Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Iskukuumennukseen tuon hankin. 20 neliötä ja tuon kanssa 7 kW lämmitystehoa
    Iskulämppäris käytin itse IR kaasulämäriä ja sitten sen jälkeen kun lämmöt oli mökissä siedettävällä tasolla, niin sitä kennosydeä.
    Tosin mulla oli neliöitä hieman vähemmän n.17.

    Tosiaan jos takuun piiriin kuuluu tuo vuoto, niin eikön reklamoit;)

    Ja lämpöisiä mökkikelejä vaikka talvi tuleekin, parit paukkupakkasjoulut itse tullut kaasun, kuten myös valopetroolin varassa vietettyä ja mukavaa on ollut;).

    Comment


      Poliisit. Itse ajan lumisella tiellä mutkan vähän q meiningillä niin heti perään. No aikasemmin sama maija isomman tien risteyksessä ja ajan ohi 45km/h 40km/h alueella. Nämä eivät lähde minun perääni vielä ajamaan vaan jäävät risteykseen vielä odottamaan kun takana kauvempana oli vielä muutama auto tulossa. No nehän ajoivat minut kiinni aika nopeasti arvioituna 60-70 vauhtia niillä. No ei niitä sitten pysäyttänyt.

      Sitten pudotin kaverin kyydistä ja jatkoin kotia kohti minne poliisitkin olivat sitten menneet edeltä kun kaverin jätin. Siellä sitten se oma yksi tai kaksi luisua ja nämä lähtevät perään ilman valoja tietenkin. No yksi risteys oli vielä missä mopo oli vetässy lipat ylämäkeen ja sitä koitti siinä työnnellä, eihän se tietenkään poliisia kiinnosta kun monkeylla ajetaan kesärenkailla joulukuun eka päivä.

      No nämä sit tulevat perässä pihaan kun parkkeeraan ja pyytävät liput ja laput ja alkavat asennevammaseks haukkumaan. Menin sitten sanomaan noista edellisistä jutuista niin eivät oikeen tykänneet. Oikeuteen kuulemma liian ison tilannenopeuden takia seuraavaksi...

      Alko vähän pää jumittamaan, mutta en sit alkanut enempää kuitenkaan niin pääsin huomautuksella...

      Comment


      • Mopoon ei tarvii talvirenkaita, näin olen ainakin ymmärtänyt. mopoautollakin saa surutta vetää vuoden ympäri kesänakeilla jos en ihan väärin muista.

        Comment


        • Mopoon tosiaan riittää karkeakuvioinen rengastus talvikäyttöön. Mutta talvirengaspakko koskee myös mopoautoja.

          Comment


          • http://yle.fi/uutiset/mopoautolla_sa...nkaita/6350497
            Piti kaivaa koska muistin näin lukeneeni.

            Comment


              Joo niin se taitaa olla niiden kohdalla. Kuitenkin jos mopolla on kenollaan vastaantulijan kaistalla niin siinäkin olisi ehkä voinut mainita "tilannenopeudesta".

              Comment


              • http://www.trafi.fi/tietoa_trafista/...itaa_katsastaa

                Ainakin trafin uutisen mukaan talvirengaspakko koskee myös mopoautoja. (Ensimmäisen kappaleen viimeinen virke.) :)

                Comment


                • Molemmille maksan kohta veroja, nyt en vaan tiedä kumpaa uskoa! :o Trafi taitaa viedä voiton tässä erässä.

                  Comment


                    Tämähän ei ole uskon kysymys :) Pätee yleensäkin katsastukseen ja vastaavaan, jossa kaikki tuntuu jotenkin olevan mielipiteillä määrättyä. Trafikin tuntuu antavan mitä erinäisempiä ohjeistuksia täysin vapaasti kirjoitettuna ilman yhtään viitettä lakipykäliin. En tiedä miksi näin on, mutta käytäntö on minusta todella väärin.

                    Oikeastihan kaikki määräykset löytyvät joko laista kirjoitettuna, tai niitä ei ole. Esim. mopoautossa (L6e) ei ole pakko käyttää nasta- tai kirkarenkaita sen enempää kuin mopossa tai moottoripyörässäkään. Laki määrää ainostaan käyttämään riittävän karkeakuvioisia renkaita.
                    Alkuperäinen kirjoittaja Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä, 18 §
                    2. Moottoripyörässä, mopossa, kolmipyörässä, nelipyörässä ja kevyessä nelipyörässä sekä tällaisen ajoneuvon perävaunussa on käytettävä talvikäyttöön sopivia, karkeakuvioisia renkaita 16 §:n 2 momentissa tarkoitettuna aikana. Mainitussa momentissa talvirenkaiden käyttövelvollisuudesta autolle säädetyt poikkeukset koskevat soveltuvin osin myös moottoripyörää, mopoa, kolmipyörää, nelipyörää ja kevyttä nelipyörää sekä tällaisen ajoneuvon perävaunua.
                    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921257

                    Huomiotavaa on sanamuoto "riittävän". Sakon saanut voi hyvin helposti riitauttaa asian, koska missään ei määritetä tarkasti mikä on riittävä. Ellei sitten ole jo ennakkotuomio pykälästä, joka voi antaa suunnan sille mikä on "riittävää". Senkin jälkeen ollaan loppupelissä edelleen henkilökohtaisen harkinnan varassa. Toisin sanoen sakottaminen on erittäin hankalaa.
                    Viimeksi muokannut jasso; 2.12.2012, 00:18.

                    Comment


                    • Vedin eilen illalla Lielahdessa pitkää luisua ja eikos saata** maassa ollut joku 5cm rautatappi pystyssä ja tietenkin just renkaan kulma siihen! noh sit todettiin ettei vararengasta..sit soiteltiin mailmalle ja eikun Hämeenkyröön rengas hommiin (nyt alla on joku vanha kitka joka on todella järkyttävä ajaa)..ja olihan klo puol kaksi kun pääsi kotii että ottaa nuppiin..Ja kun nyt yrität soitelle jostain rengasta 205/55R16 nastapyörää niin ei kukaan vastaa luurii..

                      Comment


                        Urssi ei lähde omin voimin enää käyntiin edes ylläpitolatauksen jälkeen.
                        Scratch that. Lähtihän se kun laittoi jatkoroikan toisenkin pään kiinni. Ei se elektroni näköjään vieläkään osaa hypätä. Jyrsii tämä oma tyhmyys ja laiskuus kun ei viiti noinkin yksinkertaista asiaa tarkistaa. Ihmetellään ja kirotaan kun ei vehkeet toimi. Ei kai ne toimi jos ei ole johto seinässä...

                        Comment


                          Jäätä/lunta vanteet täynnä ja yli 70kmh vauhdissa vatkaa niin että paikat lähtee hampaista.

                          Comment


                          • Suola mitä ne tuolla levittää yötä päivää. Autokin alkaa näyttää taas suomalaiselta.

                            Comment


                            • Uittu että on kylmä! Tultiin tänään iltapäivällä kotiin viikonlopun reissulta. Todettiin, että sisällä ja ulkona oli samat lämpötilalukemat (16,8C), tosin ulkona onneksi miinusmerkillä varustettuna. Kiivas lämmittäminen tuottaa pikku hiljaa tulosta mutta numerot on edelleen samoissa seinän molemmin puolin (19,8C). Oltaisiin sitä uskottu talven tuloon vähän pienemmälläkin...

                              Comment


                              • Vahva epäilys siitä että auto ei starttaa aamulla. Akku nikotellut jo hetken, ja nyt on tuplasti enemmän pakkasta ku aiokasemmin tänä talvena... Josko se keskiviikkoon asti jaksais niin vois ostaa uuden.

                                Comment


                                • Tarviko tota pakkasta noin pirusti tulla!? Täällä siis tommoset rapsakat -24 astetta kun töihin lähti. Eka talvi nyt menossa tuolla A4:lla ja pakkanen jumitti (niin ainakin uskoisin) kaasuvaijerin. Onneksi kierrokset ei ole vapaalla enempää kuin ~3500. Toivottavasti päivän aikana irtoaa, niin olis kivempi ajaa himaan. Ja talliin yöksi sulamaan...

                                  Comment


                                  • Pakkanen kiristyy ja tuntuu ainakin ovissa kun ei mene enään kiinni millään.. Mukava ajella ja pitää toisella kädellä kiinni ovesta. Eikä tietenkään ole paikkaa missä noita ropailis ja varmasti jos pakkasella alkaa ovipahveja irrottamaan niin hajoo aivan kaikki kiinnikkeet.

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja Apo11o Näytä viesti
                                      Eikä tietenkään ole paikkaa missä noita ropailis ja varmasti jos pakkasella alkaa ovipahveja irrottamaan niin hajoo aivan kaikki kiinnikkeet.
                                      Kauppakeskusten parkkihallit on juuri tuota varten. Mulla korkkasi perjantain subbari kiinnikkeistään ja tuli sivupaneelista takaluukun puolelle. Hetken kirosin, kun ei oikein Helsingissä sattuneesta syystä juuri perjantaina viitsinyt alkaa ropaamaan autoa ulkona takaluukku auki. Ajoin auton läheisen kaupan parkkihalliin ja siellä perimmäiseen nurkkaan. Siellä sitä sitten pystyi virittelemään suhteellisen lämpimässä eikä ainakaan tullut lunta.

                                      Ei ne kauppakeskuksissa yleensä noista tule vinkumaan, jos käyttäytyy asiallisesti eikä aiheuta haittaa muille kaupassa kävijöille.

                                      Toinen on sitten huoltamon TI-halli, jos sellainen sattuu olemaan lähistöllä.

                                      Comment


                                        Noo, meneehän se nyt yksi pakkastalvi turvavyö ovenkahvasta pujotettuna!

                                        Comment


                                        • Parkkihalli onkin hyvä idea. Saisi ainakin vähän enemmän lämpöä. Tuo turvavyö ovenkahvassa on todettu toimivaksi. Rupee vaan kohta naapurit ihmettelemään kun äijä menee aina takaovesta sisälle autoon.

                                          Comment


                                            Pakkanen kiristyy ja tuntuu ainakin ovissa kun ei mene enään kiinni millään.. Mukava ajella ja pitää toisella kädellä kiinni ovesta. Eikä tietenkään ole paikkaa missä noita ropailis ja varmasti jos pakkasella alkaa ovipahveja irrottamaan niin hajoo aivan kaikki kiinnikkeet.
                                            Ei tarvinut katsoa profiilista autoa, kun viasta jo tiesi mikä korimalli kyseessä :)

                                            Comment


                                              Ei se pakkasella ulkona kovin hääviä ole mutta C5 ovipahvien irrotus on oikeasti niin helppo homma että riski minkään rikkumiselle on aika pieni. Jos jostain saat sen verran sähköä että voi föönillä/sisätilalämppärillä/kuumapuhaltimella tohottaa sinne lukkoon niin aika nopeasti sen sulattaa toiminta kuntoon. Samalla ruiskii lukkopakettiin rasvaa niin paljon kuin järkevästi saa mahtumaan.

                                              Comment


                                                Eilen aamulla halailin Idoa, sitten alkoi jomottamaan hammasta. Hampaan jomotus loppui mutta tilalle tuli jumalaton turvotus. Yöllä kolmen aikaan ajelin sairaalan päivystykseen. No eihän siellä mitään hammaslääkäriä ollut, vaikka kaupungin terveydenhuollon sivulla sanotaan: "Edellä mainittujen kellonaikojen ulkopuolella vaikeissa hammastapaturmatilanteissa ja vakavissa hammasinfektiotapauksissa välittömän hoidon saa joko perusterveydenhuollon- tai erikoissairaanhoidon lääkäripäivystyksessä os. Tikkamäentie 16, Joensuu." No sitä välitöntä hoitoa oli 2 pilleriä ja puhelinnumero kaupungin hammashoidon päivystykseen.
                                                Onneksi aamulla sai puhelun heti läpi ja ajan puolen tunnin päähän soitosta. Vähän avarrettiin hampassa ollutta reikää ja sitten juurihoitoa ja antibiotti kuuri päälle. Huomenna pitää käydä vielä uudestaan. Saisi nyt tämän turvotuksen pois, on jo hankala puhua. Mahtava syntymäpäivälahja!

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja tumpsi Näytä viesti
                                                  Vahva epäilys siitä että auto ei starttaa aamulla. Akku nikotellut jo hetken, ja nyt on tuplasti enemmän pakkasta ku aiokasemmin tänä talvena... Josko se keskiviikkoon asti jaksais niin vois ostaa uuden.
                                                  Eipä se sitten startannut. Taisi akku olla aika tyhjä tosiaan, kun sisävalot sammui hehkuvalon sytyttyä :D

                                                  Hain Biltemasta 80Ah AGM-akun tilalle, hulppealla 4 vuoden takuulla.

                                                  Comment


                                                    Sheisse, jollakin on kesälitkut tankissa. Ihme ja kumma tuo vanha rivi vitonen käynnistyi kesäliemillä ilman ongelmia lämmittämättä.
                                                    Ei tohtinu kovin pitkään käyttää, kun alkoi välisuodattimeen/patenttiin kertyä vaaleeta mönjää. TOivottavasti vielä pakkaset laantuu, että saa vaihettua tankkiin talvilaadun.

                                                    Comment


                                                    • Meni pallit pataan :(

                                                      [ame]www.youtube.com/watch?v=XZnLjcCFYyw[/ame]

                                                      Comment


                                                      • Audin öljypohjan lämmitys ei toimi. Näillä 20 pakkasilla olis kauheen kiva, jos sais hieman lämmitettyä tuota autoa aamulla ennen käynnistystä. Myöskään sisätilalämppärille ei tuu virtaa. Täytyy koljata se heti, kun on aikaa.

                                                        Samalla tietysti täytyy sulatella etenkin vanteet, kun tänä aamuna en meinannut päästä liikkeelle. Oli vanteissa niin paljon lunta ja jäätä viikonlopun kikkailuiden jälkeen. =D

                                                        Comment


                                                        • Eberi lämmittää näin pakkasella lähinnä mieltä tuolla pahvilaatikossa lojuessaan..

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja horch Näytä viesti
                                                            Paljoko vakuutusyhtiö kattoo tollasen arvoksi? Ei ny joka kulmalla tuu vastaan 1.9 TDI quattroa.
                                                            Menikö muuta ku ovet? B-pilari suora?

                                                            Comment


                                                            • Alkuperäinen kirjoittaja horch Näytä viesti
                                                              Menikö muuta ku ovet? B-pilari suora?
                                                              Ovet otti isoimman tällin ja pilari painunut sisään alhaalta n. 3 cm joka on jo oikaistu ja huomenna tulee hopeat ovet purkaamolta Turusta. Kumma ettei oo kukaan bongannut kun joka aamu ja ilta ajan sammatti-Hki väliä ja katseita kyllä luodaan kummasti kuskin kylkeä kohtaan...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X