Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Nyt ottaa päähän ihan kympillä Ifolor Designer -ohjelma. Tai ohjelma sinänsä toimii hyvin mutta kun yritän tilata tekemääni kuvakirjaa, tulee joka kerta jonkin satunnaisen kuvan kohdalla "tiedonsiirtovirhe". Ei ole auttanut koneen uudelleen käynnistys, ei ID-ohjelman poisto ja uudelleen asennus.. Kymmenkunta kertaa olen yrittänyt saada kuvakirjaa tilattua mutta ei vaan onnistu. Olisikin niin että olisi joka kerta jossain tietyssä kuvassa se ongelma niin voisi sen kuvan vaihtaa mutta tiedonsiirtovirhe tulee ihan randomilla. Prkle!

    Comment


    • Alkaa pikkuhiljaa ottamaan päähän Applen toiminta. Ostin vajaa pari viikkoa ennen joulua tyttöystävälle lahjaksi ipod nanon, vissiin 4 genereissön mallin. maksoi sen 160e.
      Kun joulu tuli, oli tyttöystävä tyytyväinen niin kauan kunnes kokeiltiin saada laite toimimaan. Eihän se käyntiin lähtenyt. Applen sivuilta tuli katsottua kaikki kohdat troubleshooting osiosta läpi, ilmeisesti siis akku sökö.
      Yritin viedä takaisin kauppaan, mutta laitteessa oli kuulemma vain viikon vaihto-oikeus (sekin oli mennyt joulua odotellessa) vaikka tietääkseni pitäisi olla ainaskin sen kaksi viikkoa ja toimimattomassa laitteessa vielä kauemmin.
      Sanoivat että soita applelle ja kysy mitä tehdään. Soitin ja sanoivat että vie takaisin sinne mistä ostit. Vein takaisin liikkeeseen ja lupasivat soitella parin päivän päästä.
      Siinä parin päivän päästä kun ei soittoa alkanut kuulua, soitin liikkeeseen ja kysyin tilannetta. Sanoivat että voin tulla hakemaan koneen takaisin, heillä ei ole huoltosopimusta applen kanssa. Onneksi tässä vaiheessa jo liikkeestä soittivat applelle mitä tehdä.
      No nyt perjantaina siis lähetin sähköpostilla applelle kuitin kopion, koska heidän mukaansa oli takuu jo koneesta mennyt. jos sitä tänään voisi tulla edes pientä informaatiota, kun alkaa jo pikkuhiljaa vituttamaan kuukauden vanha, melko kallis laite, joka ei edes toimi!

      Comment


      • Pelkkä sisäpistoke lopetti siis toimintansa, eli moottorinlämmitin toimii edelleen? Tuossa tapauksessa sen vian on melkeinpä oltava siinä sisätilapistorasiassa (liuskat väljät,johto irti tms.)
        Voi se vika löytyä konehuoneeen puoleltakin. Virranjakopalikasta (t- tai y- haara) voi olla sisäpistokkeen johto irronnut lumihangessa -> lohkolämmitin toimii edelleen.
        Viimeksi muokannut Kenda; 11.1.2010, 07:41. Perustelu: Pientä tarkennusta

        Comment


          Niinpä. Mulla ainakin on juuri tällainen vika. Mittailin tuossa yks ilta, että konehuoneessa olevalta liittimeltä menee virta ihan hyvin sisätilapistokkeelle; ei mitään vikaa sillä puolella. Mutta ei tule virtaa haaroittimelta siihen konetilan liittimelle. Onneksi edes lohkolämppäri toimii. Yleisesti ottaen vika voi olla tietysti myös siinä sisätilan pistokkeessa; sitähän minäkin ensiksi testailin. Kun vähän hellittäisi nuo pakkaset, niin voisi taas tutkia vähän lisää, mutta ei tuolla kylmässä tallissa viitsi näillä pakkasilla itseään palelluttaa.

          Comment


            Viime tiistaina sain viimeinkin lämppärin puhaltamaan kunnolla lämmintä sisälle. Eiliseen asti oli huoletonta ajelua hymyissäsuin koska viimeinkin kaikki toimii kuten pitää, kunnes perästä alkoi kuulua ihmeellistä naputusta.

            Tänään auto pajalle ja huomenna tulee tuomio että mitä sieltä on menny/menossa.

            Kuluvia osiahan näissä autoissa on eikä ne ikuisuuksia kestä ja omallakin kulkineella rullattu reilu 150tkm ja ikää 15 vuotta. Yleisesti ottaen olen kyllä edelleenkin tyytyväinen tuohon autoon mutta ottaahan nämä remppaamiset aina päähän :)

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja atak
              No nyt perjantaina siis lähetin sähköpostilla applelle kuitin kopion, koska heidän mukaansa oli takuu jo koneesta mennyt. jos sitä tänään voisi tulla edes pientä informaatiota, kun alkaa jo pikkuhiljaa vituttamaan kuukauden vanha, melko kallis laite, joka ei edes toimi!
              Siis mitä?! Kuukausi sitten ostettu vehje, jossa muka takuu jo ummessa? No johan on.. Melko mielenkiintoinen asenne myyjäliikkeelläkin.

              Comment


                Atakin takuu on "parempi" kuin mulla, itselläni ohlsonista ostettu letteri ollut huollossa kohta 2kk. Ottaa päähän kun mulkut pistää letterin ruotsiin huoltoon eikä voi suomessa huollattaa. Ei tuo haittaisi jos olisivat onnistuneet kohtuu ajassa tekemään sen mutta on tosiaan se vajaa 2kk mennyt.....

                On muuten ohlson boikotissa mun osalta, jostain kumman syystä.

                Comment


                • No niin, soittelin taas applelle, eli heidän järjestelmässään lukee, että takuu loppunut jo. Ilmeisesti jälleenmyyjällä ollut laite sen vuoden vitriinissä ja jälleenmyyjän sisäänostosta on takuu alkanut rullata. Nyt on tieto menossa meikäläisen ostosta vissiin Irlantiin (prkleen ulkoistamiset), jossa päivitellään tietoja. Torstaina ehkä voidaan jo neuvotella miten jatketaan, vaihdetaanko laite uuteen, vai huolletaanko. Uuden laitteen saanti edellyttää taas katevarausta tililtä, että saavat varmasti laitteen takaisin. Huoltoon en suostu, alkaa jo kevyesti kasvamaan nakki otsaan.
                  Varmasti Applen tuotteet on hyviä ja laadukkaita, mutta kevyesti tökkii tämä asiakkaista huolehtiminen (minunko se kaikki pitää ottaa selvää, mitä tehdään ja miten?). Jos minulta joku kysyy, en voi suositella Applea kenellekkään.

                  Comment


                    Myyjällä on aina tietty vastuu myös, eli mikäs liike oli kyseessä?

                    Comment


                    • Alkuperäinen kirjoittaja atak Näytä viesti
                      No niin, soittelin taas applelle, eli heidän järjestelmässään lukee, että takuu loppunut jo.
                      Miksi sinä annat itseäsi noin juoksuttaa ja kusettaa? Vie se kone sinne, mistä olet sen ostanut, ota kuitti mukaan ja pyydä uusi laite tai rahat takaisin. Lain mukaan et edes kuittia tarvitse, mutta helpottaa se asiointia.

                      Se on ihan se ja sama, keneltä he ovat laitteen ostaneet. Sinä olet tehnyt myyjäliikkeen kanssa kaupat tuotteesta ja he vastaavat tuotteen toimivuudesta.

                      Kannattaa hieman perehtyä takuuasioihin ja muihin myyjän virhevastuuta koskeviin asioihin, niin pääsee huomattavasti vähemmällä juoksemisella.

                      Comment


                      • Myönnetään että oon ollut liian lepsu tässä asiassa. Onneksi kauppa on vajaan kahden kilometrin päässä, tietenkin eri asia, mikäli tulisi kauempaa. Kauppa, missä asioin on veikon kone. Ihme asia sikäli, etteivät he voi viedä laitetta huoltoon, vaan kuulemma normaali käytäntö applen tuotteissa on, että virheellisessä tuotteessa asiakas ottaa yhteyttä suoraan valmistajaan ja he hakevat laitteen huoltoon. Miksi helvetissä ne sitten myyvät niitä?
                        Myyjäliike vaikutti niin innottomalta hoitamaan asiaa, että varmaan näin saa uuden laitteen tilalle nopeammin.

                        Edit: Lisättäköön että ketjun tuotepäällikön linjaus oli ilmeisesti tuo "me-mitään-hoideta-linja"
                        Viimeksi muokannut atak; 11.1.2010, 15:09. Perustelu: lisäys

                        Comment


                        • Sinulla taitaa olla oikeus korjauttaa laite jossain muualla, jos myyjäliike ei halua virhettä korjata. Lasku sitten vain laitteen myyjälle, eli Veikon koneeseen.

                          Jos noissa takuuhommissa alkaa lepsuilemaan, niin se on loputon tie. Tiukkana vaan pysyy ja pitää huolen, että turhia ei juoksuteta.

                          Comment


                          • Niinhän se taitaa lain mukaan mennä. Viikossa jos olisi tuonut laitteen takaisin, niin silloin olisin kuulemma saanut uuden suoraan tilalle, mutta pitäisikö kaikki elektroniset joululahjat testata ennen antamista?
                            No apple kuitenkin lupasi antaa uuden laitteen tilalle, eli kuitenkin ihan tyytyväinen olen lopulta.

                            Comment


                            • Viikon palautus-/vaihto-oikeus, takuu, virhevastuu ovat kaikki ihan eri asioita.

                              Sisko kertoi, että heidän töissään ihmiset palauttavat joulukoristeita joulun jälkeen tuon joulun ajan viikon palautusoikeus -käytännön turvin.
                              Ja he ottavat kaikki vastaan ja antavat rahat takaisin. -Kätevää. :)

                              Comment


                              • Kyllä myyjällä pitäisi olla vastuu tässä(kin) tapaukessa. Ite ostin aikanaan dikipoksin joka oli valmiiksi sökö, vein kauppan takasin ja vaadin uutta/ehjää tilalle. Linja oli aluksi aikalailla sama, "pannaan huoltoon, mutta niillä on niin ruuhkaa ettei tiedä milloin korjataan" ....ostin siis uuden laitteen ja sitten pitäisi odotella kuukausia että sen saa? Pyysin kaupan purkua jos ei ehjää konettä saa tilalle, saahan noita digiboxeja nyt muualtakin. Ei käy "laite menee huoltoon", siinävaiheessa puhelinsoitto kuluttaja-asiamiehelle ja puolen tunnin päästä soitti myyjä että tule hakemaan uusi boxi. Joskus vain kannattaa vaatia.

                                Comment


                                • Tipuin eilen hevosenselästä. Paikat nii jumissa. Pää ei käänny, ja selkää särkee nii älyttömästi. Lääkärin mäntti ei suostu antaa 500mg buranaa väkevämpää särkylääkettä saati lihaskipuihin mitää. Saikkua ei heru, joten kivahan sitä 6h/pv tehä istumatyötä ku ei pysty ees makaa,nukkuu saati istuu. Kaikki poppa konsti voiteet ja linimentit yms laitettu ja mikään ei auta. Siis **** oikeesti mikä näitä lekureita vaivaa jos oikeesti on kipee nii se on vaa "voi voi diagnoosi" ja kotii kituu....

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                                    Miksi sinä annat itseäsi noin juoksuttaa ja kusettaa? Vie se kone sinne, mistä olet sen ostanut, ota kuitti mukaan ja pyydä uusi laite tai rahat takaisin. Lain mukaan et edes kuittia tarvitse, mutta helpottaa se asiointia.

                                    Se on ihan se ja sama, keneltä he ovat laitteen ostaneet. Sinä olet tehnyt myyjäliikkeen kanssa kaupat tuotteesta ja he vastaavat tuotteen toimivuudesta.

                                    Kannattaa hieman perehtyä takuuasioihin ja muihin myyjän virhevastuuta koskeviin asioihin, niin pääsee huomattavasti vähemmällä juoksemisella.
                                    Itseasiassa kyllä asiakkaan jollain tapaa, esim. sillä kuitilla, pitää voida todistaa ostaneensa tuotteen kyseisestä liikkeestä. Myyjäliikkeen mapeista tai tietokannoistakin se kuitin kopio varmasti löytyy, mutta myyjäliikkeellä on oikeus veloittaa siitä kuitin etsimisestä.

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja Juhta Näytä viesti
                                      Itseasiassa kyllä asiakkaan jollain tapaa, esim. sillä kuitilla, pitää voida todistaa ostaneensa tuotteen kyseisestä liikkeestä.
                                      Kuluttajavirasto.fi.

                                      Jollain tapaa kyllä, mutta kuittia ei voi vaatia.

                                      Comment


                                      • no niin, eihän siinä menny kun n. 1kk niin vakuutusyhtiö vihdoin ilmoitti, että saa mennä korjaa autoa sen peräänajajan piikkiin. No soitto korikorjaamolle ja 1kk jono... No ajellaan sitten vielä toinen kuukaus rikkinäisellä takapuskurilla... Joku luulee vielä köyhäks...

                                        PRKL!

                                        Comment


                                        • Mulle teki ifolorin ohjelma saman tempun kuin TeroPeelle. Ei auttanut muu kuin polttaa kuvat cd:lle ja lähettää ihan perinteisellä postilla.

                                          Comment


                                            juu, ahdot ollu kulkineessa hukassa ja toive oli että olisi vaikka jokin edukas vika. Tänään paljastui että hukkaportti oli kulkeutunu kattiin.. Taisi tulla vähän toiveita kalliimpi remppa nyty.

                                            Comment


                                              Hytikkapumpun ylipaineventtiilin ropun (kait? iso "plus merkki" päällä) alta paukahti o-rengas ja vihreää kultaa pitkin konehuonetta...

                                              Comment


                                                Tipuin eilen hevosenselästä. Paikat nii jumissa. Pää ei käänny, ja selkää särkee nii älyttömästi. Lääkärin mäntti ei suostu antaa 500mg buranaa väkevämpää särkylääkettä saati lihaskipuihin mitää. Saikkua ei heru, joten kivahan sitä 6h/pv tehä istumatyötä ku ei pysty ees makaa,nukkuu saati istuu. Kaikki poppa konsti voiteet ja linimentit yms laitettu ja mikään ei auta. Siis **** oikeesti mikä näitä lekureita vaivaa jos oikeesti on kipee nii se on vaa "voi voi diagnoosi" ja kotii kituu....
                                                Ja välillä toisinpäin. Tiedän paljonkin tapauksia, että haetaan ja saadaan sairaslomaa vaikkei oikeasti mitään ihmeempää vikaa olekaan. Saa sitten aikaa puuhastella kotona kaikenlaista. Joillakin lienee selittäjän lahjat paremmat ja puhuvat lääkärin pyörryksiin. Tai sitten on oltu jonkun nykyään suosiossa olevan paperittoman lääkärin vastaanotolla. :-p

                                                Comment


                                                • Tipuin eilen hevosenselästä. Paikat nii jumissa. Pää ei käänny, ja selkää särkee nii älyttömästi. Lääkärin mäntti ei suostu antaa 500mg buranaa väkevämpää särkylääkettä saati lihaskipuihin mitää. Saikkua ei heru, joten kivahan sitä 6h/pv tehä istumatyötä ku ei pysty ees makaa,nukkuu saati istuu. Kaikki poppa konsti voiteet ja linimentit yms laitettu ja mikään ei auta. Siis **** oikeesti mikä näitä lekureita vaivaa jos oikeesti on kipee nii se on vaa "voi voi diagnoosi" ja kotii kituu....
                                                  Toiseen lekuriin mars.

                                                  Comment


                                                    No faijaa juoksutettiin muutama vuosi lekurista toiseen ja luukulta toiselle, kun toinen kinttu ei kestänyt kävelyä, oli kortistos muutaman vuoden tuon takia. Onneksi nyt vuodenvaihteessa tuli vastaan oikeasti aivoilla ajatteleva lääkäri, joka antoi sairaseläkepaperit. Jos olis ollu pienesti alkoholiin päin, niin olis varmaan jo tolta ekalta saanu ne saikkupaperit... Ja siis heti aluksi oli toiseen polveen diagnostoitu paha kuluma

                                                    Noita lekureita on moneen junaan.

                                                    Comment


                                                    • On lääkäreitä, ja on lääkäreitä. :)

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja quattro Näytä viesti
                                                        On lääkäreitä, ja on lääkäreitä. :)
                                                        Niinpä, nimimerkillä: "Päivää päivää, montako päivää?" :D

                                                        Alkuperäinen kirjoittaja mjkr Näytä viesti
                                                        Piti lähteä quattroilemaan -> kytkinpoljin napsahti pohjaan ja jäi sinne, ihanata...
                                                        Viikon verran on poljin palauttanut hieman heikosti ja hukannut nestettä, että kait se pääsylinteri tuli tiensä päähän.
                                                        Ilmeisesti tiensä päähän tuli myös puoli vuotta vanha työsylinteri, hienoa...

                                                        Comment


                                                        • Tossa aikaisemmin oli noista teiden urista, ja kyllä, osaavat välillä olla omastakin mielestä aika kettumaisia. Eilen illalla koirankusetuslenkillä tein hieman havaintoja tuohon liittyen, niin pistää kyllä mietityttämään, että mitä helvettiä lähes kaikkien autoilijoiden päässä liikkuu. Miksi vitussa just siinä helvetin urassa pitää ajaa!! Oli kesä tai talvi, niin ajetaan juuri siinä mistä kaikki muutkin ajaa, perkeleen lampaat! Arviolta 40 autoa ajeli ohi tuon lenkin aikana ja ainoastaan YKSI auto ajoi edes pikkusen lumen päällä. Kaikki muut ajo siinä hiton urassa kuin olis aseella uhattu, ei tajua.
                                                          Tuntee ittensä ihan kummajaiseksi kun itse koittaa ajella muualla kuin urissa...

                                                          Comment


                                                            Tuntee ittensä ihan kummajaiseksi kun itse koittaa ajella muualla kuin urissa...
                                                            Niinpä. Pidon mukaan ainakin itse yritän etsiä parhaimman kohdan ja useasti siinä uran vieressä lumelta se löytyy.

                                                            Comment


                                                            • Tuota kun ei autokoulussa opeteta niin jälki sen mukaista...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X