Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ketjuun liittyeen, tänään ei ota päähän kissat vaan kertausharjoituskutsu. Kohtako se vihelletään isoon pilliin?
    5.6 -> ?

    Minulla on komennus 2-5.6 kertaamaan, siellä pitänee varustella wihuri 15 osallistujia taipaleelle. Onneksi pääsee jo viikonlopuksi pois ja rentoutumaan Bodomin konserttiin...

    Comment


    • Vanha asennusohje teollisuuden puolelta: laita helpot tapaukset takaisin kiinni ja aloita sitten uudestaan siitä vaikeimmasta. Vannekin elää sen verran, että jos irrotat neljä pulttia, niin puristus sille viidennelle kasvaa kun aine antaa myöten. Vähän, mutta toisinaan enemmän kuin riittävästi.
      Ja kunnon pamautus vaikka moskalla siihen juuttuneeseen, pitäis aueta.

      No Pasihan tuolla jo sen ylempänä kertoikin.
      Viimeksi muokannut kapaz; 22.2.2015, 11:30. Perustelu: Erittäin huono säikeen lukukyky, pitäis lukea kaikki, eikä vaan viimeisiä;).

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja Hervast Näytä viesti
        5.6 -> ?

        Minulla on komennus 2-5.6 kertaamaan, siellä pitänee varustella wihuri 15 osallistujia taipaleelle. Onneksi pääsee jo viikonlopuksi pois ja rentoutumaan Bodomin konserttiin...
        Minulla on toukokuun puolella 4pv.

        Comment


          Elisalta (Saunalahdelta) soittivat ja muistuttivat, että meidän 4G mobiilinetin tarjoushinta 14,90 loppuu ja muuttuu 19,90:ksi. Tarjosivat kahden vuoden sopparilla päivitystä 4G Super tuohon samaan 19,90 mitä nykyinen tulisi maksamaan. Tuplanopeus nääs.

          Kaveri myös tyrkytti Elisa Viihdettä siihen tahtiin, ettei henkeä vetänyt ja oli ihan hiinä ja hiinä etten lyönyt luuria korvaan.

          No tuplanopeus my ass ainakin tällä hetkellä. Ennen tuota tarjousta netti oli aika lailla 45/25, erinomaisen kelvollinen kotiyhteys siis, ainakin täällä periferiassa. No, lauantaina tuli postiin tilausvahvistus ja siellä voimassaolo alkamaan juurikin lauantaina. Eilen ja tänään testattuna tuo tuplanopeusnetti on nyt 20/25. Mulla on eri käsitys tuplasta. Ja tuon uploadin pysyminen on mulle ihan sama. Toki kahdellakympilläkin selviää, mutta kyllä tämä generoi aika kireän puhelun asiakaspalveluun huomenna.

          Comment


            Jos ei ole ongelmia, niin niitä väännetään väkisin. Ja siis jos joku ei tuosta tajua, niin nainen ottaa päähän tällä hetkellä.

            Comment


            • Eikö se ole oma valinta...

              Comment


              • Selkä veti sählypelissä sellasen jumin ettei pysty kun makaan sängyssä.. Voi kilin kellit..

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja HiTec Näytä viesti
                  Eikö se ole oma valinta...
                  Kyllä tuo pikku hiljaa alkaa vaikuttamaan siltä, että on parempi tehä ite päätökset, niin ei ole ongelmia :D

                  Comment


                  • Vielä alkukuusta sai postissa lähetettyä yli 30mm paksun kevyen lähetyksen maksikirjeenä joka maksoi alk. nelisen euroa. Tuo on nyt lakkautettu eli pitää laittaa postipakettina. Tietysti sen hinta nousi taas vähäsen, nykyään kustantaa 7,90€

                    Comment


                      Noista ongelmista: ne voi minimoida siten että on yksin eikä omista mitään. Silloin ongelmien määrä on minimi, eli juuri nuo kaksi. Kaikki muut ratkaisut lisää ongelmien määrää

                      Comment


                      • Vanhan Rouvan jaloteräksinen pakoputki, tai se viimeinen pönttö päätti antautua. Korjaamolta soittivat ja sanoivat laittavansa uuden.

                        Katsastustarkistuksessa pajalla ja hyvä että huolehtivat. Johan tuo putkepäästä outoja tupsahteluja antoikin. muuten ei kyllä olis huomannu.

                        No olihan siinä toki muutakin, jarrusatulan herkistelyä ja moottorin pesua, oli pakkasilla hieman vickers heittäny tehostinnestettä pihalle, about semmosen 1,5cm yläviivasta.

                        Tämmöstä, ja oikeastaan päähän ottaa vaan se, kun auto seisoo huomiseen päivään pajalla, kun se pönttö tulee vasta klo 9 aikaan aamulla.

                        Comment


                        • Rosteri klemmari alumiinisen bensansuodattimen kiinnityksenä lisättynä teillämme olevalla suolavedellä... Terveisin nimimerkki: suodattimessa reikä ja bensat tiellä

                          Comment


                            Slamitin toimitusajat...

                            Comment


                            • Työnantaja ilmoitti tuossa puoli tuntia sitten, että puolen vuoden sisällä alkaa 2000:ta henkilöä koskeva töiden ulkoistus jollekin vuokrafirmalle ja parin vuoden sisällä koko henkilöstömäärän vähentäminen kuuteensataan. Henkilökohtaisesti aika yksi ja sama, mutta työkaverien puolesta ottaa päähän. Siellä nyt panikoivat kun eivät pääsekään YT:n kautta ansiosidonnaiselle, vaan joutuvat jonkin kusetuslafkan heittopussiksi millälie nollatuntisopimuksella.

                              Comment


                              • Ei niiden vuokrafirmojen kautta pakko ole sitä paskasopimusta hyväksyä yksipuolisena. Lähtökohtaisesti työntekijöiden oikeuksia ei voidan yksipuolisella sopimuksella heikentää.

                                Itsellä on pelkästään hyviä kokemuksia vuokrafirmojen kautta duunin tekemisestä (toki silloin kyseessä oli opiskelujen ohella tapahtunut kesä/osaiakinen duuni. Kun sitä työsopimusta hyväksyy, kannattaa se soppari lukea ihan ajatuksella läpi. Ja jos siitä jotain huomautettavaa löyttyy, niin ottaa rohkeasti vaan asian esille. Jälkeenpäin on sitten turha marista, kun on itse jo ehdot hyväksynyt. (Vaikka tämä tuntuukinolevan se perinteisin tapa toimia)

                                Comment


                                • Nähtäväksi jää, että miten tuo sopimushässäkkä menee. Aika mielenkiintoinen tilanne kaikenkaikkiaan; käytännössä siis kaikki työntekijät ollaan siirtämässä jonkinlaisella puolittaisella(?) liikkeenluovutuksella toiselle työnantajalle, vaikka työt ja työtehtävät jatkuvat samassa vanhan työnantajan edelleen omistamassa tulosyksikössä vanhaan malliin. Tiedotustilaisuudessa joku kysyi, että mitä tapahtuu, jos vaihdoksen aikana ei suostu allekirjoittamaan uutta työsopimusta (kaikilla kuitenkin toistaiseksi voimassaoleva soppari, eli edellyttäisi sitten irtisanomista työnantajan puolelta?), siihen vastaus oli vain "tästä tiedotetaan myöhemmin". Pointtina tuossa koko hommassa lienee se, että vanha työnantajapuoli välttyy kokonaan aivan helvetillisiltä YT-neuvotteluilta, kun koko työntekijäkanta on toisen palkanmaksajan listoilla. Jälkeenpäin sieltä poimitaan uuteen rakenteilla olevaan toimipisteeseen valitut työntekijät, jotka otetaan takaisin vanhan työnantajan palvelukseen taas uudella sopimuksella, ja lopuille vuokrafirmaan jääneille ilmoitetaan jotakin tyyliin "turussa olisi paikka tarjolla penan pakettipalvelun kellariterminaalissa, ota tai jätä".

                                  Comment


                                    Jos työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä niin kaikki työhistoria ja saavutetut edut säilyvät. Irtisanomisajat ja lomat yms ei häviä mihinkään. Vanhojen työsopimusten muuttaminenkaan ei ole ihan yksinkertainen juttu. Jos nyt on hitsari 20€/h palkalla niin ei sitä vaan yksipuoleisesti voi siirtää kerrossiivoojaksi 7,5€/h töitä tekemään.

                                    Comment


                                    • Joo vanhoina työntekijöinä siirtyvät, eli tuo palkka/etu -puoli pitää paikkansa. Mielestäni tuolla vain kierretään aika ovelasti perinteistä yt-menettelyä ja jätetään suurin osa vanhoista työntekijöistä ns. tyhjän päälle kellumaan. Ainakin siitä näkökulmasta, että jos normaalisti olisi selkeinä ja ennakoitavina vaihtoehtoina joko töiden jatkuminen, tai parin vuoden ansiosidonnainen vapaa uuden sopivan työpaikan etsimiseen, niin nyt kukaan ei tiedä että minne päin suomea, mihin tehtäviin, ja millaisella palkkauksella käskytetään uuden sopimuksen nojalla myöhemmin, kun vanha työnantaja alasajaa vanhan toimipisteensä.

                                      Itseäni tuo ei onneksi sinänsä koske siinä mielessä, että opinnot alkavat olla loppusuoralla ja ihan muut työt kiikarissa joka tapauksessa.

                                      Tulee olemaan tosin koomista nähdä tuleva muutosvastarinta; tuolla kun ei henkilöstön yleinen työmoraali muutenkaan ole ollut mistään korkeimmasta päästä. Veikkaisin, että jänniä tapahtuu poissaoloprosenttien suhteen lähiaikoina. Tiedotustilaisuudestakin suurehko osa käveli jo melko äänekkäästi kiroillen pihalle :)

                                      Comment


                                        Työssäkäyntialue (vai mikä se termi nyt oli nimeltään) sanelee melko pitkälle mistä sitä työtä on otettava vastaan. Siinä oli jotain päiväkohtaisia tuntirajoja ja kilometrimääriä. Ei stadista ole pakko lähteä Sodankylään vaikka työnantaja näyttäisi muuten ovea. Noista vuokratyötouhuistahan on ollut viime aikoina aika paljon pulinaa. Vaalit lie kohta tulossa ja sen jälkeen voikin taas neljäksi vuodeksi kuopata koko asian.

                                        Comment


                                        • Kyllä ymmärtääkseni YT:t pitää käynnistää, jos palkanmaksaja vaihtuu noinkin isolle porukalle. Taitaa kyseinen tapahtuma mennä liikeen luovutus termin piiriin:

                                          "Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa tietty pysyväksi organisoitu taloudellinen kokonaisuus, kuten yritys, vaihtaa omistajaa ja liikkeen toiminta jatkuu. Liikkeen luovutus tarkoittaa sitä, että yritys tai sen toiminnallinen osa luovutetaan toiselle yritykselle."

                                          "Liikkeen luovutuksessa työntekijöiden siirtymistä koskevan pääsäännön mukaan työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen niin, että heidän työsuhteeseen liittyvät etuutensa eivät heikkene."

                                          Comment


                                            Nettiautossa auton myyminen ja hiton typerät yhteydenotot ja omat näkemykset Audi-vanhuksen hinnasta. Nimimerkillä ainakin yhden suututtanut. Ei onneksi ole minun ongelmani, jos vetää herneet nenään.

                                            Comment


                                            • No Rouvan sain pajalta ja pieneksi häpeäkseni tunnustan, että viimeaikoina hieman huonolle huolenpidolle tainnut jäädä, kaikkien näiden muutto ym. hässäköiden "takia".

                                              No tuolla ylempänä kerroin, jotta takapönttö pitää uusia. Uusittiin koko pakoputki. Alatukivarsikin vaihdettiin varmuuden vuoksi ja molemmat takajarrusatulat käsijarrun alitehoisen pitämisen takia.

                                              Vetoakselien uloimmat suojakumitkin alkais jo vaihtoa kaivata, lievää pykimää.

                                              Mukavan kallista ainakin meikän rahoille, mutta onpahan sitten kunnossa toivottavasti 400 000 km synttäreillään;).

                                              Niin ja vielä ilmanputsari.
                                              Viimeksi muokannut kapaz; 25.2.2015, 18:34. Perustelu: perskule, unohin sen päähänottamiseen syyn. Oma välinpitämättömyys. Koskee autoja ja ihmissuhteita, onneks jälkimmäisestä tuu

                                              Comment


                                              • Saattaapi tuossa edellisessä Hattiksen kommentissa piillä osittain syy koko ruljanssille. Jos työmotivaatiota ei ole monen tuhannen henkilön firmassa kohdillaan(oli syy sitten lähtöjään kenen tahansa), niin muutoksia se vaatii. Motivaatiomontussa laskutettavia tunteja kun syntyy muita firmoja enemmän ja tämä johtaa hyvin nopsaan taas hinnoittelun osalta siihen, ettei kilpailutuksia enää voiteta->ei töitä kenelläkään.
                                                Osittainhan ongelma muodostuu myös siitä, ettei nykyään enää pysty irtisanomaan koeajan jälkeen ketään mitenkään järkevästi-> ei yksinkertaisesti päästä niistä eroon, jotka ei ko. hommaan pysty. :(
                                                Jos meni liikaa politikoinniksi, niin poistakaa ihmeessä :)

                                                Comment


                                                  Nettiautossa auton myyminen ja hiton typerät yhteydenotot ja omat näkemykset Audi-vanhuksen hinnasta. Nimimerkillä ainakin yhden suututtanut. Ei onneksi ole minun ongelmani, jos vetää herneet nenään.
                                                  Mun pitäisi tuo kutonen laittaa myyntiin ja valmiiksi ahdistaa ajatus nettihautomon paviaanien kyselyt ja väännöt...

                                                  Comment


                                                    Liekkö tori yhtään parempi kauppapaikka?

                                                    Comment


                                                      Ei kyllä ole, voin kertoo. Auton myyntiä en ole kyllä kokeillut siellä.

                                                      Comment


                                                        MuTulla väitän että tuskin, samanlaisia/samat apinat sitäkin selaa :):/

                                                        Comment


                                                        • Ehkä siellä Torilla on vähän korkeampi kynnys esittää tyhmiä kysymyksiä, näin oman lyhyen kokemuksen perusteella.

                                                          Comment


                                                          • Autonmyynti on kyl sieltä ja syvältä. Kun tuossa taannoin oli sopiva vaihtari kaupan, niin pidin sitä melkein kohtalon johdatuksena ja kauppoihin oli ryhdyttävä ;)

                                                            Kari: Eikös myö jo joskus käsitelty tämä vetoakselin suojakumiasia ? Siis noiden vahempien autojen kumeja ei pidä vaihtaa ennenkuin ovat oikeasti puhki, saapi vaan lyhytikäisemmän tilalle jos ehjää alkaa vaihtamaan...

                                                            Comment


                                                            • Ei tosta auton kauppaamisesta voi kyllä väittää nauttivansa. Sitten kun tietää jo mitä haluaa seuraavaksi, niin vaihdokkienkin suhteen menee krantummaksi.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X