Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Okt lämmitysjärjestelmän uusiminen?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja Murre Näytä viesti
    Ammattilainen paikalle, niin homma selviää rahalla..
    Sulla soi puhelin tässä kohtapuoliin...

    Thermia Diplomat 8kW on kone. 10/2012 asennettu ja viime syksyyn asti toiminut ihan pelkillä sihtien putsaamisilla (ei niissä ikinä ole mitään roskaa tosin ollut). En oikein itse usko vialliseen pumppuun kun saattaa viikkoja tai kuukausia toimia ihan normaalisti kunnes sitten taas tilttaa. Pressostaatti saattaa olla viallinen tai sitten joku muu oikea mekaaninen vika, ei mikään ole ikuista. Mitään erikoisia tai vikaan viittaavia käyntiääniä ei kuulu, ei vuotoja. Vaikea löytää vika kun toimii 99% ajasta ja silloinkin kun vikaantuu, lähtee rokkaamaan kun uudelleenkäynnistää vehkeet. Kyllä tää tarvii juu ammattiapua.

    Comment


      Ei oo helppoo. Edelleen sama vika. Ensimmäinen huoltofirma ei lopultakaan koskaan soittanut takaisin ja sopinut aikaa huoltokäynnille, vasta 7kk tosin kulunut huoltopyynnöstä (tämä siis laitteen aikanaan myynyt yritys). Huoltofirma nro 2 asentaja tuli paikalle muutamassa päivässä, aikansa katseli ja ihmetteli mutta touhu oli enimmäkseen aistinvaraista, mitään mittareita asentajalla ei ollut mukana. Osaan kyllä itsekin katsella ja kuunnella sujuvasti, no eipä tästä ole tullut laskuakaan. Huoltofirma nro 3 ei oletettavasti ehdi paikalle koskaan, huoltofirmasta nro 4 kävi asentaja reilu viikko sitten, putsasi käyttövesivaraajalle menevästä teräspunosletkusta kalkkikiveä sisältä (ei ollut kovin paljon) ja pumppasi keruupiiriin ainetta, ei siellä vajausta ollut eikä ole kertaakaan tarvinnut käyttöönoton jälkeen lisätä mutta epäili että olisi ilmaa maapiirissä ja saisi pumpulla kuplat pois kierrosta.

      Eipä ne auttanut nämäkään, vaan sama vika toistui taas muutaman päivän jälkeen. "Pienpaine pressostaatti lauennut." Nyt lueskelen tässä maalämpöforumia ja jokseenkin yleinen vikakohde ollut maapiiriin liuospumppu tai jokin sen sähköinen vika. Käynnistyskondensaattoreita on mennyt muutamilla tai sitten vaan hapettuu kontaktit ajan myötä liittimissä tjms. Tuollaisen ehkä pystyisin itsekin toteamaan.

      Vaan ei oo helppoo, vaikka rahapussi edellä menee ja erikseen pyytää että tulkaa korjaamaan niin kai se on vaan niin paljon rahakkaampaa ja ennen kaikkea helpompaa hommaa räiskiä uusia ilppeja seinälle kuin etsiä vikoja jostain vanhoista romuista...

      Comment


      • Pressostaati vika olisi helppo todeta hälytyksen syntyessä, jos olisi mittarisarja käsillä. Voehan se olla myös paisuntaventtiili ja siihen liittyvä sähkövika. Miten vanhaa mallia se liuospumppu on? Onko tehonsäätö pontikkaa, että saisi ajettua kovemmalla teholla? Ellei ole jo täysillä...

        Aja laitos käymään ja seuraa keruupiirin ulos/sisään lämmöt, niin neuvotaan lisää.
        Tarkasta myös asetuksista, että mikä on alin lämpötila keruupirissä, että katkaisee.
        Viimeksi muokannut Japa84; 22.5.2023, 16:27.

        Comment


          Liuospumppu on alkuperäinen vuodelta 2012, sen kytkentäkotelon avasin tänään ja kurkkasin sisälle. Ihan tälleen sähköasentajan silmään kaikki näytti ihan a-ok. Siinä on kolme eri nopeutta, käyttövipu siinä kytkentäkopan päällä, isoimmalla se oli ja on ollut aina. Käänsin nyt kokeeksi kakkoselle.

          -1c/+4c oli keruupiirin lämpötilat kun sitä asennusvalikosta pakkokäytin hetken. Varsinaista mittasarjaa mulla ei ole, ei oo kun yleismittari ja se tieto mitä pumpun paneeli osaa näyttää.

          Vikatilasta se on joko lähtenyt kuittaamalla heti kerrasta käyntiin tai sitten vaatii kaksi tai kolmekin yritystä. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla käsin, lähteekö se maapiirin pumppu käyntiin. Sitä en nimittäin ole tehnyt ja sehän voisi hyvinkin laukaista pressostaatin. Tuskin se kesken käytön sitten enää sammuu kun kerran lähtee käyniin mutta jos se pumppu on jo sen verran vanha tai käynnistyskonkka menossa niin sehän voisi tuollaisen tehdä että käynnistysvaiheessa ei jaksakaan.

          Comment


          • No oletko katsonut vian ollessa päällä, että onko hyörystin jäässä? Jos kerran vaatii muutaman yrityksen? Hälyhistorian tiedot olisi myös hyvät. Se voi esim olla keruupiirin lämpötila-anturin vika, jos ajoittainen. Arvailua kaikki... Tarvitsee niin paljon lisätietoja, mutta yritämme auttaa.

            Ohjekirjassa tai netin syövereistä varmasti löytyy vastusarvot antureille, niin ne voit todeta, jos sähköhommat on tuttuja.

            Aja liuospumppu päälle releohjauksella ja kurista täyttöryhmän venttiiliä. Loriseeko? Kuuluuko virtaama selkeästi?

            Saatko hälytyksen aikaiset lämpötila tiedot tähän, niin näkisi aika nopeasti, että mitä aletaan räpläämään?

            Onko laitos kytketty vapaapaine järjestelmäksi? Eli paisuntapullo korkeimmalla kohdalla vai paineellinen järjestelmä kalvopaisunta säiliön kanssa?

            Millä paineella keruupiirin on ilmattu vai onko ainoastaan täytetty?
            Viimeksi muokannut Japa84; 22.5.2023, 18:09.

            Comment


              En oo katsonu. Mutta eipä sitä vikatilaa huomaakaan mistään muusta kuin vasta sitten kun lämmin vesi loppuu varaajasta, jos jäähän vetäisi niin se ehtii sulaan ennen kuin oon ite koneen vieressä.

              Näkeekö tuommosesta thermiasta sen paremmin mitään historiaa? Ruudulla oleva vikailmoitus on aina sama pienpaine pressostaatti.

              Comment


              • Se saattaa olla jäässä parikin päivää. Katso ohjekirjasta. Luulisi sen rekisteröivän. Niillä tiedoin osaan auttaa varmasti.

                Kuinka usein olet tarkastanut keruupiirin sihdin? Oletko ilmannut hatun välistä vai laskenut taskullisen ilmaa järjestelmään?

                Tähän voi nyt joku pikkunäppärä kaveri todeta, että ei ole mitään väliä sillä, että millä vehkeillä ja paineella järjestelmän ilmaa, mutta se on sitten heidän mielipide.

                Voin kertoa, että ihan perinteisellä uppopumpulla tai REMS-kärryllä on aivan turha yrittää edes 100 metrin kaivoa.
                Viimeksi muokannut Japa84; 22.5.2023, 18:59.

                Comment


                  -1c/+4c oli keruupiirin lämpötilat kun sitä asennusvalikosta pakkokäytin hetken.
                  Mikäli olen oikein ymmärtänyt, sinulla keruupiirin lämpötilojen ero on liian suuri. Mulla on invertteripumppu joka säätää liuospumpun nopeutta softalla ja se pyrkii aina siihen että keruupiirin delta (lämpötilaero) on kolme astetta. Mielestäni tuo kolmen asteen optimi pätee yhtä lailla vanhempiinkin pumppuihin.

                  Sanoit tiputtaneesi liuospumpun nopeutta 3->2. Jos sen nostaa takaisin kolmoselle niin pysyykö silloin tuo keruupiirin delta paremmin hanskassa? Jannen mainitsema tukkeutunut keruupiirin sihti voi aiheuttaa deltan suurentumista jos kaivossa ei kierrä neste niin kuin pitäisi.

                  Olen joitain tapauksia kuullut joissa liuospumppu/kaivo on mitoitettu huonosti ja keruupiirin delta on ollut aina korkea koska liuospumppu ei jaksa kierrättää keruunestettä tarpeeksi nopeasti. Eli tässäkin tapauksessa helpottaisi jos osaisi sanoa jostain omista muistiinpanoista että onko se keruupiirin delta ollut aiemmin matalampi niin pystyisi haarukoimaan että onko tämä korkea delta edes missään yhteydessä tähän nyt päällä olevaan ongelmaan.

                  Comment


                    Sihdit on puhdistettu, nyt kolme kertaa itse asiassa viime lokakuun jälkeen, ei niissä ole kyllä koskaan ollut juuri mitään.

                    Muuta lähtötietoa, pumppu on 8kW tehoinen, kaivo 189m jos oikein muistan.

                    Tuota keruupiirin lämpötilaeroa en ole koskaan mihinkään kirjannut ylös.

                    Keruupiirin ja lämmityspiirin pumput on ihan kiinteillä nopeuksilla, ei oo vielä invertterisäätöä näin vanhassa. Pumpun nopeuden vaihdoin 3->2 kokeeksi kun jossain forumilla oli tällaista kokeilua ehdotettu, jolla haarukoida liuospumpun vikaa.

                    Comment


                    • Kyllä se käyttövettä tehdessä on aina huonompi... Mutta en saanut vastauksia kysymyksiini, niin on hankala auttaa eteenpäin.

                      Comment


                        Se on nyt taas toiminut pari päivää, ei ole toistaiseksi päässyt testailemaan enempää.

                        Comment


                        • Jees. No minusta ei ollut apua tähän. Toivottavasti saat vehkeet kuntoon.

                          Comment


                          • Meillä on Thermian optimum 12kw asennettu 2010. Ensinnäkin, varmista että laitteessasi on uudemman mallinen pehmokäynnistin. Meillä meinasi talo palaa sen takia.
                            korkeapaine hälyä ollut vaihtelevasti aikalailla joka talvi. Monesti on roplattu, eikä se ole siitä kummentunut. Paitsi parisen vuotta sitten, kun pimeni näyttö, niin piti uusia se ja sen ohjauskortti. Saatavilla oli vain uudempaa mallia. Näiden vaihdolla, ei ole tullut enää kertaakaan turhia hälytyksiä.

                            Comment


                              Nyt alkoi laskuja sentään tulemaan. 244€ lasku käynnistä josta ei ollut mitään hyötyä, kova hinta "maalämpöpumpun säätöjen tarkistuksesta" eli siitä että asentaja katteli asetukset siitä ohjainpaneelista läpi. Huoh.

                              Vähän kakspiippunen juttu. Pitäähän asentajien ajasta maksaa mutta ei mun ammattiylpeys antaisi myöten kirjottaa tommosta laskua jos ei mitään valmistakaan tullut. Oon monet työhommat antanu ilmaiseksi jos en ole osannut tehdä ja vika ei ole korjaantunut. Tästä nyt vaan jää asiakkaalle semmonen kokemus että eipä tarvi totakaan firmaa käyttää jatkossa.

                              Meinaan kyllä sinne toimarille soittaa että onko tää nyt ihan oikein. Vähän sama kun veis auton jarruremonttiin, asentaja ottais vanhat osat irti ja laittais ne takaisin. Tossa lasku kiitos.

                              Comment


                                Kun oliskin ottanut edes osia irti. Kyllä tuossa "jarruremontissa" nollattiin vaan huoltovalo jos sitäkään.

                                Comment


                                  Vähän uhkarohkeeta nyt jinxata mutta maalämpövehkeet on toiminut 100% ongelmitta sen jälkeen kun vaihdoin keruupiirin liuospumpun nopeuden 3->2. Pitää avata kesälomalla se ja jos näyttää kärjet kovin huonoilta niin tilata uusi pumppu. Ei ole internetin mielestä mikään tavattoman harvinainen vika ja sopisi täydellisesti oireisiin.

                                  Tuonkin kun olisi tajunnut heti ensimmäisenä kokeilla eikä soitella sadasta firmasta asentajia ihmettelemään. Oppirahoja.

                                  Comment


                                    Kun hopsis sanoit aiemmin että pakkokäytit pumppua niin tarkoititko että pakkokäytit koko maalämpöpumppua niin että kompressori käynnistyi vai pakkokäytitkö pelkästään keruupiirin liuospumppua? Silloin kun pakkokäytetään pelkkää keruupiirin pumppua ilman kompressoria niin sisääntulevan ja uloslähtevän keruunesteen lämpötila pitäisi olla tismalleen sama. Koska nestehän virtaa silloin vain maalämpöpumpun läpi mutta siitä ei oteta energiaa koska kompressori ei ole päällä. Suosittelen tekemään tämän testin niin tietää että lämpöanturit on kunnossa. Omaan pumppuuni lämpöantureita on vaihdettu takuuseen jo toistamiseen vaikka on vasta muutaman vuoden vanha laite...

                                    Jos lämpöanturit on kunnossa ja keruupumpun kakkosnopeudella, kompressori käyden, keruupiirin lämpötilaero on yli kolme astetta niin suosittelen tosiaan selvittämään sen keruupiirin pumpun kunnon että saisit kolmosnopeuden käyttöön ja sitä myötä lämpötilaeron lähemmäksi em. kolmea astetta.

                                    https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=2801.0
                                    Maapiirin pieni virtaus (= suuri Dt) huonontaa oleellisesti lämpöpumpun suorituskykyä

                                    Comment


                                      Mjooh, kesäaikaan on niin vähän ollu tarvetta että ei oo tullu kateltua mutta ihan valideja pointteja kaikki.

                                      Mutta ei oo enää menny perätilaan vehkeet. Oon aika varma että sieltä pumpun kytkentäkotelon kärjistä löytyy alkuperäinen ongelma. Meen sinne kurkkaan kunhan tästä työt loppuu ja lomat alkaa.
                                      Viimeksi muokannut hopsis; 2.7.2023, 11:25.

                                      Comment


                                        Tänään tuli kaksi kuukautta täyteen ilman ongelmia pumpun käynnistymisen kanssa. Entistä varmempi että vika on siinä keruupiirin pumpussa. Kai sillä aika monta käynnistyskertaa on tullut 10 vuoden aikana. Ensi kuu olis kesälomaa, silloin meinasin sen pumpun kytkentäkopan ihan ajan kanssa avata ja tutkia. Samalla selvittää saako pumpun ylipäätään itse vaihdettua vai onko soitettava joku aasiantuntija tekemään.

                                        Comment


                                          Alkuperäinen kirjoittaja peiponen Näytä viesti

                                          Jos lämpöanturit on kunnossa ja keruupumpun kakkosnopeudella, kompressori käyden, keruupiirin lämpötilaero on yli kolme astetta niin suosittelen tosiaan selvittämään sen keruupiirin pumpun kunnon että saisit kolmosnopeuden käyttöön ja sitä myötä lämpötilaeron lähemmäksi em. kolmea astetta.

                                          https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=2801.0

                                          Käyttövettä tehden, kompura käynnissä, liuospiirin pumppu 2-nopeudella, lämpötilaero 4 astetta. Eihän sitä pumppua sen paremmin purkamaan pääse, käänsin nyt takaisin 3-nopeudelle, jos vika palaa niin uskotaan että se on pumpussa. 10 viikkoa nyt toiminut täysin normaalisti sen jälkeen kun testiksi käänsiin liuospumpun 2-nopeudelle.

                                          Se lienee tosiasia että hyötysuhde heikkenee jonkun verrankin ja tässä on nyt aikaa vielä ennen seuraavaa lämmityskautta tuollainen pumppu vaihtaa. Koitin sitä pumppua käsikäytöllä naksutella huoltovalikosta päälle ja pois, joka kerta lähti käyntiin, ainakin nyt kun menin pannuhuoneeseen sellaisena hetkenä kun pumppu oli juuri tekemässä töitä ja pumppu oli ollut liikkeessä. Olispa ollut kamalan hienoa ja helppoa jos se olisi heti jäänyt käynnistymättä sillä isommalla nopeudella ja olisi saanut varmuuden mutta tuleepa se tälleenkin testattua.

                                          Comment


                                            Ei tää meidän Thermia edelleenkään ihan 6/5 toimi. Keväällä uusittiin maapiirin liuospumppu, kaikki oireet viittasi siihen että se ei vaan oikein kunnolla toimi. Samasta pienpainepressostaatin viasta herjasi siitä heti vaihdon jälkeen seuraavana päivänä kerran, noin viikko sen jälkeen seuraavan kerran. Siitä eteenpäin toiminut viitisen kuukautta, arvelin että olisko vaan voinut jäädä ilmaa liuospumpun vaihdolla tai jotain.

                                            No, se on nyt näihin aikoihin asti toiminut kunnes viime viikolla oli kerran taas vikatilassa. En ollut ite kotona, vaimo silloin oli käynyt turvakytkimestä käyttään virrat pois ja päälle, en tiedä mikä vikailmoitus silloin ollut mutta tänään oli taas pudonnut pois päältä ja vikailmoitus "korkeapainepressostaatti lauennut". Tuo on uusi juttu.

                                            Patteriverkon sihdit puhdistin, niissä ei ollut mitään. Onko se sitten patteriverkossa ilmaa vai mikä tuon lämmityskierron puoleisen painehälyn laukaisee? Kuinkahan paljon paisarissa kuuluis olla painetta? En kyllä muista koska oon sitäkään pidelly, nyt tuli ekat pakkaset ja pumppu joutui ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen oikeasti töihin.

                                            Comment


                                            • Korkeapaineesta katkaisee yleisimmin siksi, että lämpö ei siirry laitoksesta poispäin. Onko venttiilit auki joka paikassa? Onko termostaatit auki? Onko lämpöjohdossa painetta? Paisunta-astian vastapaine oltava noin 0,3 bar pienempi, kun haluttu järjestelmäpaine. Tämä tarkistetaan paineettomana.

                                              Comment


                                                Patteriverkon sulkuventtiilit on heti siinä pumpun yläpuolella pannuhuoneessa, pumppu siis kellarissa yhtä kerrosta alempana kuin valtaosa vesipattereista ja ne on auki. Patteritermostaatit on ollut täysin auki viimeisen 12 vuotta, ei ole keksitty mitään tarvetta pitää eri huoneissa eri lämpötilaa kun väliovet on kuitenkin yleensä auki. Mietin että fiksumpaa antaa pumpun tehdä täysillä ja säätää lämpötilaa kuin että termostaateilla kuristaa pumpun jo tekemää lämpöä.

                                                Varaajan päällä on painemittari, vieressä peräkkäin kaksi sulkua. Näistä saa verkkoon lisättyä vettä, punainen viisari on säädetty noin 2bar kohdalle, pumppu sammuksissa paine oli jossain reilun 1bar kohdalla viimeksi. Sinne on vettä saanut ehkä kerran tai kaksi vuodessa lisätä. Paisarin paine on ainut jota en vielä ole tarkistanut.

                                                Nyt kun oli taas sen verran viileä yö että pumppu on lähtenyt lämpöä tekemään niin kyllä täällä asuinkerroksessa ja talon vastakkaisessa päädyssä patterit tuntuu käteen lämpimältä eli jotain liikettä tapahtuu.

                                                Comment


                                                • Ei se paisarin vastapaine sitä ongelmaa ratkaise. Vuotava ja viallinen paisarin kylläkin, jos ilmat on lämpöjohdossa otollisella paikalla. Laita venttiilit kiinni ja käytä paisari paineettomana. Jos paisarin pohjasta tulee vettä tai ei vastapainetta, niin silloin syy on siinä todennäköisesti. Tämä paskoo monesti myös varoventtiilin mennessään.

                                                  Ja jos molemmat painekytkimet katkaisee ajoittain, niin voihan se olla relekortti tms. vika myös. Rele ohjauksella vaan ajamaan molempia pumppuja pidemmän aikaa ja katsoo, että häviääkö syöttö liittimien päästä jossain vaiheessa. Johtoja ja liittimiä kannattaa myös tukistella ja katsoa tarkemmin. Tänä kesänä syntyi peräkärryllinen korttiromua ukkosen vuoksi.

                                                  Niinkuin jo viimeksi sanoin. Jos haluat apua täältä asiasta ymmärtäviltä, niin anna meille lisää tietoa. Arvailun varassa ollaan muuten ja niin on varmaan myös asentaja huoltokäynnillä, jos vika ei ole päällä. Eikö niin?

                                                  Kyllä tuon ikäinen pumppu antaa varmaan livedataa kompuran käydessä ja samoin hälytysten historiatiedot yms. Näistä päästään nopeasti sinua opastamaan. Olkoon sitten anturivika, syöttövika jne. Niin voit ainakin sähköt tuntevana henkilönä rajata ohjeiden mukaan nämä pois.
                                                  Viimeksi muokannut Japa84; 23.9.2024, 17:33.

                                                  Comment


                                                    Jos nyt pala kerrallaan mennään. Matalapainepresson vikaa ei ole tullut kevään jälkeen kun keruupiirin liuospumppu vaihdettiin uuteen. Heti vaihdon jälkeen seuraavana päivänä kerran mutta epäilen että oli jäänyt joku ilmatasku koska sen jälkeen ei ole toistunut.

                                                    Patteriverkon kiertovesipumppu toimii, on toiminut aina, patterithan lämpiää kompuran vikatilanteessa varaajan suorasähkövastuksilla eikä lämmön siirrossa pannuhuoneesta pattereihin ole koskaan ollut ongelmaa. Eli molempien piirien kiertopumput toimivat enkä näe mitään merkkejä kortti- tai releviasta.

                                                    Tässä muutaman viime viikon aikana kolme tai neljä kertaa pumppu sammunut korkeapainepressostaatin lauettua. Itse pressostaatin vikakin on tietenkin mahdollinen. Tsekkasin kuitenkin ensin lämmitysverkon paineet ja paisuntasäiliön esipaineen. Laitoin pumpun pois päältä ja lämmitysverkon sulut kiinni, järjestelmän vesipuolella oli painetta noin 1 bar. Paisuntasäiliön venttiilistä vastapainepuolella tasan 0 bar. Tässä kohtaa pitää katsoa peiliin, en ole sitä itse tarkistanut.

                                                    Tyhjensin paisarin avaamalla varoventtiilin ja tohauttelemalla pikku hiljaa lisää painetta paisarin venttiilistä niin kauan että ylivuotoletkusta ei enää tullut vettä, jätin paisarin ilmapuolelle noin 0,7-0,8 bar painetta. Sitten aloin lisäämään järjestelmään vettä jossa vaiheessa totesin että varoventtiili ei enää pidä vaan vuotaa koko ajan vähäsen. Puuilosta uusi varoventtiili jonka jälkeen alkoi pitämään. Täytin vettä sen verran että verkon paine oli noin 1bar verran.

                                                    Tätä ennen testasin jo että paisarin neulaa painamalla ei tullut vettä pihalle, ja esipainetta täyttäessä oli varoventtiili vielä auki joten kalvo lienee ehjä, eihän sinne muuten olisi painetta saanut pysymään.

                                                    Seuraavaksi varmaan huomenna menen pannuhuoneeseen tarkistamaan onko kaikki paineet järkevissä arvoissa ja lämpeneekö kaikki patterit vai pitääkö tämän kaiken jälkeen niitä ilmata. Se nyt on sentään helppo tehtävä, pannuhuone on kellarissa ja ilma nousee helposti asuinkerroksen pattereihin. Ne on tapetointien ja seinien maalausten yms vuoksi ollut ennenkin irti eikä ilmaamisen kanssa ole koskaan ollut ongelmia.

                                                    Eilen, ennen kun aloin mitään tekemään, seurasin koko sen ajan kun pumppu lähti kylmää kv-varaajaa täyttämään ja kävi siihen asti että sekä patteriverkko että lämminvesivaraaja saavuttivat tavoitelämmön. Lämmitysverkon paine nousi loppuvaiheessa yli 2bar ja viisari heilui pumpun käydessä, sen verran konsultoin että todnäk tuo johtui juuri puuttuvasta paisuntasäiliön vastapaineesta. En tiedä yhtään missä vaiheessa pumpun korkeapainepressostaatti laukeaa mutta 2bar tuntuu tarpeettoman korkealta paineelta joka tapauksessa lämmitysverkkoon kun ei mistään tornitalosta ole kyse.

                                                    Comment


                                                    • Paisari viallinen. Vaihda se, kun maksaa muutaman kympin. Ehjästä paisarista ei paine katoa. Et tainnut käyttää irti sitä kuitenkaan? Tällä olisi voinut todeta onko siellä
                                                      vettä ja minkä verran. Tuolla voi selvitä se korkeapainehälytys hyvinkin, jos ne ilmat pääsee otolliseen paikkaan. Kuva ois kiva tuosta laitoksesta, niin voisi päätellä lisää.

                                                      Oletko monta kertaa joutunut nostamaan lämpöjohdon painetta? Ilmat sieltä karkaa tälläkin hetkellä lämpöjohtoon, kun vesipuolen paine laskee alle vastapaineen. Tuo kertomasi paineen nousu viittaa siihen, että paisunta ei toimi oikein, kun lämpöjohdon paine kasvaa käyttöveden latauksen aikana. Ja kuten sanoin, niin tämä särkee myös monesti varoventtiilin, kuten ilmeisesti kävikin. Ehjän paisarin voit todeta niin, että kun nostat lämpöjohdon painetta,niin painemittari alkaa "laahaamaan" vastapaineen rajalla, jolloin paineennousu hidastuu hetkeksi aikaa. Mikäli ei, niin paisunta viallinen.
                                                      Viimeksi muokannut Japa84; 18.10.2024, 18:10.

                                                      Comment

                                                      Working...
                                                      X