Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Offtopic: Pitäskö perustaa oma posti-topikki..

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
      Turhan paljon tässä keskustelussa nyt takerruttu palvelun hintaan. On muitakin mittareita mitata palvelua kuin ostohinta.

      Minä voisin hyvin kuvitella maksavani postin palveluista vaikka sen 5% enemmän jos sillä saisi ko. palveluiden toimitusvarmuuden ja saatavuuden säilytettyä. Nykyään tuntuu että halvempi hinta edellä mennään kaiken muun kustannuksella. Siitä rutisen ja raskaasti että hinnat nousevat ja samaan aikaan laatu heikkenee. Laadun heikkenemiseksi lasken mm. nämä iänikuiset jatkuvat työtaistelut, siihen en ota kantaa onko vika postin johtoportaassa, väliportaassa vai duunariportaassa.

      Noita erinäisiä tähän asti maksettuja lisiä kun katselin niin aika paljon siellä on kaikkea bonushyvää eikä kukaan tietenkään saatutetuista eduista halua tinkiä, sen ymmärrän kyllä. Se vaan että aivan jokaisella muullakin sektorilla kaikki lisät on vähiinpäin kuopattu.
      Tälläinen perus postinjakaja saa täällä landella "bonushyvää" ainoastaan, jos halussa useampi eri postilenkki (mahdollisuus tehdä esim poissaolevan töitä), ikälisät (kun tarpeeksi vuosia talossa), ja jo poistettu läpäisystä maksettava porkkana (mitä enemmän tavaraa läpi, sen parempi tulospalkkio). Ei mielestäni mitää kauheita "bonareita". En sitten tiedä mitä kaupungeissa, väliportaassa tai johdossa.

      Comment


      • Postia tullut tällä viikolla kahdesti, tiistaina ja tänään. Tiistaina tuli ma-ti postit, tänään valikoiden ke ja to. Esim keskiviikon Kauppalehti ei tullut, eilinen tuli. Mitään tämän päivän posteja ei tullut. Kiva sitten ens viikolla lukea tämän viikon lehtiä. Aku Ankka sentään tuli :)

        Comment


          Sen kummemmin asiaan perehtymättä menen median tarjoamilla tiedoilla. Katse tarttui esim. "trukkilisään" joka oli yli 100€. Siis trukkia ajavalle työntekijälle maksetaan erikseen huntti siitä että hän ajaa trukkia. Miksi näin? Millä perusteella näin on ollut tähän asti ja miksi näin pitäisi olla tulevaisuudessa?

          Ei olla kaukana siitä että tulisi mieleen eräskin Kreikka ja metsureille maksettavat ulkotyön lisät tai konttorityöntekijöiden bonukset jos osaavat käyttää kopio- tai tietokonetta.

          Osittainen lainaus Hesarin pääkirjoituksesta viime viikolta:

          Postin työehtosopimuksesta syntyi lihavina vuosina erittäin kankea ja mitä kummallisimmilla lisillä ryyditetty. Esimerkiksi työvuorot rakennetaan tavalla, joka tekee niiden muuttamisen hankalaksi työvoimatarpeiden muuttuessa. Asiakkaan kanssa yhteistyötä tekeville maksetaan asiakasvastuulisää ja trukkia käyttävälle trukkilisää. Irtisanottavien suojana ovat kertakorvaukset, jotka ovat selvästi suomalaista käytäntöä suurempia.
          Kuten sanottu, menen niillä tiedoilla mitä mediasta saan eikä tosielämässä välttämättä ole lainkaan saman näköisiä asiat. Jostain tämän nykyisen räpistelyn kuitenkin on johduttava.

          Comment


          • Pistetään väliin kehu, eilen tilasin kumit ja tänään posti pisti viestiä, mihin aikaan toimitus sopii. Vastasin tekstariin "A" ja kumit tuli 10-12 välisenä aikana sovitusti. Ei paha, keskivertoa parempi suoritus jopa :)

            Comment


              Turhan paljon tässä keskustelussa nyt takerruttu palvelun hintaan. On muitakin mittareita mitata palvelua kuin ostohinta.
              Hinta vaan tuntuu olevan ainoa kriteeri millä Suomessa kilpailutetaan palveluja, ei sen väliä mitä saadaan kunhan ei maksa mitään!

              Comment


              • Ei ota päähän mutta Postin puolesta, eilen iltapäivällä tilasin vanteet, tänään aamulla posti toi ne.

                Comment


                • Viime viikonlopun sormikoukku ja sormen napsahdus, keskisormesta murtunut pieni pala irti... No pojat poikia ja aamusta karjalaturnaukseen...

                  Comment


                    Magride -tolppa laski mehut ulos. Argh, marmorilta liikaa per putki, ei kiitos.

                    Korkeussäädettävä sarja tilattu, ja laitetaan uhmalla talveksikin auraamaan.

                    Muoks: sen verran kiukkua päällä, että teen sunnuntaina juureslettuja.
                    Viimeksi muokannut marre; 6.11.2015, 22:28.

                    Comment


                    • Itekkin teen auran talveks :D saa talviset alle niin voi vähän tiputtaa viel nykyisestä

                      Comment


                      • Erittäin offtopic tuohon Postijuttuun: Onkohan kukaan laskenut paljonko välittömiä ja välillisiä kuluja tuli kun taas kertaalleen vaihdettiin firman nimi Itellasta tähän huomattavasti kuvaavampaan Postiin?
                        Ei kuitenkaan ihan ilmaista vaihtaa logot autoista valomainoksiin jne... Huonossa taloustilanteessa ei ensimmäisenä listalla mielestäni olisi näin iso pääomaa sitova projekti...

                        Comment


                        • Omasta mielestä oli vallan typerä juttu siirtyä postista itellaan ja siitä takaisin :D

                          Comment


                          • Se takaisin siirtyminen oli järkevää ja jossain määrin pakollinenkin kuluerä, kun pakkohan sellaiset Itellaurpoilut oli korjata. Lasku toki pitäisi laittaa Itellasta aikanaan päättäneille.

                            Vielä kun korjaavat AKE:n ja vastaavien nimet oikeiksi.

                            Comment


                              Itella elää ja voi hyvin edelleen. Nimi on yhä käytössä Suomen ulkopuolella, mm. Itella Venäjä. Myös Saksassa näkyi useitakin Itellan rekkoja.

                              Comment


                              • Ei kuitenkaan ihan ilmaista vaihtaa logot autoista valomainoksiin jne...
                                Työllistävä vaikutus;)).

                                Muoks: sen verran kiukkua päällä, että teen sunnuntaina juureslettuja.
                                Tästä varmaan lisää ruoanlaitto-osiossa? Toivotttavasti;).

                                Comment


                                  Katotaan mitä niistä tulee. Porkkanat, palsternakat ja purjot just hommattu huomista odottamaan.

                                  Comment


                                  • Piätä ja jäseniä puristelloo tämä hiton flunssa, no ei oo kun viikon vasta ollu, että periaatteessa pitäis jo tottua.
                                    Pikku mielen piristykset keventävät oloa kummasti ja vähäinenkin rasitus alkaa suorastaan ottamaan kunnon päälle. (vituttamaan)

                                    Pikkupiristys tulossa liedellä: unkarilainen gulassikeitto;)).

                                    Comment


                                      Ke- To yönä käytiin omassa c4 sisällä taloyhtiön parkkihallissa. Jollain survottu 24 vuotta vanha lukkopesä väkisin kääntymään. Autosta hävis ainoastaan bahcon 3/8" hylsysatsi, muutaman euron taskulamppu sekä 10v vanhat nappikuulokkeet. Soitinkin nykyarvoltaan n.100€ ois ollu kehyksineen vedettävänä ulos mutta ei kait kelvannu. Käsijarru oli vedetty sekä vaihde vapaalla kun ite jätän aina pelkän ykkösen pesään.

                                      Torstaina sit irrottelin työpaikalla ovien lukkopesät ja vein perjantai aamuna lukkosepille sarjotukseen takaluukun avaimelle joka uudempi kulumaton. Töiden jälkeen kasaus ja auto omaan halliin takas yöks. No eikös perkele tänään 14.00 menin autolle ja ei avain mennykkään kuskin oven pesään. Valon kanssa tihrustetttuna katkennu avain siellöä möllötti. Lisäks takakontin päällä oli kengän jälkiä. Mutta edelleenkään ei mitään rikottu eikä sotkettu.

                                      Tulevaks yöks riistakamera hakusessa ja ite tulee kanssa päivystettyä kyseistä sankaria. Eihän siellä edes ole mitään arvokasta! Vai koko autonko ne haluu viedä?
                                      Ennenkin on käyty siinä hallissa olevissa autoissa ja puoliks on tekijä tiedossakin mutta kun ei ole näyttöä. Saatanan nistit.

                                      Comment


                                      • Ihan perseestä tuollaanen toiminta... No oma tilitys liittyy airamin irralliseen liiketunnistimeen. Laite täysin uusi mutta eipä toimi keski alue tunnistimessa reunolta kyllä, jo toinen airamin tuote tuotti pettymyksen laadun suhteen...

                                        Comment


                                        • Lidl parkissa olin autolla lähdössä lasten kanssa perhepaikalta, mummo kävelee tak viistosta tokaisi invaliidi paikalla sitä vain ollaan parkissa. Samassa napsahti kerroin tälle mummolle että nämä 2 ruutua on perhepaikkoja ja edessä olevat inva äänen sävy ei ollu enää ystävällinen.

                                          Comment


                                            Joku jysäyttäny parkkipaikalla etulokarin mutruun. Käyny varmuudenvuoks vielä raapimassa avaimella maalitahrat pois. Selkärangatonta porukkaa. Ois taas muutakin tekemistä kun säätää vakuutusyhtiön kanssa.
                                            Eipä ollut tapahtuman asiakkailta muutenkaan ihan "lähtenyt", kahdelta messuosastolta pöllitty tavaraa ihan merkittävä määrä.

                                            Comment


                                            • Minulta postinkantaja saa kehuja ja matkahuolto risuja. Yksityisenä Matkis on toiminut ok, muutamia uusia hölmöjä pakkaussääntömuutoksia ja korvauspolitiikkaa lukuunottamatta.
                                              Työn puolesta matkahuolto yhdistettynä postnordiin pistää monena aamuna pinnan kireälle hävinneiden pakettien takia. Kummasti molemmat osaavat piipata paketin toimitetuksi vaikka loota lojuu edelleen terminaalissa, pahimmillaan väärässä kaupungissa, kerran jopa väärässä valtiossa.

                                              Tällä viikolla ainoastaan joka päivä paketti hukassa.
                                              Viimeksi muokannut LauriJT; 10.11.2015, 08:57.

                                              Comment


                                              • Ei mikään vakava asia, mutta se korpeaa, että saattaa olla aika pikkuhiljaa katsella tuoreempaa autoa alle ja farmarina. Ne jotka ois varteen otettavia vaihtoehtoja, ei perse kestä ja ne jotka olisi jotenkin linjassa, omaavat joko lastentauteja tai ei-toivottua tekniikkaa.
                                                Konsernista ei huvittaisi vaihtaa toiseen, koska esimerkiksi Japsiin vaihtaminen tuntuisi häväistykseltä. Tosin sekin parempi kuin Ranskis< Ei koskaan enää!

                                                Tällä hetkellä paras vaihtoehto lienee 1.8T Passat Variant joita löytyy Ruotsista n. 100tkm ajettuna, mutta näissä on lukkojumppaa yms. 3B:n jo omistaneena tässä nykyisen rinnalla kauan sitten. Tässä olisi vielä 3BG kopassa riittävän tuttua tekniikkaa verrattuna nykyiseen.

                                                Comment


                                                  Teukka: voisin siteerata melkein sanasta sanaan, tuota Passat-kommenttia lukuunottamatta.

                                                  Comment


                                                  • On se tosiaan kumma, kun tuntuu että 3b:tä parempaa hinta\ominaisuus suhdetta ei meinaa uudemmista kulkupeleistä löytyä.

                                                    Nämä tsi\dsg kötöstykset ei oikein sovi köyhän kukkarolle.

                                                    Comment


                                                    • Löytyhän se syy tähän pitkänoloiseen flunssaan. Vaimo pakotti lekurille ja tuli sittten käytyä.
                                                      Keuhkoputken tulehdushan se siellä jyrräsi ja nyt sitten napsitaan 10 päivää nappeja;).
                                                      Töissä kuitenkin ihan normisti.

                                                      Comment


                                                      • Rekisteröintikatsastuksen hinta. Aikalailla sama homma kun normikatsastus mutta hinta 170€ ja päälle tietty kilvet ja rekisteröinti 29€

                                                        Comment


                                                        • Eipä ole sama homma. Itsellä oli saksan katsastus voimassa, joten rekisteröintikatsastus sisälti tasan runkonumeron tarkastuksen tuohon hintaan paperitöineen.

                                                          Comment


                                                          • Nyt ottaa päähän vielä enemmän

                                                            Comment


                                                            • Kämppä just myyty.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X