Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Just meinasin arvuutella missä Michelin ravintolassa Marre paremman Puoliskonsa kera on syömässä, mutta jotta kotona.

    "On tämä syöminen hieno harrastus, ja kotikokkailu tietty."

    Niimpä;))

    Comment


      Komppaan tätä syömäkokkailua. Pitäisi laittaa pojat vaimon isovanhemmille yökylään että saatais vähän herkutella. Menua vois alkaa miettiä jo, mutta alkuun taitaa mennä maa-artisokkakeitto, sitä on tehty ennenkin ja hyvää oli. Noi mustat torvisienetkin on kyllä kokeiltu ja on tosi hieno raaka-aine.

      Comment


      • Menua vois alkaa miettiä jo, mutta alkuun taitaa mennä maa-artisokkakeitto
        No siitäpä tuleekin pääruoalle haastetta, meinaan maa-artisokkakeitto vie jo itsestään kielen sinne pimeälle puolelle;))

        Tuli muuten noita ja mustajuurta aikoinaan harrastemielessä kasvatettua, työläitä laittaa ja ruman näköisiä, mutta se pehmeämaku ja aromi. Alkoi jollain tavalla ymmärtämään niitä "tryffelihulluja" :)

        Kylmästi itse laittaisin artisokkakeiton lisäksi vain paahtoleipää lisukkeineen ja lempeää viiniä.

        Ja peräevääks peitot heilumaan;)
        Viimeksi muokannut kapaz; 23.2.2013, 18:05. Perustelu: Jälkiperäeväs lisätty;)

        Comment


          Espresso-pannacotta *

          Espressopannacotta on simppeli & hyvä jälkkäri jos creme brylee alkaa kyllästyttämään.

          Yksi liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
          2 dl kuohukermaa, 1dl sokeria ja kokonainen vaniljatanko halkaistuna kattilaan. Kuumennus ja muutama minuutti kevyttä keittelyä. Vaniljatanko pois ja sekaan desi espressoa (tai muuten tiukkaa kahvia). Liivatelehti kuumaan liemeen sekaan ja kaato jälkiruokakuppeihin.

          Jähmettyy parissa tunnissa jääkaapissa, päälle marjoja joista tykkää.
          Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 15:59.

          Comment


          • Sanoisin jotta ei hullumpaa, kuitenkin aika helppo valmistaa. Ja tietenkin erittäin hyvää.

            Mulla tuossa projektina tällähetkellä täytetty lihamureke. Ihan vaan auralla ja likoamassa olevilla mustatorvi/kanttarelli täytteellä. (löytypäs vielä pieni pilttipurkillinen noitakin herkkuja, loput purkit onkin sitten suppiloita)

            Muuten ihan normi mureketaikina, mutta extrapojona käytän aina tähän sitä ranskalaista sipulikeitto valmistetta. Valkosipulia toki maun mukaan.

            Ajattelin kuitenkin tällä kertaa leipoa taikinasta levyn ja tehdä ikäänkuin kääretorttumallisen, saas nähdä miten käy;)
            Attached Files
            Viimeksi muokannut kapaz; 24.2.2013, 10:27.

            Comment


              Lihamureke olisikin ollut tällä päivälle sopiva ruoka. Ehkä ensi viikonloppuna, kiitti ideasta! Vähän kapriksia ja kuivattuja luumuja...

              Täällä valmistuu tänään lammas-tomaattipiiras.

              Comment


              • Kiitti muuten itelles, nuo kaprikset ne olis unohtunu, onneks tuo taikina lepää vielä tuossa pöydällä. Huoh.
                Ja kerrankin on niitä kaprismarjoja kaapissa;)

                Tuo piiras varmaankin sisältää hieman feta juustoa vai olenko taas aivan hakoteillä?
                Viimeksi muokannut kapaz; 24.2.2013, 11:10. Perustelu: Kommentti unohtui;)

                Comment


                  Kartalla olet, tulee fetaa. Sipulia, valkosipulia, tomaatteja, lammasjauhelihaa, tilkka punavinhoa ja mausteita. Taikina on aika normi piirastaikina.
                  Attached Files
                  Viimeksi muokannut marre; 24.2.2013, 14:21. Perustelu: Vuohenjuustoa laitoin tällä kertaa, ja kuvatus valmiista piiraasta.

                  Comment


                  • Mulla tuo projekti edennyt tähän vaiheesen, joten eikö poika uuniin ja 220 astetta, n.30 minuuttia.
                    Eka kuvassa muoto tyäytteineen ja kakkosessa voideltuna aurajuustosinapilla (tytärpuolen itsevalmistamaa ja erittäin hyvää) ja hieman korppujauhoja pinnalle sitomaan valumista.

                    Ai, ai mitkä pikku hipistelyt piiraan pinnassa, visuaalisesti täysi kymppi ja mausta on pakko antaa se yksitoista, vaikka maistamaan en pääsekään, mutta luotan klubiveljen kokkaustaitoihin;))))
                    Attached Files
                    Viimeksi muokannut kapaz; 24.2.2013, 14:46. Perustelu: marren paistos, näytti niin hyvältä, että kuola valuu suupielestä.

                    Comment


                    • Brittien hevosenliha-hysteriasta inspiroituneena tein lihapullia hepan lihasta.

                      400 gr hevosen jauhelihaa(Lihatukku Partanen, 10% rasvaa)
                      400 gr sika-nautaa(10% rasvaa)

                      1dl korppujauhoja, 1dl ohrajauhoja(korppujauhot oli finaalissa)
                      2 munaa
                      4 dl vettä
                      Purkin loppu aurinkokuivattuja tomaatti siivuja oliiviöljyssä, 50gr sinihomejuustoa(nämä laitoin, kun kummittelivat jääkaapissa)

                      Mausteina: 2tl suolaa, mustapippuria rouhittuna, valko-ja tavallista sipulia jauheena, 1tl mietoa chili jauhetta(jotain Turkkilaista sekoitusta)

                      4tl Naga Jolokia chilimurskaa(Poppamies, 88% Nagaa)
                      2tl Tannisen tulinen chili kastike, todella hedelmäisen makuista(Tulisuudeltaan n. Poppamiehen Satan`s Sweetiä vastaavaa)

                      Uunissa 200C ja 20-25 min.

                      Niin hyvää tuli, että onneksi oli noin iso satsi. Sika-nauta pehmensi hevosenlihan suht voimakasta makua.
                      Viimeksi muokannut janskuman; 24.2.2013, 18:43. Perustelu: vesi jäi

                      Comment


                        4 tl Nagaa! Taidat tykätä kapsaisiinin puraisusta :D

                        Comment


                        • Niimpä, mikähän siinä lie, että vierastetaan hevosenlihaa. Hyvää kuin mikä ja maukasta vaikkapa padoissa, pullissa sekä myös pihveinä.

                          Meilläpäin varmaan hepo mielletään enemmän lemmikiksi, rakkaaksi kotieläimeksi, eikä suinkaan ravinnoksi.

                          Hyvä vain, että opittais käyttämään hevosenlihaa enemmän, koska se on yksinkertaisesti hyvää.

                          Tainnu joskus tällä palstalla kertoakin eräästä Berniililäisestä ravintolasta, jonnekka on melkein aina jonot. Siellä muuten tarjoillaan vain ja ainoastaan hevosenlihaa.

                          Comment


                            Lihapullat myös tällä hetkellä paistumassa uunissa, pelkästä sika-naudasta tosin. Tällä kertaa valmistuvat ilman kermaviiliä kun sellaista ei sattunut olemaan. Olisiko tuon voinut korvata kaapista löytyvällä ehrmannin rahkalla?

                            Comment


                              Hyvin voi maitorahkaa laittaa.

                              Comment


                              • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                Mulla tuo projekti edennyt tähän vaiheesen, joten eikö poika uuniin ja 220 astetta, n.30 minuuttia.
                                Eka kuvassa muoto tyäytteineen ja kakkosessa voideltuna aurajuustosinapilla (tytärpuolen itsevalmistamaa ja erittäin hyvää) ja hieman korppujauhoja pinnalle sitomaan valumista.)
                                Tein itse myös jouluksi varmaankin tuota samaista Aurasinappia ja kyllä, oli hyvää! Itse tein hieman muunnellen Auran nettisujen ohjetta.

                                Comment


                                  Tuoreella chilillä, valkosipulilla, persiljalla, rucolalla, sekä parmesan juustolla terästetyt jauhelihapallerot hautumassa valkosipulilla, oreganolla, mustapippirilla, laakerinlehdillä ja tikkasella punaviiniä maustetussa tomaattikastikkeessa. Lisukkeeksi kananmuna, pinaatti, sitruunan kuori, parmesan + ricotta -juusto -sotkulla pyöritetyä ja friteerattua spagettia. Jälkkäriksi tylsästi espresso + tawny port.

                                  Enemmän olen pähkinöissäni siitä, että lahtelainen hienopuuseppä lupasi kaksi vaahterapuista leikkuulautaa valmiiksi ensi viikolle, whohaa!

                                  Tuossa olisi kyllä pari syömäkypsää mangoa kulhossa. Mitä noista voisi jälkiruoaksi värkätä?

                                  Mangojen lisukkeeksi jääkaapista löytyi juustoja appenzeller, parmiggiano, omena-päärynä white stiller ja mustaleima-emmental. Eiköhän noista synny mukava jälkkärilautanen.
                                  Viimeksi muokannut marre; 2.3.2013, 15:19. Perustelu: Muoks. 1 - Mangot, Muoks. 2 - juustot

                                  Comment


                                  • No jo on eväät veljellä ;), vaikuttais hieman Italian keittiöltä, no mielipide vain.

                                    Ei muuten, mutta meikällä lasagne uunissa ja sitten ihan ehtaa täysjyvävermettä, siis levyt, sitäkin saa jo nykyään.

                                    Noista mangoista senverran jotta kesällä käytän niitä grillatessa aika useasti, mutta tuohon juustorepertuaalin tukien, en tekis muuta, kuin mango ja juustot arpakuutioiks ja avot;).

                                    Hyvää musiikkia ja hellyyttä lisäks, siinä se (mielestäni)

                                    Comment


                                      Itsehän lorautin edellisen lasagnen jauhelihojen sekaan pannulle punkkua poristamaan etanolit pois... Maistui vintiöille paremmin kuin ehta raha.

                                      Comment


                                      • Eipäs lainkaan huono idea, täytyy ensikerralla kokeilla.
                                        Hyvää tämä on kyllä ilmankin näin yönyli levänneenä ja lämmitettynä.

                                        Mutta aina on vara parantaa;)

                                        Comment


                                          Heitellääs taas lihallisiin karkeloihin jotain hieman vihreää.
                                          Parisen kertaa on meidän taloudessa tullut tehtyä pihvejä/lettuja raastetusta kesäkurpitsasta.

                                          Ohje menee jota kuinkin näin

                                          n. 5d raastettua kesäkurpitsaa
                                          2 munaa
                                          1 rkl perunajauhoa
                                          1/2 tl suolaa
                                          korianteria
                                          valkosipulia
                                          1 dl juustoraastetta
                                          1dl fetamurua

                                          Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Tuo mainittu 5dl on hiha-arvio. Noin puolitoista keskikokoista kurmitsaa tuli raastettua. Raaste täytyisi valuttaa mahdollisimman kuivaksi. Jos aikaa on niin voit laittaa raasteen valumaan siivilään. Kiireisempi ottaa keittiö pyyhkeen ja rutistaa raasteesta veden pois pyyhkeen sisällä.
                                          Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää mausteet munaseokseen. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana koska suolaa on juustoissakin melkoisesti. Lisää kesisraaste ja juustoraasteet seokseen. Voit käyttää muitakin juustoja kuin ohjeessa mainittuja mutta osan kannattaa olla sellaista joka sulaa sideaineeksi. Lopuksi "taikinaan" sekoitetaan huolella perunajauho.

                                          Taikinasta nostellaan kuumalle paistin pannulle kökkösiä jotka litistetään pihveiksi. Itse laitoin taikinaa kerrallaan pari ruokalusikallista ja muotoilin siitä n. 2cm paksun lätyn. Kääntämisen kanssa ei kannata hätäillä jotta lätty ei hajoa käännettäessa.

                                          Paistelun aikana lisäkkeeksi kiehahtaa riisi ja kostukkeeksi voi tehdä kermaviilistä jonkin kastikkeen. Ohjeella tuli 8 pihviä joilla kaksi henkeä sai nälkäänsä siirrettyä taas pätkän matkaa eteenpäin.

                                          Comment


                                          • "Kevyttä" iltapalaa rouvan kanssa:

                                            http://www.kotikokki.net/reseptit/na.../Avokadopasta/

                                            Huuhdottiin alas lasillisella itävaltalaista rieslingiä. Hyvää ja helppoa sekä nopeaa tehdä.

                                            Comment


                                              Kattelin justiin Anthony Bourdainin Suomen vierailua ja siitä tulikin mieleeni kysymys Teemun reseptistä: Missä se liha on? :-p'

                                              Tahkolla hiihtolomaa viettäessä käytiin kaupassa pääasiassa Nilsiässä ja siinä ulkopuolella paistelivat muikkuja. Rasiallinen mukaan remouladen kanssa ja tarjoamaan pojille (2 ja 4 vee) maistiaisia. No, eihän niistä sitten mulle jäänytkään enää mitään. Menivät poikien suihin ihan siihen tahtiin kun ehti haarukoida. Mistähän täällä lounaassa saisi noita jos vaikka itse joskus paistelisi?

                                              Comment


                                                Niin no ihan puhdasta vegeruokaa ei tuo ohje ole. Sisältää kumminkin munia ja juustoja joista saa proteiinia.

                                                Olen siis ihan "lihan syöjä" mutta välillä tulee kokeiltua noita kasvispöperöitä. Ne jotka ulkoisen habitukseni ovat nähneet voivat todeta etten kovin nälkää nähneen oloinen ole.
                                                Tulikin tätä ketjua lueskellessa mieleen että voisi tehdä tuota ylempänä ohjeistamaa seitania taas joku päivä. Oli kyllä melko tämäkkää settiä siinäkin mielessä että nälkä ei tullut kuin seuraavana iltapäivänä. Tuota maustamista täytyy vain harjoitella lisää.

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                                                  Mahtaisikohan tällä foorumilla olla kaveria, jolla olisi tarvittava osaaminen ja laitteet käytettävissä kunnollisen leikkuulaudan tekemiseksi? Omana haaveena olisi reseptillä:

                                                  vaahterapuusta
                                                  pystyynliimattu
                                                  50 x 350 x 450

                                                  Valmiina kaupasta vaikeammin saatavissa.
                                                  Puuseppä soitteli tänään notta ehtisinkö käymään.

                                                  *austin powers imitaatio*: Yeahhh baby!
                                                  Attached Files

                                                  Comment


                                                  • Komioita ovat, kyllä noilla passaa;).

                                                    Comment


                                                      Noissa on luonnetta. Tyytyväinen on siihenkin, että suht kovana puuna tuntuu pelaavan tosi hyvin rockwellin asteikolla 60+ kovuusarvoisten terästen kanssa. Lisäksi terä liukuu hyvin eikä tahmo yhtään.

                                                      Comment


                                                        Komeen näköinen tuo leikkuulauta. Tein vanhemmilleni samalla systeemillä leikkuulaudan joskus yläasteaikoina. Ihan mäntyinen oli oma tekele eikä pahemmin ole kymmenessä vuodessa kulunut.
                                                        Pesun jälkeen tuo kannattaa muuten nostaa pystyyn kuivamaan niin että ilma pääsee kiertämään kummaltakin puolen. Säilytyskin olisi suotavaa tuossa ilmavassa asennossa.
                                                        Kannattanee myös käsitellä lauta aika ajoin esim parafiinillä.

                                                        Comment


                                                          Puisia lautoja tullut aikaisemminkin pääasiassa käytettyä, ja niiden säännöllinen & huolellinen hoitaminen on tullut rutiiniksi. Tuo kuva on otettu parafiiniöljykäsittelyn jälkeen - hörppäsivät yhteensä puoli litraa.

                                                          Nämä laudat eivät minun jäljellä olevan elinikäni aikana lopu.

                                                          Comment


                                                          • Selailin kuvia läpi, löyty pari tosi vanhaa ruokakuvaa. Lisäsin samalla pari melko tuoretta.

                                                            Näyttäs olevan BBQ ribsejä, BBQ burgereita (entisenä Alabaman asukkina BBQ on yks allekirjoittaneen bravuureista), pannupizzaa ja kanakeittoa grillikanan jämistä sekä savustettua possun filettä ja halloumia.

                                                            Kiinnostaako ketään miten nuo on syntyneet?
                                                            Attached Files

                                                            Comment


                                                            • Hirven paistista huomenna pitäis väsätä jotain. En vielä tiedä tekiskö pihveiksi vai laittaisko uuniin hautumaan koko paistin. Kanttarelleista sais kyllä hyvän kastikkeen mutta ei taida olla missään ainakaan sopuhinnalla tarjolla. Kaveriksi salaatti tai haudutettuja vihanneksia, sekä valkosipulikermaperunat. Kyytipojaksi tottakai kävin 8 päkin sandelssia.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X