Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ilyx, ero Kehä-1 ja lepuskin muilla kaduilla on se, että kehä-1 on tiehallinnon soppareilla olevaa tietä...

    La-Su yönä oli Tiehallinnon sopparin alaisillla teillä ekaa kertaa aura-autot jo 21-22 välissä tekemässä hommia. Helsingin puolella näin ensimmäisen kolatraktorin klo 04:30 putsaamassa jalkakäytävää, katuja näin ekan kerran putsattavan vasta 06:30, kun kävin työkalun tankkaamassa Käpylän Shellillä... ja sekin oli sitten 5-akselinen kuorma-auto, joka yritti putsailla parhaansa mukaan Tiehallinon sopimusyrittäjien jättämiä valleja Mäkelänkadun päässä... se 04:30 nähty jalkakäytävän putsain olisi nopeammin siivonnut kyseisen risteyksen :D

    Ja työnjako on ollut sen varmaan 40+ vuotta jo, että Tiehallinnon aura saa dumpata jämät kaupungin sopparin puolelle kun tekee käännöksen. Tuusulanväylän eteläpäässä oli siis sen 1,5 kaistaa auki tuossa kohtaa Mäklylle.

    Comment


    • Just ajattelin kotiin ajellessa että ei ole hetkeen autot syöneet rahaa, niin vaimo odottikin sitten pihassa. "Käys ajaa mun autolla. Ihme humina kuuluu kuskin eturenkaasta"

      Comment


        Mua ei päästetty päiväkirurgiasta yksin kotiin oli kulkuväline mikä vaan. Vieläpä sanottiin, että jonkun pitää olla yön yli läsnä kun on nukutettu. Kai ne käytännöt vaihtelee. Oliko Jussi yksityisellä vai kunnallisella puolella?

        Comment


        • Rontti 2v sitten päiväkirurgisessa kunnallisella puolella leikattiin mun olkapää nukutuksessa olisko ollu 5 tuntia leikkauksesta pääsin kotiin toki veli haki mut sairaalta...

          Comment


          • Taksikuski päätti ajaa Ruoholahdessa TT:n takakulmaan kun seisoin paikallaan risteyksessä. Puskuri paskana ja vasen vilkku nakuttaa kuin olisi polttimo jostain palanut, vaikka kaikki vilkut kyllä vilkkuu. Umpio kyllä vaikuttaa ehjältä.
            Renki puikoissa ja isäntä alkoi puhelimessa ehdottelemaan mulle, että maksaa rahana tai hän korjauttaa jollain tutullaan. Kuulemma haljenneesta ja reikäisestä puskurista saa kuin uuden... En mihinkään tuollaiseen suostunut vaan pyysin tekemään vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöönsä.
            Ei tullut edes poliisia soitettua paikalle kun kuski myönsi heti syyllisyytensä. Taksissa vielä asiakas kyydissä jolla kiire laivaan, joten suostuin ajamaan Länsiterminaaliin perässä ja setvittiin homma siellä tarkemmin. Kuski hieroi vielä Mesen toista kylkeään liikennemerkkiä vasten ajaessa jalkakäytävälle mun perässä siinä tapahtumapaikalla...
            Viimeksi muokannut Eemeli82; 5.2.2015, 17:33.

            Comment


            • Alkuperäinen kirjoittaja Eemeli82 Näytä viesti
              Taksikuski päätti ajaa Ruoholahdessa TT:n takakulmaan kun seisoin paikallaan risteyksessä
              Itse "asensin" joskus muinoin jakoautolla oikean etupölykapselin TT:n takavasen sisälokasuojan tilalle :) Olin vaihtamassa kaistaa, mutta äärimmäistä itseluottamusta osoittava n.+55v urheiluautoilija päätti puikata takaa ja oikealta ohi. No, ei ehtinyt, mutta minä olin syyllinen.

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
                Mua ei päästetty päiväkirurgiasta yksin kotiin oli kulkuväline mikä vaan. Vieläpä sanottiin, että jonkun pitää olla yön yli läsnä kun on nukutettu. Kai ne käytännöt vaihtelee. Oliko Jussi yksityisellä vai kunnallisella puolella?
                Sama juttu. Päiväkirurgisen nukutuksessa tehdyn operaation jälkeen ei päässyt kotiin kuin saattajan kanssa ja siten, että joku aikuinen oli seuraavaan aamuun asti läsnä. Osastolta ei päästetty pois ennen kuin oli saanut kunnolla kustua.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja thompson
                  Just ajattelin kotiin ajellessa että ei ole hetkeen autot syöneet rahaa, niin vaimo odottikin sitten pihassa. "Käys ajaa mun autolla. Ihme humina kuuluu kuskin eturenkaasta"
                  Suurena lohdutuksena voin sanoa että emännys sentään osasi ilmoittaa että auto pitää jotain meteliä.
                  Sopivasti yleistäen, yleensä se kumma ääni ilmoitetaan sitten kun auto on tien päällä eikä se enään liiku.

                  Comment


                  • Sillä alkaa olla liikaa kokemusta asiasta :) mutta humina katosi laakerin vaihdolla. Kiitokset jälleen kerran paikalliselle audi-huollolle.

                    Comment


                    • Ja se ääni on voinut kuulua jo viikkoja ennen tielle jääntiä.

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja Metsässä
                        Suurena lohdutuksena voin sanoa että emännys sentään osasi ilmoittaa että auto pitää jotain meteliä.
                        BTDT. Ajoin jonkun pikku pätkän rouvan Pololla ja palattuani sanoin, että tuohan pitää ihan helvetinmoista ääntä joissakin kohdin. Hän vastasi, että joo on jo pidemmän aikaa sitä tehnyt. Tukivarren puslat narisi ihan tosissaan.

                        Comment


                          Puhelin palautui huollosta, uudempana versiona. Eli laite meni vihdoin vaihtoon. Ei siinä mitään, mutta ei tullut myyjä selkeästi kiireessä ajatelleeksi lisämyyntiä = Onko liittymäasiat kunnossa? Olisi sillä kysymyksellä todnäk saanut oikeanlaisen sim-kortin ja laitteen käyttöön. No menemmä kolmannen kerran pällistelemään joku päivä liikkeeseen, jos saisi puhelimen sitten toimimaan :D

                          Nelosen jarrupalat finaalissa. Sain sievän halvauksen, kun duunista lähtiessä käynnistin mopoa ja kauhean piippauksen saattelemana kävin sitten äimistelemään, että mikä helvetti se tuo varoitusmerkki on. Ohjekirja käteen ja sieltähän se selvisi.

                          Jottei kävisi liian helpoksi, niin ässäkin piippaa käynnistäessä. Siinä tosin oikea jarruvalo palanut. Vieläkun keksisi aikaa jostain vaihtaa sekin piippaamasta.

                          Comment


                          • Mua ei päästetty päiväkirurgiasta yksin kotiin oli kulkuväline mikä vaan. Vieläpä sanottiin, että jonkun pitää olla yön yli läsnä kun on nukutettu. Kai ne käytännöt vaihtelee. Oliko Jussi yksityisellä vai kunnallisella puolella?
                            Sama juttu. Päiväkirurgisen nukutuksessa tehdyn operaation jälkeen ei päässyt kotiin kuin saattajan kanssa ja siten, että joku aikuinen oli seuraavaan aamuun asti läsnä. Osastolta ei päästetty pois ennen kuin oli saanut kunnolla kustua.
                            Julkisella, saattaja odotettiin paikalle ennenkuin päästettiin pois.

                            Comment


                            • Julkisella, saattaja odotettiin paikalle ennenkuin päästettiin pois.
                              Sama käytäntö myös terveystalolla, vaikka minua eivät edes nukuttaneet olkapääleikkauksen ajaksi.

                              Comment


                              • Prkl, nyt ehdin tarkemmin tutkia TT:n peräänajovaurioita. Takaumpio painunut sen verran sisään, että sentin pykälä lokarin ja umpion rajassa. Kontin puolelta tullut ruuvit läpi verhoiluista. Taitaa mennä muutakin vaihtoon kun puskuri.
                                Perään ajaneen taksin omistaja koittaa kovasti puhua, että hän hoitaa korjaukset. Ei jumalauta, uskoisi jo että en siihen suostu. Tosin nyt suostui tekemään vahinkoilmoituksen kun sitä aloin vaatimaan tiukemmin.

                                Comment


                                  Eemeli82, kây marmorilta pyytàmâssà kust.arvio, kuvien kera. ei maksa mitàân. Sinâkin pystyt tekemâân vastapuolen vak.yhtiôôn vahinkoilmoituksen. Âlâ suostu muuhun jârjestelyyn.

                                  Ja voit olla varma ettâ takanurkka vaati oikausua, siis peltitasolla :( .

                                  Comment


                                  • No itseasiassa just soitti Fenniasta että vahinkoilmotus tehty ja asia selvä. Auto haluamalleni korjaamolle ja syyllisen liikennevakuutuksesta menee.
                                    Eli TT lähtee marmorille.
                                    Jos vaikka veisi Espoon Audi Centerille maanantaina, kun on lähinnä työpaikkaa.

                                    Comment


                                    • Käytiin 3,5v pojan kanssa tänään paikallisessa terveyskeskuksessa koska hänellä on jalkapöydät turvonnut niin paljon ettei pysty kunnolla kävelemään niillä. Näppylöitä myös jaloissa ja käsissä.

                                      Kun olin kertonut vaivat lääkärille ja hän oli niitä jalkoja katsonut. Hän aloitti diagnoosin lauseella:

                                      "Jaa-a. Oliskohan tämä nyt enterorokko?" Sitten hän kaivoi kuvan tietokoneelta jossa oli näppyläiset jalat ja kysyi: "Katso, eikö nämä näytäkkin samalta?".

                                      Kerroin hänelle että poikani on sairastanut enterorokon kertaalleen. Kysyin voiko se tulla uudestaan? Lääkäri vastasi että: "Niin... voikohan se tulla uudestaan?"

                                      Sen jälkeen kerroin hänelle että pojallani ei ole ollut korkeaa kuumetta eikä näppylöitä ole tullut suun alueelle ollenkaan. Lisäksi tietääkseni turvonneet jalat eivät kuulu enterorokon oireisiin. Lääkäri ei ottanut enään kantaa jalkoihin ja ilmoitti että tauti on enterorokko ja se menee itsestään ohi. Kirjoitti sairaslomatodistuksen ja toivotti hyvät paranemiset.

                                      Johan oli taas lääkärissä käynti. Aina sama juttu noissa arvauskeskuksissa. Täytyy siis taas kerran lähteä käymään yksityisellä.

                                      Isommaksi ärsytyksen aiheeksi jäi se että miksi lääkäri kysyi minulta että oliskohan tälläinen tauti kyseessä... Itse en ole lääkäri niin miten ihmeessä voisin sen tietää.
                                      No niin. Eipä ollut enterorokko vaikka terveyskeskuksen lääkäri oli niin varma asiasta. Turvotus levisi nilkoista ensin polviin, jonka jälkeen hän ei pystynyt enään suoristamaan jalkojaan. Siitä sitten levisi käsiin. Nyt hänellä on melkein nyrkin kokoiset pallo-kädet ja polvet. Nilkat ja jalkapöydät on kokonaan sinertävät. Poika on nyt sairaalassa. Kolme lääkäriä tarvittiin että löydettiin oikea tauti. Diagnoosi oli Henoch-Schönleinin tauti. Verisuonitulehdustauti. Katsoin googelista taudin oireet ja kyllähän ne täsmäävät kaikki poikani oireisiin.

                                      Täytyy muistaa paikallista terveyskeskuksen lääkäriä kiitoskirjeellä hyvin suoritetusta työstä.

                                      Comment


                                        Paranemisia!

                                        Comment


                                        • Kannattaa nyt kuitenkin muistaa, että ne lääkäritkin ovat vain ihmisiä. Maailmasta löytyy kuitenkin melkoinen määrä erilaisia tunnettuja tauteja ja vielä paljon tuntemattomiakin. Se että maallikko löytää googlella oikean oireita vastaavan taudin ei vielä tarkoita, että mallikko on lääkäriä pätevämpi.

                                          Toki kaikilla lääkäreillä asenne ja palvelualttius ei ole ihan parhaalla tasolla. Kuitenkin kyse on palveluammatista. Lääkärille 3.5V poika on vain potilas muiden joukossa, vaikka isälle poika onkin kultaakin tärkeämpi. Kunasiakkaita on jonoksi asti joutuu lääkärit tekemään päätöksiä melko vähillä tiedoilla, koska käytettävät resurssit ovat hyvin rajalliset.

                                          Toivotaan kuitenkin että poika tervehtyy! Muista että se on ykkösasia, ja kun poika on kunnossa kannattaa lääkärille antaa RAKENTAVAA palautetta. Lääkärile meuhkaaminen tässä vaiheessa ei yhtään auta pojan tilaa (vaikka virheellinen diagnoosi varmasti harmittaakin).

                                          Comment


                                          • Kouluja on käyty ja suht hyvää palkkaakin terveyskeskuslääkäri saa ja hoitovirheestä korkeintaan huomautuksen. Lahdessa saa venäläiset lääkäripalveluja omalla äidinkielellään terveyskeskuksessa. Suomenkielinen saa viittomakielellä asioida. Aikoinaan käytin nuorempaa tyttöä terveyskeskuksessa ja ryssälääkäri katseli googlea ja yritti mongertaa ymmärrettävää suomea. Antoi lääkkeeksi jotakin astmalääkettä. Apteekissa totesivat, ettei noin pienelle lapselle voi tätä lääkettä määrätä ja vielä tuollaisia määriä. Yksityiselle oli sitten mentävä ja siellä on sitten käyty myöhemminkin. Kallista on, mutta ei ole vaihtoehtoa.

                                            Comment


                                            • Ollaan käyty samalla lääkärillä aikaisemmin toisen pojan kanssa. Tosi vaikeeta tuntui silloinkin olevan. Noin vuosi takaperin taas samassa paikassa oli vielä lääkäri jonka työhön olin erittäin tyytyväinen. Osasi tehdä oikean diagnoosin ja lähettää meidät jatkotutkimuksiin sairaalaan. Varmaan oli liian hyvä terveyskeskukseen ja siksi ei työskentele siellä enään. Kyllä mielestäni tällä kertaa kun lääkärillä ei ole selvästikkään mitään hajua mitä tekee niin paras ratkaisu häneltä olisi ollut laittaa lähete tutkimuksiin eikä kotiuttaa suoraan.

                                              Comment


                                                Kai tämäkin rutina tähän ketjuun kuuluu. Alkoi tänään talvilomat, olis perjantai ja minä istun puoli kymmeneltä illalla miettimässä että pitää mennä nukkumaan kun väsyttää jo tähän aikaan päivästä. Keskiviikkona Tampereelta iltasella kotiin ajaessa kuuntelin (ensin vahingossa) Iskelmäradiota ja totesin "ei tämä niin paha olekaan."

                                                Onko sitä nyt sitten kaiken muun lisäksi tulossa aikuiseksi?

                                                Comment


                                                  Iskelmä on iha hyvä kanava. Ja mä oon sua kuitenki melkosesti nuorempi ;)

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja ^^BeBe Näytä viesti
                                                    VR6. Rötää, paukkuu, kulkee huonosti vedättäessä, seokset heittelee.
                                                    Kaikki anturit ja säätimet vaihdettu tai todettu ehjäksi. Putki korjattu. Kaikki ilmaletkut tarkistettu ja lisätty kaikkiin klemmari. MAF putsattu. Sytkävehkeet uusittu.
                                                    Onko todellakin kaikki sytkävehkeet uusittu? Ainakin wanhemmissa VR6 koneissa se orkkis sytysyspuola osaa tulla sen verran helposti epäkuntoon, että sinne voi olla fiksu tehdä jokin konversio. Viitaten siihen, että on itsekin vastaavaan joskus törmännyt samoine oireineen...

                                                    Comment


                                                    • Asenteet jo aika kovia tänä päivänä, kun lääkäreitäkin aletaan haukkumaan kansallisuuden mukaan.

                                                      Eiköhän nuo kaikki alan ihmiset ole kuitenkin sen valansa vannoneet ja sitä varmaan noudattavat.

                                                      Se, mikä heillä on työnantaja on taas toinen asia.
                                                      Viimeksi muokannut kapaz; 6.2.2015, 23:43. Perustelu: n kirjain, sorge

                                                      Comment


                                                      • Asenteet jo aika kovia tänä päivänä, kun lääkäreitäkin aletaan haukkumaan kansallisuuden mukaan.

                                                        "Työmiehen muisti on yhtä pitkä, kuin tilinauhan väli."
                                                        Homo sapiens, ja sen sisäänrakennetut ominaisuudet.
                                                        Viimeksi muokannut Juniku; 6.2.2015, 23:53.

                                                        Comment


                                                          Onko todellakin kaikki sytkävehkeet uusittu? Ainakin wanhemmissa VR6 koneissa se orkkis sytysyspuola osaa tulla sen verran helposti epäkuntoon, että sinne voi olla fiksu tehdä jokin konversio. Viitaten siihen, että on itsekin vastaavaan joskus törmännyt samoine oireineen..
                                                          Puola mitattu ja anto ihan asiallista kipinää. Välillä tippu käymään viidellä jopa neljällä. Seos seilaili laidastalaitaan vaikka käy kuudella. Joku muu saa tutkia. Vetarit irti niin tekniikka on trukkilavalla. Ecuineen johtosarjoineen kaikkineen. Tilalle jotain järkevämpää.

                                                          Comment


                                                            Eikö tuo nyt tullukaan kuntoon sillä ECU:lla?

                                                            Comment


                                                              Alkaa kyllä pikkuhiljaa vi*****maan... Jo reilun kuukauden oireillut selkä enemmän tahi vähemmän. Kymmenisen vuotta kokonaisuudessaan jo kärsitty (välilevyrappeuma) mutta nyt on paljon pahempi ja kivuliaampi kuin kertaakaan aiemmin. Sairaslomaakin vietetty jo melkein 4 viikkoa mutta silti työterveyslääkärin lähetteeseen sairaalan fysatriselle tuli vastaus että ei tarvetta lisätutkimuksille.

                                                              Eilen illalla tilanne tuli sitten todella pahaksi ja sohvalta nouseminenkin oli käytännössä mahdotonta karmivan kivun tullessa heti oikeaan jalkaan. Olin pakotettu soittamaan ambulanssin ja hoitajat tulivatkin ja laittoivat kunnon pistoskoktailin jolla tilanne nyt onneksi ainakin toistaiseksi rauhottui sen verran että esimerkiksi vessareissut onnistuu. On se vaan kummallista että 35v henkilökään ei tänäpäivänä hoitoa tunnu saavan julkiselta puolelta sitten millään; ei luulisi esimerkiksi uuden magneettikuvauksen olevan niin kallis homma etteikö sitä voisi tehdä ja tarkistaa onko joku muuttunut 10 vuoden aikana. Ainoa hoito on vahvat kipulääkkeet ja sairasloma ja sanotaan että seuraillaan. Mihin nämä meidän verovarat oikein menee?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X