Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Jussin jutun lukiessa, oli pakko tehdä kaalilaatikkoa (alkoi kuola valumaan suupielistä). Toki hieman omalla repsulla, mutta kyllä se vaan osaa olla hyvää varsinkin puolukkahillon kera.

    Oma pikkujuttu tälle aamulle oli tuommoinen pieni mehevä voileipä.
    Siis: verkkarit päälle ja metsään (lähtee samalla pienet eilisillan höyryt päästä pois).

    Pussi mukaan johon kerätään kanttarelleja ja toki myös suppilovahveroita, niitäkin nousee nyt mukavasti.

    Metsästä ei tulla pois, ennenkuin yhden tai kahden voileivän tarpeet on pussissa.
    Mukaan saa ottaa pari pientä bisseä, jos noita herkkuja ei heti ala löytyä, niin ei ala heti hatuttamaan;).

    Kuitenkin kun pussukassa on riittävästi raaka-aineita toimitaan seuraavasti:

    Tullaan kotiin ja siivotaan/puhdistetaan sienet ja laitetaan pannu tulille.
    Sienet heitetään pannulle ja annetaan muhia niinkauan jotta neste haihtuu pois.

    Nesteen haihduttua lisätään kimpale voita, hiukan suolaa ja mustapippurirouhetta.

    Paistellaan aikansa ja nostellaan kevyesti paahdetun ruispalan päälle.
    Jo vain on hyvää.

    Hipistelijät voi vielä hiukan kruunata annosta leikkaamalla tosi tosi ohuita punasipulisiivuja leivän päälle, eikun paranee. (tosin tuohon tarvittaisiin Marren erittäin terävää leikkauskalustoa), muuten sipuli lyö yli.

    Ja taas jaksaa;)).

    Comment


      Karin innostamana kanttarellisoossia oli täälläkin savulohen kaverina. Torilta kanttarellit, sipulit ja höyryteltävät juurekset, sekä kaupasta Creme Bonjour / Sipulit ja Yrtit -purkki. Helppoa ja iisiä. Ripaus raastettua parmesania kastikkeen sekaan.

      Comment


      • Eilen nautiskelin rouvan kanssa, kun jälkikasvu oli mummolassa.

        Sveitsinleike aka vasikanleike Cordon Bleu, ritarijuustolla ja savukinkulla täytetty leivitetty lehtipihvi. Kaverina lohkoperunoita, paprikaa ja leka Chateauneuf-du-Pape:a.

        Tänään puolentoista tunnin pyörälenkillä hukatut kalorit piti pelasta, joten retroilin lihalasagnen aitoon 90-luvun tyyliin. Twistinä laitan bechameliin kipparijuustoa ja reippaasti muskottipähkinää. Muuten kaikkien tuntema lihalassen resepti. Klassikko kestää aikaa.

        Jälkkäriksi vielä pojan mummolassa paistamat amerikan tyyliin soft&chewy cookieita ja kuppi sumppia.

        Tämä oli siis pehmeä lasku arkeen. Loman viimeinen päivä. Huomenna töiden kanssa samaan aikaan alotetaan sen sortin askeesi, jotta oksat pois. Nimim. 117kg/172cm
        Attached Files

        Comment


          Hyvä perusmarinadi broilerille, mitat summittaisia n. kilolle lihaa.
          - ruukku basilikaa ja ruukku timjamia
          - 1 rkl maldonsuolaa
          - 8 limeä
          - reilu desilitra rypsiöljyä
          - reilu desilitra muscovado sokeria

          Pilko yrtit ja hiero suolan kanssa tahnaksi ja lisää limettien mehut sekä loput ainesosat. Pistele kanaan haarukalla reikiä ja marinoi pari tuntia, mieluimmin yön yli ja grillaa.

          Seuraavaksi olis hakusessa joku pata- tai muu itsekseen uunissa tuleva ruoka. Karjalanpaistit, gulassit, Burgundinpadat sekä Cog au Vin:it on kokeiltu.
          Olisko kellään nakata jotain afrikkalaistyyppistä hyväksi todettua lihapadan ohjetta?
          Viimeksi muokannut mikmoila; 18.8.2013, 20:47.

          Comment


            Nyt on tullut pari kertaa tehtyä tavan makaroonilaatikon sijasta laatikkoa johon nakannut sekaan kirsikka tomaatteja puolitettuina ja runsaasti aura juustoa, kuulostaa äkkiseltään aika omituiselta mutta ainakin omaan makuun perhanan hyvää.

            Comment


              Tuli pitkästä aikaa kokattua itse. Valitettavasti resepti ei ole oma vaan lainattu.
              • hirvipullia
              • juuresmuusia
              • ruskea kastike
              • puolukkahilloa
              Attached Files

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja mikmoila Näytä viesti
                Seuraavaksi olis hakusessa joku pata- tai muu itsekseen uunissa tuleva ruoka. Karjalanpaistit, gulassit, Burgundinpadat sekä Cog au Vin:it on kokeiltu.
                Olisko kellään nakata jotain afrikkalaistyyppistä hyväksi todettua lihapadan ohjetta?
                Feijoada? Brasialainen mustapapupata. Erittäin herkullista kolean syys-talvipäivän ruokaa.

                Täälläkin kaivellaan haudutuspatoja esille kesän välivarastoinnin jälkeen.

                Comment


                • Tagine? Noihin löytyy googlella reseptejä vaikka ja kuinka ja on "jotain ihan muuta" kuin perinteinen karjalanpaisti.

                  Comment


                    Kuiva-ainekaapin perusvarantona tulee pidettyä yleensä pakettia vehnätortillalättyjä. Toimivat niin texmex eväissä kuin lasagnelevyinäkin.

                    Texmexissä omaksi suosikiksi ovat nousemassa quessadillat joita tuli väkerrettyä eilenkin illalla.
                    Homma meni kutakuinkin näin.

                    Jääkaapista kasasin lajitelman juustojen jämiä ja raastoin ne hienoksi raasteeksi kippoon. Olikohan makuina tällä kertaa edam, chilipippuri -juusto ja tomaatti/oliivi -juusto.

                    Kesäkurpitsasta, paprikasta ja tomaatista pilkoin melko pientä silppua ja heitin pannulle paistumaan. Mausteeksi hieman chilijauhetta, mustapippuria, valkosipulijauhetta suolaa ja pikkuripaus sokeria.
                    Kääntelin seosta pannulla hetken jotta paprikat ja kurpitsat pehmenee. Tämän jälkeen kippasin kasvissörsselin lautaselle odottamaan käyttöä.

                    Pannun pikainen huuhtaisu ja tippa öljyä pannuun. Tämän jälkeen tortillalettu kuumalle pannulle. Letun päälle juustoraastetta kasvishösseliä ja taas juustoraastetta lopuksi toinen lettunen päälle.
                    Päällimmäistä lettua voi hieman painaa ja hieroa jotta täyte leviää lettujen välissä.

                    Paistoa noin 1min (ehkä vähemmänkin) ja sitten käännetään. Kun molemmat puolet ovat kauniin ruskeita niin nostetaan lautaselle ja syödään välittömästi.
                    Itse tuppaan leikata tuotoksen 4 osaan ja dippailla noita siivuja kermaviili tai salsadippiin.

                    Tämä on oiva tapa hävittää ylimääräiseksi jääneet tortillaletut ja juuston loput. Täytettä ei kannata laittaa kovin paljoa jotta paketin kääntäminen onnistuu. Notkea lettulasta on tässä hyvä väline.

                    Comment


                    • Itse en ole jaksanut paisitinpannun kanssa turata tuossa hommassa, vaan työntänyt letut uunipellin päällä uuniin 225 asteeseen 5-10min:ksi.

                      Rouva osti eilen tortillalättyjä kaupasta. Pitäisköhän...

                      Comment


                      • Tortillapaketissa on aina kolmen hengen perheelle liikaa. Mä laittelen yli jääneiden väliin neljännes leivinarkin ja pakastan. Sieltä ne voi sit yksi kerrallaan ottaa, sulavat niin nopeasti, että ovat käytettävissä yhtä lailla kuin "tuoreenakin".

                        Mä teen quesadillat aina yhdestä letusta juuri tuon kääntämis- ja täytteen valumisongelman takia. Eli laittelen juustoraasteet, sitten täytteen, sitten taitan letun puolikuuksi ja käännän sauman kautta. Se on kivempi syödäkin sillä tavalla.

                        Yksi meidän suosikkitäytteistä on avokado-tonnikala.

                        -kypsä avokado tai kaksi
                        -purkki hyvää tonnikalaa paloina vedessä
                        -tuoreita tomaatteja ja punasipulia (tai purkkisalsaa)
                        -jalapenoa hienona silppuna, valkosipulia puristettuna, suolaa ja pippuria maun mukaan

                        Sekoita aineet karkeaksi tahnaksi, kypsennä kuten Lipposen ohjeessa yllä.

                        Tunan voi korvata vaikka millä, kanalla tulee erityisen hyvää, samoin possun suikaleilla, kinkulla, jne.

                        Ja voi laittaa jääkaappiin, toimii mikron kautta yöpalana (pullukka tietää tälläset)

                        Comment


                        • -kypsä avokado tai kaksi
                          -purkki hyvää tonnikalaa paloina vedessä
                          -tuoreita tomaatteja ja punasipulia (tai purkkisalsaa)
                          -jalapenoa hienona silppuna, valkosipulia puristettuna, suolaa ja pippuria maun mukaan
                          Nyt toimii ainakin, miksei myös ennemmin, ainoastaan miten saisin poistettua tuon (tai purkkisalsaa) tuosta lainauksesta;).

                          Comment


                            Yritin matkia Santa Fe - ravintolan yrttisiä paistinperunoita:
                            Keitä siivutettuja perunoita muutama minuutti ja valuta. Sekoita seuraava yrttiseos jäähtyneisiin perunoihin ja paista pannulla voi/öljy seoksessa:

                            - valkosipulia muutama kynsi hakattuna
                            - ruukku timjamia
                            - pari kourallista persiljaa
                            - ruukku salviaa
                            - 1 rkl karkeaa suolaa
                            - ripaus öljyä

                            Sekoita tahnaksi ja lisää öljyä.

                            Comment


                              Antipasto (*)

                              Heti sitten asennettu antipasto -alkupala. Tähän EI tarvita ruoanlaittotaitoja, ainoastaan naudan sisäfilukka on eilen itse suolattu ja maustettu (hierottu pintaan suolaa ja mustapippuria, file rullattu tiukkaan kelmuun ja yön yli jääkaapissa. Kolmeksi tunniksi pakastimeen jonka jälkeen helppo leikata ohueksi terävällä veitsellä).

                              Chorizo -makkaraa
                              Naudan sisäfilettä
                              Ilmakuivattua kinkkua
                              Aurinkokuivattua tomaattia
                              Tuorejuustolla täytettyjä pikkupaprikoita
                              Isoja kapriksia
                              Erivärisiä säilöttyjä oliiveja
                              Parmesan -juustolastuja
                              Paahtoleipäkolmioita
                              Cava (Brut Nature), ei kuvassa
                              Attached Files

                              Comment


                              • Sanoisinko, jotta hyvältä näyttää, runsaannäköinen ja makuhermoja kutkuttava, kyllä jotkut osaa ja jaksaa.

                                Comment


                                  Nätisti sanottu, tänks :) Osaamista ei tässä tarvittu, ainoastaan vaivannäköä. MUTTA. Heila tykkäs ja itsekin, se tärkeintä.

                                  Seuraavan kerran antipastoa poron sisäfilukasta, jami.

                                  Comment


                                  • No piti tuokin näin yötä vasten kertoa, emännälle sanoin jotta otappa talouspaperirulla meikän yöpöydälle, kysyi miksi?
                                    Kuola valuu kuitenkin suupielestä kun unta tuollaisesta herkusta nään;)).

                                    ps. tuli muuten ihan oikeesti nälkä, jaaha ja jääkaapissa olis tuota ja tuota, ei se yösyöminen vaarallista ole, eihän;).

                                    Comment


                                      Kokeiltiin pitsaa uudella tavalla. Perustaikina (vettä, öljyä, suolaa, sokeria, tilkka hiivaa ja "00" jauhot) ja siitä kaulitaan pieniä ohuita pohjia. Grilliin ritilän päälle pitsakivi ja toisena käytetään umpilevyä. Paistetaan pohjat nopeasti molemmin puolin. Sitten pohjakastike ja täytteet ja pitsat grillille, nyt miedommalla lämmöllä. Peijakas että on hyvää. Valmiin päälle vielä rucolaa ja balsamicosiirappia, niin vie jo kielenkin mennessään. Ainakin tälläiselta joka voisi syödä pitsaa vaikka joka päivä.

                                      Comment


                                      • Tuli testattua hyvä ja helppo iltapala, EI kannata kokeilla ellei ole hulluna valkosipuliin. :)

                                        2 palaa ruisleipää
                                        voita
                                        meetvurstia tms. suolaista makkaraa
                                        4-5 (isoa) kynttä valkosipulia
                                        juustoa

                                        Paahda leipä, levitä reilusti voita, makkaran päälle valkosipuli ja juusto. Ja eikun ääntä kohti.
                                        (Saattaa aiheuttaa puolisossasi pieniä välttelemisen merkkejä, johtuu vs:n Tuoksusta. )

                                        Tuo valkosipulin määrä polttelee jo suussa :D

                                        Comment


                                          Munaruikkari *

                                          Aikaisemmat tänne laittamani ohjeet ovat olleet melko rehupainotteisia. Palautetaanpas tasapainoa hieman äijämäisellä eväksellä.
                                          Innoittajana oli nälkä ja rajoittajana jääkaapin varannot.

                                          Tarpeet:

                                          1/2 ruisreikäleipä (katto tai lattia)
                                          2 munaa
                                          majoneesia
                                          suolakurkkua
                                          valkosipulimurskaa
                                          juustoa
                                          voita tai margariinia
                                          Suolaa ja pippuria

                                          Nokare rasvaa pannuun ja munat paistumaan. Päälle perus suolat ja pippurit.
                                          Voitele ruisleipä ja siipaloi juustoa päälle. Leipä mikroon hetkeksi jotta juusto sulaa.
                                          Silppua suolakurkkua ja sekoita kurkkusilppu majoneesiin. Mausta tahtoessasi valkosipulimurskalla.
                                          Ota leipä mikrosta ja asettele sulaneen juuston päälle paistettu kananmuna. Päällimmäikseksi kerros tuota suolakurkkumajoneesivalkosipuli seosta.

                                          Syödään sotkusta välittämättä sormin. (tosi miehet pyyhkii kätensä keittiön verhoihin, itse en lukeudu heihin)

                                          Ensi puraisusta lähtien maistoin että tässä olisi melko verraton kohmeloeväs.

                                          Comment


                                          • (tosi miehet pyyhkii kätensä keittiön verhoihin, itse en lukeudu heihin)
                                            Pakko olla eri mieltä Teemun kanssa. Kyllä tosimies pyyhkii kätensä housuihin, siis omiinsa, tai sitten tosimies pyyhkii kätensä kaikesta.

                                            Eipäsilti resepti hukkaan mene, sillä huomenna saattaa olla se kevyt kokeilunhaluinen darra;)).

                                            Comment


                                            • Laitoin viime viikonloppuna ystävän nelikymppisille fajitoja. Resepti on kahdellekymmenellekahdelle.

                                              neljä kiloa tomaatteja
                                              kaksi kiloa punasipuleita
                                              kaksi kiloa paprikoita
                                              kolme kiloa avokadoja, syöntikypsiä
                                              kaksi kiloa portobelloja (vegetaristeille)
                                              kaksi kiloa pakaste maissia
                                              Kolme kaljapersekanaa (kolme kanaa, kolme tlk kaljaa, kolme valkosipulin kynttä, kolme rkl grillimaustetta)
                                              48 mediumkokoista tortillaa
                                              500g säilykejalapenoja
                                              500g tuoreita jalapenoja
                                              kilo limesitruunoita
                                              kolme puskaa korianteria
                                              suolaa
                                              ruskeaa sokeria tai hunajaa
                                              voita

                                              Pico de gallo:

                                              Kalttaa tomaatit, poista siemenet, mutta älä heitä pois, vaan laita ne isoon kattilaan. Kuori sipulit, poista jalapenoista siemenet. Silppua kaikki brunoise, sekoita huolella. Riivi korianterin lehdet irti varsista ja silppua, mutta älä leikkaa liian hienoksi. (Itse jätin korianterin eri astiaan, koska en voi sietää sen makua). Purista joukkoon reilusti limen mehua ja muutama tl suolaa. Laita kylmään maustumaan.

                                              Kaljapersekana:

                                              Osta supermarketin lihatiskiltä kolme grillibroileria raakana. Tappele hinnasta ainakin 20% pois, koska 1.3kg broisku laihtuu 300g grillatessa, ja ne yrittää myydä sen samalla hinnalla kuin kypsän.

                                              Laita grilli lämpenemään, tavoitelämpötila 170-180 astetta.

                                              Avaa kolme oluttölkkiä, juo kaikista puolet. Laita tölkkiin ruokalusikallinen grillausmaustetta ja puristettu valkosipulin kynsi. Kalja kuohuu usein yli, kun laitat mausteen, joten tee tämä tiskialtaassa.

                                              Ripottele jokaisen kanan pintaan ruokalusikallinen ruskeaa sokeria. Tunge tölkit kanoille hanuriin. Nosta kanat grilliritilälle istumaan, ei liekin yläpuolelle, vaan käytä ns. epäsuoran lämmön menetelmää.

                                              Broiskut ovat kypsiä kun rintafileen sisälämpö on 85 astetta.

                                              Irroita kypsistä broiskuista siivet ja koivet, renssaa loput, ja pilko haarukkapaloiksi. Pilko myös nahka.

                                              Buned corn

                                              Laita sulatettu maissi wokkiin. Lisää nyrkillinen voita, reilu ropsaus suolaa ja pari ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

                                              Paista kunnes maissi saa väriä. Nosta tarjoiluastiaan, mutta peitä kannella, ettei maissi kuivu.

                                              Dippisalsa:

                                              Laita pico de gallo-valmistelusta jääneet tomaatin siemenet kattilaan, ja kattila keskilämmölle. Pilko sekaan iso punasipuli ja pari valkosipulin kynttä, sekä pari jalapenoa.

                                              Tällä välin pico de gallo on hikoillut astian täyteen kirpeää tomaattimehua, kaada osa siitä salsakattilaan, vaikka siivilää apuna käyttäen. Jos mehu on kovin suolaista, älä lisää kaikkea. Muista, että liemi redusoituu, ja kaikki maut voimistuvat todella paljon, ennen kuin salsa on valmis

                                              Anna kiehua kokoon, kunnes koostumus on dippailuun sopiva. Totea suolan ja chilin sopiva annostus. Jäähdytä ennen tarjoilua, vaikka vesihauteessa, jos ei ole aikaa odotella.

                                              Quacamole:

                                              Halkaise avokadot, ja kaavi hedelmäliha isoon vuokaan. Lisää pico de galloa noin neljännes avokadon määrästä, tai kunnes koostumus miellyttää. Purista sekaan limen mehua maun mukaan. Sekoita, mutta jätä raffiksi. Älä hienonna. Lisää suolaa, jos tuntuu siltä. Voit lisätä myös jalapenoa, jos haluat.

                                              Quacamole ei kestä odottelua, joten valmistele se juuri ennen tarjoilua

                                              Fajitat:

                                              Suikaloi jäljelle jääneet punasipulit ja Paprikat, sekä portobellot. Wokkaa ne hyvin nopeasti ja hyvin kuumalla tulella tilkassa oliiviöljyä. Lisää ripaus basilikaa ja oreganoa, tai muita yrttejä antamaan makua. Lisää sieniin myös ripaus suolaa.

                                              Asettele eri ainekset tarjolle erillisissä astioissa.

                                              Lämmitä tortilloja hetki mikrossa ennen tarjolle nostamista. Itse lämmitin pari pakettia kerrallaan, ja nostin tarjolle lämpimällä valurautapannulla, jonka päälle laitoin kannen.

                                              Laita omatekoisten kastikkeiden ja fajitas-täytteiden lisäksi buffettiin myös ranskankermaa, smetanaa tai turkinjugurttia, säilöttyjä ja tuoreita jalapenoja, sekä itse chilitopicista tempaistulla reseptillä tehtyä tulista soosia.

                                              Itsellä meni koko setin esivalmisteluun puolitoista tuntia ja lopulliseen esillepanoon reilu puoli tuntia. Esivalmistelut tein yksin, kanan paloittelussa ja quacamolen teossa mulla oli apukokki.

                                              Normaalimpi, esim 8 hengen setti syntyy puolessa tuosta ajasta.

                                              Comment


                                              • Bravo, nopeesti oot tehnyt (pitää aina nautiskella), mutta hyvä. Varmaan maistui porukoille, ainakin uskoisin.
                                                Tuosta kaljatölkistä voi valita vaihtoehdoksi myös cokistölkin (oma mielipide).

                                                Huippua, erittäin huippua ja hyvin kerrottu tuo valmistusprosessi. +1 minulta.

                                                Comment


                                                  Tämän illan iltaruoka.

                                                  Perunaa
                                                  Paprikaa
                                                  jotain pikkutomaatteja
                                                  (kalkkuna)Meetvurstia
                                                  Kanalientä.

                                                  Perunat ja muut rehut silppusin ohuehkoksi siipaleeksi. Tämän jälkeen ladoin uunivuokaan kerroksittain perunaa, paprikaa, metukkaa ja tomaattia. Ensimmäinen ja viimeinen kerros oli peruna siivua.
                                                  Päälle kaadoin kanalientä niin paljon että nesteen pinta tuli juuri ja juuri päällimmäisen kerroksen tasalle.
                                                  Kuppi uuniin 175° ja odotellaan.

                                                  Jonkun tunnin päästä varmaan pääsee sanomaan miltä tuo maistuu.

                                                  Edit: Koemaistelu suoritettu

                                                  Ei näemmä ole hätäisen ihmisen ruokaa nuo pataruuat. Kuitenkin pata on nyt syöty ja ihan omaan makuun sopivaa tuo oli. Seuraavalla kerralla teen suuremman satsin ja pidän pitempään uunissa.
                                                  Viimeksi muokannut Lipponen; 28.9.2013, 21:37.

                                                  Comment


                                                    Palsternakka -sosekeitto (**)

                                                    Maukkaan alkukeiton kamppeet neljälle:

                                                    2 rosamunda tms. jauhoista pottua
                                                    2 pientä sipulia
                                                    1 iso palsternakka (400-500g)
                                                    2 kynttä valkosipulia
                                                    2 omenaa
                                                    2 tl currya
                                                    1 litra kanalientä
                                                    2 dl kermaa
                                                    (suolaa)
                                                    Mustapippuria murskattuna
                                                    Oliivi- tms. öljyä
                                                    Paahdettua sipulia (saapi kaupasta valmiina)

                                                    How to:

                                                    *Valmista ensin noin 1 litra kanalientä.

                                                    * Pilko potut, palsternakka, sipulit, valkosipulit ja omenat pieniksi paloiksi.

                                                    * Öljy, curry ja kaikki pilkotut kamppeet kuumaan kattilaan, jossa hetki pyörittelyä ja korvennusta, jonka jälkeen lisäät 4/5 kanaliemestä.

                                                    * Keittele noin 15 min., jonka jälkeen voit vetää sekoittimella soseeksi.

                                                    * Lisää kerma, tarvittaessa lisää kanalientä ja mausta mustapippurilla + tarkista suola.

                                                    * Annostele kuumana lautaselle ja ripottele päälle paahdettua sipulirouhetta.

                                                    Voila.

                                                    Comment


                                                    • Mie kun en tykkee pikaisesta ruoanlaitosta, vaan aikaa vietän sen kanssa puljatessa, niin tämmöstä tuli tänään tehtyä.

                                                      Ihan naturelleja brouskun rintafileitä (harhaanjohtavaa, milloin linnuissa on fileitä ollut?) paistellaan miedossa lämmössä öljyn kera about kypsäks, otetaan pannusta pois ja huuhdotaan pannu.

                                                      Pannu takaisin levylle ja kutoselle, kun pannu kuuma niin filut ottamaan väriä hetkesaikaa ja samalla maustaminen suolalla ja mustapippurirouheella. Ihan lopuksi lisätään sitruunauutetta siitä, no kaikki tietää, keltaisesta purkista aikaslailla runsaasti ja odotellaan hieman aikaa.

                                                      Silläaikaa on riisi jo kypsynyt ja eikun toiselle pannulle öljytilkkaan muhimaan kavereinaan yksi "kiinalainen" valkosipuli, tuoreista tomaateista hakattua tomaattimurskaa, suolaa, currya ja paprikaa, ei niinkään maun vaan värin vuoksi.

                                                      Käännellään aikansa ja valmista.

                                                      Asetellaan lautaselle nätisti lisukkeena höyryttejä ruusukaaleja ja toki filujen päälle kaadettavaa bearnaiskastiketta, jonka tälläkertaa tein ihan pussitavarasta. (toki voita sotkin sekaan).

                                                      Yllättävän hyvää ja ainakin vaimo tykkäs;).

                                                      Niin ne tähdet: laitetaan vaikka**.

                                                      Comment


                                                        Vaikuttaa broisku hyvältä. Broilerin rintapalat ja possun ulkofile ehkä eräitä monipuolisimpia raaka-aineita.

                                                        Comment


                                                        • Tuossa eilen kun juniorit lähtivät äitinsä mukana kotiinsa, niin tempaisin vielä löylyt ja pienet lärvät.

                                                          Aamulla toki pikkuhuikonen ja kivistys. Lääkkeks tein antihamiksen.

                                                          Siis: parit jauhelihapihvit toki juustolla ja näiden pihvien väliin ohut leipäsiivu kaikilla myrkkymausteilla mitä kaapista löyty. (chiliä vielä lisukkeeks)

                                                          Hiki nous otsaan ja sormet meinas palaa, mutta jotenkin olotila parani;).

                                                          Tähtiä en laita, ne näkyy silmissä;).

                                                          Comment


                                                            Marskin lihapullat (**)

                                                            Oikeestaan saattaa olla aika hyvää, netistä otin ohjeen.

                                                            Jujuhan tuossa on worschmack -tyyliin anjoviksen käyttäminen, eli sekoitetaan kala- ja liharaaka-aineita samaan annokseen. Lisukkeeksi uunissa haudutetut porkkana- ja lanttupalat (oliivioljyä, ruokosokeria, suolaa, silputtu yrttisekoitus tuoreista timjamista ja rosmarinista).

                                                            Tällä hetkellä jurekset uunissa, mureketaikina tehty, samoin keitinliemi. Kastike, joka tehdään keitinliemeen, valmistuu sen jälkeen kunhan lihapullat on liemessä kypsytetty.

                                                            Saunominen tietysti kuuluu reseptiin ja kerron myöhemmin miltä tuo maistuu, vielä en osaa edes suositella mutta ei kai tuo voi huonoa olla :)

                                                            Comment


                                                            • Makkarakaupasta kävin hakemassa poron patalihoja, jotka meinasin laittaa yöksi leivinuuniin hautumaan ja aamulla keitellä perunat ja lisätä lihat keittoon. Olisiko vinkkiä miten maustaa poro?

                                                              Poro-porsas-jauhelihaa ostin myös puolisen kiloa. Tekisikö lihapulliksi puikulapottumuusin kanssa, vai mitä raati suosittelee? Millainen kastike seuraksi?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X