Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Chili "mausteena"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #91
    Kyl noi habanero sipsit on hyvii dipattuna vaik deathrainiin. Omnomnom rouskrousk :)

    Comment


    • #92
      Blair,sin habanerot tuli löydettyä cittarista. Viimeksi kun söin, niin tuntui olevan lämpöä ihan tarpeeksi ja nyt kun söin, niin oli ihan marjoja... Onkohan niissä tuotantoerissä eroja?

      Comment


      • #93
        Nyt sain valmiiksi "kukkavalon", niin eiköhän ala Habanerot kasvamaan. Tilasin Dealextremestä härskit ledit ja niihin tommoset heatsinkit ja tein itse tommosen valon.
        http://dl.dropbox.com/u/1978345/misc/kukat/SDC12282.JPG
        http://dl.dropbox.com/u/1978345/misc/kukat/SDC12283.JPG

        Comment


          #94
          Alkuperäinen kirjoittaja Jesper1 Näytä viesti
          Blair,sin habanerot tuli löydettyä cittarista. Viimeksi kun söin, niin tuntui olevan lämpöä ihan tarpeeksi ja nyt kun söin, niin oli ihan marjoja... Onkohan niissä tuotantoerissä eroja?
          Aika isojakin eroja. Joskus ne on ihan mietoja ja joskus jopa mullakin vähän tuntuu kun pussillisen vetää. Muissa mauissa tuntuu olevan vähemmän eroa.

          E: Ja tulipas vastattua vanhaan viestiin :D

          Comment


          • #95
            Nyt sain valmiiksi "kukkavalon", niin eiköhän ala Habanerot kasvamaan. Tilasin Dealextremestä härskit ledit ja niihin tommoset heatsinkit ja tein itse tommosen valon.
            http://dl.dropbox.com/u/1978345/misc/kukat/SDC12282.JPG
            http://dl.dropbox.com/u/1978345/misc/kukat/SDC12283.JPG
            varo et nuapuri ee luule viärän lajin kotikasvattajaks ;)
            Viimeksi muokannut gedu; 28.9.2011, 07:50. Perustelu: selkeytys

            Comment


              #96
              Heh, kävin pari viikkoa sitten cittarissa antamassa palautetta kun ei hyllyssä ollut Blair´s habaneroa mutta muita laatuja kylläkin. Seuraavalla viikolla oli +10 pussia ja otin pari matkaan. Tällä viikolla oli kaikki muut pussit tallella patsi ei yhtään habaa... Joku muukin vissiin tykkää?

              Tänä kesänä emo laittoi pihalle ruukkuun kasvamaan ihan perus chiliä, keltaista ja punaista. Satoa tuli ehkä parisenkymmentä palkoa. Riittävän tulista normaaliin ruoanlaittoon.

              Lappeenrantaan on tänä vuonna tullut Gringos locos- ravintola, joka tarjoaa tulisia tex-mex ruokia. Onko täällä ketään kuka olisi käynyt locosissa ottamassa viiden pääkallon pihviaterian? Pitkään ollut mielessä käydä vetämässä masokistimuonaa mutta vielä oon kerännyt rohkeutta :)

              Comment


                #97
                Alkuperäinen kirjoittaja Mikse Näytä viesti
                Lappeenrantaan on tänä vuonna tullut Gringos locos- ravintola, joka tarjoaa tulisia tex-mex ruokia. Onko täällä ketään kuka olisi käynyt locosissa ottamassa viiden pääkallon pihviaterian? Pitkään ollut mielessä käydä vetämässä masokistimuonaa mutta vielä oon kerännyt rohkeutta :)
                Kävin syömässä niitä tulisia ribsejä. Ei kovin paha muuten, mutta se mausteseos jäi huuliin ympäriinsä ja se poltteli jonkin verran.

                Yritettiin viime viikolla päivällä mennä, mutta se onkin vain iltaravintola, aukeaa joskus neljän aikaan. Pitää käväistä syömässä se pihvi, ei voi olla ihan älyttömän tulinen kun kuvia ko. pihvin syöneistä on kuulemma jo lähes 50.

                Comment


                • #98
                  Alkuperäinen kirjoittaja jussi1967
                  varo et nuapuri ee luule viärän lajin kotikasvattajaks ;)
                  No kävihän tuokin mielessä, kun pihanpuolelta kattelin tuota ikkunaa! :D

                  Comment


                    #99
                    Alkuperäinen kirjoittaja juutasqsa Näytä viesti
                    Kävin syömässä niitä tulisia ribsejä. Ei kovin paha muuten, mutta se mausteseos jäi huuliin ympäriinsä ja se poltteli jonkin verran.

                    Yritettiin viime viikolla päivällä mennä, mutta se onkin vain iltaravintola, aukeaa joskus neljän aikaan. Pitää käväistä syömässä se pihvi, ei voi olla ihan älyttömän tulinen kun kuvia ko. pihvin syöneistä on kuulemma jo lähes 50.
                    Mun ribseihin taisi tulla väärä kastike kun ei ollut yhtään tulista. Tarjoilijakin vaan mulkaisi oudosti kun sanoin, ettei tässä ollut mitään tulista että sainkohan oikean annoksen...? 3 kallon Hot wingsit oli jo ihan hottia mutta naapuripöydässä kaveri veti samaan aikaan sen pihviannoksen. Ei ollut kovin helponnäköistä touhua. Sitä kastiketta kun vissiin joutuu "lusikoimaan" siitä lautaselta. Vettä sillä meni pari kannullista ja WC:n puolella kävi tuskastelemassa ;)

                    Jokunen viikko sitten otin baari-iltana ranskalaiset siitä tiskiltä ja pyysin erityisesti sillä tulisimmalla kastikkeella. Kahteen pekkaan syötiin ranskalaiset ja pienestä dippikoposta ei paljoa kastiketta hävinnyt mutta poltetta oli ihan riittävästi, ainakin seuraavana aamuna... :)

                    Comment


                      Alkuperäinen kirjoittaja Mikse Näytä viesti
                      Vettä sillä meni pari kannullista ja WC:n puolella kävi tuskastelemassa ;)
                      Jos en nyt aivan väärin muista, niin vesihän vain pahentaa chilin vaikutusta. Maito toimii parhaiten lievittäjänä.

                      Comment


                        Kyllä näin on. Se kylmä vesi helpottaa sen aikaa kun on suussa.. Kaikki rasvaiset tuotteet liuottaa sitä kapsaisiinia, joka tulisuuden tunteen kipuhermoille aiheuttaa. Maito,piimä, jogurtti ym. ovat parhaita.

                        Comment


                          Niin siis kapsaisiinihan on rasva, vedellä sen vain levittää vielä pahemmin suuhunsa, maito toimii paremmin, kunhan ei ole rasvatonta ;)

                          Comment


                          • Väsäilin tuollaista omatekosta "tabascoa", kun en oikein keksinyt käyttöä kaikille kypsyville marjoille.

                            Reilu pari sataa grammaa chilejä kattilaan, muutaman valkosipulin kynnen kera. Siihen päälle lorauttelin kolmisen desiä etikkaa, sopivasti suolaa ja hieman sokeria. Sitten keittelin seosta kymmenisen minuuttia ja ajoin sauvasekottimella tahnaksi. Nyt annan maustua pari viikkoa jääkaapissa ja katsotaan mitä tulee. Heti jäähdyttyään oli ainakin kohtuu tujua kamaa.. :)
                            Attached Files

                            Comment


                              Hyvä KuiKelo...nami,nami... ;)!!

                              Comment


                                Ite on tullut tehtyä muutamaan otteeseen seuraavanlaista kanasettiä.

                                Broilerinfile leikkeitä (n. 300g)
                                1 keskikokoinen kotikutoinen Hungarian wax chili
                                1.5dl öljyä
                                1dl soijakastiketta
                                1tl valkosipulijauhetta
                                liraus limen mehua
                                1pss Finduswok classic
                                Suolattuja maa- tai cashewpähkinöitä

                                Pilko chili pieniksi paloiksi. Yhdistä öljy, soijakastike, limemehu, chili silppu ja valkosipuli juomalasissa. Leikkaa broiskufileet reiluiksi suikaleiksi. (poikki syyhyn) Laita suikaleet ja öljy/soija/mausteseos kulhoon jossa voi pyöräyttää kanat kokonaan "marinadin" peittämäksi. Peitä kulho elmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. (voi sekoittaa välillä)

                                Paista marinoituneet kana palat kypsiksi ja toisessa pannussa wokkaa rehut. Kasvisten wokkauksen loppuvaiheessa heitä sekaan reilu kourallinen pähkinöitä. Yhdistä pannujen sisältö yhdelle pannulle ja safka alkaa olla valmis.

                                Lisäksi voi keitellä riisiäkin mutta ei välttämättä tarvitse.

                                Comment


                                  Tulipas kokeiltua tuota Kuikelon ohjetta. Vähän tietenkin muokkasin, ettei ihan kopiota tule tehtyä. Mulla oli vajaa 200g punaisia chilejä ja vajaa 100g habaneroja. Ihan kaupasta ostin kun itse ei ole nyt ollut aikaa kasvatella. Sinne etikat, suolaa ja sokeria, muutama valkosipulin kynsi sekä yhden sitruunan mehu plus aika loraus hunajaa. Melko tujakkaa tavaraa tuli. Katsotaan miltä maistuu parin viikon jääkaappikuurin jälkeen.

                                  Comment


                                    Kaikkeen tottuu, paitsi siihen kuuluisaan jääpuikkoon takapuolessa ;)

                                    Waimo oli alkuun sitä mieltä, että habanero tabasco on aivan liian jyrkkää kamaa, nyt toteaa perustabascosta, että eihän tästä ole mihinkään, maistuukin pelkältä etikalta.

                                    Comment


                                    • Satuinpa Citymarketissa näkemään Habanerot ja Naga Morichit siellä paprikoiden seassa ja päätin kokeilla tuota Habaneroa. Siemenet nappasin talteen että voin laittaa omat chilit kasvamaan. Muutaman niistä söin kavereiden kanssa sellaisenaan kun kaveri tosissaan väitti pystyvänsä syömään paketillisen Naga Moricheja. Annoin kaverille hieman esimakua tulevasta koitoksesta Habaneroilla, mutta eihän ne Naga Morichien vertaisia ole. Habaneromaistiaisten jälkeen väitti edelleen pystyvänsä syömään 8kpl Nagaa. No, kyllä sen hymy hyytyy kunhan jostakin pari Nagaa saan hommattua :D

                                      Pistin eilen yhden Habaneron pieniksi kappaleiksi ja laitoin kappaleet ruokaöljypulloon. Mitenkäs paljon te olette laittaneet noita chilejä tuohon "tuliseen rasvaan"? Jäi vähän mietityttämään, että onko tuo yksi Habanero litraan öljyä liian vähän?

                                      Comment


                                      • Ite laitoin yhden valkosipulinkynnen ja yhden kokonaisen habaneron puolenlitran oliiviöljypulloon.
                                        Siitä tuli ihan kiva, ei tosin mikään hyökkäävä.

                                        Comment


                                          Sain eilen testimielessä työkaverilta yhden Nagan :)

                                          Pakkohan sitä oli hullun iltasella maistaa. Varauduin nautiskeluhetkeen litralla rasvaista jugurttia, kun oli varoiteltu, että pientä poltetta voi olla luvassa.

                                          Leikkasin Nagasta huolella n. kolmasosan, hanskat kädessä ja leivinpaperin päällä, ettei muu perhe joudu kärsimään minun hullutuksista. Sitten vaan Naga Morich kohti ääntä ja eikun pureskelemaan. Ei saakeli, sellainen palopommi räjähti suussa, ettei mitään rajaa ja kohta polte levisi korvakäytäviinkin asti. Kyyneleet vaan valui silmistä jotain nestettä tuli nenästä ja sylkeä erittyi huomattavan paljon melkoisen kivuntunteen ja poltteen keskellä. Kun olin saanut Nagan pureskeltua loppuun oli pakko ottaa jugurttia n. puoli litraa, joka hitaasti nauttittuna sai poltteen järjelliseen mittakaavaan. Paprikan loput kaksi-kolmasosaa jäi syömättä. Ei kelvannut meillä muillekaan.

                                          Tuo on siis niin tulista kamaa, että en oikeastaan keksinyt mitään ruokaa, johon sitä järkevästi voisi mausteena käyttää ja Nagan nautiskelu raakana on selvää itsekidutusta, mutta soveltunee ihmiselle joka haluaa kotona kokea helvetin esikartanot ilman fyysisiä vammoja.

                                          Kokeilun paras anti oli se, että tietää mistä kyse ja ymmärtää Nagan voiman jatkossa. En taida toiste sitä syödä, jos ei toleranssit kasva jatkossa exponentiaalisesti kapsaisiinia kohtaan :) Normi-chilit mitä olen maistellut, eivät olleet juuri mitään Nagaan verrattuna. Kokeilkaa niin tiedätte.

                                          No eipä siinä mitään, kokemus tämäkin.
                                          Viimeksi muokannut Ilkka L; 6.12.2011, 17:09. Perustelu: Typoja korjailtu

                                          Comment


                                            Ei raakana, mutta kun niistä Nagoista keittelee chilikastiketta, niin sitä on jo hyvä käytellä höysteenä kastikkeisiin sun muihin. Mutta ei siis mun suihin. Raakana.

                                            Comment


                                            • Naga morichia (Homerin äänellä)

                                              Itsekin tuohon chiliin hurahtaneena voin sanoa, että kyllä siihen tottuu ajan kanssa. Ensimmäisellä kerralla Nagaa maistaessa, lensi liekit suusta ja vaikka mitä muutakin. Nyt tulee silloin tällöin syötyä iltasella yksi Naga ihan muuten vain. Polttaa se silti aika mellevästi, mutta on hyvää. Harmi vain, ettei juurikaan ole samana päivänä asiaa saunaan, kun on chiliä kunnolla syönyt. Kapsaisiini puskee ihon lävitse ja suoraan silmiin kuumassa saunassa.

                                              Comment


                                                Yksi naga ihan muuten vain ... eijumalauta ... minäkin olen ottanut ihan muuten vain, kuten nytkin, mutta pari kunnon viskitömssyä.

                                                Comment


                                                • Paikallisesta citymarketista löysin pikkupurkin tuota fataliin nagaa liemessä. Pieniä paloja purkissa. Laitoin sitten niitä tortillojen väliin ja kyllä oli mukavaa istuskella sohvalla vedet silmissä. Tuntui olevan jopa kovempaa kamaa kuin kuivattu naga mitä olen ennemmin mutustellut :)

                                                  Täytyy tilata vielä ennen joulua habanerojauhetta pipareita varten, sitä saa poppamiehestä 100% jauheena ;)

                                                  Comment


                                                  • Noita nagoja kannattaa paistella pannulla, toimii :)

                                                    Comment


                                                    • Joo. Pannu hyvä, mutta uimalasit päässä;) Saattaa höyryt hieman itketyttää...

                                                      Comment


                                                        Voi veljet. Tekasin tuossa kinkykiusausta ja lorautin "hieman" jalapenosoossia pataan matkaan. Justiin äsken sain lautasellisen syötyä, vieläkin puskee hikeä otsalle :p

                                                        Comment


                                                        • Laittelin tuossa uuden satsin habaneroja kasvamaan kun vanhat otti ja homehtui jo itämisvaiheessa. Käytin tuota lauttaidätys-menetelmää. Nyt pistin suoraan multaan kasvamaan.

                                                          Tulipa tuossa habaneroa maistellessa todettua, että chilit ja piilolinssit eivät oikein sovi yhteen...

                                                          Comment


                                                          • Toleranssi kasvaa kyllä. Munakokkeliin voi laittaa kaks tuoretta nagaa sekaan huoletta.
                                                            Ei se kova oo kuka ne syö, vaan se kuka ne paskoo ulos! Se on ollu aina miun motto.

                                                            Comment


                                                            • Bolivian rainbow se vaan puskee uutta podia (n.20 kpl) eteläikkunalla. Näinköhän kerkeää kypsäksi asti.. Eipä noista kyllä mitään makuelämyksiä saa kumminkaan. Mausteeksi kyllä passaa tulisuutta antamaan sapuskan sekaan. Kesän viimeinen habanerokin on näköjään kypsynyt.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X