Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Datan palauttelua

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Datan palauttelua

    Sattuipa mukava juttu kun Comodo Backup kaatui - ohjelma onnistui jollain käsittämättömällä tavalla korruptoimaan sekä alkuperäiset, että varmuuskopion tiedostot. Tällä hetkellä n. 2kk ajalta olevat CR2 RAW-kuvatiedostot vievät tilaa 0kt/tiedosto. Tiedostot ovat siis olemassa, mutta eivät sisällä mitään. Ja tuota aikaa ennen olevat kuvat toimivat normaalisti.

    Active @ file recovery ajettu läpi, alkuperäiseltä levyltä ei löytynyt kuvia.
    CHKDSK ei näyttänyt virheitä tiedostojärjestelmässä. Mitä seuraavaksi?

  • #2
    R-Studio ei ole itseäni koskaan jättänyt pulaan.

    http://www.r-studio.com/

    Toimii demo muodissa siten että voit hakea tiedostot niin näkee mitä palauttaa ja jos näyttää ok niin voi rekisteröidä siinä lennossa ja suorittaa palautuksen. Eli ei maksa turhaan jossei toimi. Tosin tuo softa on toiminut silloin kun kaikki muut on luovuttaneet...

    Comment


      #3
      Saattaa kuulostaa basic kysymykseltä mutta onhan sulla sitten noi kuvien alkuperäisversiot eri levyllä, mieluummin eri koneella, kuin mihin asentelet palautussoftia?

      Töissä olen paria eri ohjelmaa käyttänyt vastaavissa tapauksissa. Easeus Data Recovery on viime aikojen suosikki. On verrattain nopea ja ainakin täysversiona aika järeä työkalu.

      Comment


        #4
        Levylle, josta tiedostoja ollaan palauttamassa ei tosiaan kannata tallentaa mitään. Uusi data jyrää levyltä mahdollisesti palautettavissa olevat tiedot.

        Comment


          #5
          Macrium reflectistä itsellä hyviä kokemuksia. Tukee incrementaaleita ja järjestelmälevyn imagen teko onnistuu myös (jos koneessa on vain yksi kovo/asema sen voi kloonata ulkoiselle tai verkkolevylle).

          Comment


          • #6
            R-Studiolla olen saanut iloisia ilmeitä asiakkaille ja tuttaville kun ollaan pelastettu kadonneita tiedostoja useampia kertoja viimeisten vuosien aikana. Yllättävän paljon on vielä ihmisiä jotka eivät ota varmistuksia edes digikuvistaan. Pahin tapaus oli yrittäjä jolla oli koko yrityksen kirjanpito ja kaikki perheen digikuvat kuuden vuoden ajalta vain ulkoisella kiintolevyllä, onneksi saatiin kaikki pelastettua kun levy ei ollut mekaanisesti rikki.

            Comment


            • #7
              Ei paljon auta missä kuvat ovat, jos alkuperäiset ovat korruptoituneet ja sitten backup on kopioinut ne vanhojen varmuuskopioiden päälle. Ainoa mikä tuossa olisi auttanut, on versioiva backup. Esimerkiksi joku Timemachine-tyyppinen ratkaisu. Itse käytän Genie Timelineä jatkuvaan varmistukseen ja sitten Genie Backup manageria batch-tyyppiseen varmistukseen.

              Nyt pitäisi vielä hajauttaa backupit eri medioille (timeline LaCien verkkoboxiin ja batchit Iomegan teran purkkeihin). LaCie on RAID5 (4x1TB) ja sitten on 3 kpl noita Iomegan RAID1-kovoja (2x500GB). Mutta jos syttyy tulipalo, niin kaik on mänt.

              Comment


              • #8
                Näinhän tehdään ainakin järkevästi toimivissa yrityksissä, on varmuuskopiot jotka säilytetään fyysisesti eri tiloissa sekä päivittäiset automaattiset varmuuskopiot palvelimella tai ulkoisella medialla. Näin ei pieleen mennyt varmistus pilaa koko tietokantaa. Itse en ainakaan uskalla säilyttää pelkästään kotona koko valokuvaus- ja videointihistoriaani kymmenien vuosien ajalta.

                Comment


                  #9
                  Pientä säätöähän se vaatisi, mutta kaverille/sukulaisille kiinteän netin päähän yksi purkki johon synkronoituu yön aikana uusimmat tiedostot.

                  Comment


                    #10
                    No ei se time machine jne mitään auta, jos filesysteemi korruptoituu.
                    En R-Studiota tunne, mutta joku aika sitten ajelit teran levyn läpi blokki tasolla ja palauttelin tiedostoja. Kesti helevetin kauan, mutta sai silti palauteltua asiat.
                    Jostain syystä nimittäin onnistuin vetään quick formatin tuolle levylle.

                    Ja joo, ei tosiaan kannata samalle levylle mennä palauttelemaan.

                    Comment


                    • #11
                      Itse ehdottaisin kahden konesalin ratkaisua, jossa enterprise-tason levyjärjestelmät on synkronisesti peilattuna DWDM-yhteyden yli. Varmistukset niinikään peilattuna kahteen eri konesaliin. Suositeltu Disaster Recovery-etäisyys on 8-10 km, maanjäristysten ja tulvien varalta. Sitten vielä erillinen recovery-site 150-200 km päässä mahdollisen ydinsodan takia. Sinne siis asynkroninen peilaus levyille ja nauhoille. Kaikki konesalit toki Vahti 3:sta EMP:illä.

                      Jaa, no. Jos koti palaa, niin valokuvat taitaa olla siinä kohtaa vain yksi pieni detalji.

                      Comment


                      • #12
                        Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viesti
                        No ei se time machine jne mitään auta, jos filesysteemi korruptoituu.
                        Time Machine nimenomaan auttaa, koska pitää tallessaan kaikki versiot dokumenteista. Tai jos ei kaikkia, niin ainakin useita. Se ei varmista ei-muuttuneita tietoja. Sillä voi palauttaa vaikka vuoden vanhan tilanteen.

                        Comment


                          #13
                          No siis mitä ihmeellistä siinä time machinessa on?
                          Meillä on iät ja ajat käytettyu differential tai incremential backupeja.

                          Tarkotin, jos menee filesysteemi ja backupit & data on samalla levyllä. EI ole mitenkään harvinaista. Kovin moni tietokoneen käyttäjä ei edes tiedä mikä on kovalevy.

                          Pistää kuvat pilveen niin sitten ne voi pysyä paremmin turvassa.
                          Itse käytän kuvien backuppaamiseen Kuvat.fi palvelua.

                          Comment


                            #14
                            Alkuperäinen kirjoittaja mremonen Näytä viesti
                            Jaa, no. Jos koti palaa, niin valokuvat taitaa olla siinä kohtaa vain yksi pieni detalji.
                            Mikäli nyt selviää ilman henkilövahinkoja, niin talon, huonekalut ja vaatteet voi aina ostaa uudelleen (vakuutus)rahalla. Valokuvia yms. muistoja puolestaan ei saa.

                            Comment


                            • #15
                              Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viesti
                              Tarkotin, jos menee filesysteemi ja backupit & data on samalla levyllä.
                              Se ei kyllä sitten ole mikään backup...

                              Comment


                                #16
                                Niin, ei monikaan nykykäyttäjä tajua että ne C ja D asemat on fyysisesti samalla levyllä ja jako on ainoastaan looginen.

                                Meillä on valokuvien backupit toteutettu niin että pöytäkoneelta synkronoin kuvakansion muutaman viikon välein lähiverkon yli läppärille. Jos kivikerrostalo kärähtää ympäriltä niin se on sitten voivoi. On ne kamerassa sittenkin vielä tallessa. Kamera on kännykässä ja kännykkä aina taskussa joten jos taskut ovat samassa tulipalossa niin sitten olen minäkin eikä niitä kuviakaan kukaan sen jälkeen kaipaa.

                                Alkuperäiseen aiheeseen, jos kuvat ovat tärkeitä, vie alan liikkeeseen. Palautus maksaa kymppejä jos levy on muuten ehjä. Ite olen noista laskuttanut 50-100€ väliin vähän työmäärästä riippuen.

                                Comment


                                  #17
                                  Se ei kyllä sitten ole mikään backup...
                                  Mutta backuppeja on erimoisia :)

                                  Nojoo anti olla.
                                  Kukaan asiasta enemmän tietävä ei tietenkään laita varmistuksia samaan koriin.

                                  Comment


                                  • #18
                                    No eiköhän se nyt ole kuitenkin tulipaloa suurempi riski nykyisin että joku käy putsaamassa kodin, kaikkea muuta saa rahalla muttei menetettyä historiaa lapsista ja harrastuksista. Eihän niillä omilla kuvilla ja videoilla ole muille mitään merkitystä mutta itselle on aina mukavaa käydä tirkistelemässä entiseen elämään kun ovat nuo olosuhteet melko oleellisesti niistä ajoista muuttuneet.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Luojan kiitos olin tehnyt vielä elokuun lopussa varmuuskopion Windowsin omalla softalla, eli sain kuukauden pelastettua. Vielä uupuisi parhaan ystävän hääkuvat ja joitain muita enemmän ja vähemmän tärkeitä otoksia.. Näistä osan voi kyllä käydä napsimassa uudelleen, mutta oman lapsen kuvia syysreissuilta ei. Nämä harmittavat eniten. Laitoin R-STUDION rullaamaan läpi tuota ulkoista levyä, mutta jotenkin mietin sitä kun tiedostot ovat kyllä fyysisesti levyllä, eli ne eivät ole sieltä poistuneet - sattuvat vain viemään sen 0kt tilaa.

                                      Mutta. Hankintalistalla on nyt kärjessä RAID1 toimiva asema, jossa olisi kaksi tai useampia teran-kahden levyjä. Onko merkeillä Iomega, Buffalo, Lacie, Netgear käytännössä mitään eroa jos mietitään turvallisuutta? LaCie 2big Quadra 4 TB vaikuttaisi hyvältä sen liitäntöjen takia. Tuollainen voisi toimia kivasti iMacin rinnalla FW800 kautta ja PC-läppärin matskut saa USBilla sisään. Verkkoliitännälle en näe tarvetta - jokin muu levy voi hoitaa sen virkaa, jos haluaa kotiverkossa jaella tavaraa. Haluan pitää juuri valokuvat, videot ja äänitykset erillään ja mahdollisimman hyvässä turvassa. Tiedostojen polttaminen DVD-levylle tietyin väliajoin voisi olla ihan järkevää, kunhan säilyttää nämä levyt vaikka duunipaikalla.
                                      Sitten olisi tavarat kolmessa paikassa turvassa. Nuo verkkotallennuspalvelut ovat hyvä keksintö, mutta kun tavaraa alkaa olla toistasataa gigaa, hinnat nousee korkeaksi ja uploadaus kestää ikuisuuksia..

                                      Comment


                                      • #20
                                        Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viesti
                                        No siis mitä ihmeellistä siinä time machinessa on?
                                        Meillä on iät ja ajat käytettyu differential tai incremential backupeja.

                                        Tarkotin, jos menee filesysteemi ja backupit & data on samalla levyllä. EI ole mitenkään harvinaista. Kovin moni tietokoneen käyttäjä ei edes tiedä mikä on kovalevy.
                                        Apple on yrittänyt tehdä Timemachinen käytön helpoksi ja oletuksena käytetään ulkoista asemaa. Timemachine itsessään on liitetty systeemitasolle millä se tietää mitkä tiedostot muuttuvat ja tekee backupia taustalla. Palatuksen voi sitten tehdä ihan valitsemalla päivän mihin haluaa palauttaa.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Kannattaa muuten varata riittävästi tilaa jos tekee esimerkiksi R-Studiolla palautuksia, kahden teran kiintolevy tuli aika täyteen pitkään käytössä olleen muistaakseni 640Gb levyn palautuksista. Ohjelma kaivaa dataa eri "kerroksista" eli saman filen aikaisemmat versiot pullautetaan näkyväksi tiedostoksi. Aika homma siinä onkin seuloa tuota dataa jälkeenpäin kun tiedostojen nimetkin voivat olla vain pitkiä numerosarjoja.

                                          Comment


                                            #22
                                            synkronoin kuvakansion muutaman viikon välein lähiverkon yli läppärille.
                                            Läppäreiden kovot on vihon viimeinen paikka pitää varmuuskopioita. 3,5" levyihin verrattuna niiden käyttöikä on aika paljon pienempi. Lisäksi levy rasittuu ihan normaalista käytöstä. Mulla on suunnittelilla Qnapin nassi johon ajattelin vetästä backupit.

                                            http://www.ebay.de/itm/QNAP-TS-410-T...item5197ffa8a3

                                            Comment


                                              #24
                                              Alkuperäinen kirjoittaja JM
                                              Läppäreiden kovot on vihon viimeinen paikka pitää varmuuskopioita. 3,5" levyihin verrattuna niiden käyttöikä on aika paljon pienempi. Lisäksi levy rasittuu ihan normaalista käytöstä.
                                              Mut mulla onkin SSD :)
                                              Viimeksi muokannut hopsis; 5.10.2011, 14:41.

                                              Comment


                                                #25
                                                SSD onkin varsin luotettava media, ja bittien palautus levyn tiltattua helppoa ;)

                                                Itselläni oli tarkoitus virittää HTPC:lle 1 TB RAID1-asema, jonne peilaa sitten pöytäkoneen järjestelmälevyn ja muut tärkeämmät tiedot. Data liikkuu koneiden välillä yli 70 Mt/s, joten pesee helposti ainakin halvemmat NASsit. Vastaavan kokoonpanon rakentaa kaiken lisäksi halpis-nassin hinnalla.
                                                Viimeksi muokannut alpi; 5.10.2011, 14:44. Perustelu: lisäys

                                                Comment


                                                  #26
                                                  Mulla on Minin perässä tuollanen WD:n teranen kovo. Ainakin tähän asti pelannu vallan hyvin. Ei paljoa lämpene eikä metelikään ole mikään päätä huimaava.

                                                  Comment


                                                    #27
                                                    SSD onkin varsin luotettava media
                                                    Joo-op. Poistin juuri alle puolivuotiaan Kingstonin SSD-levyn käytöstä.
                                                    SSD:n luotettavuus lienee kuitenkin todellisuudessa jotain ihan muuta kuin sanotaan.
                                                    Tuossa esim aika havainnollinen sivusto:
                                                    http://www.codinghorror.com/blog/201...ive-scale.html

                                                    Comment


                                                    • #28
                                                      Saattaapa olla, että tuon linkin jälkeen odottelen vielä hetken ennen SSD aikaan siirtymistä. Tosin onpahan omasta koneesta hajonnut perinteinen WD:n kovo puolentoista viikon jälkeen.. että ei se vaadi kuin sen maanantaikappaleen oston. :)

                                                      Comment


                                                      • #29
                                                        R-Studio löysi kuin löysikin kadonneita tiedostoja, mutta yksittäisten kuvatiedostojen koot ovat parhaimmillaan luokkaa 12gb??? Jotkut vievät 60mb ja toiset 800mb. Mistähän tässä on kyse? Pitäisi palautella muutama sata kuvaa, mutta ei taida tila riittää, jos kuvat vievät noin paljon tilaa.

                                                        Comment


                                                          #30
                                                          Alkuperäinen kirjoittaja Chocoeye Näytä viesti
                                                          Nuo verkkotallennuspalvelut ovat hyvä keksintö, mutta kun tavaraa alkaa olla toistasataa gigaa, hinnat nousee korkeaksi ja uploadaus kestää ikuisuuksia..
                                                          Tämäkin on suhteellista. Esim http://www.kapsi.fi/ jäsenyys maksaa 35e/v, ja levytilaa on 50+500G(backup), joten sinne saapi aika reippaasti kamaa talteen. Serverit kun ovat suomessa, niin ei mene mahdottomasti aikaakaan. rsync rulettaa tuossa backuppien teossa.

                                                          Comment

                                                          Working...
                                                          X