Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Chili "mausteena"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Toki valkosipulin kynsiä, ei siis kokonaista kuorineen päivineen. Meinasin vain, että laitetaanko yksi valkosipuli vai yksi valkosipulin kynsi. Ilmeisesti ensin mainitusta kyse.

    Voisi muuten tulla aika tömäkkä tahna, kun lisäisi em. ohjeeseen joku 1dl majoneesia. Sitten tahnaa lihan päälle ja eikun ääntä kohti. Niinkuin tartar-kastikkeen tyyliin. Sopisi varmaan kalallekin.

    Comment


    • Kokonainen valkosipuli. Tarkoitukseen sopiva on "yksikyntinen".

      Comment


        Alkuperäinen kirjoittaja Lipponen
        Tuli tuossa kokkailtua habanerolla. Fiksuna miehenä hieraisin sitten pesemättömillä käsillä nenän alusta. Osaako joku sanoa miten poltteen sais nenästä pois.
        Kerrasta viisastuneena käytän nykyään aina kertakäyttöhanskoja käsittelyn aikana.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja Lipponen Näytä viesti
          Tuota tuota.

          Tuli tuossa kokkailtua habanerolla. Fiksuna miehenä hieraisin sitten pesemättömillä käsillä nenän alusta.
          Osaako joku sanoa miten poltteen sais nenästä pois. Piimää tai maitoa ei viittis sieraimiin vetää.

          Olo on lievästi kuvailtuna vaikea.
          Lipponen:

          Tuo kipu joka ulottuu päähän joka paikkaan on kyllä hieman rasittava. Se tunne on jotain sellaista ettei löydy sanoja kuvaamaan sitä. Siihe pääsee myös sillä että vedät muutaman habaneron tai pari naga morichia/jologiaa. Sitten saunaan ottaan kunnon löylyt. Joka paikkaa polttaa sen jälkeen, koska hien mukana tulee ihan mieletön polte. Testasin tuon yhdistelmän nagalla hölmöyksissäni. Polte oli ihan järjetön joka puolella. Ikenet oli sen tuntoiset että niitä viilleltiin kuumalla raudalla. Silmiin valunut hiki poltti silmiä siten ettei voinut silmiä aukaista 10 minuuttiin. Ei muuta kuin kaikki kokeilemaan tuota ihanuutta.

          Ipsi:
          Täällä on myös siirrytty kertakäyttöhanskoihin "muutaman" hölmöilyn jälkeen. Lähes kaikki mokat täytyi kokeilla ennenkuin saattoi nöyrtyä käyttään noita hanskoja. Habanerot silmäkulmassa oli sitten se viimeinen kerta noiden tulisten juttujen kanssa, jolloin tuli mitta täyteen.

          Comment


            Tuo juutasqsa:n "kukkoketsuppi" on kyllä hyvää. Käy kyllä kaikkeen mihin laittaisi ketsuppiakin. Kokeilin jopa kalkkunan kanssa joulua ajatellen ja minusta sopi erittäin hyvin.

            Comment


              No niin, teinpä sinapin korvikkeen joulukinkulle seuraavalla reseptillä:
              - yksi valkosipuli
              - yksi (kuivattu) chili
              - 1/2dl oliiviöljyä
              - 1/2dl majoneesia
              - 1/2dl ketsuppia (koska muuta tomaattipitoista ainetta ei kaapista löytynyt)
              - 1/2tl merisuolaa

              Chilit ja valkosipuli hienonnettiin veitsellä ja lopuksi sekoitettiin ainesosat yhteen. Ensivaikutelma oli varsin makoisa, joskin chilin voimaa ei kovin löytynyt ja valkosipuli oli melko hallitseva. Jos koemaisto satsin tekeytymisen jälkeen edellyttää, niin lisään settiin yhden chilin lisää. Mustapippuria olisi myös ripauksen voinut laittaa.

              Comment


              • Joulukinkku pitäisi uuniin pistää kohtapuoleen. Jääkaapissa on sitä odottelemassa jo Savuhovin KIPU-sinappia :)

                Maultaan tuo on loistava perinteisen oloinen makea sinappi, kipakalla jälkipotkulla.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja Pitkänen Näytä viesti
                  Itte tilasin kaverille joululahjaks putelin Dave's private reserveä. Se kun on kovasti hurahtanut aiheeseen niin litkiköön tuosta :)

                  ps- tota löytyy sit halvemmalla amazonista tai eBaystä, yllättäen.
                  Tästä innostuneena laitoin itsekin tilauksen vetämään 17.12 ja tänään oli pullo saapunut postiin. Ebayn kautta tilasin briteistä ja hintaa tuli 36€.

                  Nyt sitten hiukan koitettu "maistella" tuota.
                  Ensimmäinen maistelu tapahtui hammastikkun kärkeä hiukan kostuttaen soosiin ja kielelle. Tutui kun rasvat kielen pinnalta lähtivät pakenemaan ja sopiva pieni polte jatkui hetken.
                  Toinen kerta sitten soosia hammastikulla taas levittäen leikkelenipun päälle ja ei muuta kuin ääntä kohti. Tällä kertaa taisi tulla hiukan liikaa tavaraa, kun piti tyhjentää jääkaapista maitotölkki ja tuoremehut :D Maku myös oli ihan hyvä, niin kauan kunnes polte nousi liian kovaksi.

                  Eli äkäistä tavaraa tuntuu olevan. Tuo pullo kestää varmasti vuosia. Nyt pitäisi keksiä miten tuota käyttäisi. Olisikohan hyvä lisäillä muutama tippa ketsupin kaveriksi pulloon. Muita ideoita?

                  Comment


                    Tulipa tuossa ostettua Blairin Mega Deathia. Olihan tuo Sudden Deathin jälkeen taas astetta tymäkämpää tavaraa, mutta todella hyvää kuitenkin. Maistoin (lue erehdyin maistamaan) heti teelusikallisen ja ensimmäinen ajatus oli että eipä tämä niin pahaa ollutkaan, mutta kyllä sieltä se mukava jälkipotku sitten iski. :D Laitoin kana-riisipataan ja hyvää tuli. Tästä on hyvä jatkaa ylöspäin. Josko Ultra Death seuraavaksi?

                    Comment


                    • Tosiaankin kannattaa seuraavaksi hankkia Ultra Deathia! On nimittäin melko riittoisa pullo :D siinä kannattaa paljaaltaan maistellessa olla varovainen.

                      Comment


                      • Kevennystä tähän mainioon chilikeskusteluun:
                        Sitä mieltä jotta chilin syönti pitäis näillä paukkupakkasilla määrätä pakolliseksi, lämmittäis kivasti;)

                        Mutta tosiaan, itsellä ei varmaan ruoanlaitossa olis rajaa chilin käytölle, mutta vaimo ei vaan voi kyseistä herkkua ymmärtää.

                        No onhan näitä ns.poikamiesiltojakin joskus, että sitten sitäkin enemmän;)

                        Comment


                        • Itsekin päädyin äskettäin maistamaan blair's mega deathia vajaan teelusikkallisen sellaisenaan kevyesti yllytettynä, 10min seinillä kiipeilyn jälkeen oli pakko lähteä etsimään kaapista maitoa :)
                          Voisi toimia mukavana dippinä saman valmistajan habanero-sipseille?

                          Comment


                            Eikös se sitruuna-tee ole se ainoa joka tehoaa tuohon poltteeseen? Tee-lehdissä on jotain.

                            Comment


                            • Mikä olisi hyvä "chili-maustejauhe"? Ostamani Santa Marian Original Chili ei ole chiliä nähnytkään... Sellainen Mama kananuudelien mukana tuleva olisi ihan hyvä tulisuusaste.

                              Muutoin on tullut kokeiltua Poppamiehen tuotteita: Blair's Buffalo Wing ja Cheddar juustosipsit, Lempeä vadelma- ja Sitruuna kostaja -makeisia, Juustodippiä. Tällä tasolla mennään...joskus kyllä pitää kokeilla vähän isommin rajoja.

                              En tiedä, mutta omalla kohdalla on tullut huomattua jonkinlainen positiivinen vaikutus keskittymiskykyyn kun imeskelee noita karamellejä vaikka työssä...varmaankin jokin plasebo-efekti : ) .

                              Comment


                                Chilin nauttiminen vapauttaa elimistön omia endorfiineja, jotka antavat hyvänolon tunteen. Ehkä se parantaa myös keskittymiskykyä, kun on muutenkin niin hyvä fiilis.

                                Comment


                                • Jos ainainen habataba kyllästyttää, kokeilkaa läpinäkyvässä vihreäkorkkisessa pullossa sriracha-kastiketta. Tarkempina tuntomerkkeinä mainittakoon kukon kuva putelin julkisivussa. Löytyy ainakin prismoista ja cittareista sieltä "tuontitavarahyllystä"

                                  Sopii melkein ruokaan kun ruokaan ja pöytämausteeksi, sopivan tulista ja ei yhtään niin etikkaista kuin tabasco.

                                  Comment


                                    Mikä olisi hyvä "chili-maustejauhe"? Ostamani Santa Marian Original Chili ei ole chiliä nähnytkään... Sellainen Mama kananuudelien mukana tuleva olisi ihan hyvä tulisuusaste.
                                    Kokeile tätä:
                                    http://www.santamariafoodservice.se/...1&s=36&id=1790

                                    Makuasia tämäkin, mutta mielestäni tuossa on ihan kohtalaiseti potkua.

                                    Comment


                                      Osaatteko sanoa miten kauan tuo Kuikelon ohjeen mukaan keitelty soossi säilyy jääkaapissa? Viimeksi laittelin melkein 500g yhteensä Habaneroja ja Chilejä ja ainehan on meidän käytössä hyvinkin riittoisaa. Mitä nyt toiseksi vanhin pojista vetää sitä melkein raakana. Eikös keittely sokerietikassa aika säilyvää siitä tee?

                                      Comment


                                      • Mitään faktaa ei ole tarjota, mutta juuri eilen omaani maistelin eikä mitään oireita/sivumakuja ilmennyt.

                                        Comment


                                          Tuli laitettua taas hieman siementä multiin tulevaa kesää ajatellen. Habaa ja Hot lemon lajiketta tällä kertaa. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan.

                                          Comment


                                          • Sama juttu täällä ja 4 pienti vihreää jo pilkistää. Olisko vinkkejä antaa hyvään kasvatukseen jollain? Tyyliin jokainen omaan kivivillakuutioon ja mitä ravinteeksi idealla. Voi paiskata yv:llä jos on jotain hyviä kasvatusmetodeja. Mä kun sain ne kuolemaan viimekerralla.

                                            Comment


                                            • Rusty kyseli hyvää chilijauhetta. Tilasin englannin ebaysta samaa chilijauhetta kun on esim sellossa ja itiksessä myynnissä. Jauhettua linnunsilmää, saa myös kokonaisena. Maku on vissiin aivan sama kun mama nuudeleissa. Laitoin myös kasvamaan lemondroppia, nagaa ja jotain turkkilaista minkä sain paikalliselta ravintolanpitäjältä.

                                              Comment


                                              • Eikös keittely sokerietikassa aika säilyvää siitä tee
                                                Pitäis noin about vuodenverran jääkaappilämpötilassa säilyä, mutta jos nostaa esim. homesientä pinnalle aikaisemmin, niin pilalle meni.

                                                Comment


                                                  Tuli ostettua chipsejä sour-cream ja sweet-chili makuisina. Ai että kitarisoja imetyttää. Onkohan tuo Taffelin Bravo joku uusi miksaus? Sopivasti oli mielestäni chiliä juuri mausteena noissa.

                                                  Comment


                                                    Tuli ostettua kokeeksi Blair'sin Ultra Death kastike, joka taitaa olla sarjansa tulisimpia tekeleitä. Perusmaku on aika lähellä sama kuin After Death jota on tullut ennen maisteltua mutta tulisuusasteikolla (ainakin) selkeästi tulisempaa. Perusmaku ei ole kovin kehuttava väkevän perusmaun takia. Ruokaa tulistettaessa kannattaa siis käyttää maltillisesti ei niikään ylitulisuuden takia vaan sen takia, että pilaa ruoan maun jos menee liikaa. kyllä tuo pullo tulee syötyä mutta taidan tästä lähin vaan keskittyä siihen aitoon ja tuoreeseen chiliin (nagaan) jos haluaa todella tulista ilman suuria sivumakuja.

                                                    Comment


                                                    • Itse tulee kanssa tungettua chiliä vähän joka paikkaan, kunhan saan sen kätkettyä ruokaan niin ettei emäntä huomaa! :D Tuossa ikkunalla noita muutaman vuoden ikäisiä pensaita on jo useampikin, mm Orange habanero, Caribbean red habanero, Naga morich, Trinidad Scorpion (aka. kuolema), Jalapeno ja vielä Tabasco. 4 ensimmäistä on oikeastaan ihan vaan perseilykäyttöön ja koristeeksi, aina joku uhoaa kaljapäissään että ei tunnu missään tollasen syöminen, ja sitten mennään lujaa ympäri taloa hakemassa jäähdykettä suuhun :)

                                                      Comment


                                                        Jokos porukka on saanut satoa kasvattichileistä? Itse siirryin laiskuuttani tilaamaan Heinän Penalta chilit. Emäntä on innostunut tosissaan myös maisteleen noita tulisempia lajikkeita. Starfish on noussut omalla suosikkilistalla habaneron ja aji cristalin rinnalle. Punainen jalapeno on myös maukas vaikkei pahempaa potkua tarjoakkaan.

                                                        Reseptivinkki ruoanlaittoon:
                                                        sipuli, maustekurkku, sinappi ja chiliä tehosekoittimella "muusiksi". Tulee todella mukava "kurkkusalaatti" lisukkeeksi. Chilin määrällä ja lajikkeella voi sitten säädellä "potkua".

                                                        Comment


                                                        • Bolivian rainbow:ssa jo kolmisenkymmentä podia, puskenut koko kesän uutta. Kitukasvuisesta Lemon dropista käytin eilen ainoat 2, mitä puskasta löytyi. Habanerossa raakileita löytyy jo useampi, samoin jalapenosta.
                                                          Vähän nihkeästi tänä kesänä satoa näyttäisi tulevan viime vuoteen verrattuna. Viileät kelit vähän vaikuttaa chilienkin satoon, vaikka etelään päin olevalla pihalla mulla nuo puskat on.

                                                          Comment


                                                          • Olis kans joku toistakymmentä puskaa painamassa marjoja. Lemon droppia on kans muutama, niistä vaan siemenet talteen ni saa taas kasvamaan. Kyllä noista pari kourallista saa.

                                                            Comment


                                                            • Itsellä ollu pitkään mielessä, että jos ja kun sitä alkais kasvattelee chilejä mut sit se on aina kaatunu johonkin/jääny haaveiluun.
                                                              Jos sitä nyt sitte ottais itteensä niskasta kiinne ja pistäs kämpän rehottaa kukkia :)
                                                              Kuinkas moni on maistanu sita "100% pain" kastiketta?
                                                              Mulla on sitä pullollinen ja tuli tehtyä duudsonit sillä ja sen jälkeen se pullo on maannu jääkaapissa. Kyl purjo lensi ku vetäsin sitä snapsilasillisen :D ja voin sanoo että se on pahaa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X