Meillä toi takan polto ja pöly kulkee aikalaila käsi kädessä. Kesällä, kun takkaa ei juuri poltella ei oo sitä pölyäkään niin paljon. Meillä pyynti on juurikin tuon 2c enemmän kuin pattereissa. Niin paljoa mäkään en halua säästää, että kauimmaisissa huoneissa tarttis palella, eli pattereita en kyllä käännä pienemmälle. Nyt pumpun pyynti 22 ja pattereissa 20.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ilmalämpöpumpun valinta
Collapse
X
-
Noissa pari astetta yli yms. "nyrkkisännöissä" kannattaa ennemmin kokeilla ensin ilman pattereita ja lisätä sitten tarpeen mukaan. Parin asteen erot termareissa tekee helposti sähköpatterit ottamaan liian suurta osaa.
Ilpin sijainti katon rajassa vaikuttaa lämpöön helposti asteita ja muutenkin ilpin pyynti vs huonelämpö poikkeavat tiloista riippuen paljon. Myös ilpin pyynnin eli termarin rajat ovat useita asteita molempiin suuntiin.
Itse en käytä suoraasähköä enää, pumppu puhaltaa kovaa niin leviää lämpökin ;)
Comment
-
No termostaatti taitaa olla ihan laitteessa jota kaukosäätimellä ohjataan, mutta lämpötila-anturi voi olla joko kaukosäätimessä kuten sulla nyt Toshibassa on tai sitten sisäyksikössä kuten esim Mitsubishissä, joka sitten säätää sitä termostaattia.. Eli hyvä vaan ettet ole hyllyn päällä pitänyt, koska laite silloin mittaisi todennäköisesti lämpimämpää ilmaa jota ylempänä on.
Comment
-
Joo riippuu pumpusta, mistä lämpötilatiedon ottaa, yleisin on itse sisäyksikössä oleva lämpöanturi.
Monella esim pyynti on 24 ja toteuma huoneessa 20-21 (esimerkki näin yleistyksenä pumpun todella laajasta hystereesistä), siinä pumppua pariastetta pienempi patterien termostaatti siirtäisi kuitenkin päävastuun pattereille.
Patterit aluksi kiinni ja kokeilemalla pelaa varman päälle säästön kanssa, tuo tuplalämmitys kun on varmaan yleisin virhe säästöjen saamattomuudessa.
Itsellä pumppu saattaa vetää 2-3 astetta yli pyynnin kunnes hyytyy, alapäässä sitten 1-2 astetta alle kunnes käynnistyy. Näin siis jos invertterinkään tehoalue ei riitä ja lämpöä tulee vaan liikaa.
Comment
-
Normi C16 automaattisulake kestää jopa 30A hetkellisesti, tais pysyä 30sekkaa päällä. Tuossa ajassa on isompikin pumppu ehtinyt käynnistyä.
20A meni jo sitten sen verran kauan että ei viitsinyt testiä enää jatkaa.
Eli jos tuommoinen pumppu polttaa 16A sulakkeen niin kyllä siellä jo kohtuu kokoinen vika on.
Mitsun pumppuja tullut laitettua 10A taakse eikä mitään ongelmaa.
Suositeltavaahan nuo on laittaa oman sulakkeen taakse.
Comment
-
Nyt on kotvasen aikaa tuo Mitsun FD35 pörissyt olkkarissa.
Eka huomiot vanhaan Mitsun SRK25:een verrattuna:
Huomattavasti hiljaisempi sekä tehokkaampi.
Muuten kait se on samanlainen romu kuin muutkin :D
Onneksi on nyt ollut pakkasöitäkin ja täytyy myöntää että tuon säätäminen ja räplääminen on aika vähäistä. Pyynti 22 ja puhalus automaatilla niin sisällä on noin 22,5 lämmintä. Ja oikeastaan joka huoneessa tarkenee. Yöksi varmaan puhallusnopeuden voisi vaikka manuaali 2:lle laittaa. Automaatilla taitaa aika hissukseen puhallella.
Comment
-
Huomasin tässä omasta Panasonicin kakesta nappulan nimeltä "powefull". Laitoin huvikseen päälle, ja kylläpäs muuttui erilaiseksi! Puhallusääni ei mielestäni muuttunut mitenkään, mutta lattia tuntuu paljon lämpimämmältä ja termostaattia piti säätää paljon alemmaksi. Aiemmin se oli 20, ja yläkerrassa lämpömittari näytti jotain 22 astetta. Nyt säätö on 17 asteessa, ja mittari näyttää 23. Kelit on nyt olleet suunnilleet samat kun tuota olen testaillut. Puhallin aina automaattiasetuksella.
Pitäisi varmaan etsiä tuon käyttöohjea ja lukea että mitä se asetus oikein tekee, niin iso ero siinä on. Vai tietääkö joku? (onkohan tässä tullut käytettyä tuota kolme vuotta "väärin"..?)
Comment
-
Powerfull asetus tosiaan nostaa pyyntilämpötilaa ja puhallusta, on tarkoitettu lämpötilan nopeaan nostoon yhden nappulan logiikalla. Mikäli ennestään on ollut jo puhallusnopeus koneen sallimalla maksimilla (kauko-ohjaimesta vaan pyydetään jotain puhallusnopeutta, toteutuma on usein pienempi), nostaa se vain pyyntilämpötilaa. Mun koneessa tuo powerfull on vielä aikaviiveohjattu, muistaakseni on tunnin päällä.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viestiKiitos kaifarit, sain hyvää lisäinfoa. Omasta ääniherkkyydestä sen verran, että jos ihmiset sijoitettaisiin janalle, niin löytäisin paikkani lähempää ääniallergikkojen päätyä kuin sitä toista. Ikä tekee mukavuudenhaluiseksi =)
Joten lähden pyytämään tarjouksia scroll-kompuralla olevista laitteista. Mitens tehot? Millainen olisi soppeli noin 75 neliön kämppään, jossa pikemmpikin avotilaa kuin sokkeloa.
Comment
-
Tuo "seinään sulauttaminen" olikin yksi kriteeri. Hieman avolla otsa rypistyi kun viime syksynä näytin netistä valkoisia laitteita. Onneksi tuli tämä tänä keväänä markkinoilla, niin kotirauhakin säilyi...
Omasta mielestänikin tuohon kohtaan aika hyvä. Kuvan ottamisen jälkeen hifistelin ja teippasin vielä oikeasta alakulmasta lähtevän kotelon mustaksi. Tekeeköhön tuo jalkalamppu mitään kummia noille säädöille? Ns. energian säästölamppuja pitää sisällään. Räps:
Viimeksi muokannut marre; 14.4.2011, 18:19.
Comment
-
-pitää pyöritellä säännollisesti vaikka ei olisi tarvetta, jotta pitää kylmäaineet sisällään
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viestiTekeeköhön tuo jalkalamppu mitään kummia noille säädöille? Ns. energian säästölamppuja pitää sisällään.
"Kiitos" vaimon sisustus ideoiden TV on nyt toisella seinällä, mutta puhallusta pidän yhä kuitenkin manuuaalilla.
Comment
-
Kahden piinallisen kuuman kesä jälkeen päätin laittaa ilmalämpöpumpun. Meillä se tulisi makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle, kun vaihtoehtoja ei kauheasti ole. Eli laitteen tuottama äänenpaine ja -sävy on aika kriittiinen tekijä laitteen valinnassa.
Kyselin tuota samaa laitetta kun minkä marre asensi, Mitsubishi Kirigamine Zeniä juuri alhaisen äänenpaineen takia. Spekseissä lukee 21-24-29-37-45dB.
Mulle kuitenkin suositeltiin Toshiba Super Daiseikaita ilmeisesti sen luotettavuuden takia. Spekseissä äänenpaine on 27-42dB.
Aika isot erot paperilla.. Onko kellään käytännön kokemusta tuosta Toshiban melusta, onko kuinka häiritsevä alhaisimmalla asetuksella?
Comment
-
Noi myyntispeksien äänenpaineet ei kyllä yleensä osu kohdalleen eli ei oikein voi verrata kuin livenä niitä. Todennäköisesti molemmat ovat hiljaisella puhalluksella vastaavan hiljaisia (kuten valtaosa pumpuista muutenkin).
Sängyn päälle asennus kuulostaa pahalle mutta jos on vain jäähdytykseen niin sitten menee pitkin hampain äänien puolesta.
Comment
-
Meille hankittiin hiljattain juuri tuo Toshiba. Sisäyksikkö on on olohuoneessa, noin 5 m sängystä. Ovea ei ole, mutta seinä on kuitenkin välissä. Manuaalisella puhalluksella (1 nopeus) äänen kyllä kuulee, jos kuuntelee, mutta yhtään se ei ainakaan minua häiritse. Jos sijaitsisi suoraan sängyn, yläpuolella saattaisi vaatia vähän tottumista. Se, että onku joku toinen hiljaisempi, niin en uskalla arvailla.
Comment
-
Sängyn päälle asennus kuulostaa pahalle mutta jos on vain jäähdytykseen niin sitten menee pitkin hampain äänien puolesta.
Comment
-
Tuossa Mitsun Kirigamine Zenissä on puhalluksessa Silence-moodi, joka ainakin omissa meluherkissä korvissa tosiaankin on hiljainen. Puolisko ei sitä päivällä parin metrin päästä edes kuullut (kaupunkikeskustan taustakohinaa ikkunat suljettuna).
Sori, vertailukohtaa minulla ei oikein ole.
Comment
-
Joo ei noita hiljaisimpia puhalluksia kuulu itselläkään ja samaa olen todennut noin kymmenkunta erilaisia pumppuja ohimennen tutkineena. Joissain malleissa pieninkin puhallus on melko voimakasta (kuten omassa vanhimmassa mallissa), äänet saa vertailtua jotenkin myös vertaamalla pumppujen puhallusnopeuksia.
Riippuen tilojen koosta niin yleensä pienin puhallus riittää perusjäähdytykseen (kuten meillä 70 neliön yläkertaan) mutta lämmityksellä pitää puhaltaa kyllä enemmän. Sisä ja ulkolämpötilan ero kun ei jäähdytyskeleillä paljoa ole.
Comment
-
Yöllä ei varmaankaan pumppua ole pakko pitää päällä ollenkaan. Makkarin ovi kiinni ja tehojäähdytys tunniksi tai puoleksi ennen nukkumaan menoa päälle ja sit laite sammuksiin. Unenpäästä kiinni saaminen kovimmilla helteillä ainakin itselle on se suurin ongelma, joten riittänee että on kylmä silloin kun sinne sänkyyn menee. Harvana yönä kesällä nyt kuitenkaan on yli 25 astetta, joten jos kerkiää vähän rakenteitakin jäähdyttämään ennen koneen sammutusta, niin luulisi että kohtalaisen mukava on nukkua aamuun asti ilman että pumppu pään yläpuolella hurisee... Olettaen siis että hurina häiritsisi.
Comment
-
Kyllä viimekesän helteillä piti olla 24 h päällä, jos sammuttaa niin lämpenee nopeasti huone yölläkin tuskaiseksi. Toki ongelma koski vain yläkertaa, jossa kattorakenteet päivän jäljiltä todella kuumat ja lämpöenergiaa niissä riittää yöksi.
Ja tehojäähdytyksestä ei saa kuin nuhan, nuku siinä nyt sitten makoisasti ;)
Comment
-
Kiitos kommenteista. Juttelin vielä myyjän kanssa (Refgroup Vantaa) ja hän totesi että esim. Mitsun alhaisin desibelilukema on pitkälti markkinointikikka, eli laite voi olla hiljainen mutta ilma ei oikein enää liiku noilla alhaisilla nopeuksilla. No mene ja tiedä.
Tilasin Toshiban ja katsotaan miten toimii. Asennuskin on jo tiistaina. Kolmatta kesää en aio hikoilla kotona :)
Comment
Comment