Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Siisti hengityssuojain

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Siisti hengityssuojain

    Käytän tällä hetkellä kertakäyttöisiä hengityssuodattimia, kun ei oo sellaista must-have tullut vastaan.
    Onko tullut vastaan erityisen siistejä ja helposti (klik-klik) hankittavia maskeja?
    Etusijalla auto-, motskari, tai muuten vaan hyvähenkinen maski.

    Jotain seuraavia tulis varmasti käytettyä, kunhan olis siistejä...eli logo/sanoma sopivan pienellä.
    -Bemu ///M
    -Audi S, vaikka olenkin päästöhuijausten jälkeen nykyään anti-Audimees
    -AMG
    -Alfa/neliapila
    -Suzuki
    -Ducati
    -Toitsu GR, koska Tommi ja Kalle :)
    -Joku urheiluseura
    -Martti Servo :)

    Henkilöiden maskit (esim. Kimi) on vähän sellaisia etten sellaista kyllä ihmisten ilmoilla kehtaa käyttää. Martti Servo on eri asia, koska se on käsite :D

    #2
    Jos et ole anti-AudiClubFinlandin mies, tämä on aika siisti: https://www.audiclub.fi/verkkokauppa/maski-sol/

    Comment


    • #3
      En ole missään nimessä anti-AudiClubFinland mies :)
      Tuohan on just sellainen kuin kuuluu olla!

      Comment


        #4
        Miksi pukea naamalleen maski, joka haittaa hengitystä eikä suojaa muun muassa yhtään miltään?

        Comment


        • #5
          No esimerkiksi tämän takia. Kiitos kuitenkin mp:stäsi.
          Saa heittää lisääkin vinkkejä siisteistä maskeista.
          Click image for larger version

Name:	20201204_074721.jpg
Views:	1418
Size:	211,3 Kt
ID:	1905710
          Attached Files

          Comment


            #6
            Tuolta tilasin itselle muutaman https://www.ravea.fi/p/kasvosuoja-coolmax-m05-camo

            Comment


              #7

              Comment


                #8
                Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                Miksi pukea naamalleen maski, joka haittaa hengitystä eikä suojaa muun muassa yhtään miltään?
                Perusteluja mielipiteelle? Tervettä kait olis edes yrittää? Tympäsee porukat kaupoiss tappituntumassa ja vielä ilman maskia. Taidat kuulua niihin..?

                Comment


                  #9
                  En nyt tiedä kanssa niistä maskeista. On maskeja ja sitten on maskeja, toiset oikeasti tehoaa, toiset ei yhtään. Joku maskinatsi kaupassa avautui viereisessä kassajonossa olevalle (ilman maskia olevalle) henkilölle. Itellään oli pään ympäri kääritty tyyliin isoisän vanha kaulahuivi tai joku muu preuhu joka suojaa itteä tai muita yhtä paljon kuin foliohattu, mahdollisesti vähemmän. Foliohattu päässä kun kulkee niin turvavälit muodostuu ja pysyy sentään ihan ilman eri pyyntöä. Pitäköön niitä naamareita kuka pitää tai olkoon pitämättä ja antakoon muiden pitää tai olla pitämättä on mun mielipide.

                  Comment


                  • #10
                    Jos mahdollista, niin kannattaa käyttää FFP2 tai FFP3 luokan maskeja, ne suojaavat tehokkaasti myös käyttäjäänsä.

                    Comment


                      #11
                      Tää on kyllä mielenkiintoinen juttu. Pääkaupunkiseudulla maskia käyttää kaikki ja tauti senkun leviää. Ei se maski auta paskaakaan, jos oireeton kantaja käpälöi vaikka banaanit mukaan hedelmätiskiltä. Aerosoilit kulkevat ilmassa ja tarttuvat sieltä ihan mihin vaan. Jossain vaiheesa todennäköisesti se virus löytää tiensä ihan käsien kautta suuhun ja elimistöön. Sehän selviää pinnoilla hengissä vaikka kuinka kauan (myös vaatteissa, autossa jne). Itse en ehkä ole sieltä innokkaimmasta päästä maskin käyttämisen suhteen, mutta toisaalta en asioi yleisisä tiloissa kuin pakon edessä. Kaupassa käyn illalla, kun käytävät ovat tyhjät ja ostareihin en ole viitsinyt edes mennä. Oon aika vakuuttunut, että ei tätä hommaa maskeilla selätetä, mutta se on nyt markkinoitu sellaisena uskonnonomaisena pelastautumiskeinona tältä taudilta. Jotain vakuuttavaahan täytyy maan johdon keksiä, että ihmiset pysyy rauhallisena. Toki jossain ruuhkabussissa vetäisin maskin päähän, mutta semmoseen en ole jalallakaan edes astumassa, pysyn mielummin terveenä jatkossakin. Jos nyt maskeja tarttis ostaa, niin kaikista vähiten mua kiinnostaisi joku auton merkki siinä. Niistä tulee lähinnä mieleen, että taas apinaa koijataan.,. Toinen juttu on se, että noissa maskeissa kauppa käy nyt todella kuumana ja ihan saletisti markkinat on kyllästetty kaikenmaailman paskalla. Ei paljon kiinnosta hengitellä minkään kiinalaisen kuitusuikaleen läpi (vaikka siinä olis Bugatin merkki) niin, että siitä irtoaa ties mitä hiukkasta keuhkoihin. Sekin tiedetään, että sieltä mistä nuo maskit isoksi osaksi tulevat, saa ihan mitä vaan leimaa ja sertifikaattia paketin kylkeen. Talouden parempi puolikas joutuu käyttämään maskia 8h päivässä töissä ja siitä on jo seurannut loputon yskä ja ylähengitysteiden ärsytys.
                      Viimeksi muokannut JM; 5.12.2020, 11:11.

                      Comment


                        #12
                        Näihin merkintöihin sen verran, että yleensä kiinalaisessa pienelektroniikassa oleva CE tarkoittaa China Export.

                        Muuten olen myös sitä mieltä, että ne, jotka hyväksyvät Marimekon Unikko-kankaasta tehdyn maskin täyttävän virusten leviämisen estämiseen riittävän suojan, eivät ole tältä planeetalta. Tai ei ehkä pitäisi olla.

                        Comment


                          #13
                          Ei kai kukaan toisissaan luule, että kangasmaskit suojaisi viruksilta? Ne pitää kyllä kaikki talitinttiä suuremmat pois hengitysteistä, ei niistä ole kunnolla ole edes pölysuojaukseen. Kirurgiset maskit suojaavat lähinnä muita siltä, mitä itse hönkii ulos, käyttäjäänsä nekin aika huonosti suojaa ulkoapäin tulevilta aerosoleilta. Toki ne on tyhjää parempi koska jos joku aivastaa päin, niin ihan kaikki ei päädy omiin hengitysteihin. Kirurgisten maskien teho perustuu siihen, että jos niitä väkijoukossa käyttää kaikki, niin pöpöjä pääsee ilmaan mahdollisimman vähän. Jos todella itse haluaa suojautua, niin FFP2 tai FFP3, kuten tuossa ylempänä mainittiin jo, on se joka suojaa oikeasti käyttäjän hengitysteitä. Kangasmaskit eivät pidä kumpaankaan suuntaan, enempi niiden käyttäminen on omaa kasvojenpesua ja muiden rauhoittelua.

                          Mitä tulee omaan käyttäytymiseeni, niin minulla on onneksi mahdollisuus pysytellä kotona mahdollisimman paljon, poissa väkijoukoista ja jopa konttorityöstä, koska voin tehdä etätöitä. Kaupassa käyn keskellä yötä, sellainen mahdollisuus kun on olemassa. Jos ja kun on pakko mennä paikkoihin, missä on muita ihmisiä, niin laitan kirurgisen maskin. En sen tähden että se minua suojaisi, vaan sen tähden, että jos olen itse viruksen kantaja kaikista varotoimista huolimatta, niin en levitä sitä ympärilleni. Turvavälit pidän väkijoukoissa mieluummin turhan pitkinä kuin lyhyinä, koska minä haluan pitää itseni niin suojassa, kuin mahdollista.


                          Click image for larger version

Name:	mask.jpg
Views:	936
Size:	54,4 Kt
ID:	1905768

                          Jätän tämän tähän...

                          Comment


                            #14
                            Tuo ensimmäisen kuvan versio lienee paras koska ilmeisesti aika merkittävä määrä tartunnoista on tullut silmän kautta.

                            Comment


                            • #15
                              Oliko tälle jotain lähdettä?
                              Viimeksi muokannut Killeri; 5.12.2020, 16:43. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                              Comment


                                #16
                                Kyllähän se pahalainen silmänkin kautta tarttuu, limakalvot silmissäkin on. Mutta se tarttuminen silmien kautta voi tapahtua jos silmiä hieroo käsillä, jotka on saastuneet viruksesta.

                                Comment


                                • #17
                                  Juu tarttuuhan se, mutta mä kyllä olen ollut siinä uskossa, uutisoinnin perusteella, että ei kai nyt voi kuitenkaan sanoa, että merkittävä määrä tartunnoista saadaan silmien kautta. Vai laitanko siis uimalasit tilaukseen?

                                  Comment


                                    #18
                                    Voi kai se pisaratartuntanakin silmän kautta tarttua, vaikka yleisin taoa varmaan on hengitysteitse tai just käsien kautta suuhun, nenään tai silmään joutuessaan.

                                    Comment


                                      #19
                                      Audiclubin maski on tietysti se paras valinta:)

                                      Itse olen kokenut kertäkäyttömaskit lopulta mukavammiksi ja järkevimmiksi kuin kangasmaskit. Takin taskusta helppo ottaa uusi itselle ja puolisolle kauppaan mennessä jne. TUORen-merkkiset ovat olleet miellyttävämmät käyttää noista markettien halpiksista. Ei ainakaan itseäni ärsytä nenään ja eivät tunnu liian tukkoisilta hetken käytön jälkeen. Jos kustannukset jätetään huomioimatta ja miettii puhtaasti käyttömukavuutta, niin 3M:n FFP3 valkoinen kasaan menevän maski on ollut paras. Sitä jaksaa vaikka koko työpäivän pitää yllään helposti.

                                      Ei tullut itsekään aluksi pidettyä, mutta sitten tajusin ongelman olleen oman pääni sisällä samalla tavoin kuin teininä ei voinut käyttää kypärää. Aerosolifysiikan perusteet ymmärrän, mutta infektiolääkärin opinnot on puhdas nolla, joten muiden neuvominen omalta osaltani auttaa yhtä paljon kuin kysyisi valssaajalta miten kultakoru työstetään. Itselleni pystyn kuitenkin perustelemaan loogisesti käytön järkevyyden.

                                      Comment


                                      • #20
                                        3M Aura FFP3/2 olisi kyllä melkein käyttömukavuuden kannalta paras. Silmälasit eivät mene huuruun uloshengitysventtiilin ansiosta ja tietää oikeasti, että tiiviisti asennettu maski suojaa hyvin. FFP3-versio vain maksaa 10 € kpl, joten rajoittaa siviilikäyttöä ja uloshengitysventtiilillä oleva versio ei juurikaan suojaa ulkopuolisia, kun aerosolit todennäköisesti karkaa taivaalle venttiilin kautta.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Niin. Pitää tietty muistaa noissa sekin, että se pöpöhän ei elä maailman loppuun. Ei se "kertakäyttö"maski teidä montako kertaa sen läpi on ilmaa hengitetty, kun nyt ei ole kyse mistään erityisen likaisista ympäristöistä, missä se kuitu mekaanisesti menisi tukkoon. Jos esim. ostaa kunnollisia ffp3 maskeja viikon joka päivälle, niin kyllä se taitaa kaikkien tutkimusten mukaan olla viikossa kuollut. Tuo, että venttiilistä karkaa suurin osa ulos on toki totta, mutta siihenkin pystyy vaikuttamaan esim. hanskalla aivastaessa tms. Ja onhan myös venttilittömiä ffpr maskeja ja hinnat tosiaan siellä 4-6€/kpl atm. Hassun hauskasti noiden hinnat pomppasi keväällä :)

                                          Comment


                                            #22
                                            Kirurgiset maskit kuulemma menee kymmenkunta pesua suodatuksen heikkenemättä merkittävästi (VTT testasi). Joo tuo uloshengitysventtiili vähän pilaa ideaa, kun pääasiassa nuo maskit on tarkoitettu suojaamaan muita. Toki omalla kohdallakin siitä on se hyöty, ettei pääse koskemaan epähuomiossa suuhun tai nenään kädellä.

                                            Comment


                                              #23
                                              Se venttiili toki ohjaa uloshengityksen pääasiallisesti alas ja jonkin verran sivuviistoon, mikä ilmeisesti auttaa myös paljon. Pisaratartuntahan se taitaa olla merkittävin tartuntamekanismi ja siihen auttaa pelkkä suuntauskin.

                                              3M Aurojen käyttömukavuus yllättää, koska päällisin puolin se näyttää hyvin raskaalta ja nenäosakin puristuu melko tiukasti ihoon. Pelkän ensivaikutelman perusteella luulisi kevyen maskin olevan mukavampi käyttää, mutta se on täydellisen päinvastoin. Noita ei tosin saa joka kaupan hyllylltä vai onko jollain tiedossa mistä voisi niitä hommata helposti lisää? Ne kokeilemani oli työn kautta, joten tilausväylä oli suht isolle erälle ennen koronaa.

                                              Comment


                                                #24
                                                Hinnat on pompannu juu, ja niin pomppas noissa kevyissä kertakäyttö vinyylihanskoissakin. Mamma kun niitä töihinsä tilailee kun siellä käyttävät koko ajan niin hyvä ettei 10x hinta nykyään vaikka viime vuoteen verrattuna.

                                                Kapitalismi toimii, eihän siinä muusta ole kyse.

                                                Comment

                                                Working...
                                                X