Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Pääsin lauantaina kuivaharjoittelemaan renkaiden vaihtoa. Kolmannesta renkaasta löysinkin sitten kivan yllärin eli lyhyen peltiruuvin joka oli porautunut sopivast kulutuspinnan ja kyljen väliin. Ruuvia auki ruuvatessa alkoikin paineet pihistä ulos :(. Eikun talvirenkaat takas paikalleen. Kävin rengasliikkeestä kyselemässä paikkanastaa mutta kertoivat ilosanoman että ei voi paikata kun on sellaisessa paikkaa ja hieman jo kumi sivusta pullistunut. Kyseisellä renkaalla olikin ajettu jo peräti 7000km.

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja Killeri Näytä viesti
      Takatalvi, pitäisikö sanoa muuta.
      Yöpakkasia vielä jopa pari viikkoa se tietää älyttömästi suolaa.
      Saa nähdä pääseekö edes vappuna ajaa Cabriolla :/ !
      Pääsee pääsee. Hieman optimismia kehiin ;). Eivaan, kesäkelit on jo korkattu täällä suunnalla, ainaku on +5 astetta tai enempi. Toki noi maanteille kylvetyt suolet patittaa kunnolla. Jos multa kysyttäis niin unohdettais suolettaminen tästä valtakunnasta totaalisesti ja adaptoiduttais ihan omilla ajotyyleillä keleihin kelien mukaan.

      Comment


      • Ajattelin vaihtaa jarruletkut teräspunosletkuihin. Takaletkuissa oli ihan odotetusti japaninlukitetta ihan omiksi tarpeiksi, mutta aikani niitä herkuteltuani sain kuin sainkin auki molemmat. Toinen letku satulastakin irti ja siinä kohti kiva sitten huomata, että kappas, banjopultti onkin liian iso letkun reikään. Tässä kohti ei vielä vituttanut kun aattelin että ovatpahan jo herkuteltu valmiiksi irti. Reklamaatiokin hoitui helposti samointein, nyt vaan odotellaan uudet takaletkut. Eipä se myyjän vika ollut muutenkaan tuo sekaannus, sieltä vaan oli lähetetty väärät. Etuset meni heittämällä paikalleen, mutta takaletkujen ilmaus sai sitten kupin nurin. Toinen vanhoista letkuista tietenkin vuotaa.
        Jouduin sitten hakemaan vähäksi aikaa uuden orkkisletkun taakse että sain järjestelmän ilmattua ja auton ajoon. *ttu että meni taas hienosti, ei ehkä olisi pitänyt alkaa koko hommaan.
        Viimeksi muokannut LauriJT; 10.4.2013, 06:18.

        Comment


        • Tällainen päivä. Himaan tullessa huomasin parkkipirkon pyörivän auton ympäri ja kyselin et mitäs puuhaat, sanoi kirjoittavansa sakkoja mulle. Ihmettelin syytä ja sanoi parkkilupani vanhentuneen. Ihmeissänihän olin kun olen kaikki laskut aina maksanut ja luvan piti olla voimassa. No soittelin sitten rakennusvirastoon, josta selvisi että ovat "päivitelleet" softaa ja jostain syystä mulle ei ollut sitten lähtenyt laskua, ja sitä kautta lupani oli vanhennut. Turha valittaa sen enempää, he eivät ole kuulemma vastuussa laskuista, lupa on vapaaehtoinen.
          No sitten auton jälkikatsastukseen, ja taas hylsy. "Sulla on liian isot vanteet", mitä vittua se niitä kattelee, keskittyisi vaan niihin korjausmääräyksiin mitkä oli fixattu (olin kyllä tietoinen riskistä). No pyysin sitten muutoskatsastamaan renkaat. Ei onnistunut, koska koko asemalla on kuulemma vain yksi katsastaja, jolla oikeudet muutoskatsastaa autoja ja hän ei ole paikalla. Uuden vannekoon kirjoittaminen rek.otteeseen onkin vaikeaa hommaa... No huomenna taas uudestaan ajamaan Espooseen. Grouponin tarjouskatsastus on nyt tullut hemmetin kalliiksi ja huvittavaa on firman nimi "Helppo Katsastus"... niin helppo, että en koskaan käytä ko. puljun toimipisteitä enää. Katsastajat ovat myös sitten pilkuttajia (asiallisia kuitenkin) tuolla Kivenlahden toimipisteessä, kannattaa vältää jos kaikki ei ole "lainmukaista"... Nim.merk. onneksi Milltekin putkistossa oli e-tyyppikilpi, se tarkastettiin...

          Comment


            Rupee ahdistamaan vanne tarjonta. Käytettyjä lähinnä etsin, mutta kun myyjät tuntuis haluavan käytetyistä saman mitä ne on maksanut uutena. Onhan ne parilla kanttari ihottumalla varustet vanteet melkein saman hintaiset kuin uudet.

            Puhumattakaan sitten kun niissä on kumit vielä päällä, silloinhan sarjalla pitää olla sama hinta kuin uusilla kumeilla ja vanteilla.

            Comment


              Vielä löytyis. Saat edelleen sopivasti ;)

              Comment


                Tuo työkaluhomma on tullut karvaasti opittua. Varsinkin kun lähimpään järkevään kauppaan on sen 40km matkaa.. Alkaa tosin tallistakin jo löytymään aika hyvin kaikkea, kun joka kerta ostaa kaiken sinnepäin olevan mätänetistä :)

                Comment


                • Pitäs hommata kesävanteet, mutta ei löydy oikeen sopivia minun makuun edukkaasti

                  Piti vaihtaa tänään omaan audiin kattokaiteet toisesta, mutta eipä saanu velipoika niitä toisia omastaan irti.

                  Enskaa piti käydä tänään ajamassa, mutta ei kerennyt ahvala lähettämään vaihteensiirtäjän jousta joten pyör edelleen osissa tallissa. Muutenkin tuo ahvalan toiminta meinaa ottaa päähän.

                  E: Nyt kun ahvala sai hoidettua hommansa asiallisesti ni eiköhän toi vitun posti ala sekoilemaan. PRKL Lähetyskoodistakaan mitään iloa kun sillä ei löydy mitään.
                  Viimeksi muokannut jünther; 10.4.2013, 14:55.

                  Comment


                  • 333tkm mittarissa ja jakohihna vaihdettu viimeks 190tkm kohdassa, voittoisasti exä pitänyt autosta huolta.

                    Comment


                      Virtalukon pohja meni vissiin golfista ihan yllättäen.

                      Eikös se virtalukonpohjalta vaikuta kun autostarttaa, mutta ei edes lupaa? Radiokaan ei lähde päälle (olin juuri sitä radiota asentamassa ja jotain tein vissiin väärin jos virtalukonpohjan rikoin, en vaan vielä keksinyt mitä...), joten sen perusteella päättelisin virtalukonpohjaan vian.

                      Edit: Samalla ottaa päähän oma tyhmyys/muistamattomuus. Vein Jesille mun radio ohjattavan tutkittavaks kun se ei toiminut kunnolla. Noh, eihän siinä sitten ollut muuta kuin ohjaimen paristo huono, jonka muistin aikanaan vaihtaneeni ja kokeilleeni, että ei toimi. Alkuperäinen Nikko paristo siellä oli kuitenkin, eli muistin ihan väärin...
                      Jesille kuitenkin isot kiitokset!
                      Viimeksi muokannut 54mmy; 10.4.2013, 21:03.

                      Comment


                      • www.vekoy.com

                        Pienestä nippelistä maksoin 6,95e toimituskuluja, kun piti saada nopeasti osa. Sunnuntaina tilattu, eikä vieläkään ollut laatikossa. Olisi pitänyt tilata sekin ulkomailta, niin olisi jo osa kädessä. Ei muuta, mutta pitää lähteä reissuun ja osan tarvitsen mukaan.

                        Comment


                          Tekis mieli kirjoittaa muutama kirosana kun ärsyttää niin paljon. Oman uuden (syksyllä valmistu) rivarikämpän sisärakenteissa on muutama epäkohta, joista tulevaisuudessa aiheutuu isoja ongelmia. Aivan itsestäänselvä asia, mutta joutuu tappelemaan ja inttämään. Itse olen alan insinööri ja olen nähnyt mitä kyseinen vika aiheuttaa.

                          Jos on apina niin syököön banaania ja jättäisi rakentamisen niille, jotka sen osaavat ja haluavat tehdä kunnolla. Joskus tulee virheitä, mutta ne pitää myöntää ja korjata ei siihen maailma kaadu.

                          Comment


                          • öljyä vuotaa.. venttiilikopan ja kiristäjän tiiviste.. ja vesipumppuki taitaa fuskata..

                            Comment


                            • skige: Kerro lisää.

                              Comment


                                Yksi esimerkki. Kun saunapaneelin takana on tuuletusrako. Sen ei kuulemma tarvitse olla alapäästä auki, riittää vain, että ylhäällä on parin millin rako. Kaikkea sitä uutta oppiikin. Ei vain kuulemma saa vedellä pestä saunan seiniä.

                                Comment


                                  Ehkä tekijä on hankkinut kannuksensa vaikkapa näiden kerrostalojen siivouskomeroihin rakennettujen infrapunasaunojen kanssa?

                                  Comment


                                    Itse olen aika nuori (kolmekymppiseksi on melkeen puoli vuosikymmentä) työnjohtaja vaikka parivuotta tullu hommissa oltua. Paljo kuulee pojuttelua (en omassa työssä) näiltä ns. ammattirakentajilta, jotka eivät tiedä mistään mitään vaan yrittävät pönkittää itseään.

                                    Sitten kun lyö jauhot suuhun ja kertoo miten ne pitää tehdä niin vastaus on. Sähän voit omista töistä ottaa sitä ja tätä ja tehdä sen niinkuin pitää. Kovia kehumaan itseään, mutta eivät kestä rehellistä palautetta mikä on esitetty asiallisesti.

                                    Kuitenkin rakentavat toisten kotia eivätkä ymmärrä, että voivat pilata toisten elämän pitkäksi aikaa omalla välinpitämättömyydellä.

                                    Comment


                                      Uskomattoman vittumaasta kuunnella ku seinän takana poraallaan betoniseinään, saatana! Ala-asteella vain nauratti ku opettajan puheista ei tullu mitään.

                                      Comment


                                      • Re: Nyt ottaa päähän!!!

                                        Alkuperäinen kirjoittaja skige Näytä viesti
                                        Itse olen aika nuori (kolmekymppiseksi on melkeen puoli vuosikymmentä) työnjohtaja vaikka parivuotta tullu hommissa oltua. Paljo kuulee pojuttelua (en omassa työssä) näiltä ns. ammattirakentajilta, jotka eivät tiedä mistään mitään vaan yrittävät pönkittää itseään.

                                        Sitten kun lyö jauhot suuhun ja kertoo miten ne pitää tehdä niin vastaus on. Sähän voit omista töistä ottaa sitä ja tätä ja tehdä sen niinkuin pitää. Kovia kehumaan itseään, mutta eivät kestä rehellistä palautetta mikä on esitetty asiallisesti.

                                        Kuitenkin rakentavat toisten kotia eivätkä ymmärrä, että voivat pilata toisten elämän pitkäksi aikaa omalla välinpitämättömyydellä.
                                        Vai että parissa vuodessa nokaks työmaalla. Jos totta niin aika hyvä suoritus. Nokaks ku pääsee yleensä siinä vaiheessa ku tietää oikeesti kaikesta kaiken tai ainakin lähes ja pystyy neuvoon inssejä (mihkä ei kyllä paljoo vaadita :D) Ainakin firmoissa missä itte oon ollu.

                                        Itte pakko hämmentää soppaa sen verran että vaikka ite pyrin tekeen hommat aina niin hyvin kuin mahdollista, niin yksi ongelma rakennuksilla on nykyään aikataulut. Verrattuna siihen kun ensimmäistä kertaa olin raksalla (12 vuotta sitten) niin tahti on kovempaa ainakin timpurin töissä, ja loogistahan se on että mitä nopeempaa tehdään, sitä paskempaa tulee.

                                        Ja sitten on tietenkin näitä ukkoja joilla on virolaisia töissä, tehdään niin pieni tarjous jostain urakasta että firmoilla joilla on suomi työvoima ei ole mitään mahdollisuuksia kilpailla. Ja jokainen varmaan joka on raksalla ollut on tuntitöinä korjannut virolaisten jälkiä?

                                        Comment


                                          Tuo "tietää kaiken" muistutti mieleen;

                                          kymmenvuotias ei tiedä mitään
                                          viisitoistavuotias uskoo tietävänsä kaiken
                                          kakskymppinen on aivan varma että tietää jo kaiken
                                          kolmekymppinen alkaa epäilemään ettei ehkä tiedä kaikkea
                                          nelikymppinen ymmärtää että ei ehkä tiedä kaikkea
                                          viisikymppinen tietää ettei tiedä kaikkea
                                          kuuskymppinen harmittelee miten vähän tietääkään
                                          jne.

                                          Joku tuommoinen litania löytynyt joskus netistä, en vai muista mistä. Voi olla ettei mennyt 100%-sesti oikein, mutta idean ymmärtää varmaan tuosta.

                                          Comment


                                          • Eilen lensi nasta tuulilasiin, särö ja lähtee halkeamaan varmasti kohta. Ei muuten mitään mutta alkutalvesta on vaihdettu uusi lasi :( Tänään kattelin kesärenkaita ja huomasin että toinen takarengas on kyljestä revennyt, tai oikeastaan näyttää kuin olisi viilletty ympäri renkaan kankaaseen asti. ajotietokoneen näyttö ei toimi ja kuskin oven sähköt pimeenä + kaikki siihen liittyvä. Nyt ei mee audin kanssa kovin söpösti :D

                                            Comment


                                            • Eilen lensi nasta tuulilasiin, särö ja lähtee halkeamaan varmasti kohta. Ei muuten mitään mutta alkutalvesta on vaihdettu uusi lasi
                                              Siihen säröön teippi päälle, ei mene paskaa ja tuulilasikorjaajalle hetimiten, eli mahdollisimman pian/paripäivää.
                                              Viimeks otti 20 erkkiä nastan aiheuttamasta iskusta/pikkuhalkeamasta.

                                              Eipä paljon huomaa, että olis paikattu. Reilu puolituntia vei aikaa.

                                              Comment


                                                Villinä kysymyksenä: Mistä tiedätte että kyseessä on/oli nasta?

                                                Comment


                                                  Joskus vastaantulevasta tukkirekasta lensi lötkön lasiin jotain. Jumalaton paukahdus ja lasiin häränsilmä mutta ei koskaa lähteny siitä leviämään, syynä varmaan varsin jäykkä kori ;) En tiä sit mikä lensi mut kyllä paukahti.

                                                  Comment


                                                  • Ihan vaan ajattelin kun motarilla n.140 vauhtia cc passatin perässä, tai sitten oli kivi. jälki vaan oli nastan tekemän näköinen. Varmuutta ei kyllä tietenkään ole :D

                                                    Comment


                                                      Et löydä jousipuristimia->osta uudet, kierteet paskaks ennenku saat ensimmäistäkää jousta kasaa->rautakanki. Jousien asennus on hauskaa.

                                                      Comment


                                                      • Villinä kysymyksenä: Mistä tiedätte että kyseessä on/oli nasta?
                                                        Oletuksena varmaan, nythän niitä irtoilee, kun tiet ovat kuitenkin ainakin suurimman osan päivästä sulina.
                                                        Nykynastat tahtoo irtoilla aikaslailla helposti kuitenkin. Tiedä sitten mitä tuo nasta painaa, siis painaako enemmän kuin vastaavankokoinen kivi?

                                                        Väliäkö tuolla sitten loppujenlopuksi, mikä aiheutti halkeaman, mutta laitetaan nyt nastan syyksi, kun tuntuu ihan iltapäivälehdissäkin tuo nastarengas tapetilla olevan, joo.

                                                        Comment


                                                          Ennemmin sieltä renkaista ja nimenomaan kitkarenkaista kai lentelee kiviä. Nythän ne hiekoituskivet on monessa paikassa irrallaan. Ainakin mulle viime tuulilasinkorjauksen yhteydessä pajalla sanoivat, että kivet tarttuu kitkojen pehmeisiin lamelleihin ja ne sitten vähänkin kovemmissa vauhdeissa sinkoilee sinne ja varsinkin tuulilasille.

                                                          Comment


                                                            Mutta minusta tuntuu , että 5 vuotiaat tietävät kaikesta ihan varmasti kaiken .
                                                            Ja kuulemma 70 vuotiaat huutavat että me emme tiedä yhtään mistään mitään .
                                                            Terveisin poikamme Eelis 5 vuotta joka tietää kaikesta ihan varmasti kaiken .

                                                            Comment


                                                            • Terveisin poikamme Eelis 5 vuotta joka tietää kaikesta ihan varmasti kaiken .
                                                              +1 ja Isolla;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X