Jotta voisit osallistua keskusteluihin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Rekisteröityminen edellyttää sitoutumista foorumin käyttöehtoihin. Rekisteröidy täällä.
Jos olet ensimmäistä kertaa tällä foorumilla, ole hyvä ja tutustu ensin jo kysyttyihin kysymyksiin. Kysymykseesi löytyy mahdollisesti jo useita vastauksia. Hae vanhoja kysymyksiä ja vastauksia täältä.
Itselleni hankin heräteostoksena tuollaisen pocketlooxin. Pikku kokemuksia hyvin pienellä käytöllä:
- sirftIII:n ansiosta ok kuuluvuus, starttaa ikkunan vieressä sisälläkin ja pitää fixin
- Pienikokoinen ja autossa ei pakosta ihan kaikkein paras valinta
- Mukana tulleet kartat jotain vuodelta 2005
- Pikku viilaamisella siitä saa tehtyä näpsäkin windows ce 5 taskutieturin ja tästä johtuen isot pojat ovat puhuneet ajaneensa siinä tomtomiakin
- Se mukana tullut navigon on mielestäni kivampi kuin edellinen tomtom viitonen mitä ajelin hetken aikaa eräässäkin wince-koneessa
- Navigaattorin starttaaminen kestää sen puolisen minuuttia, mut sen jälkeen toimii "ihan ok" nopeudella (oon hämeestä..), joskin nopeampi toiminta ei haittaisi. Itse pärjään tuon kanssa vallan mainiosti.
- Harmittava takaisku on, että suoraan ei saanut laitettua omia POI:ta, mut sen kuulemma pystyy kiertämään. En ole koittanut mitään kikkailua, koska toi mukana tuleva setti on kohtuullisen kattava ml. rahastuskamerat.
- Mukavat kaistaosoittimet navigonin softassa mitä ei ainakaan tomtom5:ssä muistaakseni ollut.
Tässä pienet ensikokemukseni ja lisää saa kysymällä.
FuSin N100:n ollut reippaat puoli vuotta. "Kuuluvuuden" kanssa ei pahemmin ole ollut ongelmia, en ole kertaakaan huomannut, että olisi hukannut satelliitit kaupungissa (poislukien Gotlannin reissulla Tukholman tunnelissa).
Hieman rauhallinenhan se on toiminnoissaan.
Laitteen softa on syytä päivittää Fujitsun sivuilta löytyvään uusimpaan versioon. Kaikissa mitä on tähän mennessä vastaan tullut, on ollut vielä vanha versio.
Sanoisin, että nykyisillä alle 200 EUR tarjoushinnoilla melko hyvä hinta/laatu-suhde.
Mistä saa kartat balttiaan? Virosta Liettuaan joutuu ajaan ja tomtomin myyjä kertoili et ei ole mahdollista saada mistään ja mihinkään naviin?? Liekö totta?
Mistä saa kartat balttiaan? Virosta Liettuaan joutuu ajaan ja tomtomin myyjä kertoili et ei ole mahdollista saada mistään ja mihinkään naviin?? Liekö totta?
Toukokuun alussa olin duunissa Tallinnassa ja siellä ainakin työkaverin Garmin nüvi jossa oli Itä-euroopan kartat, toimi aikalailla 100%.
Samaa ukkollekin oli kerrottu kun se kävi ostamanssa TomTom one XL:n. On kyllä varsin helppokäyttöinen kone. Ainoa miinus tulee siitä ryssän murretta puhuvasta naisäänestä. Muutenkin ne ajo-ohjeet vaatii hieman totuttelua. Navicoren puheopastus on kyllä parempi, vaikkei siinä muuten mitään parempaa olekkaan.
Morjens!
Suosittelen Garmin Nuvia. Minulla on kaksi laitetta: Nuvi 300 ja Quest2. Kannattaa kiinnittää huomiota nimenomaan mitä karttoja laitteesta löytyy varsinkin, jos autoilee muuallakin kuin Suomessa! Samoin onko laite kätevä irroittaa ja laittaa vaikka taskuun.
Tuosta Garmin nüvi200 mallista. Se siis näyttää ajonopeuden, mutta kertooko se tieosuudella vallitsevan nopusrajoituksen?
Mion uutuuslaite C200 taitaa näyttää ainakin tuon tieosuudella vallitsevan nopeusrajoituksen, mutta miten on ajonopeuden laita?
Muutenkin kuulisin mielelläni käyttökokemuksia näistä kahdesta "pienen budjetin" laitteesta. Molemmissa on ainakin tuo POI ominaisuus ja Miossa on 12kk maksuton lisenssi nopeudenvalvontakameroille. Mutta kumpaa arvon raati suosittelee.
Itsellä on vähän vanhempi Mio, C710, ja näyttää ajonopeuden ja vallitsevan ajonopeuden. Tuo laite ei vaan ota huomioon talvi- ja kesärajoitusten eroja. Muuten voin kyllä ehdottomasti suositella laitetta. POIt varsinkin on erittäin kattavia koko Euroopan suhteen.
Mion uutuuslaite C200 taitaa näyttää ainakin tuon tieosuudella vallitsevan nopeusrajoituksen, mutta miten on ajonopeuden laita?
Itselläni on Mio C510. Näyttää ajonopeuden ja vallitsevan nopeusrajoituksen. Ajonopeus on tarkka, mutta vallitsevat nopeusrajoitukset ovat vähän mitä sattuu eli ei kannata luottaa niihin sokeasti.
Siis hommahan menee käsittääkseni jotenkin niin, että maailmassa on "peräti" kaksi karttapohjien toimittajaa, ja karttapohjasta ilmeisesti riippuu mitä kaikkea laite näyttää (esim. nopeusrajoitukset, kiinnostavat kohteet yms.). Ja kaiken lisäksi kummallakin karttatoimittajalla nämä ominaisuudet ovat kutakuinkin samat, joten "nämä löytyvät kaikista naveista"-ominaisuudet voisi joku näppärä listata johonkin selkeään muotoon, niin ihmisten ei tarvitsisi vuorollaan kysellä ns. "itsestäänselvyyksiä".
Kuten aiemmin kommentoin, suurin ero laitteissa on käyttöliittymässä ja teknisessä laadussa (kaiutin, näytön heijastamattomuus yms.). Muilta osin on nykypäivänä kutakuinkin yhdentekevää minkä laitteen ostaa.
btw, uudessa Autobildissä oli se sama navigaattorivertailu joka aiemmin julkaistiin Mikrobitissä.
maailmassa on "peräti" kaksi karttapohjien toimittajaa, ja karttapohjasta ilmeisesti riippuu mitä kaikkea laite näyttää (esim. nopeusrajoitukset, kiinnostavat kohteet yms.)"
Navteq ja Tele Atlas
Ja tuohon kiinnostaviin kohteisiinhan (POI=Point Of Interest) voi itse vaikuttaa aikapitkälti syöttämällä/lisäämällä laitteeseen kuin laitteeseen itse niitä pisteitä (vaikka viihtyisin kusipaikka 4-tien varrella ;) )
POI:t eivät ole kiinteästi kartalla vaan oma tiedostonsa, jossa pisteiden sijainnit. Kartan kanssa samaan kansioon laitettaessa näkyvät kartalla tai voi pistää pois päältäkin. Nopeusrajoitukset löytyy karttasoftasta.
Ois mukavan pieni ja halpa, kun maksaa alle 200? ja on koko euroopan kartta mukana.
On kokemuksia, kun ostin semmoisen joku aika sitten.
plussat:
+pieni (mahtuu taskuun), mutta riittävän kokoinen näyttö että näkee autosta.
+todella herkkä vastaanotto (toimii ainakin omakotitalossa peltikaton allakin)
+soittaa ämpäreitä, videoita, näyttää kuvia, sillä voi pelata...ja oikeastaan mitä vaan, sillä alustana on Windows CE, jonka saa puukotettua käyttöön, niin siihen voi asentaa vaikka Officen :D
+hyvä navigointiohjelmisto ja nopea reitin uudelleenhaku
+kameratolpat on valmiina softassa. Tarttee vaan ruksia varoitus käyttöön (päivityksiä saa imuroitua netistä).
+helppo ja nopea reitinhaku
+gps -tila, jolla voit ruksata muistiin vaikkapa hyvän sienipaikan metsästä.
+koko skandinavian kartasto, britit, saksa ja ranska on valmiina masiinassa sisällä.
+Hinta (199?)
Miinukset
-navigaattoriohjelma on heleevetin hidas käynnistymään.
-satelliittien haku voi kestää pari minuuttiakin (mutta kun ne löytyy, niin se näyttäs toimivan vaikka pommisuojassa ilman lisäantennia).
-fujitsun sivuilta on todella hankala löytää päivityksiä (löysinpä kuitenkin).
-köyhempi kartasto, kuin tomtomissa. Ihan jokaista mökkitietä jossain periferiassa ei välttämättä löydy. Riittää kuitenkin minulle mainiosti.
Tässä yks ohje sieltä suoraan:
"Softat siis SD-kortin juureen (ftp://support:support@ftp.navigon.com/updates/mn6/fusi_n100/sd_version.zip).
1. Sammuta laite
2. Käynnistä laite painamalla ensiksi resetti-nappi pohjaan (kynän toinen pää ruuvataan irti, jonka sisältä paljastuu aika terävä "neula")
3. Pidä resetti painettuna ja pistä virrat laitteeseen (buuttaa muistikortilta)
4. Vapauta resetti, kun laite käynnistyy.
5. Päivitys alkaa..."
CE:n meinasin testimielessä puukottaa auki, kun sitten sais noi maastokartat (loisto) toimimaan, mutta en oo vielä viittinyt testata, että saako ton navigonin jotenkin henkiin sen jälkeen. Todnäk. saa, mutta kun ei tolla loistolla niin paljon käyttöä ole, niin ei maksa vaivaa uhrata huonolla säkää parin sadan navigaattoria pocket pc:ksi...
Ps. varsinaista kartastoa en ole päivittänyt, vaan pelkät softat. Ja jokainen kamera on tähän mennessä kyllä varoitettu ajoissa.
Joo. Mä käytin omani wincenä. Kyllä siinä kaikki toimii niinkuin ennenkin. Takaisinpäin pitikin sitten flässätä uusiksi, että sai hommat toimimaan kuten tehtaalla halusivatkin :)
Eli en jaksanutkaan oikeasti alkaa säätämään, mutta tulipahan todettua että on mahdollista.
Tässä yks ohje sieltä suoraan:
"Softat siis SD-kortin juureen
Ah. tuolla tuli mukana uudet tolppapaikatkin. Jees.
Mulla ne tolpat oli jo valmiina masiinassa, mutta ne piti vaan valikosta ottaa käyttöön. Toi päivitys käsittääkseni päivittää vaan sen softan ja siinä saa mukaan jotain lisäjekkua, kuten videosoittimet ja sen sellaiset. Myös joku pelissä ollut virhe on korjattu...
Miten sä muuten sen win CE:n purit auki? Loiston sivuilla (hannusales) on joku ladattava palikka siihen, mutta muuta en oo itte löytänyt..
> Miten sä muuten sen win CE:n purit auki? Loiston sivuilla (hannusales) on >joku ladattava palikka siihen, mutta muuta en oo itte löytänyt..
jos se on se samainen cab-file mikä laitetaan kortille ja bootataan niin se on se sama sitten. Jotenkin ei tuntunut enää yhtä kätevältä kun joutui aina startaan navigaattorin, niin poistin ton. Ja kun kuitenkaan en jaksanut alkaa pelleilemään minkään muun softan kanssa, niin kivampi orggiksena. Toistaiseksi. Mut joo, tosiaan jos sen haluaa palauttaa ennalleen niin firmiksen uudelleen lataaminen taitaa olla ainoa vaihtoehto.
Just. No orggiksena mäkin sitä käytän, mutta tosin tolla uudemmalla käyttiksellä. Se on ihan näppärä siihen tarkoitukseen mihin se on tehtykin ja tossa vehkeessä on vielä sekin kiva puoli, että niiden vakiohilujen kanssa se toimii myös moottoripyörän kanssa kun iskee luurit korvaan ja navin roikkumaan kaulasta...
Nykyinen navi on asennettu niin kiinteästi nykyiseen autoon, että uuteen pitää ostaa uusi. Ongelma on se, että en ole mistään löytänyt sellaista josta löytyisi kotikatuni nimi, katu on kuitenkin ollut olemassa ainakin 5-vuotta ja sillä asuu noin 300-ihmistä.
Eli tunnistaako navisi Jyväskylästä SORVAAMO nimisen kadun?
Nykyinen navi on asennettu niin kiinteästi nykyiseen autoon, että uuteen pitää ostaa uusi. Ongelma on se, että en ole mistään löytänyt sellaista josta löytyisi kotikatuni nimi, katu on kuitenkin ollut olemassa ainakin 5-vuotta ja sillä asuu noin 300-ihmistä.
Eli tunnistaako navisi Jyväskylästä SORVAAMO nimisen kadun?
Jos ei kumpikaan karttapohjan valmistajista tuota katua tunne, niin no can do. Helposti tuo on testattavissa kahta eri karttaa käyttävää navia kokeillen. Muistaakseni Tomtom ja Route66 käyttävät eri karttapohjaa, vai muistanko väärin? Siitä vaan kokeilemaan.
Voi tietysti olla että on joitakin pieniä karttavalmistajia jotka eivät käytä kumpaakaan noista mahtimerkeistä, mutta saattaa tulla kalliiksi tai muuten vaan vaikeaksi.
TomTom Go 720:n esittelytekstin mukaan käyttäjä voi itse parannella karttoja. En tiedä sitten tarkoittaako tuo sitäkin että voi piirrellä itse myös teitä lisää.. Lainaus on Gigantin sivuilta.
TomTom GO 720 sisältää ainutlaatuista uutta teknologiaa, jonka avulla käyttäjät voivat päivittää ja jakaa karttojaan. Uudet TomTom GO -sarjan laitteet ovat tyylikkäitä, litteitä ja muotoiltu helposti mukana kulkeviksi, niin autossa kuin taskussakin. Suuri 4,3-tuumainen kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Näyttö käyttää 3D-grafiikkaa ja uutuutena esittää rakennukset oikeilla ääriviivoilla niiden tunnistamisen helpottamiseksi. Mukana on myös TomTomin uutta Map Share -teknologiaa, jonka avulla navigaattorin käyttäjä voi helposti ja nopeasti parantaa karttojaan. Parannettu hands free -autosarja tarkoittaa uutta korkealaatuista kaiutinjärjestelmää, jonka avulla matkapuhelujen soittaminen autosta langattomasti on entistä vaivattomampaa. Uudessa TomTom GO -sarjassa on useita ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan ajoturvallisuutta. Uusi TomTom GO -sarja pysyy ajan tasalla liikenteessä sen RDS-TMC-liikennetietovastaanottimen avulla. Käyttäjä voi soittaa mielimusiikkiaan integroidun mp3-soittimen avulla tai yhdistää iPod-soittimensa navigaattoriin. Musiikkia tai navigointiohjeita voi kuunnella auton audiojärjestelmän kaiuttimista sisäänrakennetun FM-lähettimen avulla. TomTomit keskustelevat keskenään Bluetooth-teknologian avulla, ja näin laitteiden käyttäjät voivat jakaa tietoa ja tiedostoja laitteesta toiseen.
Comment