Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Noize, kolme samsungilaista tiiän jotka teki samaa. Yhellä kaverilla tuli tyhjiä viestejäki tuntemattomasta numerosta.
    Tuon "valepuhelu" -ominaisuuden saa ainaki osasta jotenki hävitettyä, google kertonee miten/jos onnistuu tuosa mallisa.

    Edit: Oli tosiaan ihan ominaisuus ainaki josain malleisa. Näppäimet lukosa luuria painamalla tms. sai aktivoitua valepuhelun jonku ajan päähän. En tiiä mitä hyötyä tuommosesta voi olla, herätyskellona toimii tietysti ja hankalasta kahviseurasta eroon pääsemiseen tiesti. Aiheuttaa kevyttä päähänottoa jos ei tiiä tuosta ominaisuutta, kaverikin epäili jo tulleensa hulluksi tai hankkineensa jostain vihamiehen.

    Topikkiin liittyen, kämpän hankkiminen puolen suomen päästä ottaa päähän. Alueista ei tiedä mitään ja kämpän katsastukseen tarvii kaverin apua.
    Muuttohommasta puhumattakaan.
    Siihen oheen ei tarvisi enää ku hoitaa oulusta 2 kämppää kiertoon, tyhjentää ja siivota ne, saada opinnäytetyö hyväksyttyä ja neuvotella työpaikka pk-seudulta valmiiksi.
    Aikaa Tammikuu, saa suorittaa.
    Ihme jos ei harmaita hiuksia pukkaa ens kuuhun mennessä.
    Viimeksi muokannut Wezq-Ape; 8.1.2013, 20:46.

    Comment


      Jaa mie oonki miettiny jotta miten tuo 1.5v poika saa aina tuon valesoiton päälle, ite kun en ole siinä onnistunut ja ei ohjekirjaa ole jaksanut lukea. Muksu siis saa näppäimet lukossa olevaa kakkospuhelinta räpeltää..

      Comment


      • Kyllä kaupanalalla nimenomaan kuluttajat maksaa sen aukioloajan ja ne pyhätunnit. Ongelma tulee juurikin siinä että jos et pidä ovia auki niin menetät myyntiä, mutta jos pidät niin et saa myyntiä yhtään enempää kuin "ennen". Ihmisillä kun on tietty määrä rahaa käytössään ja määräänsä enempää siitä ei kauppiaan taskuun voi laittaa. Samoin verkkokauppa ei lisää myyntiä, nyt siis puhutaan jostain "arkipäiväisestä" tuotteesta jota ihmiset tilaa jopa suomesta. Silti aika pienilläkin ketjuilla alkaa olemaan pakkorako tehdä verkkokauppa että ainakin oman kuvitelmansa mukaan pysyvät kelkassa mukana... Kukas ne kustannukset maksaa?
        No me kuluttajat tietysti. Jokainen yritys pyrkii aina tiettyyn voittoon, ja kyllä, jossain kohtaa kulujen kasvaessa se tarkoittaa myös hintojen nostoa.

        Se kassatäti ei ole kaupan ainut muuttuva kustannus sunnuntaisin tai iltaisin, vaikka ne työntekijöiden kesken olisi kuinka haluttuja vuoroja. Kokonaisuudessaan kaupanalalle ne on pakollinen paha leikissä jossa kukaan kauppiaista ei voita mitään.

        Comment


          No jos sen noin ajattelee että se on välttämätön paha niin kaiken parasta varmaan olisi kaupan mielestä tehdä kuten pankeissa on jo käynyt. Auki arkisin 10-16.30, käteistä rahaa käsitellään klo 11-13. Kulut minimiin, asiakkaat opetelkoot hoitamaan asiansa silloin kun käsketään.

          Olen edelleen sitä mieltä että markkinatalous toimii ilman paimentamistakin. Myyjä tarjoaa tuotetta silloin kun se menee riittävästi kaupaksi, yhden yökulkijan takia ei kannata kauppaa pitää auki mutta turha sitä on kiinnikään pitää jos ovella on jonoa.

          Comment


          • Moderointi.

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja hopsis
              markkinatalous toimii ilman paimentamistakin
              Aamen.

              Comment


              • Meinasin ottaa käyttöön duunissa ylimääräiseksi jääneen noksun E7:n. No eihän se p*rkele toimi tietenkään Audin BT-handsfreen kanssa. Synkkaa vain SIMmillä olevat kontaktit. Kuukkeloin netissä ja pitäisi tehdä hirveä rautalankaviritys, jotta sen saisi toimimaan. Kokeilin kyllä sitäkin, mutta en saanut softia asennettua.

                On se kyllä yhtä p*rsettä, ettei osata tehdä standardin mukaisia vehkeitä. En tiedä kenessä vika on, mutta jos jonpi kumpi pitää vaihtaa yhteensopivuuden takia ja vastakkain on viidensadan puhelin ja viidenkymmenen tonnin auto, niin kummankohan tässä vaihtaisi...

                Ilmeisesti myöskään Lumia 920 ei ole tuettu/ei toimi. Sen sijaan Lumia 800 toimii. Notta sormi kyllä osoittaa sinne Keilaniemeen päin.

                Taidan hankkia omilla rahoilla iPhonen, vaikken tuon hedelmäfirman kannattaja olekaan.

                Comment


                  Eipä ne BT-yhteensopivuusongelmat sillä ainakaan vähene...

                  Comment


                    Itse olen huomannut että Applen tuotteet toimii erinomaisesti 3G MMI:n kanssa, ja BT:n kauttahan se omppupuhelin MMI:n kanssa keskustelee.

                    Comment


                      Toisilla toimii, toisilla ei. Vaikka Bluetooth on Bluetooth on Bluetooth ja kaikki pitäis olla standard niin jonseenkin epävarmasti ne pelaa. Esim Jabra Wave toimii iPhone 4/4S kanssa kuin unelma mutta iPhone 5 kanssa sekoilee. Yhteys pysyy auki mutta ulospäin lähtevä ääni häviää parin minuutin puhelun jälkeen kokonaan. Kun lopettaa puhelun ja soittaa uudestaan niin ilman mitään muutoksia kaikki toimii taas muutaman minuutin. Parin vuoden takaiset halvimmat Nokian headsetit taas ei kättele iPhone 4/4S kanssa ollenkaan. Näitä on ollut sen verran monta keissiä että olen alkanut epäilemaan Applen koodareiden vääntäneen jonkun ruuvin vähän turhan tiukalle.

                      Eihän ne virheettömästi toimi ristiin millään muullakaan merkillä mutta monta kertaluokkaa varmemmin anyway.

                      Comment


                      • Kyllä Nokia on kunnostautunut ennenkin näissä. On se kumma, ettei saada yhtä yksinkertaista(?) yhteyttä toimimaan.

                        "Apple products and Audi’s are very compatible. It is said “if Apple made a car it would be an Audi,” the iPhone is no exception. The Audi interface on the MMI (Multi Media Interface) with the iPhone is seamless"
                        http://www.iamaudi.com/setting-up-bl...one-with-audi/

                        En jaksa olla huolissani jonkun headsetin toimimattomuudesta, uuden hankkiminen kustantaa satasen tai pari. Sen sijaan kun firma sanoo mikä luuri on oltava, niin ei viitsisi sen perusteella hankkia autoa...

                        Comment


                        • Melkeinpä rupes jo vituttaan toi autovalinta. Ei perkele ees vahvarin johtojen vetäminen onnistu ilman että purkaa puoli autoo.. Audissa sai johdot paljon helpommin vedettyä..

                          Comment


                          • Suunnon sykemittarista pudonnut pari ruuvia takakannesta ja olen yrittänyt selvittää mistä saisi uudet ruuvit tilalle. Ainoa mahdollisuus tuntuu olevan Suunnon huoltopalvelu, joka ottaa vähintään 33€ + 16€ siitä ilosta, että DHL hakee rannekellon kotoa, laittavat kaksi ruuvia paikalleen ja DHL tuo sen taas kotiin. Huoltopalvelun kautta yritin laittaa viestiä, että saako hommattua ruuveja erikseen, mutta tuloksena oli vaan rahtilaput huoltopalveluun. Ei kiinnosta maksaa kahdesta ruuvista tuota summaa, hommataan sitten mielummin uusi mittari kilpailijalta pari kymppiä kalliimmalla tai huuto.netistä käytetty.

                            Jos jollakin on sattumalta ylimääräisiä ruuveja, jotka sopisivat tuohon, niin voisin ostaa muutaman.

                            Comment


                            • Sama vika oli mullakin Samsungissa, tuli puhelua tuntemattomasta.. sitten hokasin tuon valepuhelun.
                              Ei soi enää :D

                              Comment


                              • No jos sen noin ajattelee että se on välttämätön paha niin kaiken parasta varmaan olisi kaupan mielestä tehdä kuten pankeissa on jo käynyt. Auki arkisin 10-16.30, käteistä rahaa käsitellään klo 11-13. Kulut minimiin, asiakkaat opetelkoot hoitamaan asiansa silloin kun käsketään.
                                Jos tähän lähtisi kaikki kaupat yhdessä rintamassa niin tuohan olisi kaikkien kauppiaiden unelma. Et tainnut vieläkään ymmärtää sitä vertausta että ihmisellä on tietty euromäärä jonka se ruokaansa käyttää kuukaudessa. Maha ei valitettavasti määräänsä enempää tuotetta vedä tai vaihtoehtoisesti perheen talouskassassa on tietty määrä euroja yhdelle kuukaudelle. Vaikka kauppa olisi auki 24/7 niin varsinkaan jälkimmäisessä tapauksessa euroja ei vaan kauppiaan taskuun enempää kerry. Ja sinne kertyisi sama määrä euroja vaikka kauppa olisi auki vain ma-pe 12-16. Tilanne muuttuu kokonaan kun naapurin kauppa onkin auki seitsemänä päivänä viikossa ja vielä joka päivä 8-21.00. Nyt se yhden rouvan talouskassa jakaantuukin osittain sinne naapurikauppaan, joka pitää oviaan eri aikaan auki, jolloin kuluttajalla on vapaus valita omaan elämäntilanteeseen sopivin hetki käydä kaupassa.
                                Mitä enemmän pidetään niitä ovia auki kaupassa niin sen kovemmat on työvoimakustannukset ja pahimmillaan vielä pyhätunteina ja sitä suuremmat on myös muut muuttuvat kerrannaiskustannukset, joita pitkät ja vapaat aukioloajat tuottaa. palkkakulu ei välttämättä ole näistä kuluista edes suurin.
                                Noh ketkäs tässä voittaa? Kuluttajat voittaa sillä että on helpompi käydä kaupassa silloin kun huvittaa ja voihan se olla että ruokakauppa voittaa osan kuluttajan rahoista itselleen jos on kovasti herkutteluun taipuvainen asiakas (tällöin osa mahdollisesti viihteeseen menevästä rahasta sijoitetaankin suklaaseen). Eihän kauppias toki edelleenkään oviaan avaa jos se hänelle tappiollista on, mutta kyllä nämä kustannukset väistämättä katetta laskee ja täten ohjaa kalliimpaan hinnoitteluun, joten kaikilla kauppiailla menisi paremmin jos myös naapuri kauppias pitäisi ovensa kiinni. Ennen elintarvikekioskit hoiti kuluttajien tyhmimmät mokailut myymällä maitoa 10mk/litra pyhätunteina. Nyt se bisnes on aika lailla kuollut ja kuopattu. Tilalla siwat, alepat ja abc:t yms huoltoasema "kaupat". Ja kyllä cittarin kauppaista harmittaa kun se katsoo itsenäisyyspäivänä abc:n jonoja, joten kyllä se kauppias haluaisi olla tässäkin showssa mukana, kun nyt abc käärii rahat tästä showsta liiviin ja tekee sen vielä oikein myymällä tuotteita vähän kalliimmalla kuin Seppo sittarin kauppias.

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
                                  Suunnon sykemittarista pudonnut pari ruuvia takakannesta ja olen yrittänyt selvittää mistä saisi uudet ruuvit tilalle...
                                  Ootkos paikallisista kellosepän liikkeistä kysellyt? Noilla on monesti monenlaisia pieniä ruuveja omissa varastoissaan.

                                  Comment


                                  • Parissa liikkeessä käynyt, joista toisessa oli Suunnon huolto aikaisemmin. Ei oota myyvät. Täytynee huomenna virka-aikaan soitella Suunnon aspaan ja kysellä tilanteesta.

                                    Huuto.netistä hommasin jo kiukuissani uudemman version käytettynä, mutta tehdään tuosta vanhasta juniorille oma, kunhan vaan ruuvit saadaan.

                                    Comment


                                      Alkuperäinen kirjoittaja Roni Näytä viesti
                                      Jos tähän lähtisi kaikki kaupat yhdessä rintamassa niin tuohan olisi kaikkien kauppiaiden unelma.

                                      Ja kyllä cittarin kauppaista harmittaa kun se katsoo itsenäisyyspäivänä abc:n jonoja, joten kyllä se kauppias haluaisi olla tässäkin showssa mukana, kun nyt abc käärii rahat tästä showsta liiviin ja tekee sen vielä oikein myymällä tuotteita vähän kalliimmalla kuin Seppo sittarin kauppias.
                                      Näihin sanoihin kiteytyy se mitä minä kaupan aukioloista ajattelen. Jos kauppiaat saisivat itse päättää aukioloaikansa niin ei harmittaisi että ABC kusee cittarin muroihin. Ison kuvan kannalta ei ole mitään merkitystä sillä paljonko kuluttajilla on absoluuttisesti rahaa kuukauden aikana käytettävissä tai muuttuisiko kuluttajan ostotottumukset kaupan muuttuvien aukioloaikojen mukaan, se nyt kuitenkin on totta että kapitalismi hoitaisi tämän niin että ne kaupat pysyisivät niinä aikoina auki kun se kannattavaa olisi. Jos kannattavuus heikkenee ja 24/7 kaupassa hinnat nousee niin ainahan kuluttaja voi vaihtaa siihen naapurikauppaan jossa hinta on halvempi mutta aukioloajat lyhyemmät. Siis täysin sama tilanne kuin nyt on. Rajahan on vedetty siihen 400m2 neliömäärään josta johtuu että ne pikkukaupat on sellaisia perseensilmiä että ostoskärryillä kääntyminen käytävällä muistuttaa Austin Powersia. Taikasana minusta olisi se että kaupat saisivat itse harkinnanvaraisesti päättää niiden ilta-, yö- ja pyhätuntien aukioloajan.

                                      Comment


                                      • Olet varmaan havainnut seikan, että pienet kaupat vähenevät koko ajan ihan vaan sen johdosta, että mittakaavaetujen vuoksi suurempi on yksikkökustannuksiltaan edullisempi ja vastaavasti sen, että suurempia pitää olla harvemmassa, jotta homma kannattaa. Sen johdosta asiakas ajaa tulevaisuudessa kehän varteen tai valtatien risteykseen hehtaarihalliin hakemaan saunamakkarat ja kahvimaidon lauantai-iltana klo 23 kun sitä lähikauppaa ei kannata enää pitää, koska asiakkaat käyvät ostoksilla muualla.

                                        Comment


                                          Huomattu on, mutta se taas ei johdu aukioloajoista. En väitä kokonaan ymmärtäväni päivittäistavarakaupan kulurakennetta mutta sen tiedän että esim. arkipyhäpäivän palkka- yms juoksevat kulut tulisi varmasti kuitattua sen päivän myynnillä. Sähkölaskut, vakuutukset ja vuokrat kun juoksee 365 päivää vuodessa. Kotona makaavalle myyjälle pitää kuitenkin maksaa päivän liksa arkipyhältä joten rahaa on sisään saatava enkä jaksa uskoa että kaupan katteet ovat niin heikkoja ettei kestä yhtä päivää maksaa tuplapalkalla.

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
                                            Olet varmaan havainnut seikan, että pienet kaupat vähenevät koko ajan ihan vaan sen johdosta, että mittakaavaetujen vuoksi suurempi on yksikkökustannuksiltaan edullisempi ja vastaavasti sen, että suurempia pitää olla harvemmassa, jotta homma kannattaa. Sen johdosta asiakas ajaa tulevaisuudessa kehän varteen tai valtatien risteykseen hehtaarihalliin hakemaan saunamakkarat ja kahvimaidon lauantai-iltana klo 23 kun sitä lähikauppaa ei kannata enää pitää, koska asiakkaat käyvät ostoksilla muualla.
                                            Päivittäistavaroiden siirtyminen isompiin ja syrjemmällä oleviin marketteihin ei ole yksinomaan kauppaketjujen tuotantotalouslaskelmien mukaisesti operoimaa, vaan sitä tarjotaan mitä ihmiset käyttävät. Esim. kaupunkitaajamien asukkaille on tehty runsaastikin kyselyitä kuluttajatottumuksista ja ihmiset mm. haluavat sen pienen korttelikaupan säilyvän mutta kuitenkin he ostoskäyttäytyvät eri tavalla.

                                            Päivittäistavaroita myyvän kivijalkakauppiaan ei kannata taloudellisesti pitää puotiansa auki vain siltä varalta että korttelin asukkaat käyvät sieltä hankkimassa satunnaisesti sen puuttuvan kermapurkin tai juustopaketin. Tai sitten näitä asiakkaita pitää olla paljon. Yritystoiminnasta pitäisi kauppiaan saada ammattimiehen palkka perheen elatukseen.

                                            Comment


                                              Olet varmaan havainnut seikan, että pienet kaupat vähenevät koko ajan ihan vaan sen johdosta, että mittakaavaetujen vuoksi suurempi on yksikkökustannuksiltaan edullisempi ja vastaavasti sen, että suurempia pitää olla harvemmassa, jotta homma kannattaa.
                                              Mä oon taas huomannu päinvastaista. Täälä on Saleja ja Siwoja noussu joka kortteliin, tuntuu että noilla kahdella ketjulla on menossa jonkinasteinen sota keskenään. Noiden lisäksi on noussu pari k-kauppaakin. Ei ihmiset enää jaksa tosiaankaan lähteä kilometrien päähän autolla hakeen maitopurkkia tai kävellä satoja metrejä kaupan sisällä sen lisäksi.

                                              Comment


                                                Niin minäkin sen näkisin että sellaiselta seudulta, jossa ihmisiä asuu, ei kaupat tule koskaan poistumaan kokonaan. Jos nyt vaikka vuoden aikana kaikki pikkukaupat tietyltä paikkakunnalta laittaisivat ovensa kiinni niin kohta siellä olisi uusi yrittäjä avaamassa uutta kauppaa selvän markkinaraon perässä.

                                                Edelleen olen sitä mieltä että mitä pahaa siinä voi olla että annettaisiin sen kauppiaan itse valita aukioloaikansa? Jos kauppa ei kannata aamuyöllä neljältä niin sitten varmaan kannattaa olla silloin kiinni. Millä muulla alalla muka säännöstellään yrittäjän työaikaa samalla tavalla? Mitäs jos timpureita kiellettäisiin tekemästä töitä pyhäpäivisin tai illalla yhdeksän jälkeen/aamulla ennen seitsemää? Entäs papit? Pääsääntöisesti kaikki työvuorot osuu pyhäpäiville, pitäisikö kirkonmenot siirtää arkipäiväksi?

                                                Comment


                                                • Piti se sitten tämäkin päivä nähdä. Tosin odotettavissa oli, että jossain kohtaa näin käy. Ottamaani valokuvaa on käytetty ilman lupaa kaupallisessa yhteydessä. Jonkinmoista kompensaatiota vois yrittää saada asian tiimoilta, mutta epätodennäköiseksi menee, että koskaan mitään tulen saamaan ilman raastupaa.

                                                  Comment


                                                  • Ransetin naftamittari.

                                                    Neljännestankki = aivan täysin kuiva. Totesin tämän kehäykkösellä Vihdintien kohdalla länteen päin, lopulta matka pysähtyi Lintuvaaran liittymään. No, 40 min myöhemmin matka jatkui onnellisesti kun oli sentään Vallikallion Shell suhteellisen lähellä, sai kanisterilla naftaa.

                                                    Comment


                                                      Piti se sitten tämäkin päivä nähdä. Tosin odotettavissa oli, että jossain kohtaa näin käy. Ottamaani valokuvaa on käytetty ilman lupaa kaupallisessa yhteydessä. Jonkinmoista kompensaatiota vois yrittää saada asian tiimoilta, mutta epätodennäköiseksi menee, että koskaan mitään tulen saamaan ilman raastupaa.
                                                      Katselepa digicamera.net-palstalta keskusteluja tästä aiheesta. Taitaa peruskuvio mennä niin, että lähetä lasku lainaajille (malleja taitaa tuolta löytyä) ja jos ei tärppää, niin jtakokuvioitakin on esillä.

                                                      Comment


                                                        Ottamaani valokuvaa on käytetty ilman lupaa kaupallisessa yhteydessä
                                                        Miten sait tietää vai bongasitko itse? Onko kuva netissä?

                                                        Comment


                                                        • Audi hinurinlavalle ja hinurin kyydissä duuniin. Ja sitten vielä kaasuläppä ja bybassi särki... isoa laskua odotellessa =(

                                                          Comment


                                                            Heinäkuussa olisi tarve hienolle hääaudille, mutta sellaisen ostaminen ei kuulemma tule kysymykseen. :/ Täytynee kohtpuoliin alkaa Oulun seudun forumiveljiltä kyselemään. ;)

                                                            Comment


                                                            • rip:
                                                              http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013...38173_uu.shtml

                                                              (tuo kone ja veljekset teki meille keikkaa)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X