Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Onneksi meilä ei ole tollaisia naisia töissä. Jos ei firman politiikka miellytä niin meillepäin sitten on katsottu toinen työpaikka eikä itketty itteensä sairaslomalle.

    Comment


      Halavatun parempi puolisko.
      Siirsi eilen 2.8 a6 2 metriä.
      Arvatkaapa kenet herätetään kukonlaulun aikaan kun auto ei käynnisty...
      Pisteenä i:n päälle oma auto viedään ja "halvaantunut" jätetään pihalle.

      Comment


        Alkuperäinen kirjoittaja mikaj Näytä viesti
        Onneksi meilä ei ole tollaisia naisia töissä. Jos ei firman politiikka miellytä niin meillepäin sitten on katsottu toinen työpaikka eikä itketty itteensä sairaslomalle.
        Jättää myös työnantajalle mahdollisuuden vetää vastapalloon firmojen YT-tilanteissa.

        Comment


        • DNA. Se operaattori siis. Kamelin selän katkaisi tällä kertaa DNA Kaupan kolme "myyjää", jotka eivät edes vähän auttamalla osanneet hoitaa asiakassuhdetta takaisin kuntoon, kun menin palauttamaan viallisen mokkulan. Ensin väitettiin, että se pitää laittaa huoltoon, sitten väitettiin, etteivät voi tehdä asialle mitään liikkeessä, vaan laittoivat minut soittamaan asiakaspalveluun, jotta pääsivät palvelemaan muita asiakkaita.

          Asiakaspalvelun puhelun jälkeen yritin vielä saada herroja myymään minulle uutta liittymää paremmalla mootimokkulalla, mutta kun ei niin ei. Yli 10 vuoden asiakassuhde päättyi siis tänään. Puhelimessa vielä yritin asiakaspalvelun kanssa hoitaa asiaa kuntoon, mutta sielläkin vedettiin homma vaikeaksi - ei mitään hyvityksiä kahteen kertaan vikaantuneesta laitteesta, ei puhettakaan, että olisi katkaissut liittymän ennen määräaikaisuuden päättymistä ja yritti vielä houkutella uudestaan asiakkaaksi tulevaisuudessa.

          Olisin siis halunnut vaihtaa todennetusti vikaantuneen laitteen parempaan ja olin jopa valmis maksamaan siitä. Jos ei niin ei. Pitäkööt tunkkinsa.

          Soneralta löytyi halvempi liittymä heti mukaan ja laitteen hoidan netistä tilaamalla.

          Comment


          • Itsehän olen lomalla loppiaiseen saakka. Etukäteen sopimallahan noita vapaita meillä ainakin saa, jos on pitämättömiä lomia. Mielestäni aika kohtuutonta valittaa firman toiminnasta, jos ei suostu antamaan palkatonta kaikille välipäivien ajaksi. Etenkin kivijalkaliikkeissä on kait pakko jonkun olla näinä välipäivinä, kun saattaa asiakasta pukata :)

            Comment


            • Toinen hammas jo revittiin pois, ku oli joku paha tulehdus. Ei voi ymmärtää, huolehdin suustani kuitenkin.:o pitää varmuuden vuoks ottaa viel tarkastusaika.:o
              Huomenna nollataan kaikki kertyneet vitutukset, jaksaa taas hymyillä.:)

              Comment


              • Maanantaina meinasin piipahtaa töissä, kun lupasin eräälle asiakkaalle jullet tulostaa vuodenvaihteeks, sitten tiedä milloin menis, no ainakin jokupäivä kuitenkin.

                Onhan tässä jo oltu pois töistä aatonaatosta lähtien, että mielihän tuo tekis jo jotain tehdäkin;).

                Comment


                • Onneksi meilä ei ole tollaisia naisia töissä. Jos ei firman politiikka miellytä niin meillepäin sitten on katsottu toinen työpaikka eikä itketty itteensä sairaslomalle.
                  Paha yleistää, pelkkä "firman politiikka" kun ei kuvaa kovinkaan tarkasti spesifistä tilannetta eri osapuolien kannalta. Tässä lienee kuitenkin yleisellä tasolla enemmänkin kyse yhtiökohtaisesta henkilöstöjohtamisen tasosta ja kyvykkyydestä. Miksi duunarin pitäisi rangaista itseään ylemmän johdon tekemistä virheistä lähtemällä kävelemään? Veikkaan, että aika moni kuitenkin valitsee sen itselleen edullisemman vaihtoehdon, eli äänestää päätöksiä vastaan poissaolojen muodossa, mikäli kaikki muut vaihtoehdot on yksipuolisesti suljettu pois käytöstä. Kompromisseilla ja neuvottelulla päästään aika pitkälle tuotannon tavoitteiden saavuttamisessa, yksipuolisella jatkuvalla perseeseenvedolla taas porukka istuu kotona palkan juostessa ja joojoo-pomojen ihmetellessä, että miksi mikään ei toimi.

                  Ei herneitä, mutta kyseenomainen aihe (ei siis saikut sinänsä, vaan työnantajan ja -tekijöiden suhde) on yksi suurista mielenkiinnonkohteistani, joten voin kyllä turista siitä lisääkin :)
                  Viimeksi muokannut hattis; 28.12.2013, 07:07.

                  Comment


                  • Kannattaa nyt kaikkien muistaa, etei yritykset ole ensisijaisesti olemassa tarjotakseen ihmisille työpaikkoja ja sitten tarpeen vaatiessa lomapäiviä. Yrityksen pääasiallinen tehtävä on tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Jos lomapäiviä ei myönnetä, on yrityksellä yleensä jonkin syy siihen. (Tai jos syyt ovat henkilökohtaisia, niin silloin yleensä näihinkin löytyy omat taustansa.)

                    Etenkin isoissa yrityksissä ihmisiltä hämärtyy realiteetit ja he unohtavat, että esimerkiksi firman palkanmaksukyky on täysin riippuvainen työntekijöiden kollektiivisesta työpanoksesta. Kostosaikulla työntekijä kusee pohjimmiltaan omaan pakkiinsa. Kostosaikusta koituu firmalle kustannuksia, mutta työntekijän työpanos jää saamatta. Siinä omaan pakkiin lorotellessa sitten kusee myös kaikkien muidenkin firman työntekijöiden pakkiin. On aivan turhaa kuvitella, että muutaman päivän kostosaikku ei vaikuta mitenkään firman pohjattomassa kassassa. (Jos tosiaan ei vaikuta, niin kyseessä on melko tarpeeton työntekijä, joka olisi muutenkin kannattavaa heivata firmasta ulos.)

                    Yrittäjien on helppo ymmärtää, että jos töitä ei tee, niin ruokaa ei voi ostaa. Isoissa yrityksissä pätee ihan samat säännöt, vaikutukset ovat yleensä vain hitaampia. Iso työntekijämäärä ja suuremmat rahat saavat aikaan isomman puskurin.

                    Eikä ne "joo joo pomotkaan" siellä duunaria ole kiusaamassa. (Toki huonoja pomoja löytyy ihan niinkuin huonoja työntekijöitäkin). Myös niiden pomojen työpanosta tarvitaan. Turhilla poissaoloilla vaikeutetaan juuri näiden pomojen työtä, ja ihan luonnon lakien mukaan paska valuu alaspäin, joten oma pakki siinä taas likaantuu.

                    Itsellä on tasan kerran tullut vastaan esimies, jonka kanssa en tullut toimeen. Tuolloin nostin kytkintä heti kun ongelman havaitsin. Turha siihen on jäädä tuskailemaan, jos näkee ettei hommasta mitään tule. Tuossa tilanteessa kostot ja kiusaaminen ei paranna kenenkään tilannetta. (Aivan kuten se ei auttanut silloin lapsena hiekkalaatikollakaan)

                    Comment


                    • "Kostosaikulla" olevan on myös hyvä muistaa, että joku muu joutuu kuitenkin hoitamaan ne hommat omien töidensä lisäksi. Saa nähdä miten tämä lakimuutos lomalla sairastumisiin tulee näkymään.

                      Comment


                        Kokemuksesta voin sanoa, että jos duunissa hiertää, eikä ratkaisua tunnu löytyvän, on paras vaihtoehto lähteä kävelemään. Itse kärvistelin liian pitkään, kuvittelin jopa toimipaikan vaihdon auttavan. Lopulta totesin, että tämä oli tässä. Vaikka itsellä lähtö ajoi yrittäjyyteen, joka eroaa toki vain työpaikan vaihdosta, en ole päivääkään katunut. Jälkikäteen miettinyt, että olisi pitänyt lähteä jo aiemmin.
                        Henkinen hyvinvointi on parantunut he*vetisti.

                        Comment


                        • Vähän lukuja omasta työpaikasta, kyseessä metallialan yritys n. 250 työntekjää. Sairaspoissaoloprosentti kohtuullisen korkea n. 8-9%. Tänä vuonna saavutettiin tuotantoennätys joka ei tullut helpolla, sen saavuttamiseksi teetätettiin paljon ylitöitä, pääasiassa jokaisena loma-aikojen ulkopuolelle osuvana viikonloppuna oli jonkunlainen porukka ylitöissä. Asiasta tietämättömille, 40h arkityöviikon jälkeen kun teet 8h päivät lauantaina ja sunnuntaina, maksetun ylityökorvauksen suuruus vastaa kutakuinkin viikon palkkaa.

                          Kuitenkin kaikki vuoden aikana maksetut ylityökorvaukset eivät kata sairaspoissaoloihin hukattuja summia. Eli jos sairaspoissaoloprosentti olisi nolla, yhtään ylitöitä ei olisi tarvinnut teettää. Näin kärjistetysti. Voin sanoa, että kostosaikkumiehet antavat työympäristöön todella negatiivisen ilmapiirin ja lomautus/irtisanomislappuja täytettäessä olevat ensimmäisinä niminä mitä tulevat mieleen.

                          Comment


                            Tuo 8-9 prossan sairauspoissaolo on aivan helvetin korkea jos ei mitään ammattiperäistä joka altistaa sairauksille keskimääräistä työympäristöä enemmän.

                            Omassa työyhteisössäni (160 ihmisen organisaatio, toimistotyö) sairauspoissaolo tulee olemaan tänä vuonna 4,3-4,4 %. 1-3 päivää omalla ilmoituksella sairauspoissaoloja on tosi vähän, enkä usko että lainmuutos tulee merkittävästi niitä lisäämään.

                            Ihmetellä pitää että aikuiset miehet katsovat oikeudekseen saikuttaa sohvalla ja teettää toisilla omat työt ihan vaan siksi että töissä sylettää. Ei uskoisi että millään toimialalla on tähän varaa, ja on erittäin epäkypsä tapa ratkoa työpaikan hiertäviä kiviä.

                            Comment


                              Samaa mietin että joku siellä tekee jotain väärin jos äijät on keskimäärin kuukauden vuodesta saikulla. Vertailukohtana oman duunipaikan 0,5-1%. Työntekijöitäkin tosin vain murto-osa joten tekemättömät hommat tosiaan realisoituu tutuille naamoille, lähinnä itselle.

                              Comment


                              • Tuossa jatkuvassa ylitöiden teettämisessä saattaa olla yksi osasyy korkeaan sairaspoissaoloprosenttiin. Olen ainakin omalla työmaalla havainnut, että jatkuva töissäolo altistaa herkemmin kaikille flunssantapaisille taudeille, siis ihan oikeille taudeille.

                                Comment


                                • Ylitöiden teetättäminen ja jatkuvien korkeiden tuottavuuslukukujen vaatiminen aiheuttaa valitettavasti sairaspossaoloja ja myös niitä kostosaikkuja. Väärin tehdään montaakin asiaa, se on totta.

                                  Comment


                                  • Onneksi eläkeikäraja nousee, ihmiset tottuvat nopeampaan työrytmiin. Ja siten ei eläke yhtiöiden tarvitse maksaa kovinkaan montaa vuotta eläkettä.
                                    Ja nuoria jotka altistuvat onnettomuuksille pääsevät vasta työhön n.30 vuotiaina. Joten eläkettä ei tarvi juurikaan maksaa, kun ei ole sitä kertymää..=))))

                                    Comment


                                      Nekin säästyneet eläkerahat voidaan laittaa vaikkapa Kreikkaan.

                                      Comment


                                      • Ne on siellä jo.. Mitättöminä velkakirjoina..=))

                                        Comment


                                        • Fyysistä työtä ja toimistotyötä ei kannata verrata ainakaan sairaslomien puolesta suoraan toisiinsa. Esim nyrjähtänyt nilkka ei haittaa toisessa tapauksessa välttämättä mitään ja toisessa estää työn tekemisen täysin.

                                          Comment


                                            Päätti bensapumppu lamaantua töistä lähdön jälkeen, pitäisi uusi löytää tilalle.

                                            Comment


                                              [offi alkaa] Tuo minun Kreikka- heitto oli hyväntahtoista sarkasmia. Örväilypankit omistajineen pitää laittaa vastuuseen, mutta pieniä ja keskisuuria yrityksiä ylläpitävät pankit pitää Kreikassakin pelastaa. Mitä tapahtuu työllistäville yrityksille jos pankki ei ole enää olemassa pyörittämässä jokapäiväistä liiketoimintaa?[offi päättyy]

                                              Comment


                                              • Nekin säästyneet eläkerahat voidaan laittaa vaikkapa Kreikkaan.
                                                Eipäs, niitten kohtalo on jo päätetty, ne rahat lahjoitetaan 20 vuoden kuluttua sotiemme veteraaneille, vihdoinkin.

                                                Comment


                                                  Kaikella ystävyydellä Kapa, toivottavasti ei. 20 vuoden päästä ei enää nykyistä sotaveteraanipolvea ole, ja toivottavasti uusia ei enää tule.

                                                  Jos Sauli olisi nyt pelimies, niin kutsuisi ensi vuonna linnaan KAIKKI vielä elossa olevat vetskut. Keekoilijat ehtii tanssahtelemaan juhlissa myöhemminkin, mutta sotaveteraanien joukko vähenee seuraavina vuosina dramaattisesti.

                                                  Comment


                                                  • No oikeastaan sitähän mie yritin tuossa sanoa ikääkuin hieman ironisella huumorilla höystettynä, muuten olen kanssasi täysin samaa mieltä.

                                                    Comment


                                                    • Paljonkos se veteraanien salkku nyt olikaan 120 miljoonaa?.. Ja lisää tarvittaisiin !

                                                      MOT: Veteraanien hyväksi kerättyjä varoja jäämässä miljoonittain jälkipolville - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

                                                      Silti on veteraaneja heitteillä.. Ei vaivauduta tarkistamaan asumisoloja tms.

                                                      Comment


                                                      • Ja jälkipolvi on sitten vaikkapa se Kreikka;)).

                                                        Elippä ympäri käytiin ja yhteen tultiin, no ikäänkuin kevennykses tämä.

                                                        Comment


                                                        • Onhan tuo "kreikka" sadoille työpaikka..=) ja ilmaiset työntekijät lippaineen.=)

                                                          Comment


                                                            12 vuotias Kultainennoutaja jouduttiin lopettamaan tänään melko äkillisten takajalkojen nivelrikon vuoksi.
                                                            Oli kyllä aamulla pirteä kuin peipponen ja häntä vispasi vielä sylissäkin kunnes nukutusaine alkoi vaikuttamaan.

                                                            Kova paikka kyllä... Prkl!

                                                            Comment


                                                            • :( Tiedän tunteen.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X