Puolan paikallisesta huutonetistä saa noita w10pro avaimia 3 eurolla. Tilasin yhden kokeeksi ja eka avain oli jo käytössä mutta rekkulan jälkeen sai toisen joka aktivoitui nätisti. Todellinen ostohinta tuollaiselle avaimelle lienee siis jotain 30 sentin luokkaa.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Tietokoneen päivitystä
Collapse
X
-
Omasta mielestä tästä on tullut ihan onnistunut setti. Uusi virtalähde odottaisi vielä inspiraatiota asennukselle.
https://www.dropbox.com/s/oo9glyh7uw...023.jpeg?raw=1
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viestiPaitsi, että unohdit sammuttaa ledit. Ite tein sen ekana.
Tässä uudessa on pari hienoa juttua. Ne valot, silloin kun näkyvät, ovat keskenään suunnilleen saman värisiä ja ne kaikki kyllä sammuu kun niin haluaa, parilla napin painalluksella ;)
Tällä kertaa ajattelinkin että pistetään sit kerralla koreaksi ja otetaan se kotelomaailman R8 missä on kyljet pelkkää lasia :D ja kaikki komponentit mis jotain valoa voi olla, niin tietenkin ärgeebeenä :) Onhan toi käynnistyksessä aika rauhaton kun kaikki valot vetää jojoa sateenkaaren väreissä ennenkuin ohjaussofta käynnistyy ja ottaa ne haltuun.
Pidempään mä tuota konetta katson joka päivä kuin omaa autoani ulkopuolelta, eikä tuulipuvun harmaa corolla ole edes vaihtoehto kun autoa valitsen.
Comment
-
Mulla on sit vissiin toista ääripäätä, kun tallin nurkassa seisoo 17 vuotta vanha tietokonepöytä jonka kyljessä roikkuu vähän kenossa 14v vanha kotelo joka on hieman käyttöä nähnyt, eli puuttuu kaikki ritilät jne ja tilaa näytönohjaimelle on tehty rälläkällä..
Comment
-
Meinasi eilen hermot mennä, kun heräteostoksena päätin tilata uuden näytön. Nykyinen on Dellin 16:10 IPS jossa on vallan mainio kuva, mutta FUllHD 60hz ja 24". Uuden piti olla vähintään 27" 2K 144hz näyttö. Ja Nvidian G-Syncin kanssa varustettuna.
Valinta osui lopulta Asuksen PG278QR TN-paneeliseen, kun oli Jimm's:llä satasen alennuksella. IPS vaihtoehto olisi ollut 200e kalliimpi.
Mutta mikä suo VA/IPS/TN välillä. Ja vielä toi g-sync siihen päälle rajoitti aika paljon.
Kaikessa on hyvät ja huonot puolet. TN on se halvempi vaihtoehto, mutta toisaalta kun FPS't on nyt omalla osalla taas kovemmassa huudossa, niin niille se toimii ilmeisesti oikein hyvin.
Mutta oikeasti jos g-syncin jättää pois niin vaihtoehtoja on aivan liikaa. Välilä jo ultrawide 34" kävi listalla, mutta jotenkin sitten se tippui pois, kun mietti tukeeko kaikki sen resoa. Ei jaksa mustia palkkeja ruudulla kattella.
Comment
-
Nyt vielä sekaa se asia että osa free-sync näytöistä tukee myös g-synciä. https://www.io-tech.fi/uutinen/nvidi...nohjaimilleen/Viimeksi muokannut To87; 16.1.2019, 13:55.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja Puuhapete Näytä viestiMutta mikä suo VA/IPS/TN välillä.
VA = Hyvä väriavaruus, kohtalaiset katselukulmat, paras kontrastisuhde. 60 hz paneelit varsin edullisia, nopeammissa hinta nousee.
IPS = parhaat värit ja katselukulmat, mustan toisto (ns. ips glow) ja kontrastisuhde huonompi, hitain paneelityyppi.
Joku korjatkoon, jos tuli virheitä.
Tuohan on hyvä uutinen, että nvidian ohjaimet ovat saamassa tuen freesyncille. G-sync näytöt on olleet lievästi ylihintaisia.
Comment
-
Nuo asiat vilisi keskusteluissa. Tuohon katselukulma "ongelmaan" eräs hyvin kirjoitti, että näyttöähän katsotaan pääsääntösesti suoraan edestä, jolloin tuolla katselukulmalla ei ole mitään väliä. Väreistäkin oli, että jos ei tee graafista työtä tai valokuvien kanssa työstä paljon, tuon tn paneelin huonompaa väritoistoa edes välttämättä huomaa.
Kohta se nähdään kun pistän ton ips:n viereen sen.
TN toisaalta arvosteluissa oli se nopein paneeli ja omaa matalimmat latenssit. Siksi vissiin on suosittu esportin puolella. Tälläiselle vanhalle hitaalle random pelaajalle ei varmaan ole isoa merkitystä, mutta sekin nähdään auttaako edes joskus päihittään jonkun PvP jutuissa. Luultavasti ei auta mitään :D
Comment
-
Jos on IPS-näyttöä tottunut katselemaan, niin kyllä sen eron valitettavasti huomaa. TN paneeleita on tietysti monen tasoisia, ja ovat toki vuosien varrella ominaisuuksiltaan parantuneetkin. Ainakin joissain vanhemmissa ei tarvitse katsoa kuin vähän vinoon niin värit alkavat muuttumaan, mikä on ainakin omasta mielestä jokseenkin ärsyttävää, jos tekee esimerkiksi mieli vaihtaa vähän asentoa. Tosin tuotakaan ei ennen VA-näyttöihin siirtymistä osannut huomata.
Comment
-
Tuo ASUS lupaa 168/160 astetta kulmiksi. IPS olisi 178 astetta. Se ei niin iso ero ole.
Mulla on toki vanha TN pohjanen 23 tuumanen kakkosnäyttönä, mutta se on sen verran vanha että sitä ei voine uudempiin TN paneeleihin oikei verrata.
Pitää palauttaa ja vaihtaa IPS:ään, jos pahasti tökkii.
Työnäyttönä on Samsungin ja Dellin TN paneeleita, Uudempi on S24E450D ja kakkosena vanha E228WFP. Tuo uusi on paljon kirkkaampi vanhaan verrattuna. Ei kyllä kirkkaudessa eroa kotona olevaan IPS:ään. Työkäytössä ei väreissäkään ole mitään valittamista. Katselukulman jokseenkin huomaa, jos vähän päätä heiluttaa näytön edessä, mutta ei se kovin häiritsevä ole.
Eli on nämä paneelit parantunut ainakin jonkun verran.Viimeksi muokannut Puuhapete; 17.1.2019, 13:46.
Comment
-
Ensi fiilikset uudesta näytöstä on, että kirkkaudesta ei ainakaan jää kiinni. Kirkkaampi kuin tuo mun IPS näyttö. Katselukulman kyllä huomaa, mutta kokeillaan nyt totutella.
Enkä tiennyt, että työläppärikin kykenee 2k resoluutioon.
Aika paljon tilaa vie tuo jalka, 20cm seinästä ulospäin tulee näyttö.
Comment
-
Katselukulma on hämäävä mitta, koska kukaan ei tahdo kertoa mikä on se mittari katselukulmalle... vaikka myös FPS peleistä tykkään ei IPS näytön hitaus ole ongelmaksi muodostunut, ja ennen kuin värit vaihtuu on jo näytön reunat edessä.
2kpl HP:n 4K IPS 24" näyttöä o tässä kotitoimistossa käytössä
VN näytöillä aina huomannu jo 45 asteen kulmassa värien vaihtoa VA vähän enempi, mut IPS näytön kanssa en o edes polarisoitujen aurinkolasien kanssa kohdannu ongelmia.
Comment
-
Siis kyllä tässä TN-paneelissa silleen huomaa noi kulmat jo ihan edestä katsoessa, että reunoilla valkoinen voi olla hieman tummempaa. Riippuu aivan miten lojuu näytön edessä.
Kirkkaus ja tekstien tarkkuus ei eroa mun vanhasta IPS:stä mitenkään. Kirkkautta tässä on jopa liikaa. Brightness on nyt 51% ja se on aivan riitävä.
Mutta toimistokäyttöön ottaisin silti ehkä IPS:n katselukulman takia. Tämä on kotinäyttö on kompromissi ominaisuuksien ja hinnan kanssa.
Comment
-
Eikai se kirkkaus kovin paljon paneelin tyypistä riipu, pääasiassa ovat kuitenkin taustavalaistuja? Oled paneelit eivät jostain syystä ole näyttöihin vielä yleistyneet, harmi sinänsä.
Miten vertautuu värien toisto TN ja IPS välillä? Oman kokemuksen mukaan TN-paneelin värimaailma näyttää suorassa vertailussa haalistuneelta.
Comment
-
En ole side by side testausta jaksanut tehdä vielä. Fiilispohjalta kuitenkin sanoisin toimistokäytössä tuossa IPS näytössä olevan parempi kuva.
Minä en tee graaffista työtä niin ei väri sinällää merkkaa, mutta en sanoisi että olisi haalistuneet värit. Punaiset, vihreät, keltaiset yms on ihan just semmosia kuin niiden olettaakin.
Mutta kun en ole mitään laajaa vertailua tehnyt niin otos on vain olemattoman pieni, eli mitään 100% faktaa ei voi sanoa. Mitä ymmärsin niin jokaisen paneelin sisälläkin on variaatiota riippuen minkä valmistajan paneelista missäkin näytössä on kyse. Näytöiss on melkoinen variaatio eri paneeleja tarjolla, kun eri malleja on vaikka kuinka paljon tarjolla.
Comment
-
Tuosta aiemmasta hertsikeskustelusta inspiroituneena kotona tietokonepöytää koristaa nyt sitten 144hz näyttö aiemman 60hz tilalla. Tässä kotimaisten nettikauppojen halvimmassa, eli parhaassa on VA-paneeli, joka on 1500R kaarella. Kuva on yleisesti silmää miellyttävämpi kuin edellisellä TN-paneelilla. Tuo kaarevuus on vähän siinä ja tässä, että onko siitä iloa ainakaan tällaisella verrattaen pienellä 24" näytöllä. Alkuun häiritsi, mutta silmä tottui muotoon hyvin nopeasti, eikä sitä enää saman päivän iltana normikäytössä huomannut kuin kauempaa näyttöä vikaistessa.
Kaarevuudesta huolimatta hienoista värieroa on paikaltaan katsoen havaittavissa näytön eri reunoilla, mutta ei häiritsevästi etenkään liikkuvan kuvan kanssa.
Noista hertseistä sen verran, että ero on hyvinkin selkeästi havaittavissa ainakin freesyncin kanssa ja varsinkin nopeatempoisemmissa peleissä. Liike on selkeästi sulavampaa, eivätkä nopeasti liikkuvat kohteet mene niin herkästi pikselimössöksi. Työpöytäkäytössä ero on vähemmän huomattava ja hyöty lähes olematon, kun nopeasti liikkuvaa tavaraa ei juuri esiinny. Jos tarvii esim. audifinnsillä ketjua selata ketjua alas samalla sisältöä silmäillen, niin voi scrollata vähän nopeammin.
Comment
-
Tekstiä ja asiaa tässä alkaa olemaan jo ihan riittävästi ja oma viitseliäisyys ei enää riitä, varsinkin kun on viime vuosina tippunut näistä asioista kärryiltä...
Kuitenkin, poika alkoi mankumaan uutta "pelikonetta" ja lupasin sellaisen hänelle jollain aikataululla kasata. Mikähän mahtaa nykyisin olla sellainen standard taso, jolla hinta ei karkaa ihan atmosfääreihin (alle 1k€, mieeluusti reilusti) mutta jolla kuitenkin pelejä (Fortnite, Counter Strike yms.) pelailisi jotakuinkin sujuvasti?
Edellisen pöytäkoneen kasasin varmaan reilu 10 vuotta sitten joten sen jälkeen on kehitys varmaan kehittynyt varsin paljon.
Comment
-
Jos itse meinaat kasata niin varmaan jotain siis ymmärrät koneiden päälle? Juuri vähän aikaa sitten kasasin tyttöystävälle koneen, jolla Fortnite ja Counter Strike pyörii täysillä grafiikoilla, myös raskaampi Fallout 4 pyörii HIGH asetuksilla. Iso osa osista hommattiin käytettynä joka piti hinnan alhasena. Jos ei vaadi, että uusimmat pelit pyörii täysillä grafiikoilla niin oikein hyvä paketti.
Hintaa jäi paketille 350e. Sisältää Hiiren, näppäimistön, näytön ja kaikki keskusyksikön osat.
Osia tuli:
i5-2500k prosessori torni mallisella jäähyllä
8gb ramia
Gigabyte R9 280x näyttis
480gb SSD
600W poweri
Fractal Design plexi kyljellä varustettu kotelo
24" Full HD näyttö
Perus hiiri ja perus näppäimistö
Tuossa siis esimerkkinä, että halvallakin saa hyvän koneen kun viitsii vähän käytettynä hakea osia.
Comment
-
Käytettynä saa sopivia paketteja johonkin CS ja Fortnite käyttöön, jotka on aika kevyitä nykykoneille.
Uutta jos kasaa niin joku I5 prossu ja GTX1060 tai miksei 1050 jopa on varmaan semmonen hyvä 60hz FullHD resoille, jos ajattelee uudempakin pelata. FullHD näyttöjäkin saa parilla sataa, jos 24" piisaa.
Tonnilla saa jo ihan ok paketin nyky peleillekkin.
Mun vanha kone I5-4XXX Haswell ja Radeon 4850? 5-6 vuoden takaa vielä piisaa Fortnitelle mennen tullen kuten myös CS:lle.Viimeksi muokannut Puuhapete; 13.2.2019, 14:37.
Comment
-
Näyttö löytyy jo ja muutkin oheislaitteet. Nykyisellään poika pelailee läppärillä jossa taitaa olla I3 prossu ja 8GB ram... Näytönohjaimethan noissa on mitä on, eli sieltä puolen se varmaan kiinni jää jos jostakin koska kun mitä itse sitä pikkaisen räpeltelin niin hyvin sujuvasti toimii ja käynnistyy. Ja eipä nuo "markettiläppärit" pelaamista varten tehty edes ole.
Tosiaankaan ei ole tarkoitus ihan viimeistä huutoa olevaa konetta kasailla, mutta toki itse kasaamalla jää päivitysmahdollisuuksia myös tulevaisuuteen. Näytäisi pikaisella selailulla tuollaisen 1060 sarjalaisen näyttiksen hinnat olevan aika inhimillisellä tasolla kun 1070 pompsahtaa jo aika radikaalisti ylöspäin. Tuohan siellä varmaan se tärkein yksittäinen komponentti on varsinkin pelihommia ajatellen. Pitää alkaa pikkuisen nettikasaileen kokoonpanoja niin näkee mitä milläkin hinnalla irtoo.
Tosiaan aikanaan, 15 vuotta sitten, tuli kohtuu paljon näiden juttujen kanssa häärättyä, mutta sen jälkeen kiinnostus on lopahtanut melko totaalisesti niin ei nämä nykykomponenttien mallit ja suorituskyvyt ole millään tavalla hallussa.
Comment
-
Jos näyttö on perus fullHD 60hz niin ei näistä tehokkaamista malleista kovin nopeasti ole mitään hyötyä.
Noista 1060 malleista on olemassa 3gb ja 6gb versiota ja tuota 3gb omaa ei kannata ottaa. Näyttiksen muistit on myös tärkeä.
Harvat pelit on CPU intensiivisiä, joten pärjää hyvin I5:lla.
Mun uus kone olisi ollut about 1000e ilman näyttöä jos näyttiksen olisi tiputtanut 1060:ksi. Tonnilla saa jo ihan pätevän koneen muutamaksi vuodeksi eteenpäin.
Comment
-
Jos näyttö on vanha (oletuksena 1080p) niin kuten edellä jo parissa viestissä todettu, ei se mitään kovin kaksista rautaa tarvi ja tonnilla tekee aivan varmasti ja jää johonkin uuteen peliin tai pariinkin vielä rahaa yli. Tuo on tosin niin kilpailtu hintaluokka että valmis pakettikonekin saattaa hyvin äkkiä olla saman hintainen kuin ite kasattu. Pääsee vaan paljon vähemmällä vaivalla kun ei tarvi joka kikkaretta kilpailuttaa ja tilata erikseen ja on koko paketille takuu jos joskus tulee jotain murhetta.
Sinänsä kiloeuro pelikoneen keskusyksikköön osuu varmaan aika hyvin sellaiseen sweet-spottiin jolla saa jo kohtuuhyvin suorituskykyä. Joku 500-600€ kone on väkisin enemmän kompromissi kuin missi ja jos lähdetään siitä tonnin koneesta katsomaan haaveita ylöspäin niin hinta lähtee aika pian melko jyrkkkän nousuun kun haluaa sen seuraavan levelin näytönohjaimen tai prossun. Molemmissa tapauksissa rahalleen saa todennäköisesti vähemmän vastinetta.
Comment
-
Mulla on mennyt nyt 2ke omaan pakettiin näytön ja tilpehöörien kera. Budjetti oli 1ke, että se karkasi hieman. Näyttö, näppis ja hiiri otti jo 700e, koska halusin kokeilla onko noissa vakavammin pelaavien romppeissa joku juttu ja halusin hyödyntää paketin kykyjä vähän paremmin 2k 144hz näytöllä. Voisin sanoa, että ei ole.
Ja tämä ei ole highend kone, ehkä ylempää midrangea. Jos tekee highend koneen niin pelkkä keskusyksikkö jo maksaa 2ke.
Comment
-
Näyttää siltä, että minullekin realisoituu tietokoneen rakentaminen. 9v jälkikasvu haluaa pelikoneen ja homman ydin on siinä, että hän tahtoo rakentaa sen itse (lue, isän avustuksella). Eli valmis tietsikka ei tule kyseeseen.
Edellisen kerran olen tietsikan kasannut joskus 1995 ja sen jälkeen olen ulkoistanut homman muille :)
Mistä noita tietsikan komponentteja kannattaa tänä päivänä hankkia? Toive olisi, että kaiken saisi samasta paikasta ja mielellään jostain kivijalkaliikkeestä Suomesta mahdollisten takuuhommien vuoksi.
Comment
Comment