Kimmo, juurikin niitä ne oli! Toimii kyllä mainiosti. Sain ekan kerran Gigantista mukaan ilmaisnäytteen ja kävin myöhemmin ostaan pari pakettia niitä.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Kahvinkeittimen valinta, puhdistus ja muuta kahviläpinää
Collapse
X
-
Lisäten vielä tuohon kahvinkeittolaitteistoon, että Moccamaster ja tuo OBH nordica kun painelevat samassa sarjassa hinnan puolesta, niin ehdoton suosikki minun mielestä olisi Moccamaster ollut. Siihen saa varaosia helposti ja sen pystyy purkamaan helposti atomeihin.
Tuo OBH nordican keitin on osittain kiinni liimalla (esimerkiksi vesisäiliö ruuveilla + jollain silikoniliimatiivisteellä). Sitä ei pääse ehkä putsaamaan niin helposti ja hyvin, vaan on juurikin turvauduttava kaiken maailman lilluihin ja lällyihin.
Vaan minkäs teet kun emännälläkin oli painava sana kaffimasiinan hankinassa ja Moccamaster oli kuulemma "Niin susiruma että voit työntää sen vaikka sinnenniin." :P
Comment
-
Ääni Moccamasterille:)
Meillä merkkinä käytössä yli 10 vuotta, nykyään malli KB 741 AO värinä harmaa. (vanha meni uuteen kotiin ja hyvin pelittää)
Etikka/vesiliuos 1:10 suhteella toimii puhdistajana loistavasti. Kunhan muistaa valuttaa kannullisen pelkkää vettä läpi keittimestä viimeiseksi.
Varaosien ja uusien pannujen saanti ei ole ongelma.
Kahvina on Tarja Halosta yleensä. Tai Obamaa, kuten Olli mainosti:)
Comment
-
Hyvää makukahvia
Yleensä en pidä mistään maustetuista kahvilaaduista, mutta tuo parempipuolisko osti pentikiltä joulukahvipussukan ja siitä se sitten lähti ;-) Puolikkaaseen mokkamasterilliseen kun vaihtaa yhden mitan "obamaa" tähän makukahviin niin on sit niin suuhunsopivaa... nam. Kannattaa ainakin kokeilla!
Comment
-
Moccamaster palvellut hyvin useamman vuoden - laatuvehe omine heikkouksineen.
Nyt tulossa rinnalle Nespresso
http://www.nespresso-pro.com/ooh/home_fi_en.html
Comment
-
Parasta moccamasterissa on sen mittalusikka, norm. koko x 2. Loistava keksintö. ;)
Edit. Olen siis sitä mieltä, että on oikeasti hyvä juttu. :)Viimeksi muokannut quattro20v; 1.12.2009, 21:58.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja KariMBialetti-mokkapannu (aka. mutteripannu, tai virheellisesti espressopannu) tuli hommattua. Tiukkaa tavaraa keittää; Mahassa ei tunnu miltään, mutta tupla-annos, kun oli niin helppoa juotavaa, riitti tärinöineen koko päiväksi :)
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja quattro20vParasta moccamasterissa on sen mittalusikka, norm. koko x 2. Loistava keksintö. ;)
Edit. Olen siis sitä mieltä, että on oikeasti hyvä juttu. :)
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja quattro20vParasta moccamasterissa on sen mittalusikka, norm. koko x 2. Loistava keksintö. ;)
Edit. Olen siis sitä mieltä, että on oikeasti hyvä juttu. :)
Tuota Brazilia pitää varmaan kokeilla, kun niin kehutaan...
Comment
-
Hommatkaa tuommoisia niin ei tartte kikkailla
http://www.clasohlson.fi/Product/Pro...px?id=54312864
Itsellä kaakaossakin käytössä tuo :) Helppo annostella ja helppo käyttää. Nakkisormetkin osaavat sen. 1/2 kg paketti menee suoraan tuon sisuksiin. Ilman pussia tietenkin :P
Comment
-
Itse panostin nyt moccamasterin termoskeittimen lisäksi krupsin 8250 kahvikoneeseen, jolla siis syntyy niin tavan kahvi kuin espressokin suoraan pavuista. Varsin tyytyväinen olen siihen ollut ja hinta oli plussatarjouksessa omasta mielestäni varsin edullinen 499e
Sitten sellainen yksinkertainen vinkki kahvinkeittimen puhtaanapitoon. Varatkaan veden kaatamiseen keittimeen ihan oma astiansa, älkää käyttäkö pannua, olkoot se sitten kuinka huuhdeltu tahansa.
Comment
-
Espressokahvinkeittimen modaus, espresso, cappucino , PID , Painemodaus , säätäminen
Espressokahvinkeittimen modaus, espresso, cappucino , PID , Painemodi , säätäminen, työllistävä vaikutus keittiössä ?
- hieman pidemmälle viety säätämisvideo....
- youtubesta löytyy läjä videoita, joissa espressokonetta saa säädettyä hieman lisää
- säätäminen pyörii keittimen "painevesireaktorin" ohjauksen parissa ja lähettyvillä
- lisäksi on ns. kahvakoulukunta ja turbo-pumpputehosteinen painereaktorikoulukunta
- Kaikki ei siis ole espressoa, jota tarjotaan "Italian kahvina"
http://www.youtube.com/watch?v=Db-QO3yyG1E
Papujen jauhatuksen karkeusaste säädettävä oikeaksi omalle pannulle eli kahvimylly valittava myös sopivasti eli säädetttävä ei lopu ihan hetkessä. Eli erillissysteemi -lähestyminen lienee puhtaanapidon ja säätämisen kannalta hyvä lähestymistapa
"Halvin" ja yksinkertainen tapa päästä liikkeelle kahvikoulussa on ns. mutteripannu (rosteria), jossa induktiopohja, niin onnistuu hyvät Mocca-kahvit. Kannattaa ostaa 4:n kupin pannu kahden sijaan, koska kahdesta ei tule kuin vihaiseksi. Lisäksi keiton jälkeen menee tietty aika että pannu jäähtyy ennen kuuman ruuvin avausta uudelle keittokierrokselle. Mutterille puruiksi vaikka lidlin halpis Bellarom espresso 100% arabica. Tai Cellini Prestigio (jauhettu "hienoksi")
http://www.caffi.fi/epages/OVK.sf/fi...ts/bialetti002
edit: purulöytö Citymarket :sta - Lavazza Club Arabica 100% , jota saa alle vitosella tölkki
espressopannu / mutteripannu video:
http://vimeo.com/2905947
Kahvipapumylly ratkaisee aika paljon miten essot onnistuu. Vertauskuvallisesti " Turbolla parempi kuin ilman.... "
1. low
http://www.youtube.com/watch?v=AWH9q...eature=channel
2. medium (baraza variota saa myös mahlköniginä)
http://www.youtube.com/watch?v=X7GWM...eature=channel
3. medium +
http://www.youtube.com/watch?v=kfm8V...eature=channel
edit:
Esprossokoneen valinnan löydöksiä
- Cappukiino valmistukseen paras kone on ns. tuplaboilerikone, jolloin vaahdotusvoima ei lopu ja laaatu tasaisempaa
(ei kuitenkaan liian isoilla säiliöillä, jotta koneen lämmitys ei vie turhan paljon aikaa)
- Espresson tiputuksessa pre-infusion on hyvä piirre
- Hyvä säätötekninen automatiikka (PID tai vastaava automatiikka) on paikallaan, jotta kahvisihdin läpi vesi olisi oikean lämpöistä
- koneessa pitää olla uutosveden paineautomatiikan säätöventtiili, jotta uutospaine ei ole liian suuri
- Koneet ovat suuria, joten irroitettava vesisäiliö pitää olla helposti käsille saatavilla tai kytkentä suoraan vesijohtoon paineen alentimella ja suljettavalla turva-hanalla (ei liitäntöjä muoviputkilla vaan helmikupariliitoksilla)
- pidemmän päälle ns. täysautomaatti on hukkaostos, kun pääsee ns. makuun ( puoliautomaatti on paras)
Vaahdotus + shake & hit:
http://www.youtube.com/watch?v=DlUI0t3-2SE
Tiputus - Naked and bottomless
http://www.youtube.com/watch?v=zwrgc...eature=relatedViimeksi muokannut Tommy200rs; 6.1.2011, 11:18.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja Kema Näytä viestiMoccamaster kahvimyllystä kellään kokemuksia? Onhan se hieman kallis mutta jos sekin kestää keittimen tavoin ikuisuuden ja varaosia saa niin mikäpä siinä.
My 2 cents worth.
Comment
-
Minä en mokkamasteria ottais vaikka maksetttais. Syinä se että laite maksaa +100e (vaikka hinnalla ei niin merkitystä), keittää palanutta liian kuumaa kahvia johon polttaa suunsa vaikka käyttäisi maitoa, eikä halvimmissa ole edes automaattista tippalukkoa, rumia kun mitkä ja onnettomia täyttää/käyttää. Suosin enemmän vaikka motonetin 20e kahvinkeitintä jossa on digitaalinen kello/ajastin, 2000 luvun napit/katkaisin, automaattinen tippalukko, ulos kääntyvä suodatin kotelo, pestävä suodatin (jos haluaa käyttää), huomattavasti paremman näköinen ja tais olla vähintään vuoden takuu, keittää sopivan kuumaa kahvia millä ei polta itseään ja kahvi maistuu paljon paremmalta. Kaikki on toki maku asioita joista on huono kiistellä.
Comment
-
Miten kauan tuollainen termoskeitin pitää vajaan pannun sisällön lämpimänä? Tänne jäi termoskeitin hankkimatta, kun kuulemma termoskeittimellä kannattaisi aina keittää täysi pannullinen (=liikaa) kahvia, jotta termosominaisuus toimisi kunnolla. En tosin noista mokkamaistereista tiedä...
Meiltä löytyy tällä hetkellä Rowenta Prelude, joka keittää hyvät ja kuumat kahvit, ja siinä on mahdollisimman vähän särkymisvaarassa olevia muoviosia.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja angra Näytä viestiMiten kauan tuollainen termoskeitin pitää vajaan pannun sisällön lämpimänä? Tänne jäi termoskeitin hankkimatta, kun kuulemma termoskeittimellä kannattaisi aina keittää täysi pannullinen (=liikaa) kahvia, jotta termosominaisuus toimisi kunnolla. En tosin noista mokkamaistereista tiedä...
Meiltä löytyy tällä hetkellä Rowenta Prelude, joka keittää hyvät ja kuumat kahvit, ja siinä on mahdollisimman vähän särkymisvaarassa olevia muoviosia.
Kannun termosominaisuutta on käytetty korkeintaan aamiaisen keston ajan (= kannu pöydässä), ja meille tuon termoskannun hyöty on lähinnä vain siinä, ettei pannussa oleva kaffee suotta ylikuumene/höyrysty/tiivisty.
Luulen tuon termoskannun eristysominaisuuksien olevan jotakuinkin normi markettiterästermoksen luokkaa.
Comment
-
Meillä on töissä juurikin tuollainen termari. Maku ihan jees jos joku (eli minä) pesee sen pannun kunnolla puhtaaksi.
Oliskohan tuo jotain 3-4h mitä pysyy juotavana mikäli keittää vähintään 8 kupin annoksen. Ei mielestäni mikään hyvä laite mikäli tarvii tunteja säilyttää.
Uskomaton määrä ruskeaa paskaa kyllä kertyy tuollaiseen termariin kun on lomalla. Joutuu oikeasti käyttää konetiskiainetta, kiehuvaa vettä ja harjaa ihan kunnolla ja moneen kertaan että puhdistuu.
Mutta, kun pannu on puhdas, ja keittää kahvit käyttäen sitä omaa mittaa ;-) tulee sellaista kahvia että Moccamaster kotiinkin tuli. Vaihtoehdot kuitenkin oli alkaen 10e, ja tuo lasipannullinen mattakrominen maksoi aika v**usti enemmän...
Comment
-
Iltasella puhdistin taas moccamasterin ohjeiden mukaan ja sen jälkeen maistelin jotain suklaalle maistuvaa joulu kahvia. Yks hörppy riitti ja loput lens lavuaariin. Karseeta myrkkyä ne tekeekin.
Houkuttelis hommata se kahvimylly ja jauhaa pavut itse. Oisko jollain kokemusta laadukkaasta myllystä josta saa valita jauhamis karkeuden?
Comment
Comment