Suosittelen erittäin lämpimästi Ciscon roippeitä. Töissä tulee oltua enemmänkin tekemisissä isojen ja pienten laitteiden kanssa, ja kyllä ne toimii kuin junan vessa.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Kotiverkon luominen (tietotekniikkakysymys)
Collapse
X
-
Alkuperäinen kirjoittaja Mike Beuf Näytä viestiSuosittelen erittäin lämpimästi Ciscon roippeitä. Töissä tulee oltua enemmänkin tekemisissä isojen ja pienten laitteiden kanssa, ja kyllä ne toimii kuin junan vessa.
Olen kylvänyt PK-seudulle lukemattomat määrät Zyxelin P660-H ja HW:tä, yhden varman kyykkäyksen tiedän, mutta luotan silti niihin :)
Comment
-
Zyxelin 660 sarjasta uudempi versio on parempilaatuinen. Vanhemmassa on valtavasti ongelmia. Oma kävi mm. takuukorjauksessa, mikä ei auttanut asiaan yhtään mitään. Kantavuutta naurettavan vähän ja mikropätkimistä, mitä perussurffaaja ei huomaa, mutta esim VOIP käytössä tai muussa reaaliaikaisessa liikenteessä raivostuttavia ongelmia.
Kuinkas monella oikeasti Zyxel oli vähänkään raskaammassa käytössä. Torrentit esim saavat tuon purkin nopeasti huutamaan armoa ja tuhannet yhteydet (esim pelien serverilistojen virkistäminen) saa purkin jumiin kun NAT-taulu täyttyy. Jumimista kestää se 30sek - 90sek riippuen asetuksista.
Fakta on, että etenkin aikaisempi 660HW oli täysin alimitoitettu muuhun kuin perussurffaukseen. Noita on tuttavapiirissä ollut jonkin verran käytössä ja todella moni on heittänyt purkin kaappiin ja korvannut esim Buffalolla. Kaikkein mukavinta Zyxelissä oli, että siihen saatiin odottaa toimivaa firmwarea järjettömän kauan. Jokainen uusi versio toi uusia ongelmia. Lopulta purkkiin saatiin jopa WPA2-PSK tuki jumivien TKIP-salausten rinnalle...
Näihin asioihin voi perehtyä esim murobbs palstalla, jossa ihmiset ovat keskimääräistä paremmin perillä tietoteknisistä asioista.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja otzk1 Näytä viestiÖÖ, pakko olla erimieltä; Ciscon isot laitteet toimii kyllä mutta en lähtis silti perus ADSL:ää tai muutaman koneen lähiverkkoa toteuttaan Ciscon tuotteilla.
Olen kylvänyt PK-seudulle lukemattomat määrät Zyxelin P660-H ja HW:tä, yhden varman kyykkäyksen tiedän, mutta luotan silti niihin :)
Comment
-
Kuten tuossa mainitsinkin, noita ciscoja ei kannata uutena kotiin ostella ovat sen verta hintavia kotikäyttöön. Ja niitä muuten nykyään voi kayttää ihan sellaisten hyvin toimivien graafisten apuvälineiden kautta. Noitten isojen ja pienen ciscopurkkien kanssa kun työtä tekee niin niissä on yksi ominaisuus yli kaiken.
Nimittäin se, että asetustiedot saa ulos tekstimuodossa, joka on luettavissa ja kaikki asetukset kerralla. Tämmöistä ominaisuutta en ole huomannut yhdessäkään kotikäyttöön tarkoitetussa laitteessa. Ostan samantien ensimmäisen sellaisen laitteen, jossa asetukset saa tuolla tapaa ulos.
Mutta ei noista "Liscoista" tässä sen enempää. Hyviä laitteita omaan käyttötarkoitukseensa, tosin on niitä hyviä laitteita muitakin, ei siinä.
Zyxellistä omat kokemukset on melko vähäiset, joten en voi verrata. D-link ja Telewell on molemmat ihan syvältä, menevät tukkoon ja ainakin telewell päättää aina välillä miettiä josko sittenkään pitää langatonta verkko päällä. Linksys on periaatteessa ihan ok, on muuten osa Ciscoa, mutta jotenkin niissäkin saa odottaa toimivia firmiksiä pitkään. Tosin noihin Linksysseihin saa niitä pelle peloton ohjelmistoja, mutta niiden kanssa pitää tietää mitä tekee.
OT Onko täällä palstalaisilla noita valmistajien "osaamislappuja" seinillä? /OT
Comment
-
Meillä Zyxel P660HW hoiti ADSL-modeemin ja WLAN-tukiaseman virkaa monta vuotta. Lopuksi kuitenkin kyllästyin Zyxelin epäluotettavuuteen. Otin purkista WLAN:in pois päältä ja laitoin jatkeeksi Buffalon WHR-HP-G54S. Tuo yhdistelmä on toiminut loistavasti nyt pari vuotta.
En tiedä miten uudet versiot tuosta P660HW-purkista toimivat, mutta meille ei tule enää ainuttakaan Zyxelin WLAN-laitetta. Modeemina tuo on toiminut hyvin luotettavasti. Yhdistelmäpurkit kannattanee muutenkin jättää kauppaan, kuten joku jo sanoikin.
Comment
-
Kuten todettu, peruskäyttäjän tarpeet Zyxel täyttää. Mainittua voip-käytön katkomista en itse pannut merkille, vaikka voippi oli päällä suurimman osan aikaa. Vanhempaan versioon saa myös firmware-päivityksen, jolloin laite mm. tukee ADSL2+ -protokollaa. Omani ehdinkin päivittää, mutta koska kaapelista tuli nopeampaa dataa, vaihdoin erilliseen kaapelimodeemiin ja WLAN- reitittimeen.
Comment
-
Nostellaanpa tällänen, kun on hiukan ajankohtainen itselle.
Elikkä reititintä pitäis hommailla, mutta ei noista oikeen ota selvää, kun ei ole tullut seurailtua tuota puolta ollenkaan viiteen vuoteen. Elikkä tarpeet ois seuraavat:
Piuhan päähän seuraavat:
pöytäkone
PS3
verkkolevy (Buffalo)
Wlanilla loput:
läppäri(t)
kännykät
Yhteys vaihtuu siis kiinteistölaajakaistaan ja jakamon pistoke on sähkökaapissa, jonne myös reititin tulee. Sieltä sitten jaetaan tarpeellisiin huoneisiin (johdotukset valmiina kämpässä).
Nyt vaan siis on hakusessa laite, jota ei tarvi boottailla vaikka on suljetussa kaapissa ja on muutenkin pätevä jakamaan netin kotona.
Kovasti olen koittanut lukea arvosteluita yms. mutta niistä ei nyt oikeen ole saanut minkäänlaista vakuuttavaa kuvaa.
Budjetti ois mielellään alle 100e
Comment
-
Tuleeko olemaan suljetussa metallilaatikossa? Se ei kuulosta oikein lupaavalta WLANille. Samaten lämpötila kannattaa tsekata, ettei nouse liian korkealle.
Montako töpselipaikkaa pitäs reitittimestä löytyä? Normaalisti niissä on neljälle piuhalle paikat, joten jos enemmälle on tarve niin voi joutua pistään kytkimen rinnalle.
Comment
-
Neljä porttia riittä, näillä näkymin kolme tulee käyttöön. Ja tuo lämpö tosiaan hiukan huolettaa, mutta jos rupeaa kovin lämpösenä käymään niin sitten siirto seinälle tms. Kyllähän tuo sähkökaapin kansi jotain peltilevyä on. Sitäkin olen jo pähkäillyt, että näinköhän vaan riittää teho että onnistuu netin käyttö wlanin kautta.
Mutta siis yleispätevä boksi ois nyt hakusessa. Onko esim. Asuksen boksit millaista laatua? Silloin kun viimeksi itse olen näiden kanssa ollut tekemisissä, teki Asus pelkästään emolevyjä :)
Comment
-
Sähkökaapista ei kannata yrittää WLANia jakaa, vaan laittaa esimerkiksi olohuoneeseen tukiaseman. Toisinsanoen sähkökaappiin routeri, ja olkkariin piuhan päähän sopiva laite WLANia jakamaan.
Mikon taktiikkaakin kannattaa kokeilla, eli erillisellä antennilla, jonka tuo kaapista ulos. Onko noihin n-sarjan vehkeisiin minkälaisia irtoharavia tarjolla?
Comment
-
Zyxeli hukkaa puolet kaistasta WLANiin, esim. halpa Njetwork tuuppaa 80% langan päässä (tai oikeastaan Zyxelin päässä) olevasta kaistasta. Sellainen purkki joka osaisi toimia hotspottina ja johon kaikki lankalaitteet saisi kiinni niin kulkee data rivakammin. (Ostin itselle matkamallin DLink DIR-505 purkin, mutta kiinteään viritykseen joku parempi olisi suositeltava)
Kysy myös sellaista purkkia, jossa olisi 5GHz bandi, silloin voisi ajaa esim. striimausta sisäverkossa ja internjetidata menisi eri taajuusalueella sinne sähkökaapista pilkistävään verkkoon, toisiaan häiritsemättä. 5GHz:llä on myös vähemmän naapureita, siellä on 23 toisiaan häiritsemätöntä kanavaa kun 2.4GHz:llä on vain kolme!
Comment
-
Olikos se tulossa omakotitaloon vai? Ja onko sähkökaappi sisätiloissa tms?
Noi Wlanit kyllä varsinkin MIMO yms jutuilla riittää hyvinkin.
Itse teen töitä välillä WLAN+VPN yhteydellä kotona. Työpiste on vastakkaisessa nurkassa taloa, kuin missä on WLAN reititin. Välissä on iso palomuuri ja piippu, kun tässä talossa on ollut joka huoneessa joko pystymuuri tai keittopiste. Läppärin sisäsellä Wlanilla näyttää olevan nyt kaks tolppaa, mutta täysin toimii esim livet ja ip puhelin.
Comment
-
Kerrostaloon tulossa. Kolmio kyseessä ja sähkökaappi on tuossa eteisessä. Ja ei tuo nyt täysin suljettu ole, oven ylä- ja alareunassa on koko leveydeltä tuuletusaukkoja, eli jonkin verran ilma pääsee kiertämään tuolla. Pisin matka on kaapilta makkariin ja välissä on kylppäri+sauna.
D-Linkistä ja Zyxelistä jäänyt huonot kokemukset aikoinaan (vuostuhannen alkupuolelta) kun pätkivät yhteyttä ja piti boottailla pahimmillaan pari kertaa viikossa. Toki nämäkin ovat kehittyneet, toivottavasti ainakin :) Eli sais olla luotettavuudeltaan samaa luokkaa kun tuo nykynen Welhon kaapelimodeemi (Thomson TWC770).
Onko noista antenneista oikeasti mitään hyötyä? Siis kun vertaa boksia jossa on sisäinen antenni ja boksia jossa on esim kaksi ulkoista antennia siinä boksin kyljessä?
Comment
-
Tuota sijoitusta toki voi miettiä myöhemminkin. Nyt vain tarvisi ensiksi päättää se itse laite :)
Ongelmallisen sijoituksesta tekee se, että liittymän tulo on tosiaan tuossa sähkökaapissa ja jokaiseen huoneeseen tulee vain yksi datapiste kaapista. Näin ollen ei voi esim laittaa olkkariin boksia ja siellä jakaa, koska PS3 ja pöytäkone ovat erihuoneissa ja ns. irtokaapeleita en vedä, koska taloudessa on koira, joka tykkää välillä nykäistä piuhoja yms kivaa. Eli pitäisi selvitä noilla huoneiston omilla datapisteillä. On toki jo käynyt mielessä, että vedän sen boksin tuohon kaapin ulkopuolelle seinään kiinni. Mutta kuten totesin, tuon pähkäilyn voi jättää myöhemmäksi.
Comment
-
-
Kaappiin joku halppis modeemi ilman wlania ja sitten jonkin pistokkeen pähään, vaikka olohuoneeseen sitten kunnon reititin? Meillä on toteutettu näin. Buffalon halppis modeemi ilman wlania ja sitten buffalon järein reititin langatonta varten + saa vielä 4 lisäpaikkaa siihen.
Comment
-
Täällä on myös D-linkin DIR-655, eikä sitä ole kyllä tarvinnut boottailla muusta syystä, kuin asetuksien ropaamisen takia, toisin sanoen toimii kuin junan hissi.
Oliko tuo kiinteistöliittymä siis kaapelimodeemitekniikkaa? Lähinnä sitä mietin, kun noissa operaattori yleensä tarjoaa modeemin ja omaan laitteeseen vaihtaminen voi olla hankalaa.
Comment
Comment