Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tää voi olla tyhmä kysymys, mutta toimisiko se, että siitä tyhmien kysymysten threadista vaan poistetaan autoaiheiset sitä mukaa kun niitä tulee. Eikös Siperia aika äkkiä opettaisi hakemaan?

    Comment


    • Vajaa vetoset ( jos on edessä liikenne valoissa)

      Comment


      • Itselläkin mm tänään rupes päähän ottaa kun tunnetusti me sähkömiehet teemme töitä katonrajassa ja minä kun olen nyt noita listotuksia tehnyt jo n 360 asuntoa yhdellä työmaalla, niin kypärä tuppaa lähtemään päästä jotta ei kattoa kolisuttelis ja muutenkin säästää niskoja. Noh, eipä siinä mitää, kuudennesta kerroksesta alas hakee kulmapaloja listaan ja kypärä jäi ottamatta mukaan. Tulihan se mesu sitte käytävällä vastaan ja parin metrin päässä kulmapalat mutta ei. Mulkku mesu kun on nii eiku juosten kuudenteen kerrokseen hakemaan kypärää. Kyllä se työmaa näinkin valmistuu -.-

        Comment


        • Siksi se mesu huutaa, koska se vastaa työmaan työturvallisuudesta ja joutuu henkilökohtaisesti vastuuseen, jos joku urpo tiputtaa vaikka hohtimet sun kaaliin sillä sun listanhakureissulla ja sulle käy "schumit" tai jotain muuta hauskaa.

          Comment


          • Samaa kuin edellä. Ei me niitä sääntöjä keksitä vaan valvotaan niiden noudattamista. Työturvallisuudessa pieniki lipsuminen saattaa tarkottaa sakkoja sun muita sanktioita, puhumattakaan siitä jos joku menettää henkensä tai työkykynsä kun lipsuminen tulee tavaksi tai sillä yhdelläkin kerralla käy vaan huono tuuri. Esimerkkejä rakennusalalla vältettävissä olleista tapaturmista on jo ihan liikaa, enkä minä ainakaan halua vastuulleni yhtäkään.

            Edit: Eli tässäkin tapauksessa se vittuilu on välittämistä.

            Comment


              En syytä mesuja vaan niitä propellipäitä jotka näitä helvetin sääntöjä ja kortteja ja kaikkia muitakin vaatimuksia koko ajan keksii. Toisena puolena sitten ne puupäät mitkä teloo itteään vaikka laudan palasella.

              Toisen kurssin käyt kun pakko ja seuraavana vuonna sillä ei enään mitään teekkään kun vaatimukset on noussut ja kortin väri vaihtuu. Samaan soppaan kun laitetaan sitten joku netti katko työmaalla niin on 100 ukkoa neukkarissa oottamassa lupaa mennä töihin, ei voi päästää kun ei pääse serverille. :)

              Onneksi välillä pääsee huokasemaan helpotuksesta kun pääsee jollekkin omakotitalo pihaa tekemään.

              Edit. Taitaa mesuillakin aika paljon aikaa kulua näihin turvallisuus yms. hommiin, olis se ihan kiva että nekin vois selvitellä niitä oikeita asioita eikä jotain suojalasien hyväksyntä koodeja.

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja turbokiisseli
                Jää Tahko välistä oli sitten keliä tai ei. Audin kytkin päätti alkaa luistaa eli se on taas menetettyjen ajojen lisäksi se perinteinen touhutonni selällään!
                Veikkaan että autolla on ajettu ~150tkm..?

                Comment


                • Edit. Eikun antaa olla. Ei piru vie jaksakaan vapaa-ajalla tuohon lässytykseen ottaa kantaa. Keskustellaan kasvotusten sitten jos satutte samalle työmaalle mun kanssa.
                  Pakkohan sinne ei ole kenenkään tulla, jos määräysten ja sääntöjen noudattaminen on niin kovin vaikeaa...

                  Nyt ottaa päähän ihmiset, jotka tahallaan tekevät mun työstä vaikeampaa...
                  Viimeksi muokannut Eemeli82; 29.1.2014, 20:26.

                  Comment


                    Säännöissä ei ole mitään vikaa vaan asenteissa. Vai onko ok sairastua tai vammautua töissä tai vammauttaa toinen?

                    Sit kun jotain sattuu ollaan aina syyttämässä meikäläisiä kun ei olla valvottu suojaintenkäyttöä.
                    Viimeksi muokannut skige; 29.1.2014, 19:40. Perustelu: lisäys

                    Comment


                    • Omassa työssä törmään myöskin ajoittain tähän tietynlaiseen asenteellisuuteen, jossa jää näkemättä metsä puilta. En nyt siis ota kantaa pelkästään työturvallisuusasioihin, vaan yleensäkin erilaisiin sääntöihin ja ohjeisiin.
                      Ei niitä kukaan huvikseen keksi ja määrää, perusteet on yleensä aika selkeät miksi niin täytyy tehdä.
                      On varmasti jotain asioita jotka poikkeavat ylläolevasta, mutta itse en ole niihin vielä päässyt tutustumaan.

                      Topicciin suoraan liittyen: Elisan viihdepaketin kanavamullistus mullistaa koko purkin. Tunnin päivittänyt jo kanavalistaa ja loppua ei näy...

                      Comment


                      • Ottaa päähän! Ottaa niin paljo päähän että harmittaa ihan vietävästi!! Muunmuassa kaasujousi konepellistä löystynyt niin tuli konepelti rytinällä takaraivoon. Eikä tuo auto mitään mukavaa yllätystä järjestänyt kotimatkalla.
                        Tänään harmittaa vielä enmpi ku eilen. Tieto lisää tuskaa :/

                        Comment


                          Minulle on sen verran monta lommoa kertynyt 14v työuran aikana, että nykyään sitä katsoo aivan eri tavalla oman ja muiden työturvallisuuden perään.
                          Vaikka se kypärä tuntuu mitättömältä, niin sekin on osa ns. reikäjuustomallia.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja Jusaberg Näytä viesti
                            Minulle on sen verran monta lommoa kertynyt 14v työuran aikana, että nykyään..
                            ..rupee jo vaikutukset näkymään, vaikkapa ässän uudesta väristä :D!

                            Comment


                              Autonostaja ja vakuutusyhtiö ottaa päähän: Myin Golfin 1.1.2014. Toimitin vakuutusyhtiöön skannatun luovarin noin viikon kuluttua myynnistä. Tänään sain päivitetyn vakuutuskirjan ja -laskun, jossa kyseinen auto roikkuu omistuksessani. Tarkemmin vakuutusyhtiön viestejä lukiessani huomasin, että 22.1.2014 olivat vastanneet viestiini ja skannattuun luovariin, että Trafin tiedoissa olen vielä Golfin omistajana. - Tämän vahvisti myös tänään rekisterinumerolla tekemäni tekstiviestitarkistus Trafista.

                              Trafin sivuilta lainattua: "Mikäli uusi omistaja ei tee rekisteri-ilmoitusta 7 päivän kuluessa luovutuksesta, edellinen omistaja voi osoittaa, että myynti on tapahtunut tekemällä luovutusilmoituksen joko katsastustoimipaikalla tai ajoneuvon liikennevakuutusyhtiössä."

                              Ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia aiheuttavat, tampiot...

                              Comment


                                Kun olisit alun perinkin toimittanut paperit oikeaan paikkaan, katsurin kautta Trafiin siis, ei nyt ottaisi päähän.

                                Comment


                                  Turvallinen työpaikka on kaikkien etu, mutta päättömän hauki-on-kala -mentaliteetin huutaminen lopettaa sen vähänkin ajattelemisen, mikä ylipäänsä alkaa olla katoavaa työmailla.

                                  Olen ollut työmailla, joissa mesu huutaa pää punaisena konemiehelle, joka ei pidä koneen kopissa kypärää päässä. Koska kypärää on pakko pitää!

                                  Eräs työmaan alku puolestaan oli pelto, jossa oli paikalla kolme työntekijää: mittamies harppoi heinien seassa tikun kanssa ja konemies jutteli autoilijan kanssa koneen ja kuorma-auton vieressä. Seuraavaksi paikalle kurvasi nuorehko mesu, joka pää punaisena alkaa huutamaan, että ei ole päällä turvakypärää, ei turvahanskoja eikä suojalaseja. Koska ne ovat pakollisia ja jatkossa tulee 1000e sakkoa per mies!

                                  Kolmannessa työmaassa mesu vauhkoo luovutusvalmiissa rakennuksessa, kun työmiehillä ei ole kaikkia turvahilavitkuttimia päällä, vaikka koko kiinteistö on jo täynnä juhlapukuisia vieraita. Koska turvallisuusvarusteet ovat pakollisia ja jotain voi pudota päähän ja joku kuolla!

                                  Ja neljänneksi minulle on huudettu, kun putsasin auton ikkunan rappusilla seisten ilman kypärää ja turvaliiviä työmaan tontin reunalla, josta matkaa itse rakennukselle 100m. Koska kypärä on perkele pakollinen!

                                  Päätön laki-on-laki -mentaliteetti syö lopulta itse turvallisuus säännösten alkuperäisen hyvän idean. Ylempää toimistopöydän äärestä lähtenyt mahdollisesti järkeväkin idea pilaantuu yhdenkin apinan sattuessa viestiketjun väliin. Siitä eteenpäin ei kukaan ajattele mitään, vaan määrää vain pakon eteenpäin, koska jos jotain käy, minun pääni on vadilla jne. jne.

                                  Comment


                                  • niin ja meillä kaveri lähti pihalla savuile heitti takin päälle mut se liivi mukamas jäii piiloon.

                                    Comment


                                    • Sepä se, ei ole kiva aiheuttaa toiselle sakkoja mutta olisin voinut hyvin ottaa listat mukaan niin ei olisi tarvinnut juosta edestakas. Joka päiväinen pään särky ja niska kipukaan ei ole hauskaa. Tämän aiheuttaa kypärä joka kolisee kaiken maailman kannakkeissa kun ei ole tottunu siihen ylimääräseen 5 cm joka sielä yläpuolella törröttää. Myöskään se että kypärän takia ei voi tikkaiden ylimmällä portaalla seistä listottaessa ei ole kivaa kun olkapäät kärsii (olisimpa pari cm lyhyempi). Tähän joku voi sanoa että ammattivalintoja, minä sanon että tykkään tehdä, en katsoa sivusta.

                                      . Pitää vissiin kotonakin alkaa kypärää käyttää kun on yhtä vaarallinen ympäristö kuin se missä listotan. Mitä sieltä parinkymmenen sentin betonin läpi voi päähän pudota muuta kuin katto? Tietääkseni siitä kypärästä ei silloin ole hyötyä? Kaatumisessahan se kypärä taas ei auta kun on ensimmäinen asia joka lentää päästä kun ei sitä viitti niin tiukalle laittaa että päätä painaa. Pidän kyllä kypärää päässä kun liikun porraskäytävässä ja kellarissa. Mutta huoneistossa jossa ei muita ole...
                                      Viimeksi muokannut HH92; 29.1.2014, 22:06.

                                      Comment


                                        Minä kävin joskus viemässä kuorma-autolla tavaraa erään koulun remonttityömaalle jossa mesu valitti kypärän puuttumisesta. Tavarat jätettiin parkkipaikalle noin 50 metrin päähän rakennuksesta eikä rakennuksella ollut nosturia tms. ja käytännössä kaikki remontointi tapahtui siinä vaiheessa sisätiloissa, jonne siis en ollut menossa. Päähän tulevan tavaran olisi siis pitänyt tippua taivaalta. Kypärää ei kuitenkaan vaadittu samaan aikaan koulun sisätiloissa liikkuvilta oppilailta eikä opettajilta, eikä parkkialueen käyttäjiltä. Olisiko järjenkäyttö ollut poissuljettua mestarilta kyseisessä tilanteessa?

                                        Comment


                                        • Tahtoo vaan mesuilla jäädä se muu tärkeämpi vahtiminen vähemmälle. Edellisellä työmaalla oli esim. Iv-kuilut joka kerroksessa ilman ritilälattiaa, mutta ei mitään kaiteita kuilun ovella. Itsehän meinasin saada heti lähtöpassit kun unohtui suojalasit turvaliivien taskuun.

                                          Comment


                                            jassolta loistavia ja niin tuttuja esimerkkejä jotka kyllä tosiaan syövät pohjaa pois koko hyviltä ajatuksilta/parannuksilta turvallisuuteen. Olisiko mahdollista mitenkään hoitaa asioita, että olisi ihan järjenkäyttö sallittua, tai pikemminkin vaadittua. Vituttaa tämä suomen touhujenkin meno jenkkien suuntaan, joka asia pitää olla määrätty/varoitettu, itse ei saa ajatella mitään.

                                            Yhdessä teollisuuslaitoksessakin suomessa polvisuojat pakollisena käytössä hetken aikaa, kun suuren ihmettelyn jälkeen saivat vapautuksen että ei tarvikkaan käyttää.
                                            Alunperin kun oli pääkonttorilta Meksikosta tullut määräys kalkkarokäärmeiden varalta, vielä siis katsottiin että suomalainen kyy ei ole riittävä riski, no en yllättyisi vaikka sekin muuttuisi...

                                            Comment


                                              Tuli noista mesu ja turvallisuus hommista mieleen kun putkimies kertoi miten hän lensi ulos telakka alueelta.
                                              Oli menossa vaihtamaan toimistotilojen vessan pönttöä, kaukana itse rakennettavasta laivasta, kävellyt paikassa jossa yläpuolella pelkkä taivas. Seuraavaks se oli tajunnut että telakan toisessa päässä kahaa auto töötti huutaen, pitkät vilkkuen sekä punainen lippu ulkona. Auto kurvannut putkarin eteen, ukko määrännyt kyytiin ja vienyt porteille ja sanonut että sinulla ei ole enään mitää asiaa tänne.
                                              Syy, no, putkarilla ei ollut kypärää päässä :)

                                              Comment


                                              • Jotenkin kuullostaa siltä, että sama ongelma on työmaiden johtamisessa, kuin monella muullakin alalla; pakko tehdä pilkulleen kirjan mukaan, koska kirjassa lukee niin, ja aina ollaan niin tehty. Soveltaminen on kielletty, kaikenlainen ajattelu ja looginen päättely rangaistavaa. Koska sääntökirja. Piste. Vaikka ne säännöt oletettavasti on kirjoitettu perusteltuna tietyn tilanteen mukaan, mikään kirjoitettu sääntö ei voi kattaa kaikkia potentiaalisia tilanteita, ja ajattelevan ihmisen pitäisi pystyä hahmottamaan tilanteeseen sopiva toimintatapa itsekin. Jos ei siihen kykene ja sattuu, niin.. no, sitä kutsutaan kai evoluutioksi.

                                                Omallakin työpaikalla on valtava määrä erilaisia työturvaan liittyviä määräyksiä ja ohjeita, joita kukaan ei käytännössä noudata, sillä ne vain hidastavat työntekoa ympäristössä, jossa kaikki osaavat ammattitaitonsa puolesta huomioida riskit ja toimia tilanteen mukaisesti. Uusille työntekijöille opetetaan "viralliset säännöt", jonka jälkeen opetetaan käyttämään omaa järkeä tilannekohtaisesti alueella toimiessa. Jostain jännästä syystä sääntöjen noudattamattajättämisestä johtuvia tapaturmia ei ole oman työurani aikana sattunut vielä kertaakaan. Loppupeleissä kuitenkin työntekijät tuntevat ja tiedostavat riskit paljon paremmin, kuin joku suoraan koulun penkiltä alalle pelkillä papereilla tullut teini, joka olettaa voivansa kirjateorialla määrittää kaikki todelliset riskit käytännön tuotantoympäristössä.

                                                Comment


                                                  Helpointahan on laittaa turvavarusteet päälle just ennekuin se vahinko sattuu. Näin ei joudu edes työnjohto (eikä kaikki komentoketjussa ylöspäin olevat) suotta raastupaan.

                                                  Comment


                                                    Kyllä noissa tapaturma-asioissa taloudelliset intressit on kiristäneet suhtautumista. Vähän työpaikan koosta riippuen, nykyään yhden tapaturman aiheuttamat kulut työnantajalle on 500-1000 eur. Ja jatkossa vakuutusmaksut nousee. Pitää lisäksi muistaa, että kun sitten tapaturman takia paikka on pipinä saikulla, niin se on 8h työnantajan ajalla ja 16h omalla ajalla / pv.

                                                    Meillä on menossa varmaan pikkuhiljaa sanktiolinjalle, jollei pyynnöt ala tehota noitten suojainten käytösssä. Kulmahuoneesta on jo uhkailtu...

                                                    Comment


                                                    • Muita sääntökirjoja voi ja pitää soveltaa tilanteeseen sopivaksi. Työsuojelu on alalla mennyt siihen pisteeseen että laiminlyönneistä työmaa saa sakkoja ja jos pahemmin sattuu niin työmaan johto saa vastata myös omalla lompakollaan. Myös se vasta tullut teini saattaa saada tuomion työturvallisuusrikkomuksesta, jota ei ole itse aiheuttanut tai voinut ennakoida ja se on sille koulutuslaitoksessa alleviivattu moneen kertaan. Se ei ole sen vasta hommiin tulleen teinin vika että tilanne on tähän pisteeseen ajettu, että se ajattelu, soveltaminen ja logiikka ei ole työturvallisuusasioissa suotavaa vaan jopa kielletty. Ne virheet ja päätökset jotka tilanteen on tähän ajaneet on tehty vanhempien, viisaampien ja kokeneempien toimesta.
                                                      Työsuojeluasioissa se kirja siis on oikeassa. Piste. En väitä että kaikki siinä on järkevää, että kypärän pitäminen tyhjässä asunnossa tai auton purkupaikalla on hyödyllistä tai järkevää, mutta niistäkään ei voi lipsua. Jos valvoja tai tarkastaja sattuu senkin näkemään, eilisenä iltana on jäänyt saamatta ja sitä vituttaa niin sanktioita tulee.

                                                      Minä en myöskään ole ennustaja, enkä tiedä milloin jollakin ajatus harhailee, joku tekee virheen tai ei muista katsoa ympärilleen ja jotain sattuu. Siksi ne säännöt on aina kaikille samat. Jos joskus löydän työmaan jossa kaikki ihmiset on aina skarppina ja älykkäitä eikä koskaan voi sattua mitään niin katsotaan sitten tätä asennetta uusiksi.

                                                      Eiköhän tuossa tullut riittävästi offtopikkia tälle vuodelle.
                                                      Päästä ottaa se että ottaa päästä. Nukkunu niska vinossa tms.

                                                      Comment


                                                        Ehkä huvittavin työturvallisuuteen liittyvä huomautus meikäläiselle on tullut talossa, jossa olin ottamassa valaisimia talteen, kun oli jotain museoviraston härpäkkeitä. Tämä siis tapahtui ennen kuin purkuhommat pääsi alkamaan. Ja myös tästä syystä olin ainoa ns. työmies talossa ja mun lisäks siellä ramppas pukumiehiä palavereissa sekä mesu pyöri ympäri taloa toimettomana, tai siltä se ainakin näytti. Mesukin myönsi suoraan, että eihän siinä nyt mitään järkeä oo että pitäis kyseisessä tilanteessa olla kaikki turvavälineet, mutta kun kirja nyt sanoo että pitäis olla.

                                                        Ja myös se aiheuttaa hiukan ketutuskäyrän nousemista jos kykin yksin jossain valmiissa huoneessa ja teen läppärillä hommia, niin pitäisi olla suojalasit päässä. Onkohan kukaan oikeasti kokeillut päivän verran kytätä ruutua suojalasien läpi? Itsellä ainakin aiheuttaa aikamoista päänsärkyä. Ja sekään ei riitä että ne roikkuu kaulalla, eli olisivat heti saatavilla jos tulisi tarvetta käyttää. Kyllä näissäkin voisi hiukan maalaisjärkeä käyttää, varsinkin ne ropellipäät, jotka näitä keksivät.

                                                        Tämä tilitys ei todellakaan ole tarkoitettu mesuille, jotka näitä joutuvat valvomaan, vaan niille ropellipäille jotka näitä säätävät. Tulee hiukan sellainen fiilis, että heillä ei ole päivääkään kokemusta oikeista työmaahommista. Ja on myös jokseenkin huvittavaa käydä ulkomailla ja katella siellä meininkiä. Mitään tietoa huomioväreistä saatika kypäristä.

                                                        Comment


                                                          Kiitos Killeri :)
                                                          Kypärä tuntuu hiertävän monien ajatuksia ja onhan se kieltämättä hölmöä taivasalla pitää sitä päässä, mutta mihin se raja vedetään? Onko se noin ja näin monta metriä työkohteesta suhteessa työmaan korkeuteen, vai mikäkö on se oikea laskukaava? Kypärästä on helpompi tehdä rutiini ja pitää sitä aina päässä.
                                                          Pitää olla kohtalaisen ylpeitä meidän asentajista joilla on kaikilla kypärät päässä työskennellessä. Siis jopa silloin kun varaston pihalla ottavat vaikka peräkärryä auton persiiseen.

                                                          Comment


                                                          • Pitäiskö tuolle kypärälle tehä ihan oma harmitusketju. Alkaa ottaan päähän tuo kitinä. Eikä se suojaa pelkästään kohtisuoraan alaspäin putoavalta esineeltä, vaan myös epäsuoralta iskulta yms

                                                            Comment


                                                              Entisessä elämässä hullujenhuoneen rakennustyömaalla kävi välillä niitä sairaalan lääkäreitä, hoitajia, johtokuntaa tutustumassa rakennuksen eri vaiheisiin. Kyllä niille valkoiset kypärät löytyi mestarien kopista mutta siellä ne sihteerit sipsutteli hameissa ja korkkareissaan pitkin raksaa. Ei ollut huomioliivejä, kuulosuojaimia, suojalaseja, turvakenkiä, putoamissuojia, palonkestäviä vaatteita eikä siinä ollut mitään väärää. Tietysti pitää ottaa huomioon että kyseessä oli urakan tilaajataho joka loppupeleissä olisi maksanut laskun jos tarkastaja olisi sakottanut 1000€ per nuppi siitäkin porukasta.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X