Pari scanpannia ja tefali kotiutui CM:n alesta. Tefalia vähän arastelin kun nykyinen on myöskin muotoa rasva valuu reunoille, mutta ehkä tuo pienempi kestää paremmin kuin nykyinen 28cm.
Ostinpa itselleni tuommosen 28cm Swiss Diamond induktiopannun ja paistelin eilen naudanpihvit siinä. Vaikuttaisi kyllä olevan oivallinen pannu. Sokoksella "tarjouksessa" kahvirahat vaille 100e, kun ultimathule kauppaa sitä pari kymppiä kalliimmalla.
Sain kymmenen vuotta sitten häälahjaksi valurautaisen, paisinpannuformaattiin tehdyn parilan. Ehdottoman hyvä pihvin paistoon. Kun sipaisee hieman voita ripoihin kylmänä, irtoaa pihvi ilman ongelmia ja paistotulos on mehevän herkullinen. En usko tarvitsevani uutta pihvipannua.
Onhan se Valurauta pannu ihan omaa luokkaansa esim. pihvien paistossa.
Pinnoite pannuista en ole löytänyt oiken selvää voittajaa kaikki kokeillut tuntuu olevan samanlaista "saissea".
Toki on vielä kokeilematta jokunen variaatio, toi joidenkin maiseman Swiss Diamond pinnoitetun kokeilu ehkä seuraava.
kotimainen Hackman ei multa kehuja saa, aika hanurista ne on ollut, eikä mikään niistä sieltä halvimmasta päästä.
Meillä yks joku Ranskalainen Duponnet pinnoitettu (tms) pannu ollut kohtalaisen hyvä, pannu vaan on vähän pieni.
Pannu on ostettu aikanaan jostain halpishallista vähän niinkuin varapannuksi.
Juuso R on ainoa kaveri joka tässä ketjussa on maininnut oikean PAISTINPANNUN. De Buyer ranskalaispannut ovat hiiliterästä, ominaisuudet samankaltaiset kuin valuraudassa, todella jykevää tekoa ja naurettavan hintaisia (siis halpoja!!) laatuun nähden.
Teflonpannu ei pihviä ruskista, ja se pinnoite pikkuhiljaa irrotessaan ei ole terveellistä syötävää. Tullee ehkä paska liukkaammin?
Teräspannu vaatii tiettyä ylläpitoa, mutta ei ole käytössä hankalampi kuin teflon, ainoastaan vaatii erilaiset käyttötottumukset. Eikä tarvi pelätä käyttää teräspaistilastoja tms. Teflonpannun kun kuumennat kerran liian kuumaksi, se on valmista tavaraa roskiin. Takuut vaikuttaisivat olevan huuhaata, aina on "käyttövirhe".
Ensimmäiset pihvit paistettu tuollaisen De Buyer Mineral B pannun kanssa. Sudeksihan ne menivät kun vanhasta tottumuksesta tuli lämpöä asetettua saman verran kun hyvin palvelleen Kokki merkkisen pannun kanssa. Kananmuna onnistuikin kerrasta. Testailut jatkukoon..
Hackmanin "kovanaama" ei tarvinnut paljoa käyttöä, kun alkaa olla jo kierrätysmetallia. Tefalin isossa kasarissa - vaikka pinnoite kestääkin - pohja näyttää käänteiseltä wokkipannulta.
Huhtikuussa kävin Eiringiltä DB:n Carbone Plussan. On se hyvä! Vähän niin kuin Audiin siirtyminen idän ihmeistä...
Mites nuo hiiliteräspannut. Kuinka paistettava tavara tarttuu pannuun kiinni. Tuolla Eiringin sivuilla mainittiin pannuun tulevan "luonnollisen pinnoitteen" joka toimii teflonin tavoin. Pitääkö paikkansa?
Itsekin olen vähän tympääntynyt noihin tefloneihin ja tekisi mieli hankkia kunnon pannu.
Alussa on tosiaan vähän tartuntataipumusta. Sitten kun pannu alkaa olla kunnolla musta sisältä, ei pitäisi kovin hanakasti tarttua, kuulemma. Sen verran harvalla käytöllä on oma DB ollut, että tuo prosessi on vähän kesken, mutta ei tuohon haukifileet ainakaan viimeksi juurikaan pyrkineet tarttumaan.
8kuukautta kokattu Scanpannilla, toimii yhtä hyvin kuin uutena. Tefali lensi roskiin pari kuukautta sitten, ei siitä ollut ees kakkospannuksi enää Scanpannin käytön jälkeen.
Vaimo kantoi kitymarketista Scanpan IQ:n oli kuulemma tarjouksessa noin 30 euroa. Saapa huomata kauanko tuo kestää. Meillä on paistinpannu jokapäiväisessä käytössä, tavan Tefalit ja Hacmanit ovat kestäneet sen 6-12kk.
Nyt alkaa paistettava materiaali tarttumaan pannun pintaan. Öljyä, voita tai voi-öljyseosta on paistaessa käytetty. Lieneeköhän pannu sitten pääsyt liian kuumaksi. Pannu nyt siis ollut päivittäisessä käytössä aika tarkkaan 9 kk.
Lieneeköhän pannu sitten pääsyt liian kuumaksi. Pannu nyt siis ollut päivittäisessä käytössä aika tarkkaan 9 kk.
Teflonia nautittu ruuan kera?
Unohdin aiemmin mainita valurautapannusta, joka on ollut käytössä jo 2003 vuodesta asti. Skeppshult-merkkinen, jossa jalopuinen käsisija. Takuu 25 vuotta. Edelleen kuin uusi. Ja kestää, kun ei liikaa pese ja varsinkaan koneessa. http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuo...maTunniste=114
Scanpanin mukaan pinnoite on keraaminen, eikä Teflonia. Voivat toki olla väärässäkin, ei noista Tanskalaisista koskaan tiedä. Kun varastavat tyhjäkäynninkin autosta...
Skeppshult oli joitain vuosia, mutta kun on nuo käsivarret niin heikot minulla ja vaimolla, niin kävi monen kilon painoinen valurautamöhkäles hankalaksi käsitellä. Hyvä pannu se kyllä on.
pari vuotta sitte ostin tuommosen pentolpress julienne deep panin 28 cm. ei mitään pahaa sanottavaa. ei kylläkään mitään kunnon verrokkia ole. meillä kun kaikki paistaminen tapahtuu yhdellä pannulla. tietenki hirvikäristys tehdään valurautapannussa. tiskokoneessaki olen pessy pentolpressiä. kahvan tosin saa aika kätevästi irti. lämpeneminen kestää aika kauan. avovaimo valittaa vain että on aika raskas.
avovaimon hackman (joku teflon pannu) kesti about 3 vuotta ennen ku alkoi tarttumaan. on kyllä vieläkin varapannuna.
Nyt alkaa paistettava materiaali tarttumaan pannun pintaan.
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
Niin, valmistajan mukaan Scanpan -pannussa on keraaminen pinnoite.
OK, mutta jos on menossa roskiin, niin mikäs estää kuitenkin kokeilemasta. Keramiikkaa tai ei...
Itse ostin kanssa joskus ScanPanin, mutta oli melkoinen pettymys: eka palautettiin maahantuojalle, kun ei toiminut uutenakaan. Vaihdossa tullut lakkasi toimimasta puolen vuoden päästä. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että meillä paistinpannut kestävät sen 6-9kk eikä niiltä muuta kannata odottaakaan. Varmaan niitä tulee jotenkin väärin käsiteltyä, mutta joka päivä käytössä ja sillai. Eikä niitä nyt kauheasti jaksa paapoa ja niille iltasatuja lueskella.
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
Itse jättäisin kyllä tekemättä, no en kyllä pihvin haluais maistua konetiskiaineelle.
Periaatteella: hyvä pihviliha on kallista ja paistinpannut kuitenkin vielä aika edullisia.
Tiedä sitten;)
Laitappa sitten testitulos tännekkin tiedoksi;) Oliko hintalaatusuhde kohdallaan etc.?
Jeps. Muutaman pihvin paistamisen jälkeen ei voi kuin kehua. Pihvit ruskistuu niinkuin valuraudalla eikä kiinnitarttumisestakaan ollut ongelmaa vaikka oli ihan uusi pannu eikä sitä pintaa ollut muodostunut (mitä nyt ohjeiden mukaisen sisäänajon jälkeen). Puhdistuskin kävi todella hyvin kuumalla vedellä.
Hinta-laatusuhde on kyllä näin pikaisen testin perusteella oikein loistava!
Korkealaitainen De Buyer Mineral B tuli tänään. Saapa nähdä onko kehujen arvoinen. Hinta ainakin oli suhteellisen halpa kun vertaa paikallisen kitymarketin paistinpannuvalikoimaan.
Comment