Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Varo tätä virhettä autonpesussa (Tekniikka & Talous)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #61
    Kyllä mä väittäisin, että jos siellä on edes vähän ollut hiekkaa ja sienellä olet pyyhkinyt pintaa niin kyllä sinne naarmuja on tullut. Eri asia on, reagoiko kovinkaan moni noihin mikronaarmuihin. Ja puhun nyt siis maalipinnasta.

    Comment


      #62
      Kieltämättä hyvin mahdollista. Itse naarmulla tarkoitin sellaista maaliin asti menevää naarmua. Toki vaikea siinä on asiakkaan erityisemmin reagoida asiaan, jos itse pyytää takaluukun pesemään. Myönnettäköön nyt jälkeenpäin kuitenkin, että päällikkö tuskin olisi ollut iloinen, jos jotain isompaa naarmua olisi tullut ja asiakas olisi siitä valittanut.

      Comment


        #63
        Olet takakontteja pyyhkinyt sillä sienellä ja ole naarmuja tullut, niinpä niin.
        Ja älä siitä vedestä huoli, sieni jolla on pesty helmoja on sata kertaa pahempi asia.

        Comment


          #64
          Miksi siinä mahdollisessa opastekyltissä ei lue "autonpesuvälineet" jos ne on kerta tarkoitettu koko auton pesuun? Tai miksi ylipäätään huoltoasemilla sitten on autonpesukoneet? ;)

          Comment


            #65
            Pulla, mitä siellä helmassa tai kontissa on erilaista kuin tuulilasissa? Samaa tavaraahan se on, vai osaako se kura ja muu suolapaska valita kohteensa? Vettähän siinä sienessä käytetään runsaasti, eikä sillä sienellä ole tarvettä kovasti painaa ja hangata, joten keskivertoautoilijan silmään iskeviä naarmuja tuskin autoihin on tullut (kukaan ei ainakaan ole valittanut). Ja edelleen, asiakkaan pyynnöistä on kontteja pesty. Ja sen sienenkin voi itse huuhdella, jos tuntuu, että siinä hiekkaa on.

            GaIIe varmaankin ymmärtää, että pesukoneet on auton pesemistä varten. Auto ajetaan sinne ja siellä se maagisesti puhdistuu ja harjakoneessa tottakai maalipintaa ollenkaan naarmuttamatta. Ei tartte asiakkaan itse hangata. 25 euroa taitaa keskimäärin maksaa konepesu, kova kate niissä on varmasti. Harmillisesti en sitä katetta koskaan Shellillä ollessa tullut kysyneeksi. Todennäköisesti on aivan sama, mitä siellä kylteissä lukee niin toiminta on ihmisiltä samanlaista.

            Btw, kuinkas moni tupakoitsija muistaa käyttää tupakkapaikoilla olevaa tuhkakuppia? Kuinkas moni nuskaaja osaa käyttää roskakoria? Kuinka moni autoilija heittää roskia ikkunasta? Näihinkin on huoltoasemille ohjeistuksia. Moni päivä alkoi Shellilläkin em. asioita siivotessa.

            Comment


              #66
              Siis eli olet sitä mieltä, että jos muutkaan eivät noudata "ohjeita" niin minunkaan ei tarvitse?
              No joo. Mulle aivan se ja sama mitä kukakin niillä vehkeillä tekee, kun ei tule käytettyä kyseisiä palveluita ollenkaan. Piti vaan päästä kysymään.

              Comment


                #67
                Ja väitätkö sä nyt kirkkain silmin, että harjakone ei naarmuta auton pintaa?! Ei ristus..

                Comment


                  #68
                  Jos se onkin sellainen harjakone joka ei koske auton pintaan :)

                  Reilu 10 vuotta olen opetellut autonhoitoa siten, että en omilla toimillani naarmuja maalipintaan aiheuta. Yksi talvi meni siten, että käytin autoa harjapesuissa ja mitä siitä seurasi oli se, että pari päivää vietin tallissa myllyttämässä mikronaarmuja pois. Ainoa tapa olla tuottamatta lisää naarmuja on ensin levittää sellainen esipesuaine, joka pikkuhiljaa irrottaa lian pinnasta ja sitten painepesurilla huuhtelu. Pesu sitten tuuhealla mikrokuitu- tai lampaanvillakintaalla. Itse en välttämättä kahta ämpäriä käytä jos näyttää sille, ettei kintaaseen oikein mitään enää pesussa irtoa.

                  Se pitäisi nyt huomata, että sillä ei ole merkitystä mitä sillä sienellä on ensin pesty, jos sillä lähdetään hieromaan kuraista pintaa puhtaaksi. Naarmuja tulee aivan varmasti koska se vesimäärä mitä se sieni imee ei riitä niitä estämään. Toki jos se sieni on jo valmiiksi hiekkainen, ei varmasti lopputulosta juuri paranna.

                  Comment


                    #69
                    Aika samaa juttua kuin että röissä siivooja käytti kahvikuppien pesuun tarkoitettua tiskiharjaa pisuaarien pesuun. Harja kuin harja eikä se sitä haittaa joka sitä väärin käyttää

                    Comment


                      #70
                      Saako tuulilasinpesuvälineellä puhdistaa auton valot? Niistähän saattaa rapaa tarttua sieneen. Erityisesti farkkujen taka- sekä rekkarikilven valoista.

                      Comment


                        #71
                        Eiköhän tässä tapauksessa liikenneturvallisuusseikat määrittele sen.

                        Comment


                          #72
                          Tuohon keskuslukituksen kytkemiseen pikapesussa palatakseni, on ainakin yksi auto, joka välttämättä edellyttää sen ja jonka vuoksi siitä monessa paikassa muistetaan mainita. Kyseessä on hieman harvinaiseksi jäänyt Peugeot 1007, jonka liukuovet ovat sähkötoimiset ja aktivoituvat pystysuuntaisista ulkokahvoista. Jos ovet eivät ole lukittuina, harjakone avaa ne lähes poikkeuksetta selälleen.
                          Attached Files

                          Comment


                          • #73
                            Pösön ollessa kyseessä. Haittaakse:)

                            Comment


                              #74
                              Alkuperäinen kirjoittaja Kuppis Näytä viesti
                              Ja väitätkö sä nyt kirkkain silmin, että harjakone ei naarmuta auton pintaa?! Ei ristus..
                              Kuppis hei, sarkasmia. Isän edelliseen autoon tulleista naarmuista käytiin kirjeenvaihtoa Shellin vakuutusyhtiön kanssa ja heidän mukaansa on TÄYSIN mahdotonta, että heidän koneensa naarmuttaa autoa. Itse en käytä harjapesua. Pesu käy harrastuksesta ja hyvästä jumpasta.

                              Ja GaIIe, en perustele tekemisiäni sillä, että muutkin niin tekevät. Jos sitä ei joku ole jo älynnyt, perustelen tekemiseni sillä, että sieni on pesuväline ja sillä saa auton helmat pestyä helposti samalla, kun sen tuulilasin ja muutkin lasit pesee. Mielestäni se ei kuluta sientä yhtäään enempää kuin lasienkaan peseminen ja sienen saa puhtaaksi huuhtelemalla.

                              Jannekk puhui kyllä täyttä asiaa.

                              Comment


                                #75
                                Näiden sun viestin on vaikea hahmottaa sarkasmi ja totuus :D Mutta jatkakaa toki

                                Comment


                                  #76
                                  Sarkasmi, vai liekköhän tuo paremmin ironiaa, on vaikea laji niin kertojan kuin vastaanottajankin asemassa. Mutta jatketaan. Isän autossa pesun jälkeen oli havaittavissa kynnellä tuntuvia naarmuja, ei siis mitään mikronaarmuja. Tilanne tapahtui noin pari vuotta sitten vielä ollessani shellillä töissä kaiken lisäksi. Tuon tapauksen jälkeen ei ole isäkään käyttänyt autojaan harjapesussa. Mutta perusautoilijaa ei varmastikaan koneen jättämät isommat tai pienetkään mikronaarmut haittaa.

                                  Comment


                                  • #77
                                    En pysty myöskää käsittämään miksi ihmiset ajavat harjapesuun. Samaan hintaan joku pesee auton käsin ja varmasti tulee puhdasta ja ei naarmuja samaan tyyliin.

                                    Tai siis pystyn. Ne keitä ei yksinkertaisesti kiinnosta. Kotona meillä on yksi sellaine kenelle olen kädestä pitäen näyttänyt uudessa mustassa autossa koneen raapimat jäljet, mutta jos ei kiinnosta niin ei.

                                    Comment


                                      #78
                                      Jos harjapesun saa halvimmillaan vajaa 20 euron hintaan, niin ei sillä rahalla kukaan ryhdy työkseen autoja käsin pesemään. Olen kyllä nähnyt mainoksia että käsinpesu 25 euroa, mutta siinä kyllä oiotaan jossain kohden rajusti.

                                      Comment


                                        #79
                                        Niin, voihan invapaikallekin parkkeerata, jos varmistaa ettei siihen sillä välillä invalidi pyri. Ei aiheuta suoraa haittaa kenellekään.

                                        Paitsi että on paljon asioita, joista yhden henkilön tekemä poikkeama ei aiheuta suoraa haittaa muille, ainoastaan etua tekijälle. Mutta kun useampi ei noudata sovittuja sääntöjä, aiheutuukin jo haittaa ihan jokaiselle. Sitä että asettaa oman etunsa yhteisesti sovitun edelle silllä perusteella, että ei minun yksittäinen tekoni aiheuta suoraa haittaa, kutsutaan itsekkyydeksi.

                                        Jos jokainen pesisi lastalla autonsa helmoja, ne lastat eivät kestäisi. Yksittäisiä satunnaisia pesuja varmasti kestävätkin. Kysymys kuuluukin, miten perustelet itsellesi, että juuri sinä olet se, joka voi poiketa sovitusta ja saada edun muiden kustannuksella?

                                        Comment


                                          #80
                                          Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                                          Jos harjapesun saa halvimmillaan vajaa 20 euron hintaan, niin ei sillä rahalla kukaan ryhdy työkseen autoja käsin pesemään. Olen kyllä nähnyt mainoksia että käsinpesu 25 euroa, mutta siinä kyllä oiotaan jossain kohden rajusti.
                                          Kyllä käsinpesun 20€:n saa ihan kuitin kera. Ei siellä mitään kahden ämpärin taktiikkaa käytetä ja naarmuuntuminenkin varmaan samaa tasoa harjapesun kanssa, mutta kuitenkin.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                                            Jos harjapesun saa halvimmillaan vajaa 20 euron hintaan, niin ei sillä rahalla kukaan ryhdy työkseen autoja käsin pesemään. Olen kyllä nähnyt mainoksia että käsinpesu 25 euroa, mutta siinä kyllä oiotaan jossain kohden rajusti.
                                            Tjaa, itsellä yksi hyvä kokemus tästä. Seurasin vierestä, kun ei ollut muualle menoa. Hinta 25€ ja paska oli tiukassa, kun oli moneen kertaan jo kerinnyt kuivumaan tallissa jne. Pesijä jynssäsi todellakin niin kauan, kunnes paska lähti. Ja muutenkin otteet oli sitä luokkaa, että jokunen pesu takana ja tiesi mitä teki.

                                            Vaikuttaako se, että pesijät eivät olleet Suomalaisia (ei myöskään virolaisia) vai mikä, mutta todella tyytyväinen olin lopputulokseen. Niin ja kuitinkin sai.

                                            Comment


                                            • #82
                                              Helsingin keskustassa kesäpesu käsin 25€, liuotinpesu muistaakseni 29€. Kuitilla, suomalainen yrittäjä. Jälki priimaa.

                                              Ei ole tullut käytyä varmaan kymmeneen vuoteen koneessa.

                                              Comment


                                                #83
                                                Se jäi vielä selviämättä että miten se kura poikkeaa mitä on tuulilasissa, takalasissa tai vaikkapa ajovaloissa kurasta mitä on helmoissa?
                                                Jos/kun lasia huoltsikalla pesee, niin ihan itseään saa syyttää jos ei puhdasta vettä käytä, sitä kun on helposti saatavilla. Tasan likaantuu pesuvesi samalla lailla onko sillä pesty paskaista takalasia vai helmoja.
                                                Sienien tarkoitus huolto-asemilla on varmaan tarjota palvelua asiakkaille ja jos joku katsoo tarpeelliseksi kuraiset helmat pyyhkäistä, niin empä tekisi eroa onko pyyhitty helmoja vai kuraista takalasia.

                                                Comment


                                                  #84
                                                  Nyt kun sitä hiekkaa on siennissä ja.... noh, joka puolella, niin kai jokainen huoltoaseman ilmaispalveluja käyttävä muistaa kohteliaasti ostaa vaikka kahvin tms. kiitokseksi palveluista :)

                                                  Comment


                                                    #85
                                                    Kyllä käsinpesun 20€:n saa ihan kuitin kera. Ei siellä mitään kahden ämpärin taktiikkaa käytetä ja naarmuuntuminenkin varmaan samaa tasoa harjapesun kanssa, mutta kuitenkin.
                                                    Niin saa, ainakin turkkilaisen kuitin kanssa:) Meilläpäin nuo mainiot karvakädet avasivat hiljattain autopesulan. Avajaistarjouksena useamman viikon ajan oli auton käsinpesu (20€) -20% eli 16€. Tuo oli niin edullinen hinta, että päätin kokeilla palvelua. Ajoin pesupaikkaan, siellä ei ollut mitään ohjeita miten toimitaan ja kaikkein paras oli, ettei karvakädet puhuneet suomea. Minut kiilattiin jonossa ja epämääräisen viittelöinnin/älämölön perusteella jäin käsitykseen, että olisi pitänyt ulkona odottaa omaa vuoroa.

                                                    Alkoi jotenkin niin ketuttamaan paikan palvelutaso, että pitäkää tunkkinne mentaliteetti vei vallan ja poistuin paikalta. En mene toiste tuonne.

                                                    Comment


                                                      #86
                                                      Pintana lasi ja massattu helma ovat huokoisuudeltaan aika erilaisia.

                                                      Comment


                                                        #87
                                                        Alkuperäinen kirjoittaja Sammakko Näytä viesti
                                                        Tjaa, itsellä yksi hyvä kokemus tästä. Seurasin vierestä, kun ei ollut muualle menoa. Hinta 25€ ja paska oli tiukassa, kun oli moneen kertaan jo kerinnyt kuivumaan tallissa jne. Pesijä jynssäsi todellakin niin kauan, kunnes paska lähti. Ja muutenkin otteet oli sitä luokkaa, että jokunen pesu takana ja tiesi mitä teki.

                                                        Vaikuttaako se, että pesijät eivät olleet Suomalaisia (ei myöskään virolaisia) vai mikä, mutta todella tyytyväinen olin lopputulokseen. Niin ja kuitinkin sai.
                                                        Niin, aivan. Jynssääminen se tässä juuri pahalta omaan korvaan kuullostaakin, ellei sitten tarkoituksella ole käytetty kärjekästä sanamuotoa. Minä kun olen jokusen kerran autoja käsin pessyt ja olettaisin että en juuri turhia liikkeitä tee, niin auton pesemisessä menee vähintään 45 minuuttia aloituksesta siihen, että auto on kuiva. En pysty millään käsittämään että miten 20-25 euron hinnalla voi mitenkään kannattaa tuollaista tehdä. Tietysti on niin, että pesemällä saa puhtaan näköisen auton, kuten eräs kerhotoveri kerran totesi, mutta että pinta on todella puhdas, siihen ei ihan pesu riitä. Juuri viikonloppuna pesin vaimon A3:n ja siihen ei edes tunti riittänyt, kun viimeiseksi auto piti vielä käydä clay barilla läpi että sain kaikki kontaminaation pinnasta pois, sitä kun jäi siihen vielä pien- ja raudanpoistoaineiden jälkeenkin.
                                                        Viimeksi muokannut jannekk; 1.4.2015, 13:16.

                                                        Comment


                                                          #88
                                                          Alkuperäinen kirjoittaja TJ Näytä viesti
                                                          Se jäi vielä selviämättä että miten se kura poikkeaa mitä on tuulilasissa, takalasissa tai vaikkapa ajovaloissa kurasta mitä on helmoissa?
                                                          Jos/kun lasia huoltsikalla pesee, niin ihan itseään saa syyttää jos ei puhdasta vettä käytä, sitä kun on helposti saatavilla. Tasan likaantuu pesuvesi samalla lailla onko sillä pesty paskaista takalasia vai helmoja.
                                                          Sienien tarkoitus huolto-asemilla on varmaan tarjota palvelua asiakkaille ja jos joku katsoo tarpeelliseksi kuraiset helmat pyyhkäistä, niin empä tekisi eroa onko pyyhitty helmoja vai kuraista takalasia.
                                                          No katso autoa kun se on kurainen. Helmoissa voi olla sentin kerros paksua velliä. Miten usein olet tuulilasissa nähnyt vastaavaa? Helmaan tarttuu se raskaampi ja karkeampi paska mitä tiestä nousee ja renkaat helmaan syytää. Tuulilasissa on sitä kevyempää ja hienompaa mikä leijuu siellä ylempänä. Saitko?
                                                          Jos vain käytetään niitä lasien pesuvehkeitä siihen mihin ne on tarkoitettu eikä saivarrella kuran koostumuksella. Hankitaan sitten itselle autoon helmojen kaapimisvehkeet.

                                                          Comment


                                                            #89
                                                            Tässä on nyt selvästi auton pesijöitä ja hinkkaajia. Itse kuulun vissiin johonkin välimaastoon koska auton pesuun ei painepesurin ja pumppupullon kanssa mene kuin vartti. Kesäkin kuivaa minkä kastelee. Silti en ymmärrä miksi pitää ehdointahdoin koittaa perustella jotain auton alustapesua tehtävän niillä välineillä jotka on tarkoitettu auton ikkunoiden puhdistamiseen.

                                                            Himohinkkaajat hinkuttaa sitten joka lauantai sen neljä tuntia. Risto vähän useammin ;)

                                                            Comment


                                                              #90
                                                              Hah :D Saisit varmaan shokin jos pistäisin kuvan autosta tällä hetkellä :D Nytki tainnu jo mennä pari viikkoa siiät ku viimeks pesin ;)

                                                              Mutta palatakseni aiheeseen, en kyllä myöskään ymmärrä miksi pitäisi ymmärtää että lasinpesuvehkeillä voi hyvin pestä alustan. Miksi ei vaan pese niitä laseja ja hyppää sinne autoon hiukan varovaisemmin jos vaatteet likaantuu?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X