Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Talon ulkoverhouksen pesu?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Talon ulkoverhouksen pesu?

    Kyseessä 1988 valmistunut, puurunkoinen ja ulkoverhoukseltaan pystylaudoitettu kaksikerroksinen omakotitalo. Ulkoverhouksen maalaus on tehty viitisen vuotta takaperin ja maalipinta vaikuttaa vielä hyväkuntoiselta, mutta talven jäljiltä valkoinen pinta on pölyn ja hämähäkinseittien harmaannuttama.

    Kysymys: Levitänkö esim. Tikkurilan huoltopesun maalipintaan alhaalta ylöspäin sienellä ja huuhtelen ylhäältä alaspäin vesiletkulla? Onko muita huomioon otettavia seikkoja tai vinkkejä?

    #2
    Mä vetelin ihan pinelinellä ja painepesurilla kämpän seinät jokunen vuosi sitten. Oli myös puuverhoiltu. Paska lähti ja puhdasta tuli. Veikkaan, että ihan perus marketti-boschilla ei vesimäärä riitä pesuun. Pikkusen paremmalla menee jo hyvin.
    Viimeksi muokannut JM; 2.4.2016, 18:52.

    Comment


      #3
      Painepesurilla minäkin olen isommat siitepölyt ja hämähäkinseitin päästänyt.

      Comment


      • #4
        Viime kesänä tuli suoritettua noin 17-18 vuotta sitten Teholla maalattuun ulkovuoraukseen pesu ennen uudelleenmaalausta. Homepesu ruiskulla seinään vaikuttamaan ja sitten vaan isohkolla painepesurilla raakasti talo ympäri. Samalla lähti paljon liituuntunutta maalia veden mukana pois eli yleisilme muuttui uskomattoman paljon kyseisen toimenpiteen seurauksena. Kannattaa tietty ajoittaa kelien mukaan ettei vesi jää rakenteisiin pidemmäksi aikaa. Aina sitä ikkunan kulmista tms. hiukan menee seinän sisäänkin mutta en pidä vaarallisena ainakaan tässä meitin ei-höyrynsulullisessa lautaverhoillussa hirsitalossa.

        Comment


        • #5
          Hyvä pitää mielessä läträillessä :)

          http://www.iltasanomat.fi/asuminen/a...001058065.html

          Kuulostaa muutenkin vähän hurjalta nuo painepesut. Että vaikka ei kämppää saisi purkukuntoon, niin saattaa laudoitus tykätä huonoa liiasta vedestä, etenkin jos pinnassa on nykyaikainen maali, joka ei hengitä.

          Hezekiel, teillä on toivottavasti tuuletusrako hirren ja laudoituksen välissä? Tuo Tehohan on höyrysulkuna ulkoseinässä, jos ei tuuletu välistä.

          Comment


            #6
            Maalattiin oma talo pari kesää sitten. Ensin ruiskulla Tikkurilan maalipesu seinään, harjalla harjaus ja painepesurilla kevyt huuhtelu. Pesun jälkeen alkoi näyttämään sille, ettei maalausta tarvittaisikaan :)

            Comment


              #7
              Puuvuorisen varaston seinät likaiset pölystä sun muusta paskasta. Siihen ajattelin painepesuria kokeilla...

              Comment


              • #8
                Ammattimaalarilta tuota kysyin, kun oman talon viimeksi huoltomaalasin, ja hän sanoi että painepesuri ja puutalo ei todellakaan ole hyvä yhdistelmä. Maalarinpesua ja ihan harjalla perään ja huuhtelu sitten letkulla, pienellä paineella.
                [sarcasm]Mutta ei se ammattimaalari varmaan mitään noista asioista tiedä...[Sarcasm off]

                Comment


                  #9
                  Niin no toiset pesee autonsa käsin kun painepesurilla pesten tulee naarmuja. En ole ammattilainen mutta jos käyttää sitä maalaisjärkeä niin painepesuri on ihan yhtä turvallinen kuin harjalla hankaaminen.

                  Comment


                  • #10
                    Ongelma painepesurissa taitaa olla se että se kuitenkin jossain välissä painaa veden sinne pintalaudotuksen väliin. Harjaamalla sitä ei tapahdu.
                    Melko tarkkana painepesurin kanssa saa olla että laudan saumat olisi aina "suojan" puolella.
                    Ja aina esipesen auton painarilla ja sitten vasta kintaalla.

                    Comment


                      #11
                      Jos oikeasta suunnasta päästää viuhkalla ja kun tietää painepesurin käyttämän veden määrän niin ei sitä montaa fingerporillista laudoituksen sisäpuolelle voi mitenkään päästä.

                      Itse pitäisin mekaanista harjaamista paljon pahempana vaihtoehtona maalatulle pinnalle. Pumppusuutinpullolla kun sumuttaa ensin halutun pesuaineen pintaan ja sen jälkeen huuhtelee leveällä viuhkalla niin vettä päätyy seinään paljon vähemmän kuin puutarhaletkusta lorottaen.

                      Comment


                      • #12
                        Niin voihan sen veden painaa sillä harjalla sinne materiaalin sisään paljon tehokkaammin kuin painepesurilla.

                        Comment


                          #13
                          En minä nyt oikein ymmärrä tuota painepesurikammoa. Sitähän käytetään vain huuhteluun kun ensin on ruiskulla levitetty pesuaine ja harjaamalla poistettu pahimmat pinttymät. Ei painepesurilla ole tarkoitus kovalla paineella painaa vettä verhoilun taustapuolelle. Oman taloni ulkoverhouksen rakenne tosin on hyvin tuulettuva, eli jos vaikka lautojen välistä olisi vettä takapuolelle päässytkin, niin aika nopeaan se kesäpäivinä sieltä kuivaa.

                          Niin, eikä sitä harjaakaan paineta hampaat irvessä verhoilua vasten.

                          Comment


                          • #14
                            Samaa mietin itsekin että tuollaisessa nykyaikaisessa rakenteessa tuskin kovin suurta vahinkoa käy jos vähän vettä pääsee ulkovuorauksen saumasta läpi. Mulla on 42mm tuuletusrako ulkoverhouksen takana ja sen jälkeen 25mm runkoleijona joka säätä kestää sekin. Tietty ikkunanpielissä ja vastaavissa kohteissa on syytä olla tarkkana.

                            Comment


                              #15
                              Meillä oli talo melkein vuoden ilman ulkoverhousta, siis vain tuulensuojalevyt. Ei ongelmia. Sitten kun siihen lyö koolit ja ulkoverhouksen, niin miten sen ulkopinnan painepesu mitenkään olisi ongelma?

                              Comment


                              • #16
                                Ei se yleensä olekaan ongelma mikäli se tuuletusrako löytyy verhouksen takaa ja vettä käytetään kohtuudella eikä tarkoituksella ruiskuteta verhouksen taakse. Ongelmia tulee jos käytetään tolkuttoman paljon vettä ja seinän rakenne ei ole tuulettuva.

                                Comment


                                  #17
                                  Juuri sitä minä tuolla aiemmin tarkoitin. Nuotion sammuttaminen ei painepesurilla onnistu, yltyy vaan kun puhalletaan ilmaa hiillokseen. Puutarhaletkulla tai vesiämpärillä kylläkin.

                                  Comment


                                  • #18
                                    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016...49679_uu.shtml

                                    Siinä on jollekin hyvä syy odotella perintöä appiukolta. Jos pesette seiniä, peskää itse tai teettäkää ammattilaisilla, älkää appiukolla tai muillla innokkailla talkoolaisilla.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Se joka on pessyt autoa painepesurilla, puutarhaletkulla ja ämpärivedellä, niin tietää hyvin, että vain yhdellä noista saa listojen alta mujut pois. Kuinka moni on ämpärivettä saanut auton ikkunatiivisteistä sisälle, tai puutarhaletkulla? Entä pesurilla?

                                      Minusta se on ihan selvä asia, että pesurilla kastelee paikat syvimmälle. Se on sitten eri asia, että aiheuttaako se millä tavalla vaurioita. Olen nähnyt monta ns. tuuletusraolla olevaa ulkolaudoitusta, jossa on rako, mutta siinä ei ilma juuri liiku. Sellaistakaan ei kannata ehdoin tahdoin läpi kastella. Aika tapauskohtaista se, että syntyykö vahinkoja vai ei. Siksi kannattaisi varmuuden vuoksi valita se rakenteet parhaiten kuivana pitävä tapa.

                                      Tuulensuojalevy kestää suojaamatta, mutta suojaapa se samalla litkulla, millä talo on maalattu, niin eipä kestä enää.

                                      Comment


                                        #20
                                        Siinä on jollekin hyvä syy odotella perintöä appiukolta. Jos pesette seiniä, peskää itse tai teettäkää ammattilaisilla, älkää appiukolla tai muillla innokkailla talkoolaisilla.
                                        Mitähän hittoa se appiukko oikeasti duunannut. Tuossa keississä oli ilmeisesti jotain huokoista tiiltä. Olisko kahitiiltä tai jotain vastaavaa. Ei kyllä perus tiilestä ihan äkkiä mee vesi läpi. Ei sitä vettä tartte myöskään uittaa sinne. Tietty jos sillä on ollu asteen verran levottomampi pesuri ja sillä on esimerkiksi kahitiiliä pessyt, niin sitten alkaa olla jo homma selvä. Kyllä mä väitän, että jotain aika perusteellisen typerää tuossa on tehty. Surkee kohtalo kuitenkin. Ja kyllä, tänä kesänä taidan taas pesaista puuosat pesurilla, kun on vähän vihertävää itiöö tullut sitten viime pesun. Noi hemmetin männyt tarttis kyllä kaataa takapihalta. Niiden siitepöly taitaa olla aika maagista sammaleen kasvatusainetta. Saako muten suomesta kuparisia harjatiiliin laitettavia liuskoja? Niillä kuulemma sammal saa kyytiä. Sadevesi irroittaa niistä jotain, joka sitten valuessaan kattoa pitkin tappaa sammaleen. Saksassa ainakin harrastavat moisia.
                                        Viimeksi muokannut JM; 2.4.2016, 18:59.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Täystiilitalo ilmeisesti kyseessä ollut ja villat tiilissä kiinne tietenkin.

                                          Oliskonhan sama kohtalo rapatun puutalonkin pesun jäljiltä.
                                          Pieni koeläntti tullut jo tehtyä, talon väri muuttuis rusehtavasta harmaaksi.
                                          Halkeamia tietysti löytyy, mut jos vinosti laskee ja rappingin takaa löytyy tervapaperi/lauta/tervapaperi/pahvi/ekovilla.
                                          Jos tos kesä lämpimillä pesis, ni kerkeis kuivamaakin muutamassa päivässä.

                                          Vai meneekö vesi halkeamista läpi ja rikkoo tervapaperin ja.. vai murentaako paine rappausta.. no ei toi muutama neliön läntti viel kyl tipahtanu, mikä pari vuotta sitten pesty.

                                          Comment


                                            #22
                                            Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
                                            http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016...49679_uu.shtml

                                            Siinä on jollekin hyvä syy odotella perintöä appiukolta. Jos pesette seiniä, peskää itse tai teettäkää ammattilaisilla, älkää appiukolla tai muillla innokkailla talkoolaisilla.
                                            Korvaahan kotivakuutus muutakin omaa hölmöilyä (vesihana jää päälle, pyyhkeiden kuivaus kiukaan lähellä jne...) niin vois kuvitella että sieltä jotain saa.

                                            Comment

                                            Working...
                                            X