Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    UPS:n pakettikuski. Olin jättänyt valtalirjan täytettynä oveen ja viestin että paketinsaa jättää vasemmalla olevaan varastoon. Tänään kotona odotti vain lappu toisesta toimitusyrityksestä. Soitin aspaan ja sieltä sanottiin, ettei kuski tiennyt ovikoodia. Noh enpä tiedä kyllä minäkään, kun sellaista ei ole, mutta ovi oli auki.

    Bussikuskit. Olin koko päivän Espoossa pysäyttelemässä liikennettä ja muuten meni mallikkaasti, mutta joku bussikuski koetteli. Alkuunsa totteli pysähtymiskäskyä mutta jäi sitten valuttelemaan minua kohti. Siinä kohtaa kun minun ja bussin välissä oli alle puoli metriä niin löin tikkarin tuulilasiin. Kyllä se sitten pysähtyi.
    Jaa niin ja joku moposkootteri ei totellut tikkaria, mutta kun kohdalla huusi "saatanan apina" niin alkoi jarrut toimimaan :D

    Comment


      Että mä kärsin... Maalasin viikonloppuna lastenhuoneen katon kolmeen kertaan ja nyt olis seinien vuoro. Oon nyt eilisen ja tämän illan kitannut/hionut/kitannut/hionut eikä se suoraan sanoen muutu miksikään. Vaihtoehtoina alkaa olemaan joko telatasoite koko koppiin->maali päälle tai lasikuitutapetti koko koppiin->maali päälle.

      Comment


        Kittaamisessa tulee helposti tehtyä se virhe, että ensin levitetään kitti seinään ja hetken päästä se hiotaan pölyläjäksi lattianrajaan. Mutta kun muutaman okt:n seinät on kitannut ja hionut, niin alkaa tietämään missä kohden se hionta kannattaa lopettaa :) Tietty toinen asia on se, että ei pidä yrittää kerralla tehdä valmista. Jos tasoitettavat kolot ja epätasaisuudet on syviä, niin ne on syytä tehdä useammassa vaiheessa.
        Viimeksi muokannut okkim; 12.11.2013, 18:51. Perustelu: Poistettu tarpeeton lainaus.

        Comment


        • Ne epätasaisuudet näkyvät lasikuitutapetinkin alta, ainakin jos ostaa hienompaa eikä sitä halvinta ja karkeinta.

          Vetäiset jonkun tehostemaalin siihen seinään joka häivyttää kolot. Tai rappaat ne taiteellisesti.

          Comment


            Saneerauslevy on hyvä vaihtoehto.

            Comment


              Kun kerrot aikataulun ja budjetin kolmella... Kyllä silmä tottuu, elä ole liian ankara itselle. Paksukerros maalia että tela just pyörii, kaikki vedot samaan suuntaan alhaalta ylös, sillä saa jo melko piiloon kaikki pienet epätasaisuudet ja tulee siisti hieman "rosoinen" pinta. Niin ne ammattilaiset tekee.

              Comment


                Kyllä minä tuon telattavalla tasoitteella nyt teen. Kipsilevyä en viitsi edes ajatella kun sitä ei koko talossa ole tähänkään asti käytetty kuin yhdessä jälkeenpäin tehdyssä väliseinässä. Tasoite siinäkin tarvisi kuitenkin saumoihin laittaa.

                Aikatauluhan ei ole kuin sen verran kireä että viikonloppuhommina tehden pitää olla joulukuun alkupuolella valmis. Tänä viikonloppuna on jotkut perkeleen kissanristiäiset joissa menee koko lauantai ja parannellessa varmaan sunnuntai. Ai niin ja joulukuussa on perinteisesti ollut joka päivä viikonloppuja myöten töitä eli teen varmaan sitten öisin kun muut nukkuu.

                Comment


                • Kannattaisi harkita jotain tilataideteos-tyyppistä ratkaisua? Tuossa hifistelyssä kun ei voi oikein muuta kuin epäonnistua. - Jos menee pieleen, vittuillaan, ja jos onnistuu, niin kukaan ei kiinnitä huomiota. Ehdotan että haet massaruiskun ja ammut sillä sörsselit seinään. Siihenhän voi painella sitten monenlaista kuviota ja kädenjälkeä. Maalitkin voi sotkea sen tasoitteen joukkoon, niin valmistuu yhdellä tykityksellä. :)

                  Comment


                  • Lastenhuoneessa kolhuja tulee kuitenkin ja seiniä maalataan muutaman vuoden välein. Sopivaan kohtaan lasten taideteoksia, kirjahylly, tekstiilejä yms. Ihan suotta stressaat seinän sileydestä. Jos siinä on lastulevypinta, niin se on luonnostaan hiukan rosoinen, ja hiotut pakkeloinnit vaan erottuvat sileydellään seinästä.

                    Comment


                    • Tasoitteena olen kipsiseinissä käyttänyt vetonit lr+, kittaus 2 kertaan ennen hiontaa ja leveällä lastalla. Rullalla voi myös levittää vetonitin kipsitasoitteen, tekee siitä sellaisen vellin. Paljon kovempitöinen vain hiomisen kannalta tuo kipsitasoite..

                      Juuri tulin kotiin ylitöistä, päivä alkanut 07.00 aamulla eli aika pitkä työpäivä tuli vietettyä. Ajattelin aamulla mennä vasta klo 09.00 niin ehtii nukkua sen 5 tuntia...

                      Comment


                        Toi LR+ on ihan hyvä. Eikä millään telalla vaan pitkällä lastalla ja ensin isommat kolot niinkuin Janne sanoi. Pikku hionta väliin ja lopuksi meneekin ihan nahkoja myöten viimeinen kerros. Tai sitten vedät seinään koulutaulumaalia ja ostat tytölle paketin liituja. Hetken päästä et edes huomaa mitään pikku koloja tai naarmuja.

                        Meille tulee kattoon halogeenit aika lähelle seinää, itse asiassa vähän liiankin lähelle. Näkyy meinaan siinä alaspäin tulevassa keilassa sitten ihan kaikki pienetkin naarmut ja kuopat. Seiniä saa hieroa aivan tarpeeksi, että tulee siistiä.

                        Comment


                          Olisikin tulossa valkoiset tai edes vaaleat seinät niin hukkuisi pienemmät virheet mutta kun ei. Kyseessä perheen 5v tyttölapsen huone ja sovittiin että saa itse valita seinien värin. Kuka arvaa mikä on 5v tyttöjen lempiväri...?

                          On tässä sekin puoli että harjoittelen nyt tämän lastenhuoneen ensimmäisenä, siellä oli vanhastaan kaiken karmeimmat seinät ja toisaalta kuluvat käytössä kaiken nopeiten. Jospa seuraavat kopit kävisi sitten jo vähän helpommin. LR+ tai vastaavalla mennään, mitä nyt tutusta rautakaupasta sattuu löytymään.

                          Comment


                          • Veljellä on kymmenisen vuotta sitten pykätty mökki ja siinä oli remppareiskat tehneet kylppärin seinään laatoitusta isolla laatalla. Ikävä vaan kun siinäkin tulee halogeenivalo suoraan katosta ja epätasaisen pohjan takia laatoitus ei ole tasallaan. Karmean näköinen laitos, vaikka en itsekään mikään täydellisyyden tavoittelija ole.
                            Oma mökki on onneksi jo sen ikäinen että kukaan ei oleta seinien olevan suoria ja tasaisia. Silti siihen seinien hiomiseen ja pakkelointiin meinasi jossain vaiheessa remppaa hajota. Ainoastaan sisämaalaaminen on vielä tympeämpää kuin se seinien kuohnaaminen.

                            Comment


                            • Olohuoneeseen vedin suosiolla tasoitetapetin, kun gyprocin pinta ei hirveästi pitänyt tapettien irroittamisesta eikä napannut tasoitehommat enää siinä vaiheessa. Talon rakentaja oli aikanaan tapetoinut erittäin hyvin pitävällä liimalla tapetit suoraan levypintaan ja loput neljä tapettikerrosta oli laitettu vajaan 30v aikana entisten päälle. Kyllähän ne tapetit irtosivat, mutta levynpintakaan ei ollut enää olohuonekelpoinen. Tasoitetapetin kanssa pääsee helpommalla kuin tasoitteella, ja lopputulos on siisti ja tasainen.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                Olisikin tulossa valkoiset tai edes vaaleat seinät niin hukkuisi pienemmät virheet mutta kun ei. Kyseessä perheen 5v tyttölapsen huone ja sovittiin että saa itse valita seinien värin. Kuka arvaa mikä on 5v tyttöjen lempiväri...? ...
                                Anna tytön valita rauhassa se vaaleanpunainen, valitse itse kiiltoaste. Puolihimmeä ei peilaa juuri mitään. 5 -vuotias tuskin piirtelee seiniin, joten pestävyys ei liene prioriteettilistalla kovin korkealla.

                                Comment


                                  Tasoitetapetti? No nyt alkaa kuulostamaan hiukan paremmalta. Ei oikeasti nappaisi tasoitteen hiominen enää yhtään. Jos ei rivien välistä nyt jollekin vielä ole selvinnyt niin en ole sisäpintoja juuri koskaan rempannut vaikka omin käsin rakensin paikallisen aluesairaalan lisäsiivenkin muutama vuosi sitten. Harjoitushommina siis tosiaan mennään ja tietotaito on sen mukaista.

                                  Mutta en perkele luovuta, on sitä ennenkin lähdetty pussi päässä Lontoon sumuun tekemään jotain mistä ei mitään ymmärrä.

                                  Comment


                                  • Tuo tasoitetapetti on noin millimetrin paksua, huomattavan jäykkää tapettia eli nurkkien ylitys vaatii kaverin ja kärsivällisyyttä. Kolot ja muhkurat täytyy toki hoitaa siistiksi, mutta tuolla välttää sen ärsyttävän viimeistelyn, joka ei tahdo onnistua riittävän hyvin tasoitteilla vanhassa seinässä. Pintasileydeltään se vastaa gyprocin pintaa ja on maalattavissa, tapetoitavissa yms. Liimataan seinäliimalla, ei tapettiliisterillä. Jos osaa tapetoida, niin osaa tuonkin homman.
                                    Bauhausista tuota aikanaan haimme pari rullaa, rullakoko noin 1mx10m, hintaa noin 30-40€.

                                    Comment


                                    • Mitä helvettiä!

                                      Ostin tossa kesän lopulla uuden puhelimen. Siinä tuli mukana USB kaapeli yms. sitten kun piti kännykästä kuvia siirrellä koneelle huomasin että se saatanan kaapelin puhelimeen tuleva pää oli liian iso mun puhelimeen eikä spinut tuohon syvennykseen. Menin takasin liikkeeseen ja ne lähetti sen kaapelin sieltä HUOLTOOON?? no tänään mulle soitettiin huollosta " tämä sinun kaapeli ei ole ollenkaan samsungin valmistama ja initti jotain" aloin sitte kyselee et ok et mitäs nyt ni vastattiin " No sulla on tavallaan kaksi vaihtoehtoa, joko sä ostat meiltä uuden kaapelin joka oli jotain piirun verran alle 50 tai me lähetetään tämä sun vanha kaapeli takasin mikä sisältää sitten tutkintakulut + postit" kyselin sitte hieman hiiltyneenä et mitä helvettiä ostan puhelimen saan kaapelin mukaan joka ei sovi ja se lähetetään huoltoon ja palautetaan sama takasin mille ei ole tehty mitään ja joudun vielä maksaakin siitä, sitte kysäsin vielä että paljonko se tutkintakulut sitte mahtaa olla " se on 38euro + postit" Siinä vaiheessa lähti kyllä välitön palaute. Valitsin kolmannen vaihtoehdon " pitäkää kaapelinne hommaan jostain muualta uuden , kiitos ja hyvää päivää"

                                      Voi helvetti mitä touhua.

                                      Comment


                                        No siinä on nyt myyjäliike kädettänyt. Sattumalta kun tunnen tuon huoltoprosessin niin se 38€ lasku lähtee myyjäliikkeelle joka tapauksessa koska huolto on jo sen työn tehnyt. Ei ole kovin paljon asiantuntemusta jos oikeasti on jotain kaapelia lähetetty huoltoon.

                                        Lähestulkoon kaikki nykypuhelimet (poislukien iPhone) käyttävät samaa micro-usb liitäntää. Tarvikkeena kaapeli maksaa jotain 10-20€ eikä todellakaan 50€. Jos kyseessä on se iPhone niin tarvikepiuha on noin 20-25€.

                                        Olisko mahdollista että oot vahingossa napannut väärän kaapelin? Tehtaan paketissa ei oikein ole mahdollista olla väärää piuhaa jos ei sitten liikkeessä ole käytetty pakettia ennen ostoa auki ja vaihdettu vahingossa väärää tilalle.

                                        Comment


                                        • Voin kyllä suoraan sanoa, että ei ole mahdollista että olisin napannut väärän kaapelin. Puhelimen paketista sen otin ja oli nipussa ja jossain pussukassakin vielä... Jos olisin tiennyt tämän kikkailun olisin saattanut ujosti näyttää sille viilaa. :D ennenkin niitä patentteja tehty, koska tosiaan se morkula vaan siinä päässä oli hieman liian iso.

                                          Comment


                                            Voi helevetinperse tuolla t89 ässän konehuoneessa pysty tekemään mitään ilman koko koneen purkamista. Ja pimeys, ilman työvaloja ei näe tehdä mitään. Eikä edes sattunu kaupasta saunaolutta mukaan, kyllä nyt syö miestä...

                                            Comment


                                              Muistin väärin veropalautus summan. Taitaa jäädä joululahjat ostamatta prkl.

                                              Comment


                                                VR:N V**un Junaverkko, ei sitten toimi koskaan kunnolla! No tulipahan laitettua palautetta VR:lle. Varmaan Accenturen Inkkarit sössineet senkin.

                                                Comment


                                                • Myöhästyin töistä. Perhanan Samsung oli taas sammunu yöllä ja illalla latasin täyteen.

                                                  Comment


                                                    Minulla on Samsungissa ihan samaa vikaa. Muuten kyllä toimii ja akku kestää, mutta herätyskello syö akun tyhjäksi.

                                                    Comment


                                                    • Mulla ei syö akkua tyhjäksi. Aamulla kun herätessä painelee nappeja ei tapahdu mitään. Akku pitää ottaa irti jotta saa päälle. Heti käynnistyttyä kun katsoo akun kulutusta niin jossakin vaiheessa yöllä on käyrän mukaan ihan vaan totaalisesti sammunut koko roska. Päälle kun pistää niin käppyrä tänä aamuna näytti jotain 60% akun varaukseksi. Kyseessähän on työpuhelin joka herättää työaamuina.

                                                      Comment


                                                      • Naftamittari autossa, näyttää viel noin 5litran lukemia. Auto kuitenki hyytyy, selkeästi aineen loputtua. Matkaa huoltoasemalle onneksi vain reilu kilometri, reippaasti tossua toisen eteen. Onpa silti hieno huomata, että k.o huoltoasema on lopetttanut toimintansa.. seuraavalle asemalle noin 10 km. Korpee.. jospa jostain takois lisää ainetta, että pääsee kotiinki joskus.

                                                        Comment


                                                          Noo, osittain voit syyttää itseäs kun ajat noin tyhjäksi tankin.

                                                          Kääntää veistä ;)

                                                          Comment


                                                          • Jep, 10 km päästä piti ottaa kahvipaussi ja tankata, paussi tuliki vähä aikasemmin. Ei näemmä päässy tankilla kun 1445km ,kun matka hyyty.. Ei vaan naftamittari seurannu ihan reaaliajassa. Nyt jo kotosalla sentään ja tankki täys, pitää jatkossakin tankata jo 1300 paikkeilla, kuten on tapana ollu.

                                                            Comment


                                                            • Miks pitää ootella et se menee punarajalle ennenku voi tankata? Eikös se oo ihan sama milloin tankkaa, aina kun vaan sattuu huoltoasemalle niin löpöä tankkiin? Tai muuttaa sen tankkausressirajan vaikka neljännestakkiin. Ei pääse myöskään vähän pidemmät matkat aiheuttamaan ongelmia, ku ei opiskelijavaloa päästä palaa..:D

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X