Alkuperäinen kirjoittaja marre
Näytä viesti
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ruoantekijöitä / Reseptejä
Collapse
X
-
-
Aikalailla sama setti kun Jannella kun teen bolognesea, mutta kyllä mä laitan pari purkkia tomaattimurskaa sinne ja ei todellakaan mitään kermaa. :)
ja miinus pekoni ja punaviini. :)
Ja tosiaan tän pitää antaa kiehua kauan, joskus 6h ollut liedellä. Ihan 1 tehollakin se kiehuu. Sitten vasta kun väri muuttuu sellaseksi tumman punaiseksi alkaa setti olla valmis.
Kantsii kokeilla heittää pari laakerin lehteä mukaan sinne muhimaan.Viimeksi muokannut quattro20v; 20.1.2013, 06:25.
Comment
-
Nälkä tuli jo lukiessa noita ohjeita bolognesesta, mutta senverran jotta itse lisäisin kyllä hyppyselliset sokeria sekaan. Tietenkin jokainen tavallaan;)
Tämänpäiväinen keittiöaskartelu ei lähtenyt ihan sadalla käyntiin, aattelin tuossa laitella kalopsia.
No lihapalat ruskistelin ja huomasin kauhukseni jotta sipulipurkki tyhjä (ei oo vaimo taas muistanu sitä tankata).
Eipä muuta kuin kerjuureissulle lähtö ja naapurilta kun kysäisin pari sipulia lainaksi, niin hänkin huomasi jotta sipulit lopussa. Kattelin kenellä palaa valot, eli ovat hereillä ja eikun ovikelloo soittamaan ja kerjäämään.
Sainhan mie ne lopulta kuitenkin lainattua ja eikö askareen kimppuun.
Lihojen päälle parit ruokalusikalliset vehnäjauhoja muhimaan, pannulla pehmitetyt sipulihakkelukset sekaan ja kaks tuhtia porkkanaa siivuina. Maustepippurit kokonaisena n.4-7 kpl, hieman valkoista pippuria, suolaa, parit ruokalusikalliset tomaattipyreetä sekä lihalientä nesteeksi.
Muutaman tunnin kun hautuu, niin hyvää on. Itse aina välillä lisäilen ihan tuota maustekurkkujen lientä lisänesteeksi, antaa hyvän säväyksen.
Muistaa vaan sitten ettei sitä suolaa laita aluksi, muuta kuin ihan pikkuisen makuja korostamaan.
No se laakerinlehti unohtui, mutta ei oo pakollinen.
Comment
-
On olemassa Bolognese kastike ja "Bolognese" kastikkeita, laittamani resepti on tuo ensimmäinen.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja quattro20v Näytä viestiEn ole samaa mieltä. :)
Ja jos jatketaan vielä mahdollisimman autenttisella linjalla, niin pastana pitää käyttää tagliatelle all'Uovo pastaa, suomalaisittain nauhamaista munapastaa. Toki halutessaan voi käyttää myös spaghettia, mutta silloin ruoka on Spaghetti Bolognese, eikä Pasta Bolognese.
Mutta makuasioitahan nämä on ja jokainen tekee kuten omaan suuhun parhaimmalta maistuu. Halusin vain tuoda esille miten Accademia Italiana della Cucina on Pasta Bolognesen määritellyt.
Comment
-
Meikäläinen kun on aina pitänyt makaroonia ja jauhelihakastiketta nopeasti valmistuvana arkiruokana, kotiin saapumisesta vartin päästä pöytään. =) Täytyy varmaan joskus paremmalla ajalla tehdä tuo jannekk:n reseptin mukaisesti pitkän kaavan kautta.
Oikeasti mahtava homma tämä ketju. Ohjeet ovat sellaisia, että normaali suomalainen mieskin osaa niitä tehdä (ainakin sinnepäin), jos vaan joskus on perunoita kummempaa keittänyt. Tämän ketjun innoittamana on muutamaan kertaan jo tullut kokeiltua vaihtelua ruokalajeihin, ja varmasti sama homma jatkuu tulevaisuudessa.
Comment
-
Kotipolttoiset hampurilaiset:
400 g paistijauheliha
Munia
Salaattivehkeitä
Ketsuppia
Hampurilaiskastiketta
Korppujauhot, pippurit yms mausteet.
Paista jauhelihat pihveiksi. Laita korppujauhoa, muna, maitoa, suolaa, pippuria, sipulijauhetta ja ripaus cayenneä.
Tee kasviksista hampurilaisen väliin sopivia. Paista vaikka kananmunia vielä täytteeksi. Täyttele juustolla tms. muulla hilppeellä ja ota kaveriksi vaikkapa kokis tai Karhu.
Comment
-
Tämän postauksen innoittamana päädyin hankkimaan muutaman pullon Texas Peteä mutta wingsien sijaan olen käyttänyt Ohuen ohuita broilerin filepihvejä. Samalla kun soossi kiehahtaa kattilassa, paistan pihvit kypsiksi pannulla. Paiston jälkeen pihvit saavat lillua ~15 min soossissa (saisivat olla pidempään mutta olen niin heikko mieleltäni). Kaveriksi yleensä salaattia ja kermaviilipohjaista kastiketta tai tsatsikia.
Comment
-
Mutta makuasioitahan nämä on ja jokainen tekee kuten omaan suuhun parhaimmalta maistuu. Halusin vain tuoda esille miten Accademia Italiana della Cucina on Pasta Bolognesen määritellyt.
Ei vaan hieno juttu kun joku muukin tykkää tehdä tälleen pitkän kaavan mukaan eikä vaan arki ruokana nopea settiä. Respect Janne.
Mun resepti tuleekin oikeastaan Espanjasta eikä oikeaa makarooni maan tavaraa.
Comment
-
Kotikokkailu ON hauskaa kun sen ottaa rennosti, joka taasen helpompaa kun on se kaikkein tärkein väline kunnossa. Esim. tästä on helppo aloittaa toinenkin uusi harrastus. Iso alkuinvestointina, mutta kannattaa varmasti.
Itselläni ei ole yhtään Maciä, mutta tunnen muutaman ammattikokin jotka eivät töissä muita suostu käyttämään. Omat keittiökeklut ovat japanilaisia korkeahiilisiä taottuja, ja ne ovat kokonaan oma opperansa.
Comment
-
Meillä mennään Victorinoxin veitsillä. Ajaa tämänhetkisessä käytössä kolmen keittiössä touhuajan kanssa asiansa. Hetken aikaa meilläkin oli joku marketin veitsisetti tukkeineen käytössä, mutta enää sellaista ei kehtaa viedä edes anoppilan mökille reisaksi. Victorinoxin veitsissä on mielestäni kohtuulliseen hintaan hyvä laatu. Riittävästi veitsiä kun on, niin voi käyttää oikeaa veistä oikeaan kohteeseen, eikä tarvitse yhdellä kokkiveitsellä yrittää pärjätä kaikisssa hommissa; sitäkin on nähty.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viestiVictorinoxin veitsissä on mielestäni kohtuulliseen hintaan hyvä laatu.
Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti...sitäkin on nähty...
Comment
-
Olen oikein tykästynyt tuohon Macin Santokuun: http://www.macknife.com/kitchen/prod...q-santoku.html. Ei ollut edes hirveän hinnakas - muistelisin maksaneeni tuosta alle 50e.
Toimii melkein missä tahansa touhussa keittiössä, perunoita en ole kokeillut kuoria tuolla.
Comment
-
... ja tehty...
Hyvä veitsi on kuin käden jatke;)
Toinen on italialainen tylppäkärki Sanelli ja toinen fiskarsin pitkäteräinen fileerausveitsi.
Onhan noita sitten jokunen kokkiveitsi eri valmistajalta, ihan laadukkaita, mutta kelpaavat mielestäni vain valkosipulin murskaamiseen
Unohdin tietenkin yhden ihan huipun, nimittäin perunankuorimisveitsi tukevalla "kumikahvalla", loistopeli.Viimeksi muokannut kapaz; 22.1.2013, 17:48.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja seepra Näytä viestiKotipolttoiset hampurilaiset:
Paista jauhelihat pihveiksi. Laita korppujauhoa, muna, maitoa, suolaa, pippuria, sipulijauhetta ja ripaus cayenneä.
Valmistan itse pihvit niin, että rikon paistijauhelihan rakenteen kulhossa käsineen, ja lisään pippurin ja suolan. tämän jälkeen pyöritän lihasta palloja, ja asetan lihapallon kahden leivinpaperipalan väliin. sitten pannulla/kattilalla tms. painaen pallo littanaksi, jolloin siitä muodostuu n. 5mm paksuinen pihvi. Pihvikasa sitten papereineen pakkaseen muutamaksi tunniksi.
Muutaman tunnin jälkeen pakkasesta viskoo jäiset lätkät pannulle, minuutti riittää per puoli. Kääntövaiheessa tietenkin cheddari päälle sulamaan, loput täytteet mielen mukaan.
Majon teen useimmiten tämän ohjeen mukaan:
0,5-1 dl majoneesia tai tartar-kastiketta
2 rkl ranskalaista/amerikkalaista/thousand island -salaattikastiketta
2 rkl kurkkusalaattia
2 rkl pienen pieneksi pilkottua sipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
vajaa 1 tl paprikajauhetta
vajaa 1 rkl sokeria
hippusellinen suolaa
Comment
-
Kana-korma **
Korma taitaa tarkoittaa intialaisittain jugurtissa haudutettua, ja tässä tänään värkättyä kana-korma (riittää neljälle tai kahdelle myös seuraavaksi päiväksi):
Kolme broilerin rintaleikettä paloiteltuna pari senttiä kanttiinsa
Kaksi tuoretta mietoa chiliä pilkottuna
Kiinteitä perunoita 3-4 kpl paloiteltuina senttixsentti
Sipulia 3 kpl lapsen nyrkin kokoista pieneksi pilkottuna
Valkosipulia 2 (pallomalli) tai 6-7 kynttä pilkottuna
3-4 tomaattia pilkottuna (kannat veks!)
Tikka Carry Paste 3-4 rkl
Pakastepapuja yksi pussi
Tuoretta inkivääriä raastettuna noin 1 rkl
Maustamatonta jugurttia pari desiä
Kookosmaitoa 1 prk
Tuoretta korianteria nippu
Broiskut paloiksi ja kuumalla pannulla niistä pinta kiinni, jonka jälkeen kaikki muut paitsi persilja, jugurtti ja pavut samaan pataa hautumaan.
Miedolla hauduttelua, niin että kevyesti poreilee, tunnin verran jonka jälkeen sekaan jugurtti sekä pavut, ja hauduttelua jatketaan tunnin verran. Tämän jälkeen sekaan silputtu korianteri ja valmis tarjottavaksi.
Itse en käytä lainkaan riisiä lisukkeena, vaan naanleipää tai supisuomalainen perunarieskakin toimii hyvin. Eli kauhotaan kormaa lautaselle, ja nostellaan haarukallisia naanleivän tai rieskan päälle - nassuun. Olut tai vesi pelaa hyvin ruokajuomana.Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 15:57.
Comment
-
Omasta mielestäni hampurilaisten pihveihin ei kuulu muu kuin naudan liha, pippuri ja suola.
Jauhelihaahan ei sais jättää raa'aksi, jos ei saa sitä suoraan myllystä grilliin, vaikka ois miten parasta naudanpaistia.
Tuollanen munalla ja korppujauholla jatkettu pihvi sopii ruskean kastikkeen kanssa perunamuusin kupeeseen, muttei ole oikea hampurilaispihvi.
Comment
-
Tuo maustevoijuttu oli ihan uusi tieto. Kiitos tästä, vahvasti kokeilunarvoinen juttu kun pääsee taas grillin äärelle mökille. Eli leivotko jauhelihan kokonaisen maustevoinapin ympärille pihviksi ja sitten paistumaan?
Comment
-
Enemmänkin siis 250g jauhelihaa kämmenelle, painelen siihen kolon, johon upotan puolen sentin maustevoinapin, ja leivon pihvin kiinni.
Sit vaan grilli tasan just niin kuumaks ku saa, pensselillä öljy ritilän pintaan ja pihvi sinne.
Maustevoin teen aina itse
Sekota tuoretta persiljaa, valkosipulia ja pieni ripaus suolaa pehmeään voihin. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Persiljaa ja valkosipulia toki maun mukaan.
Kun voi ei ole enää juoksevaa, lusikoi se foliolle. Kääri folio maksamakkaratuubin paksuiselle rullalle.
Pyöritä folion päät kiinni, kuin iso karkki.
Pakasta koko komeus. Kun on jämähtänyt kunnolla, siirrä jääkaappiin. Pakastekovaan voihin ei veitsi pysty.
e: se voi sitten palaa iloisesti kun se tippuu grilliin, ja nokeaa pihvin nopeasti pikimustaksi. Pihvi ei silti pala, niinkuin munalla ja korppujauholla jatkettu sukulaisensa, vaan on täysin syömäkelpoinen siitä huolimatta.
Comment
-
Tässä superhelppo ja hyvä "kinkkikiusaus" ohje, josta riittää syömistä useammalle.
-Pussi peruna-sipuli sekoitusta (n. 1kg)
-Paketti juusto Ukko-Pekkaa (oman valinnan mukaan)
-1prk Valio Maustettu ruokakerma Kippari 2,5dl (tavallinenkin käy)
-Suolaa, pippuria
Pilko makkarat pieniksi paloiksi, voitele vuoka ja kaada perunasekoitus sinne, makkarat perään, suolaa ja pippuria mausteiksi, sekoita kaikki. Kaada puolet kermapurkista päällimmäiseksi. Laita 200 asteiseen uuniin alatasolle, anna olla n. 30min, ota pois, sekoita uudestaan koko vuoka ja kaada loput kermat päälle. Takaisin uuniin vielä toiset 30min. Syö.
Comment
-
Ja taas nuo karjalanpaistilihat (700g) tarjouksessa lähikaupassa, pakko-ostos.
Tälläkertaa kuitenkin näin, kuivatettuja kanttarellejä ja mustatorviloita senverran likoamaan, jotta turvonneena n.puoli litraa olis astiassa.
Silläaikaa kun turpoavat pilkotaan parit sipulit ja parit valkosipulikynnet (isoja).
Lihat ruskistetaan valurautapadassa tilkassa öljyä ja suolat ja mustapippurirouheet sekaan.
Sitten sipulit, sienet ja sienten liotusneste (nestettä tarvittaessa lisää), pointtina sitten sinihomejuustoa silleen murskattuna sopivasti maunmukaan, oisko desi.
Saa syödä vaikka perunoitten, tai mitä mieleen tulee kanssa.
175 kannen alla parituntia ja ruokakerma jossainvälissä mukaan.
Lisäile suolat maun mukaan.
Tuoksu on ainakin hyvä, toivotaan että makukin:).
Comment
-
Jonkin kertaa on tullut tehtyä loistavaa arkiruokaa jämäruuista, eli paistettua riisiä. Ruokaa pystyy varioimaan loputtomasti, itse olen tehnyt tuota sekä lisäkkeeksi että pääruuaksi.
Ohjeita on varmasti niin monta kuin tekijöitäkin. Oma näkemys paistetusta riisistä:
- mieluiten eilistä riisiä (juuri keitetty riisi on liian "kosteaa", jotta riiseistä tulisi rapeita)
- 1-2 munaa (kahden henkilön annokseen)
- soijakastiketta
- sitruuna/limemehua
- valkosipulia
- chiliä
- korianteria
- oliiviöljyä paistamiseen
Riippuen siitä, mitä kaapista sattuu löytymään, riisin sekaan voi lisätä esimerkiksi tomaattia, paprikaa, keväsipulia, lihapaloja, pähkinöitä tms.
Kuumenna öljy pannussa. Mikäli käytät vihanneksia tai lihaa, kuumenna/kypsennä ne ensin. Tämän jälkeen lisää riisi ja mausteet. Paista riisejä niin kauan, että ne saavat hieman väriä. Riko kananmunien rakenne lasissa ja lisää paiston loppupuolella riisimössön sekaan. Anna hyytyä, jonka jälkeen eväs on valmis.
Comment
-
Burgundilaispata ***
Burgundilaispata porisee parhaillaan, joten laitetaan tännekin jos vaikka joku innostuisi.
Padallinen reilua ranskalaista maalaispataa syntyy esmes näistä 4 tunnin hauduttelulla:
600-700 g naudan sisäpaistia
Paketti pekonia
7-8 pikkusipulia
2-3 kynttä valkosipulia
2-3 rkl tomattipyreetä
3 porkkanaa
Hillosipuleita
Herkkusieniä
Puoli litraa lihalientä
4 desiä alahyllypunkkua
2 rkl fariinisokeria tai siirappia
4-5 laakerinlehteä
Mustapippuria
Suolaa
1 tl kuivattua timjamia (sori Kapa)
Suuruste (beurre manie):
Voita
Vehnäjauhoja
Lihat reiluiksi paloiksi ja kuumalla pannulla voin kanssa väriä pintaan (= lihan leikkauspinnat kiinni). Kippaa lihat kylmään haudutuspataan (itse laitan punaviinin sekaan jo tässä vaiheessa, kypsyttää lihaa). Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada lihojen päälle.
Paloiteltu pekoni ja pilkottu valkosipuli pannulla ja pekonin ruskistuttua kaada pataan lihojen joukkoon. Huuhtele taasen pannu ja liemet lihojen päälle.
Paloitellut porkkanat ja sipulit kuumalle pannulle, kevyt kuulotus. Tomaattipyre sekaan ja parin minuutin päästä koko satsi haudutuspataan.
Laakerinlehdet, lihaliemi ja mausteet pataan, ja pata 150 asteiseen uuniin. Minä tietenkin haudutan kaasuliedellä kun sellainen tuli hankittua :).
Parin tunnin hauduttelun jälkeen pienet herkkusienet joukkoon. Kevyttä poristelua vartti, ja suuruste sekaan. Suurusteen teko: voita ja vehnäjauhoja molempia ruokalusikallinen, sekoita jauhot pehmenneeseen voihin ja laita pataan.
Lisää hauduttelua kunnes olet varma että lihat ovat mureita. Ja syömään.Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 15:58.
Comment
-
Loistoeväs, muuten tuolla amiksen ravintolalinjalla aikoinaan ekakerran tuli koeruoaks tuota laitettua, tosin meikän reseptiin tuli hiukan raastettua sitruunankuorta.
Hassujuttu, kun otin tuosta keittiönhyllystä keittokirjojen joukosta senaikaisen oppikirjan "kodin uusi keittokirja vuodelta 1971", niin olin siihen Burgundin kohdalle lisänny: tarttee punkkua, raskiiko. ;)
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti...olin siihen Burgundin kohdalle lisänny: tarttee punkkua, raskiiko. ;)
Comment
-
Saatan kyllä laittaa joukkoon aavistuksen chiliä lisäpotkua antamaan.
Ja se lisäksi, miksi oman käsitykseni mukaan ranskalainen keittiö vierastaa chiliä on että he pelkäävät omien "hienostuneitten" makujen peittyvän raakalaisten, keittiötävihaavien ihmisten käyttämän chilin maun alle;)
Comment
Comment