Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6 C4 sedan, B6/7 Avant, siinä komeimmat :)

    Comment


      1.4 kaasari typ89.

      Comment


        Tuli mentyä vääränä päivänä kihloihin.

        Sattuu vuosipäivä näille main ja arvata sopii saako näin pikkujouluaikana yhdestäkään ruokapaikasta varattua pöytää edes kahdelle hengelle viikonloppuiltana. Vanhat jarrut nauraa tietysti partaansa että kuinka toi edes viittii... :)

        Comment


        • Siis "labrum" on repeytynyt irti?
          Juurikin tästä kyse..
          Tuota sairasloman määrää en kyllä ihan ymmärrä. Itse sain sairaslomaa vasta leikkauspäivästä alkaen.
          No aluksi tuota tutkittiin kunnallisella puolella ensimmäiset 2.5 kuukautta ja kun siellä ei mitään alkanut tapahtumaan niin kävelin yksityiselle 2 viikkoa sitten ja nyt on jo lähete leikkaukseen. Miten pitkä jarpale on tuo kuntoutus loma leikkauksen jälkeen? Onneksi on vakuutukset kunnossa niin ei omasta pussista mee hoitokulut..
          No, riippuu työstä.
          Teollisuuden sähköasennus hommia tulee tehtyä, ei tuolla kädellä mitään asiaa töihin kun autola ajolla sen jo kipeeksi saa..

          Comment


          • Meni tulot yli...nyt ahistaa...

            Comment


            • Alkuperäinen kirjoittaja mremonen Näytä viesti
              Alkoi polttelemaan jarrun varoitusvaloa. Nää audit ei vaan kestä kosteita kelejä: keväällä meni etututkat ja nyt tämä. Keväällä oli vielä takuu voimassa mutta eipä ole enää...
              No, automyyjä ottikin tänään yhteyttä ja laittoi A5 Sportback Black Edition-mainosta... josko tää kääntyis iloksi ja sais auton taas takuun piiriin...

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja Jylle Näytä viesti
                Miten pitkä jarpale on tuo kuntoutus loma leikkauksen jälkeen?
                Leikkauksesta lähtien runsaat 8 viikkoa olin lomalla.

                Comment


                  Ottaa päähän kukkahattuilu ja hyysääminen. Ei, tämä avautuminen ei ole politiikkaa.

                  Vaihdoin päivällä urssiin parkkipolttimoa autotallin edessä. Piha rajoittuu viereisen päiväkodin piha-alueeseen ja välissä on vain säleaita. Siinä umpio kourassa nyplätessä huomioni kiinnittyi päiväkodin puolelta kuuluvaan jatkuvaan kaakatukseen. "Ei, Aleksi, ei saa kiivetä, voi sattua." "Ei, Mika-Petteri, ei saa koskea, voi sattua." "Ei saa leikkiä niin rajusti, voi sattua."

                  Pihalla telmi viitisentoista päiväkoti-ikäistä muksua kolmen tarmokkaan täti-ihmisen paimennettavina. Kaikki leikkitelineet olivat tyhjinä, samoin keinut. Kaikki kiipeily-yritykset torpattiin samantien teemalla "Ei saa, voi sattua". Edes maata pitkin olevan, kolmisenkymmentä senttiä korkean tukin päälle ei saanut kiivetä, koska "voi pudota ja sitten sattuu".

                  Mitä helvettiä? Milloin viisivuotiaita on alettu tehdä Meissenin posliinista? Silloin kun Wisa-setä oli nuori, ei päiväkotien pihassa leikkitelineiden alla ollut kumimattoja ja turvasoraa. Siitä huolimatta harvemmin taisi ruumiinvammoja sattua. Mikään ihme jos jo kouluun menevillä on ylipainoa ja koordinaatiovaikeuksia, jos ei edes perusmallin liikuntaa ja kaatuilua saa päiväkodissa harrastaa.

                  Comment


                  • Tässä on selitys miksi nyky nuoriso on niin vit*** avutonta ettei armeijaa kunnialla käydä loppuu!

                    Comment


                    • Varmaan osasyy vanhemmissakin. Jos lapselle tulee mustelma, niin kysellään miksi ja ihmetellään miksi heidän lapsen turvallisuudesta ei ole huolehdittu. Ja toisinkin päin, jos lapsi on vilkkaampi ja kerää mustelmia muistoksi leikeistään, niin kyllä ne päiväkodissakin kyselevät, että mistä tämä johtuu.

                      Comment


                        No parhaat vanhemmat vaativat, että alle -10C säällä pitäisi kysyä varusmiehen omaisilta lupa olla ulkona.

                        Comment


                          Mitä helvettiä? Milloin viisivuotiaita on alettu tehdä Meissenin posliinista? Silloin kun Wisa-setä oli nuori, ei päiväkotien pihassa leikkitelineiden alla ollut kumimattoja ja turvasoraa. Siitä huolimatta harvemmin taisi ruumiinvammoja sattua. Mikään ihme jos jo kouluun menevillä on ylipainoa ja koordinaatiovaikeuksia, jos ei edes perusmallin liikuntaa ja kaatuilua saa päiväkodissa harrastaa.
                          Hyvin sitä on itsekkin tullut selvittyä hengissä lapsuuden ajan, ilmeisesti olis pitänyt kuolla jo.

                          Päiväkodille pienenä puolustuksena vois heittää sen että sitä ei tiedä millaisia vanhempia niillä lapsilla on.
                          Meillä on pikku neiti ollut hurjan 6vuotiaan elämänsä eikana kolmessa eri päiväkoti ryhmässä, ja jokaisessa on sattunut ja tapahtunut. Ekoja kertoja kun sattui ja tapahtui kussakin ryhmässä ja päiväkotitädit infosivat mua aiheesta kun hain, niin heidän kasvoistaan onnistu lukemaan sen että odottavat/pelkäävät mun reaktiota.
                          Aivan selvästi pelkäsivät sitä että tulee suurta vittuilua ja marmatusta siitä että eivät osaa pitää huolta juuri minun lapsestani.

                          Eli jos wisan naapuri päiväkodin vanhemmat ovat näitä vittumaisia marmattajia tai siellä on moni sellainen niin en yhtään ihmettele ettei lapset saa tehdä mitään.
                          Tosin on niitä leipiintyneitä tätiakkoja tuolla alalla jotka "vittuilakseen" eivät anna lapsien tehdä mitään.

                          Comment


                          • Näinhän se menee. Jos ei mitään satu niin ei myöskään opi. Meistä sisaruksista jokainen on polttanut kätensä kerran mummolan puuhellaan, mutta siihe kertaan se on jäänyt jostain syystä. Kerrasta oppi ;)

                            Comment


                            • Ei joku modeista viitsisi siirtää wisan aloitusta omaan ketjuun?

                              Pakko tunnustaa että tulee itsekin oltua välillä ylihuolehtivainen ja hoettua samoja mantroja kuin nuo päikkytädit. Muksut ovat vaan niin rakkaita että sitä tekee kaikkensa ettei heille sattuisi mitään, vaikka samalla tiedostaa että pikku kolhut opettavat monta kertaa enemmän. Aaah, lasten kasvatus - se vasta helppoa onkin :)

                              Comment


                                Meillä tuo toimii ns. vanhaan tyyliin. Lapset saa mellestää tietyissä rajoissa ja onhan noille tapahtunut vaikka mitä, on kaaduttu pyörällä, tiputtu puusta/kiipeilytelineestä yms. mutta niin kauan kuin itku kuuluu, tietää että ne on jokseenkin hengissä. Sitten huolestutaan jos menee hiljaiseksi. Täällä nuo sankarit (5v ja 8v) jahtaa noita isoja liskoja, sammakoita ja ties mitä ötököitä (ja saa kumma kyllä kiinnikin) ja kiipeilevät ties missä ja tiedä mitä kaikkea ne on tunkeneet suuhunsa. Monet kolhut on saaneet, mutta ei ne niistä enää ole moksiskaan, kun meille on turha tulla valittamaan, jos on sanottu, että sitä saa mitä tilaa. Tokihan noilla rajat on eli ihan mitä tahansa ei saa tehdä ja kun ollaan muiden seurassa pitää käyttäytyä jne. Muutamalla expat pariskunnalla täällä lapset ei saa tehdä mitään..ei juosta, ei uida ja koko ajan pitää olla lapset näkösällä. Ei tuokaan oikein hyvältä kuulosta. Kukin tyylillään lapsensa kasvattaa. Me koetetaan olla holhoamatta noita liikaa. Sanotaan vielä, että jos on taipumusta huolehtia liikaa lapsistaan, kannattaa jättää afrikka väliin. Nuo koulut ja hoitopaikat on hiukan erityylisiä kuin suomessa =) paikallisissa kouluissa on käytössä raippa yms. rangaistukset. Selkään tulee helposti. Ei toki tuossa meidän käyttämässä Swiss/German School:ssa, mutta ei sielläkään mitään holhousta harrasteta...

                                Ettei OT. Ottaa päähän, että näyttää siltä, että olen täällä vielä ensi kevääseen asti. Perhe kyllä palaa kotiin, kuten minäkin jouluksi ja uudeksivuodeksi, mutta tammikuussa takaisin...

                                Comment


                                  Luulen että selitys on nykypäivän avuttomat vanhemmat jotka vetävät päiväkodin rosikseen jos pikku-Annabellalla on mustelma polvessa hoitopäivän jälkeen.

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja Nuijari Näytä viesti
                                    No parhaat vanhemmat vaativat, että alle -10C säällä pitäisi kysyä varusmiehen omaisilta lupa olla ulkona.
                                    Aamun huutonaurut. :D

                                    Comment


                                      Pakko tunnustaa että tulee itsekin oltua välillä ylihuolehtivainen ja hoettua samoja mantroja kuin nuo päikkytädit. Muksut ovat vaan niin rakkaita että sitä tekee kaikkensa ettei heille sattuisi mitään, vaikka samalla tiedostaa että pikku kolhut opettavat monta kertaa enemmän. Aaah, lasten kasvatus - se vasta helppoa onkin
                                      Syyllistyn kyllä itsekin turhaan holhoamiseen. Tosin se saattaa johtua siitä, että taustalla on pari rankempaa tapaturmaa.
                                      Poika oli siinä kolmen ikävuoden nurkilla ja päätti perhepäivähoitajalla nälkäisenä kaverina itse ottaa kiehuvat kastikkeet hellalta. No siinä meni toinen käsi rystysistä kyynärpäähän asti toisen ja kolmannen asteen palovammoille. Lisäksi kylkeen ja reiteen tuli aikuisen kämmenen kokoiset palovammat. Jos en ihan väärin muista, niin taisi olla 13% kehosta palovammoilla.
                                      Toinen keissi olikin kun junnu kompastui rappusissa ja löi suunsa portaan kulmaan. Lopputuloksena oli 4 taaksepäin taittunutta ylähammasta ja parin viikon soseruokakuuri. Nämä molemmat hetket kummittelevat jatkuvasti mielessä.
                                      Laitetaan vielä kaupanpäälle useita Jorvissa vietettyjä öitä keuhkokuumeen ja ties minkä takia.

                                      Comment


                                        Mutta pääosin vika tässä on yhteiskunnan, jos kakaroille tapahtuu kotipihas jotain, että joudut käymään arvauskeskukses tikkien laitossa tms, niin varma raportti idioottipartiolle (sosiaaliviranomaiset), joille ei ole sallittua käyttää järkeä, tai sitä ei ole heille suotu. Ja sen jälkeen on kakarat huostaanotettu ja et oo ihan heti saamas niitä takaisin, kun sos-viranomaisten mielestä lapsista pitää huolehtia järjenvastaisesti. (eiks just ollu juttua lehdissä, että joku tutkia oli sitä mieltä, että nyt alkaa ihmisrodun taantuminen liialliseksi holhouksen takia)

                                        Comment


                                          Edelliseen viestiini viitaten: Webasto on kuulemma nyt asennettu ja toimii, mutta A8 ei kuitenkaan käynnisty. - Voi tyrä!

                                          Comment


                                            Tähän päiväkotiasiaan sen verran jotta ne muutamat päiväkodit missä itse tuli harjottelujen ja töiden muodossa piipahdettua eivät kyllä harrastaneet holhousta, itekkin käytin aikani lähinnä kehitellessä noille +4v junnuille leikkejä noihin telineisiin yms. Ja saivat kiipeillä metrin korkuisen aidankin päällä kuhan ei ihan juoksuksi mennyt :)

                                            Nyt kun oma poika, reilun 1v, on perhepäivähoitajalla niin ottaa kuppaan kun täti on suorastaan ylihuolehtivainen omaan silmään, jotes kai se sossuntätien pitäisi tulla täälläkin käymään..

                                            Edit: Ja noista päiväkotimuistoista on siis 3-5v aikaa.

                                            Comment


                                              Lunta saisi tulla jo! Jokapäivä on niin synkkää.

                                              Comment


                                                Niin turhauttava työpäivä kuin olla voi. Mitään ei ole saanut tehtyä, kun on saanut juosta ympäri kylää metsästäen muutamaa hassua suodatinta...

                                                Comment


                                                • YT:iden tuloksena puolet toimihenkilöistä allekirjoittanut mukaanlukien saa lähteä.
                                                  Seuraavaksi se onki tieten muutto puolen Suomen päähän töiden perässä, täältä kun niitä ei ilman oikeita suhteita tunnu löytyvän.
                                                  Mikäpäs siinä, kai se pitää sitä pääkaupunkiseudun työelämääki käyä ees kerran elämäsä kattomasa, tiiä vaikka viihtyis.

                                                  Irtisanominen oli loppuunsa helpotus, pääsee etsimään oikeita töitä ja eroon paikasta, jonka tuore johtoporras tappaa vähäisenki töissä viihtymisen toiminnallaan.
                                                  Päähän ottaa lähinnä että nelisenkymmentä ihmistä menettää työnsä itsestään riippumattomista syistä. Perheet siihen mukaan niin satakunta ihmistä kärsii siitä että firman talousasiat on hoidettu päin helvettiä.

                                                  Comment


                                                    Mitä olen sekä ala-asteen opettajina, että päiväkodin hoitajilta toimivina kuullut, niin lasten kanssa ei koskaan ole ongelmia, mutta vanhempien on. Ja kaikki kiellot ja holhoukset syntyvät yhden yksittäisen vanhemman ongelmasta, eivät lasten. Jonkun lapsen vanhempi pitää ihan mitä tahansa vaarallisena ja valittaa siitä kirjallisesti rehtorille tai päiväkodin johtajalle, niin sen jälkeen kukaan lapsi ei saa enää tehdä mitään.

                                                    Esimerkkinä kuulin, että samaisessa koulussa jossa aikoinaan minäkin ala-asteeni kävin, ei enää saa jättää kenkiä eteiseen. Kaikkien pitää ottaa nykyisin kenkänsä pois eteisessä ja hipsiä vieden kuraiset kenkänsä takin alle. Tähän syksyyn asti koulussa oli kymmeniä vuosia kaikki oppilaat jättäneet kuraiset kenkänsä eteiseen, josta ne sitten puettiin jalkaan ulos lähtiessä. Niin silloin aikoinaan tein itsekin. Nyt noin ei saa enää tehdä, koska jonkun tytön äiti oli kirjoittanut rehtorille tavan olevan nöyryyttävää ja vaarallista.

                                                    Itsellä oli lapsena joka kesä vähintään kerran kuussa polvet ja kämmenet ruvella, kun pyörän sladi meni pitkäksi tai pallopelissä piti tehdä jokin epäonnistunut liukuyritys. Samoin oli kaikilla kavereillakin. Ei jäänyt traumoja, vaan opin a) sladittamaan pyörällä paremmin b) ymmärtämään mitä ei kannata tehdä, ellei halua satuttaa itseään ja ennen kaikkea c) vastoinkäymisiä tulee, just deal with it.

                                                    Comment


                                                      Tuollahan tätä nykytilaa kuvaillaan.

                                                      http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...postcount=1789

                                                      Meillä pienin poika (2v) kolhii itseään vähän väliä kun vauhtia on enemmän kuin palikat sallii, mutta minä olen sitä mieltä, että siinäpähän oppii. Viimeksi käytiin tikkauttamassa (4 kpl) käsivarsi kun herra juoksi ja kaatui posliinilautanen kädessä ja siitä rikkoutuneena kunnon tiitti teki ihan mojovan reiän.

                                                      Itse olen noudattanut samaa tapaa joskus muinoin eikä siitä mitään traumoja ole jäänyt. Tai no, joku ulkopuolinen voisi olla tuohon parempi arvioija?

                                                      Comment


                                                      • Pyöräilijät ja jalankulkijat ilman heijastimia ja mustissa vaatteissa. Rupee olemaan pikkusen vaarallista liikkua ilman autoa tuolla työmatkaliikenteessä näin pimeällä. Itse en ainakaan haluaisi ketään autolla tönimään sen takia, että kyseinen henkilö on piittaamaton ja luulee autoilijan huomaavan itsensä.

                                                        Ja sitten se toinen mihin en juurikaan itse voi vaikuttaa vaikka parhaani yritän. Peuroja on täällä kotikulmilla liikaa ja nekin liikkuvat hämärän aikaan työmatkalaisten kanssa eikä peuralle saa puettua heijastinta päälle vaikka kuinka yrittää. Ainoa konsti siis on vähentää niitä elukoita, että niitä olisi vähemmän jäämässä auton alle ja enemmän pakastimessa. ;)

                                                        Comment


                                                        • +1
                                                          Onko niitä heijastimia niin vaikeata käyttää? Jos pitää päästä lenkille sen klo 16 jälkeen, niin vähän järjenkäyttöä kiitos ja heijastin käyttöön. Ei se auta vaikka kuinka on kirkuvan punaista yms. vaatetta päällä, kun ei ne pimeällä taajama näy kauas/nopeasti, varsinkaan 80km/h alueella.

                                                          Comment


                                                            On parempi että lapset oppivat putoamaan ja satuttamaan itsensä kun he vielä putoavat melko matalalta ja ovat pehmeitä, suussakin on "vain" maitohampaita. Näitä ei joka tapauksessa voi valvoa elämänsä loppuun asti.

                                                            Jos talutetaan lapsi kädestä pitäen kouluun neljännelläkin luokalla, ja ollaan vanhempana mukana valvomassa kymmenvuotiaan leikkejä on aiva selvää että viimeistään siinä vaiheessa kun ollaan koulun kanssa retkellä ei sitten osaa itse varoa ja iskee etuhampaansa irtipoikki. Ja tämä on tosi juttu, eikä se ollut enää maitohammaskaan.

                                                            Onneksi synnymme lyhyinä ja pehmoisina niin että alkuelämän aikana emme satuta itsemme sen pahemmin kun on pakko oppiaksemme. Mutta jos nämä putoamiset ja sattumiset paapotaan pois tulee tämä oppimiskäyrä eteen ennemmin tai myöhemmin ja silloin voi jo sattua oikeasti.

                                                            Eri asia on sitten että allekirjoittanuttakin olisi voinut vähän taluttaaa kädestä pitäen teininäkin. Faijalla on sanonta että kyllä niistä pojista hyviä tulee jos ne vain elävät aikuisikään asti.

                                                            Comment


                                                              Ei löydy niin millään tota kauko-ohjaimen boksia, on purettu molemmin puolin jalkatilat auki, ratin alta, hansalokero... ei, ei löydy millään jotain johtoja ja joku rele löyty mut ite poksi on jossain niin syvällä kun olla ja voi...

                                                              Luovutan tältä erää, Noh akun laitoin ainakin latautumaan pitää muistaa laittaa viel paikoilleen tänäiltana...

                                                              Samaa mieltä heijjastimista, miksei niitä voi käyttää, eräs aamu nutkan takaan tuli tummiin pukeutunu pyöräilijä katsomatta ollenkaa, ei ollu monesta sekunnista kiinni että osuuko jumpperin keulaan vai ei...

                                                              Ja kyllä, ihmettelen nyky vanhempia kun lapsia pitää paapoa viellä teiniikään asti... ja sitte ihmetellään miks lapsista tuli tälläsiä? Tai mitä minä tähän sanomaan kun ei omia lapsia ole eikä kyllä tulossakaan näillä näkymin... (sporttiset mimmit ottakee yhteyttä... ja niinpoispäin)... Ite oon maalla kasvanu ja kyllä niitä kolhuja tulee mitäs pienistä.
                                                              "jos on lusikalla annettu, ni ei voi kauhalla vaatia... vai miten se menikään.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X