Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kokeile viedä herätyskello/puhelin riittävän kauas sängystä. Ei ehkä niin herkästi nukahda uusiks kun joutuu nouseen ja sammuttamaan/torkuttamaan.

    Comment


      Pakkokos sitä on toista auttaa jos ei apu kelpaa. Anna nukkua ponniin vaan. Eiköhän silläkin opi. Tai no jos ne duunista irtisanoo myöhästymisien takia niin eipä tartte sitä herätyskelloakaan.

      Comment


        Heh. Ymmärrän jesin vaimoa, mutta en jesiä :)

        Herätyskellon torkkua voi naksutella vaikka kuinka monta tuntia sen 5-10min välein, ilman unen varsinaista keskeytymistä. Napin painaminen ei vaadi heräämistä. Kellon vienti käden ulottumattomiin ei auta mitään, sillä sen tasaisen piipityksen voi hyvin suodattaa pois mielestä ja jatkaa hirsien vetelyä :)

        BTDT. Tosin jos on oikeasti kellon ajasta kiinni olevaa menoa jonnekin (kuten työ), niin silloin kyllä herään ekalla. Tai oikeastaan aika usein vähän ennen kellon sointia. Jos ei ole tarvetta nousta johonkin tiettyyn aikaan kovinkaan tarkasti, niin sitten ei oikeastaan auta mikään... :)

        Comment


        • Asiaan liittyen; ainakin omassa luurissa torkun vieressä oleva hälytyksen poistonappi olisi kiva saada siirrettyä muutaman valikon taakse piiloon. Melkoisen usein tulee unissaan vahingossa poistettua koko hälytys ja sitten vasta ottaakin päähän kun herää 5-6h päästä seuraavan kerran.

          Comment


            Kännykän herätyskellon sykli on ihan inhimillinen, minuutti piipitystä ja viisi taukoa. Kyllä sitä kolmannella yrityksellä yleensä tulee noustua. Toissapäivänäkin huomasin istuvani klo 08.36 vielä kotona kalsareillani, työvaatteet pukematta ja hampaat pesemättä. Yhdeksältä piti olla 30 km päässä jo töissä. Meinas tulla kiire mutta onnesta oli maantiellä tilaa kompensoida.

            Comment


            • Asiaan liittyen; ainakin omassa luurissa torkun vieressä oleva hälytyksen poistonappi olisi kiva saada siirrettyä muutaman valikon taakse piiloon. Melkoisen usein tulee unissaan vahingossa poistettua koko hälytys ja sitten vasta ottaakin päähän kun herää 5-6h päästä seuraavan kerran.
              Word! Liian helposti tulee itsekin painettua sitä viereistä nappia.

              Comment


              • Joskus vuostuhannen alkupuolella myöhästelin aamuvuoroista säännöllisen epäsäännöllisesti. Ihmettelin vaan et miten väsynyt voi mies olla et sammuttaa toisella puolella huonetta olevasta puhelimesta herätyksen ja kömpii takas koisimaan, ilman et muistaa siitä mitään jälkeenpäin.

                No, yks kerta sit heräsin itekseni paljo sen jälkeen ku kännyn olis pitäny herättää, ja ihmettelin et mikä täällä oikeen vilkkuu -> vilkunnan syyksi osottautus kännykän näyttö jossa vilkkus et ***herätys***, mut puhelin ei pitänyt minkäänmoista ääntä (puhelimen ku laitoin aina illalla äänettömäks ettei herää kavereiden kuskipyyntöihin keskellä yötä). Vittumaiseks ton teki se et känny ei tehny tota joka kerta ollessaan äänettömänä, vain silloin tällöin. Aika ihme et siihen vilkkuvaan näyttöön ei heränny :D Hyvä Nokia!

                Comment


                • Alkuperäinen kirjoittaja hattis Näytä viesti
                  Asiaan liittyen; ainakin omassa luurissa torkun vieressä oleva hälytyksen poistonappi olisi kiva saada siirrettyä muutaman valikon taakse piiloon. Melkoisen usein tulee unissaan vahingossa poistettua koko hälytys ja sitten vasta ottaakin päähän kun herää 5-6h päästä seuraavan kerran.
                  Alkuperäinen kirjoittaja jannes
                  Word! Liian helposti tulee itsekin painettua sitä viereistä nappia.
                  Jos mä jotain kaipaan iPhone 4:stä niin se on herätyskellon toiminta. Keskellä ruutua torkku ja sliderissa sammuta. Voi sitten silmät ristissä hapuilla sitä luuria niin menee torkku päälle kun osuu eikä koko herätys poistu.

                  Comment


                  • Ottakaa se torkku pois käytöstä.
                    Itse en ole koskaan sitä käyttänyt, enkä käytä.
                    Eikö se ole sama herätä silloin kuin pitää ja nousta heti ylös :)

                    Comment


                    • Komppaan edellistä, ei siitä muutaman minuutin lisäunesta mitään iloa kuitenkaan ole. Ainakaan väsymyksen suhteen.

                      Comment


                        Paras on päivänvaloherätyskello. Eli kello joka kirkastuttaa valoa pikkuhiljaa, kuin heräisi auringonnousuun. Itse en enään ilman sitä malttaisi heräillä. Paljon mukavampi herätä valoisaan vähän virkeämpänä kuin umpipimeässä aivan pönttö jumissa.

                        Comment


                        • Jaa, tuo päivänvaloherätyskellohan kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että täytyykin tutustua asiaan tarkemmin. Kun tässä on itse iltaihminen, niin sattuneestä syystä aamulla aikaisin herääminen on aina tuntunut vaikealta.

                          Comment


                            Eilen kuului nilkasta kunnon pamahdus, sitten 10 min karjuntaa ja kiroilua, kunnes lanssikuski sai kipua helpottavaa suonistoon.

                            Tuli loikattua pikkukaivurin hytistä ulos, kuten jo satoja kertoja aiemminkin. Tällä kertaa jäi nilkka vinoon ja koko maata kohti kiihtyvällä 100kg painolla siihen päälle. Hirveä pamaus siitä kuului ja näkö meinasi sumeta, työkaverit soittivat lanssin, "ystävällisen" huomautukseni jälkeen ja paareilla sairaalaan ihmeteltäväksi.

                            Luita ei mennyt, mutta nivelsiteet ilmeisesti revähtivät. Lääkäri käytti kaikki 18 sekuntia nilkan retuuttamiseen ja tökkimiseen ja totesi, että viikkoon ei saa varata painoa jalalle ja jos ei kivut lakkaa niin takaisin arvuuteltavaksi.

                            1,5 viikkoa saigonia, saa nähdä kauan ton parantuminen sitten kestää. Toivottavsti pääsee tonne klubin penkkipäiville jo parantuneena :)

                            Comment


                            • Foorumilla X eräs henkilö oli pitänyt projektikertomusta harrasteautostaan. Postasi tässä eräs päivä, että auto voisi olla myytävänä. Laitoin yksityisviestiä ja kysyin hintaa. Huomasin sitten heti perään että auton ilmoitus oli laitettu myös myyntipalstalle muutamaa päivää aikaisemmin hinnan kanssa. Kun yv:hen sitten vastattiin, niin myynti-ilmo oli poistettu ja uusi ilmoitettu hinta oli noin 15% korkeampi. Eipä taida jaksaa alkaa hieroa kauppoja :(

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja jannes Näytä viesti
                                Jaa, tuo päivänvaloherätyskellohan kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että täytyykin tutustua asiaan tarkemmin. Kun tässä on itse iltaihminen, niin sattuneestä syystä aamulla aikaisin herääminen on aina tuntunut vaikealta.
                                Kaimaa komppaan tässä asiassa. Ostin hetken mielijohteesta viime syksynä tuollaisen ja ei ole kaduttanut. Nyt kesäajan se on nököttänyt makkarin nurkassa pöytäkellona mutta pikkuhiljaa alkaa olemaan aamuisinkin niin pimeää että pitää taas viritellä käyttöön. Se ei ole ihan huuhaata vaikka itekin luulin etukäteen.

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja terroristiristo Näytä viesti
                                  1,5 viikkoa saigonia, saa nähdä kauan ton parantuminen sitten kestää. Toivottavsti pääsee tonne klubin penkkipäiville jo parantuneena :)
                                  Itsellä ei oo ainoakaa nilkkavamma parantunu alle 2 viikossa. Yleensä ottanu sen kolme viikkoa. Aircast (ilmatyynylasta) kyllä helpottaa huomattavasti liikkumista jos vaan sellaisen saat.

                                  Comment


                                    Itsellä ollut Philipsin valoherätin nyt pari vuotta käytössä. Tiedä sitten toimiiko se vai ei, kun en muista enää vertailukohtaa. Vissiin kai. Kyllä senkin kanssa voi nukkua ihan yhtälailla. On vähän turhan hyvät unenlahjat :)

                                    Valon lisäksi siinä saa valita erilaisia ääniä herätykseen. Olen huomannut, että niiden kanssa pitää olla todella tarkkana. Linnun lauluun on ihan kiva herätä, mutta sen lirutuksen kun oppii, niin ei hyvä. Se on oikeasti yllättävän lähellä aitoa mikä tarkoittaa, että kesällä aloin herähdellä ikkunasta kantautuviin oikeisiin linnunlauluihin aivan liian aikaisin. Pääsin moisesta eroon, kun vaihdon herätysäänen toiseen.

                                    Nyt on käytössä sellainen ihme bongiääni. Muuten hyvä, mutta Subtv:n tunnarin blimb,blimb -äänet aiheuttavat aina epämääräisä inhon tunteita kropassa. Ovat liian lähellä herätysääntä.

                                    Comment


                                      Tää valoherätys ei vissiin toimi oikeen, jos toisella puoliskolla on eri aikaan herätys? Näin vois ainakin kuvitella.

                                      Comment


                                        Ei oikein sovi, meidän lamppu ainakin valaisee kirkkaimmillaan koko huoneen. Siinä määrin jopa että yöpöydälle tuo on liian kirkas, minä ainakin herään jo kun eka ledi syttyy. Huoneen vastakkaisen nurkan lipaston päällä on ihan hyvä paikka. Siinä on vissiin 20 tai 30 minuuttia se aika jona koko ajan kirkastuu ja sit vasta jakson lopussa on se todellinen herätysaika linnunlauluineen. Oli siellä jotain nuotion rätinää ja puron solinaa yms. Parhaimmaksi totesin ihan tavallisen radion kun tuossa rds-viritinkin on.

                                        Comment


                                        • Ois saanu nukkua melkee kymppii asti mut ennen seiskaa rupes mutmut juna* liikkuu pitkin kämppää....

                                          *mutmut juna on ku 6 marsua kulkee jonossa ja hokee kovaan ääneen mutmutmut yht´aikaa...

                                          Comment


                                          • Vaimon passatissa kuulunut käynnissä ollessa lonksotus ja rohina. Olin jo varma että ohjaustehostimen pumppu olisi syyllinen, mutta paskanmarjat! Olihan siinä pumpun akselissa jo pikku välys ja vaihto teki sillekin hyvää, mutta silti vituttaa kuin pientä oravaa kun rohina kuulemma jatkuu...

                                            Oman auton startti- ja käynnistymättömyysvikakin vituttaa.

                                            Ja sekin vielä vituttaa kun kaverille kiikutin iskarin tolpat jos viittis hitsailla jousilautasen uudelle paikalle. Kiirehän niillä ei siis oikeasti olekaan, mutta luulin että olis kuukaudessa sen verta aikaa ollu ne laitella, mutta ei...

                                            Comment


                                              Alkuperäinen kirjoittaja hopsis
                                              Ei oikein sovi, meidän lamppu ainakin valaisee kirkkaimmillaan koko huoneen. Siinä määrin jopa että yöpöydälle tuo on liian kirkas, minä ainakin herään jo kun eka ledi syttyy. Huoneen vastakkaisen nurkan lipaston päällä on ihan hyvä paikka. Siinä on vissiin 20 tai 30 minuuttia se aika jona koko ajan kirkastuu ja sit vasta jakson lopussa on se todellinen herätysaika linnunlauluineen. Oli siellä jotain nuotion rätinää ja puron solinaa yms. Parhaimmaksi totesin ihan tavallisen radion kun tuossa rds-viritinkin on.
                                              Itsellä herätysvalo on yöpöydällä ihan vieressä, ja kirkkaus täysillä. Haluaisin sen vieläkin kirkkaammaksi. Emäntä kyllä valittaa valosta, mutta siitä en luovu! :)
                                              Viimeksi muokannut okkim; 30.9.2011, 15:56.

                                              Comment


                                              • Viikon ollu flunssa päällä eikä meinaa sit helpottaa millään, välillä pientä lämpöä ja välillä ei. Iho on niin arka että tekis mieli olla ilman vaatteita, kun hiertäävät inhottavasti. Töissä pitää olla kun on miehistö vajetta muutenkin. Aaargh!!

                                                Comment


                                                • Olen joskus herännyt kädet ristissä rinnanpäällä. Oikeassa kädessä puhelin ja vasemmassa herätyskello. Peitonkin olis saanut vielä päälle. Ja pari tuntia myöhässä töistä...

                                                  Nykyään jos en ole yliväsynyt herään aina pari minuuttia ennen kellon soittoa. Vaikea käsittää miten tuo sisäinen kello toimii niin tarkasti, vaikka lähtö on eri päivinä eri aikaan.

                                                  Rakensin itselleni tuollaisen sarastusvalon 36W loisteputkivalaisimesta, se kyllä auttaa talvisin heräämään ihan oikeasti.

                                                  Comment


                                                    Pari viikkoa sitte omasta (baari-)fillarista varastettiin kalj..ostoskori mikä oli ohjaustangossa sen verran tukevasti kiinni ettei ihan nostamalla irtoa. Tänään sitten huomasin että audista on varastettu venttiilihatut eturenkaista, kun sellaiset hienot alumiiniset olivat. Mitä vielä.. seuraavaksi joku varastaa pyöränpultit? Pyyhkijänsulat? Eikö tollasia parin euron osia voi vaan ostaa kaupasta!?!?! Saatana!

                                                    Comment


                                                    • "Täällä on poliisi. Liikkumatta. Kädet näkyviin. Pidä kädet näkyvissä!"
                                                      "Saatiin ilmoitus, että joku lastaa peräkärryä täällä".
                                                      Minä - "Aijaa, minä olen kyllä tyhjentämässä kuormaa". Poliisi - "Mistäs me tiedetään, olitko tyhjentämässä vai täyttämässä?"
                                                      Minä - "ÖÖÖÖÖÖ? Näyttääkö tuo silppu siltä, että olisin sitä varastamassa, kun tuossa vieressä oli vähän helpompaakin vietävää?" Poliisi - "No, niin no..."

                                                      Ei siinä muuta, mutta kun isän talon ulko-ovi revittiin keskellä yötä auki ja auto varastettiin pihasta, niin poliisi ei tehnyt silloin yöllä mitään. Ja kun tutun auton kylkiä oli potkittu, sekä peili rikottu, niin poliisi ei tehnyt silloinkaan mitään, vaikka kyljessä oli 100% kengänjälki ja tekijöiden olinpaikka oli tiedossa. -Olivat siinä sadan metrin päässä asunnossa. Lisäksi muidenkin autojen kyljissä oli kengänjälkiä.

                                                      Niin jonkun saatanan romukasan perässä sitten tullaan A:na paikalle ja hyvä ettei ole romukuorman tuoja kädet niskan takana seinää vasten niin kauan ennen kuin alkaa kuitteja löytymään, tai muuta todistusaineistoa silpun omistussuhteista. Varsinaisia peltipoliiseita.

                                                      Jos joskus vielä auto varastetaan, niin täytyy sanoa ilmoitusta tehdessä, että auto on lähes romurautaa, niin josko sitä sitten suhtauduttaisiin asiaan vakavammin.

                                                      Comment


                                                      • Aamu herätys numero 2 tänään. No mutmut juna taas asialla ja nyt oli kiva huomata että mun aamutakki on siis välietappi mutmut junalle ja se on siis se vessa etappi prkele.....Taidan painuu vielä takas nukkuu...

                                                        Comment


                                                        • Miltähän se marsupaisti mahtaisi maistua :D
                                                          Piti grillata tänään, mutta tuulee niin ettei pihalla pysy edes pystyssä niin olkoon. Kompensoidaan ottamalla vähän enemmän "marinadia".

                                                          Comment


                                                          • Ai tsaij jai, ei saa hyppiä niistä kaimuleista!

                                                            Mutta tämän aamun vaimon herääminen meni nappiin, riitti kun kysyin että nousetko nyt vai heti, nii johan se loikkas tolpilleen!
                                                            Ei tarvinnu ees alkaa uhkaileen vesipullolla :D

                                                            Comment


                                                            • Philips:ssä saa kirkautta säädettyä. Mulla säädettynä ykköselle, muuten aivan liian kirkas kun aloittaa ton valaistumisen tosiaan 30 min ennen herätystä..

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X