Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Iloiset asiat.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Tein ekaa kertaa jauhelihakastiketta, ja tuli muuten parasta mitä oon ikinä syöny! JES!!

    Comment


      Ootko ennen jauhelihakastiketta maistanut =)

      Tuli heti mieleen kun viikonloppuna piti laittaa ruokaa vieraille ja vaimo tokas, että Mikko tekee kun tulee parempaa. Sanoin niille että se ei tarkoita vielä että siitä hyvää tulee.

      Comment


      • Tein ekaa kertaa jauhelihakastiketta, ja tuli muuten parasta mitä oon ikinä syöny! JES!
        Hyvä, saatiin uus tekijä Ruoantekijöitä / Reseptejä osiolle;)

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
          Talosta tehtiin tänään tarjous ja vartin päästä välittäjä soitti että tarjous on hyväksytty :)
          Onnea uudelle negatiiviselle miljonäärille! :)

          Comment


            Kiitoksia vaan kaikille tasapuolisesti. Täällä on vielä aika rauhallista mutta muutama totisempikin kommentti on jo lähipiiristä tullut. Toiset ei vaan ymmärrä että miksi pitää asua vanhan miljoonan pirtissä velkarahalla. Valittavat että "ootte eläkkeellä kun on velat maksettu"...

            Newsflash. Eläkkeellä oltais ihan yhtä lailla vaikka sen 25v laina-ajan maksais vuokraa. Erona on se, että eläkkeellä meillä on velaton pirtti jonka maksaminen on jo ohi. Vuokralaisella taitaa hautapaikka olla ensimmäinen paikka josta ei (ainakaan ite) pidä koko ajan maksaa.

            En minä osaa stressata siitä paljonko numeroita on miinusmerkin perässä jossain pankin paperissa. Minä pidän omaa elämänlaatua ja itsenäisyyttä sen verran tärkeänä ja tavoittelemisen arvoisemisena asiana että olen valmis maksamaan siitä riemusta muutaman kymmenen tuhatta euroa korkoina.

            Tämä projekti jos joku todellakin on pitkään aikaan erittäin iloinen asia :)

            Comment


              Kyllä tuo omakotilalo-asuminen on hintansa väärttiä, kun siihen tottuu. Ei edes pihatyöt yms askareet vie sitä hohtoa. Sen verran rennompaa tämä on kerrostalo/rivari-asumiseen :)

              Comment


                Onnea uuden talon johdosta. Eihän tuo vanha miljoona ole edes summa eikä mikään. Pääkaupunkiseudulla sillä saisi hikiseen kaksion ja omakotitaloon vaaditaan min 2-3 kertaa "vanha miljoona".

                Samoilla linjoilla ollaan, vuokralla asuminen se vasta outoa hommaa on, mutta kukin tyylillään.

                Comment


                  Mistä puheenollen, mulla ois tänään pari kortteeria koluttavana. Oma rivari on vielä omissa nimissä, mutta tunne on voimakas.. Sormia ristiin ja varmuudeksi skouttaamaan uutta asumusta.

                  Ja yksin asuva insinöörin retku joutuu todellakin tyytymään tuollaiseen vanhaan rintsikkaan. Remonttia ja rahan menoa tiedossa siis. Josko sitä tulisi oltua kotonakin, kun nykyään saa lähteä molloin mihinkin, jos haluaa tehdä muuta kuin nukkua, saunoa, kokoata tai kattoa telkkaria. Ajoneuvoharrastajalle melkoinen bummer, sanoisin..

                  Comment


                    Tuosta muuten kätevällä aasinsillalla pääsemmekin siihen että miten ihmeessä pk-seudulla ihmiset saa niitä 300-400k€ lainoja? Täällä saatiin tuo 180k€ mutta ilmeisesti kahden pienituloisen palkkatyöläisen luottorajoilla mentiin. Onko siellä tosiaan niin paljon härkäsemmät palkat vai onko maksuajat sitten pidempiä? Täällä ainakin lähdettiin puhumaan tuota summaa 20v maksuajalla.

                    Comment


                      Meillä on kyllä reippasti yli 20v maksuaikaa. Enää ei kyllä olisi varaa ostaa kämppää lauttasaaresta, hinnat ovat noin tuplaantuneet sitten -99 kun muutimme tänne. Palkka ei ole ihan tuplaantunut, vai onko?

                      Comment


                        ihmeessä pk-seudulla ihmiset saa niitä 300-400k€ lainoja?
                        Eipä noin iso varmaan ihan perustallaajan laina ole. Sanoisin 200-300k, jolla saa kaksion ytimestä tai perheasunnon lähiöstä/laitakaupungilta.

                        Comment


                          Tuosta muuten kätevällä aasinsillalla pääsemmekin siihen että miten ihmeessä pk-seudulla ihmiset saa niitä 300-400k€ lainoja?
                          Tällä hetkellä normitallaaja saa pankista lainaa max. 200k per maksava nuppi, jos maksusuunnitelma realistinen, maksajien tulot sellaiset, että pankin laskelmat näyttävät vihreää valoa ja vakuudet kunnossa. Eli 300-400k€ realistinen työssäkäyvälle, jonkun verran yli keskitulon ansaitsevalle pariskunnalle, jos vakuus yms. asiat on kunnossa.

                          Edit: Normitallaajalla tarkoitin henkilöä jolla ei ole erityisiä suhteita pankkiin.

                          Comment


                          • Eipä kaverin kohalla meinannu pankki antaa enempää kun 110k.. Syytä en muista, mutta hän ei ollu ihan tyytyväinen..

                            Eniveis.. Tänään tuli iloinen mieli kun kävin marmorilta kysyy ruuveja rekisterikilpeen, niin antoivan ilmatteeks :) Päätin sitten, että taidanpa hyvää hyvyyttäni ostaa autoon ensiapupakkauksen.

                            Comment


                            • Vene laskettu tänään vesille. Siitä hyvä fiilis !

                              Comment


                                Eipä mullakaan pankki ollut ensiasunnon ostossa hirveän innostunut antamaan yli 100k€ lainaa, vaikka vakuuksia oisi tarvittaessa ollut sen 800k€ edestä. Tuolloin oli itselläni tulot selvästi yli keskitason.

                                Taas kun nykyiseen asuntoon haettiin lainaa oli pankki (sama virkailija vieläpä) sitä mieltä, et kyllä teille vois sen 300k€ lainan myöntää, kun 150k€ lainaa haettiin (4H+k helsingissä, eikä edes tien 4 itäpuolelta)...

                                Itsehän olen siis ylioppilas hanttihommissa :P ja waimo sairaanhoitaja...

                                Comment


                                  Viikonloppu alkoi!

                                  Comment


                                  • Etupää lotisten ajelin eilen haagertin leimalle tietäen että hylsy tulee. Odotettavissa oli paljon pallonivel-remppaa, tuossahan on etupää ihan yhtä surullinen risukasa kuin b5/6:ssakin. Yllätyksekseni pääsin kuitenkin vain yhden alapallon vaihdolla, tuli halvemmaksi kun luulin. Vielä kun saisi itsestä irti ja katsoisi mikä kakkisessa lotisee niin saisi senkin leimattua.

                                    Comment


                                      kesänakit alla

                                      Comment


                                      • Aamusella ajo Keuruulle ja siellä vielä nimettömälle Pikku-ukolle saadaan virallinen papin kastama nimi.
                                        Ajattaa, mutta on se sen arvoista;), näin vaan ukkipuolena joo;))

                                        Comment


                                          Toisen vahinko voi tuottaa toiselle konkreettista iloa. Varsinkin kun pitää kortittoman kaverin E92 M3:sta puolipakolla ulkoiluttaa pe-su ettei se ihan pihaan ruostu...

                                          Comment


                                          • Ihailtavaa positiivisuutta täällä asuntojen suhteen, ihan mennään taas samoilla kierroksilla kuin 80 luvun lopussa milloin omaa talonrakennusprojektia aloittelin pelko perseessä. Siihen aikaan piti sentään olla jotain itse säästettynä saadakseen oman asunnon joten ihan parikymppisenä ei kukaan vielä päässyt ylivelkaantumaan kuten nykyisin. Eihän asuntojen hinnat tule koskaan romahtamaan eikä kukaan sairastu, eroa tai jää työttömäksi, eihän? Kyllähän itse kullakin tulee jossain vaiheessa se voittamattomuuden tunne ja harkintakyky saattaa pettää kun elämä tuntuu rullaavan mukavasti omalla painollaan.

                                            Eräänä ensimmäisistä tämän keskustelupalstan jäsenistä voisi todeta yhden iloisen asian joka tästä harrastajaporukasta henkii esiin. Täällä ei nouse kulissien rakennus ja materialismilla kehuskelu niinkään pintaan, monessa muussa yhteydessä se on silmiinpistävää ja varsinkin Espoossa asuessani tuohon ilmiöön törmäsi usein. Tarkoitan kuinka ihmiset hankkivat lainarahalla kaikkea turhaa naapureita ja muita ihmisiä varten, esimerkiksi autokalustoa ja ylihintaisia lukaaleja hankitaan vain siitä syystä että voi näyttää muille ja oikeasti kärvistellään laina-ahdingossa toimeentulon rajoilla vaikka ulospäin yritetään vetää menestyjän roolia.

                                            Kokemuksen kautta näitä asioita oppii näkemään ja mielellään varoittelee muita, oli raskasta seurata esimerkiksi läheistä työkaveria jonka takaus kaverinsa autokorjaamolainalle lankesi hänen maksettavakseen. Vuosien ajan palkasta lohkaistiin merkittävä osa suoraan pankille eikä voinut hankkia itselleen oikein mitään.

                                            Comment


                                              Eräänä ensimmäisistä tämän keskustelupalstan jäsenistä voisi todeta yhden iloisen asian joka tästä harrastajaporukasta henkii esiin. Täällä ei nouse kulissien rakennus ja materialismilla kehuskelu niinkään pintaan, monessa muussa yhteydessä se on silmiinpistävää ja varsinkin Espoossa asuessani tuohon ilmiöön törmäsi usein. Tarkoitan kuinka ihmiset hankkivat lainarahalla kaikkea turhaa naapureita ja muita ihmisiä varten, esimerkiksi autokalustoa ja ylihintaisia lukaaleja hankitaan vain siitä syystä että voi näyttää muille ja oikeasti kärvistellään laina-ahdingossa toimeentulon rajoilla vaikka ulospäin yritetään vetää menestyjän roolia.

                                              Noin yleisesti ottaen tuota toimintaa on aika paljon havaittavissa. On hienoa autoa, pukeudutaan merkki vaatteisii, lapsilla tuhat ja yksi harrastusta sekä löytyy ipadit sun muut.
                                              Todellisuudessa Visa laskua pukkaa siihen tahtii, että ruokavalio koostuu makaroonista ja jauhelihasta.
                                              Viimeksi muokannut Metsässä; 21.4.2012, 15:54.

                                              Comment


                                              • Kolmas vuosi kyseisellä Autolla lähtenyt liikenteeseen. Autoja on kaikenlaisia tullut kerettyä kokeilla mutta pakko se on todeta että kyseinen auto on kuin luotu minun käsiini.
                                                Ja vielä ei ole tullut mitään ylimääräistä korjattavaa vastaan. Vain normaalit kuluvat osat

                                                Mee soo happy :D

                                                Comment


                                                  Pankin lainaneuvottelijan kanssa eilen juttelin niin totesi juuri että lainamarkkinoilla on tapahtunut se muutos, että silloin edellisen laman aikana monet juuri olivat takaamassa toistensa firmoja. Eivät suoraan asuntolainoja. Perseelleen mennyt firma kun on tasan niin arvokas kuin siitä joku suostuu maksamaan, verrattuna siihen kiinteään omaisuuteen (lue: kiinteistöön).

                                                  Tottakai on mahdollista että asunnon arvo laskee, molemmat velalliset sairastuvat samana vuonna niin pahasti että työkyvyttömyys kutsuu. Olen vaan vahvasti sitä mieltä että kun esim. meidän tapauksessa stressitestit tehtiin 6% korolla ja olettamuksella että toinen jää pitkäaikaistyöttömäksi niin silti lainan pystyy hoitamaan. Tiukkaa tulisi ja voipi olla että tilanteen pitkittyessä voisi joutua toisesta autosta luopumaan, pääomaa niistä ei huonossa taloustilanteesta paljon saisi mutta kuukausittaiset ylläpitokulut tekee heti pari hunttia kuussa. Siltikään lainanmaksu ei olisi ylivoimaista.

                                                  Jos ei huijaa itseään niin kyllä näiden kanssa pärjää. Jos taas on niin lyhytnäköinen että kaikki mulle heti tänne nyt ja pikavipillä vielä auton käsiraha että saa sen uuden mersun pihatielle niin aika hyvää tuuriakin tarvitaan ettei tule ongelmia.

                                                  Comment


                                                  • Mua huvittaa näissä talouteen liittyvissä keskusteluissa se, että jaksetaan olla huolissaan naapureitten visalaskuista ja lainoista. Todellisuudessa ei kuitenkaan ole mitään käsitystä toisten rahatilanteesta. Kai sitä pystyy itselle perustelemaan oman perseaukisuutensa sillä, että "naapuri on ostanu pädit ja podit visalla".

                                                    Minä en jaksaisi stressata tulevaisuuden mahdollisesta työttömyydestä, sairastumisista yms. mahdollisista uhkatekijöistä, tottakai kuitenkin joku tolkku lainan määrässä täytyy olla. Jos ja kun elämän suhteen tulee takaiskuja niin toimitaan sitten takaiskujen jälkeen, kaikkeen ei kuitenkaan pysty varautumaan, mutta voihan sitä omaisuutta realisoida tarpeen tullen.

                                                    Tuosta realisoinnista sen verran vielä, että näinhän se menee niin firmoissa kuin kämpissäkin markkinataloudessa, että arvo on juurikin se minkä joku on siitä valmis sillähetkellä maksamaan. Totta on, että hinta voi heitellä paljonkin tulevaisuudessa, mutta senverran kannattaa pitää taloudessa puskuria, ettei tarvitsisi huonoimmalla hinnalla myydä. Mutta jos näin on niin sekin on vain elämää.

                                                    Comment


                                                      Pääsin vihdoin lemmari repsuista eroon!

                                                      Comment


                                                        Noin yleisesti ottaen tuota toimintaa on aika paljon havaittavissa. On hienoa autoa, pukeudutaan merkki vaatteisii, lapsilla tuhat ja harrastusta sekä löytyy ipadit sun muut.
                                                        Todellisuudessa Visa laskua pukkaa siihen tahtii, että ruokavalio koostuu makaroonista ja jauhelihasta.
                                                        Näitähän varmasti on. Ja ensimmäisen kerran kun se talouden konkurssi iskee, niin siitä ekasta kerrasta ei vielä välttämättä opita. On talouksia, joissa vuositulot ovat 100 kiloeuroa ja enemmän, ja silti ei rahat riitä elämiseen. On pikavippejä toisensa perään otettu, jotta voi pitää kulissit kunnossa. Ja lainojen takaamista en suosittele kenellekään.
                                                        Viimeksi muokannut RS2; 21.4.2012, 13:39.

                                                        Comment


                                                          On talouksia, joissa vuositulot ovat 100 kiloeuroa ja enemmän, ja silti ei rahat riitä elämiseen.
                                                          Siinäpä se. Yksi järkevän talodenpidon viisauksista on: "Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot."

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja Jape Näytä viesti
                                                            Mua huvittaa näissä talouteen liittyvissä keskusteluissa se, että jaksetaan olla huolissaan naapureitten visalaskuista ja lainoista. Todellisuudessa ei kuitenkaan ole mitään käsitystä toisten rahatilanteesta. Kai sitä pystyy itselle perustelemaan oman perseaukisuutensa sillä, että "naapuri on ostanu pädit ja podit visalla".
                                                            Olen samaa mieltä. Olis parempi vaan keskittyä siihen oman pesän hoitoon.
                                                            Jos joku tahtoo panna haisemaan, niin antaa panna. Ei se minulle kuuluu onko se tehty omalla vai pankin rahalla.
                                                            Toisaalta itse en juurikaan levittele tämän tyyppisiä asioita foorumeille, ja jos levittelisin, ei mua kiinnosta mitä muut ajattelee, kuten ei muutenkaan elämässä.

                                                            Edit: Pakko sanoa, ettei tämän foorumi ole lähellekkään pahinta laatuaan. Mitä nyt se " auton pätkällä osto"-topic aiheuttikin hieman hilpeyttä.


                                                            Ja iloinen olen siitä, että sai taas laskuja maksettua :)
                                                            Viimeksi muokannut pulla; 21.4.2012, 14:21.

                                                            Comment


                                                            • Just palasin Keuruulta, oli kerrankin hyvät kelit ajella ja valoakin piisasi ihan kotio asti;)

                                                              Niin, pojan nimeks tuli sitte Aatu ja lammaspata oli hyvää.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X