Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

läppärin resoluutio kysymys \ yleistä höpinää

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • läppärin resoluutio kysymys \ yleistä höpinää

    Olen vertaillut läppäreitä osto mielessä ja semmonen asia vaivaa jos koneessa on vaikka 13" näyttö jossa resoluutio 1280x800. Laitteesta löytyy hdmi liitäntä ja ati radeon hd3470 näytönohjain. Saako tuosta hdmi liitännästä sitten isompaa resoluutiota ulos? FullHDta? Ei myyjäkään osannut vastata tuohon.

    Olen katellut sony vaio koneita. Ominaisuuksilta hyviä kamppeita. Vai onko?

    VGN-SR29VN kiinnostaa ja VGN-FW21Z malli on myös kiinnostava. Toinen 13" ja toinen 16" näytöllä.

    Kommentia. 13 tuuman vehje tonnin luokkaa. 16" pari sataa enempi.

    #2
    Eiköhän saa FullHDta ja varmuudeksi vielä Atin sivuilta Mobility HD3400 sarjan spekseistä:

    -Two integrated DVI display outputs:
    Primary supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI)
    Secondary supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI only)1 or 2560x1600 (dual-link DVI)1

    - Two independent display controllers:
    Drive two displays simultaneously with independent resolutions, refresh rates, color controls and video overlays for each display


    Kuinka ison näytön haluaa riippuu täysin mieltymyksistä ja tarpeista. Pieni näyttö on helppo kantaa kokonsa puolesta, mutta ei sillä sitten mitään isoja taulukoita, kuvia tms. tehdä. Isompi näyttö taas mahdollistaa enemmän tekemistä, mutta se kannettavuus sitten taas kärsii.

    Comment


    • #3
      Resoluutiohan sen määrää, paljonko tavaraa ruudulle mahtuu, ei näytön fyysinen koko. Näytön resoluutio ja kunnon näytönohjain on läppäreissä aina ollut se asia, mistä tingitään eniten, kun ruvetaan pudottamaan hintaa.
      Tuumakoosta riippumatta, parempien mallien 1400x1050 resoluution ruudulle mahtuu lähes puolitoista kertaa enemmän tavaraa kuin mitä tarjoaa 1280x800. Kun näytöstä tehdään laajakuvainen, näytön korkeus suhteessa leveyteen pienenee, mutta (diagonaalisesti mitattava) tuumakoko saadaan näyttämään mainoksissa hienolta.
      13" ja 1280x800 kuulostaa varsin vaatimattomalta, mutta lähes poikkeuksetta työpöydän voi laajentaa/leventää ulkoiselle näytölle, joka tukee isompaa resoluutiota.
      Itselläni on seitsemän vuotta vanha HP, jonka 15" näytön resoluutio on 1400x1050. Vaikka monia uusista kannettavista tutut ominaisuudet puuttuvat, näytön laatu ja käyttökelpoisuus korvaa monta puutetta.

      Comment


        #4
        Resoluutiohan sen määrää, paljonko tavaraa ruudulle mahtuu, ei näytön fyysinen koko.
        Tavallaan, mutta rajoittaa se näytön fyysinen kokokin. Esim. jos sinulla on vaikka 10x10cm näyttö 1400x1400 resolla, niin pitää olla aika hyvä näkö, että siinä pystyy vääntää kahta dokkaria rinnakkain vaikka se näytön puolesta olisi mahdollistakin.

        Comment


        • #5
          Jo vain, vaatii myös näytönohjaimeltakin paljon, että pystyy toistamaan terävää kuvaa isolla resoluutiolla. Digikameroitten takapaneeleissakin esim. on varsin korkearesoluutioisia 3" näyttöjä, mutta niitäpä katsellaankin hyvin läheltä.

          Comment


          • #6
            Kiitos hyvistä vastauksista. Suunnitelinkin telakointi asemaa tuolle 13" läppärille.

            Comment


              #7
              Niin kauan kun puhutaan digitaalisista liitännöistä, niin kuvan terävyys työpöytäkäytössä kyllä on näyttölaitteesta, eikä näytönohjaimesta kiinni.

              Comment


              • #8
                Kannattaa panostaa siihen telakkaan, mä ostin 10 punnalla targuksen sen toiseksi kalleimman kaiketi (suomessa jotain 160€), mutta huomasin vasta kotona ettei jaksa tukea 1680x1050 näyttöä.edit_ niin siis pöytänäyttö on 22"

                Läppärissä mulla siis 14", mikä on ihan sopiva.Ehkä 13" voisi olla vielä kannettavampi. AutoCadin pyöriminen on se, millä mitoitan tietokoneen tehot.

                Comment


                • #9
                  Itsellä toisena läppärinä 15" laajis 1920x1200 resolla oleva IBM T61p, ei tuota enää kannettavaksi kehtaa sanoa kun on nyt toiseksi ostanut Asuksen eeepc 900:sen. Hirveän kokoinen ja painava kapistus, mutta näytöstä on pirun hyvä kattoa sähkö+hydraulikaavioita matkalla, minkä takia tuon hankinkin.

                  Kolmantena vanhempi T60 IBM 14" normaalinäytöllä, vaikka kokoeroa ei mitallisesti ole laajis 15" hirveä, niin käytännössä tuo 14" on vielä paljon siedettävämmän kokoinen.

                  Comment


                    #10
                    itselläni löytyy 13.1" näyttö läpyttimestä, mutta hankin kotikäyttöä varten telakoinnin, joten itseltä löytyy 1920x1200 ja 28". mukava on kaikkea väkästellä ja ankeus aina iskee kun pitäisi samoja asiota tehdä sitten tuon 13" kanssa. joku 22" olisi ehkäpä ollut semmoinen järkevä valinta, mutta voipahan sitten kansella töllöä samasta ruudusta.

                    Comment


                    • #11
                      Ostin sonyn VGN-SR29VN. Eli 13" näytöllä. Eihän tämä nyt mikään viiminen huippu malli ole, mutta hintaansa nähden asiallinen kampe. Jämerän oloinen kuori, hyvä näyttö, hyvä näppäimistö ja tyylikäs ulkonäkö. Verrattuna esim. fujitsu siemens, acer ja asuksen läppäreihin.

                      Tulevat viikot näyttää onko tästä mihinkään. :)

                      Comment

                      Working...
                      X