Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Juu, sitä mä en tarkoittanut että kuorma-auto olisi ollut piilossa pilarin takana. Kunhan kommentoin tuota ihmettelyä, miten muka ei näe autoa keskellä päivää.
    Siinähän olisi melko komea A-pilari jos rekka katoisi sen taakse :P

    Comment


    • jos tossa rekassa on ollut tuo 2400 kg, ylikuormaa niin ei vaikuta tälleen kesäkelissä jarrutusmatkaan juuri lainkaan, ehkä muutama metri. Tämän päivän paikallislehdessä kerrottiin että rekan jarrutusjäljet oli ollut n.15m, henkilöautolla ei ollenkaan.

      Kyllä tuossa taas syytetään minun mielestä aivan väärää kuskia.

      Ai niin ja siinä Seatissa oli ollut kolme ihmistä edessä ja takana! ETTÄ NÄIN!!! ja sen kuljettaja oli kotikunnan ihmisten mukaan ollut reissussa toista vuorokautta ilman nukkumista.

      Comment


      • Sen verran jo keskustelua Joensuun turmasta että voisi ehkä luoda oman ketjun.

        Vaikka kysymyksessä ei ollutkaan teiniporukka niin kyllä aivan täyteen ängetyllä autolla on suuri merkitys havainnointiin ja päätöksiin. Jokainen joka on vähän enemmän ajanut tietää kuinka paljon hälinä ja sählääminen autossa vaikuttaa kuljettajan harkintakykyyn ja tarkkuuteen. Vieressä istuva saattaa vetää huikkaa tai räplätä poppikonetta ja peittää näkyvyyden oikealle. Itsellä on ollut toisinaan useampia lapsia kyydissä ja kyllä takoo koko ajan takaraivossa lastin arvo, vaikuttaa kummasti ajotapoihin ja sitä on entistäkin tarkempi joka tilanteessa. Toisen ihmisen henki on arvokkain kuljetettava, kaikki eivät tietenkään ajattele samalla tavalla kun katsoo vapaana autossa hyppiviä lapsia ja päättömästi kulkevia kotteroita.

        Jotenkin tuntuu hölmöltä katsoa lööppejä joista saa sen kuvan että yhdistelmäkuski olisi ollut jotenkin syyllinen tapahtuneeseen. On sillä ehkä se merkitys tulevaisuudessa että ollaan tarkempia kuormauksessa ja ehkä risteysalueiden nopeuksienkin suhteen. Media luo jonkinlaisen pelotteen tulla suuren yleisön halveksimaksi pienestäkin syystä jos ei tuo ihmishenkien menetyksen pelko herätä mitään tunteita.

        Comment


          Tuli mieleen tämä, ettei vaan siinä ole syy miksi lehdistö mustamaalaa rekka-kuskia..

          Comment


          • Tais silloin Konginkankaankin jälkeen aika moni yhdistelmäkuski "saada sormea" liikenteessä kun media leimasi ihan urakalla.

            Comment


              Pyöräilijä on vähän eri juttu kuin punainen 25 metriä pitkä punainen rekka. Ei edes ranskalaiset tee niin paksuja A-pilareita. Pahasti kuulostaa vaan juuri näiltä seikoilta mitä on lueteltu. Känniseurue mölyämässä ympärillä, kuskilla hermot kireällä eikä olisi välttämättä päässyt perille vaikka ei juuri tässä risteyksessä olisikaan osunut.

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                Ylipainoa 2400Kg, ei liene tapahtaumien kulun kannalta merkitystä. Poliisin mukaan rekalla on kuitenkin ollut lievää ylinopeutta hetkeä ennen pamausta. Miksei sitäkin sit voi heti suoraan ilmoittaa että miten paljon? Lievä ylinopeus voi olla vaikka 1 km/h. Turhaa spekulointia vaan herättää joka puolella.
                Mutta paljonkohan tuon kuorman paino on muuttunut lauantain ja maanantaisen punnituksen välillä? Lauantaina tuli illalla ankarasti vettä, johan puu ilmankosteudesta itseensä vettä imee ja jos vielä pressut eivät ole 100% tiiviit niin vettähän on voinut valua kuormaan.
                Kävin tänään tuota turmayhdistelmää katsomassa ja kyllä nuo keulan vauriot niin vähäiset on että tuskin on kuuttäkymppiä kovempaa ajanut. Tätä puoltaa myös 50 metrin matkalla pysähtyminen. Ei vaatine edes pitkää matemaatiikkaa.

                Comment


                • Noh osuipa tuo kolari risteys sitten tänään meidän reitille. Veti aika hiljaiseksi siinä pimenevässä illassa katsella kynttilöitä ja niitä jälkiä. Rekka on todellakin aika lyhyet jarrutus jäljet jättänyt eli aika nopeasti on pysähtynyt. Seatista pieniä osia yms roskaa oli siellä pellolla.Hetken siinä arvuuttelimme mitä oisi oinut aiheuttaa sen, aurinko häikässyt,väsymys? Sillä näkyvyys paikalla on hyvä ei todellakaan huono niinkuin lehdessä sanottiin. Kynttilä siinä sytytettiin ja jatkettiin matkaa hiljaisina eteenpäin.

                  Comment


                    Eikä menettyjä enää takaisin saada, tekipä mitä vaan. Pelkkää suruahan nämä tarinat ovat ja jotain on tapahtunut väärään aikaan, väärällä hetkellä. Samin kommenttiin ylempänä voin vain täysin yhtyä.
                    Toisen ihmisen henki on arvokkain kuljetettava
                    Ei voi muuta sanoa, kuin piste ja stop. Ajatuksen paikka, meille jokaiselle.

                    Comment


                    • Vajaat kolme vuotta sitten Turusta tullessani Hkiin (ei ollut motari vielä auki) ja vasemmalta "puun takaa" tuli keltainen Seatti suoraan eteen ja naps. C5 lunastukseen. Sanoi että ei nähnyt minua lainkaan. Vain takanani tulevan rekan... Näitä sattuu. Keskellä päivää ja valot päällä. Kundi vaan hoki ettei nähnyt.

                      Comment


                      • Jos on kuulemma kallista? Köyhällehän se on toki kallista vaan yleensä.
                        En ole kyllä missään kohtaa sanonut tai valittanut, että se olisi kallista vaan kirjoittelin tämän hetkisen hinnan tänne ylös jos vaikka joku muukin mittaristo-ongelman kanssa kamppaileva hyötyisi siitä.

                        Comment


                          Ettei olisi ollut se ylimääräinen matkustaja pelkääjän paikalla sylissä ja blokannut näkyvyyttä? Media ei tunnu enää spekuloivan kuin rekan syyllisyyttä. Siitä on tehtävä syyllinen vaikka millä hinnalla.

                          Ja tuntuu siltä, että tämänkin onnettomuuden syyksi väännettään "lievää ylinopeutta" ja "raskasta liikennettä". Ne kun tuntuvat olevan ainoat asiat, jotka täällä voivat aiheuttaa onnettomuuksia. Mitään muuta ei lehdistö huuda. Ei tule ikinään tätä menoa paranemaan meidän liikennekulttuuri.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja jmracing Näytä viesti
                            En ole kyllä missään kohtaa sanonut tai valittanut, että se olisi kallista vaan kirjoittelin tämän hetkisen hinnan tänne ylös jos vaikka joku muukin mittaristo-ongelman kanssa kamppaileva hyötyisi siitä.
                            Niin, no jokuhan voisi tietty tulkita, et kun postataan "nyt ottaa päähän"-topikkiin, niin se ikäänkuin sit ottais päähän. :)

                            Comment


                            • Niin siis alkuunhan postasin tuonne, että mittaristo hajosi ja jarpale postasi melkolailla heti perään hinnan mitä hänen mittaristonsa maksoi ja kerroin siihen sitten perään minulle kerrotun hinnan. Ettei nyt ehkä kannata heti köyhää huudella kun en ole hinnasta mitään valittanut :)

                              Comment


                                No itteänihä mä lähinnä tarkoitinki köyhällä. :D Se ottaa kyllä päähän. Joka päivä lähestulkoon.

                                Comment


                                • Meikäläinen luuli, että kuitti oli kohdistettu tähän suuntaan mutta asia kunnossa :D

                                  Comment


                                    Kyllähän se on niin että ainoastaan köyhät puhuu rahasta :)

                                    Comment


                                      Oosny! :D

                                      Comment


                                      • Jos pitää kysyä hintaa, ei siihen ole varaa. Nimim. mies joka tietää todella paljon eri asioiden hintoja :D

                                        Comment


                                        • 2 päivää kestäny päänsärky. ei auta lääkkeet. Jos huomen jatkuu vielä nii sairaala kutsuu...

                                          Comment


                                          • Nyrkin kokoinen kivi ajoväylällä kehä3:lla. Ikean jälkeen se iso mäki. Ajoin vasenta kaistaa. Huomasin jotain pienehköä tiellä (aikaa tehdä päätös noin 1-2sek), mutta en voinnut oikein väistää, koska vieressä kaide ja oikealla toinen auto... Olin että meniskö juuri alta... Ei mennyt... KLONK KLONK... kumpikin vanne vasemmalta puolelta kiittää. Teidän ei tarvitse olla meedioita tietääksenne mitä päässäni tuolla hetkellä liikkui. Noh parkkiin ja kummatkin vanteet taipunut keskeltä noin sentin verran sisäänpäin.

                                            Kertokaas PKseudulla joku hyvä vanteidenoikoja (jia). Onko muitakin kuin se joku Amfir etc mikä olikin jossain keravan suunnalla muistaakseni.

                                            Niin ja onkohan mahdollista saada vakuutusyhtiöltä tai joltain taholta mitään korvauksia tämmöisen suhteen? Kokemuksia? *soittelee kohta vakuutusyhtiöön*

                                            Comment


                                            • 2x w-mäinen kurkkukipu-räkätauti menossa, Nyt viikko takana. Alkuun kuume 38. poskiontelot tukossa ja yskänlääkettä menee, kun holtitonta kurkun ärsytystä ja limaa valuu reippaasti. Lääkäri oli lystikäs ja antoi viime viikolla 24h sairaslomaa (+ viikonloppu päälle). Tarve olisi ollut pikemminkin 7vrk. Viimeinen lomaviikko oli samalla wtf.

                                              Comment


                                              • Kannattanee tuossa kiviasiassa soitella myös täkäläiselle tienhoitajalle, joka löytynee kaupungin suunnasta. Yleensä jos tiellä/kulkuväylällä on sellaisia esteitä (mitkä eivät siis sinne kuulu) jotka rikkoo autoa, tulisi tienpitäjän ne korvata. Tiemestarille siis soittoa ja pommittaa lähes päivittäin, jotta asiat etenee!

                                                Comment


                                                  2x w-mäinen kurkkukipu-räkätauti menossa
                                                  Itsellä oli viime viikon. Tai oikeastaan puolet siitä, nelisen yötä. Kurkku helvetin kipeä, nukkumaan mennessä nosti aina 38 tuntumaan kuumeen. Meni mukavasti hikoillessa yöt ja aamulla töihin lähtiessä vähän surrasi päässä.

                                                  Kävin angiinatestinkin ottamassa, mutta ei ollut sitäkään. Minulla ei kyllä ollut mitään muuta kuin kurkkukipu ja yöksi kuumetta. Eli suht helpolla meni. Vielä helpommalla olisi mennyt, jos olisi voinut jäädä töistä kotiin.

                                                  Tällä hetkellä vielä korvat jotenkin tukossa ja surraa sen seurauksena yhä päässä :) Penkiltä kun nousee, niin pitää hetki toppuutella, että jalat lähtee oikeaan suuntaan :)

                                                  Comment


                                                    Jarrukamoja vaihtaessa huomasin että Taiwanin renkaat on aivan sliksit sisäkulmista! Vietävä nelipyöräsuuntaukseen ja hommattava kunnon renkaat.

                                                    Comment


                                                    • http://www.ts.fi/online/lahialue/154193.html

                                                      Ja olen tuo mainittu turkulaismies..

                                                      Kallo murtunut muutamastakin paikkaa. Pohja ja tuo silmän alla, ontelon läheisyydessä olevat pahimpia. Sen johdosta oikeaa silmää kohdistava lihas jossain muualla kuin pitäisi ja näen kaiken kahtena. Muurautunut myös umpeen.

                                                      Leikkaus maanantaina, sairaslomaa ainakin kolmisen viikkoa ja menee luultavasti yli kuukausi että alan taas näkemään niinku pitäisi.

                                                      Ei kauheasti jaksa nyt naurattaa. Lopuksi on sanottava että käyttäkää pyöräillessä kypärää. Niin minäkin tein. Luultavasti en tätä kirjoittaisi jos en olisi sitä käyttänyt.

                                                      Comment


                                                      • No voihan kettu, olipas hyvä että oli kypärä päässä kun harva sitä käyttää. Meillä on perheessä ehdoton laki ettei pyörällä ajeta jos ei ole kypärää, välillä ihmettelen äitejä jotka ajavat nassikka turvaistuimessa eikä kummallakaan kypärää päässä. Serkkuni menehtyi aivovammaan pudottuaan vain mönkkärin perässä olevasta kärrystä joten korkeutta ei paljon ollut.

                                                        Toivotaan että toipuminen sujuu mallikkaasti.

                                                        Comment


                                                          Toipumisia täältäkin. Kypärä on myös meidän perheessä pakollinen, kukaan ei aja metriäkään ilman sitä.

                                                          Comment


                                                          • Pyöräily on vaarallista, pikkuveli kaatus reilu kuukaus(vai olisko siitä jo kaks) sitte ihan itekseen fillarilla -> koko kroppa ruvella, pari hammasta vinossa, leukaluu murtunut yms. Kerto vaan ettei ollu läheskään ainut fillarilla nurin mennyt joka oli sil hetkellä polilla. Selvis onneks ilman isompia leikkauksia ja on täl hetkel ihan suht hyvässä hapessa. Ei ollu kypärä päässä kaatuessa mut luultavasti jatkossa on, mikäli vielä uskaltautuu pyöräilee.

                                                            Pikaista paranemista sinnepäin :)

                                                            Comment


                                                            • Alkuperäinen kirjoittaja Kenda
                                                              pikkuveli kaatus reilu kuukaus(vai olisko siitä jo kaks) sitte ihan itekseen fillarilla
                                                              Onko Karel pikkuveljesi? Tunnetaan erittäin hyvin.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X