Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Viskiharrastajia?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Maistelu järjestys oli Ardbeg, Speyburn, Bowmore ja Laproaigh. Eihän noi Speyburn ja Bowmore noiden kahden muun rinnalla oikein säväyttänyt. Speyburnissa kuitenkin joku makea jännä maku hunajainen?, joka teki siitä omaan suuhun sopivan. Tykkäsin! Bowmore oli näiden rinnalla tylsä, mutta ei huono, savuinen kyllä. Ardbegissä ja Laproaighissa sitten oli luonnetta riittämiin. Näiden järjestystä paha mennä sanomaan kuitenkaan... Enivei, kiva tälläi rookiena testailla perättäin erilaisia.

    Comment


    • On Kyllä ja edelleen oon niitten irkkuviskien esiin tuojana... Maistaatten Tullamoore Dew ja Danielsin Jussin parempi versio, Kuin linnunmaitoo, ihan sielu lämpee, kun niitä nauttii kera hyvän sikarin(esim backwoods) Kommenttii irkuista ois kiva saada muiltakin...

      Comment


        18yo Jameson odottaa tuolla kaapissa...

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja aksu_koo
          edelleen oon niitten irkkuviskien esiin tuojana ... Danielsin Jussin parempi versio
          Mulla on ollut se käsitys, että JD on jenkkituotantoa. :-p

          Irish Coffee pitäisi perinteen mukaan tehdä irkkuviskistä. Ensin kupin pohjalle kolikko. Sitten päälle kahvia kunnes kolikkoa ei enää näe. Sitten päälle viskiä niin, että kolikko taas näkyy. Juoma on valmis.

          Comment


            Tälläisiä on laivareissuilta mukaan eksynyt. Jokainen hieman eri tavalla mielenkiintoinen...

            http://www.thewhiskyexchange.com/P-114.aspx

            http://www.thewhiskyexchange.com/P-2850.aspx

            http://www.thewhiskyexchange.com/P-14907.aspx

            Comment


              Tullut itse hurahdettua irkkuihin melkein vallan, hyllystä löytyy toistakymmentä single malt irkkua ja kyllä muutamia muitakin, perhanan ärsyttävä harrastus kun välineet on kyllä varaa ostaa mutta sitten ei ole varaa enää käyttää niitä :D seuraavaksi pitäis saada koetukselle bushmills 21 yo, saksasta 135e ja suomesta menee alkon tilaus 1500e hyihyi... Itsekkin tullut laitettua nyt vuosi sitten omat viskit "maustumaan".. parin vuoden päästä voi sitten availla tynnyriä jollei ole rotta syöny reikää kylkeen...

              Comment


                ja eikös alkuperäinen irkkukahvi ole nimenomaan vielä tullamore dewistä tehty, jostain muistaakseni kuullut...

                Comment


                • Ai että on hyvää taas pienen tauon jälkeen. Laphroaig Triple Wood. Olki, nahka, savu sekä kirsikkainen makeus. Sen tukevan savun lisäksi. Nyt kyllä nukuttaa hyvin.
                  Viimeksi muokannut Otto.; 11.10.2013, 20:40. Perustelu: Savu unohtui.

                  Comment


                  • vaan mistäs sait kyseistä herkkua?

                    Comment


                    • Tuontitavaraa Hollannista.

                      Comment


                      • Glen Elgin 12yo. Toffeeta, hunajaa, aprikoosia, olkea ja hienostunut savu yhdessä napakan alkoholin kera. Oikein maistuva alkutalven juoma. Harmi, että lirutin viimeiset tipat pullosta just lasiin. Pitää hankkia tätä lisää.

                        Comment


                          Saattaa löytyä triple woodi tuurilla myös alkosta. Joskus pari vuotta sitten moisen bongasin ja ostin. Ja tykkäsin.

                          Comment


                          • Siinä mitään tuuria tarvita. Kerrot mitä haluat myymälählökunnan edustajalle, odotat yhteydenottoa, noudat ja maksat haluamastasi myymälästä. Myyntierä, tilauksen kesto ja hinta markkinatilanteen mukaan, joka elää.

                            Comment


                              Täydennystä hankittu, Lagavulinia lukuunottamatta uusia tuttavuuksia. Josko näillä talven yli selviäisi :)
                              • Big Peat Christmas Edition Cask Strength 2013
                              • Lagavulin 16yo
                              • Isle of Jura Prophecy
                              • Glenfiddich 15yo Distillery Edition
                              • Nikka from the Barrel
                              Attached Files

                              Comment


                                Toi Nikka on iha hyvä blendediksi. Mulla on tyhjä laatikko enää jäljellä. Ja pullo kun on niin hauskan mallinen.

                                Comment


                                • Juu, Jack Danielssin kanssa tuli eilen tehtyä tuttavuutta vähän liikaakin. Yllättävän hyvää se kyllä on. Ehkä vähän julmasti tuli kohdeltua, sitähän pitäis juoda sivistyneesti lasista, eikä pullon suusta kaato humalassa. Muuten hei, onko viskin väärinkäyttöä jos juo jääpalojen kanssa?

                                  Comment


                                  • "Siinä mitään tuuria tarvita. Kerrot mitä haluat myymälählökunnan edustajalle, odotat yhteydenottoa, noudat ja maksat haluamastasi myymälästä. Myyntierä, tilauksen kesto ja hinta markkinatilanteen mukaan, joka elää."


                                    Itse asiassa tarvitaa ja paljon. Suomi vaan sattuu olemaan takapajula johon ei saa tilaamallakaan vähänkään harvinaisempaa . Esimerkiksi vaikkapa juurikin triple wood, px ja qa laproghilta. lagavulinin distelleres editionia olen yrittänyt tilata, mutta ei kun ei. Esin Ruotsista saa jopa hylly tavarana. Puhumattakaan sitten harvinaisemmista tuotteista. Juurikin tuota Triple woodiA oli alkoissa muutamia pulloja muutama aika sitten, ei enään. Eli tuurilla joku sattui löytämään. Ikävä kyllä. Meille joilla ei ollut sitä :-D

                                    Comment


                                    • JIM ja BEAM....:)!!!

                                      Comment


                                      • Oon ollu tosi tyytyväinen Glenfiddichin 15 vuotiseen single malttiin.
                                        Pullon mukana tuli mainoksia maustetuista glenin viskeistä joita tekis kieltämättä mieli maistella:
                                        Pear & Oak (12yo), Honey & Raisins (15yo), Baked apple & Cinnamon (18yo) :)

                                        Comment


                                        • Mulla kanssa Glenfiddichejä tänään maistelussa, 12- ja 15-vuotiaat. Huomenna tarkoitus avata 18yo. Speyburnia tuli kanssa ostettua mutta jos sen jättäisi ensi viikonlopulle.

                                          Comment


                                            Talisker 57 North. Minkäs takia tuo menee sameaksi kun sinne laittaa tilkan vettä sekaan? En kuitenkaan tuota viitti lantraamatta juoda kun on aika voimaisaa. Hyvää kyllä on vedelläkin ohennettuna.

                                            Comment


                                            • 57 taitaa viitata vahvuuteen, joten viski on vedellä laimentamaton, ja Taliskerit eivät varmaan ole myöskään suodatettuja. Joten vesitipan lisääminen aiheuttaa kemiallisen reaktion jossa rasvaliukoiset esterit pisaroituvat. Tällä on vaikutus makuun (enemmän siis kuin pelkkä laimennus) ja myös valon taittoon, mikä näkyy sameutena.

                                              http://cooking.stackexchange.com/que...skey-and-water

                                              Näiltä näkymin toukokuussa matkaan Arranille halaamaan omaa tynnyriä... Sitä ei laimenneta eikä suodatella!

                                              Comment


                                              • Noihin (toistaiseksi lähinnä Laphroaigin) Islayn viskeihin tottuneena, oli Glenfiddichin 12 y.o pienoinen pettymys. Ei missään mielessä pahaa, ja ehkä viisitoistavuotias toisi enemmän hedelmäisyyttä esiin, mutta kuitenkin sellainen "juodaan pois" -viski.

                                                Nyt on hyllyssä Laphroaigin perus 10 y.o, ja makustelua odottelee lempparini Quarter cask.

                                                Comment


                                                  Piti 10v lappalaanen hakia vaihteeksi, vähän "back to the roots" meiningillä, kun alkoi olla jo ikävä *nyyh* Kyllähän tuo toimii.

                                                  Noista jää/vesi hifistelyistä senverran, että en ota kantaa tieteellisiin faktoihin tai fiktioihin, mutta itsellä toimii tyyliin:

                                                  Whiski lasin pohjalle 1cm vettä, lasi pakkaseen (tai muutama) ja nappaa sieltä sitten kun tarvitsee yrmäyttää.
                                                  Myös pelkkä jäädytetty lasikin toimii kivasti, mutta itse diggaan eniten tuosta lasinpohjalle jäädytetystä setistä ja jäisestä lasista ja tietty itse eineksestä :P

                                                  Toki tulee otettua ilman jäälasiakin, aina testaan sekä että... mutta omalla kohdalla ainakin yleensä on toiminut suht monessa whiskissä tuon jäälasin kanssa.
                                                  Maku asioita (faktaa tai ei ) :)
                                                  Viimeksi muokannut VilkkuS; 17.12.2013, 18:47.

                                                  Comment


                                                  • Canadian special old on aika hyvä ja johnnye walkerit kanssa. Mielipiteitä monia

                                                    Comment


                                                    • Täällähän oli tälläinenkin ketju. Kävin tuossa viime viikolla paikallisessa baarissa kysymässä suosituksia. No, tiskin takaa sanoi vain, että tuossahan nuita on pulloja hyllyllä. Ummikkona minulla ei ole kuin Ballantinesin jostain sekoituksesta kokemuksia, niin oli melko paha alkaa valihtemaan. Tuosta Ballantinesistä koko homma lähti liikkeelle, sekin elämän vesi on hyvää kohtuullisesti nautittuna.

                                                      Kysynpä siis täältä, mikä mahtaisi olla asiantuntijoiden mielestä vielä parempaa? Savun mausta pidin kovasti.

                                                      Comment


                                                      • Viskiksuositusten kanssa kannattaa ensin selvittää oman mieltymyksen suunta. Onko hakusessa savuisa/turpeinen/mausteinen/hunajainen/pehmeä/suolainen/.../.../...?

                                                        Sanoit pitäväsi savusta. Silloin Viskit luonnollinen suunta olisi Islay saaren tuotokset. Islayn saarella kun puustoa on heikosti tarjolla, niin maltaat kuivataan polttamalla turvetta. Turve tuottaa poltettaessa kosteutensa vuoksi huomattavasti enemmän savua, jonka seurauksena Viskiin tulee voimakkaampi savun maku. Toinen tyypillinen piirre Islayn viskeille (ja muille rannikkoalueen viskeille) on hento suolaisuus, joka on taas seurausta suuolaisesta meri-ilmasta, joka ympäröi viskitynnyreitä vuosien säilytyksen ajan.

                                                        Kanattaa osallistua maistelutilaisuuksiin ja yrittää selvitellä itselleen mitkä ympäristötekijät aikaansaavat tiettyjä makuja joumaan. Jos baarista löytyy hyvä valikoima, ota mieluummin 4 x 1 cl eri viskejä kuin 1 X 4cl (oikeat viskiravintolat myyvät 1 cl annoksiakin). Varsinkin voimakkaan savuisia ja turpeisia Viskejä ei ole mielekästä litkiä isoina annoksina, vaan niistä nautitaan siemauksia välillä vettä juooden. Näin myös hienommat taakse jäävät aromit tulevat esiin.

                                                        Kun pääsuunnat ja omat mieltymykset löytyvät, voi alkaa etsimään oman mieltymyksen ympäriltä erilaisia erikoiseriä, jotka ovat usein paranneltuja versioita "lempiviskistä". monia distillers editioneja saa oikeasti ihan kohtuulliseen hintaankin (etenkin jos sattuu poikkeamaan Briteissä)

                                                        Itsellä pitkäaikainen suosikki on ollu Lagavulinin 16V. Pitkään kammosin kaikkia blendejä, kunnes Skotlannisa eräs kauppias myi minulle väkisin limited edition Big Peat batch 6 - blendin (tai oikeammin vatted maltin) nykyisin oma suosikki on melko harvinainen 2009 Ardbeg Supernova, joka on TODELLA savuisa ja turpeinen. Tuota Supernovaa ei vain enää oikein saa mistään, omani löysin pitkän etsimisen jälkeen välikäden kautta Briteistä. Ostaessani kyseistä viskiä oli enää yhdellä myyjällä 6 pulloa jäljellä. 2010 erää voi tuurilla jostain vielä löyttää, mutta maultaan 2010 eroaa selvästi 2009 erästä. No onneksi tuo Supernova on melko riittoisaa, sillä sitä ei oikeasti tule nautittua kuin hyvin pieninä siivuina.

                                                        Koosteena voidaan sanoa, että aluksi maistele (älä kittaa) rohkeasti vähän kaikkea, jotta löydät oman mieltymyksesi. Hyvä Viski ei ole "kännijuoma", mutta sillä on hyvä aloittaa ja/tai lopettaa loistava ilta.

                                                        PS. ja muuten saman Viskin eri erienkin välillävoi olla suuria eroja. Esim ostin toisen pullon tuota Big Peatia alkosta (myöhempi "uusio" erä) Edes väri ei ollut sam kuin alkuperäisessä. Makukin oli aivan hirveä verrattuna originaaliin Limited editioniin.

                                                        Comment


                                                        • Tulipa kunnon täräys. Kiitos, harvoin tulee näin tyhjentävää vastausta :D Hmm. Sehän vaikuttaa siltä, että pitänee käydä maistelemassa. Kohtuudella.

                                                          Tähän lauseeseen täytyykin samaan syssyyn sanoa, että nimenomaan nautiskelun vuoksi tykkään viskiä, konjakkia ym. juoda. Ideana ei ole todellakaan tehdä teinityylistä "juonpas pullon Jack Danielsia ja sammun" vaan nimen omaan aloittaa ja lopettaa hyvä ilta, kuten asian ilmaisit ;)

                                                          Comment


                                                          • Vaihdat nyt ainakin alkuun johonkin muuhun kuppilaan, jossa saa tiskin takaa jotain muuta kuin pään aukomista palveluna.

                                                            Timolla hyviä vinkkejä alkuun pääsyyn ja sitten ei muuta kuin rohkeasti maistelemaan.

                                                            Comment


                                                            • Itse sain vihdoinkin lisää päivitystä viskikaappiin. Tosin hommasin tämän harvinaisuuden jo Lokakuussa, mutta unohtui käydä täällä sitä hehkuttamassa :D

                                                              Elikkäs aikaisemmin olin puhunut suosikkiviskistäni, Bruichladdichin Octomore (Orpheus, ja vihdoin viimein bongasin tuota uutta Comus-painosta Arkadianmäen Alkossa.
                                                              Siellä sitä oli 5 pulloa jäljellä ja kun on viimeisen kahden vuoden ajan käynyt aina Helsingin reissuilla tsekkaamassa tilanteen, niin vihdoin tuo reissu palkitsi!

                                                              Kerrassaan mahtava tuote turpeen ystäville. Ko. viski piti myös aikoinaan maailman turpeisimman viskin titteliä, mutta nykyään on tainnut jo joku muu viski porhaltaa ohi (enemmän tietävä voinee vahvistaa). Mutta PPM lukema on kohtuulliset 167, eli 1cl tätä illalla niin maistuu suussa reilusti vielä seuraavanakin päivänä.
                                                              Tätä nautiskelisi mielellään enemmänkin, mutta toistaiseksi ei ole tullut nautittua kuin erityistilanteissa, kun saatavuus on mitä on. Joissain viskeihin vihkiytyneissä pubeissa olen tätä painosta nähnyt ja nauttinutkin.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X