Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Onko jotain mihin ei kunnon päivä örvelö auta ;)

    Comment


    • On nimittäin seuraavanpäivän vittuilu muijalta, "miksi pitää vetää kaljaa maanantai iltana" :P

      Comment


        Epäilen että monen mielipide että tälle m... Eiku tyypille oikein:

        Pariviikkoa sitten pakattu varasto kautta autotalli oltava tyhjä ennen vuodenvaihdetta tai mielellään ennen joulukuun alkua. Noin puolet 50 neliön asunnon kalusteista yms.

        Comment


        • 3 kuukautta asuttu kaupungissa ja alkaa jo nyt vituttaan.. Kerrostalon parkkipaikalla ei ole riittävästi parkkipaikkoja kaikille asukkaille, vaan olen tällä hetkellä 5:dentenä jonossa. (lämpöpaikoista kyse siis).

          Tähän asti kaikki muutkin (kolme kerrostaloa, joilla yksi yhteinen parkkipaikka) ovat pitäneet autojaan vähän siellä missä sattuu, parkkipaikalla on muutama "paikka" johon voi hyvin auton jättää ilman että on minkään tiellä ja ovat ihan kyllä ihan normaalien parkkipaikkojen oloisia.

          Nyt kuun alussa "tekivät" kaksi vieraspaikkaa eli kyltillä merkkasivat että tässä on tästälähtien vieraspaikka ja siihen ei saa parkkeerata. No tänään oli tullut kerrostalon ilmoitustaululle ilmoitus, että parkkipaikkaa aletaan valvomaan ja virhepysäköinnistä sakotetaan.

          Uskomatonta, että tälläisessä paikassa ei ole parkkipaikkoja läheskään riittävästi, kun kuitenkin muuttoliikettä kauempaa on paljon mm. yliopiston vuoksi. Kyllä täällä nurmikoita sitten on. Ulkovaraston molemmilla puolilla on 3,5-4m leveä aidattu kaistale nurmea, joka varsin hyvin voisi olla parkkipaikkaa..

          Comment


          • Just samantapainen ongelma oli aikoinaan itsellänikin. Ei tolppapaikkaa ja jonokin oli aika pitkä.

            Sain ratkaistua ongelmani jonotuksen ajaksi silleen, jotta aloin soitella naapuritaloyhtiöihin ja kyselin tolppapaikkaa vuokraksi.

            Ekalla tärppäsi ja samalla vuokralla, mitä meilläkin pidettiin. Olivat vaan iloisia, kun tolppapaikat eivät olleet ns. tyhjäkäynnillä, vaan tuottivat.

            No matkaa oli tosin aamuisin sinne kadun toisellepuolen n. 50m, mutta talvi meni tolpassa ja sain vihdoin sen oman paikan omasta parkista;).

            Niin tämä vaan pikku vinksinä;).

            Comment


            • 50m ei vituttaisi yhtään, kun nyt täytyy viedä auto varmaan tuohon 1km päähän.

              Täytyypi alkaa kyselemään tuosta lähiympäristöstä, jos sattuisi jostain löytymään.

              Se tässä on hauskinta, että ikinä en ole nähnyt noiden tolppapaikkojen/katospaikkojen olevan täynnä. Ikinä ei ole oikeastaan ollut lähelläkään täyttä vaan poikkeuksetta samat paikat tuntuvat olevan tyhjillään. Ja niitä paikkoja on se lähemmäs 10. Eräskin herrasmies pitää peräkärryään tolppapaikalla :) Ei sillä, mikään sitä ei estä ja täysin sallittua, mutta ärsyttäähän se vähän :D

              Comment


              • Tietysti yks vaihtoehto on, jotta käyt ovikelloja soittamassa niiltäpaikoilta jotka ovat tyhjillään, josko vaikka talvenajaks "vuokraisivat".

                Kato monesti niitten haltijoina on tämmöistä meikän ikäluokan ihmisiä, jotka ei edes omista autoja, mutta ovatpahan paikan varanneet jos vaikka joku sukulainen tulis käymään.

                Saattaapi tärpätä sitäkin kautta ja samalla tulee tutustuttua naapureihin;). Rohkeesti vaan, ei myö raakit vielä ihan möröjä olla;)).

                Comment


                  Eräskin herrasmies pitää peräkärryään tolppapaikalla :) Ei sillä, mikään sitä ei estä ja täysin sallittua, mutta ärsyttäähän se vähän :D
                  No tuosta saat kyllä luvan ärsyyntyäkin vähän, ja vaikka enemmänkin=)

                  Comment


                    Päällekkäis asumisen varjopuolia. Eipä ole omakoti asukkailla moisia huolia, kaupungissakaan :)

                    Comment


                    • Lumitöistä yms. nyt puhumattakaan;).

                      Comment


                      • Joo täytyy alkaa vähän selvittelemää oikein nyt. Ei oikein nappaa tuo 1km kävely tuonne läheisen kaupan parkkipaikalle. Huoltoyhtiö on vaan vienyt sen paikkalistan tuolta alakerran ilmoitustaululta ja on ollut pian 1kk hukkateillä, että täytyy vaan odotella joskos se sinne ilmestyisi takaisin.

                        Autoa en ihan joka päivä tarvitse kun yliopistolle ja kauppaan pääsee pyörällä nopeammin, mutta tuota parempaa osapuolta tulee kuljetettua treeneihin vähintään joka toinen päivä. Ja vähän pelottaa jättää se auto tuonne kaupan parkkipaikalle...

                        Edit: Erityisen kummalliselle tää paikkajuttu tuntuu tälläselle maajussin poijjalle joka on siihen tottunu että aina on tilaa ja ensimmäistä vuottaan viettää täällä "suuressa maailmassa" :D

                        Comment


                          Lumitöistä yms. nyt puhumattakaan;).
                          Kuvetta kaivamalla moiset hoituu, tarvittaessa, asuinmuodosta riippumatta :)

                          Comment


                            Onneks täällä ruuhkasuomessa kerrostalossa (Alppila, Lintsin vieressä) on paremmin tilaa. nimim. 2 paikkaa talon alla + 1 pihalla + harrastetalli :)

                            Comment


                            • Maanvetovoimakin on kasvanut edellisen salikäynnin jälkeen, jotenkin tuntui, että voimat loppuvat kesken. Onneksi muut salilla olleet olivat eläkeikäisiä, niin ei hirveästi tarvinnut painoja keventää omalla vuorolla. =)

                              No, se mikä tässä eniten ottaa päähän on se, että tuo massakausi on vähän venähtänyt pitkäksi ja kuntoilu jäänyt vähälle. Mutta jospa se tästä korjaantuu.

                              Comment


                                Sama vika rahikaisella. Massakausi on jatkunut jo nelisen vuotta...

                                Comment


                                  Aika äkkiä tolppapaikan vuokran saa takaisin laittamalla Eberin?

                                  Comment


                                  • ei se tolppapaikka, mutta kun olisi edes parkkipaikka. Tuossa pihassa kun ei ole kuin noita tolppapaikkoja ja ne kaksi vieraspaikkaa.

                                    Comment


                                      Ähräsin ehtoon verran lötköön käsijarruvaijereita vain huomatakseni, että niissä on väärän mittaiset kuoret. Itse vaijerin pituuden kyllä tarkastin ennen asennusta. Perkeleen varaosaputkat tai pikemminkin tarvikevalmistajat.

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
                                        Aika äkkiä tolppapaikan vuokran saa takaisin laittamalla Eberin?
                                        Kuinka paljon tolppapaikka maksaa porukoilla? Äkkiä laskettuna tolppa tulee halvemmaksi kuin ostaa eberi, itsellä siis tolppa maksaa 12e/kk. Vai kuis paljon halvimmat eberit/webat maksaa nykyisin?

                                        Comment


                                        • Itellä tolppapaikka 5m kämpän ovelta 35€/vuosi :D aika halpa sais olla eberi ;)

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja Jusaberg Näytä viesti
                                            Ähräsin ehtoon verran lötköön käsijarruvaijereita vain huomatakseni, että niissä on väärän mittaiset kuoret. Itse vaijerin pituuden kyllä tarkastin ennen asennusta. Perkeleen varaosaputkat tai pikemminkin tarvikevalmistajat.
                                            Olisikohan ero siinä, että on rumpu- ja levyjarrullisia laatu-Audeja?

                                            Comment


                                              En tiedä. Ihan vuosimallia ja moottorikoodia myöden selvitin kaikki myyjälle, mutta väärät tuli.

                                              Comment


                                                Okei, minä laskin tuohon mukaan mukavuuskertoimen. Kymmenen vuoden käyttökokemuksella on hankala olla enää ilman. Eberiä kuten myös quattroakin. :-p

                                                Comment


                                                • Sit on hianoo kun se akku joka "menee vielä tän talven" väsyy kun kerran nukkuu pommiin ja joutuu meneen taksilla töihin, puhumattakaan lämmittimien korjauksista kun ne laukee...

                                                  Tolppahinnoista senverran että joskus kun vielä joutui asumaan naapurien kanssa päällekkäin niin tolppapaikka maksoi n.8mk kuukaudessa, kunnes parkkipaikalle asenneltiin 24h "munakelloilla" olevat tolpat niin hinta nousi 40mk/kk, vaikka tällähän taloyhtiö säästää rutkasti kohtuu ajassa??? Tästä suivaantuneena (kun ei se 2h lämmitystä riittäny) viritin munakellon jumiin päälläoloasentoon x)
                                                  Viimeksi muokannut okkim; 1.11.2013, 05:23. Perustelu: Poistettu tarpeeton lainaus.

                                                  Comment


                                                    Ei kaikilla ole duunin päässä tolppapaikkaa, joten siinä eberi ajaa asiansa.

                                                    Comment


                                                      Mukavuusvarustehan se polttoainelämmitin pääsääntöisesti on. Kaikki riippuu tietenkin käyttöolosuhteista. Tänäkin aamuna ulkolämpömittari näyttää +8 astetta joka on enemmän kuin keskiverto juhannuksena. Aika paljon täytyy luovaa matematiikkaa käyttää että saa sen 1.5k€ investoinnin vaikka polttoaineen kulutuksen säästöinä takaisin. Moottoriahan se säästää mutta nykymoottorit ja -öljyt kestävät kyllä käynnistämisen -30 asteessakin eikä moottori kuitenkaan ole kulutusosa jolla on joku tietty käyttöikä. Jos se kone kestää vaikka 500tkm avaamatta tai aina lämmitettynä 1000tkm niin asialla on reaalimaailmassa hyvin vähän merkitystä.

                                                      Korostan mukavuusvarustestatusta kertomalla oman auton tilanteen. Kotona lämmin talli, töissä lämmin talli. Silti ostin autoon webaston koska olen niin laiska etten jaksa aina veivata autoa ahtaaseen talliin vaan jätän mieluummin pihaan josta ostoskassit ja ihmiset on paljon helpompi purkaa. Toisaalta, käytettynä ostettu weba maksoi 280€ ja asennuksen tein itse pientarvikkeiden hinnalla jolloin 300€ asennetusta bensalämmittimestä on varmaan aika lähellä totuutta.

                                                      Viime talven ajoin käytännössä pelkän sisälämppärin kanssa kun letkulämmittimen vastus ei toiminut. ~5 minuuttia kun ennakkoon lyö koneen tulille niin siinähän se lämpiää. Täysin eri asia sitten nykyautojen taloudellisemmat koneet jotka vaan ei tuota riittävästi hukkalämpöä jolloin lisälämmitin on käytännössä pakollinen ettei koko talvea pidä kulkea kylmällä autolla. Tätäkin olen miettinyt että olisiko järkevämpää muuttaa moottorin ohjelmaa sen verran että kävisi vähän epäpuhtaammin ja tuottaisi lisää lämpöä, olisi varmasti mahdollista eikä tarvisi heti uuteen autoon ostaa parin tonnin lämppäreitä että pysyy edes lasit auki.

                                                      Comment


                                                        Itsellä taitaa tuo katos/tolppapaikka olla nyt 100e/vuodessa (maksetaan kerralla ja edellinen asukas oli jo maksanut tän vuoden). Katoksesta kyllä iso plussa, vaikka en ole piuhan päähän vielä laittanut, niin kertaakaan ei ole tarvinut skrapata ikkunoita.

                                                        Comment


                                                          Alkuperäinen kirjoittaja hopsis
                                                          Silti ostin autoon webaston koska olen niin laiska etten jaksa aina veivata autoa ahtaaseen talliin vaan jätän mieluummin pihaan josta ostoskassit ja ihmiset on paljon helpompi purkaa.
                                                          Todellisuudessa sijoitit siis ~300€, ettei tallia tarvitsisi siivota? :)

                                                          Comment


                                                          • Meillä tolppapaikka 10 €/kk. Naapurilla tolppapaikka, jossa pitää peräkärryä talvet, muuten tyhjänä :)

                                                            Itsellä tolppapaikka, autotalli talon alla ja hallipaikka RS:lle kunnes pääsee omaan talliin vuodenvaihteessa.

                                                            Ei ei ole ongelmia säilytyksessä.

                                                            Taloyhtiö voi kyllä tehdä tolppapaikoista päätöksen ja ottaa pois sellaisilta jotka niitä ei käytä tai pitävät vaikka lasten käynnin varalta (jonoa tietysti pitää olla). Eri asia on jos ne ovat yhtiöjärjestyksessä kiinteästi asuntoon varattuja.

                                                            Ei ota päähän, sorry offtopikki.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja Harjula Näytä viesti
                                                              Todellisuudessa sijoitit siis ~300€, ettei tallia tarvitsisi siivota? :)
                                                              Voihan sen toki noinkin muotoilla :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X