Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

UTV / lavamönkijä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • UTV / lavamönkijä?

    Terve,

    Enpä löytänyt aikasempaa keskustelua näistä "Side by side" tyyppisistä nelivetoisista pikku lavalla varustetuista "mönkijöistä" joita on viime vuosina alkanut näkyä erilaisissa kunnossapitotehtävissä.

    Vuoden sisään saattaa olla ajankohtaista hankkia laite jolla pitää vähän isomman pihan lumesta puhtaana, raahaa puita metsästä, hinaa satunnaisesti autoja pihassa paikasta toiseen tms. Onhan näitä mönkijöitä puskulevyineen ja peräkärryineen jos jonkinlaisia mutta jotenkin tämmöinen katolla varustettu ja rinnakkain istuttava malli houkuttelee. Uskottavammasta päästä löytyy John Deereä, Bobcatia, Kubotaa jne. Myös melkein jokaisella moottoripyöriä ja kelkkoja valmistavalla merkillä näyttäisi olevan omansa. Lopulta tulevat sitten nämä kiinalaiset laitteet.

    Monista myydään "tieliikennemallia" melkoiseen lisähintaan, ilmeisesti kyseessä on silloin L7-luokan ajoneuvo autoveroineen? Millä ehdolla moisen saa rekisteröityä traktoriksi? Silloinhan autoveroa ei kaiketi mene ja tuo mukanaan muitakin etuja. Mitäs muuta tuollaisista pitäisi "mönkijäummikon" tajuta katsoa, esimerkiksi paremmat ja vähemmän hyvät ratkaisut voimansiirrossa tms?

    Hintaahan näillä jonkin verran on, esimerkiksi Kawasaki Mule 610 4x4 on maahantuojan sivuilla 12450e ja sama laite jenkeissä alle 5800e tämän hetkisellä taalan kurssilla...

    #2
    No ei ole rinnakkainistuttava, mutta tuo sun vaatimus/toivomuslistaus osuu melko hyvin 200-sarjan Avanttiin. 220 on jotain 12k€ luokkaa uutena.
    Valmistajan kotisivut: http://www.avanttecno.com
    Harrastajafoorumi: http://www.avantplanet.com/F1/

    Laitteen saa tieliikennevarustuksella ja vakuutuksista, työvälineistä yms. on keskustelua tuolla foorumilla.

    Comment


      #3
      Toi 200-sarjan avantti on hyvä peli lumenluontiin ja puun/muun tavaran raahaamiseen.

      Comment


        #4
        Voihan se 200 avant olla ihan hyväkin peli. Ainakin lumella.
        Attached Files

        Comment


          #5
          Rinnakkain istuttavia ei saa rekisteröityä traktoreiksi, koska ovat kaksipaikkaisia. Traktorit ovat aina yksipaikkaisia ja lisäksi istuimen pitää olla selkänojallinen, pituus- ja korkeussuunnassa säädettävä, sekä selkänojallinen.
          Silloin kun itse mönkijää ostin, niin luulin että Polariksen laatuun voi luottaa. Ja paskat. Siinä oli koko ajan ärsyttävää pikkuvikaa ja huollossa vaan vittuiltiin, että olen rikkonu ite. Akkukin jouduttiin uusimaan 70h kohdalla kun ei enää ottanut virtaa vastaan. 90 ajotunnin aikana se kävi huollossa 5 kertaa.
          Seuraava merkki minulla tulee olemaan Linhai tai Trapper ja suosittelen niihin tutustumaan ihan vaikka ostohousut jalassa.

          Comment


          • #6
            Mielenkiintoinen pointti Santulla, en tullut ajatelleeksi koko Avanttia vaikka niitä aina messuilla tuleekin töllisteltyä. Kuvittelin että ovat kalliimpiakin. Hydrostaattinen veto olisi kyllä aika jees, mutta suurin ajonopeus on sellainen ettei pihapiiristä poistumista paljon tarvitse edes ajatella. En ole tosin ollenkaan varma että laitetta tarvitsee edes rekisteröidä kun pidemmile matkoille on aina joku muu kulkuneuvo käytettävissä. Jälleenmyyntiarvokin on Avantilla (enkä tarkoita nyt Audia, heh heh) varmaan käytettynä eri luokkaa kuin jollain Tyscon/Goes/Linhai mönkkärillä :)

            Comment


              #7
              Mitenkä onko Kubotalla sopivia laitteita ?

              Comment


                #8
                Silloin kun itse mönkijää ostin, niin luulin että Polariksen laatuun voi luottaa. Ja paskat
                Tainnut olla vaan maanantai yksilö, niitäkin kun sattuu joka vehkeisiin.

                Itellä toinen Pollen Sportsman menossa ja ei kyllä ole ollut mainittavia vikoja. Ensimmäisellä tuli tunteja muistaakseni noin 350h ja nykyisessäkin jo 85h mittarissa. Takuukin noissa nykyään ihan hyvä (4 vuotta) kun vaan muistaa huollot teetättää liikkeessä.

                Comment


                  #9
                  Aika monta maanantaita tuntuu olevan polariksen valmistusviikossa. Enemmän mönkijöiden parissa pyörineenä, huomannut saman asian.

                  Käy Heikki Trailparkissa katsomassa Trapperia ja Motorpowerilla löytyy Linhaita. Siitä saat jotain osviittaa.

                  Miksi se penkki siinä vieressä olla? Unohda tuo utv, niin voit harrastaa myös.

                  Comment


                    #10
                    Ääni avantille kanssa, hakkaa mönkijän kaikessa muussa paitsi siirtymätaipaleilla. Harvalla mönkkärillä tekee niin monipuolista jälkeä kuin Ylöjärven Moottorilapiolla, ja kaivinkonevarustuksella saa hiekkalaatikkoleikit ihan uuden merkityksen.

                    Miulla on tosin tuommonen pikkuliuku, mutta saa tehtyä töitä ihmeen ahtaissa paikoissakin sen kanssa. Käytettyjen hinnat sillä tasolla että että kynnys ei ole älytön, lisäksi lisälaitteet perushommiin ei ole kalliita ja hintavampia saa vuokrattua Ramirentiltä tai muualta.

                    Comment

                    Working...
                    X