Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja mikaj Näytä viesti
    Eikös näin EU:n sisällä tehdyissä kaupoissa vähän lain voimaisesti valmistajan takuu korvaa maassa kuin maassa, olen siinä käsityksessä. Maahantuojat yleensä torjuu nämä harmaatuontilaitteet, mutta laillista se ei kait ole.
    Tässä meikäläisen tapauksessa vahvistin sanoi pim juuri takuuajan päätyttyä.

    Valtuutetusta huollosta kysyin tuota huoltoasiaa, kun Loudgroupista neuvoivat ottamaan sinne yhteyttä. Huollosta tuli jyrkkä ei GoodWill -menettelylle, koska kyseessä on harmaatuonti. Muutenkin huollon vastaukset on olleet melko tylyjä, vaikka olen itse ystävällisen asialliseen sävyyn asioista yrittänyt viestiä.

    Tulipa nyt otettua kuluttaja-asiamieheenkin yhteyttä, kysymys lähinnä siitä, että kun laite on kumminkin Suomesta ostettu ja suomalaiseen liikkeeseen maksettu, niin mikä heidän kantansa on. Missään vaiheessa kaupantekoa en kuitenkaan voinut tietää, että vahvari tulee Amazon.de:stä.

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja elexter Näytä viesti
      Ihan vinkkinä, että noissa kodinelektroniikkalaitteiden vikaantumisissa takuuajan jälkeen, että kannattaa kysyä jostain huoltoliikkeestä mahdollisuutta Goodwill-tyyppiseen huoltoratkaisuun. Noissa goodwill-tapauksissa huoltoliike tutkii vian ja lähettää kyselyn vamlistajalle/maahantuojalle. Monet valmistajat ovat aika innokkaita tarjoamaan (etenkin kalliimpiin malleihin) varaosat ilmaiseksi "hyväntahdonosoituksena" ja asiakkaalle jää ainoastaan huollon työn maksaminen.

      Samaan lisään vielä, että kannattaa muistaa, että nämä huoltofirmat ovat tässäkin asiassa vain välikäsiä. Niidenkin pitää kustannuksensa kattaa. Yleensä siis laskuttavat muutaman kympin jo laitteen tutkimisesta.

      Tuolla tavalla tiskikone lopulta korjattiin. Gigantti käytännössä haistatti paskat kuluttaja-asiamiehenkin näkemyksille, kun niin uuden koneen kanssa heidän olisi pitänyt osallistua myös korjauskustannuksiin. Nyt valmistaja tarjosi osat ja minä asensin ne paikoilleen.

      Huoltoliiko Urpo Rannan vikadiagnoosin teko maksoi lähes 150e. Osien asennus olisi maksanut pyöristettynä toiset 150e. Mm. koneen tyhjennyksestä olisi laskutettu kahteen kertaan, vaikka se oli jo ensimmäisen kerran jälkeen tyhjä ja rikkinäinen poistopumppu oli jo irrallaan. Samoin koneen paikaltaan vetäminen ja purkaminen olisi laskutettu kahteen kertaan, vaikka konetta ei kasattu välissä ja se oli jo ensimmäisellä kerralla valmiiksi vedetty pois kolostaan. Muuten huoltoliike hoiti asiansa asiallisesti, mutta tuo tuplaveloitus oli mielestäni aika härskiä toimintaa. Perusteluna tuplaveloitukselle oli se, että näin lukee listassa. Itse sitten asensin uuden poistopumpun ja löin kannet kiinni. Aikaa meni noin 10 minuuttia, enkä tosiaankaan pitänyt kiirettä.

      Comment


      • Olisitko Jussi itse valmis lupaamaan kaikille asiakkaille pumpunvaihdon aina kiinteällä hinnalla joka perustuu 10 min työhön tuon 150€ arvion sijaan? Vielä lupaat silla muutaman minuutin testauksella että kyllä laite tulee varmasti toimimaan ainakin seuraavan vuoden ajan.

        Noita hintoja pohtiessa ei välttämättä kannata verrata ammattilaisen hintoja suoraan oman harrasteluun kustannuksiin, vaan siihen, mihin hintaan itse suostuisit tekemään kyseisen operaation muille takuun kanssa.

        Ja tähdennys, että kommenttini ei ole tarkoitus arvostella ketään (ei ammattilaista tai harrastajaa) Itsekkin mielelläni hoidan omat remonttini ja saatan tutuillekin jotain pieniä hommia tehdä. Kuitenkaan en kovin mielelläni ala rahaa vastaan muiden laitteita korjaamaan. Suosittelen vain noissa takkuu/yms tilanteissa välillä miettimään asiaa myös tiskin toisella puolella olevan henkilön asemasta.

        Comment


        • Hinta on ymmärrettävämpi, kun rehellisesti myönnetään, että tuntiveloitus on 900e ja matkat saa kaupanpäälle. Mutta sen katson kusetukseksi, jos veloitetaan esim. tyhjennyksestä ja koneen purkamisesta, vaikka niitä ei tarvitse tehdä. Ethän sinä auton moottoriakaan korjatessa veloita purkamisesta ja tyhjennyksestä kahteen kertaan? - Ja sen sinä tiedät jo ennen remonttiin ryhtymistä, että niitä ei tarvitse kahteen kertaan tehdä. Loppusumma saa olla sama, mutta laskutuksen pitää perustua oikeasti tehtyihin töihin.

          Ja jos 500-600e koneen tutkiminen ja korjaaminen maksaa 300e töiden osalta, niin kyllä se pitääkin siinä vaiheessa olla aika tarkkaan käyty läpi. Miettii esimerkiksi, että parturi ottaa 15-20 minuutin työstä 18e ja sillä on sentään tuolit ja tilat.
          Viimeksi muokannut audiq; 29.11.2013, 13:22. Perustelu: Lisätty tekstiä

          Comment


            Kaikki mistä laskutetaan, ei ole näkyvää työtä mut on kyl melko posketon tuntiveloitus tuo 900e.. 90e kuulostaisi oikeammalta, sen verran meilläkin kotikäynti suurin piirtein maksaa.

            Comment


            • Se oli vain minun heittoni. Mutta pointtina siinä, että noin 10 minuutin tutkiminen + matkat maksaa 150e. Kone jää levälleen.

              Sitten kun se kasataan, niin se on toiset 150e. Jos olisin muutaman pumpun aikaisemmin asentanut, niin lupaisin kolmeen minuuttiin kiinnittää pumpun ja lyödä kannet kiinni. Senkin tavallaan ymmärrän. Mutta se on erikoista työn hinnoittelua, että minä maksan 150e vikadiagnoosista, joka sisältää koneen pois vetämisen paikoiltaan, tyhjentämisen, avaamisen ja poistopumpun irroituksen. Sitten maksan toiseen kertaan samat jutut, mutta niitä ei tehdä, koska kone oli jo avattu ja tyhjä? Eikä sitä konetta tarvinnut kertaakaan asentajan kaivaa esiin, eikä asentaa paikoilleen, kun tein sen itse. - Silti siitä laskutettiin kahdesti.

              Comment


                Lähtisitkö itse toisen kotiin katsomaan rikkinäistä laitetta ja laskutat siitä työstä 4,5€ eli 3min työ+ tietenkin matkat. Eiköhän se ole ihan normaalia että minimivelotus on yksi tunti vaikka asentaja kävisi nenää kaivamassa ja toteamassa vian. Se 150€ olisi varmasti ollut hinta jos se olisi tunnin ajan hikipäissään irroittanut jumittunutta pulttia ja sen jälkeen lähtenyt pois.

                Ja itse aiheeseen, eipä näy rahoja takasi nordenrenkaasta vieläkään eikä s.posteihin vastata. Luulis asiakaspalvelun kiinnostavan kaikkia jos vielä oma moka myydä tavaraa mitä heillä ei ole.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                  Se oli vain minun heittoni. Mutta pointtina siinä, että noin 10 minuutin tutkiminen + matkat maksaa 150e. Kone jää levälleen.

                  Sitten kun se kasataan, niin se on toiset 150e. Jos olisin muutaman pumpun aikaisemmin asentanut, niin lupaisin kolmeen minuuttiin kiinnittää pumpun ja lyödä kannet kiinni. Senkin tavallaan ymmärrän. Mutta se on erikoista työn hinnoittelua, että minä maksan 150e vikadiagnoosista, joka sisältää koneen pois vetämisen paikoiltaan, tyhjentämisen, avaamisen ja poistopumpun irroituksen. Sitten maksan toiseen kertaan samat jutut, mutta niitä ei tehdä, koska kone oli jo avattu ja tyhjä? Eikä sitä konetta tarvinnut kertaakaan asentajan kaivaa esiin, eikä asentaa paikoilleen, kun tein sen itse. - Silti siitä laskutettiin kahdesti.
                  Oletko ajatellut ottaa kotivakuutusta?

                  Comment


                  • Asuminen kallistuu vuosi vuodelta. Nykyisessä kämpässä kulut nousseet 3 vuoden aikana 180€/kk. Joutuivat tarkistamaan kuulema taas indeksikorotuksia...No, ei siinä vittujakaan. Tarkistinpa minäkin ja nyt tää jätkä nostaa kytkintä. Kuolevainen tässä vaan on saatana. Niin ei täällä lama ole. Ei ole ei.

                    Comment


                    • Vuokrataloyhtiöissä kun saisi kulut kohdistettua paremmin asuntokohtaisesti, voisi tuo hintakehitys hiukan hidastua. Aikanaan olin vuokrataloyhtiössämme asukasyhdistyksen puheenjohtajan hommissa ja yritin saada säästöjä aikaiseksi vedessä, energiassa ja jätekuluissa. Osa asukkaista innostui, osa jaksoi hetken aikaa ja suurin osa jatkoi kuten ennenkin. Ei siinä hirveästi napannut itselläkään säästellä, kun yritti oman osuutensa hoitaa kuntoon, mutta silti vuokran korotukset olivat samalla tasolla kuin aikaisempina vuosina. Kolhoosiasumisessa on niin mukava yhteisvastuullisesti maksaa kulut. Varsinkin kun osalle porukasta vuokrannousu ei lisää kustannuksia juurikaan, kun tuet nousevat lähes samassa suhteessa.
                      Omakotitalossa asuessa saapuvat laskut ovat itse aiheutettuja joten motivaatio säästöillekin on vähän toisella tasolla.

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja skige Näytä viesti
                        Lähtisitkö itse toisen kotiin katsomaan rikkinäistä laitetta ja laskutat siitä työstä 4,5€ eli 3min työ+ tietenkin matkat. Eiköhän se ole ihan normaalia että minimivelotus on yksi tunti vaikka asentaja kävisi nenää kaivamassa ja toteamassa vian.
                        Lähinnä napisin siitä, että minimiveloitus on laskuttaa tehdyistä töistä kahteen kertaan ja lisäksi tekemättömästä työstä. Kysyin siis liikkeestä, että miten muutaman minuutin homma voi maksaa 150e, niin kertoivat, että kun kone pitää ottaa esille, tyhjentää, purkaa ja jne, vaikka kaikki edellä mainittu on jo tehty. Olisivat vastanneet, että nenän kaivaminen maksaa heillä 150e/h, niin homma olisi ollut ok.

                        Kotivakuutuksesta, niin ei se koneen korjaus kotivakuutuksen kautta ainakaan halvenna korjauksen hintaa. Maksajahan on aina loppupeleissä se tiskikoneen tai minkä tahansa värkin omistaja. - On supervakuutukset tai ei. Enkä minä siitä summasta mutise, vaikka työn vaativuuteen nähden onkin aika kallis tuntiveloitus. Vaan sitä, mistä alussa kirjoitin, että laskutetaan tekemättömästä työstä.

                        Comment


                          Sitä kepillä sormille joka Jussille menee rahan perään kattomisesta sanomaan, vitsi! :D

                          Comment


                          • http://www.nettiauto.com/audi/a4/6088167

                            Tuo kerkesi mennä... Olihan se kaukana vaasasta mutta tosi siistin oloinen yksilö..

                            Comment


                            • Tuplaveloitukseen liittyen: Aikanan kysyin termostaatin vaihdolle hintaa, jutun edistyessä kysyin paljon tulee lisää, jos vaihtaa vesipumpunkin. Molemmille katsoi listahinnan ja näihin sisältyi esim. Keulan huoltoasentoon otto kahdesti. Tässä vaiheessa nostin kytkintä.

                              Comment


                                Aikanaan V-koneen kannentiivisteiden vaihdon hintaa pyysin ja hinta oli laskettu tosiaan tekniikalla "vasemman kannen irrotus ja kasaus" + "oikean kannen irrotus ja kasaus". Tuleehan siitä työtunteja jos välissä kasaa esim. imusarjan takas paikalleen, täyttää nesteet ja ilmaa järjestelmän vain purkaakseen toisen puolen seuraavaksi. Tartuin tähän asiaan johon korjaamon jantteri vaan totesi että hinnat katotaan autodatan taulukosta, piste.

                                Mikäs siinä, onneksi tässä maassa jokainen yrittäjä saa hinnoitella oman työnsä ihan niin kuin itse tahtoo. Seuraavassa paikassa josta kysyin, osattiin käyttää hiukan järkeä työn hinnoittelussa.

                                Comment


                                  Pakkohan ne lasipaltsit on jollain yllapitaa. Nelinurkkaset ei myy enaa Suomessa niin hyvin, niin kustaan rahat pois niilta onnettomilta jotka on ostaneet. Onnea, lottovoittajat.

                                  Comment


                                  • On se hittolainen. Mieli tekisi ostaa joku nelipyöräinen, halpa ja edes etäisesti jotain tunteita minussa herättävä romunkaltainen kulkuväline itselle talveksi, tyyliin vanhat fiiatit tai vaikkapa alkupään polo/derby..muttakun, kaikki ei-toivottomat romut on jossain 600km päässä. Tulee yllättävästi hintaa parin satasen autolle kun trailerilla käy hakemassa päivämatkan päästä :)

                                    Comment


                                      Tartuin tähän asiaan johon korjaamon jantteri vaan totesi että hinnat katotaan autodatan taulukosta, piste.
                                      Hyvin on vedetty, nimittäin noissa autodatan ohjeajoissa on tyyliin "vasen 9h, oikea 9h, molemmat 10h"

                                      Ymmärrän erittäin hyvin Jussin ihmettelyn, sama kuin auton huollossa velottaisiin öljyt sekä kaikki suodattimet ja todellisuudessa pelkästään öljyt on vaihdettu.

                                      Comment


                                      • Katsastuksessa tuli hylky, perusteena että nastarenkaissa nastojen määrän ero liian suuri, eli yhdestä takarenkaasta lähtenyt nastoja enemmän kuin muista. Pintaa on, eli siitä ei jäänyt kiinni... En tähän ole koskaan törmännyt, onko kenelläkään muulla vastaavaa kokemusta?

                                        Comment


                                        • Tuskin kovin yleistä että tuommoiseen puuttuvat, mutta asiasta sanoivat.


                                          Nastattomia ja nastallisia renkaita ei saa käyttää samanaikaisesti. Nastarenkaissa nastojen lukumäärän ero ei saa ylittää 25 %:a. Lisäksi on huomattava, että samalle akselille ei saa asentaa talvi- ja kesärengasta.

                                          http://www.a-katsastus.fi/Autolija-i...t/default.aspx

                                          Comment


                                          • Veljen Ford hylättiin samasta syystä viime talvena. Tuommoisille nastansa hylkääville renkaille kannattaisi antaa puukkoa kylkeen. Laillista kuitenkin tasata nastamääriä poistamalla nastoja joistain renkaista. Katkennut nasta on ilmeisesti yhtä kuin ei nastaa ollenkaan. Oma mielipiteeni, että puukkoa ja uudet Nokian nastat alle.


                                            Ja tiskarista, niin nyt taisin saada ajatukseni ymmärrettävässä muodossa pihalle. Hyvä.
                                            Viimeksi muokannut audiq; 30.11.2013, 11:39. Perustelu: Lisätty tiskiä

                                            Comment


                                            • Ei ole tarkoitettu irroitettavaksi tuota minun B6 avantin takakontin avauspanelia missä on myös rekkarin valot. Kaiken lisäksi on jotakin seosmetallia ja joku entisistä omistajista varmaankin laittanut takaisin kiinno jollakin silikonin tyyppisellä massalla. Ei ollutkaan tarkoitus laittaa peruutuskameraa tuohon.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja Ghido Näytä viesti
                                                On se hittolainen. Mieli tekisi ostaa joku nelipyöräinen, halpa ja edes etäisesti jotain tunteita minussa herättävä romunkaltainen kulkuväline itselle talveksi, tyyliin vanhat fiiatit tai vaikkapa alkupään polo/derby..muttakun, kaikki ei-toivottomat romut on jossain 600km päässä. Tulee yllättävästi hintaa parin satasen autolle kun trailerilla käy hakemassa päivämatkan päästä :)
                                                Tämä.

                                                Viikon päivät selannut nettihautomoa joka päivä parin tunnin välein. Vittumaisen mallinen maa tämä Suomi kun joka paikasta on joka paikkaan aina se 400km yhteen suuntaan. Oma vika kun asuu missä asuu mutta johonkin Kainuuseen tai Lappiin on 95% kansasta viittä vaille vi*tusti matkaa ja siellä ne kaikki helmet on. Tai pohojanmaalla ja siellä saa puukosta :)

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja Ghido Näytä viesti
                                                  --Mieli tekisi ostaa joku nelipyöräinen, halpa ja edes etäisesti jotain tunteita minussa herättävä romunkaltainen kulkuväline itselle talveksi, tyyliin vanhat fiiatit tai vaikkapa alkupään polo/derby..muttakun, kaikki ei-toivottomat romut on jossain 600km päässä.
                                                  Yksi Derby oli myynnissä, kun eilen mielenkiinnosta tarjontaa tutkin. Arvonnousua tainnut tapahtua, kun omani ostin markalla vuonna -96. Vähiin ovat kyllä käyneet.
                                                  Jos jokunen Derby/Polo on näihin päiviin säilynyt, niin talviaika ei ole kyllä oikea aika sellaisten ulkoiluttamiseen. Meillä on itseasiassa tallessa yksi kovapeltinen järkiperä Polo.

                                                  Comment


                                                  • Alkuperäinen kirjoittaja wonderer Näytä viesti
                                                    Katsastuksessa tuli hylky, perusteena että nastarenkaissa nastojen määrän ero liian suuri, eli yhdestä takarenkaasta lähtenyt nastoja enemmän kuin muista. Pintaa on, eli siitä ei jäänyt kiinni... En tähän ole koskaan törmännyt, onko kenelläkään muulla vastaavaa kokemusta?
                                                    Vähän nypit muistakin nastoja pois ni menee läpi :D

                                                    Comment


                                                    • Vähän nypit muistakin nastoja pois ni menee läpi :D
                                                      Näin sitten täytynee tehdä kun pintaa on hyvin jäljellä... eiku taidan uusia koko sarjan

                                                      Comment


                                                        Tai sitten viet sen renkaan jossa oli liian vähän nastoja rengasliikkeeseen ja ne pistää irtonastoja siihen kiinni.

                                                        Comment


                                                        • Ei mitään järkeä. Jos nätisti ajaa kusi sukassa niin konttorille asti voi päästä ettei nastat lähde irti, mutta seuraavana päivänä ne on jo irronnut.

                                                          Comment


                                                            Toisekseen, aika kädetön rengasasentaja pitää olla että ampuu vanhaan, jo ajettuun renkaaseen nastoja. Siellä vanhan nastan kolossa kun on joku hiekanmuru niin ensimmäisen parinsadan kilometrin aikana nasta jauhaa sillä reiän renkaaseen.

                                                            Comment


                                                            • Ja takana ajavaan auton tuulilasiin kivan jäljen.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X