Jotta voisit osallistua keskusteluihin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Rekisteröityminen edellyttää sitoutumista foorumin käyttöehtoihin. Rekisteröidy täällä.
Jos olet ensimmäistä kertaa tällä foorumilla, ole hyvä ja tutustu ensin jo kysyttyihin kysymyksiin. Kysymykseesi löytyy mahdollisesti jo useita vastauksia. Hae vanhoja kysymyksiä ja vastauksia täältä.
Jos on noin huono signaali, niin varmaan pelkällä usb-pötikällä voi olla työlästä saada yhteyttä aikaseksi oli malli mikä hyvänsä. Itse katselisin sellaista, jossa tulee erillinen antenni mukana. Voi vaikka sitten teippailla sen läppärin kanteen kiinni niin ei roiku miten sattuu.
[edit] Oho, hups. Pöytäkone ilmeisesti kyseessä, mutta sama antenniajatus pätee silti ja varmasti paremmin saa aseteltuakin pöydälle sen.
Juu, sellaisiakin on missä on erillinen antenni. Sen tyyppisiä löysin pari verkkokaupasta, mutta olis ensin kiva tietää miten ne toimii ennenkuin ostan. Esim tällainen.
No toimii ihan varmasti paremmin erillisellä antenilla, testattu on. Laittaisin ehkä jopa sellaisen mallin, jossa on sopivanmittainen johto jotta tuon antennin saa sen koneen kyljestä paremmin esille.
Onko tämä ongelma nyt siis läppärissä vai pöytäkoneessa? Jos pöytäkoneessa niin suosittelisin vaihtamaan sen PCI-väylän kortin vaan tehokkaampaan versioon. Mulla on pöytäkoneessa sellainen, josta tulee 3antenia tonne kotelon taakse, ja hyvin sai sillä yhdistettyä 4:n hirsiseinän läpi toisella puolella taloa olevaan boksiin (yli 100v vanha maalais"kartano" eli matkaakin kohtuullisesti).
Mulla voisi olla tuo kortti ylimääräisenäkin jos on kiinnostusta ;).
halpis wlanreitittimenkin saa repeateriksi. Tälleen oon laittanu yhteyksiä talojen välillekkin, kustannus n 30€, siihen suunta-antenni, niin menee kuso satoja metrejä
Kannattaa muistaa että 2.4/5 GHzllä pari metriä kaapelia hukkaa jo antennigeinit hyödyttömäksi. Kaksi/kolmeantenniset taas eivät lisää kantomatkaa vaan nopeutta.
Tuo repeater voisi olle hyvä idea, eipä tullut mieleenkään. Seillaista ei ole koskaan tullut viriteltyä, pitääkö siinä "alkuperäisessä" purkissa olla jotain päällä että repeater toimii? Netwjork ja Netgear purkit löytyy kaapista.
Alkuperäisestä, siis siitä mitä toistetaan, ei tarvitse mitään. Njetwork esim. toimii sitten vain WLANista lankaan, eli joudut liittymään siihen piuhalla.
DLinkin purkki on tosi hyvä ja luotettava kun saivat launchi softan korjattua. Ostin sen reissuja varten, mutta kolmessa vimeisessä hotellissa missä on oltu olivatkin jo pykänneet Wifin, vaikka tiedoissa oli että "wired internet connection". Ja onneksi niissä riitti kaistaa enemmän kuin neljännesmega. Ja tuohan toimii myös USB-laturina.
Se repeateri sitten (ja jos on liitin niin lyhyen piuhan ja suunta- antennin kanssa) katonrajaan, ja eiköhän ala kuulua.
Onko Mikko sinulla ongelma että Wlan on eri kerroksessa kun kone? Minulla on rintamamiestalo ja purkki on alakerrassa, hyvin on verkkoa vielä yläkerrassakin ja jopa ulkorakennuksessa johon on matkaa about 25 metriä. Kun vaihdoin uuden wlan purkin (ASUS RT-NI6) niin alko kantamaan kunnolla, josko vaihtaisit sen wlan purkin?
Juurikin niin. Tukiasema on olohuoneessa, ja alakertaan kuuluu huonosti. Nykyinen tukiasema on Elisan purkki jota ei voi heittää pois, eikä oikein viitsis sen lisäksi laittaa toista, siellä on nytkin hillitön johtosekamelska. Täytyy nyt viikonloppuna katsella mitä niillä kotona olevilla purkeilla saa aikaiseksi, ja jos ei onnistu, niin sitten ostaa joku parempi viritys.
Tilasin sitten tällaisen. Jos tuolla ei pelaa kotona, niin ajattelin josko toimis tallilla. Ja saattaapi olla että testaan vielä jollain suunta-antennilla. Ei vaan jaksais odottaa, pitäis saada heti :) (vaikkei sillä mikään kiire olekaan, yhteys on ollut vuosia huono)
Niistä suunta-antenneista voi rakennella useamman antennin kokonaisuuksia ja näin saada suurempi kattavuus signaalille. Tuolta löytyy kohtuuhintaisia suunta-antenneja ja antennihaaroittimia. Tekevät myös kaapeleita mittojen mukaan halutuilla liittimillä.
Ei tarvittu toistinta. Tilasin ensin A-LINK A6IN suunta-antennin, jolla ei saanut juurikaan parempaa signaalia vanhan D-link verkkokortin kanssa. Sitten ostin tämän, ja nyt kuso kulkee! :) Laitoin tuon A-linkin vielä tuon uuden verkkokortin lisäksi, niin sain pari dBi:tä lisää signaalitasoa. Windowsin mukaan signaalit on nyt tapissa, ja jonkin wlan-ohjelman mukaan signaalintaso on n. 50%, kun vanhalla kortilla se oli n. 13%. Yhteyden nopeus on ollut huonoimmillaan megan luokkaa, nyt näytti olevan 177 megaa :)
Enään ei ole muuta ongelmaa kuin wanhan tietokoneen hitaus, prossuteho on tapissa speedtest.netin ohjelmalla, eikä dataa liiku kymmentä megaa nopeammin :) Muilla koneilla menee n. 50. Pitäis varmaan taas ylikellottaa ;)
Minulla on kotona D-linkin ADSL-WLAN-reititin ja D-linkin WLAN-toistin jatkamassa kantamaa (pitkä talo). Toistimella sain signaalin yltämään talon toiseen päähän joka nurkkaan. Yhtenä päivänä testasin Ciscon yritystason tukiasemaa laittamalla sen ADSL-modeemin kylkeen kiinni, siis talon toiseen päähän. Huomasin saavani paremman kuuluvuuden talon "huonompaan päähän" pelkästään tuolla Ciscolla kuin aiemmin noiden kahden tukiaseman avulla. Mittaukset varmistivat että kyllä se oikeasti kuuluu paremmin. Jännää...
WLAN-ongelmissa ensimmäiseksi kannattaa huolehtia tukiaseman sijainnista. Pienikin siirto voi auttaa kuuluvuutta huomattavasti.
Sen jälkeen miettiä sijoitusta kunnolliseen tukiasemaan. Se 500€ sijoitus voi maksaa itsensä takaisin ongemien vähenemisenä, koska signaali on tasalaatuisempi ja kuuluvuuskin parempi. Halvalla ei saa hyvää.
Client-päähän ei tarvitse viritellä mitään erikoisuuksia kun itse verkko on kunnossa.
Mulle tullee jossain vaiheessa tätä vuotta valokaapeli taloon ja sitä kautta tulee myös kaapelitv(IPTV). Pitäs vain keksiä miten sitä signaalia jakaa eri huoneissiin, kun ei puhoja pysty vetämään.
Kaveri tilaili joskus aikoinaan kiinasta wi-fi reitittimen missä oli lähetysteho maksimi mitä saa olla jollei vähän ylikin. Oli tolppia viellä viereisessäkin kerrostalossa. Tämä purkki oli muutenkin hinta- laatusuhteeltaan ylivoimainen verrattuna verkkokaupan perusmalleihin. Voisin kysellä mallin jos jotakin kiinnostaa.
Puuhapeten tapauksessa saattaisin itse ensisijaisesti kokeilla verkkovirtapistorasioihin tulevia datasiirtopalikoita. Nykyisin kun jo kouluissakin aletaan rajoittamaan wlan verkkojen rakentelua, niin en siitä syystä ja muutenkaan langattomia verkkoja omaan talooni halua.
Comment