Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tietokoneen vesijäähdytys

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tietokoneen vesijäähdytys

    Aloitellaanpa tälläistä aihetta, kun on taas ajankohtainen itsellä ja pientä kiinnostusta aiheeseen oli parilla muullakin.

    Eli omaan historiaan on kuulunut tuo vedellä läträäminen aina socketA ajoista lähtien ja luovuin tuossa muutama vuosi sitten, kun tuli konepäivitys, enkä jaksanut hankkia uusia blokkeja. Nyt taas kyllästyin kuuntelemaan näyttiksen hurinaa, kun pelailee ja päätin asennella vanhat roippeet päivitettynä koneeseen.

    Vesijäähdytykset hyödyt ja haitat:
    +hiljainen
    +tehokas
    -vaatii hiukan mielenkiintoa kasaamiseen ja ylläpitoon sekä yleistä tuntemusta komponenteista
    -mahdolliset vuodot

    Pumppuna itsellä on ollut Hydor Seltz L20 ja on ajanut hyvin asiansa. Pientä resonointia on, jos sen laittaa suoraan metallia vasten, mutta itse olen laittanut sen aina vaahtomuovipalasen päälle, joka on vaimentanut resonoinnin.

    Jäähdyttimenä oli alkuun ns. 120-malli, eli yhdelle 120mm tuulettimelle suunniteltu. Sittemmin vaihdoin 240-malliin (2 kpl 120mm tuulettimia) ja lopuksi oli kummatkin jäähdyttimet samassa kierrossa jäähdytyksen maksimoinniksi. Isompaa jäähdytintä varten tuli aikoinaan myös askarteltua koteloon reikä sivuseinään jostai sai viileää ilmaa jäähdyttimelle.

    Kotelo on ollut viimeiset 10 vuotta sama Chieftecin joku suosittu malli aikoinaan. Kuten varmaan on selvää, niin vesijäähy tarvitsee tilaa hiukan, jotenka kotelon on hyvä olla mielellään ns. "full-tower" kokoa, varsinkin jos haluaa kaikki roippeet kotelon sisälle. Jotkut ovat säiliön laittaneet kotelon ulkopuolelle, mutta itse olen pitänyt kaikki sisällä.

    Nykyisistä blokeista ei juurikaan ole kokemusta, mutta EK-Supreme HF - Full nickel tuli hankittua prossulle käytettynä. Näyttiksen suhteen on vielä kysymysmerkillä, että minkä siihen saa sopimaan.

    Ja yleistietona voisin kertoa mm seuraavia asioita. Kierron järjestys on optimoituna seuraava: pumppu->säiliö->jäähdytin->prossu->näyttis->(muu mahdollinen blokki, esim. piirisarja emolla)->pumppu. Näin prossulle menee viilein vesi jne. Nykyään myös myydään kaikennäköisiä litkuja vesijäähdytyksen levänestoon yms. mutta toimivaksi todettu yhdistelmä on myös akkuvesi+jäähdytysneste (itse suosin vaggineen punaista, antaa mukavan värin ;)) suhde tais olla jotain tyyliin jäähdytysnestettä 5-10% ja loput akkuvettä. Myös hiljaisuutta tehostava on tuulettimien säädöt, joilla voi itse päättää millä nopeudella niitä pyörittää.

    Liitokset on myös hyvä tarkistaa vähintään kahteen kertaan. Itse olen käyttänyt järjestelmää käynnissä vuorokauden niin että ei ole koneessa kiinni, ihan vain vuotojen pois eliminoinnin takia. Kerta opetti minulle :) Onneksi sain emon kuitenkin takuuvaihtoon aikoinaan vaikka oli nesteet valunu emon pintaa pitkin :)

    Säiliöt eivät ole pakollisia, mutta itse olen niitä suosinut. Helpottaa järjestelmän ilmausta.

    Kuvia lisäilen jahka saan kaivettua roinat kellarista ja asenneltua paikoilleen.

    Tässä nyt alkuun jotain pientä infoa ja luonnollisesti jokainen tekee omalla vastuulla kaiken :) jos tästä sai jonkin kärpäsen pureman.

    e: Ja saa toki oikoa, jos on vanhaa/väärää tietoa :)
    Viimeksi muokannut RistoEe; 13.1.2012, 12:51.

    #2
    Harrastamisen kannalta vesijäähy kiinnostaisi, en vain osaa perustella sitä millään järkisyillä. Nykyisellä ilmajäähdytykselläkin kone on käytännössä katsoen äänetön (tosielämän) rasitustilanteissa, ja keinotekoisia rasitustestejäkin ajaessa kuuluu ainoastaan rauhallinen humina. Selkeimmin erottuu oikeastaan kiintolevyjen hiljainen surina. Jäähdyttiminä prossulla Thermalrightin Silver Arrow 140mm tuulettimilla, näyttiksellä Arctic Coolingin Accelero Extreme Plus II. Kotelotuulettimina 3x 140mm + 1x 180mm, jotka pyörähtelee normikäytössä alueella 300-500 rpm. Eihän nuokaan coolerit ilmaisia ole, mutta kunnon vesijäähyä rakentaessa ei tuolla rahalla taida päästä alkua pidemmälle.

    Toistaiseksi ainoat omat kokemukset ovat valmiiksi täytetystä Corsairin H50 -setistä, siinä oli mielestäni liian äänekäs (blokkiin integroitu) pumppu. Tehokaan ei ollut kummoinen, korkeintaan hyvän tornicoolerin veroinen. Näyttikselle tuollainen systeemi voisi toisaalta olla ideaalinen. Kunnon vesijäähy kuitenkin puoltaa paikkaansa silloin, jos pitäisi laittaa tehokasta rautaa pieneen koteloon, ja saada paketti vielä hiljaiseksi. Toinen skenaario on multi-gpu -kokoonpanot, joissa lämpö pitää saada lähekkäin olevilta näyttiksiltä nopeasti pois, ja ulos kotelosta.

    Vesijäähdytys taisi kärsiä jonkinlaisen inflaation niihin aikoihin kun ensimmäiset Intelin Core 2:t tulivat markkinoille. Ei tarvittu enää täysillä huutavia tuulettimia, kun lämmöntuotto oli merkittävästi pienempi, ja sitä kautta kellottuvuus parempi. Itsellä oli aiemmin Socket A-kantainen AthlonXP 3200+, johon suunnittelin passiivista vesijäähyä, kun sopiva 1000x220x50mm kokoinen kennokin (bussin lämpöpatteri) oli käsillä ;) Jäi kuitenkin suunnittelun asteelle.

    On muuten vieläkin jäljellä tuo kenno... no ehkä jonain päivänä se pääsisi käyttöön, kun tässä innostuisi harrastamaan. Blokkeja itseasiassa tutkailinkin muutama viikko takaperin.

    Comment


    • #3
      En välttämättä allekirjoittas tuota vesijäähdytyksen hyödyttömyydestä.
      Vesijäähyllä saa otettua komponenteista huomattavasti enemmän tehoja ulos, kuin ilmalla. Komponenttien käyttöikä on myös luultavasti pidempi, koska kellotettunakin saadaan lämpötila pysymään turvallisissa lukemissa.

      Tietenkään en lähtisi pelkkää prosessoria jäähdyttämään vedellä, koska nykyiset prosessorijäähyt (esim. NH-D14) ovat niin hyviä, että suurta hyötyä ei saada (verrattuna hintoihin).

      Itselle vesijäähy on hyvä, koska esim. HD5970 vakiojäähy pitää rasituksessa melkoista meteliä. Vesijäähyllä kuuluu vain hiljainen humina.
      Myös osat ovat "ikuisia", eli hyvä jäähdytin, säiliöt putket jne. voi helposti siirtää seuraavaan kokoonpanoon. Prosessoriblokkeihin saa yleensä ostettua myös muutossarjan toiseen prosessorikantaan ja jotkut valmistajat tarjoavat tämän jopa ilmaiseksi kuitista lähetettävää kopiota vastaan.

      Itsellä on kokoonpanona:
      • CPU: QuadCore Intel Core i5-750, 4200 MHz (21 x 200)
      • GPU: HD5970 @ 825Mhz/1150Mhz
      • EMO: Gigabyte GA-P55-UD5
      • Muistit: Mushkin 1600Mhz (4x2GB)


      Kaikki jäähtyy vedellä:
      • Kotelo: HAF 932
      • Jäähdytin: MO-RA2 + 4x180mm Phobya G-Silent 700rpm Slim black
      • GPU: EK-FC5970 Acetal + backplate
      • CPU: Watercool HK CPU Rev3.0 1156
      • Pumppu: Laing D5
      • Tuulettimien ohjaus: NZXT SENTRY LX - Multipanel (lämpötila-antureilla)


      Kuvia:



      Comment


        #4
        Valtsulla on kyllä jo aika hurjan kokonen kenno. Ei taida lämmöt paljoo nousta? :)

        Comment


          #5
          Ite aikoinaan haaveilin peltier-elementistä, joka olis jäähdytetty vedellä. Koskaan en saanu sitä tehtyä.

          Onko peltierit nykyään jo ihan vanhojen partojen legendaa?

          Comment


            #6
            Itellä on kans ollu vuosikaudet vesijäähy käytössä. CM-stacker kotelon etuosassa 3x120 kenno ja takaosassa 1x120 kenno. Blockit on sit vaihtuneet aina silloin tällöin raudan sopivuuden mukaan. Nyt on tainnu mennä jo useampi vuosi viimesimmistä blokki vaihdoksista eikä nesteitäkään oo tullu vaihdettua ainakaan neljään vuoteen. :D Hyvin toimii silti, kun muistaa joskus imuroida kennot puhtaaksi. :)

            Comment


              #7
              Vesijäähyllä saa otettua komponenteista huomattavasti enemmän tehoja ulos, kuin ilmalla.
              Tämä on kyllä hyvin vahva puolesta -argumentti, kiinnostaisi kokeilla saako 2600K:lla 5 Ghz helposti rikki :) Totta myös varmasti sekin, että tehokkaimpia näyttiksiä ei yksinkertaisesti saa hiljaiseksi millään (aftermarket) ilmajäähyllä.
              Komponenttien käyttöikä on myös luultavasti pidempi, koska kellotettunakin saadaan lämpötila pysymään turvallisissa lukemissa.
              Tähän esitän kuitenkin vastaväitteen, eli esim. prossun virransyötön komponentit voi joutua kohtuuttoman kovaan rasitukseen, jos niille ei erikseen järjestä tuuletusta. Sama juttu näyttiksissä, tosin moniin näyttiksiin on saatavilla noita "full cover" -blokkeja, jotka kattaa myös VRM:n komponentit.

              Harvemmin noita prossuja tai gpu-piirejä muutenkin hajoilee, enemmän menee emolevyjä tai näyttiksen oheiskomponentteja. Eli juuri niitä komponentteja, joiden jäähdytys veden kanssa ei ole niin hyvä. Tämä oli siis ihan yleisenä löpinänä, valtsun koneessa näyttää ilmanvaihtokin olevan hyvällä mallilla :)

              Comment


              • #8
                Alkuperäinen kirjoittaja RistoEe
                Valtsulla on kyllä jo aika hurjan kokonen kenno. Ei taida lämmöt paljoo nousta? :)
                No nuo etupaneelissa olevat lämmöt mitataan blokkien pinnoilta. Eli blokit on siinä 25-27'c rasituksessa (nesteen lämpötila siis aikalailla sama) :)

                Lämmöt pyörii siinä 40-50'c rasituksessakin näyttiksellä sekä prossulla. Tämä myös näyttiksen VRM lämpötila, joka ilmajäähyllä saattaa helposti olla yli 100'c(!!)

                Comment


                  #9
                  Nyt on täälläkin jäähy jo siinä kunnossa, että pystyis laittamaan kiinni. Vuototestiä tuossa nyt pyörittelen. Ehkäpä jo parin tunnin päästä vois alkaa askartelee kiinni :) ...ja huomenna kiroomaan kun on nesteet pitkin emoa :D

                  Ja sitten asiaa taas, nimenomaan näyttiksen hiljentäminen täälläkin on päätarkoituksena, siinä ohessa sitten saa tuon prossunkin jäähdyteltyä. Toki myös ilma kiertää kotelossa, mutta voi tuulettimiakin pyöritellä hiljaisemmalla kun ei tarvi niin paljoa syöttää ilmaa noille prossu ja gpu jähyille. Näyttikseen tällä erää vain gpu-blokki ja sitten näyttiksen muisteille siilit (hyöty taitaa olla aika olematon todellisuudessa, mutta onpahan ulkonäöllisesti ainakin hienompi). Tuo kun on Sapphiren tekel, ja ryökäleet ovat menneet muuttamaan arkkitehtuuria, niin ei toimi nuo fullcover-blokit :/

                  Ja Valtsu tuossa jo kertoilikin lämpö eroja ilmalla ja vedelle. Eli kyllä siitä oikeasti hyötyä on.

                  Comment


                    #10
                    Melkoisia myllyjä teidän tietokoneet! Pakko udella, että millaisessä käytössä ne ovat?

                    Comment


                    • #11
                      Alkuperäinen kirjoittaja sallinen
                      Melkoisia myllyjä teidän tietokoneet! Pakko udella, että millaisessä käytössä ne ovat?
                      Itselläni on ihan pelikäytössä/työpöytäkäytössä. Tulee pelailtua CIV 5, Elder Scrolls Skyrim, Battlefield 3, sekä eniten nyt Star Wars: Old Rebublic MMORPG peliä.

                      Laitappas Risto sitten kuvia kokoonpanosta, kun saat tulille!

                      Comment


                        #12
                        Valtsu: juu, näin ois tarkotus. Kamerakin tuossa hollilla :)

                        Kalle: Täälläkin on ihan peruskäytössä, kuvankäsittelyä tulee enemmän tehtyä nyt kun on tuo kamerakin tullut hankittua, sekä luonnollisesti pelailu. Lähinnä trackmania nations joka on tällä hetkellä pitkäaikaisin peli, sitten on viimeisimpänä L.A. Noir, sekä saboteur. Aika laidasta laitaan tulee pelailtua.

                        Comment


                          #13
                          Voikos nuo prossun lämmöt pitää paikkaansa, kun näyttäis nettiä surfatessa ~20 astetta? Ohjelmana on open hardware monitor. Kuulostaa liian alhasilta omasta mielestä. Emo kuitenkin on sen 34 astetta ja huonelämpötila varmaankin siinä 22-23 paikkeilla. Onko jotain parempaa ohjelmaa?

                          Kuvia tulee jahka saan hienosäädettyä tuon vielä :)

                          E: nii ja prossu siis vakiona ja on mallia Phenom II 1090T X6.

                          E2: Nyt osasin lukea paremmin tuota ohjelmaa, eli emolta prossun lämmöt 34 ja nuo 20 pintaan olevat on core-lämpöjä, eli näyttäis olevan sinne päin ainakin.
                          Viimeksi muokannut RistoEe; 14.1.2012, 13:10. Perustelu: lisäilyn lisäilyä

                          Comment


                            #14
                            Noniin, sai fototkin otettua. Olis tosin varmaan vähän pölyjä pitäny pyyhkiä :D Ja tuo pleksi on sen takia irrallaan tuossa, että se on vaihtumassa audi-tyyliseen, jahka saan vaan aikseks tehtyä sen :)

                            Vuototesti menossa tuossa missä makoilee vielä matolla ja loput on valmiista asennuksesta. Kuten tuosta salama-kuvasta näkyy, niin isompi kenno on tuolla takaseinustalla ja imee sieltä viileää ilmaa läpi, ja loput näkyykin kuvasta.









                            Kuvia klikkaamalla aukeaa isommat kuvat. Ja yksityiskohtasempia kuvia voin myös ottaa jos jota kuta kiinnostaa.

                            Comment


                            • #15
                              Pitääpä pistää itekki koneesta. Kuvat täältä (ovat huonoa htc laatua)

                              Kotelona: Silverstone sg05
                              Näyttis: sapphiren 6870 vapor-x
                              Prossun jäähy: antec 620

                              Antekki on kokonaisuudessaan sisällä. Syyläri on tuossa etulevyn takana. menee aika pieneen pakettiin.
                              Kotelon katossa on Bitfenixin 230mm tuuletin. Molemmissa kyljissä Thermalrightin 140mm tuulettimet.
                              Ja tässä haettiin pientä koneen pientä kokoa;)

                              Comment


                                #16
                                On kyllä kompakti paketti tuo tommin. Ikinä ei kyllä uskois, että tuohon on vesijäähy pistetty :)

                                Comment


                                  #17
                                  Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viesti
                                  Ite aikoinaan haaveilin peltier-elementistä, joka olis jäähdytetty vedellä. Koskaan en saanu sitä tehtyä.

                                  Onko peltierit nykyään jo ihan vanhojen partojen legendaa?
                                  Minulla oli aikoinaan peltier-elementti, jonka päällä vesijääähdytysblokki. Prossun sai jäähän jos se kävi idlenä :) Normikäytön lämpötilaa en muista. 366 MHz Celeron kellottui jonnekkin 700 MHz:n tienoille, enään ei muista kunnolla.

                                  Hyvin pelasi siihen asti, kunnes vesipumppu hajosi, ja peltier kävi "hieman" kuumana. Se oli niin lämmin, että vesi kiehui välittömästi jäähdytysblokissa kun sinne sitä letkusta puristin, ja virtajohdot irtosivat tinauksistaan kun yritin niitä irroittaa. OTin sitten kaikki vesijäähdytykset pois, prossu ei hajonnut, ja oli käytössä vielä pitkään :)

                                  Comment


                                    #18
                                    Mulla on tuolla yksi peltier-elementti vuosien takaa vielä.
                                    Aika hauska levy, kun toinen puoli on jääkylmä ja toinen tulikuuma.

                                    Sellasella saisi tietysti jäähdytettyä prossua vielä enemmän, mutta eikö sitä pitänyt eristää ton kondenssiveden takia tms.

                                    Comment


                                      #19
                                      En eristänyt mitenkään, ja hyvin toimi aina. Ja vaikka välillä se oli jäässäkin, niin ei tullut kondenssiongelmia.

                                      Comment


                                        #20
                                        Monta erilaista vesijäähdytyssysteemia on tullut väkerrettyä htpc:stä servereihin, niin tuulettimen kera kuin ilman (tarpeeksi isot jäähyt toimivat ilmankin). Enpä vaan enää ole nähnyt vaivan arvoiseksi. Viimeinen väkerrys oli edellisessä koneessa ja sen tein jo blokkiin intergroidulla pumpulla ja iskin siihen sitten tämmöisen tekeleen kiinni:



                                        Nykyinen ilmajäähytetty i7 930 @ 4Ghz on näyttisääniä lukuunottamatta hiljaisempi kuin tuo kokoonpano, joten en ole jaksanut vesijäähytellä.

                                        Olisi muuten toi kenno, tuuletin (molex liittimeen tulevalla piuhalla) ja apogee 350 blokkipumppu yhdistelmä ylimääräisenä kaapissa, jos joku tarttee...

                                        Comment


                                          #21
                                          Itsellä oli joskus 2000-luvun alussa Athlon XP:n kanssa vesijäähdytys ja kennona Fiat 127:n syyläri. Ei siis lämppärin kenno, vaan syyläri. :) Ei tarvinnut puhallinta. Ruma kuin perkele, mutta siellä se pöydän alakaapin takana oli piilossa ja näkyviin jäi vain letkut, jotka nekin oli kirkasta muoviletkua.

                                          Comment


                                            #22
                                            Tuli tuossa vastaan pieni ja kaunis vesijäähytetty kone josta ei potku loppuis iha heti kesken. Kelpais mullekin :) Linkki

                                            Comment


                                              #23
                                              Eilen tuli kellotettua i7-2600k tasan 5 Ghz:n näillä nykyisillä ilmajäähyillä, juuri ja juuri pystyi vielä primeä ajelemaan 8 corella, mutta vesijäähyä alkoi tullu lämpöjen puolesta ikävä.

                                              Eli "jotain tarttis tehä".

                                              Mitenköhän tällainen kenno toimisi tuossa käytössä?


                                              Riittääkö peruspumpuissa potku?

                                              Comment


                                              • #24
                                                Täs kohtaa on jo pakko hiukan kysellä et mihin se kaikki teho 5Ghz i7:asta menee?
                                                Toihan on ihan *tusti! :

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Kaikki hattiwatit mitä tietokone syö muuntuu lämmöksi. Jos prossu on sitten 135 W niin se on melkoinen hehkulamppu.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Tuli sitten tänään noukittua tuollainen Antec Kühler 620-paketti verkkokaupasta kun niitä kerran oli siellä. Ihan näppärä oli asentaa, mitä nyt vähän otti pannuun että piti kaivaa koko emo irti tuosta Antec Aria-laatikosta. Ariassahan pitää ottaa koko poweri irti, ja melkein joka ikinen muu kilke ennen kuin emo irtoaa.

                                                    Tiedossa oli että tuo 12 cm tuuletin ei sovi laatikon sisäpuolelle, mutta Ariassa on sopivasti PCI-korttipaikkojen kiinnitysruuvien päällä aukko josta sujautin pienen ranetuksen jälkeen vesiblokin laatikon sisään.

                                                    Kühler-620 sarjan mukana tullut 12 cm vispilä oli melko äänekäs. Kokeilin ilmankin, mutta CPU':n lämmöt kohosivat nopsaan 58°C joten laitoin sitten varastossa ollut SilenX kiinni. Tällä setupilla koneesta tuli vihdoin sellainen vähemmän häiritsevä ja voi pitää jopa laatikon kyljet ja päällisen kiinni. Aikaisemmin oli laatikko kokonaan auki ilman kannen kantta. CPU-tuulettimen (se joka tulee Phenom X3:en kanssa, ei heat-pipeja) ininä otti vähän pannuun.

                                                    OEM-koolerilla tasaiset 51°C. OEM-flektillä ja Kühlerillä noin 41°C ja tällä SilenX puoli-nopeus 12cm vispilällä tasaiset 44°C. Katotaan sitten kun saan emon tuolle Phenom X6 1100T prossulle.
                                                    Attached Files

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Alkuperäinen kirjoittaja haraldh Näytä viesti
                                                      Kaikki hattiwatit mitä tietokone syö muuntuu lämmöksi. Jos prossu on sitten 135 W niin se on melkoinen hehkulamppu.
                                                      HWMonitorin mukaan prosessorin tehot pomppaa 137 wattiin jo 4,6 Ghz:n kelloilla IntelBurnTestiä ajellessa. 5 Ghz:ssa alkaa jo throttlaamaan jos kaikkia ytimiä yrittää samaan aikaan rasittaa.

                                                      Pikkutehoillahan nuo prossut pyörii näyttiksiin nähden, jotka hörppää useita satoja watteja :)

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Tarkennetaas vielä; Mihin käyttötarpeeseen i7 @ 5Ghz?
                                                        Kai joku tosi kova rasitus saa sen 100% taakalle, mutta noin testisoftien ulkopuolella?

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Mm. videonpakkausta ja renderöintiä tulee harrastettua jonkun verran. Ei ne noillakaan nopeuksilla silmänräpäyksessä valmistu, eli lisää tarvitaan vielä. Vaikka kuorma olisikin kevyt, niin kaikki tapahtuu silti nopeammin korkeammilla kellotaajuuksilla.

                                                          Helpompihan tuo on järkisyillä perustella, kuin vaikka V8-koneinen auto yhden ihmisen kuljetustarpeisiin ;)

                                                          Comment


                                                            #30
                                                            Alkuperäinen kirjoittaja haraldh Näytä viesti
                                                            Tuli sitten tänään noukittua tuollainen Antec Kühler 620-paketti verkkokaupasta kun niitä kerran oli siellä. Ihan näppärä oli asentaa, mitä nyt vähän otti pannuun että piti kaivaa koko emo irti tuosta Antec Aria-laatikosta. Ariassahan pitää ottaa koko poweri irti, ja melkein joka ikinen muu kilke ennen kuin emo irtoaa.

                                                            Kühler-620 sarjan mukana tullut 12 cm vispilä oli melko äänekäs. Kokeilin ilmankin, mutta CPU':n lämmöt kohosivat nopsaan 58°C joten laitoin sitten varastossa ollut SilenX kiinni. Tällä setupilla koneesta tuli vihdoin sellainen vähemmän häiritsevä ja voi pitää jopa laatikon kyljet ja päällisen kiinni. Aikaisemmin oli laatikko kokonaan auki ilman kannen kantta. CPU-tuulettimen (se joka tulee Phenom X3:en kanssa, ei heat-pipeja) ininä otti vähän pannuun.
                                                            Nuo on kyllä hankila tuollasit "mini-kotelot" jos tarvii jotain muutoksia kokoonpanoon tehdä. Kaiken saa ottaa irti ja vieläpä oikeassa järjestyksessä, että lähtee se emo sieltä pois.

                                                            Ja itselle nimenomaan se hiljasuus on se tärkein syy vesijäähyn hankkimiseen. Sen tehokkuus tulee sitten siinä kylkiäisenä :)

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X