Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Mikä suomessa ihmisiin on menny etenki nuoriin ku tämmösestähän alkaa tulemaan joka vuotinen.

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012...27051_uu.shtml
    Minkäs teet kun apua et saa edes pyytämällä... Vastahan yksi tämän kevään perhesurmista kävi niin, et perheen mies oli putkassa yön, yön aikana todettiin, että hoitoa tarvitaan juuri nyt. Paikkaa ei ollut ja päästettiin kotiin... seuraavana yönä sitten muut hengiltä ja asunto palamaan...

    Eli miksi hoitoon pääsee vasta, kun vahinko on jo tapahtunut?

    Itse olen onneksi tarvittavat hoidot saanut, mutta kaikki eivät saa. Miksi Helsinkiläistä miestä ei pistetä edes jatkoseurantaan psyk polille jos ilmeinen tarve on...

    Comment


    • Joku tekee jossain, tekee myös täällä.

      Nyt näppäsen hieman tätä kuritonta sukupolvea, jota ei oo saanu tukistaa tai luunappia antaa.

      Rajat on vaihtuneet (siis selvät rajat hyvän ja pahan välillä) häilyvään hälläväliä mentaliteettiin, jossa niitä rajoja halutaan kokeilla erilaisilla ylilyönneillä.

      Ja mikä valitettavaa näinä verisien videopelien, sun muun aikana todellisuudentaju hämärtyy entisestään ja kun kukaan ei välitä, niin ammumpa tuossa pari ihmistä, niin ainakin joku välittää.

      Rajoitukset ja rajat ovat rakkautta ja turvallisuutta.

      Tiedän, että monet ovat erimieltä, mutta kuitenkin...

      LAINAUS :"Eli miksi hoitoon pääsee vasta, kun vahinko on jo tapahtunut?"
      Syy: säästöt.

      Comment


        Kari, julmilla sanoilla hyvin kuvattu se, mitä minäkin hain takaa...

        Ei meillä vintiöt rupea pokkuroimaan, vaan niin tuntuu olevan monessa perheessä Kalifornian 80-luvun mentaliteetti lasten kasvatuksessa... Ei saa tuottaa pettymyksiä lapselle.

        Vaan jos niittä pettymyksiä ei tuoteta pienissä asioissa ja sitten opetella niiden käsittelyä, miten sitten wanhempana käsitellään se kuin tyttöystävä jättää ekan kerran?

        Comment


          Kurinpuutteestahan se kaikki juontaa. Ei 50-luvulla ollut (kuulemma) nuorisolla mielenterveysongelmia. Nykyään joka kolmas yläasteikäinen on tavalla tai toisella ongelmissa. Minä sain selkääni jos tein jotain pahojani kun olin lapsi, ainakin siihen asti että kasvoi niin isoksi että sai pistettyä vastaan tai juostua karkuun. Silti minkäänlaista väkivaltaa en tunne koskaan että olisi ollut perheessä.

          En tiedä missä vaiheessa maailmassa meni asiat niin vituiksi että koulussakaan ei enää saa edes komentaa lapsia ettei niille tule paha mieli ja traumoja. Rajat ja rangaistukset on saatava riittävän aikaisin iskostettua ihmislapselle. Se on aina raskasta koittaa kasvaa aikuiseksi vasta parikymppisenä kun murrosikää on kestänyt 10 vuotta. Armeijat ja koulut jää kesken kun ei pää kestä.

          Noista videopeleistä rohkenen olla eri mieltä. Milloin se on rock'n'roll, milloin elokuvat, nykyään pelit. Kaikki on vaan tekosyitä ja syntipukkeja yhteiskunnan syvemmille ongelmille. Tätä asiaa on jopa ehditty jo jonkun verran tutkimaan ja välitöntä syy-yhteyttä ei ole löytynyt. Tietenkin aina on olemassa mahdollisuus että jostain löytyy niin häiriintynyt yksilö että todellisuus ja pelit/elokuvat/sarjakuvat menee iloisesti sekaisin. Muuten vaikutukset ovat melkeimpä päinvastoin, järkevissä määrin käytettynä pelit nykyään edistävät sosiaalisuutta ja parantavat pitkällä jänteellä myös yleistä hahmotus- ja päätöksentekokykyä. Tässä onkin tärkeää ymmärtää mikä on se järkevä määrä. Rajansa taikinansyömiselläkin.

          Comment


            Lähinnä uskaltaisin taas väittää, että asenne "muissa on vikaa" on perimmäinen ongelma. Muiden pitäisi auttaa vähäosaisempia, vanhempien pitäisi kasvattaa lapsiaan ja nykynuorisu ei käyttädy jne. jne. Kaikesta voi syyttää niitä "muita".

            Toisaalta ollaan menty jo niin kaus solmuun, että ihan ymmärrettävästi ei kukaan uskalla enää puuttua muiden asioihin. Muiden lapsille ei saa sanoa mitään, tekivät ne mitä tahansa, muuten olet oikeudessa. Naapurin vaimoaan hakkaavan juopon toimiin ei saa puuttua, koska ongelma käännetään sinun syyksi. Vääryyksiin ei uskalla enää puuttua, koska asia käännetään siten, että sinä oletkin se vääryyden tekijä.

            Ja miksi näin? Samasta syystä. Sen vääryyden tekijän syyttävä sormi osoittaa yhtälailla niihin muihin. En minä, vaan muut. Mutta toisaalta myös välttelemällä näitä ikäviä asioita, ei oikeasti lopulta välty niiltä vaan vain hieman pitkittää niiden kaatumista omaan niskaan.

            Huomaatte varmasti ajatusketjun järjettömyyden, mutta silti sitä on todella vaikea lopettaa. Niin se vain menee, että vaihtoehdoista:

            a) teen jotain nyt, ja joudun suoraan kärsimään, jonka jälkeen on parempi olla
            b) teen toisin, jotta en joudu nyt kärsimään, vaikka tiedänkin kärsiväni lopulta kuitenkin enemmän

            valitsee jälkimmäisen, koska se on helpompi kohdata nyt.

            Frasier kiittää. Chigago, I'm listening :)

            Comment


            • Tämä sukupolvi kokee tätä lasten "paapomista" Jos arvosanat koulussa on persiillään, nii opettajahan siitä haukut saa ku antaa huonoja numeroita meidän mussukalla. Ja hyvänä esimerkkinä mä oon saanu nii luunappia ottaan ku vyöstä persilleen jos tyhmäiltiin, nykyään vaa voiotellaan ku meet antaa sen luunapin nii saat syytteen pahoinpitelystä. Nii eihän kukaa enää uskalla rankasta kakaroita. Koti-aresti on eristämistä, samoin kuin känny ja netti kielto.

              Ja suomessahan hoitoon et pääse ennen ku meet jotain tekee, onhan näitä ollu useempi esimerkki mm metrossa joku hakkas kirveellä tuiki tuntemaatoman hengiltä yms. Pakko arvostaa jenkkejä, meet sanoo siel et nyt ahistaa vanne päätä nii siel on paikkoi mihin voi mennä. Sano suomes et ahistaa "syö näit nappei ja katotaa miten lähtee etenee...."

              Comment


              • Vapaan kasvatuksen tulokset näkyy. Itelle tuli remmiä perseelle kun hölmöili. Vielä ei ainakaan ole tullut suurempia patoutumia yhteiskuntaa kohtaan, eikä tee mieli lähteä kylille ammuskelemaan. Enkä ole katkera kasvatuksestani. Eihän sitä ennen kuulemma ollut mitään ADHD tapauksiakaan..

                Comment


                • Jos lasta pitää fyysisesti rankaista, niin mielestäni kasvatuksessa on mennyt jotain jo siihen mennessä pieleen. Pieni luunappi/tukistaminen on ihan ok, mutta jos esim. vyöllä aletaan mättämään niin se menee jo kyllä yli.

                  Comment


                  • Noista videopeleistä rohkenen olla eri mieltä
                    Tämä nyt oli vain vertaus nykymeininkiin. Pelit on pelejä, mutta jolaintavalla tuntuis että ikäänkuin joillekkin koko elämä. Tätä lähinnä tarkoitin tuossa viittauksessani.

                    Ite saanu risua perseelle, tukkapöllyä ja jumalattoman paljon rakkautta omilta vanhemmiltani.
                    Nyt vasta tässä iässä sitä alkaa arvostamaan.

                    Comment


                      Ainakin itseen vaikutti parhaiten ns. Koivuniemenherra. Ei kipu mutta vitustus hakea itse sopiva koivuvitsa. Kai parhaalla kerralla piti käydä vaihtamassa kolme kertaa.
                      Kerran vanha pappa lauleli nurkalla "hilipali pippan... Piiskaa paljaalle pyllylle... (asuttiin vanhainkodin yhteydessä olevassa asunnossa.)


                      Ja jos tuli piiskaa niin JOKA kerta aiheesta.

                      Comment


                      • En itsekkään usko et toi on peleistä johtuvaa, tullu RBR:ää suht paljon pelattua enkä silti aja normiliikenteessä joka mutkaan täysiä (jos ny joskus talvisin vähän peili eellä tuleeki ajeltua :D )

                        Kasvatus, ja sen lisäks tulee mieleen uutisointi, internet -> tiedon helpompi saanti sekä iltapäivälehtien sensaatiohakuiset lööpit. Mistä esim. joku mieleltään horjuva koulukiusattu sais päähänsä lähteä massateurastamaan koulunsa muita oppilaita pyssyn kera? Tuskin mistään, ellei aiempia kouluampumisia olis "hehkutettu" mediassa. Sopivasti vinksahtanut mieli sit muistaa teon lööpeistä, ja sen tekijän "sankarina" ja päättää tehdä itse samoin. Tai jtn.

                        En oo Pohjois-Korealaisen uutisoinnin suurin fani, mut mun mielestä ihan kaikkea ei välttämättä tarttis laittaa uutisiin/nettiin...

                        Comment


                        • Alkuperäinen kirjoittaja mjkr Näytä viesti
                          Jos lasta pitää fyysisesti rankaista, niin mielestäni kasvatuksessa on mennyt jotain jo siihen mennessä pieleen. Pieni luunappi/tukistaminen on ihan ok, mutta jos esim. vyöllä aletaan mättämään niin se menee jo kyllä yli.
                          Höpöhöpö

                          Comment


                            Jos joku jostain peleistä sekoaa, niin vikaa on ollut jo valmiiksi. Sama tuon median kanssa muutenkin. Pitäisi hoitoon päästä jo muutenkin helpommalla, mutta kun nuo raukat eivät monesti hoitoon halua ja pakkohoitoonkaan ei aina löydy tai haluta löytää perusteita arviointijaksoa pidempään. Ja kuka ne tuolta kotoa käy seulomassa kellä missäkin vikaa on. Ei se hoitaminenkaan helppoa ole jos akuuttiosastolla on 18 paikkaa mutta lähemmäs 30 potilasta ;)
                            Viimeksi muokannut Outonaapuri; 26.5.2012, 19:19. Perustelu: ajatuskatko ja lisäystä..

                            Comment


                              Tervetuloa vihervasemmistolaiseen sosiaaliyhteiskuntaan, mitää ei saa tehdä, kun rajoitukset/kiellot estää sen ja ketään ei saa rankaista...

                              Comment


                              • Kenda puhuu asiaa.

                                Comment


                                • En usko että tuommonen homma peleistä johtuu ku sillon muutama vuosi takaperin oli sitä koulu ammuskelua niin eihä se toinen ammuskelija ollut ikinä saanut edes pelata mitään ammunta pelejä yms. Ite pelaan codia,battlefieldiä ja sun muita sotapelejä ja olen aseitten kans tekemisissä joka vuosi kun, satun harrastamaan metsästystä, eikä tosin ole vielä kertaakaan käyny mielessä että lähtis kylille ammuskeleen.

                                  Ite olen nuorena saanu tuppivyöstä,koivuniemen herrasta,luunapista,tukkapöllyä ja sitte vähä vanhempana (10-14) isäntä veteli suoraan nyrkillä. Omasta mielestä nuo olen ansainnut kun tulihan tuota ikkunoita rikottua sun muuta.

                                  Comment


                                  • Elekee nyt kaikki siihen pelijuttuun tarttuko, se oli vaan vertaus nykymeininkiin.

                                    Comment


                                      Tänään on kaikki mennyt sen verran sujuvasti perseelleen että on pakko avautua. Kävin ostamassa aamupäivällä perus rakentajan kottikärryt, enkä kahtonut tarpeeksi tarkkaan kun ne takaloosteriin laitettiin, nehän oli aivan umpiruosteessa jo valmiiksi paketista otettaessa. Alkoi ottaan sen verran pannuun että vein takaisin ja menin paikallisen Agrimarkettiin ostamaan kunnolliset. Pitkälti toista sataa niistä sai köyhtyä mutta ajattelin olisi sen arvoiset. No laatu onkin ihan hyvä, vaan osapaketissa on täysin vääriä osia mukana, joten kasaamatta jäi nekin.

                                      Päivälliseksi aateltiin meksikolaista, vaan salsapurkin kansi pyöri iloisesti tyhjää, piti autotallin kautta käydä sekin aukaisemassa.

                                      Käytiin lenkillä niin vaimolta nyrjähti nilkka kun astui herkästi pyörivän kiven päälle ja veti komijasti turvalleen.

                                      Compen jarrupäivitys nyt sitten viimeisimpänä meni reisille, kun toisesta satulasta korkkasi jarruletkun kierre. Ei tässä enää viitti muuta tehdä kuin nauraa ja alkaa vetään kaljaa naamariin. Kait tässä jotain vielä sattuu mutta kännissä ei sitten vituta niin paljoa.

                                      Edit: Ja näköjään vanha jarrusatula ei suostu ilmaantumaan, ei tule nestettä ulos vaikka polkisi jarrua ilmausruuvi irti. Sitten puretaankin se ja kahtotaan mikä tukos siellä on.
                                      Viimeksi muokannut mle; 26.5.2012, 21:45. Perustelu: lisäys

                                      Comment


                                      • Ei saa tuottaa pettymyksiä lapselle.

                                        Vaan jos niittä pettymyksiä ei tuoteta pienissä asioissa ja sitten opetella niiden käsittelyä, miten sitten wanhempana käsitellään se kuin tyttöystävä jättää ekan kerran?
                                        Nämä äärimmäiset teot nuorten tekeminä ovat useamman asian summa, mutta tuossa edellisessä on mielestäni aika keskeinen syy siihen, miksi joidenkin nuorten ahdistus purkautuu äärimmäisellä tavalla. Jos vanhemmat käsittelevät ongelmiaan ryyppäämällä, niin valitettavan monet nuoret omaksuvat sen mallin vanhemmiltaan. Olisi hyvä jos kasvuympäristö olisi turvallinen, jotta elämässä väistämättä vastaantulevien ikävien asioiden vastaanottamisen voisi opetella alkaen pienistä asioista eikä niitä siloteltaisi tai suodatettaisi pois.

                                        Eräs ystäni, vanhempi mies jolla on omiakin lapsia, oli nuoruudessaan joutunut hakemaan monet pajunvitsat. Oli ollut hieman vilkas luonne lapsena. Kuolinvuoteellaan oli isä kysynyt että oliko hän ollut kasvattajana liian ankara, johon ystäväni oli sanonut että enempikin olisi pitänyt kurittaa... Mut sanoma oli mennyt perille ja sanottakoon vielä että omat lapsensa hän on kasvattanut hyvätapaiseksi ilman ruumiillista kuritusta.
                                        Viimeksi muokannut Hervast; 26.5.2012, 22:43.

                                        Comment


                                        • Jumalauta!!! On sitten ihan saatanan kalliita noi vanhan A8:n kyynärnojat? Miten helvetissä tuommonen pökäleen muotonen osa voi maksaa aivan tolkuttomasti käytettynäkin?

                                          Comment


                                          • Eilen olin tossa illalla käymäs huudeilla ja lähdin takas päin niin joku ajattelematon, oli ottanu kaivon kannen pois paikoiltaan ja suoraan siihen osu takarengas/vanne kuskinpuolelta. Tämän seurauksena s6 oem vanne paskaksi ja kumi repeytyi ja vanne käyttökelvoton. Vanteet+renkaat(uudet) ehtivät olla viikon alla. :D Kunnan mies tuli paikalle ja ihmetteli tapahtunutta. Ilmotin myös hätäkeskukseen asiasta ja kehotti maanantaina ottamaan poliisiin yhteyttä ja tekemään ilmotuksen. Varmaan kannattaa myös alusta tarkistuttaa, koska auton taka kulma teki melkosen pomppauksen kannettomasta reiästä, että siellä kaikki kunnossa? Perässäni ajoi auto joka antoi tietonsa, että on todistaja tapahtuneesta. Joku oli myös ennen ajoani kanteen tehny ilmotuksen hätäkeskukseen.

                                            Mutta onni onnettomuudessa, että kukaan ei 2 pyöräsellä ajanut tähän, koska tämän seurauksena olisi voinut olla pahaa jälkeä.

                                            Kaivon kansi siis normi kokonen, halkasija joku 60cm.

                                            Comment


                                              Sulla on vain liian pienet vanteet, jos mahtuu kaivosta sisään. Kunnon blingit vain rullaa yli :)
                                              Noinkin ois voinut käydä:
                                              [ame]http://www.youtube.com/watch?v=IqCZCKV4EZ4[/ame]

                                              Comment


                                              • Noo, ehkä noi 19 on liian pienet :(

                                                Comment


                                                • Villin lännen menoa Helsingissä

                                                  Nyt alkaa kyllä jo tosissaan ottaa päähän nämä idän ja etelän "turistit" liikenteessä. Aihe on käsittämätön tabu Suomessa kun jotkut väittävät näiden tuovan ämpärikaupalla rahaa mutta rahan takia ihminen kai sitten sietää mitä vain, oma lompakko ainakin näyttää aika tyhjältä siinä mielessä mutta jokapäiväiseen elämään kyllä vaikuttavat monella eri tavalla negatiivisesti (väitän ymmärtäväni asiaa hieman laajemminkin). Maan valtaus kiihtyy huomaamatta ja eilen kaupan kassallakin puhuttiin sekä edessä että takana venäjää, pari mammaa oli aika holakassa pudotellen tavaroita ja pitäen kovaa meteliä. Kaupan kassakin puhui näille venäjää ja hetkellisesti tunnelma kuin olisi poistunut rakkaasta kotimaastaan. Venäläismammat olivat varustuksesta päätellen tulossa rannalta nahka punoittaen, rahaa näytti menevän lähinnä vain Koffin panimolle. En halua yleistää mutta kyllähän ympäristö on muuttunut nopeasti, onhan niitä hyvin käyttäytyviäkin mutta piilossa taitavat olla.

                                                  Olin juuri viemässä vaimoa Naisten Kymppiin ja tuollakin lyhyellä matkalla ehti sattua useampi törkeä tilanne jonka aiheuttajina latvialainen, virolainen ja venäläisiä autoja. Esimerkkinä latvialainen Getz joka Kalasataman kohdalla päätti tulla rajulla ohjausliikkeellä melkein kylkeen pari metriä ennen kuin kaistat erkanevat sillalta, sanoin vaimolle että tuohon pitää jättää etäisyyttä kun ajoi muutenkin epävarmasti. Itärekka oli kosahtanut rampille tukkien kulun Sturenkadulle, no eikös tämä latvialainen Hyundai sitten kurvannut täysin odottamatta Teollisuuskadulta kääntymiskieltoa vastaan juuri ennen ylittävää Sturenkadun siltaa kahvipaahtimon kohdalta. Ne jotka tuosta kulkevat tietävät ettei vastaantuleva näe kun siltapilareiden takaa tuleekin auto yllättäen poikittain eteen. Täpärästi vältti osuman vastaantulevaan ja huomasin jalankulkijan olevan ylittämässä suojatietä tuolla mihin kääntyi, painoin torvea ja onneksi katsoi latvialaisen auton suuntaan eikä jäänyt alle.

                                                  Tuon jälkeen sattui useampi törkeä punaisia päin ajo ja punaisilla vastaantulijan eteen kääntyvä jotka kaikki pitkäkilpisiä ja yksi virolainen. Nordenskiöldinkadulta diplomaattiauto päättikin yllättäen kääntyä Manskulle suoraan ajavien letkasta vaikka vasemmalle kääntyville oli punainen, hetken päästä seisoi pallo hukassa kisahallin lähellä hätävilkut päällä. Kun seisoimme Finlandia-talon kohdilla suojatien edessä sama auto painoi oikealta ohi vaikka punaiset paloivat, onneksi jalankulkijat olivat valppaana. Myöhemmin katsoin videolta ja tuo ML Mersu oli Italian suurlähetystön kilvissä. Suomi on kansainvälistynyt, olkaamme siitä hyvin iloisia ja pitäkäämme perheestämme entistä parempaa huolta. Anteeksi ja kiitos.

                                                  Comment


                                                    Myöhemmin katsoin videolta ja tuo ML Mersu oli Italian suurlähetystön kilvissä.
                                                    Pystyykö noita videoita muuten laittamaan eteenpäin viranomaisille?

                                                    Comment


                                                      Eikös se ollut Helsingissä vuosi pari sitten joku itäblokin maan suurlähettilään vesa joka veteli kännissä pitkin keskustaa. Poliisi sai blokata auton liikkumisen omilla ajoneuvoillaan ja sitten ihastellaan vieressä kun suurlähetystöstä joku kävi hakemassa sankarin takaisin lähetystöön. Ko. henkilöön ei saanut kajota diplomaattisen koskemattomuuden vuoksi. Luonnollisesti ei muita seuraamuksia tapauksesta.

                                                      Comment


                                                      • Pystyykö noita videoita muuten laittamaan eteenpäin viranomaisille?
                                                        Saisi olla joka päivä leikkimässä poliisia ja lähettää videoita eikä sovi minulle, kyllä se vain on totuttava siihen ettei tämä meno tästä ainakaan parempaan suuntaan ole liukumassa. Eri asia jos sattuu liikennevahinko tai kuskin ajokyky selkeästi heikentynyt pitää tietenkin täyttää kansalaisvelvollisuutensa, ei poliisilla ole aikaa kaikkeen puuttua kun alkoholinkäytön generoimat ongelmat syövät Suomessa melkein kaikki resurssit. Näiden eri kulttuurista tulevien kohdalla on luultavasti kysymys vain erilaisista ajotavoista ja välinpitämättömyydestä. Oma auto on juuri ollut korjaamolla ulkopuolisen aiheuttaman telomisen johdosta enkä halua ottaa lisää ongelmia kun joku alkaa vainota ja kostaa. Tässä kuitenkin muutama tilannekuva videolta mistä puhuin, videokaan ei ole ollut aina päällä mutta jotain sain eilen tallennettua kun alkoi meno tuntua omituiselta.

                                                        Kolmen kuvan sarjassa jo edelläni ajava menee päin punaisia ja seisoessani valoissa takaa oikealta tulee vielä auto törkeästi punaisiin vaikka jalankulkijat ovat juuri astumassa suojatielle. Näistä kuvista voi päätellä tilanteen kun katsoo etäisyyksiä.

                                                        Kahden kuvan tapauksessa vihreä auto päättää kääntyä yllättäen vastaantulevien eteen, siltapilarien takaa vastaantuleva ei näe eteen kääntyvää autoa ja kuvan ulkopuolella jalankulkija on vaarassa jäädä alle suojatiellä kahvipaahtimon nurkalla. Tuota vihreän Hyundain hölmöilyä olisin seurannut jonkin matkaa ja mahdollisesti tehnyt ilmoituksen mutta eipä tuosta voinut kääntyä perään.

                                                        Tässä kuitenkin vain pari tyypillistä esimerkkiä mitä päivittäin näkee ja kokee Helsingin liikenteessä, näiden kahden mallisuorituksen välillä oli eroa vain viisi minuuttia. Kuten aikaisemmin kerroin kyseiset aiheuttivat paljon muutakin lyhyessä ajassa kun olivat näköpiirissä, mitä sitten saavatkaan aikaan pidemmän ajan kuluessa.
                                                        Attached Files

                                                        Comment


                                                          Mistä tietää minkä maan CD-kilvet autossa on?

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                                                            Puhdas ja kiiltävä auto jostain syystä pistää linnut paskomaan sen päälle. Muistelen joskus lukeneeni jonkun biologin teorian, jonka mukaan kiiltävästä pinnasta lintu havaitsee oman kuvajaisen ja se sitten pistää puolustusreaktiona tyhjentämään suoliston kuvajaisen päälle. Mene ja tiedä tuon paikkansapitävyyttä sitten.
                                                            Oma auto on tällä hetkellä niin koivun siitepölyssä että sitä voisi sanoa mattapintaiseksi. Kuitenkin joku albatrossi teki siihen syöksypommituksen ja nyt katon/takalasin poikki menee vana valkoisia läiskiä. Kummallakin puolella vieressä työkaverien autot eikä niihin osunut yhtään.

                                                            Lisäksi toi helkkarin airbagin valo syttyi viikonloppuna kesken kaupunkipyörittelyn.

                                                            Comment


                                                            • Harald, ne kaksi ekaa numeroa tarkoittaa mistä maasta on kyse, esim. CD-47xx on Venäjän.

                                                              Muoks
                                                              Viimeksi muokannut Olmi; 29.5.2012, 06:49.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X