Jussin jutun lukiessa, oli pakko tehdä kaalilaatikkoa (alkoi kuola valumaan suupielistä). Toki hieman omalla repsulla, mutta kyllä se vaan osaa olla hyvää varsinkin puolukkahillon kera.
Oma pikkujuttu tälle aamulle oli tuommoinen pieni mehevä voileipä.
Siis: verkkarit päälle ja metsään (lähtee samalla pienet eilisillan höyryt päästä pois).
Pussi mukaan johon kerätään kanttarelleja ja toki myös suppilovahveroita, niitäkin nousee nyt mukavasti.
Metsästä ei tulla pois, ennenkuin yhden tai kahden voileivän tarpeet on pussissa.
Mukaan saa ottaa pari pientä bisseä, jos noita herkkuja ei heti ala löytyä, niin ei ala heti hatuttamaan;).
Kuitenkin kun pussukassa on riittävästi raaka-aineita toimitaan seuraavasti:
Tullaan kotiin ja siivotaan/puhdistetaan sienet ja laitetaan pannu tulille.
Sienet heitetään pannulle ja annetaan muhia niinkauan jotta neste haihtuu pois.
Nesteen haihduttua lisätään kimpale voita, hiukan suolaa ja mustapippurirouhetta.
Paistellaan aikansa ja nostellaan kevyesti paahdetun ruispalan päälle.
Jo vain on hyvää.
Hipistelijät voi vielä hiukan kruunata annosta leikkaamalla tosi tosi ohuita punasipulisiivuja leivän päälle, eikun paranee. (tosin tuohon tarvittaisiin Marren erittäin terävää leikkauskalustoa), muuten sipuli lyö yli.
Ja taas jaksaa;)).
Oma pikkujuttu tälle aamulle oli tuommoinen pieni mehevä voileipä.
Siis: verkkarit päälle ja metsään (lähtee samalla pienet eilisillan höyryt päästä pois).
Pussi mukaan johon kerätään kanttarelleja ja toki myös suppilovahveroita, niitäkin nousee nyt mukavasti.
Metsästä ei tulla pois, ennenkuin yhden tai kahden voileivän tarpeet on pussissa.
Mukaan saa ottaa pari pientä bisseä, jos noita herkkuja ei heti ala löytyä, niin ei ala heti hatuttamaan;).
Kuitenkin kun pussukassa on riittävästi raaka-aineita toimitaan seuraavasti:
Tullaan kotiin ja siivotaan/puhdistetaan sienet ja laitetaan pannu tulille.
Sienet heitetään pannulle ja annetaan muhia niinkauan jotta neste haihtuu pois.
Nesteen haihduttua lisätään kimpale voita, hiukan suolaa ja mustapippurirouhetta.
Paistellaan aikansa ja nostellaan kevyesti paahdetun ruispalan päälle.
Jo vain on hyvää.
Hipistelijät voi vielä hiukan kruunata annosta leikkaamalla tosi tosi ohuita punasipulisiivuja leivän päälle, eikun paranee. (tosin tuohon tarvittaisiin Marren erittäin terävää leikkauskalustoa), muuten sipuli lyö yli.
Ja taas jaksaa;)).
Comment