Itsekin käynyt kyttäämässä venerantojen luiskia, josko veneen saisi kohta veteen. Veteen saa, muttei laituriin. Sen verran vielä jäätä :(. Josko kuun vaihteessa...
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Moottoriveneilijöitä?
Collapse
X
-
-
Juu, sellaista "pientä" on ollut tuon oman paatin kanssa tässä pari kesää... Nyt kuitenkin vihdoin tuleva kesä vaikuttaisi laitteen puolesta hyvältä (kop kop), kone käy niinkuin sen kuuluukin ja vaihteet kytkeytyvät kunnolla jne. Palkeiden ja kilpilaakerin vaihto vielä keväällä -ihan jonkun muun kuin itseni tekemänä, niin kaikki olisi kunnossa.
Sitten voikin suunnitella sen mahdollista myymistä ja jotain katotonta, mutta kumipyörillä kulkevaa tilalle. Jos sellaiselle olisi hiukan enemmän käyttöä. Harmittavan vähän näyttäisi olevan ensikin kesänä aikaa veneilylle, i presume. Ajanpuutteen vuoksi on tässä venynyt sen veneen kuntoonlaittaminenkin parina viime kesänä ja sitten kun olisi ollut aikaa, ei oikein napannut. Seuraavan veneen kun sitten joskus hankin, se hankitaan hiukan isommalla budjetilla kuin tämä. Jos pääsisi vähän helpommalla niin ei motivaatiokaan katoaisi niin herkästi. Veneily itsessään on kyllä siellä top 5:ssa mitä voi tehdä shortsit jalassa, mutta sen aika saattaa olla sitten myöhemmin.
Comment
-
Tuo tuplapulpetillinen Hawk ei ole ihan paras vaihtoehto kalastukseen
Comment
-
Jopas tuli kuume päästä vesille, kun lueskeli tätä ketjua...
Itsellä Finnsport 600c, jonka perässä 90-heppainen nelitahti Suzuki + jarrullinen traileri. Pääasiassa uisteluveneenä lähijärvellä ja muutama kerta kesässä myös reissu merelle. Toimii myös daycruiserina ja kyllä tuossa muutama yökin on tullut vietettyä.
Comment
-
Riippuu vähä mistä roikkuu :) Tuplapulsa helpottaa teltan asentamista/löytämistä. Ja vesisateella tuo teltta on ihan ehdoton. Varsinkin vetouistellessa ei tarvi lähteä sateensuojiin, jos on jääny sadevarustus kotia.
Esim Yamarinin 61cc Cross on kyllä hieno kalavene. Vielä mieluisampi on hiukan vanhempi tuplapulpetillinen Silver Eagle. Liikkuu todella nätisti 135-150hp koneella ja siitä heittää tarvittaessa vaikka 4 henkeä mainiosti.
Comment
-
Sama homma, viime viikon keskiviikkona tiputettiin veteen. Lauantaina oltiin merellä, ensin sai väistellä jäälauttoja ja seuraavaksi leikkiä jäänmurtajaa muutaman sadan metrin verran 1-4cm paksun jään kanssa. Kalaan kuitenkin pääsi upeassa kelissä ja se oli pääasia <: Nyt viikonloppuna jatkuu.
Comment
-
Kesä lähestyy ja projektit seisoo pukilla :) Jos tänä kesänä saisi veneen vesille aiemmin kuin viime vuonna(syyskuun lopuulla 2pv testiajoa ;))
Vanha 40v maalipinta/geocoatti oli vatorissa hieman saanut haalistumaa, aion sen myllyttää. Ja ajattelin ihan venevahaa laittaa pintaan. Olisiko clubilaisilla vinkkejä hyvän vahan (mieluusti myös halvan tottakai) merkistä/mallista. Yhdellä käsittelyllä vai kahdella?
Comment
-
Comment
-
Paatti vesillä! Pari kautta tässä menikin osittain perseelleen erinäisten teknisten murheiden kanssa, mutta nyt alkaa olemaan paikat suurin piirtein kuosissaan ja lyhyen koeajon perusteella kaikki pelaa. Ja kuten viimeksi manasin, tällä kertaa olin sen verran varakkaampi (kiitos autoveron oikaisun) että joku muu teki sen palkeiden vaihdon. Itse asiassa teetin koko kilpihuollon kimball-laakereineen päivineen, eipähän tarvitse siitäkään murehtia vähään aikaan. Muutama viikko vielä ja sitten on hyvä laittaa myyntiin.
Comment
-
Nonniin, Vatori kävi vedessä ja omistaja vaihtuikin sitten onnistuineissa merkeissä. Nyt on kuumeisesti haussa uutta venettä. Luokassa 6-9m liukuva matka/retkivene.
Kiinnostus heräsi Clissando 24 cabin veneeseen, mutta merkistä ei löydy mitään tietoa netistä. Myyjä "epäili" että olisi norjalainen merkki. Onko kellään mitään tietoa merkistä?
Comment
-
Onko kokemuksia veneilykursseista?
Moottorivenettä ja pitäisi vetää vähän isompaa ylitystä ulkosaaristossa.
Ajanut muutamia tunteja(alle 20h) moottoriveneellä elämän aikana, viime kesänä ehkä 4h. Mökki Turun ulkosaaristossa ja menty sinne lossi,lossi,lossi ja oma vene. Tässä kuitenkin haasteita kun hesasta asti mennään aikataulujen suhteen. Ensimmäinen yhteysalus kun menee vain muutaman kerran/vrk. Nyt onkin ajatus että jos lykkäis veneellä suoraan mantereelta mökille. Tässä säästää matka-aikaa noin 1.5h eikä tarvitse pelätä mahtuuko lautalle ja ehtiikö ruuhkassa...
Mutta sen verran vähän on kokemusta isommasta rytinästä että ei haittais yhtään että joku vähän opettaisi alle. Vesijetillä olen tuon pätkän joskus vetässyt, mutta se on vähän eri vetää yksin kuin perhe kyydissä.
Navigointi ei mua kiinnosta. Autollakin löydän aina perille, joten en koe siinä olevan haastetta, varsinkin kun tarkotus ajaa vain manner-mökki väliä.
Tietty yhteiset säännöt on aina hyväksi, voi olla jotain mitä en tiedä...
Vinkkejä? Google suositteli busterin venekoulua, mutta netissä oli vain kesäkuun kurssit. Nihin kun ei ehdi enää.
Comment
-
-
Merellä se navigointi ja merikartan luku on kyllä erittäin oleellinen taito. Vesi kun saattaa näyttää täysin tasaiselta vaikka hieman pinnan alla olisikin todella vaarallinen karikko. Toki Turun saaristo on pääosin todella helppoa, mutta löytyy sieltäkin vaaranpaikkoja. Autolla ajaessa seurataan vain tietä ja risteyskohdissa valitaan seuraava seurattava tie. Veneillessä ei ole yhtä selkeää tien ja ojan rajaa, vaan reitti pitää tulkita erilaisten kiintopisteiden perusteella.
Vakituiset reitit voi toki opetella ihan ulkomuistista, mutta valitettavasti aika moni seilailee tuolla ihan pelkällä tuurilla. Itse olen opetellut ajelemaan Ouran saariston kivikoissa ja todella usein pitää ulkopaikkakuntalaisia ohjailla pois varrallisista paikoista. Oma vene kun on alumiinia ja turbiinilla varustettu, niin tutussa vesistössä voi melko huoletta ajella tuttujen karikoiden ylikin. Ueasti vain sitten pitää kääntyä takaisin, kun huomaa että joku lähtee seuraamaan porkuriveneellä luullen että hänkin mahtuu samasta paikasta.
Veneenhallinan oppii parhaiten ihan ajamalla, mutta harjoittelut kannattaa tehdä turvallisissa olosuhteissa. Kovalla merenkäynnillä pitää huomoida eri asioita kuin tyynellä kelillä, mutta suurelta osin nämäkin asiat on venekohtaisia. Kursilla voidaan opettaa perusasioita, mutta silti se harjoittelu sillä omalla veneellä on erityisen tärkkeää.
Eli oma vinkki on että ensin katsoo että varmasti osaa tulkita merikarttaa (väylämerkit, linjataulut, karikot, kivet, väylien kulkusuunnat...). Myös vaihtoehtoiset navigointimetodit on hyvä harjoitella jos lähdetään yhtään pidemmälle kotirannasta. Merellä voi melko äkisti nostua kunnolinen hernerokkasumu, jolloin sauraava reittipistettä ei välttämättä pysty suoaraan näkemään. Tällöin pitää pystyä navigoimaan turvallisesti myös esimerkiksi palkän kompassin ja kartan avulla. Vähän sama asia kuin sunnistaisi autolla peltoaukella, sellaisessa lumimyrskyssä, ettei tietä pysty näkemään.
Jos navigoinnin avulla pystyy pysymään turvallisilla vesillä, niin lähtökohdat veneilyyn on huomattavasti paremmat kuin pelkän ajataidon varassa ja reitin arvailun varassa.
Comment
-
Mutta vähänkään enemmän veneilevälle Plotteri on kyllä ehdoton varustus, ehkä 2kpl isommassa veneessä on ihan hyvä olla olemassa, että toinen on varalle toimintahäiriön sattuessa. Nimittäin "pikahernerokkamerisumulla" kivasti rauhoittaa mieltä, kun 2m näkyvyydessä tietää suurinpiirtein, että missä menee ja missä lähimmät rannat/karikot on. Aivan eri juttu sitten on sitten sellaisten vatipäiden väistely,jotka vetää kahva auki ulkomuistista noissa keleissä... toki niille ei voi mitään.
Comment
-
Jos nyt haluaa ajaa plotterilla eikä jaksa sen isommin navigointia opetella, niin paperiset merikartat on oltava silti mukana. Merkitsee vaikka plotterin avustamana korkeintaan vartin välein sijainnin karttaan suunnitellulle reitille, niin on suurinpiirtein oikeilla vesillä jos plotteri pimenee ja jos tarvitsee hälyttää apua. Nopealla veneellä toki tiuhempaan.
Merimerkit on syytä opiskella, samaten väistämissäännöt, kun liikkeellä on todennäköisesti muitakin. Lisäksi hyvä merimiestapa, merilaki...
Hernerokkasumussa paras varuste on tutka ja sille osaava käyttäjä. Se on ainoa varma tapa havaita ulkomuistista kaahaajat. Tutka on myös hyvä tuki karttanavigointiin, jos näköhavainnoista ei ole apua.
Comment
-
Oikei, ihan hyvä myyntipuhe. Kai se pitää vähän navigointiinkin löytää kiinnostusta. Kaikki kurssit sitä näyttää suurimman osan sisältävän, joten siinä mielessä tuleekin.
Kiinnostusta ei ole ikinä ollut veneilyyn kuin mökille menemistä varten, joten siinä mielessä uskon että ei tule paljoa vakio reitiltä ikinä poikettua. Varsinkaan kun ei ole oikein syytä mennä mihinkään. Tietty sitten joskus jos(vai kun) muksut kasvaa ja vinkuvat jäätelöä :)
Ja koska mökki ja mennään vain kun sää-arvuuttelu on ok niin uskon myös tässä että pahimpaan keliin en joudu merelle. Mökki on pieni eikä sähköä, tontti kalliota, joten siellä ei oikeasti voi tehdä mitään jos keli on sateinen tai kovin tuulinen.
Comment
-
Merellä se keli voi muuttua todella nopeasti. Eli se että saareen menee aurinkoisella säällä ei takaa, että myös pois pääsee hellekelillä.
Esim. Estonian uppoamista edeltäneenä päivänä Ourassa oli aurinkoinane ja tyyni keli, yöllä sitten olikin pakko käydä parantelemassa veneen kiinnitystä laituriin, jottei vene lähde aaltojen mukana. Ei muuten ihan kuivana selvinnyt edes siitä vennen sitomiskeikasta. Aallot nimittäin löivät tuolloin ihan reilusti laiturin päälle, vaikka laiturin pinta on normaalisti n. 1 m merenpinnan yläpuolella.
Yritän tässä vain sanoa, että se tärkein asia on oppia kunnioittamaan merta. Vesillä kun ei ole sitä mahdollisuutta, että pahan paikan tullen pysäytät kulkuneuvon ja jatkat jalakaisin kotiin. Veneilyonnettomuuksia tapahtuu huomattavasti enemmän siinä tutulla mökkireitillä, kuin valtameripurjehduksissa.
Comment
-
Kyljet alkaa olemaan hiottu.. Vielä viiminen kierros 800paperilla.
Hyttiä jatketaan taaksepäin 30cm. Samalla pressu kokonaan pois ja taakse seinä ovella.
Yläpuoli tulee valkoiseksi mutta alapuolelle tekisi mieli jotain muuta kuin valkoista? Ideoita, ehdotuksia?
Edit:
Alapuolelle tulee kuitenkin valkoinen väri. Pure white. Maaliksi valitsin jonkin raskaskaluston 2komponentti maalin.Viimeksi muokannut LilJon; 19.9.2016, 10:54.
Comment
-
En oikein osannut päättää kuuluuko tämä ketjuun "Nyt ottaa päähän" vaiko "Iloiset asiat". Sopii molempiin.
Harmi, että kausi loppuu ja hyvä, että on taas pestynä säilössä odottamassa kevättä.
Jospa ensi kausi olisi kelien puolesta suotuisampi, tämä kesä oli ihan pyllystä niiltä osin kun olisi ollut aikaa veneillä.
Comment
-
Tuollainen tuli nyppästyä pois projekti veneestä. Talveksi talliin ja katsotaan mitä kaikkee se tarvii. Uudet männät ja makevesijäähdytys ainakin..
Nyt käytössä oleva n. 8m fiskari mallinen vene seisoo saaressa laiturissa kuivillaan jo kolmatta viikkoa matalien vesien takia. Toivotaan että vedet nousee ennen kun jäätyy ettei tarvi jään päälle vetää vielä!
Comment
Comment