Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja Hervast Näytä viesti
    Minä taidan olla se joka meillä ahtaa pesukoneen täyteen astioita. En ole kylläkään huomannut sen vaikuttavan pesutulokseen. Jos on tuoreita astioita, niin siemensille riittää hyvään pesutulokseen 25 minuutin ohjelmakin ihan hyvin.
    Ilmeisesti et ahda sitä aivan täyteen, koska meidän Siemens jättää vaimon ahtavalla tyylillä osan astioista likaiseksi vaikka "vanhimmat" olisivat samalta aamulta. Toki astioiden muoto vaikuttaa. Isot syvät lautaset ovat esimerkiksi semmoisia, että ilman painepesuria niiden välistä ei kyllä mikään vesi kunnolla kulje jos ne on laitettu täysin kiinni toisiinsa. Niiden kanssahan se ongelma lähinnä on. Ja siinä kun kaikenlaista kapustaa ja kauhaa laitetaan mukien väliin.

    Naisen logiikka kyllä välillä tosiaan hämmentää, varsinkin kun meillä kuitenkin emäntäkin on tohtori ja luonnontieteiden alalta, mutta onneksi muissa asioissa kuin tuossa astianpesukoneessa asiat kun perustelee, ne menee perille.

    Ja annanpa myös ohi tämän topikin tunnustuksen emännälle siitä, että se on kyllä hyvin ymmärtänyt mun kiukuttelut ja väsymyksen nyt kun olen lähes yksin tämän isohkon talon rempannut puolen vuoden aikana ja olen kuitenkin yrittäjä ja meillä on lapsiakin. Ehkä tämä olisi niitä iloiset asiat ketjuun kuuluvia :)

    Tuo samin mainitsema jäteasia kanssa itseäni vähän pännii. Ehkä omilla asunto ja autovalinnoilla on tehopyhää asiasta puhua, mutta kun on huomannut miten pienillä valinnoilla jätemäärät pysyvät vähissä ja miten tosiaan on pieni vaiva lajitella pahvit keräykseen (ja pienet määrät poltettavaksi sytykkeenä), metallit erikseen ja biojätteet kompostoriin ja vielä ostaa päivittäistavarat pakattuna niin, ettei sekajätettä paljoa synny, niin kyllä vähän pännii se, että jotkut eivät tätä pientä vaivaa viitsi nähdä. Mutta elämäntilanteet on erilaisia. Edellisessä rivitalokämpässä sitä vaan huomasi, miten joltain tuli aivan järkyttävät määrät jätettä, meillä kun näköjään kerran kuussa oleva roskistyhjennyt on ainakin kuukauden verran liian tiheä.

    Comment


      Meillä on toteutettu rahankäyttö niin että lainanlyhennys jaetaan suhteessa samalla kertoimella kuin palkat on. Minun palkkani on hiukan parempi kuin mamman niin maksan sitten noin 60€ enemmän talon lainaa joka kuukausi. Suhdelukua sitten passaillaan tarpeen mukaan tilanteiden muuttuessa. Yhteiset laskut jaetaan fifty-fifty ja loput jää sitten tahoilleen omaan käyttöön. Sen verran on näköjään leirit muodostunut että rouva käy ruokakaupassa ja hoitaa sisustuksen ja muksun ostokset ja minä hoidan sitten telkkarit, tietokoneet, autojen huollot yms kovat paketit. Ei ole juurikaan tarvinnut rahasta tapella. Tai siis on tapeltu kun rahat on aina loppu, mutta ei sen takia että olisi epäoikeudenmukaista.

      Kotityötkin menee niin kuin pitää. Ei ole miesten töitä ja naisten töitä. On vain miesten töitä ja yhteisiä töitä. Esim. kaikki mitä tapahtuu ulko-oven ulkopuolella on miesten töitä. Nurmikon leikkuu, rännien puhdistus, lumenluonti jne... Eipä siinä, en minä valita, ainakaan vielä. Onhan tässä vielä montakymmentä vuotta toivottavasti kestettävänä tätäkin elämää.

      Comment


        Piti tulla tyypin vaihtaan toi mun golfi audiin, no nyt alko sitten selittämään, että kuinka on pitkä matka niin ei viitsi tulla. Ensin luvataan ja sitten ei tulla ei h*lvetti...

        Comment


        • Mikko tossa on juuri sitä oikeeta pari suhdetta miten asiat kuuluu mennä..Meillä on samalla tavoin asia. Naurattaa kovasti ne "parit" jolla on vain omat rahat.. :D

          Lisäys ja nainen kyllä pystyy siihen mihin mieskin!

          Comment


          • Eipä ainakaan ensimmäinen hierontakerta tuonut juuri muutosta jalkavaivaan. Hieroi molemmat jalat läpi ja sanoi että jäykkyyttä on kyllä. 3 tuntia oli parempi hieronnan jälkeen sitten 1 tunnin pulpetissa istumisen jälkeen ihan samanlainen kuin aikaisemminkin... Torstaina seuraava aika, katsotaan mitä sanoo ja jos ei parane niin lääkärin pakeille.

            Vituttaa olla tällä hetkellä jalaton, autoton, rahaton jne jne. Autosta turbo sökönä ja rahoista jo valmiiksi ihan helevetisti puutetta. Niin ja tuli vähä väännettyä tänään tyttöystävänki. Ei pahasti mut pientä erimielisyyttä. Noh eiköhän tää taas tästä iloks muutu. Liian kauan oli kyl vähä liianki kivaa..

            Comment


              Kela ja kelan ehdot. Juuri kun luulet päässeesi kärryille ja ymmärtäväsi jotaki, ne vetävät takaisin pinnan alle.

              Comment


              • Rahahommista: Yksi vanhempi mies sanoi kerran töissä, että heillä hänen palkka on yhteistä rahaa ja vaimon palkka omaa rahaa. Toinen herra kertoi, että kaikki tulot tulevat rouvan tilille ja rouva sieltä siirtää rahaa aina sen verran mitä mies luulee tarvitsevansa viikon aikana (työ- ja kauppareissut). Jos nuo systeemit heidän mielestään toimivat niin silloinhan järjestely on ollut hyvä. Meillä rahahommat menee kutakuinkin niin, että kun toiselle tulee tili, maksetaan laskut jotka siihen mennessä on tullut ja toisen tilin tullessa toisen parin viikon laskut. Kauppalaskut ja tankkaukset maksetaan sen mukaan kumpi ne hoitaa. Kyllähän sitä rouva toisinaan <sarkasmi> ystävälliseen sävyn huomauttaa </sarkasmi>, että meneekö tämä tasan, mutta kun tiliotetta katsoo, niin ennen tilipäivää siellä kutakuinkin saman verran kummallakin rahaa on.

                Päähän ottaa nyt se, että paikallinen "jesi" ei hoida hommiaan. Pitää saada Tampereem miäs tänne tekemään hommat niin ei tarvitsisi harmitella. Ovat käyneet "auraamassa" tämän meidän tien, mutta kääntöpaikka (meidän talon kohta) vain reilun ajokaistan leveydeltä, kun se on melkein kahden ajoradan levyinen (eli kaksi kolmasosaa auraamatta). Samaten olivat auranneet tuon tien vain toiseen suuntaan, eli toinen suunta ajettu aura ylhäällä ja vajaa puolet tiestä auraamatta. Oman katuliittymän reunasta on kolmatta metriä auraamatonta tiealuetta auran jälkeen (ei siis tontinrajasta vaan tonttiliittymän ja tiealueen rajalta). Ei tuo iso homma ole kolata, ei se sinällään harmita, mutta periaattessa jos hommat tehdään juosten k**ten niin eikö sama olisi vaihtaa hommia. Liekö osasyy sillä, että alueurakoitsija vaihtuu vuoden vaihteessa?

                Kelan ehdoista vielä: Niiden tekstit on kanssa sitä tasoa, että tavallinen ihminen ei voi millään ymmärtää mitä ne tarkoittavat, kun korkeakoulututkinnon suorittaneillakin tuntuu olevan vaikeuksia päästä selville Kelan asioista. Joten jos tuntuu hankalalta, niin et ole ainoa, joka niin kokee. Vinkkinä, jos ongelma liittyy jotenkin tulosidonnaisiin tukiin, niin kannattaa täytellä sinne lappuja aina kun tuloissa tapahtuu pienikin muutos ja arvioida mielummin aavistuksen alakanttiin kuin yli. Liian paljon maksetut tuet ne perivät takaisin, mutta liian vähän maksettuja tukia et saa koskaan enää itsellesi.

                Kun kerran Kelan tukiin päästiin, niin jatketaan aiheesta, joka otti aikanaan päähän kun asiaa lähipiirissä selviteltiin. Opiskeluaikana eräällä perheellä tuli asumistukea haettua ja tulot arvioitiin arvioitujen tulojen mukaan seuraavan 12kk aikana. No perheen rouva valmistui ammattiin ja viimeisen tukikuukauden tulot nousivat jonkun prosenttirajan yli, mutta olivat edelleen alle ilmoitetun vuositulon; niin perivät takaisin sen kuukauden tuet. Eli jos sama raha olisi saatu tasaisesti 12kk aikana, niin homma olisi ollut aivan OK, mutta koska nyt yhden kuukauden osalta tulojen kasvu oli suurempi mitä olisi saanut, niin siitä rankaistiin. Annoin ko. tapauksen jälkeen neuvon kaveripiirissä oleville opiskelijaperheille, että jatkossa jos on keikkahommaa yms. niin viette asumistukipaperit parin kuukauden välein Kelalle, koska vain kuluvan ja edellisen kuukauden kohdalla voi saada takautuvasti tuet, jos niitä on maksettu väärin, mutta takaisinperintää voidaan harrastaa vaikka useamman vuoden takaa.
                Viimeksi muokannut maspe; 14.12.2012, 17:24. Perustelu: jatkoa Kelasta...

                Comment


                • Tili laskettu taas väärin. Kuukausi sitten tuli 20% brutto liian vähän, maksamatta jäänyt osuus luvattiin tämän kuun tiliin ja korjata samalla virhe. No, tänään tuli laskelma: Ei ole hyvitetty edellistäkään ja taas oli bruttopalkka 20% liian vähän. Eipähän tule liikaa hassattua jouluhömpötyksiin...

                  Comment


                  • Noitten joulukinkkujen suolaisuus, just maistelin ja ainakin lämpimänä huh huh.
                    Jäähtyessään varmaan tasoittuu.
                    Enemmän tästä jutusta editoin tuonne ruoanlaitto-osiolle.

                    Comment


                    • Voi vitun vittu! Sain audin kuntoon, nii tottakai täräytän jonku blondin fabian kylkeen. -_-

                      http://s1150.beta.photobucket.com/us...84fb3.jpg.html

                      Comment


                        Kummans syy oli?

                        Comment


                        • Mun syykshän se meni. Siks tää vituttaaki vähä viä enemmän -.-

                          Comment


                            Koita Ville joku kansanparantaja etsiä mieluummin. Lääkäreille ei edes opeteta että lantio voisi olla vinossa. Antti Heikkilä tuon kyllä ymmärtää mutta siihen taitaa jäädä lääkärikunnan ymmärryksen taso.

                            Comment


                            • turvonnut naama leikkauksen jäljiltä. kuin marlon brando

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja pekxu Näytä viesti
                                Naurattaa kovasti ne "parit" jolla on vain omat rahat.. :D
                                Meidän kahden ihmisen lapsettomalla perheellä on "omat rahat". Kaikki yhteiset juoksevat kulumme maksetaan omilta palkkatileiltä tulojen suhteessa niin, että molemmille jää omaan käyttöön jotakuinkin saman verran nettona.

                                Minuakin hekotuttaa kovin koska homma toimii erittäin hyvin, eikä kummallekaan tule tunnetta että tarvitsisi turhuuksien hankkimista perustella.

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja MrMicke
                                  Ryhdy yrittäjäksi. Hanki 2 lasta. Tämä kaikki kolmen vuoden ajanjakson sisällä. En rakenna taloa. Viisaammat ovat kertoneet, että "Ensin talo ja takka, sitten vasta akka."
                                  No himputti, meillähän menee sitten ihan perseelleen kun mulla oli ensin kaksi lasta ilman takkaa, sitten tuli uusi rouva joka on yrittäjä ja kaksi lasta lisää ja nyt on tulossa talo yhdellä takalla. Toimiikohan tämä ollenkaan?

                                  Comment


                                  • Vanha sanonta oikeasta järjestyksestä menee "ammatti, auto, asunto ja akka". Tosin itse sitä en noudattanut, akka ja ammatti vaihtoivat paikkaa ja ammatti vieläkin hankkimatta.

                                    Comment


                                    • Vanha sanonta oikeasta järjestyksestä menee "ammatti, auto, asunto ja akka".
                                      Itsehän tätä ohjetta oleen noudattanut.. ;)

                                      Comment


                                      • Parin vuoden nettopalkka ekan rundin hävittyyn keissiin - olisipa ollut pokkaa olla valittamatta, niin 1.1 kohtaisi vapaus tästäkin helvetistä.

                                        PS. Janne I feel your pain - kuin nyt noin kävi? :|
                                        Viimeksi muokannut jabis; 15.12.2012, 01:00. Perustelu: lisäyd

                                        Comment


                                        • PS. Janne I feel your pain - kuin nyt noin kävi? :|
                                          Kelasin et ehin kääntyyn ennen kun se skoda pääsee ees risteykseen asti, mut tää tuliki vähä lujempaa ja ehti just eteen. Se ämmä puhu puhelimeen, mut milläpä sitä todistat.. Ei tässä oikeestaa muu vituta, kun se et menee taas tohon romuun lisää rahaa ja se etten ottanu siitä skodasta kuvaa kun se keikku lumikasan päällä kaikki renkaat ilmassa :)

                                          Edit: Pitää ajatella positiivisesti. Sain ainaki hyvän syyn pistää koko auton keulan uuteen uskoon. Eli jos jollain sattuu oleen B4 keulan osia kohtuu hintaan nii tänne päin yksäriä ;)
                                          Viimeksi muokannut Janne__; 15.12.2012, 10:45.

                                          Comment


                                          • Audin vahaamisen yhteydessä bongattu takakontin luukusta ja apparin takaovesta maalikuplia.. Perkele.

                                            Comment


                                            • Se ämmä puhu puhelimeen, mut milläpä sitä todistat..
                                              meinaatko että väistämisvelvollisuus muuttuu sen mukaan onko puhelin kourassa vai ei? Valitettavasti syyllinen on aina syyllinen ja joku mitätön rike joka ei edesauttanut tapahtuman kulkua ei asiaan vaikuta.
                                              Ihan yhtälailla olisit voinut manata että rouvalla oli kaikki takavalot piemänä = ei vaikutusta tapaukseen. Jos kaikki etuvalot olisi olleet pimeänä, niin sillä olisi voinut olla joku merkitys siihen miten pystyt tämä rouvan havaitsemaan. Tässäkään tapauksessa valitus olisi tuskin auttanut mitään mikäli kyseessä olisi ollut valoisa aika.

                                              Vielä lisäksi valokuvasta yksi havainto. Jos olisit tehnyt arviointivirheen sen rouvan vauhdista, niin oletan että hän olisi tullut sinun kylkeesi. Nyt sinä olet ajanut hänen kylkeesi etukulmalla ja manaat että teit arviovirheen hänen nopeudestaan. Jos tämmöisiä virheitä onnistut tien päällä tekemään niin suosittelisin muutamaa vapaaehtoista ajotuntia paikassa nimeltä autokoulu.

                                              Comment


                                              • Enpä mä sitä sanonukkaan, että väistämisvelvollisuus muuttuu. Mutta siinäpä tuut jatkaan salapoliisintöitä.

                                                Comment


                                                • Ronilta aika jämäkkää tekstiä, mutta onneksi tuossa keississä ei tullut kuin pelti/muovi vaurioita.
                                                  Entäs jos ihmishenkiä, niin vaikuittaisko millään tavalla puhelimeen puhuminen ajon aikana / keskittyminen liikenteeseen?
                                                  Olisiko se silloin huomioon otettava seikka? Valoitta ajaminen, miten on?

                                                  No nämä näistä eikä herneitä, mutta "lyötyä miestä" ei uudelleen lyödä saa;)

                                                  E: kerkes "syyllinen" väliin.

                                                  Comment


                                                  • Jos sattuis huonompi hetki, niin besserwisser highpowertuunaajat saattais ottaakin päähän. :-P

                                                    Comment


                                                    • No ei kai se nyt niin huono hetki ole, jotta suomeskin tuon vois sanoa;)

                                                      Comment


                                                        Nojoo, käyttövoimavero laski vasta, mutta juuri huomasin että suhteellisen mellevät korotukset tulee perusveroon ensi vuonna. Eihän tuo nyt vuoteen paljoa tee, mutta ~50e lisäys 200 euroon on kuitenkin suhteessa aika paljon. Jospa ei tulis jokavuotiseksi perinteeksi kuitenkaan. :)

                                                        Comment


                                                          Jos sattuis huonompi hetki, niin besserwisser highpowertuunaajat saattais ottaakin päähän
                                                          Jaa kuinka?

                                                          Comment


                                                          • No nämä näistä eikä herneitä, mutta "lyötyä miestä" ei uudelleen lyödä saa;)
                                                            Juu, eiköhän tää asia oo käsitelty jo.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja kapaz
                                                              mutta "lyötyä miestä" ei uudelleen lyödä saa;)
                                                              Eii, mutta aina pitää muistaa sitä veistä kääntää ;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X