Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Matti,

    Todellakin tiedän tunteen. Vitutti suunnattomasti kattoa kun 9:36 alko trokareiden ilmotuksia tulla huutonettiin. Jos ajatukset vois tappaa, koska eihän tuota viel kauaa oltukaan odotettu nähtäväks..
    Noh, lippujen saannin kunniaksi suunniteltu saunailta pätee vieläkin, nyt tosin lippu puolitankoon ja kossu pakkaseen.

    Comment


      Seagaten joulukuussa ostettu kovalevy sanoi sopparin irti eikä enää suostu tunnistumaan edes biossissa. Käynnistyy kyllä, mutta ei tunnistu.

      Nopea googletus kertoi, että juuri noissa 7200.11 sarjalaisissa on firmwaressa joku rasittava bugi, jonka takia saattaa mennä ihan yllättäen johonki lukitusmodeen. Joku käynnistysarvo kun menee yli jonkun lukeman, kaatuu koko firmware.

      Näyttäisi kuitenkin keskustelufoorumeiden mukaan Seagate myöntäneen tuon ongelman ja yhteyttä ottamalla saa takuuseen kovon korjauksen ja tietojen palautuksen. Kuriiri hakee kovon ja tuo takaisin ajan n jälkeen korjattuna, kun on yhteydessä sinne sun tänne maapallon toiselle puolelle tekniseen tukeen.

      Pakko se on ottaa Seagateen jenkkilään yhteyttä ja pyytää hoitamaan tuon takuujutun. Menee muuten aivan liikaa valokuvia yms. hukkaan, joita ei ole parin viimekuukauden ajalta missään varmuuskopioituna. Perkele!

      Ja ostin tuon kovon jouluna juuri siksi, että vanha kovo alkoi käydä hitaaksi, joten otin varman päälle ja ostin uuden. Vanha kovo toimii yhä, uusi on paskana. Että näin...

      Täytyy virittää vissiin seuraavaksi varmuuskovo rinnalle kopioimaan, mitä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.

      Comment


      • Ostin pääsylipun huutonetistä ja kaveri Oulusta laittoi kirjattuna kirjeenä 16.9 tulemaan Helsinkiin.
        22.09 edelleen "lajittelussa" ja posti myönsi hukanneensa sen... toivotaan että pompsahtaa esiin äkkiä.

        Comment


        • Itselläni on data erillisellä d-levyllä, josta bacupilla 1:1 kopio ulkoiselle kiintolevylle, lisäksi tärkeimmistä tiedostoista talletetaan varmuuskopio tuonne.

          Comment


          • Paitsi että B6 / B7:ssä ei tarvitse edes ylätukivarsia irrottaa ulkopäästään jousen vaihtoa varten :) Itse olen aina suosiolla irrottanut yläpään kiinnityskolmion rungosta ja sen jälkeen tukivarret yläpäistään. On meinaan hieman helpompaa noin, koska juuri tuo yhdyspultti on uusissakin autoissa lähes aina hirttänyt todella tiukkaan!

            Comment


            • Vi*un eturistiside-/kierukkaleikkaus, särkee jalkaa niin paljon ettei saa edes nukuttua! Lämpöäkin pukkaa. Helvetin perkele!

              Comment


                Kato, jätkällä taitaa pukata tulehdusta. Jos ei vielä ole antibioottikuuria päällä, saattaisin itse hiihtää lääkäriin.

                Comment


                  Sain viimein laitettua taas 200:sen mittaristot ja vilkkureleet kasaan. Venähti sekin homma taas useampaan viikon pihalla seisomiseen.

                  Muuten hyvä, mutta pätkii niin perkeleesti ahdoilla. Jos aloitti kevyesti saattoi vetää ok. Jotain sähkövikaa varmaan. Syksyn kosteus oli liikaa ilman ajoa pariin viikkoon.

                  En pidä Kelju-K-Kojootista taas en yhtään... Taas on lähempänä laittaa kylkeen vähän enemmän sähköä vessanpytyn sijaan...

                  Comment


                    Kostea keli, olisko virranjakajassa? :)

                    Comment


                    • Alkaa kans ittee ottaa toi ABK päähän, vaikka kauaa ei olla tuttavia oltu.

                      Bensatankin meinasin tyhjentää mutta hetken mietittyäni tulin siihen tuokseen, että ei se taida ilman tankin irroitusta ihan simppeli juttu olla.

                      Tyydyin sitten vaihtamaan bensansuodattimen. Huomenna ABK varmaan kiittää nykimällä tai sit ei lähde taas käymään...

                      Comment


                        Perkeleen jarrujen laahaus, millon mikäki pyörä.. saatana!

                        Comment


                          Seagaten techsupport oli nopeaa. Seuraavana päivän yhteydenotosta oli kuriiri hakemassa ovelta kovalevyä takuuhuoltoon. Sitä seuraavana päivänä kovalevy oli perillä ja tänään tuli sitten analyysi mailiin. Soittivatkin vissiin, mutta en ollut silloin puhelimen äärellä ja oli niin hämärä suunta, että en todellakaan soittanut takaisin.

                          Mutta, mutta... Analyysi on, että ei ole firmware paskana vaan ihan puhtaasti kovo paskana. "Logical damage caused primary by bad blocks and also some surface damage." Maksaisi 850e.

                          Ei perkele. Sinne meni valokuvat ja muut. Ei sentään tonnia viitsi laittaa.

                          En osta Seagatea enää ikinä. Westernin ja 15 kpl varmuuskopioasemia verkkoon. Kun ei varmuuskopio riittävän usein, niin itesähän tästä voi toisaalta vaan syyttää.

                          Comment


                            Western Digitalin kovot tällä hetkellä ehkä laadukkaimpia. Ulkoiset on varsinkin vähän tyyriimpiä, mutta kannattaa satsata.

                            Western Digital Elements-ulkoiset ovat kyllä ihan susia, tosin niistäkin paukkuu vaan virtalähteet. Itse tavara ei häviä onneksi minnekkään.

                            Comment


                              Pistin tuonne mailia, että miten takuun kanssa nyt sitten jatketaan. TechSupportista kysyin tätä juttua alunperin ja itse sanoivat, että lähettää tuonne takuukorjaukseen, kun kaikki oireet viittasivat firmwarebugiin. Muuta ei ollut syytä edes epäillä. Datarecovery korvataan, jos kyse on firmwarebugista.

                              Nyt kun ei sitten ollut, ei datarecoveryä tietysti korvata, joten en sitä halua myöskään siis tehdä. Takuuhan on toki yhä voimassa, joten laillisestihan minulle kuuluu uusi korvaava tuote, kun vanhaa ei voitu korvata. Ainoa vaan, että jos joudun maksamaan postit niin lopputulos ei rahallisesti kannata. Uuden aseman hinta hukkuu posteihin helposti.

                              Täytyy nyt katsoa mitä vastaavat. Jos paluupostit menee minun piikkiin, saavat jättää aseman lähettämättä ja tuhota sen, kuten tuo datarecovery firman yksi vaihtoehto oli.

                              Aika outoa tosin, että logical damage estää kokonaan levyä tunnistumatta BIOSissa. Ei tunnistu edes alustavasti. Tosin, en näistä tiedä sen enempää. Voivat toki kertoa mitä lystäävät ja pakko uskoa :)

                              Comment


                              • Jos paluupostit menee minun piikkiin, saavat jättää aseman lähettämättä
                                Yleisen käytännön mukaan takuuasioissa asiakas maksaa toimituksen valmistajalle, valmistaja vastaa kustannuksista asiakkaan suuntaan mikäli takuukäsittely on ollut aiheellinen.
                                Western Digitalin kovot tällä hetkellä ehkä laadukkaimpia
                                Mallit vaihtuvat tiuhaan ja tavaraa valmistetaan eri olosuhteissa/tehtaissa, WD:ltä on tullut uusia tuotesarjoja joista itselläkin on hyviä kokemuksia kymmenistä eri koneista. Samsung teki pitkään luotettavia malleja, tosin kaikkien kiintolevyjen laatu on parantunut huomattavasti ja ilman ulkoisia syitä levyrikkoja on hyvin harvoin.

                                Seagatea olen vältellyt koska osa mallisarjoista tehdään ilmeisesti entisillä Maxtorin tehtailla, Maxtor on surullisen kuuluisa valmistaja jonka Seagate osti jokunen vuosi sitten.

                                Hauska yksityiskohta jonka huomaavat ne jotka ovat paljon erilaisten koneiden kanssa tekemisissä, kaikissa kovoissa on erilainen soundi vähän niinkuin autoissa. Tosin monelta jää tuo ääni kuulematta kun on liian äänekäs kone. Varsinkin vanhemmissa jo poistumassa olevissa koneissa erottaa toisistaan Maxtorin, Barracudan tai Caviarin raksuttelun heti kun laittaa käyntiin.

                                Comment


                                  Mut onhan Barracudassa tai jossain Raptorissa kierroksiakin toistakymmentä tuhatta, pitäähän se väkisin ääntä.

                                  Onneksi kovotila on sen verran ilmaista nykyään että voi surutta pistää vaikka peiliraidin ihan kotikoneeseen.

                                  Comment


                                  • Mut onhan Barracudassa tai jossain Raptorissa kierroksiakin toistakymmentä tuhatta, pitäähän se väkisin ääntä
                                    Nyt aletaan jo paukutella niin pahasti ulos aiheesta että vain lyhyt kommentti. Soundeilla tarkoitin lähinnä hakuääntä. WD Raptor ja uudempi Velociraptor kiertävät 10000rpm kun normaalisti 7200 ja kannettavien 5400rpm. Raptorit tuottavat enemmän lämpöä ja ovat hieman äänekkäämpiä, ongelmaksi on meillä ilmaantunut Velociraptoreissa korkea 15kHz taajuus jota joutuu vaimentamaan lisäkoteloinnilla.

                                    Uusimmassa kiintolevyteknologiassa levyn nopeus vaihtelee tarpeen mukaan 5400-7200rpm välillä. Jos hakee luotettavuutta olemme käyttäneet SATA levyjen ns. RAID malleja joiden MTBF on peruslevyjä parempi.

                                    Comment


                                    • Meinas tulla skoda aamulla kylkeen.
                                      Rupes ryhmittymään väärin mutkaan jälkeen ala-tiksin shellin ja mäkin välissä.
                                      Viimeksi muokannut Mani; 27.9.2009, 10:53.

                                      Comment


                                      • Nyt on viikon verran opeteltu elämään poikamiehenä. Ja meinaa v%%¤#%taa ankarasti!

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja trench Näytä viesti
                                          Nyt on viikon verran opeteltu elämään poikamiehenä. Ja meinaa v%%¤#%taa ankarasti!
                                          Kyllä se siitä, toisen viikon jälkeen helpottaa jo..

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
                                            Aika outoa tosin, että logical damage estää kokonaan levyä tunnistumatta BIOSissa. Ei tunnistu edes alustavasti. Tosin, en näistä tiedä sen enempää. Voivat toki kertoa mitä lystäävät ja pakko uskoa :)
                                            Noita voi yrittää palautella softalla, vaikka levyn tunnistuksessa on ongelmia. R-Studio yksi parhaista. Vaikea tästä tottakai sanoa levyn vaurioista, että pääseekö tuollakaan softalla alkuun. Se mitä myös joskus käytetään korjauksena, vaihdetaan piirit kovalevyltä. Esim. toisesta kovalevystä mikä toimii luovuttajana, jos ongelma on tässä.

                                            Comment


                                              Otin nyt sitten sen vanhan kovon takaisin. 30e menee posteihin. Uuden olisi kyllä voineet lähettää takuukäytäntönä ilmaiseksi ja vanha luonnollisesti mennyt tuhottavaksi.

                                              Jos vaikka joskus jotain keksisi, millä saisi kaapattua jotain vielä ulos :)

                                              Comment


                                              • Ei kannata hävittää vanhaa, tällä kehitysvauhdilla on kohta jokamiehen laitteita johon rungosta purettu lätty lyödään ja kopioi siitä kaikki tiedot talteen. Nyt voivat vielä laskuttaa hyvin kun laitteita on harvassa, tosin onhan niitä vikojakin erilaisia.

                                                Comment


                                                  Pari vuotta kun se hyllyssä seisoo pölyttymässä, niin kukaan ei edes enää muista kaipailla niiden kadonneiden tiedostojen perään :)

                                                  Comment


                                                  • Laitoin eilen illalla tietokoneen yöksi kiinni ja ihan muutenvaan ajattelin ottaa virtakaapelin irti virtalähteestä. Aamulla piuhat kiinni ja käyntiin, mitään ei tapahdu, paitsi että emolevyn virtaledi vilkkuu... Jätin virtalähteen sikseen ja lähdin töihin.
                                                    Olin vaihtamassa työvaatteita, kun audimiehelle(pojalle) tyypillinen kosketusnäyttöpuhelin unohtui lököhousujen taskuun ja jotenkin sopivasti astuin taskussa olevan puhelimen päälle. Näyttö halkisärkimäsäks.
                                                    Pääsin kotiin neljältä ja aloin tutkia tietokonetta, otin virtalähteen irti ja kokeilin toisessa koneessa -> virtaledi vilkkuu. Kuitin ja virtalähteen kanssa paikalliseen atk-putiikkiin kysymään onko takuuta jäljellä. Vastaus: 2 vuotta takuuta ostosta, takuu umpeutunut. Ostettu 19.9.2007, hajonnut 29.9.2009.

                                                    Noh uusi virtalähde tulossa ja puhelin kai menee vakuutukseen. :D
                                                    Viimeksi muokannut LarPPaa; 29.9.2009, 17:50. Perustelu: kirjoitusvirheitä

                                                    Comment


                                                      Nyt on viikon verran opeteltu elämään poikamiehenä. Ja meinaa v%%¤#%taa ankarasti!
                                                      Onneksi vitutukseen ei voi kuolla. Kyllä se siitä taas lähtee.

                                                      Comment


                                                        No tiedä häntä ...

                                                        http://www.riemurasia.net/jylppy/alb...15444/lare.jpg

                                                        Comment


                                                          Älä koskaan tarkasta jokeria, jos et sitä ole maksanut. Sääntö numero yksi! Ja sääntö numero kaksi on, että älä pelaa vakioluvuilla, sillä niitä ei sitten voi koskaan eikä ikinä vaihtaa toisiin, ettei käy kuin Larelle :)

                                                          Comment


                                                          • Huoh!
                                                            Harmi kun mulla on niin usein tänne asiaa. Tai no harmi ja harmi, joka kerta kyllä ollut positiiviset seuraukset lopulta. Mutta tänään kävi silleen että parkkeerasin autoni alamäkeen tien suuntaisesti. Kas kummaa taakseni pysäköinyt noheva kuski unohti vetästä käsijarrun lähtiessään. Hänen auto sitten liukui vasten mun autoni perää. Naarmujahan siitä + putki painui pikkasen sisään. Lopputulema on nyt se että arvio maalauksesta n. 300€ + pakoputki pikkasen vääntyi mistä 1300€ kun sitä ei korjata.

                                                            Comment


                                                              Olitko TT:llä liikenteessä? Kyl vituttais itteäkin.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X