Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kunnollinen pesupistooli painepesuriin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Kunnollinen pesupistooli painepesuriin

    Mistä mahtais saada ja mitä maksaa? Oma Bosch on nimenomaan pesukahvan osalta aivan susi mutta koko konetta ei viitsisi heittää roskiin sen takia. Ainoa suutin josta tulee sopivasti painetta ja vettä on lokareiden putsaamiseen tarkoitettu kulmasuutin. Muilla ei tee mitään. Rotosuutin oli kiva sen 10min minkä se kesti ja toimi. Sitten se vaihdettiin takuuna uuteen aivan yhtä huonoon.

    Nyt hakusessa olis tukevalla kahvalla oleva pistooli, jossa olisi pyörivä letkun tulo. Pistoolin putken päässä saisi olla jollain teollisuuden standardikierteellä oleva suutin, jonka voisi vaihtaa niin monta kertaa että sopiva löytyy. Oon omalta kohdalta todennut että harvoin niitä viuhkan kaikkia eri asteita tartee. Nytkin oon tilanteen sanelemasta pakosta käyttänyt vain sitä kulmasuutinta.

    Ideoita?

    #2
    Finfinetiltä saa: http://www.finfinet.fi/

    Tai sitten Kärcheriltä sovitteen kanssa.

    Comment


      #3
      Finfinetiltä tulikin jo vastaus. Vähän menee kalliiks, mutta täytyy nyt katsoa... n. 150e pelkästä kahvasta tuntuu pikkusen suolaiselta...

      Comment


        #4
        Myy se "pesuri" ja osta tilalle oikea pesuri

        Comment


          #5
          Niin varmaan tarttis tehdä... Bauhaussissa olis ollut lavorin pesuri tarjouksessa. Olis veden lämmitys ja potkua riittävästi. 400e olis ollut hintaa. Kärcheriä en luultavasti osta. On niin saakelin kallis huoltaa. Sitten on käynyt vielä mielessä nää mallit joissa on vaan sähköoottori ja pumppu putkirungossa ja lopun saa askarrella itse. Varmaan pesuteho ja hinta/laatusuhde suht hyvä. Baukkarista ostettuna olis vaan se 5v takuu...

          Comment


            #6
            Pesujen takaamiseksi kannattaa kuitenkin harkita mieluummin valmista pakettia. Säästää ropaamisen Audin osiin :)

            Comment


              #7
              Itse en ottais mitään muuta kuin joko valmispesurina messinkilohkoisen Kärcherin, tai sitten kustomikasatun rivipumpullisen Finfinetin. Alto on hyvä, mutta huolto ei toimi kunnolla ilmeisesti kuin Tecalemitillä. Kärcherillä ja Finfinetillä toimii varaosatoimitukset ihan kympillä. Muista en sitten tiedä, ei ole kuluttajapesureiden kanssa tullut kovin paljoa nyplättyä, eli ei ole kokemusta. Alfa-lavalitkin on Kärcherin pumpuilla, poislukien ne pirun vanhat.

              Miulla on ittelläni 23 vuotta vanha 50kW kattilalla oleva Kärcheri, kolmimäntäisellä kieppulevypumpulla ja 5kW moottorilla joka vie tilaa kellarista ihan pirusti, ei maksanut kuin 50e hankkiessa ja pumpun sisukset (männät, tiivisteet + venttiilit + "hukkaportin" mäntä + letkut kahvoineen n. 400e Kärcheriltä tilattuna. Siis että Kärcherin varaosat eivät ole mitenkään älyttömän kalliita edes ovh-hinnoilla jos vertaa muihin pesureihin kuten esim. Altoon. Käytössä ei ole kuin leveä suutin, mutta silläkin onnistuin huitomaan jo maalit auton kyljestä varomattomalla sohimisella. Mallista en ole ihan varma, on ilmeisesti joko 590C tai jotain siihen suuntaan. Tai sitten on joskus jossain kasattu jostain ylijäämäosista mitä on jäänyt jostain yli.

              Kriittisin komponentti painepesurissa on tuloveden suodatin. Jos pumpun jollain saa rikki niin joko syöttövedessä on roskia, kunnollinen suodatin, ei niitä mitä on prisman hyllyssä, maksaa muutaman kympin ( eli samanverran kuin pillipallipesuri jossain euron marketissa ). Monesti olen nähnyt kiinnileikanneen pumpun myös kun on käytetty "lämmintä" syöttövettä -> pumppu leipoo lämpölaajenemisen vuoksi kiinni.

              Nämä omia kaivosta huudettuja kommentteja ja näkemyksiä. Matonhuuhteluun riittänee pienempikin. :-D

              Comment


                #8
                Saako Kärcheriin sellaista kulmasuutinta jostain kohtuuhintaan?

                Comment


                • #9
                  Kränzlen hinnat tuntuvat olevan Suomessa pilvissä. Varmaan hyviä, mutta imagohypetys huipussaan. Clenin 5kw:n voimavirtapesuri ollut 4 vuotta, mutta käyttö lähinnä maatalouskoneiden pesua keväällä ja syksyllä sekä omat ja "koko suvun renkaat". Miten ulkomailta osto onnistuu yrityksellä?

                  Comment


                  • #10
                    Tilaaminen ulkomailta firman omaan käyttöön onnistuu hyvin ja kerrot yrityksen tiedot ja laitat linkin kuin alla ja ohjeet miten sieltä löytää oman firman tiedot. Pyydät myyjältä ns. firmahinnan.

                    Ohjeet:
                    http://ec.europa.eu/taxation_customs...r/index_en.htm

                    Hakukanta:
                    http://ec.europa.eu/taxation_customs...tedLanguage=EN
                    http://ec.europa.eu/taxation_customs...tedLanguage=DE

                    Myytäessä tuotteet Suomessa edelleen maksetaan Suomen ALV.

                    Comment


                    • #11
                      Bosch löytyy täältäkin ja kahva tosiaan on huono, ja jumittaa niin ettei suihku katkea kuin sammuttamalla kone tai odottamalla ennalta määrittelemätön aika liipasimen irroituksesta.

                      Kärcherikin on mutta jäi ulos pakkassäällä ja rikkoutui.

                      Sillä kulmasuuttimella lähti ainakin pakun vuoden vanhoista peltivanteista maalinpalasia joten sitä pitää käyttää varoen.

                      Comment


                      • #12
                        Mulla on kärcher. Muuten on toiminut ja olen ollut tyytyväinen, mutta letku on huono. Tässä tapauksessa letkun jäykkyys on huono juttu, sillä se ei pysy maassa, vaan kiepsahtaa aina auton kylkiin. Pitäisi käydä kyselemässä saisiko tuohon elastisempaa, ei niin muovista, kumiletkua. Kätevä ominaisuus pesurissa on kaksi säiliötä, joista toisessa on mietoa pesuainetta, jonka levitän auton päälle vaikuttamaan ennen pesua ja toisessa on nestemäistä vahaa, jonka voi suihkuttaa auton päälle pesun jälkeen. Kiillotus/kuivaus säämiskällä.

                        Comment


                          #13
                          Sillä kulmasuuttimella lähti ainakin pakun vuoden vanhoista peltivanteista maalinpalasia joten sitä pitää käyttää varoen.
                          Kokeile huvikses rotoa. Paska lähtee jotenkin irti ja maali lähtee ihan mistä vaan. Se on todella vaarallinen suutin auton ja sen osien pesuun. Pieni kiven iskemä riittää siihen, että lakka lähtee koko korin osasta pois. Kysy vaan mistä tiedän... Parhaiten sen teho selviää työntämällä käsi siihen vesisuihkuun. Sattu aivan v*tusti.

                          Comment


                            #14
                            Pitäisi käydä kyselemässä saisiko tuohon elastisempaa, ei niin muovista, kumiletkua.
                            Hydraulitarvikkeita myyvästä liikkeestä letkua, liittimetkin jotka sopivat pesuriin pitäisi normaalisi löytyä ainakin Kärcheriin hyllystä.

                            Comment

                            Working...
                            X