Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Asunnon energiankulutus (lämmitys ja sähkö)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    V-99 valmistunut 100m2 omakotitalo suorasähkölämmityksellä, takalla ja ilmalämpöpumpulla. 14000kwh/vuosi. Korvausilma otetaan ikkunoiden karmeista ja poisto koneella. Sähkön säästämistä ei oo harrastettu. Tietokoneet päällä ja valoa tuvassa jos sitä tarvitaan.
    Viimeksi muokannut JM; 29.1.2012, 17:12.

    Comment


    • #32
      2011 rak. omakotitalo, 102m2, suorasähkö mitsun fd25 ilmalämpöpumpulla, 4kk kulutuksen perusteella kaikki sähkö n.10 000kWh/vuosi. Joulukuussa meni 1150kWh. Mitsu hoitaa pääosin koko talon lämmityksen, 20-22`c oleskelutiloissa, laattalattiassa pieni peruslämpö aamuisin ja iltaisin (k,khh,kh,s,wc), tuloilma 15`c. Energiatodistuksessa arvioitu 16MWh kulutus.
      Viimeksi muokannut jjj84; 29.1.2012, 18:10.

      Comment


      • #33
        1986 rakennettu noin 80m2 rivitalo. 10m kellarivarasto, jossa pidetään talvisin noin 15 lämmöt.
        Lämmitys suorasähköllä. Patterit+ilmalämpöpumppu. Kylppärissä ja saunassa lattialämmitys.

        300L lämminvesivaraaja lämmitetään aina yösähköllä.
        2010 syyskuussa asennutettiin Fujitsun ilmalämpöpumppu.

        Pumpun pyynti 22-24 riippuen pakkasista. 2010 tarvittaessa käytettiin hieman makuuhuoneiden pattereita kovimmilla pakkasilla. Muuten patterit säädetty noin 18. Kulutuslukemat näyttää olleen hieman vajaa 14 000 kaikkineen.

        Nyt 2011 näyttää olleen noin 11 000 kaikkineen. Leudompi alkutalvi varmasti vaikutti myös tuohon lukemaan. Kesällä myös viilennettiin reilusti kuumilla säillä. Mikäpä oli sen mukavempaa, kuin tulla ulkoa +40 auringonpaisteesta tasaiseen +22 lämpöön. Mukavan viileä leuhahdus tuli aina kun avasi kotioven. Aivan mahtavaa. :)

        Harmi ettei ole vertailukohtia siihen, kun asunnossa ei ole ollut pumppua.

        Comment


          #34
          -90 56m2 rivari suoralla sähkölämmityksellä sekä saunalla. 10 000 kWh/v, toissa vuonna tuli ilmalämpöpumppu laitettua. Tuntuu se hiukan säästävän, viime talvi oli niin kylmä että huono verrata. Mutta taas toisaalta pysyi kulutuslukemat samana kun vertaa sitä edelliseen mikä oli lämpöisempi... Tänä talvena ollut hyvät ilpo kelit tähän saakka ainakin :)

          Niin ja Petrille, varmasti saat jos haluat niin kulutuslukemat myös edellisiltä vuosilta verkkoyhtiöltä...
          Viimeksi muokannut Edi; 29.1.2012, 21:21. Perustelu: Muutetaan vuosi talveksi lopusta.

          Comment


            #35
            Melkein hävettää laittaa nämä omat lukemat tänne.
            Eli 55m² rivarikämppä jossa suora sähkölämmitys. Vuosikulutus on näemmä parina vuonna ollut tarkka 17000kwh, sisältää siis kaikki. Varmaankin asunnon malli ja koneellinen poisto aiheuttavat noin korkeat lukemat.
            Tai sitten tulee vaan eleltyä niin tuhlailevasti.

            Comment


            • #36
              Itelle tuli just sähkölasku parilta viime kuukaudelta. 233 kwh oli marras-joulukuun kulutus.

              Ja siis kerrostalo, 56 neliöö, ei saunaa.

              Comment


                #37
                Suomessa lämmityksentarve vaihtelee hyvin voimakkaasti eri osissa maata ja jos tässä on tarkoitus saada vertailua aikaiseksi, niin silloin pitäisi ottaa huomioon lämmitystarveluku ko. paikkakunnalla. Suomessa on 16 vertailupaikkakuntaa, jossa pidetään tilastoa yllä lämmitystarveluvuista paikkakunnittain. Muun muassa Sodankylän lämmitystarveluku on yli puolitoista kertainen kuin Maarianhaminan. Nämä vertailupaikkakunnat löytyvät Motivan sivuilta samoin paikkakuntakohtaiset kertoimet. Lisäksi jotta tulokset olisivat täysin vertailukelpoiset, pitäisi käyttää kuntakohtaista korjauskerrointa Jyväskylään. Jos jotakuta kiinnostaa tällainen tilastointi, niin lämmitystarveluvut sekä keskilämpötilat löytyvät osoitteesta http://finnish.wunderground.com lähimmän lentokentän koodilla (esim. Tampere-Pirkkala EFTP). Liitteestä löytyy lämmitystarveluvut sekä kuntakohtaiset kertoimet. Lisäksi olisi hyvä kertoa lämmitettävä kuutiotilavuus, sekin kun vaikuttaa energian tarpeeseen.

                Ja sitten itse asiaan. Asuinrakennuksessa (valmistunut 05/2001) on huoneistoala 145m2 ja kuutioita 480m3. Ikkunapinta-alaa 15m2. Lämmin talli sekä kaksi lämmintä varastoa tekevät 41m2, kuutioita 110m3. Molemmat lämpenevät suoralla sähköllä, tallissa on lattialämmitys sekä ilppi, talossa sähköpattereiden lisäksi varaava takka. Pesutilat sekä khh lämpenevät lattialämmityksellä. 10 vuoden kumulatiivinen sähkönkulutuksen keskiarvo on 19 700 kWh. Polttopuuta kuluu noin 7 pinokuutiometriä vuodessa. Talossa on täysin koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Lämmitystarveluvun 10 vuoden kumulatiivinen keskiarvo on ollut Ylöjärvellä 4 552.

                EDIT: Korjattu lämmitystarvelukua

                wunderground.com antaa tuloksen fahrenheiteissa, jolloin lukema pitää muuttaa celsiusasteiksi. Lisäksi base 65 on celsiusasteina 18.3 astetta C, Suomessa käytetään S17 eli 17 astetta C, jolloin vuositasolla pitää luvusta vähentää vielä 365*1,3=470C astetta.
                Attached Files
                Viimeksi muokannut jannekk; 30.1.2012, 07:36.

                Comment


                • #38
                  Alkuperäinen kirjoittaja jjj84 Näytä viesti
                  2011 rak. omakotitalo, 102m2, suorasähkö mitsun fd25 ilmalämpöpumpulla, 4kk kulutuksen perusteella kaikki sähkö n.10 000kWh/vuosi. Joulukuussa meni 1150kWh. Mitsu hoitaa pääosin koko talon lämmityksen, 20-22`c oleskelutiloissa, laattalattiassa pieni peruslämpö aamuisin ja iltaisin (k,khh,kh,s,wc), tuloilma 15`c. Energiatodistuksessa arvioitu 16MWh kulutus.
                  Edellinen 67,5m2 rivari, rakennettu 2000, kulutti suorasähköä 10500kWh/v 2010 ja 2011 keskiarvona. Sauna oli päällä 4krt viikko. Koneellinen ilmanpoisto.

                  Aikamoisia lukemia kun osa saa käytettyä pienemmissä kämpissä melkein tuplamäärän sähköä :D Taitaa vika löytyä useimmiten peilistä... sähköä on helppo hukata liian lämpimään lämminvesivaraajaan, liian kovaan ilmanvaihtoon, liian lämmin lattialämpö, suihkuun jne. Varaava lattialämmitys ei myöskään säästä sähköä, vaan päinvastoin kuluttaa enemmän kuin suorasähkö, johtuen häviöistä. Lopputulos voi silti olla halvempi, koska yösähkö on halvempaa.

                  Nykyisessä okt-talossa olen laskeskellut ilmalämpöpumpun säästävän noin 400€/v lämmityskuluissa, eli noin 4000kWh.

                  Comment


                    #39
                    Kyllä tuo hieman tosiaan hirvittää kun tästä lueskelee että joillakin menee n. 3 kertaa suuremmat asunnot samalla sähkön kulutuksella.

                    Olisin tosin voinut tuohon ensimmäiseen viestiini jo hieman tarkentaa oman asunnon tietoja.

                    Rakennus on valmistunut 70-luvulla ja asunto on liiketilasta asuinkäyttöön muutettu huoneisto.
                    Käytännössä tämä tarkoittaa melko suurta ikkuna pinta-alaa asunnon kokoon nähden ja suurempaa huonekorkeutta. En sitten tiedä onko esim eristys vahvuuksissa eroja "normi" asuntoon nähden. Lämmityksenä on suorasähkö patterein ja pesutiloissa lattialämmitys. Lämpötila sisällä on 18c°-20c°.

                    Koneellisen poistoon ei ole kuin kaksi asentoa eli "puolikas" ja "täysillä" (jälkimmäisellä verhot lepattaa ja kukat nousee maljakoista). Kuumimpia helteitä lukuun ottamatta tulee käytettyä tuota puolikasta tehoa.
                    Valaistuksena asunnossa toimii pääosin 4x40W hehkulamppua ja kaks loisteputkea.
                    Lämminvesivaraaja on varmasti ylimitoitettu kahden henkilön tarpeisiin. Tuollainen miehen korkuinen pömpeli seisoo yhdessä nurkassa. Sen enempää en ole laitosta tutkinut.

                    Kodin koneita on jääkaappi pakastinlokerolla (vuodelta miekka ja kilpi), pyykkikone ja astianpesukone (n.3-5 vuotta vanhoja). Kahta jälkimmista tulee käytettyä n. kerta päivässä. Tietokoneen virkaa hoitaa läppäri ja "viihdettä" tarjoilee 32 taulu-TV.
                    Muita sähkölaitteita ei ole säännöllisesti käytössä. (tai no emännän hiustenkuivain joskus)

                    Eli tuollaisella kokoonpanolla syntyy edellä mainittu kulutus. Asukkeja on kaks + koira.

                    Comment


                      #40
                      En tiedä paljonko esim. pyykinpesuun ja astioiden tiskaamiseen menee sähköä, mutta meiläkin molemmat koneet jauhaa ainakin yhden satsin päivässä. Joskus useammankin. Noi juniorit tuntuu tekevän pyykkiä ja tiskiä melkoisesti.

                      Comment


                      • #41
                        Itteäkin välillä ottaa päähän, kun tuntuu että joillain samankokoisessa tai isommassakin talossa (meillä siis -55 rakennettu rintamamiestalo, ~140m2) suoralla sähköllä menee sama kuin meillä, mutta itellä vielä öljyt päälle. Mutta onhan ne yleensä uudempia talojakin, ja systeemit varmasti tehokkaampia kuin meillä.

                        Ajatuksissa kyllä ollut, jos sais joskus omatkin lämmitysjärjestelmät päivitettyä, mutta saas nähdä milloin se tapahtuu... Aika hyvin selvillä on mitä tarvis tehdä, mutta sen verran laaja homma, että tarttis pankkisedän juttusilla käydä.. :)

                        Comment


                        • #42
                          1/2010 valmistunut rinnetalo, alakerta valueristeharkkoa ja yläkerta lisäeristetty hirsi, asuineliöitä 190m2 ja talli 60m2
                          Talossa sisälämpötila on n.20-21 ja tallissa n.18-19 astetta, lisäksi on yksi iso varaava takka jossa menee puita n.3 pinomottia vuodessa.
                          Lämmitys on maalämmöllä ja lämpö otetaan kaivosta. 2011 sähkönkulutus oli 10500 kwh.
                          Ja talossa asuu kaksi aikuista.

                          Comment


                            #43
                            Alkuperäinen kirjoittaja JM
                            En tiedä paljonko esim. pyykinpesuun ja astioiden tiskaamiseen menee sähköä, mutta meiläkin molemmat koneet jauhaa ainakin yhden satsin päivässä. Joskus useammankin. Noi juniorit tuntuu tekevän pyykkiä ja tiskiä melkoisesti.
                            Mulla sähköä on kulunut viimeiset pari ja risat vuotta keskimäärin 3 000 kWh vuodessa. 77 neliön rivari kaukolämmössä, joten kaikki on ns. käyttösähköä. Mä tosin asun omassa ylhäisyydessäni, mitä nuo pari alle kouluikäistä nyt tuossa hengailee noin puolet ajasta. Tiskiä tosiaan tulee reilusti.

                            Telkkari mulla on kiinni, kun sitä ei katsota. Joku levy on kyllä soimassa sitten sen lopun ajan ja kone on käytännössä kokoajan auki, olkoonkin sitten pöytäkone tai läppäri, joskus molemmat.. =)
                            sauna lämpiää keskimäärin 2 krt / viikko.

                            Comment


                            • #44
                              vuonna 2009 valmistunut omakotitalo. Asuinpinta-ala 103m2 suora sähkölämmitys (lattia) ja Mitsun ge25? pumppu. huonelämpötila 22-23astetta. Viime vuonna 2011 meni 15000kwh ja sitä edeltävänä 2010 meni rapiat 13000kwh. Kesäisin sit jäähdytetään pumpulla ja nyt on kaksi lämmintä kesää takana..ja tietty ne kaksi helvetin kylmää talvea :D

                              Takkaa lämmitellään kun jaksetaan, varsinkaan viime vuonna ei jaksanut lähteä puita hakemaan ku pakkasta oli "liikaa". Nyt onkin sit lämmitelty enemmän puulla. Puiden määrää en ole laskenut..

                              Vaimoke läträä suihkussa aina sen vartin verran ja sauna lämpiää kerran tai kaksi viikossa.

                              Ja noi kulutuslukemat sisältää siis lämmityksen/jäähdytyksen, veden ja muut sähkötarpeet.

                              Paljonkos porukka maksaa tällä hetkellä sähköstä? ja mikä yhtiö + sopimus?
                              Just vaihdoin Lappeenrannan energiaan (toistaiseksi voimassa oleva) päiväsähkö 6.5€ ja yö 5.7€.

                              Comment


                              • #45
                                2005 valmistunut 1 + 2/3 krs. hirsitalo (alakerta 210 mm lamellihirsi ilman lisäeristystä, yläkerta pitkästä hirsipanelilla verhoiltuna), huoneistoala 175 m2. Alakerrassa vesikiertoinen lattialämmitys sähkökattilalla (Jäspi Tehowatti), varaava takkaleivinuuni keskellä tupaa ja 2011 syksyllä asennettu Onnline N12L ILP. Lämpötila oleskelutiloissa 22-23, muissa 21 astetta. Vesikierrossa kiertää 22-24-asteinen vesi ILPistä huolimatta, kun ei mukavuudenhalu kärsi ihan kylmiä laattalattioita. ILPin pyynti 22.

                                Yläkerrassa sähköpatterit (pois päältä), alakerran lämpö riittää pitämään yläkerran 19-20-asteisena kovemmillakin pakkasilla. Riittää hyvin makuuhuoneisiin.

                                Koneellinen ilmanvaihto, LTO-koje Vallox Digit SE. Tuloilman esilämmitys sähköllä, säätö 15 astetta.

                                Sähkön vuosikulutus kaikkiaan näillä näkymin karvan alle 14 000 kWh, sisältää sähkösaunan lämmityksen 2-3 krt. viikko. Puuta palaa kovemmilla pakkasilla iso pesällinen päivässä ja nollakelistä pikkupakkasiin joka toinen päivä. Puun kulutusta ei tule sen tarkemmin seurattua, kun ei se maksa oikeastaan kuin tekemisen vaivan.

                                Asukkaita 5, mutta lapset sen verran pieniä, etteivät vielä osaa oikein energiaa tuhlata.

                                Comment


                                • #46
                                  Vm.2001 kaksikerroksinen puurakenteinen omakotitalo 203m2. Viime vuoden kulutus 8000kWh poislukien tammi-ja helmikuu. Iso varaava takkaleivinuuni, varaava vuolukivitakka, ilmalämpöpumppu ja sähköpatterit, joita ei alakerrassa käytetä. Yläkerran 3:ssa makuuhuoneessa sähköpatterit varalämmönlähteenä, jos ovia pidetään kiinni eikä lämpö nouse alhaalta niihin.

                                  Saunaosastolla (puulämmitteinen kiuas) ja kodinhoitohuoneessa lattialämmitykset sähköllä, 300:n litran lämminvesivaraaja yösähköllä, tietokone päällä koko päivän, valot palaa tarpeen mukaan (teholediä & energiansäästölamppua). 5-hengen perheessä pesu/tiskikone jauhaa paljon, kuten myös mikro ja liesi. Kodinkoneissa yritetty panostaa energiatehokkaisiin laitteisiin.

                                  Takkoja lämmitetään ahkerasti, kuten myös saunaa.

                                  Vertailuna edelliseltä 10:ltä vuodelta vanha asunto; -58 valmistunut rintamamiestalo n.100m2, 3:lla hengellä asutettuna (ei juurikaan eristyssaneerauksia), kulutus keskimäärin 13000-15000kWh/vuosi. Alimmillaan siinä oli 9000kWh kun yläkerrassa ei asuttu, korkeimmillaan 18000kWh. Varaava takka, pönttöuuni, Porin Matti, puusauna+muuripata, 300 litran varaaja (ei yösähköllä).

                                  Comment


                                    #47
                                    Asukkaita 5, mutta lapset sen verran pieniä, etteivät vielä osaa oikein energiaa tuhlata.
                                    Tuota "väitettä" en allekirjoita. Meillä näkyy sekä veden- että sähkönkulutuksessa selvä piikki kummankin lapsen syntymävuoden kohdalla ja vielä sitä seuraavanakin vuonna. Lisäksi em. kulutushyödykkeiden käyttö on pysyvästi noussut ylemmäs siitä, mitä kahdestaan vaimon kanssa asuessa oli. Astianpesukone käy joka päivä, kun ennen se kävi kerran viikossa. Pyykinpesukone käy sekin joka päivä, kun ennen se kävi kerran kahdessa viikossa, silloin tosin pestiin muutama koneellinen kerralla. Sekä kylmää- että lämmintä vettä kuluu luonnollisesti paljon enemmän. Eli olen sitä mieltä, ihan empiiriseen tutkimustulokseen perustuen, että lapset tuhlaa energiaa, tavalla tai toisella.

                                    Comment


                                    • #48
                                      Pitää paikkansa. Lisäksi se, että ryömimis/konttausikäisten vuoksi talvikaudella pidetään extralämpöä, jottei lattianrajassa liikkuvilla ala hampaat kalisemaan ;)

                                      Comment


                                      • #49
                                        Janne, olet ihan oikeassa. Toki sekä astian-, että pyykinpesukone käy paljon tiuhempaan eli päivittäin, samoin telkkari pyörittää lastenohjelmia aamuisin jne. Omakohtaisesti lasken ne kuitenkin ns. normaalin kulutuksen piikkiin, en tuhlaukseksi :) Tuhlauksen puolelle menee sitten esim. puolen tunnin suihkutuokiot, saunan kuumentaminen päivittäin harrastusten päälle jne. ilmiöt, joista lähipiiristäni löytyy useita toteutuneita esimerkkejä :) Sitä odotellessa...

                                        Nykyisessä torpassa kun on asuttu vasta n. vuoden verran, ei ole verrokkidataa ajalta ilman muksuja. Selvähän se on, että kaksi aikuista keskenään pääsisivät käyttösähkön ja veden osalta pienempiin lukemiin. Kunnan vettä meillä menee n. 60 m3 vuodessa, jota en pidä ollenkaan pahana lukemana. Puutarha, samoin kuin tuleva autotalli saavat sitten vetensä omasta kaivosta.

                                        Comment


                                          #50
                                          Ville, energian tuhlaaminen ja sen käytön lisääntyminen eivät toki ole ihan sama asia. Kun väkimäärä lisääntyy, lisääntyy myös energiankulutus. Ja todellakin tuhlaaminen on on juurikin mainitsemaasi täysin tarpeetonta läträämistä kuumalla vedellä, saunan pitäminen lämpimänä tuntitolkulla (jos on sähkökiuas) jne. Toki jos arvostaa kuumassa vesisuihkussa oleilua tai haluaa pitää saunan kylpylämmössä jatkuvasti, niin siitähän sitten maksaa. Vaimolla oli tapana, kun kerrostalossa asuttiin, tehdä 30 min suihkukäyntejä, jolloin kuuma vesi virtasi koko ajan. Silloin maksettiin kiinteää vesimaksua nuppiluvun mukaan, jolloin asialla ei niin ollut väliä. Kun ryhdyttiin talonrakennuspuuhiin, ilmoitin että ensimmäinen opeteltava asia on sitten olla seisomatta puolta tuntia virtaavan lämpimän veden alla. Ja se on kyllä opittukin.

                                          Comment


                                            #51
                                            Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                                            Ville, energian tuhlaaminen ja sen käytön lisääntyminen eivät toki ole ihan sama asia. Kun väkimäärä lisääntyy, lisääntyy myös energiankulutus. Ja todellakin tuhlaaminen on on juurikin mainitsemaasi täysin tarpeetonta läträämistä kuumalla vedellä, saunan pitäminen lämpimänä tuntitolkulla (jos on sähkökiuas) jne. Toki jos arvostaa kuumassa vesisuihkussa oleilua tai haluaa pitää saunan kylpylämmössä jatkuvasti, niin siitähän sitten maksaa. Vaimolla oli tapana, kun kerrostalossa asuttiin, tehdä 30 min suihkukäyntejä, jolloin kuuma vesi virtasi koko ajan. Silloin maksettiin kiinteää vesimaksua nuppiluvun mukaan, jolloin asialla ei niin ollut väliä. Kun ryhdyttiin talonrakennuspuuhiin, ilmoitin että ensimmäinen opeteltava asia on sitten olla seisomatta puolta tuntia virtaavan lämpimän veden alla. Ja se on kyllä opittukin.
                                            Meillä rouva ilmoitti, että ei kiinnosta mitä se maksaa seistä suihkun alla puoli tuntia niin kauan kuin herra pitää "harrastetalliaan" samalla sähkölaskulla lämpimänä. Se siitä sillä erää...

                                            Comment


                                            • #52
                                              JPohja: meillä tulee vähän samankaltaista kommenttia, vaikka ei harrastetallia olekaan. Suihkun pituuksista voisi vähän säästää, niin putoisi tuo kaukolämmön kulutus jonkin verran.

                                              Meillä 1981 rakennettu puurunkoinen, tiiliverhoiltu, yksitasoinen n.110m2 (+10m2 varasto) OKT. Kaukolämpöä menee vuodessa 12,5MWh ja sähköä 4000kWh. Puuta menee saunaan, leivinuuniin ja takkaan fiiliksen ja kelien mukaan pari kuutiota vuodessa. Sisälämmöt säädettiin lämmönvaihdinremontin yhteydessä 20-22C. Ei ole isommin ajateltu energiatehokkuuksia sähkölaitteissa, toki niitä sammutellaan kun ei käytetä. Eiköhän sitä näillä kulutuksilla selvitä ilman konkurssiin menoa vaikka vähän hinnat nousisivatkin.

                                              Comment


                                              • #53
                                                -32 rakennettu lautarunkoinen talo purueristein, as.pa n. 120m2 3 kerroksessa. Painovoimainen ilmanvaihto.

                                                Kellarissa betoni/kivi perusmuuri, ilmarako, kahitiili (=kylmä) siellä th, ph,s. Lämpiää sähköllä, lattialla ja pattereilla.

                                                Keskikerroksessa tosin 4" runko purueristeellä, parannettu ulkoa 25mm tuulensuojalla ja sisältä kaksinkertaisella halltexilla. Tämä lämpiää -15 keleille leivinuunin pesällisellä päivässä, kylmemmillä keleillä kuten nyt napsautetaan päälle pellettitakka. Varalla toki sähköpatterit. Yläkerta lämpiää näiden jämillä.

                                                Sähköä menee 14-17 000 kWh/a, josta käyttövesi vie keskimäärin 700kWh / kk. Tutkittu mittarilla, helppoa kun valovirtainen varaaja. Puita viime talvena noin 5 pinokuutiota, puupellettiä 1000kg. Vedenkulutus @ 2hlö 85m3/a.

                                                Comment


                                                  #54
                                                  Meillä on mennyt pari viime vuotta 36000kwh, noin 170m2 suora sähkölämmitys. Kattolämmitys (aivopieru 80 luvulla?) / lattialämmitys ja vanhus toisella puolen => lämpimät tilat niin alkaa sähköäkin kulua.

                                                  Comment


                                                  • #55
                                                    1959 rintamamiestalo peruskorjattu 1986, neliöitä 118 kolmessa kerroksessa.
                                                    Vuosi eilisestä taakse päin sähköä kulunut 9170kWh.
                                                    Pää-asiallinen lämmitys kahdella varaavalla takalla (lämmitys lähes joka päivä). Kellarissa, jossa kodinhoito-huone ja pesutilat on sähkösyöpöt: 3kWh rakennus-lämmitin lämmittämässä ja kierrättämässä ilmaa 24/7 ja lämminvesivaraaja mallia-86 joka kuuluu napsuttavan aika tiuhaan...
                                                    Sähköä olisi säästettävä, joten uusi varaaja on jo hankittu (odottanut yli vuoden tallissa asennusta) ja kellari-remontin yhteydessä lämmitykseksi tulenee ehkä ilpo?

                                                    Comment


                                                      #56
                                                      Raapaisin vähän jutua ilpin putsaamisesta. Kai toi tähän topicciin littyy siinä mielessä, että moni miletää nuo pumput tehokkaaksi tavaksi säästää sähkölaskussa. On siinä kuitenkin kääntöpuolensakin...

                                                      http://jakoavain.wordpress.com/2012/...o-mita-hommaa/

                                                      Comment


                                                        #57
                                                        Alkuperäinen kirjoittaja JM Näytä viesti
                                                        Raapaisin vähän jutua ilpin putsaamisesta. Kai toi tähän topicciin littyy siinä mielessä, että moni miletää nuo pumput tehokkaaksi tavaksi säästää sähkölaskussa. On siinä kuitenkin kääntöpuolensakin...

                                                        http://jakoavain.wordpress.com/2012/...o-mita-hommaa/
                                                        Juhana puhuu asiaa! Tiedän muutaman tapauksen, jossa puhdistamaton ilppi on aiheuttanut hengitystieoireita kennon homehtumisen takia. Homehtuminen pääsee tapahtumaan puutteellisen puhdistamisen takia, jolloin kennoon kerääntyy pölyä joka sitten kerää kosteutta itseensä, kun laitteella lämmitetään ja jäähdytetään. Puhdistaminen on työlästä, kuten Juhana blogissaan kuvailikin. BTDT, autotallissa olevaa ilppiä olen ajoittain yrittänyt puhdistaa ja havainnut sen työläyden.

                                                        Comment


                                                          #58
                                                          Joo kyllä laitteet kannattaa huoltaa, niin ei pääse noiden kuvien kuntoon. Oravasuodattimet suht ok kerää pölyä => säännöllisesti imurointi ja kerran vuodessa lähtee mulla muovikuoret irti. Ainakin omissa lähtee muovikuoret 5 min irti ja sitten imuria/kevyttä paineilmaa hetki. Lopuksi kennon puhdistusvaahtoa kennoon ja huuhtelu kaatamalla vettä kennon päälle. Ei tuossa kauaa mene.

                                                          Samaan hengen vetoon kannattaa muistuttaa ilmanvaihtokoneen huollosta, nekin monella unohtuu ja tulos on sangen tukkoinen. Kanavatkin kannattaa joskus nuohota jne.

                                                          Comment


                                                            #59
                                                            Vm. 82 tiiliverhoiltu puutalo suorasähkölämmityksellä jossa 120m2 asuintilaa josta pieni huone viileenä ja 30m2 tallia joka plussan puolella. Puuta reilu 10m3 ja joulusta jouluun sähkönkulutus oli 12400kwh
                                                            Viimeksi muokannut qbo; 2.2.2012, 05:51.

                                                            Comment


                                                              #60
                                                              Mitä tuota Toshibaa tuli tutkittua, niin en kyllä ihan ekana tone vettä kaatelis. Seuraavaksi saa sitten kuivatella jo parkettiakin. Kai ne pienet kondenssivedet sieltä jotain kouruja pitkin maahan menee, mutta isommin en kehotteais kaatelemaan. Ne oravasuodattimet ei kyllä kerää läheskään kaikkea moskaa. Varsinkin sinne takaosaan tuota paskaa näyttää kertyvän melko helposti. Kyllä ne kuoret tosiaan tuostakin lähtee irti, mutta pientä taistelua se vaati. Kokoajan saa peltä, että mistä rusahtaa katki. Jos takuuaikana menis rikkomaan kuoret ja pumppu hajois sen jälkeen ihan muista syistä vois olla pikkasen neuvottelua, etä sais vielä hommat menemään takuuna. Voin vaan kuvitella sen porun, kun liikkeesstä todetaan, ettei me nyt voida millään korvata, kun oot itse sitä sorkkinut.
                                                              Viimeksi muokannut JM; 1.2.2012, 19:04.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X