Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Olen ollut etätöissä mökillä. Näillä nurkilla on aika vähän kauppoja, jotka noita myyvät. Se on sitten ihan sama vaiva edessä riippumatta siitä tilaako noita Kiinasta vai Suomesta. Jos suomalainen kauppias lähettää rikkinäisen, niin sen palauttamisesta tulee vielä ylimääräistä vaivaa. Kiinalaisille ei yleensä tarvitse palautella mitään.

    Comment


      Pitäiskö huolestua: äsken kun olin pihalla kävelemässä autolta sisään työpäivän jälkeen alkoi järven suunnalta kuulumaan kunnon jytinää, tuli 2 kpl helikopteria matalalla suoran kämpän yli- ilman mitään valoja, niiden perässä sitten kolmas jolla kulkuvalot päällä. Ne kaks ekaa oli mielestäni erityisen kovaäänisiä. Isoisä olisi varmaan jo ollut asekaapin kimpussa, minä nyt vielä odottelene alkaako stadin suunnassa paukkumaan :-)

      Comment


        Aika ajoin pientä autokuumetta pukkailee ja minä joskus 2022 itselleni vähän lupailin sellaista kolmivuotissuunnitelmaa, että katsellaan sitten vuonna 2025 niitä ensimmäisiä 2021-mallisia Ronsuja, mitä tänne on tuotu.
        Nyt näyttää kovasti siltä, että siitä on tulossa viisivuotissuunnitelma, erehdyin nimittäin viime viikonloppuna tylsyyden hetkillä keskellä yötä katsomaan hintoja, niin vielä ovat ryökäleet yli sadassa tonnissa...

        Comment


        • Eikös jenkeissä ole suosittua ostaa omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden aivan liian kalliita autoja jopa 8 vuoden maksuajalla?
          Kyllähän tänne tarvitaan jonkunlaista projektikertomusta uudemmista RS-häristimistäkin.

          Comment


            Mä olen ehkä karvan verran liikaa tarkan markan mies, että lähtisin nykyisellä korkotasolla ostamaan velaksi autoa. Antaa rahan tehdä rahaa tassa nyt vähän aikaa, kyllä mä varmaan jaksan odotella. Toki se hommahan tässä on, että mitä pidempään nykyistä pitää, sitä vähemmän sillä saa myydessä, tuolla nykyiselläkin saisi varmaan melkein omat pois, jos nyt myisi. Hieman on poltellut päivittää tuota norsunkorvaakin siihen uuteen luiskaperäiseen SQ5-malliin, kävin yhden pakasta vedetyn koeistumassa tuossa keväällä ja se kyllä tuntui "ihan kivalta" ja soppelin kokoiselta... Vaikeita valintoja, mutta jollain aikataululla tulee taas jokin sellainen yli kylien peli, ettei kovin montaa projektiosastolla ole.

            Comment


              Naula renkaassa. Prkl!

              Comment


                Ennemmin paikkaisin renkaan kuin vaihtaisin ABS-anturin impulssikehän taakse. Varmaan se 22,3 vuotta vanha anturikin pitää porailla pois. Potilaana C5 quattro.

                Comment


                • Eräällä toisella foorumilla jätetty myynti-ilmoitus kiinnostavasta tavarasta 15.10. ja yhteydenotot privaan. Myyjä ei kuitenkaan ole sen jälkeen käynyt ollenkaan ko. sivustolla edes katsomassa olisiko joku laittanut sitä privaviestiä...
                  Vähän kyllä ihmetyttää, että haluaako se edes mitään myydä. Ymmärrän että saattaa olla lomalla tms, mutta miksi laittaa myyntiin, jos ei viitsi edes välillä käydä tarkistamassa onko niitä potentiaalisia ostajia...

                  Comment


                    Ensilumi yllätti taas. Pitäisi aina syksyllä muistaa ohjelmoida comfort function talvimoodiin, ettei kävisi näin, kun kyykkii kotona avaimet taskussa.

                    Melkein alkoi otaa päähän, mutta periksi ei anneta, vaikka lunta tuleekin tupaan.
                    Click image for larger version  Name:	3110202310084.jpg Views:	0 Size:	167,5 Kt ID:	1963403 Click image for larger version  Name:	3110202310085.jpg Views:	0 Size:	103,7 Kt ID:	1963404 Click image for larger version  Name:	3110202310086.jpg Views:	0 Size:	154,0 Kt ID:	1963405

                    Ensiapuna lumien imurointi ja ovet sai aika hyvin puhallettua paineilmalla kuiviksi. Sitten perslämmittimet täysille ja lämppäristä puhallus sekä lämpö maksimiin. Tunnin ajelun jälkeen vein talliin kuivumaan.
                    Viimeksi muokannut pta; 31.10.2023, 23:01.

                    Comment


                      Huh huh, tuo on kyllä varmasti ollut "kiva" yllätys :)

                      Comment


                        Tuommoiset toiminnot itse laittanut heti auton oston jälkeen MMI:stä pois päältä.

                        Comment


                        • Nyt paljastui miksei uusiakaan renkaita saanut oireettomiksi, 4/4 vanteesta kieroja!

                          Comment


                            Ottaa päähän ja ei ota päähän. Joutu profiilin allekirjotuksen ajoneuvotietokenttää muokkaan. Tänään sovittu vakuutusyhtiön kanssa että lunastukseen lähtee Cayenne. Sain tonnin tarkkuudella sen mitä siitä olis hyvänä päivänä saanu vapailla markkinoilla myydessä. Eihän sitä romuihin rakastua kannata mutta oli se vaan niin helvetin hauska leikkikalu kaikin puolin. Toisaalta nyt on sitten positiivinen ongelma kun rahat polttelee tilillä että mitä sitten tilalle.

                            Comment


                            • Joo-o, pienestä menee paalit autoon nykyään, mutta ei voi mitään.

                              Comment


                                TT hukkaa virtaa johonkin, tai sitten ~kk vanha akku on kuollut ja purkaa itsensä tyhjäksi vuorokauden seisonnassa.

                                Comment


                                  Ajatuksena vaihtaa takaluukun kaasujouset – eipä tullut vaihdettua, vaan takaikkuna säpäleiksi.. Tyhmästä päästä kärsii koko kosla.

                                  Comment


                                    Äläpä muuta sano. Ostin takaluukkuun Spareton halvimmat eli parhaimmat kaasujouset, joissa ei tietenkään ollut päätyvaimennusta. Luukku piti aina saattaa ylös, koska muuten se olisi ampunut niin lujaa ylös, että auto heilahti. Kerran sitten pääsi lipeämään ote luukusta ja se ponkaisi holtittomasti ylös sillä seurauksella, että toinen kaasujousi irtosi kuulasta ja luukku rymähti vauhdilla alas - ja se irronnut kaasujousi jäi luukun ja takapilarin väliin. Ja takalasi murusiksi tietenkin. Lasi oli kolmisensataa, uudet alkuperäiset kaasujouset 150 euroa siihen päälle. Että aika tyyriiksi tuli ne Spareton parin kympin kaasujouset.
                                    Viimeksi muokannut Killeri; 19.11.2023, 11:05. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                    Comment


                                      Volvo V50 (peraatteessa Ford Focus, kaikissa osissa lukee FoMoCo) ilmastoinnin läppien askelmoottorien vaihto. Otattaa pyyhkijänvarret ja koko vivuston irti, rattiakseli irti, etuovet ruuvattava ja nostettava saranoiltaan että saa kojelaudan rungon pitkät päätypultit pihalle jne jne... Moottorinvaihtokin olisi ollut nopeampi homma.

                                      Comment


                                        Nyt meikäläinen on tullut virallisesti vanhaksi ja pudonnut kehityksen kelkasta: Tulin eilen käymään kotipuolessa ja päädyin tekemään kioskilla euroarvontapelin.
                                        Tokihan sellaisen uhkapelin pelaamiseen on täytynyt tunnistautua, mutta eihän kaikkia muovikortteja jaksa mukanaan raahata. - Onneksi tunnistautumisen voi suorittaa vaikka ajokortilla. Arvontapeli tuli siis onnistuneesti hankittua.

                                        Arvonrapelin maksoin käteisellä, joten setelirahasta jäi kouraan pari kolikkoa, jotka ajattelin uhrata kansanterveydelle.
                                        Jahans, automaatti vaatii tunnistautumisen. No problem? - Ajokortillahan se hoituu?
                                        Mutta minnekäs ajokortti laitetaan tunnistautumisen suorittamiseksi?
                                        Pankkikortinlukijaan? - Ei kai sentään, mutta tuossa oikeassa sivussahan on samanlainen viivakoodinlukija, kuin lentokentän Check in -automaatissa… Kortti sisään, surrurur… Kolikot automaattiin, mutta automaatti ei hyväksy kolikoita… Tunnistautuminen puuttuu.

                                        Hetken päässä raksuttaa, kunnes epäusko vaihtuu epäilyksen kautta tuskaiseen todellisuuden tajuamiseen: Stana kele ttu! - Olen tunkenut ajokorttini peliautomaatin setelinsyöttöön… Siellä lepää, sanoisi Antero Mertaranta.

                                        Soitto palvelunumeroon, jonka ystävällinen asiakaspalvelija boottasi automaatin etänä. - Vaan siellä se ajokortti on syvällä setelisiepparin syövereissä, ja pysyy…

                                        Anteeksipyyntö huoltomiehelle, joka joutuu tämän munauksen vuoksi automaatin purkamaan.
                                        Itse tässä mietin, tuleeko helpommaksi tilata ajokortin kaksoiskappale, vai odottaa josko kortti joskus toimitetaan Etelä-Suomeen poliisilaitokselle noudettavaksi.

                                        Että hävettää.

                                        Comment


                                          Hahaa, hauska juttu ja ihan ymmärrettävää sun toiminta. Varmasti näitä kaikenlaisia sattuu, mutta huonolla omatunnolla varustetut immeiset ei näitä vaan tunnusta tai varsinkaan kirjoita siitä minnekään :)

                                          Eli sulla on hyvä omatunto!

                                          *ei omatunto vaan itsetunto

                                          Comment


                                            Karilla on selvästi uhkapeliongelmia.

                                            Comment


                                              Parin erilaisen lumilinko kokeilun jälkeen ajattelin, että nyt loppuu edullisten kanssa kikkailu ja ostan kunnollisen. Päädyin Stigan ST 966 malliin, jossa löytyy sähköisiä kääntöjä ja ohjaus ja vaikka mitä.

                                              Nyt kun sitä ekan kerran pääsi käyttämään tuossa syheröisellä pihalla, niin tuli todettua, että ohjaus on vaivan mahdotonta. Lukko ei vapaudu, jos on vetoa vapautettavalla pyörällä. Joskun vapautuu joskus ei, ennalta sitä et voi tietää. Todella hieno linko, jos ei tarvii koskaan kääntyä. Sinne meni kolme tonnia ja ei kun seuraavaa etsimään. Pää meinaa räjähtää prkl.

                                              e: Ohjauksen vaijerit oli liian löysällä. Ne pitää olla riittävän tiukalla, jotta veto vapautuu kunnolla. Olivat siis jo tehtaalta liian löysällä. Kiristin niitä itse jo aikaisemmin, mutta en tarpeeksi. Vaijereissa on jousi, joka estää liiallisen kireyden, mutta samalla ne vaatii riittävän kireyden, jotta saadaan riittävä voima vedon vapauttamiseksi. Tästä oli oikein huoltotiedote, mutta tämä oli sarjanumeroltaan muutaman uudempi, joten sitä ei ollut tehty, vaikka ongelma olikin olemassa.
                                              Viimeksi muokannut nomoreford; 3.12.2023, 08:07.

                                              Comment


                                                First world problems. Toissapäivänä jäi auton lumiharja auton katolle liikkeelle lähtiessäni. No se katosi tietenkin. Ja nyt nuo perinteiset puuvartiset (jonka varren päässä kolmionmallinen jääraappa) lumiharjat ovat, kuin yksisarvisia. Ei meinaa löytyä mistään ja muovista rimpulaa en huoli. Lisäksi tuon kolmioraapan saa kivasti viilalla tms. hiontavälineellä teroitettua, kun se tylsyy käytössä. Pitkällisen etsimisen jälkeen Konalan Fixus pelasti tilanteen. Ostin sieltä samantien kaksi niin on ainakin varaharja. Oletettavasti ei ole viimeinen kerta, kun vastaava tilanne sattuu.

                                                Tänään etsiskelin lumisateen vuoksi quattrolapiota. Siis sellainen alumiinilapio joka sopii kivasti Audin takakonttiin ja jonka avulla mukava kaivella autoa penkasta tms. pahasta paikasta. Ei vaan löydy mistään ja olen ihan satavarma, että se oli hiljattain parvekkeella. Esine on vielä kohtuu iso niin ei se mihinkään pöytälaatikkoon voi hukkua. Ärsyttävää, kun tavaroita katoaa.

                                                Kolmas harmituksen aihe. Eilen hajosi kahvinkeitin. No onneksi siinä vielä 2kk takuuta jäljellä. Mutta on tässäkin oma riesa roudata se liikkeeseen josta sen ostin ja tehdä takuurekkula sekä ennen kaikkea se, että kahveen keittely ilman keitintä on oma hommansa.

                                                Toivottavasti viikonloppu sujuu mukavammissa merkeissä ja lapio löytyy sieltä salaisesta paikasta.

                                                Comment


                                                  Lapio-ongelmaan löytyy ehkä ratkaisu laskettelupuolen lumivyöryvälineistä. Löytyy kaikenlaista ihan toimivaa pikkulapioo, jotka mahtuu osina vaikka varapyörän koteloon. Mitä keittimeen tulee, niin tuossahan on mahdollisuus pannukahveen keittelyyn :) Rouvan kans katseliin vuosia Virkkalan pehtoori-pannua hyllyssä ja aateltiin, että mitähän hittoa tuollakin tehdään... Sit yks viikonloppu keksittiin keittää pannukahveet ja hitto siitähän synty tapa kiireettömiin viikonloppuaamuihin ;)

                                                  Comment


                                                    Pannukahveita olen keitellyt sen parikymmentä vuotta. Tuttu juttu sinällään. Löytyy pannukin kotoa. Mutta, kun ei ole sitä pannujauhatuskahvia kotona ja suodatinjauhatuksesta tulee vähän liikaa pikku partikkeleita kahvikupposeen, Jotenkin se kahvi pitäisi saada suodatettua. Yksi vaihtoehto toki on se, että laskee kihuvaa vettä rikkinäisen keittimen suodatinosioon ja antaa sen sieltä tippua keittimen pannuun jne. Mutta nyt tilanne jo ohi. Takuuna ei tietty saanut enää samanlaista keitintä, kun valmmistus jo loppunut mutta sen sijaan sain rahanpalautuksena laitteen ostohinnan. Uusi keitin jo hankittu.

                                                    Comment


                                                      Aiempaa kvanden tarinaa naureskelin hyväntahtoisesti. Ilmeisesti karma osui omaan nilkkaan. Alkoi tuossa noin kaksi viikkoa sitten tulemaan sähköpostiin erikoisia ilmoituksia. Microsoft ilmoitti että oli yritetty epäilyttävistä paikoista kirjautua minun sähköpostiin, seuraavaksi tinderiltä tuli mailia että "tällä sähköpostiosoitteella on yritetty kirjautua mutta tällä mailiosoitteella ei löydy käyttäjätiliä". No en oo tinneriä ikänään käyttänyt niin ihan legitti viesti sinänsä mutta jossain joku botti on sinne kuitenkin pyrkinyt. Siitä samana päivänä tuli Steamista ilmoitus että käyttäjätilin sähköpostiosoite on vaihdettu.

                                                      Pienen ajan sisällä niin monesta paikkaa tuollaista että aika selvä homma. Jostain netin paskasti suojatusta kannusta vuotanut sähköpostiosoite ja salasana. Ja koska olen tällainen boomer jolla joka paikkaan sama salasana since 2001 niin sitä komboa sitten botit rummuttanut joka paikkaan. Ei muuta kun välittömästi verkkopankeista luottokorttien verkkomaksurajat nollaan euroon kun en yhtään muistanut minne joka paikkaan olen luottokortteja lisännyt (esim. se Steam). Sitten vaihtamaan joka paikkaan salasanat. Suurin yksittäinen työmaa oli Steamin asiakastilin palauttaminen jossa meni muutama päivä ja kymmenkunta viestiä Steamin supportin kanssa.

                                                      Oli pikkasen stressaavaa aikaa kun ei voi mitenkään muistaa mihin joka paikkaan on samat kirjautumistunnukset ja mihin niistä on laittanut esmes korttitiedot niin että voi vaan kliksutella tilauksia ilman mitään lisävarmistuksia tai MFA:ta. Ihan oma vika kun kahta tai kolmea salasanaa käyttänyt joka paikkaan, nyt on likimain kaikkialle vaihdettu ja niin että joka paikkaan on eri salasana. Tähän mennessä ei oo tiedossa että olisi aiheutunut mitään taloudellista vahinkoa mutta kylläpä kiristi pari päivää pinnaa aika raskaasti. Älkää olko kuten minä. Vaihtakaa niitä salasanoja älkääkä käyttäkö samaa salasanaa moneen eri paikkaan. Ei auta että se salasana on riittävän monimutkainen ja pitkä jota ei bruteforcella saa haksattua jos palvelin jossain vuotaa sen pihalle ja sama salasana on käytössä joka paikkaan muuallekin.

                                                      Comment


                                                        Kaksivaiheinen tunnistautuminen, niin tekee elämästä vielä helpompaa.

                                                        Comment


                                                          Joo, onhan niitä kaikkia keinoja. Vaan ei ne auta jos user error eikä käytä niitä.

                                                          Comment


                                                            Joku nutipääpelle on taas tehnyt kourallisen käyttäjätilejä erinäisille seksitreffisaiteille minun sähköpostiosoitteellani. Jos tietäisin kuka, niin vääntäisin siltä nenän poskelle. Aika noloa, jos joku sattumalta näkee vaikkapa kotona. Voi mennä elämä selittelyksi... "En se minä ollut!" On kyllä kumma, ettei kaikki muista edes omaa osoitetta. Voiko tuosta edes syyttää oikeudessa? Sama ongelma on jatkunut jo toistakymmentä vuotta, joten meinaa usko loppua.

                                                            Edit: Enkä ole siis itse mokannut tässä mitenkään. Ongelmana se, että Suomessa on useita saman nimisiä henkilöitä.

                                                            Comment


                                                              Eipä tuossa taida mitään olla tehtävissä, ei mene identiteettivarkaudestakaan vielä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X