Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Joo ei sitä kyllä amikseen enää vaihdeta kun AMK:ta on jäljellä 2½vuotta. Tuo 1000e/kk taas ei riitä kun ongelmaksi tulee se, että taloudessa on myös toinen ihminen joka on työtön, ei tuo 1000 riitä elättämään kahta ihmistä. Nytkin jo on kesä näin pitkällä, niin nyt ainakin on todella vaikeata löytää enää mitään. Täytyy vissiin vaan auton rakentelu aloittaa kunnolla vasta valmistumisen jälkeen, tuntuu vaan, että monella oman ikäisellä on jo esim. 4F A6:sta kun itse ajan tuolla C4:lla jossa ei tosin mitään vikaa ole, mutta uudempi on aina uudempi.

    Comment


      No onko se se sitten parempi olla työttömänä kuin saada se 1000 euroa?

      Comment


      • että monella oman ikäisellä on jo esim. 4F A6:sta kun itse ajan tuolla C4:lla jossa ei tosin mitään vikaa ole, mutta uudempi on aina uudempi.
        No, voi kauheeta sentään, pitäisi olla ylpeä että saa ajaa c4 korimallilla ja pitää sitä kuosissa;))). Eikä taaskaan turhia pultteja;). No ymmärrät kyllä.

        Comment


          Hiukan minäkin kyseenalaistan mihin työtön opiskelija tarvisi esim. 4F ikäistä ja hintaista autoa. Ihan sama mitä kavereilla on. Minä ajoin lukioaikoina kortin saatuani 2000mk Escortilla (nykyrahassa rahan arvon muutoksineen päivineen noin 450€ auto. Luulen että sillä ei saa vielä edes kovinkaan kummoista C4:sta. Hyvin silläkin pääsi ja samanlaisia silloisen parin tonnin romuja oli kaikki seuraavatkin vuodet alla.

          Työelämää oli jo vuosia takana kun ekan oikean auton ostin, silloin noin 6000€ hinnalla.

          Comment


          • Ilmeisesti ostit sitten rinkelikeulan? ;).

            Comment


              Pah, Pontiacin :)

              Comment


                No höh, vuosia jo työelämässä ja paras auto tallissa on c4 :-) paljon uudempiakin löytyy, mutta tuosta en luovu

                Comment


                • Taitaa tuo Ikonen olla ihan tosissaan;). Antaa toivoa kummasti tällaisille c4 friikeille;).

                  Comment


                    Lisätään nyt täältäkin puoltoääntä c4 korimallille. Nyt jo kolmas urssi menossa ja tästä en kyllä enää luovu, ellei joku tarjoa aivan älyttömiä. On sitä tullut joskus ajateltua, että jos olisi lukenut itseään vähän pätevämmäksi, niin voisin olla rikkaampi. Mutta kyyyyllä siinä c4:ssa sitä jotain on :)

                    Comment


                      Ei se ole tosissaan, vaan sekaisin ;) Miehellä on hieno Risa tallissa ja väittää urssia paremmaksi :)

                      Comment


                        Vaihdat merkkiä, mutta pysy saksalaisessa. :)

                        Comment


                          okkim, se on sitä Ikostelua :) !

                          EDIT RS2 ehti väliin.

                          Comment


                            Kyllä mäkin tuollaisen Ikos-urssin ottaisin. Sehän on melkein kuin pakasta vedetty. :-)

                            Comment


                            • Mä ymmärrän Samia jossain määrin tuossa autoasiassa. Onhan tuo C4 omastakin mielestä hyvännäköinen malli, mutta tommosta Samin karvalakkimallia on vähän huono verrata johonkin urssiin.
                              Melkein uskaltaisin väittää, että ne nuoret ketkä jollain 4F:llä ajelee, ajavat joko iskän autolla tai sitten maksavat itsensä kipeäksi että voivat semmoista pitää. Itselle tulee ainakin helposti semmoinen ajatus.

                              Tai sitten ovat töissä, mutta ovat lapsettomia ja asuvat halvasti :) ittellä lapsien tulo ja asuminen ehkä vähän kalliisti, on aiheuttanut sen, että autoharrastamiseen ei jää läheskään tarpeeksi, rahaa eikä oikein aikaakaan...
                              Lasten isommaksi kasvua odotellessa... välttämättä rahaa ei enempää ole, mutta raavin sitten vaikka muniani tallissa :D

                              Comment


                                Omalla kohdalla paras elämänlaatua kohottanut materiaalihankinta oli nimenomaan se talli. Ei oo niin väliksi vaikka ropais jopoa kunhan on se oma luola jossa sitä tehdä.

                                Sinänsä ymmärrän myös kun itsekin joskus ollut persaukinen nuori. Nyt enää persaukinen. Jos jotain niin sen verran olen kuitenkin kokemuksen kautta oppinut että elämässä on muutakin kuin se auto. Kaikki huonekalut ja telkkarit kun ronttaa jostain kirppikseltä niin pääsee velattomana läpi opiskeluaikojen. Ei kannata liikaa koittaa pysyä varustelussa mukana vaikka luttokortilla saakin nopeasti kivoja leluja. Jos jollain saman ikäisellä kaverilla sattuu olemaan duunipaikka ja massii taskut pullollaan niin sitten sillä on. Se tilanne ei tule koskaan muuttumaan, aina jollain on jotain enemmän. Nyt on ihan Euroopan laajuisesti paska aika olla ilman työkokemusta oleva nuori. Työpaikat kokeneemmillekin on kiven takana ja tuntuu että elämä valuu hukkaan kun ei ehdi mitään tekemään. Vihje: Kyllä sitä ehtii. Sitä odotellessa voi kartuttaa osaamista kun ropaa omalla hiellä niitä vanhoja vehkeitä.
                                Viimeksi muokannut hopsis; 28.6.2014, 09:33.

                                Comment


                                  Itse ymmärrän Samin tuskan tuossa töiden löytämisessä. Itse olin vielä jokin aika sitten samassa tilanteessa ja eli lukio pohjaisena "opiskelijana" koetin hakea vaikinaista tai edes kesätyötä. Melko ei toivottuksi hakiaksi sitä itsensä koki kun ei vuoden hakemisella tullut kutsu kuin pariin haastatteluun.

                                  No viime kevät talvena pääsin erään henkilöstövälitysfirman kautta töihin. Ensin oli parin viikon pätkä kiire apulaisena eräässä yrityksessä ja sitten muutama kuukausi toisessa. Ei näiden töiden varaan uskalla mitään kovin varmaa laskea mutta ne tuovat elämiseen tarvittavat tulot ja itse koetan elätellä toivoa että jos jossain paikassa antaisi itsestään tarpeeksi hyvän kuvan niin työsuhde saattaisi muuttua vakituisemmaksikin.

                                  Tuo palkkatoive 1500€/kk tarkoittaa tunti palkkana n. 9.4€/h. Valitettavasti monissa perusammateissa on tuntipalkka hivenen yli 7 eurossa joten hivenen tuosta saattaa joututa tinkimään.

                                  Comment


                                  • No ei tuo palkkatoiveena mahdoton pitäisi olla. Kyllähän niistä on tapana joustaa jos homma muutoin miellyttää.

                                    Tsemppiä työnhakuun. Ei ole helppoa näinä aikoina.

                                    Comment


                                      Alkuperäinen kirjoittaja T.Hell
                                      Melkein uskaltaisin väittää, että ne nuoret ketkä jollain 4F:llä ajelee, ajavat joko iskän autolla tai sitten maksavat itsensä kipeäksi että voivat semmoista pitää. Itselle tulee ainakin helposti semmoinen ajatus.
                                      Sama tuli itsellenikin mieleen.

                                      Se on jännä miten usein ihmiset kattoo ns kateellisena sitä mitä toisella on, mutta eivät ajattele sitä että miten se on hakittu. Ei oteta sitä huomioon että tämä Möttönen saattaa tehdä 12 tuntista päivää töissä tai vaihtoehtoisesti kyseisellä henkilöllä on helvetinmoinen laina jota lyhennetään sitten niin että ruokana on päivästä toiseen pelkkää makaronia.

                                      Tämä siis yleisesti, ei suoraan Samia kohtaa tarkoitettu.

                                      Comment


                                        Ymmärrän kyllä, että tuollaisen kalliimman auton eteen on tehty töitä. Se mikä siinä ottaa päähän on juuri se, että vaikka kuinka itse haluaisi tehdä töitä niin niitä ei saa. Itsekin laittanut hakemuksia varmaan 50-80eri yritykseen sekä soitellut johkin 30-60 eri yrityksiin ja tulos: yhteen paikkaan haastatteluun ja sinne en päässyt sen takia, koska koulu jatkuu syyskuussa vaan etsivät vähän pidempi aikaista.

                                        Ja jotta pysyttäisiin paremmin asiassa niin nyt ottaa kirjaimellisesti päähän. Olin päättänyt jostain syystä yöllä, että tyyny on parempi lattialla kuin pään alla ja tuloksena armoton päänsärky niskoista johtuen.

                                        Comment


                                        • Olempa melkoisen varma, että tuollaisella aktiivisuudella kyllä jossainvaiheessa tärppää. Tuohan osoittaa suorastaan sen, että nyt tehtäis eikä meinattais;).

                                          Sitkeesti vaan, siitä on hyvä jatkaa.

                                          Comment


                                            Työkokemusta arvostetaan rekrytoinnissa nykyään ehkä liikaakin. Hitostako sitä kokemusta saisi, jos kukaan ei ota töihin, koska ei ole työkokemusta?

                                            Itse kun kävin nykyisen arbeetin työhaastattelussa, meni se suurinpiirtein näin: "Joo, katkeamaton työhistoria parikymppisestä, viimeiset 13 vuotta samalla työnantajalla." "Selvä, tervetuloa."

                                            Ei haitannut, ettei ollut kokemusta suoranaisesti juuri samoista hommista, painavaa oli se, että oli kokemusta ylipäätään hommista. Ymmärrän kyllä mainiosti tuon, mutta jonkun tarvitsisi tarjota myös se ensimmäinen työpaikka.

                                            Surullinen esimerkki löytyy vanhasta toverista, joka aikanaan valmistuttuaan ammattiopinnoista kuunteli työharjoittelupaikassa, kun vanhat äjjät keuli uskomattomilla tuntiansioillaan laittaen varmasti lapin lisää juttuihin. Nuori mies otti tarinat todesta ja täräytti poskettomat palkkapyynnöt, eikä työllistynyt koskaan syrjäytyen totaalisesti jo melko nuorena.

                                            Comment


                                              Naapuruston lokkiyhteiskunta. Se ei edes pahemmin haittaa että pihalla kävellessä saa pelätä milloin kopsahtaa takaraivoon syöksyillessään (pesintäaika?), vaan kun saa niitä jätöksiä puunata koko ajan. Joka aamu puolenkymmentä kämmenen kokoista läjää roiskeineen pitkin auton peltejä. Eikä ne mitään nätin kuuloisiakaan ole.

                                              Comment


                                              • Juuri kun omasta talosta joutui lähtemään ja päätti siinä tilanteessa, että uutta asuntolainaa en ota. Niin vaan taas suunnitellaan rintamamiestalon ostamista rrmonttiprokkikseksi. Tässä toisaalta erotuksena, että ei ole jankuttavaa akkaa jurnuttamassa koko ajan jostain. Sais kerrankin tehdä rauhassa. Päähän ottaa Se, että tietää olevansa samanlaisessa velkavankeudessa, ellei jopa pahemmassa, koska elatusmaksut exälle. Silti innoissaan. Kerrostalossa...

                                                Comment


                                                • Costa Rica-Kreikka-pelin jatkoajan alkaessa tultiin kotiin mökiltä. No, viime viikolla hajosi valkokankaan mekanismi ja maahantuojalta saatiin jo uusi tilalle, pointsit maahantuojan nopealle toiminnalle. Kaiken piti olla kunnossa futiksen loppupelejä varten, mutta nyt päätti tuo Elisaviihteen digiboksi aloittaa nyt temppuilun. Hirveätä pikselimössöä kuva niin antenni- kuin verkkopuolella. Ja kun tuo on naitettu Elisaviihteen kanssa, niin taitaa mennä jokunen päivä, että saa uuden boksin tilalle.

                                                  Onneksi on sentään Yle Areena ja läppäri, jolla sai katseltua rangaistuspotkut. Rouvan läppärin kautta saa sentään tykille kuvan, mutta eipä tuo Areenan kuvan laatu HD-tasoa ole.

                                                  Comment


                                                  • 54mmy:lle myös vaihtoehtoisena vinkkinä, että kannattaa myös harkita jatkuvaa täyspäiväistä työtä, ja amk:ssa siirtymistä iltapuolelle. Varsinkin jos kesä/pätkätöitä on hankala löytää, tuo laajentaa hieman potentiaalisia työllistymismahdollisuuksia. Onhan se kyllä kokonaisuutena sekä henkisesti että fyysisesti jopa raskaampaa, kuin naisihmisen pitäminen samassa taloudessa, mutta rahapuolesta (tai kelan byrokratiahelvetistä) ei niinkään tarvitse enää huolehtia. Plus että aikuispuolen kursseilla on myös vähemmän joojoota ja enemmän asiaa :). Itse tullut mentyä viimeiset pari vuotta k.o mallilla amk-opintojen kanssa.

                                                    Comment


                                                    • Allekirjoitan täysin hattiksen väitteen. Itse tehnyt samalla tavalla (poislukien AMK) ja toimii! Yhtään tukea en ole nostanut. AMK:sda ollessanikin minulla oli täysi 37,5h/viikko työ ja tuo koulu ma-pe. Niin ja se nainen! Rankkaa oli välillä, mutta ehdottomasti sen arvoista.

                                                      Comment


                                                      • Yhdyn ylempien mielipiteisiin. Jos kouluaikoina haluaa että tuloja olisi edes jotakin niin kyllä tuo aikuispuoli taitaa olla ainoita hyviä vaihtoehtoja jollei omista varakkaita vanhempia tai omaa jostain aikaisempia säästöjä.
                                                        Kyllä vaan teki melko miehekkään loven lompakkoon josset päässyt kesäksi töihin ja jäi kyllä talvella kaikki harrastaminen pois.. Niin ja autona toimi 100€ 1.3 mk2 golffi :P

                                                        Comment


                                                          Töihin paluu. Eikä helpota sekään että pientä flunssaa ollu viikon. Ei vaan kunnolla tuu päälle että vois lääkäristä saada jotain muutakin kuin buranaa.

                                                          Tarttis vissiin suunnitella jotain alan vaihtoa, kun töihin meno ketuttaa aina vaan enempi. Tosin ei taida olla ihan otollisin aika uran vaihdolle tällä hetkellä.

                                                          Comment


                                                          • Mulla oli ekana autona 500e Mazda 626, sitten Almera gti ja sen jälkeen ysivitonen saappi. Ainut auto, jonka olen kouluaikoina ostanut on tuo nykyinen karvalakkimallin 4F kaikkine vikoineen. Kaikki autot olen maksanut sentilleen omilla töistä tienaamilla rahoilla, joista jopa verot maksettu. Ottaahan tuo päähän, kun jotkut tulevat aukomaan, että "ai sulla on vaan tollanen", vaikka isi on ostanut vinkujan bemarin. Enkä kyllä koe, että 23-vuotiaana kummempaa käyttistä vielä tarttisinkaan.

                                                            Comment


                                                            • Ja jatkoa aikaisemmin valittamalleni kädelle: Tännään kävin lääkärissä ja röntgenissä, murtunuthan se on. Nyt KYSsillä oottelemassa, että 10 mummoa käy juttelemassa lääkärille ennen kuin lääkäri vilasee kuvat ja laittaa minut kipsaukseen, jippii.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X