peruna sekä lantun puolikas isoiksi palasiksi kattilaan. Lihan haudutusliemen siivilöin juuresten keitinnesteeksi ja sopivasti vettä lisää, jos tarvitaan. Kun juurekset alkavat olla kypsiä, niin liha siistittynä (luut pois) ja pilkottuna sekaan. Vielä ennen tarjoilua mustapekkaruokakermaa suurukseksi ja lisämakua antamaan. Maistui perheelle ja itselle erityisesti.

                                Comment


                                • Naudan paahtopaistia tuossa laittelin ja liemestä runttasin punkkukastikkeen.

                                  Erittäin maukasta ainakin tuo kastike, paistia vielä päässy maistamaan, kun on imeytymässä foliossa pyyhkeeseen käärittynä ja vielä mikroaaltouunin sisällä.

                                  (ettei veto käy, kodin paras paikka jottei lämpötila heittele, koskee myös leipomistuotteita varsinkin kohotusvaiheessa)

                                  Sattaapi se paistin maistaminen jäädä huomiseksi, kun huomasin tämän kokin olevan jo hieman punkuissaan;).

                                  No paahtopaistin maku eikun paranee, kun saa hieman huilata;).

                                  Niitä tähtiä kaksi laittaisin, kun puolikkaita ei ole tarjolla, siis tosi kakspuol. (punkkukastike)

                                  Comment


                                  • Urheillijoille:

                                    5 litran kattila, vettä ja 3 seiti pkt ja 3 pkt kasvissuikale pss. Keitä 30min ja lisää mausteiksi esim valkosipuli, chili ja sinappi. Paljon protskua ja vähän hiilareita. Ite teen ton kerran viikossa ja maha pienenee :)

                                    Comment


                                    • Marko, tuota annosmäärää pienentämälle kävis muillekkin kuin urheilijoille;. Mutta sitruunaa sekaan mielestäni, no makuasioita.

                                      Comment


                                      • No ihan pakko laittaa tänne: Luin lehdestä, jotta jossainpäin Ruotsin kouluissa sitä syödään nyt sitten arpakuution muotoisia "Köttbullareita", hitto neliskanttisia lihapullia.
                                        En periaatteessa söis, vaikka olisivat kuinka hyviä, koska lihapulla pitää olla pyöreä.

                                        Tähän vielä senverran jotta aikoinaan eräs "karjalanpiirakoita" valmistava firma yritti työntää markkinoille ns. metripiirakan joka oli muuten sama mutta päät oli katkaistu liukuhihnan takia.

                                        Ei onneks onnistunu, mutta ei onneks (sori toisto) onnistunut tuokaan kalakukon purkittaminen.

                                        Hyvä ruoka on myös visionäärisesti hyvää;)).

                                        Juuri nappailen esteettisesti ja silmää hivelevästi alumiinitölkkiin pakattua mielestäni ihan hyvää olutta;). (juopa tuota vaikka tetran muotoisesta tölkistä, niin ei maistu)

                                        Comment


                                        • Olet Kapa oikeassa, ruuan ulkonäkö on oikeasti jonkinmoinenkin osa sen makua.

                                          Tuosta olutasiasta, silloin kun alkoivat pakkaamaan olutta enemmänkin tölkkeihin, laitoin asiassa vahvasti hanttiin ja ostin aina pullossa jos vaan oli mahdollista koska se maistui mielestäni paljon paremmalle. Mutta panimoiden itsepäisyyden ansiosta aloin pikku hiljaa totuttelemaan tölkkiin ja nyt olen näin saaressa mökkeilevänä kyllä iloinen, että edes paluumatkalla venelastin paino on pudonnut merkittävästi. Ja se makukin on ihan hyvä.

                                          Comment


                                            Tää nyt on aika peruskauraa ainakin espanjalaisille mutta kerrotaan nyt kuitenkin mitä tehtiin eilen.

                                            Esikeitetään 5 ohutta porkkanaa pieniksi suikaleiksi pilkottuna kuutisen minuuttia.
                                            Pilkotaan hyvin ohuiksi suikaleiksi 1½ punaista chiliä, 1½ suippopaprikaa, 5 pientä shalottisipulia ja 6 kynttä valkosipulia.
                                            Laitetaan laihaan kanaliemeen kypsymään 6dl (raakaa) riisiä.
                                            Paistetaan 800g kanan filesuikaleita voi-öljyseoksessa. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja paprikalla.
                                            Kuullotetaan sipulit, chili ja paprika, ripaus suolaa päälle.
                                            Kun riisi on melkein kypsää (vettä kun on ollut sopivasti niin tässä vaiheessa alkaa olla nesteet loppu), lisätään sekaan 1½dl kanalientä ja 2dl valkoviiniä sekä kanat ja 150g katkarapuja.
                                            Annetaan hautua hetki silloin tällöin sekoitellen ja sitten sekaan sipulit, chili, paprika, porkkanat ja pikku purkillinen maissia sekä pikku pussillinen herneitä. Pakasteherneitä (toki sulatettuna) kun tuoreita ei nyt oiekin ole saapuvilla.

                                            Koristeeksi pikkutomaatin puolikkaita, jättikatkaravun pyrstöjä ja korianterin lehtiä.

                                            Kastike. 2 purkkia levittyvää vuohenjuustoa (sellaisessa pyramidin tapaisessa paketissa), reilusti tuoretta timjamia, 3-4 valkosipulin kynttä, 2dl kuohukermaa vaahdotettuna ja ripaus suolaa.

                                            Toimi aika mukavasti, tosin chiliä olisi saanut olla enemmänkin. Värit oli aika hyvät.

                                            Comment


                                            • Ulkonäköä tuolla ainakin on (viittaan tuonne ylemmäs) ja makua kanssa, pitänee jokuviikonloppu testailla. Chiliä ei meikä hirveesti uskalla holvata, kun vaimo ei niin hirveen tulisen ystävä ole.

                                              Kuva tuosta olis ollu rautaa;).

                                              Ps. nuo jättikatkaravun pyrstöt kyllä korvaan ihan niillä samoilla katkaravuilla, jota ruokaan laitetaan;).

                                              Comment


                                                No kun ei ossoo kokkailla parempaa ruokaa:

                                                Pakko laittaa vain lohta savustumaan takapihalla.

                                                Comment


                                                • Jaa että VAIN;), kelepais kyllä savulohi mullekkin pitkästä aikaa (ei oo tullu savusteltua, vaikka mahdollisuus olis). Toki onhan noissa savustuksissa eri metodeja, silti hyvää.

                                                  Comment


                                                    Kapaz, tuota varmaan tehdään toistekin, silloin lupaan ottaa kuvankin. Maistiaisia tuskin kannattaa postissa lähetellä? :-p

                                                    Savustus, ai että kun ei ehtinyt kunnolla kalaan kesällä. Reilun kokoiset ahvenet suoraan savustuspöntöstä on kyllä ihan ykkönen naposteltava.

                                                    Comment


                                                    • Negatiivia ruokaosiolle, pakkanen sanoi ja otti itsensä irti.
                                                      Jätesäkillinen hyviäkin herkkuja roskikseen siitä vaan.

                                                      Raaka-aineista nyt eniten harmittaa hyvät lampaanlihat, sekä juuri taputellut naudan ja possunpihvit, kalafilut ym. (onneks toinen pitkäkorvainen ennätti mennä pataan).

                                                      Tietysti myös muutama tarjous karjalanpaisti ja brouskufilepaketti.
                                                      Kirjolohen ja muikun mätiä erinäinen määrä, huoh.

                                                      Tietenkin vielä ne puolukat sun muun marjat, joita tunteella tuli rouvan kanssa kerättyä.

                                                      Hitto, mutta eniten ottaa päähän, että Aksun jäätelöt suli ihan velliksi, joita tänne mummolaan on aina varattu poikaa varten;)).

                                                      No onneks uus tuli aika nopeesti. (mutta tyhjä, pussillinen ranskalaisia tällähetkellä sisällä ja nekin menee uuniin ihan just).

                                                      Comment


                                                        Huomaathan tarkastaa kotivakuutuksesi ehdot. Ei se niitä ruokia tuo takaisin, mutta jos nyt hieman euroja lähes vastaavien hankkmiseen.

                                                        Comment


                                                        • Taitaapi olla, ettei korvaa kotivakuutus, pitäis olla ehdoissa ja sopparissa kuulemma joku pykälä, no vaimo hoitakoon;).
                                                          Mutta ne Aksun jädet;))).

                                                          Comment


                                                            Mikähän pykälä ja minkä yhtiön ehdoissa? Mulla on ollut se käsitys, että kotivakuutus korvaa jos pakastin hajoaa. Tai sähköt poissa. Aksulle voimia, mutta saapahan tuoretta ensi kerralla? :-p

                                                            Comment


                                                            • Tiedä niistä pykälistä, mutta vaimon työkaveri vain kertoi, etteivät korvanneet, kun hänelle sattui samanlainen.

                                                              Hoidelkoon vaimo tuon asian, minä en enää moisesta jaksa välittää (vitutus ohi), eikun uutta putkeen, tosin vaikeaahan se näin talvea vasten on pakastinta täyttää muuta kuin selailemalla kaupan tarjouksia;), eli gourmet vähemmälle kevään tullessa;).

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X